Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1026 16. 9. 2012 19:00

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Re: CHAT : Skuhrací chlívek XIV.

Co je na tom špatného, že maminka přestane patřit do rodiny? Maminka, která nic neprovedla, akorát že vás porodila, vychovala, pomáhala a pomáhá ale dcera se vdala a porodila děti? Všechno...
Ale skutečně mě nemusíte nikdo ujišťovat, že to tak máte, jak se tady s oblibou říká, "nastaveno" - já vám to věřím...

(ono je to tady takové oblíbené zaklínadlo - "já to tak mám prostě nastaveno")

Strach je malá smrt...

Není tady

#1027 16. 9. 2012 19:03

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

holcina napsal(a):

A právě proto mi to připadá divné. Vím, že biologicky jsou "cizí", ale pokud má erem přítele, je součástí jejího života. Hledali se až se našli, nikdo nemá rád nikoho

Já si naopak myslím, že se v rodině mají všichni rádi, i když to nějak nevykřikují do světa.
Otec Erem udělá pro své děti všechno a celý život na ně myslí a pro ně pracuje. Oni to sice zatím jen přijímají, ale jistě si to uvědomí a ocení, až později.
Erem právě tak pro své děti udělá všechno a děti to zatím také jen berou, ale určitě si to později uvědomí.

Přítel je svázaný jen s Erem, ne s její rodinou - a má se s Erem rád, jako přítel, pomáhá jí.

Rodina přítele zase patří k sobě a mají se vzájemně také rádi. Proč by se měli spojovat a bratřit s jinou rodinou? Tam k nikomu nepatří.

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#1028 16. 9. 2012 19:05

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Bety napsal(a):

Co je na tom špatného, že maminka přestane patřit do rodiny? Maminka, která nic neprovedla, akorát že vás porodila, vychovala, pomáhala a pomáhá ale dcera se vdala a porodila děti? Všechno...
Ale skutečně mě nemusíte nikdo ujišťovat, že to tak máte, jak se tady s oblibou říká, "nastaveno" - já vám to věřím...

par

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#1029 16. 9. 2012 19:06

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Bety napsal(a):

Maminka patří do té širší rodiny - do rodu, ale do té nové rodiny nepatří, tam je otec, matka a děti.
To by do té nové rodiny museli patřit také všechny tety, strýčci atd.
Proč by se z rodiny měla vylučovat třeba sestra Dušičky? Přece také nic neprovedla.
Ona patří do té širší rodiny, ale ne do rodiny Dušičky.

A ještě tohle, maminka nepřestala patřit do rodiny Dušičky, ona tam totiž nikdy nepatřila. Patří do té původní staré rodiny.

Upravil(a) Vějířovka (16. 9. 2012 19:13)

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#1030 16. 9. 2012 19:08

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Jinak předpokládám, že dárky vesele shrábnete - ty asi do rodiny patří, ale babička už by tak nějak překážela...

z některých vás tady je mi opravdu na bli.tí

Strach je malá smrt...

Není tady

#1031 16. 9. 2012 19:09

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Vějířovka napsal(a):

holcina napsal(a):

A právě proto mi to připadá divné. Vím, že biologicky jsou "cizí", ale pokud má erem přítele, je součástí jejího života. Hledali se až se našli, nikdo nemá rád nikoho

Já si naopak myslím, že se v rodině mají všichni rádi, i když to nějak nevykřikují do světa.
Otec Erem udělá pro své děti všechno a celý život na ně myslí a pro ně pracuje. Oni to sice zatím jen přijímají, ale jistě si to uvědomí a ocení, až později.
Erem právě tak pro své děti udělá všechno a děti to zatím také jen berou, ale určitě si to později uvědomí.

Přítel je svázaný jen s Erem, ne s její rodinou - a má se s Erem rád, jako přítel, pomáhá jí.

Rodina přítele zase patří k sobě a mají se vzájemně také rádi. Proč by se měli spojovat a bratřit s jinou rodinou? Tam k nikomu nepatří.

Ano, i toto je možnost. Ale v tom případě by Erem měla respektovat, že její přítel se bude se svou rodinou stýkat, popřípadě k nim přijede i na svátky. Pokud Erem nechce jezdit s ním, měla by ho nechat jet samotného. Znám pár takových rodin a docela dobře to funguje. Je to na domluvě.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#1032 16. 9. 2012 19:09

lea64
♥♥♥♥♥♥-

Bety napsal(a):

Jinak předpokládám, že dárky vesele shrábnete - ty asi do rodiny patří, ale babička už by tak nějak překážela...

