|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Vějířovka napsal(a):
No, zřejmě tomu nechcete rozumnět. Dušička myslí (pokud tomu rozumím já), že nepatří prarodiče do té užší rodiny - a opravdu nepatří.
Oni patří do širší rodiny, tak to prostě je.
ale je to přece moje maminka???? a můj tatínek???? tak jako já jsem maminka a manžel tatínek našich dětí....
smutné, smutné.... vlastní klid a pohodlí nade vše, žádná tolerance
Není tady

PPavlaa napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
LENNNA napsal(a):
A přítel nepatří do rodinného kruhu?
Myslím si, že do rodinného kruhu Erem patří hlavně její děti, a pokud přítel jedno její dítě nemá rád, tak samozřejmě, že by měl jít z kola ven on - a nikdy ne dítě.erem nemá ráda žádné jeho dítě, tak jak to teda řešit ? a ono by asi málokterej chlap skákal nadšením nad synem erem, to zas buď soudná a přiznej si to.
navíc to nevidím tak, že by šel eremin syn z kola ven. spíš, že erem udělala, co udělat musela.
Já nepíšu o tom, co bylo, ale o trávení štědrého večera. Zcela souhlasím s Erem, že dá jednoznačně přednost svým dětem, před všemi ostatními, kteří nakonec o její přítomnost ani nestojí, brali by jí jako nutný přívažek k jejich synovi a bratrovi.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
AndreaP. napsal(a):
to myslíš vážně Duši?
samozřejmě, že myslí. už to tu vysvětlovala nedávno. holt to má takhle, i pro mě je to zvláštní, ale co už.
No, zřejmě tomu nechcete rozumnět. Dušička myslí (pokud tomu rozumím já), že nepatří prarodiče do té užší rodiny - a opravdu nepatří.
A pokud se jedná o příbuzné přítele Erem, tak [b]je to ještě vzdálenější vztah - pokud vím, tak Erem vůbec neuvažuje o tom, že by si ho například chtěla vzít - a ani on o tom neuvažuje, naopak se nedávno chtěl s Erem rozejít. [/b]
Tak fakt nechápu tu úsilovnou snahu je všechny na štědrý den spojit - myslím, že by z toho byli naprosto všichni otrávení.
no vějířovko, ale takhle přece nejde uvažovat, to bys pak nemohla v životě k nikomu nic, protože to, že je ve tvým životě někdo teď, neznamená, že tam bude i za půl roku.
a ať je to jak chce, jsou to rodiče jejího přítele.
to jsi takhle opatrná i v reálným životě, že koukáš, kam investuješ čas, city, abys náhodou neudělala něco pro někoho, s kým už třeba v budoucnu nebudeš mít co dočinění 

Není tady

Bety napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Oni patří do širší rodiny, tak to prostě je.ale je to přece moje maminka???? a můj tatínek???? tak jako já jsem maminka a manžel tatínek našich dětí....
smutné, smutné.... vlastní klid a pohodlí nade vše, žádná tolerance
To je sice pravda Bety, že je to tvůj tatínek a tvoje maminka, ale ty už jsi v nové rodině, kde zastáváš funkci maminky ty - to je teď tvoje užší rodina.
Prostě je nutné přerušit pupeční šňůru.
Upravil(a) Vějířovka (16. 9. 2012 14:16)
Není tady
Vějířovka napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
[/b]
Myslím si, že do rodinného kruhu Erem patří hlavně její děti, a pokud přítel jedno její dítě nemá rád, tak samozřejmě, že by měl jít z kola ven on - a nikdy ne dítě.erem nemá ráda žádné jeho dítě, tak jak to teda řešit ? a ono by asi málokterej chlap skákal nadšením nad synem erem, to zas buď soudná a přiznej si to.
navíc to nevidím tak, že by šel eremin syn z kola ven. spíš, že erem udělala, co udělat musela.Já nepíšu o tom, co bylo, ale o trávení štědrého večera. Zcela souhlasím s Erem, že dá jednoznačně přednost svým dětem, před všemi ostatními, kteří nakonec o její přítomnost ani nestojí, brali by jí jako nutný přívažek k jejich synovi a bratrovi.
prosím tě, jak ty víš, jak by erem kdo bral ? proč si vymýšlíš a domýšlíš ? erem kolikrát psala, že ji jeho rodiče mají rádi. co to tady teď nacvičuješ ? vždyť erem podle toho, co tu padlo ani neví, jestli její syn bude stát o to trávit ten štědrý den s ní. kdekoliv, i doma v soukromí. ona jen předpokládá, že chtít bude, protože chce hlavně ona sama.
Není tady

