19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Roční dítě - samo jetě nechodí (nechce ani za ručičky - nenutím ho), staví se, ručkuje kolem nábytku, tlačí před sebou idli a jde.
Doma "chodí" v ponokách.
Venku do teď "chodil" také v ponokách - posadím ho na písek, sedí, leze, postaví se k lavičce a obchází kolem ní. Pár lidí na mě koukalo, jak na blázna, padlo i pár dotazů, proč to dítě proboha nemá botičky, take jsem podlehla a jen na ven jsem mu dnes koupila koené capáčky. (www.dpk.cz, katalog, str. 11, číslo bot 0809).
Ale pořád mám takové dilema - Nebudou mu překáet při lezení? Nezničí si v nich nohu, kdy se bude stavět a ručkovat u něčeho? Je asi fakt, e v 15 stupních není ideální lézt v ponokách.
Jaký máte názor vy?
Není tady
Ahoj :-),
kdy byl Jonáek miminko, tak jsme chodili na ortopedii kvůli lehce vybočeným patičkám a tam ortoped říkal, e by mělo dítko dostat botičky a ve chvíli, kdy chůze převládá nad lezením. To samozřejmě asi ví.
Nicméně i já jsem řeila stejný problém, jako ty Jonáek začal chodit ve 14 měsících (první krůčky samostatně), pořádně vak začal a tak v 16 měsících. Kolem toho roku ale krásně obcházel nábytek nebo s aktivním chodítkem, za ručky taky nechtěl. Tak jsem mu v té době koupila první capáčky, té DPK (bohuel jsem neodhadla velikost a hrozně brzy mu byly malé), po té levnějí od Beďa obuv (také dělají capáčky a jsou ze irafkou).Botky měl pouze na ven, aby nelítal v ponokách a aby mohl chodit zapřený o kočárek. Ortoped říkal, e je to takto OK, pokud v nich není celý den. Doma byl opět v ponokách. A ve bylo v pořádku. Myslím, e pokud dá dítku na chvíli boty, e se tím noha určitě nezničí, obvlá, kdy u "troku" akpká, by se u toho drí
Moje vagrová byla opačný případ, jak mohla, tak malý měl hned papučky a botičky, myslím, e u někdy v 8-9 měsících, kdy začal teprve lézt - a rovnou celý den. Kdy jsem viděla, jak se mu nepřirozeně noky vytáčí, kdy lezl, úplně mě to natvalo, ale nedala si říct. A teď malý, kdy jsou mu cca 2 roky, patně chodí, pičky vtáčí dost k sobě. Moná to botkama není, ale já bych se přiklonikla, e mají na tom určitě svůj podíl.
Není tady
Ahoj holky,
nám taky na RHB říkali, e botky a začne víc chodit ne lozit. Tomáek začal dělat první krůčky před vánocema a v říjnu jsme kupovali první bačkůrky a to hlavně z důvodu, e v ponokách u v kočárku byla zima a kdy jsme někde doli (čekárna), tak chtěl apkat a stát. Doma jsme je začali dávat a opravdu chodil.
Určitě malému neublíí, kdy bude mít cca hodinu na písku botky. Sice jsem se nekoukala na odkaz, tak nevím, co je to za capačky. Tomáek vytáčel u lezení noičky přesně naopak, tj. dával paty dovnitř a vlastně tak lozí dodnes a chodí hezky. Od kamarádky malá byla bez bot stále, protoe je nenáviděla a točí chodidla při chůzi dovnitř. Netuím, co za to můe.
Botičky ři leení pro děti nejsou poholdlné, proto se nedoporučují, vak si zkuste lozit v kotníkové a zaněrované botě .... au
Není tady
ftak u jsem jukla, capačky vypadají hezky a měly by být i pohodlné?!?!?
Jo a jinak jetě malá poznámka k certif. obuvi. Kdy jsme kupovali první botky, tak v zimě a výběr v tu dobu byl min. nato ve vel. 19-20. Koupili jsme s irafou a primářka na RHB mi vynadala, jak jsou boty nevhodné. Skvělé!!! Boty za 7 stovek a k ničemu. Byla jsem teda pěkně zdrblá a samozřejmě poučená
Není tady
Sádí a co jí na nich vadilo? je pravda e co člověk to názor, co jeden doktor schvaluje, jiný haní jen by mě zajímaly ty její důvody
já jsem taky pro koené capáčky, nebo na doma jsem to řeila takovýma ponokama s koenou podrákou, koupila jsem v CA, nebo jsem je viděla i v deichmanu, na MMB, něco takového http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=31408619&tab=6 to by moná lo i na ten písek, nebude mu nic padat dovnitř.
ty koené capáčky jsou super, přizpůsobí se noze take nebrání v přirozeném pohybu a rozvoji svalů na noze.