Souhlas, to je fakt hnus

Není tady

#1033 16. 9. 2012 19:14

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

kvietok medovy napsal(a):

a nie je to jedno, pupocna snura sem, pupocna snura tam,uzsia, sirsia rodina, hlavne, ze sa spolu dobre citime. A o to predsa ide!

rocktummenupplolstorstark
Přesně tak to vnímám taky. Mmch, já ještě teda nejsem vdova cool ale přesto nás oba (respektive všechny rodiče) zve starší dcera na Štědrý den - tedy, samozřejmě, že se napřed zeptá (a to každoročně znova) jestli se nám chce! Mladší s mužem jsou raději sami pro sebe, tak přijdou na chvilku na skleničku (bydlí blízko) a je to všechno naprosto vpořádku.
A na Hod Boží se pravidelně setkáme všichni i s ještě širší rodinou.
Neděláme to celkem vzato vůbec proto, že aby někdo nestrádal, ale že je to fajn smile
I když na začátku jedno nestrádání bylo, to je pravda. Ale výsledek je jakej je - a když se náhodou někomu zachce si i na Vánoce zanorovat, všichni to v klidu respektujou a nemelduje se kolem toho a nedělá se věda.
Jenže to chce mít rodinu, kde aspoň většina lidí říká, co si myslí - menšina se holt nějak přizpůsobí cool
Ale je taky pravda, že s prudivou částí rodiny se nestýkáme - ani na Vánoce, ani jindy....jen s těma, se kterýma si tak či onak sednem.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#1034 16. 9. 2012 19:19

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Bety napsal(a):

Prosím tě, co to píšeš Bety, to přece vůbec není o tomhle, vždyť ti tady Dušička píše, že matku má velmi ráda , a že jí vždycky pomůže, pokud by potřebovala.
To, že prarodiče nepatří do té nové rodiny přece vůbec neznamená, že nejsou milováni a že jim není pomáháno, když potřebují, ale v některých okamžicích chce být ta užší rodina jen sama se sebou.
Takže ti na blití opravdu nemusí být.

Není tady

#1035 16. 9. 2012 19:22

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Vějířovka napsal(a):

holcina napsal(a):

Právě, že ty děti jen berou. Ať erem a její brácha, tak i děti erem. A to cos psala je taky pohled, souhlasím. A dopadne to tak, že erem bude na vánoce se synem a bez přítele. Pokud jí to nevadí je všechno v pořádku

Není tady

#1036 16. 9. 2012 19:24

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

a nie je to jedno, pupocna snura sem, pupocna snura tam,uzsia, sirsia rodina, hlavne, ze sa spolu dobre citime. A o to predsa ide!

rocktummenupplolstorstark
Přesně tak to vnímám taky. Mmch, já ještě teda nejsem vdova cool ale přesto nás oba (respektive všechny rodiče) zve starší dcera na Štědrý den - tedy, samozřejmě, že se napřed zeptá (a to každoročně znova) jestli se nám chce! Mladší s mužem jsou raději sami pro sebe, tak přijdou na chvilku na skleničku (bydlí blízko) a je to všechno naprosto vpořádku.
A na Hod Boží se pravidelně setkáme všichni i s ještě širší rodinou.
Neděláme to celkem vzato vůbec proto, že aby někdo nestrádal, ale že je to fajn smile
I když na začátku jedno nestrádání bylo, to je pravda. Ale výsledek je jakej je - a když se náhodou někomu zachce si i na Vánoce zanorovat, všichni to v klidu respektujou a nemelduje se kolem toho a nedělá se věda.
Jenže to chce mít rodinu, kde aspoň většina lidí říká, co si myslí - menšina se holt nějak přizpůsobí cool
Ale je taky pravda, že s prudivou částí rodiny se nestýkáme - ani na Vánoce, ani jindy....jen s těma, se kterýma si tak či onak sednem.

No a to je přesně ono, setkávat se spolu mají ti, co po tom touží.

Není tady

#1037 16. 9. 2012 19:27

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Věj, takže erem a její přítel se nesetkají na vánoce, protože co - protože po tom netouží?:-)

Není tady

#1038 16. 9. 2012 19:30

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

holcina napsal(a):

Věj, takže erem a její přítel se nesetkají na vánoce, protože co - protože po tom netouží?:-)

Ta nesourodá skupina netouží po tom být na vánoce spolu.

Není tady

#1039 16. 9. 2012 19:33

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Ano, to chápu. A co erem a její přítel? Mě by nejspíš vadilo, kdyby můj přítel se kterým žiju jel na vánoce sám k matce. Ale já nejsem tak tolerantní asi:-)

Není tady

#1040 16. 9. 2012 19:37

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

holcina napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

holcina napsal(a):

Právě, že ty děti jen berou. Ať erem a její brácha, tak i děti erem. A to cos psala je taky pohled, souhlasím. A dopadne to tak, že erem bude na vánoce se synem a bez přítele. Pokud jí to nevadí je všechno v pořádku

Já bych tenhle způsob tak nezatracovala. Je to jako štafeta. Dostame dobro od svých rodičů a předáme dobro svým dětem, a ony pak svým dětem. Není nutné vracet tomu, od koho jsme dostali, pokud si to ještě nejsme schopni uvědomit. Důležité je, že si to nakonec uvědomíme a budeme vděčni dodatečně.
V určitém období je (podle Gibrana Prorok) člověk jako kořen, saje živiny, později je třeba už strom a vydává plody.