na stedry vecer- HOST DO DOMU, BOH DO DOMU.
Není tady

PPavlaa napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
samozřejmě, že myslí. už to tu vysvětlovala nedávno. holt to má takhle, i pro mě je to zvláštní, ale co už.No, zřejmě tomu nechcete rozumnět. Dušička myslí (pokud tomu rozumím já), že nepatří prarodiče do té užší rodiny - a opravdu nepatří.
A pokud se jedná o příbuzné přítele Erem, tak [b]je to ještě vzdálenější vztah - pokud vím, tak Erem vůbec neuvažuje o tom, že by si ho například chtěla vzít - a ani on o tom neuvažuje, naopak se nedávno chtěl s Erem rozejít. [/b]
Tak fakt nechápu tu úsilovnou snahu je všechny na štědrý den spojit - myslím, že by z toho byli naprosto všichni otrávení.no vějířovko, ale takhle přece nejde uvažovat, to bys pak nemohla v životě k nikomu nic, protože to, že je ve tvým životě někdo teď, neznamená, že tam bude i za půl roku.
a ať je to jak chce, jsou to rodiče jejího přítele.
to jsi takhle opatrná i v reálným životě, že koukáš, kam investuješ čas, city, abys náhodou neudělala něco pro někoho, s kým už třeba v budoucnu nebudeš mít co dočinění
Pomáhat a dávat můžeš a máš samozřejmě, jak je třeba a jak máš sílu, ale být schopen rozlišovat, co je tvoje užší rodina a co jsou vzdálenější "bližní" je třeba se naučit, a nepáchat dobro tak nějak plošně, na úkor svých nejbližších, ke kterým v podstatě máš tyto povinnosti.
Je zajímavé, že právě o tomhle se v hodině psychologie učila moje vnučka - a byla pohoršena, když jim profesorka říkala, že ten, kdo dává přednost své původní rodině (kde byl jako dítě) a ne té nové, kde vykonává funkci rodiče, je špatně vychován.
Tak jsme to tady probírali a všechno jsme si vysvětlili. Když dává přednost té své nové rodině, neznamená, že nepomůže, je-li třeba, té původní.
A to, že Erem vnucujete, že je třeba trávit ausgerechet štědrý večer s příbuznými přítele, není ten případ.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
To je sice pravda Bety, že je to tvůj tatínek a tvoje maminka, ale ty už jsi v nové rodině, kde zastáváš funkci maminky ty - to je teď tvoje užší rodina.
Je mi letos 56 let, tatínek už umřel a maminka je a bude pořád moje maminka, dokud budu žít. Neřeknu jí nepřijdeš k nám a budeš na Štědrý den sedět sama v prázdném baráku, nepatříš už do užší rodiny. I kdybys to vytučnila tisíckrát, to nemá nic společného s přerušením pupeční šňůry.
To je jen vlastní sobeckost a pohodlnost.
Není tady

Vějířovka napsal(a):
Bety napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Oni patří do širší rodiny, tak to prostě je.ale je to přece moje maminka???? a můj tatínek???? tak jako já jsem maminka a manžel tatínek našich dětí....
smutné, smutné.... vlastní klid a pohodlí nade vše, žádná toleranceTo je sice pravda Bety, že je to tvůj tatínek a tvoje maminka, ale ty už jsi v nové rodině, kde zastáváš funkci maminky ty - to je teď tvoje užší rodina.
a nie je to jedno, pupocna snura sem, pupocna snura tam,uzsia, sirsia rodina, hlavne, ze sa spolu dobre citime. A o to predsa ide!
Není tady
Kromě toho, že k nám na štedrý den přijdou babička s dědečkem - to přece neznamená, že jim dávám přednost před kýmkoliv? S tchýní jsem rozhodně pupeční šňůrou spojená nebyla a taky k nám chodila dokud žila. Teď už ze všech zůstala jen moje maminka a na ty ostatní můžeme jen vzpomínat. A nemám pocit, že bych moji nynější rodinu tím nějak ukrátila. Děti (dnes dospělé) to braly jako normální že babička je s námi.
Není tady

Hm, erem, a ty stoprocentně víš, jestli bude Tvůj syn chtít trávit Vánoce s Tebou
?!? Do Vánoc zbývají ještě tři měsíce, co když si kluk do té doby najde nějakou slečnu a bude chtít trávit Vánoce s ní? Že až doteďka někoho neměl, to neznamená, že to takhle bude napořád.
Já si myslím, že se tady Vánoce řeší naprosto předčasně a Ty, erem, bys měla uspořádání Vánoc ve Vaší rodině začít řešit až někdy začátkem prosince. Tři měsíce předem jsou moc dlouhá doba na vymýšlení nějakých scénářů a během té doby se navíc může stát tisíc věcí, které situaci od základu několikrát změní 
Není tady

PPavlaa napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
erem nemá ráda žádné jeho dítě, tak jak to teda řešit ? a ono by asi málokterej chlap skákal nadšením nad synem erem, to zas buď soudná a přiznej si to.
navíc to nevidím tak, že by šel eremin syn z kola ven. spíš, že erem udělala, co udělat musela.Já nepíšu o tom, co bylo, ale o trávení štědrého večera. Zcela souhlasím s Erem, že dá jednoznačně přednost svým dětem, před všemi ostatními, kteří nakonec o její přítomnost ani nestojí, brali by jí jako nutný přívažek k jejich synovi a bratrovi.
prosím tě, jak ty víš, jak by erem kdo bral ? proč si vymýšlíš a domýšlíš ? erem kolikrát psala, že ji jeho rodiče mají rádi. co to tady teď nacvičuješ ? vždyť erem podle toho, co tu padlo ani neví, jestli její syn bude stát o to trávit ten štědrý den s ní. kdekoliv, i doma v soukromí. ona jen předpokládá, že chtít bude, protože chce hlavně ona sama.
Naprosto všichni si tady vymýšlíme a domýšlíme, Pavlo.
Rodiče přítele jí mají rádi (nebo měli) úměrně tomu, jak je pro ně cizí. Zdálo se jim, že je hodná ženská (pro jejich syna) - to je vše.
Kdyby pro jejich syna už nebyla dobrá, tak by si jí "na semeno" nenechali.
Je možné, že syn nebude chtít být s Erem, ale pokud by mu nabídla pobyt s pro něj cizími lidmi, kteří se na něj dívají zkrz prsty nebo by jim byl lhostejný, tak by to bylo, jako by mu nabízela poplivaný koláček, pak by měla jistotu, že za těchto okolností s ní nebude - a život je krátký.
Ona chce být na štědrý večer se svými dětmi, a těm má dát přednost, před všemi cizími lidmi, je-li dobře vychovaná a má nezkažené instinkty.
Není tady

Bety napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Prostě je nutné přerušit pupeční šňůru.Je mi letos 56 let, tatínek už umřel a maminka je a bude pořád moje maminka, dokud budu žít. Neřeknu jí nepřijdeš k nám a budeš na Štědrý den sedět sama v prázdném baráku, nepatříš už do užší rodiny. I kdybys to vytučnila tisíckrát, to nemá nic společného s přerušením pupeční šňůry.
To je jen vlastní sobeckost a pohodlnost.
Ale vždyť ano, Bety, vždyť jsem to psala, jedná-li se o biologického osamnělého prarodiče, ten se pak stmelí s tou užší rodinou, někdy i tak, že v ní žije i v ostatní čas.
Tady se ale nejedná o tento případ.
Upravil(a) Vějířovka (16. 9. 2012 14:54)
Není tady

kvietok medovy napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Bety napsal(a):
ale je to přece moje maminka???? a můj tatínek???? tak jako já jsem maminka a manžel tatínek našich dětí....
smutné, smutné.... vlastní klid a pohodlí nade vše, žádná toleranceTo je sice pravda Bety, že je to tvůj tatínek a tvoje maminka, ale ty už jsi v nové rodině, kde zastáváš funkci maminky ty - to je teď tvoje užší rodina.
Prostě je nutné přerušit pupeční šňůru.a nie je to jedno, pupocna snura sem, pupocna snura tam,uzsia, sirsia rodina, hlavne, ze sa spolu dobre citime. A o to predsa ide!
No, a to je přesně ono, myslíš, že by se spolu dobře cítili příbuzní přítele Erem a její děti? Nevypadá to na to.
Není tady

Bety napsal(a):
Kromě toho, že k nám na štedrý den přijdou babička s dědečkem - to přece neznamená, že jim dávám přednost před kýmkoliv? S tchýní jsem rozhodně pupeční šňůrou spojená nebyla a taky k nám chodila dokud žila. Teď už ze všech zůstala jen moje maminka a na ty ostatní můžeme jen vzpomínat. A nemám pocit, že bych moji nynější rodinu tím nějak ukrátila. Děti (dnes dospělé) to braly jako normální že babička je s námi.
Já to spíš promýšlela s pohledu na příbuzné přítele, kteří nejsou s rodinou zžiti a děti Erem.
Pokud s babičkou a dědečkem jsou děti stále, tak to samozřejmě rušivě nepůsobí - to má každý jinak.
Není tady

Vějířovka napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Prostě je nutné přerušit pupeční šňůru.a nie je to jedno, pupocna snura sem, pupocna snura tam,uzsia, sirsia rodina, hlavne, ze sa spolu dobre citime. A o to predsa ide!
No, a to je přesně ono, myslíš, že by se spolu dobře cítili příbuzní přítele Erem a její děti? Nevypadá to na to.
Ono na vztahoch treba pracovat, a to hlavne na rodinnych. Erem dcera je dobre, mile a rozumne dievca. A syn? Ten bude mat problem vsade, nie len v rodine jej priatela...
Není tady

Vějířovka napsal(a):
Rodiče přítele jí mají rádi (nebo měli) úměrně tomu, jak je pro ně cizí. Zdálo se jim, že je hodná ženská (pro jejich syna) - to je vše.
Je možné, že syn nebude chtít být s Erem, ale pokud by mu nabídla pobyt s pro něj cizími lidmi, kteří se na něj dívají zkrz prsty nebo by jim byl lhostejný, tak by to bylo, jako by mu nabízela poplivaný koláček, pak by měla jistotu, že za těchto okolností s ní nebude - a život je krátký.
Ona chce být na štědrý večer se svými dětmi, a těm má dát přednost, před všemi cizími lidmi, je-li dobře vychovaná a má nezkažené instinkty.
Ale erem nepsala o dětech, erem psala jenom o klukovi. Protože jak jsem to pochopila, tak dcera erem se svým přítelem budou trávit Vánoce zvlášť, sami pro sebe a k řešení zbývá momentálně jenom kluk. A jak to dopadne na Vánoce s klukem, to je taky ve hvězdách, třeba si do té doby taky někoho najde a nebude už vůbec co řešit.
Já bych to pro letošní rok udělala tak, že bych trávila Vánoce se svými dětmi, pozvala bych i dceru s jejím přítelem a přítele bych vzhledem k okolnostem "pustila", aby trávil Štědrý večer s čerstvě ovdovělou maminkou a bratrem. Ale to je opravdu jenom velmi rámcový scénář, protože - jak už jsem psala - do Vánoc se toho ještě může hodně změnit 
Není tady

Bety napsal(a):
moje deti tiez beru normalne, ze pri stedrej veceri je kopa "cudzich" ludi, dokonca minuly rok syn priviedol kamarata, co je tu sam.
Upravil(a) kvietok medovy (16. 9. 2012 15:14)
Není tady

Kiara napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Ona chce být na štědrý večer se svými dětmi, a těm má dát přednost, před všemi cizími lidmi, je-li dobře vychovaná a má nezkažené instinkty.Ale erem nepsala o dětech, erem psala jenom o klukovi. Protože jak jsem to pochopila, tak dcera erem se svým přítelem budou trávit Vánoce zvlášť, sami pro sebe a k řešení zbývá momentálně jenom kluk. A jak to dopadne na Vánoce s klukem, to je taky ve hvězdách, třeba si do té doby taky někoho najde a nebude už vůbec co řešit.
Já bych to pro letošní rok udělala tak, že bych trávila Vánoce se svými dětmi, pozvala bych i dceru s jejím přítelem a přítele bych vzhledem k okolnostem "pustila", aby trávil Štědrý večer s čerstvě ovdovělou maminkou a bratrem. Ale to je opravdu jenom velmi rámcový scénář, protože - jak už jsem psala - do Vánoc se toho ještě může hodně změnit
Přemýšlíme jen cvičně, co by, kdyby, samozřejmě.
S tím puštěním přítele k jeho původní rodině, s tebou 100 % souhlasím (byli by určitě všichni tři šťastni, že je jim umožněno být spolu).
Ale dceru s přítelem bych nezvala, protože to už je zárodek budoucí "užší rodiny" - a takové společenství je nejraději samo.
Čekala bych na syna. Pokud by přišel, měli bychom možná klid na to, promluvit si, a kdyby ne, tak také dobře.
Pokud by nepřišel, tak bych věděla, že jsem udělala všechno, co je v mých silách, abych ho přijala.
A protože je Erem mladá, tak i kdyby zůstala sama, tak by určitě nemusela být smutná, protože všem umožnila, aby se měli tak, jak chtějí.
Nemanipulovala je násilím do jednoho houfu, proti jejich touze a vůli.
Není tady

Erem, ak syn nebude chciet prist, co tak spravit stedry vecer u priatelovej rodiny? Urcite by boli stastni.... ono vlastne dcera nepride, priatel bude tam, a co ty?
Není tady

Vějířovka napsal(a):
a nie je to jedno, pupocna snura sem, pupocna snura tam,uzsia, sirsia rodina, hlavne, ze sa spolu dobre citime. A o to predsa ide!
Ono na vztahoch treba pracovat, a to hlavne na rodinnych. Erem dcera je dobre, mile a rozumne dievca. A syn? Ten bude mat problem vsade, nie len v rodine jej priatela...
Důležité je, aby si znovu porozumněli s Erem, na rodinu jejího přítele se může (podle mého názoru) klidně vykašlat - to je privátní záležitost Erem.
Jinak se mi vůbec nezdá, že by syn Erem měl všude problémy, nevím kde jsi to vzala. V práci si ho chválí, že je šikovný, pracovitý a spolehlivý - a kamarády má také, některé už od školních let. Tak nevím, proč mu nasazuješ "psí hlavu".
Nesympatický je jen přítelovi Erem. S Erem už teď konflikty také nemá. Čo bolo, to bolo.
Upravil(a) Vějířovka (16. 9. 2012 15:23)
Není tady

Erem, ak syn nebude chciet prist, co tak spravit stedry vecer u priatelovej rodiny? Urcite by boli stastni.... ono vlastne dcera nepride, priatel bude tam, a co ty?
Pokud by to Erem nebyla schopna vydržet sama, tak proč raději nezajít za svým tátou a bráchou, nebylo by to přirozenější? Táta nebude věčně na živu.
A té druhé rodině přát také klid, aby mohli být sami se sebou.
Upravil(a) Vějířovka (16. 9. 2012 15:36)
Není tady
Vějířovka napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Já nepíšu o tom, co bylo, ale o trávení štědrého večera. Zcela souhlasím s Erem, že dá jednoznačně přednost svým dětem, před všemi ostatními, kteří nakonec o její přítomnost ani nestojí, brali by jí jako nutný přívažek k jejich synovi a bratrovi.prosím tě, jak ty víš, jak by erem kdo bral ? proč si vymýšlíš a domýšlíš ? erem kolikrát psala, že ji jeho rodiče mají rádi. co to tady teď nacvičuješ ? vždyť erem podle toho, co tu padlo ani neví, jestli její syn bude stát o to trávit ten štědrý den s ní. kdekoliv, i doma v soukromí. ona jen předpokládá, že chtít bude, protože chce hlavně ona sama.
jen se synem, o dceři nepadlo tuším ani slovo...
Není tady

Vějířovka napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
No, a to je přesně ono, myslíš, že by se spolu dobře cítili příbuzní přítele Erem a její děti? Nevypadá to na to.Ono na vztahoch treba pracovat, a to hlavne na rodinnych. Erem dcera je dobre, mile a rozumne dievca. A syn? Ten bude mat problem vsade, nie len v rodine jej priatela...
Důležité je, aby si znovu porozumněli s Erem, na rodinu jejího přítele se může (podle mého názoru) klidně vykašlat - to je privátní záležitost Erem.
Jinak se mi vůbec nezdá, že by syn Erem měl všude problémy, nevím kde jsi to vzala. V práci si ho chválí, že je šikovný, pracovitý a spolehlivý - a kamarády má také, některé už od školních let. Tak nevím, proč mu nasazuješ "psí hlavu".
Nesympatický je jen přítelovi Erem. S Erem už teď konflikty také nemá. Čo bolo, to bolo.
Vzala som to tu na B. A SOM RADA, ZE JE S NIM VSETKO OK. Hlboko sa mu ospravedlnujem.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
Kiara napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Ona chce být na štědrý večer se svými dětmi, a těm má dát přednost, před všemi cizími lidmi, je-li dobře vychovaná a má nezkažené instinkty.Ale erem nepsala o dětech, erem psala jenom o klukovi. Protože jak jsem to pochopila, tak dcera erem se svým přítelem budou trávit Vánoce zvlášť, sami pro sebe a k řešení zbývá momentálně jenom kluk. A jak to dopadne na Vánoce s klukem, to je taky ve hvězdách, třeba si do té doby taky někoho najde a nebude už vůbec co řešit.
Já bych to pro letošní rok udělala tak, že bych trávila Vánoce se svými dětmi, pozvala bych i dceru s jejím přítelem a přítele bych vzhledem k okolnostem "pustila", aby trávil Štědrý večer s čerstvě ovdovělou maminkou a bratrem. Ale to je opravdu jenom velmi rámcový scénář, protože - jak už jsem psala - do Vánoc se toho ještě může hodně změnitPřemýšlíme jen cvičně, co by, kdyby, samozřejmě.
S tím puštěním přítele k jeho původní rodině, s tebou 100 % souhlasím (byli by určitě všichni tři šťastni, že je jim umožněno být spolu).
Ale dceru s přítelem bych nezvala, protože to už je zárodek budoucí "užší rodiny" - a takové společenství je nejraději samo.
Čekala bych na syna. Pokud by přišel, měli bychom možná klid na to, promluvit si, a kdyby ne, tak také dobře.
Pokud by nepřišel, tak bych věděla, že jsem udělala všechno, co je v mých silách, abych ho přijala.
A protože je Erem mladá, tak i kdyby zůstala sama, tak by určitě nemusela být smutná, protože všem umožnila, aby se měli tak, jak chtějí.
Nemanipulovala je násilím do jednoho houfu, proti jejich touze a vůli.
syn se na jaře odstěhoval k přítelkyni a ani nevím jak na to přišla řeč, ale řekl, že večeřet na štědrý den bude s námi a jeho přítelkyně se svými rodiči a večer se pak sejdou ve svém bytě.
a máš pravdu, že nakonec erem může na štědrý večer zůstat sama jako kůl v plotě, protože se ni kluk vykašle 
Není tady