Upravil(a) gall (25. 5. 2012 6:56)
Není tady
Gall, prý e mají moc tvrdou podráku a dítěti se v nich patně chodí. Od té doby, kadé boty v obchodě ohnu (90% je tuhých) .V tom případě ale nechápu, proč mají certifikaci, kdy jsou nevhodné.
Není tady
a co si měla za značku? my měli vdycky buď essi nebo fare a nikdy to nebyla tvrdá bota, to je divný. Já jsem zatím kupovala boty jenom se irafou, ale tu ti dají jen na českou botu, na zahraniční výrobce ne, i kdy splňuje vechny ty "podmínky" zdravé boty. Teď poprvé jsem koupila sandále Befado, jsou to polské boty, ale mají polské certifikáty obdobné naí irafě a cenově teda vychází výrazně levněji. jinak je to maso
Není tady
Hledala bych capáčky na ven s velmi měkkou podrákou, která je velmi flexibilní. Najít vhodné pro dceru byl nadlidský úkon, jak píe Saďourek, téměř ve to jsou čínské mejdy s neohebnou podrákou. Jednou jsem botičky (to u lo o tenisky) nevyzkouela ohnout a věřila jim (japonská značka, ovem made in China), při chůzi se vůbec neohýbají a dcera v nich pořád zakopává, tak je radi vůbec nenosíme. Doma jsme botičky nenosili a nenosíme dodnes (syn má 6, dcera skoro 2 roky.
Věřím, e to je pro vývoj noičky lepí, i kdy větina českých maminek bačkurky dává.
Není tady
Sakuro - jj přesně tak doma taky bačkorky malý nemá, měl je jen kdy se učil chodit chvíli, pokud není ortopedická vada je lepí aby děti byly bez nich a Vojta strane rád běhá i venku bos - v trávě na písku ;-)
Není tady
Gall, bude se divit, byly to Essi fakt jsem la málem do kolen. Bambi, s tou koupí certifikace mi to taky jeden prodejce vysvětlovat, kdy jsem vybírala jiné botky, ale i tak je to síla vyznat se v hromadě značek a veho. A co se polských botek týče, měkoučké a koené jsou botky Obex.
No bačkůrky nebo protiskluzky, prý kdy to dětem kloue, tak nalapují jinak. Vak to znáte i u sebe, kdy jdete po ledu
Není tady
Tak mě essi zatím vdycky vyhovovali, je to moná kus od kusu
je fakt e irafa je placená, ale pokud tu botu někdo zkoumá a zkoumá nějaké standarty podle kterých se vyrábí, holt to asi něco stojí (moná sem naivní kdy si myslím e to někdo zkoumá e ) moná prostě stačí dodret ty zásady zdravé boty, pevná pata, dost prostoru na prsty, ohebná podráka, tvarovaná stélka....
a capáčky by asi klouzat neměli, mají tu spodní stranu trochu zdrsněnou
Není tady
Řeím to stejné momentálně u dcerky, také jetě nechodí, a kdy má jen slabé ponoky, lidi se na mě dívají jak na satanáe
Třeba kdy ji nechám v nákupním vozíku, přerovnává mi nákup a postává, je spokojená, ale ty pohledy!
Já bych se na vechny ale vyprdla - nae malá chodí na písek v teplých ponokách, takových těch huňatých, posadím ji do písku a ona je astná, posypává si noky pískem, vichni ostatní mi můou být ukradení.
Myslím, e capáčky ji omezují v pohybu, navíc větina z nich krtí kolem kotníku - máme jich doma asi 5 párů a ádné nevyhovují. Noka se v nich můe nepřirozeně kroutit, hlavně paleček a prsty dovnitř, chodíme na orto kvůli vytočeným kotníkům a rehabka řekla, e pro dítě je největí dar chodit naboso! Teda pokud není 15 stupňů
Botičky máme jedny koené, ale byly tak drahé, e vzít je na písek bych asi oplakala - take dáváme jen kdy někam jedeme "načisto". Nedovedu si představit jak by asi vypadaly, kdybych v nich malou nechala lozit kdekoliv, nato na písku - au!!!!
Není tady
Ahoj,
mám dvouroční dcerku a ráda bych jí koupila nové botky. Zaujaly mě tyto:
Máte někdo zkuenosti se značkou Pediped? Vydrí ty botky?
Díky za odpověď
L.
Není tady