Není tady

#1041 16. 9. 2012 19:42

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Vějířovka napsal(a):

holcina napsal(a):

Ani Erem s přítelem? To je také nesourodá skupina? Nojo, však podle tebe je to vlastně cizí člověk.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#1042 16. 9. 2012 19:43

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

lea64 napsal(a):

Bety napsal(a):

Souhlas, to je fakt hnus

Myslím leo, že se na to zkresleně díváš. Ty to nečteš celé a zcela zbytečně se pohoršuješ.
Jestliže řekne dcera, že matku velmi miluje a vždy by jí pomohla, kdyby potřebovala, ale že do nové rodiny, kterou založila se svým mužem a dětmi, ta matka nepatří, ale patří do té širší rodiny, tak to opravdu není hnus.

Není tady

#1043 16. 9. 2012 19:49

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Bety napsal(a):

souhlasím, je to hodně smutná debata

Není tady

#1044 16. 9. 2012 19:52

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

LENNNA napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

holcina napsal(a):

Ani Erem s přítelem? To je také nesourodá skupina? Nojo, však podle tebe je to vlastně cizí člověk.

Všichni v té skupině prožívají nějaký rozpor: přítel by chtěl být s Erem, ale chce být také se svou matkou, která ho potřebuje.

Erem by chtěla být se svým přítelem, ale chce být také se svým synem, který jí potřebuje (v 19 letech ještě není tak velmi dospělý).

Matka přítele by chtěla být se svým synem, snesla by Erem, ale netouží po ní.

Bratr přítele by chtěl být doma se svou matkou a se svým bratrem.

To, že je všechny přinutíš, aby byli na jedné hromadě, jim určitě neprospěješ, proto bude lepší, aby se každý zvlášť postaral o své potřebné.
Vždyť Erem s přítelem se pak budou dále vídat a  oba budou mít dobrý pocit, že svým blízkým pomohli.

Upravil(a) Vějířovka (16. 9. 2012 19:54)

Není tady

#1045 16. 9. 2012 19:55

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

holcina napsal(a):

Ano, to chápu. A co erem a její přítel? Mě by nejspíš vadilo, kdyby můj přítel se kterým žiju jel na vánoce sám k matce. Ale já nejsem tak tolerantní asi:-)

holčino, vidíš - a mně by to zase nevadilo, protože ta paní je stará a nemocná, čerstvě ovdověla a ještě s sebou nese celoživotní břemeno péče o postižené druhé dítě. Zkrátka bych si řekla, že matka potřebuje tyhle Vánoce u sebe svého syna víc, než já stolt I když by mě to asi hodně mrzelo, ale v tomhle bodě bych ustoupila stolt

A vzhledem k tomu, že je paní stará a onkologicky nemocná bych svému příteli dala co možná největší prostor k tomu, aby byl s maminkou co nejčastěji, protože - řekněme si to otevřeně - kolik Ti dva mají před sebou společných Vánoc grater ?!?

Jsou totiž situace, kdy člověk nesmí sobecky koukat jenom na sebe a na svoje potřeby, ale měl by být krapánek chápavý a vstřícný, aby si později nemusel nic vyčítat stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#1046 16. 9. 2012 19:57

kvietok medovy
♥♥♥♥♥--

Vějířovka napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

[/b]Důležité je, aby si znovu porozumněli s Erem, na rodinu jejího přítele se může (podle mého názoru) klidně vykašlat - to je privátní záležitost Erem.

Jinak se mi vůbec nezdá, že by syn Erem měl všude problémy, nevím kde jsi to vzala. V práci si ho chválí, že je šikovný, pracovitý a spolehlivý - a kamarády má také, některé už od školních let. Tak nevím, proč mu nasazuješ "psí hlavu".
Nesympatický je jen přítelovi Erem. S Erem už teď konflikty také nemá. Čo bolo, to bolo.

Vzala som to tu na B. A SOM RADA, ZE JE S NIM VSETKO OK. Hlboko sa mu ospravedlnujem.

Samozřejmě to ironizuješ, ale není třeba, aby se matka zajímala i o svoje dítě, které nějak "zakoplo"?
Pracovitý a spolehlivý v práci je, to psala Erem, ale byly problémy s fetem.
Asi by nebylo dobré ho hodit přes palubu a odvrhnout nebo se začít starat o cizí lidi.

Zbytocne utocis! Nic neironizujem, necitam vsetky prispevky na B., TAK MI BOLO LUTO, ze som sa zle vyjadrila o tom chlapcovi. Nehladaj v mojich slovach, co tam nie je. Len chrapun ma radost z nestastia inych. Aj ja mam deti- uz dospele- a stale sa o ne bojim, u mojich znamich sa zat, otec 3 deti dal na fet a je to obrovska katastrofa, co nasledovalo a stale tomu nie je konec... O tychto veciach sa nezartuje a neironizuje

Není tady

#1047 16. 9. 2012 19:59

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

Bety napsal(a):

souhlasím, je to hodně smutná debata

To je opravdu zajímavé, jak to některé chápete, myslíš April, že když dcera svou matku miluje a vždy by jí pomohla, jen si dovolí říci, že do nové rodiny matka nepatří, je smutné?? dumbom gloria albert

Není tady

#1048 16. 9. 2012 19:59

kvietok medovy
♥♥♥♥♥--

LENNNA napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

Erem, ak syn nebude chciet prist, co tak spravit stedry vecer u priatelovej rodiny? Urcite by boli stastni.... ono vlastne dcera nepride, priatel bude tam, a co ty?

Pokud by to Erem nebyla schopna vydržet sama, tak proč raději nezajít za svým tátou a bráchou, nebylo by to přirozenější? Táta nebude věčně na živu.

A té druhé rodině přát také klid, aby mohli být sami se sebou.

A nebylo by přirozenější být se svým přítelem, který je teď její rodina? A za tatínkem a bratrem jít na první svátek?
Ale v podstatě tu všichni spekulujeme a bereme to každý podle svého, tak to nakonec udělá i Erem.

presne tak.  stolt

Není tady

#1049 16. 9. 2012 20:02

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Vějířovka napsal(a):

Vzala som to tu na B. A SOM RADA, ZE JE S NIM VSETKO OK. Hlboko sa mu ospravedlnujem.

Samozřejmě to ironizuješ, ale není třeba, aby se matka zajímala i o svoje dítě, které nějak "zakoplo"?
Pracovitý a spolehlivý v práci je, to psala Erem, ale byly problémy s fetem.
Asi by nebylo dobré ho hodit přes palubu a odvrhnout nebo se začít starat o cizí lidi.

Zbytocne utocis! Nic neironizujem, necitam vsetky prispevky na B., TAK MI BOLO LUTO, ze som sa zle vyjadrila o tom chlapcovi. Nehladaj v mojich slovach, co tam nie je. Len chrapun ma radost z nestastia inych. Aj ja mam deti- uz dospele- a stale sa o ne bojim, u mojich znamich sa zat, otec 3 deti dal na fet a je to obrovska katastrofa, co nasledovalo a stale tomu nie je konec... O tychto veciach sa nezartuje a neironizuje

To  jsem ráda Květku, omlouvám se, já jsem prostě taková útočná bosorbaba  kapitulation

Není tady

#1050 16. 9. 2012 20:02

kvietok medovy
♥♥♥♥♥--

Vějířovka napsal(a):

aprill napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

Přemýšlíme jen cvičně, co by, kdyby, samozřejmě.
S tím puštěním přítele k jeho původní rodině, s tebou 100 % souhlasím (byli by určitě všichni tři šťastni, že je jim umožněno být spolu).

Ale dceru s přítelem bych nezvala, protože to už je zárodek budoucí "užší rodiny" - a takové společenství je nejraději samo.

Čekala bych na syna. Pokud by přišel, měli bychom možná klid na to, promluvit si, a kdyby ne, tak také dobře.
Pokud by nepřišel, tak bych věděla, že jsem udělala všechno, co je v mých silách, abych ho přijala.
A protože je Erem mladá, tak i kdyby zůstala sama, tak by určitě nemusela být smutná, protože všem umožnila, aby se měli tak, jak chtějí.
Nemanipulovala je násilím do jednoho houfu, proti jejich touze a vůli.

syn se na jaře odstěhoval k přítelkyni a ani nevím jak na to přišla řeč, ale řekl, že večeřet na štědrý den bude s námi a jeho přítelkyně se svými rodiči a večer se pak sejdou ve svém bytě.

a máš pravdu, že nakonec erem může na štědrý večer zůstat sama jako kůl v plotě, protože se ni kluk vykašle kapitulation

A bylo by to snad nějaké neštěstí? Vždyť má v domě tátu a bráchu.

hadam aj ano. Zalezi, ako to zoberie priatel. Ziju spolu ako manzelia, a kazdy ma byt na vianoce inde? A to dobrovolne?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí