Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1001 16. 9. 2012 16:44

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Re: CHAT : Skuhrací chlívek XIV.

Vějířovka napsal(a):

LENNNA napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

tummenupp godlike

Proč teď palec nahoru, když Erem chceš od jejího přítele, který je teď její rodina, oddělit?

Ale vždyť já reaguji na názor Dušičky, a ten se mi zdá správný a zdravý.
Zda je přítel Erem její rodina, to musí posoudit ona, ale já si myslím, že přítel je prostě přítel a rodina Erem jsou její děti, ne přítel.
Rodina zůstává, ta nemůže vymizet, kdežto přítel může být jiný.

ano, rodina, tzn rodiče zůstávají, ty nikdy nemůžeš vyměnit za jiný,  manžela je možné vyměnit, děti budou mít dřív nebo později svůj život.
i takhle to jde vějířovko brát lol

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#1002 16. 9. 2012 16:46

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

LENNNA napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

LENNNA napsal(a):

Proč teď palec nahoru, když Erem chceš od jejího přítele, který je teď její rodina, oddělit?

Zda je přítel Erem její rodina, to musí posoudit ona, ale já si myslím, že přítel je prostě přítel a rodina Erem jsou její děti, ne přítel.

Takže dle tebe, ani manžel není rodina, je to tak? (protože stejně jako přítele, tak i manžela můžu mít v životě jiného v budoucnu) Pak už nerozumím ničemu a nevím proč tleskáš dusičce, která manžela za rodinu pokládá. [Spíš mi přijde, že píšeš to, co se ti zrovna hodí.

BINGO!

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#1003 16. 9. 2012 16:46

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

my erem něco vnucujeme ? píšeme svoje názory, to ty ji rveš, že má být se svým synem aniž bys tušila, jestli on vůbec stojí o to být s ní.
tak jen aby erem nakonec neseděla doma na štědrý den sama, že ...

Ale, Pavli, já ji přece vůbec nervu, já jí její rozhodnutí schvaluji.
A stalo by se něco, kdyby seděla doma sama? Tak by zašla za svým tátou a bráchou, ne?

na to už ti moc hezky odpověděla lennna.
ty to věj, jedeš podle toho, jak se ti to zrovna hodí do krámu.

No vidíš - a jak to pak mohl se mnou ten ex vydržet. lol Měl by dostat medaili za hrdinství. offtopic

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#1004 16. 9. 2012 16:47

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

věj, díky, takhle jsem se už dlouho nepobavila winkbig_smile

Není tady

#1005 16. 9. 2012 16:48

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Vějířovka napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

Ale, Pavli, já ji přece vůbec nervu, já jí její rozhodnutí schvaluji.
A stalo by se něco, kdyby seděla doma sama? Tak by zašla za svým tátou a bráchou, ne?

No vidíš - a jak to pak mohl se mnou ten ex vydržet. lol Měl by dostat medaili za hrdinství. offtopic

A jak to souvisí? Třeba mu tahle tvá vlastnost nevadila wink

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#1006 16. 9. 2012 16:50

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

LENNNA napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

Takže dle tebe, ani manžel není rodina, je to tak? (protože stejně jako přítele, tak i manžela můžu mít v životě jiného v budoucnu) Pak už nerozumím ničemu a nevím proč tleskáš dusičce, která manžela za rodinu pokládá. [Spíš mi přijde, že píšeš to, co se ti zrovna hodí.

BINGO!

No, v dnešní době jsou ty rodiny opravdu divně poslepovávané. dumbom

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#1007 16. 9. 2012 16:55

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

LENNNA napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

A jak to souvisí? Třeba mu tahle tvá vlastnost nevadila wink

Nesouvisí to, to jsem se jen pokusila o sebereflexi. storstark

Není tady

#1008 16. 9. 2012 17:12

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Vějířovka napsal(a):

LENNNA napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

tummenupp godlike

Já bych řekla, že přítel Erem je rodina. Bydlí spolu pod jednou střechou, jedí z jednoho hrnce, žijou spolu, milujou se. Sice není biol. otec ale už jsou spolu dlouho a stará se o ně a pomáhá s výchovou Erem. dětí. I když ted už dospělých.

Upravil(a) dusička (16. 9. 2012 17:13)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#1009 16. 9. 2012 17:18

holcina
♥♥♥♥♥♥-

erem, vánoce jsou ještě daleko a navíc jste o tom ještě nemluvili ne? Já bych teda chtěla být doma, se synem a přítelem a po večeři bych jela k jeho matce

Není tady

#1010 16. 9. 2012 17:43

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Vějířovka napsal(a):

Mně připadá, že ani matka přítele, ani brácha netouží po tom, aby mohli být s Erem, ale chtějí být se svým synem a bráchou, tak je nechte na pokoji, proč násilně spojovat lidi, kteří o to nestojí.

Presne tak.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#1011 16. 9. 2012 17:48

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

erem nemá ráda žádné jeho dítě, tak jak to teda řešit ? a ono by asi málokterej chlap skákal nadšením nad synem erem, to zas buď soudná a přiznej si to.
navíc to nevidím tak, že by šel eremin syn z kola ven. spíš, že erem udělala, co udělat musela.

Já nepíšu o tom, co bylo, ale o trávení štědrého večera. Zcela souhlasím s Erem, že dá jednoznačně přednost svým dětem, před všemi ostatními, kteří nakonec o její přítomnost ani nestojí, brali by jí jako nutný přívažek k jejich synovi a bratrovi.

prosím tě, jak ty víš, jak by erem kdo bral ? proč si vymýšlíš a domýšlíš ? erem kolikrát psala, že ji jeho rodiče mají rádi. co to tady teď nacvičuješ ? vždyť erem podle toho, co tu padlo ani neví, jestli její syn bude stát o to trávit ten štědrý den s ní. kdekoliv, i doma v soukromí. ona jen předpokládá, že chtít bude, protože chce hlavně ona sama.

Ale vim,ze veceri si urcite rad da.A rozhodne nebude chtit byt na vanoce sam.Alespon na chvili urcite zajde.Chodi k nam na obed  v nedeli a rad se naji.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#1012 16. 9. 2012 17:55

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

kvietok medovy napsal(a):

Erem, ak syn nebude chciet prist, co tak spravit stedry vecer u priatelovej rodiny? Urcite by boli stastni.... ono vlastne dcera nepride, priatel bude tam, a co ty?

Pokud bych vedela,ze syn urcite neprijde,ten stedry vecer bych udelala u jeho mamky.Ale vim,ze syn prijde prece nebude sam.

Není tady

#1013 16. 9. 2012 17:59

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

prosím tě, jak ty víš, jak by erem kdo bral ? proč si vymýšlíš a domýšlíš ? erem kolikrát psala, že ji jeho rodiče mají rádi. co to tady teď nacvičuješ ? vždyť erem podle toho, co tu padlo ani neví, jestli její syn bude stát o to trávit ten štědrý den s ní. kdekoliv, i doma v soukromí. ona jen předpokládá, že chtít bude, protože chce hlavně ona sama.

Naprosto všichni si tady vymýšlíme a domýšlíme, Pavlo.
Rodiče přítele jí mají rádi (nebo měli) úměrně tomu, jak je pro ně cizí. Zdálo se jim, že je hodná ženská (pro jejich syna) - to je vše.
Kdyby pro jejich syna už nebyla dobrá, tak by si jí "na semeno" nenechali.

Je možné, že syn nebude chtít být s Erem, ale pokud by mu nabídla pobyt s pro něj cizími lidmi, kteří se na něj dívají zkrz prsty nebo by jim byl lhostejný, tak by to bylo, jako by mu nabízela poplivaný koláček, pak by měla jistotu, že za těchto okolností s ní nebude - a život je krátký.

Ona chce být na štědrý večer se svými dětmi, a těm má dát přednost, před všemi cizími lidmi, je-li dobře vychovaná a má nezkažené instinkty.

jen se synem, o dceři nepadlo tuším ani slovo...

Dcera ma pritele tak bude s nim.Jsou to jejich prvni spolecne vanoce v jejich byte.

Není tady

#1014 16. 9. 2012 18:04

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Vějířovka napsal(a):

kvietok medovy napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

[/b]Důležité je, aby si znovu porozumněli s Erem, na rodinu jejího přítele se může (podle mého názoru) klidně vykašlat - to je privátní záležitost Erem.

Jinak se mi vůbec nezdá, že by syn Erem měl všude problémy, nevím kde jsi to vzala. V práci si ho chválí, že je šikovný, pracovitý a spolehlivý - a kamarády má také, některé už od školních let. Tak nevím, proč mu nasazuješ "psí hlavu".
Nesympatický je jen přítelovi Erem. S Erem už teď konflikty také nemá. Čo bolo, to bolo.

Vzala som to tu na B. A SOM RADA, ZE JE S NIM VSETKO OK. Hlboko sa mu ospravedlnujem.

Samozřejmě to ironizuješ, ale není třeba, aby se matka zajímala i o svoje dítě, které nějak "zakoplo"?
Pracovitý a spolehlivý v práci je, to psala Erem, ale byly problémy s fetem.
Asi by nebylo dobré ho hodit přes palubu a odvrhnout nebo se začít starat o cizí lidi.

Sveho syna nikdy neodvrhnu,vzdycky tu budu pro nej.S drogama se zda,ze skoncil,protoze chodi pravidelne na obed.Marjanku,ale kouri porad.No nechci to zakriknout snad s nima bude konec uvidim do budoucna.

Není tady

#1015 16. 9. 2012 18:07

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Já bych to udělala Erem takto. Do 17 hodin si v práci ne? Přítele bych poslala k mamince at je s nima a večer třeba ve 22 hodin by přijel za Tebou a strávili by jste spolu Štědrý večer. Ty by sis v klidu dodělala co potřebuješ, odpočnula sis trochu z práce. Proč by měl Tvůj přítel u mámy i spát?
Jak je to vůbec Erem s tím postiženým synem? Dokáže být soběstačný?

Dokaze byt sobestacny,ale vsichni s nej delaji ze ne.

Není tady

#1016 16. 9. 2012 18:13

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

erem, vánoce jsou ještě daleko a navíc jste o tom ještě nemluvili ne? Já bych teda chtěla být doma, se synem a přítelem a po večeři bych jela k jeho matce

Ja taky,ale to bych nesmela byt do 17 hodin v praci.Vim,ze pritel se bude snazit celou veceri udelat sam,aby se to stihlo.Uz jednou takhle stedrovecerni veceri delal sam,kdyz jsem byla v praci asi pred 3 lety.

Není tady

#1017 16. 9. 2012 18:25

holcina
♥♥♥♥♥♥-

erem, když tě čtu tak tam pořád vidím-ten nenávidí toho, ten by nešel k těm, ta by neudělala to. Máte ty rodinné vztahy divné. Nebo to tak podáváš ty

Není tady

#1018 16. 9. 2012 18:40

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

holcina napsal(a):

erem, když tě čtu tak tam pořád vidím-ten nenávidí toho, ten by nešel k těm, ta by neudělala to. Máte ty rodinné vztahy divné. Nebo to tak podáváš ty

A kde to tam vidíš, holčino, nemohla bys to sem (alespoň něco zkopírovat? Já tam totiž nic takového nevidím - a vůbec se mi nezdá, že mají divné rodinné vztahy.

Není tady

#1019 16. 9. 2012 18:43

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Přítel se nesnese se synem, syn nepojede na vánoce k matce přítele, matka přítele nepojede k erem. hápu matku přítele, že to pro ni bude těžké. Ale nechápu proč by nemohli tedy jet všichni k matce přítele

Není tady

#1020 16. 9. 2012 18:49

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

A fakt nepatří už maminka do mojí rodiny. PRotože moje rodina je manžel a děti.
Mámu mám nadevše ráda a pomůžu jí kdykoliv bude potřebovat. Ale prostě nepatří do mé rodiny. Mám svou rodinu.

mad přemýšlím jak by asi tvojí mamince bylo, kdyby si tohle přečetla va

Strach je malá smrt...

Není tady

#1021 16. 9. 2012 18:52

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Moje maminka by byla letos taky poprvé sama. Ale předpokládám, že večeřet bude u ségry nebo u nás. Spíš u ségry, bydlí v jednom domě.  Ještě jsme to neřešili. Navíc matka přítele erem není sama, má druhého syna.

Není tady

#1022 16. 9. 2012 18:52

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

holcina napsal(a):

Přítel se nesnese se synem, syn nepojede na vánoce k matce přítele, matka přítele nepojede k erem. hápu matku přítele, že to pro ni bude těžké. Ale nechápu proč by nemohli tedy jet všichni k matce přítele

Ale to nejsou žádné rodinné vztahy. Přítel Erem je pro jejího syna cizí člověk, právě tak matka přítele.
Jak má mít syn v oblibě cizího chlapa, který nemá v oblibě jeho?
Přítel je soukromá záležitost Erem, není to otec ani otčím dospělého člověka.
Matka přítele to zřejmě cítí stejně - proč by měla jezdit k Erem, když chce být doma se svými syny.
To, že všichni nejedou k matce přítele je zřejmě proto, že to pro ně není žádná příbuzná ani rodina.
Syn Erem chce být se svou matkou a ne s matkou člověka, který ho nesnáší.

Není tady

#1023 16. 9. 2012 18:54

holcina
♥♥♥♥♥♥-

A právě proto mi to připadá divné. Vím, že biologicky jsou "cizí", ale pokud má erem přítele, je součástí jejího života. Hledali se až se našli, nikdo nemá rád nikoho

Není tady

#1024 16. 9. 2012 18:55

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Bety napsal(a):

dusička napsal(a):

A fakt nepatří už maminka do mojí rodiny. PRotože moje rodina je manžel a děti.
Mámu mám nadevše ráda a pomůžu jí kdykoliv bude potřebovat. Ale prostě nepatří do mé rodiny. Mám svou rodinu.

mad přemýšlím jak by asi tvojí mamince bylo, kdyby si tohle přečetla va

No, a co je na tom špatného?

Není tady

#1025 16. 9. 2012 18:58

lea64
♥♥♥♥♥♥-

Užší, širší rodina, to mě ještě nikdy nenapadlo řešit. A mé rodiče by asi mrzelo, kdybych takhle uvažovala.
Mám už jenom tátu a na Štědrý den jsme ho opakovaně se ségrou zvaly, on ale nechce. Tak letos už potřetí náš mladý dopoledne na Štědrý den poběží k dědovi s nákladem navařeného jídla.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí