18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Adriana70 napsal(a):
Erem,budem Vaej rodine drat palce a mysliet na Vás.My ideme cez víkend spisovat iadosti do diagnostických centier,lebo iná cesta nieje/dcéra 16 rokov/.Vyčerpali sme vetky monosti.Nestíham platit jej prelapy a počítat zmiznuté veci.
Urobila si správne rozhodnutie.Aj ja.
Do diagnostickeho ustavu jsem ho chtela dat taky,kdyz nebyl zletily,ale nakonec jsem to vzdala bylo me ho lito.Dnes vidim,ze to byla chyba.Drzte se,at to zvladnete.
Není tady
Teda... nezávidím tuhle těkou situaci. Ale myslím, e děláte dobře. Jen bych synovi zdůraznila, e ho miluje a e kdykoliv bude opravdu chtít pomoct, e jsi tu pro něj a pomůe ráda. Víc se zatím asi nedá nic moc dělat dokud sám neuvidí, e má problém a potřebuje pomoc.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Adriana70 napsal(a):
Erem,budem Vaej rodine drat palce a mysliet na Vás.My ideme cez víkend spisovat iadosti do diagnostických centier,lebo iná cesta nieje/dcéra 16 rokov/.Vyčerpali sme vetky monosti.Nestíham platit jej prelapy a počítat zmiznuté veci.
Urobila si správne rozhodnutie.Aj ja.Do diagnostickeho ustavu jsem ho chtela dat taky,kdyz nebyl zletily,ale nakonec jsem to vzdala bylo me ho lito.Dnes vidim,ze to byla chyba.Drzte se,at to zvladnete.
Ono hodně taky záleí jaký ten diagnosák je. V některém se naučí jetě to co neumí a spadne jetě hlouběji. Teda jestli to jde....
Není tady
No - jestli to není přímo erem vlastní byt, houby se děje (je nájemní - od města, nebo od soukromníka?) A nebude mít synek na zaplacení nájmu, na té ulici se stejně octne - alespoň nebude moct erem vyčíst, e ho ona vyhodila na ulici.
Osobně - pokud by to byl můj vlastní byt a synek mi takto (za mé vydatné pomoci zvlčil - jo erem, má lví podíl), tak bych ho také vyhodila na ulici, ne uvolnit místo, aby na chudáčka náhodou neprelo - za chvíli by mohl zbýt z bytu jen holobyt a rej by v něm měli squateři
no a pak, jak jsem si přečetla, e mu erem bude prát....no tak sorry, tím mu teda nepomůe - potřebuje si tu h*ubu pořádně vymáchat
...take budou to čisté trencle, křupavé rohlíčky k snídani, polívka v kastrůlku....a tady má chlapče nějakou tu pětku a kup si něco....neboj, koupí a kdy na to nebude mít, protoe v tom pojede dál a víc, on si pro prachy přijde a protoe má měkkou povahu, moná dokonce vezme i noční úklid kanceláří - ale pokud si tohle chce uívat - tak ti přeju plnými douky, protoe ty jsi stejná, jako tvůj syn, nebo naopak, syn je po tobě - slabé povahy, teprve boj o přeití by jak tebe, tak i jeho zocelil....ráda bych drela palce - ptám se, zda vůbec mám....?
Není tady
Erem,
ja som u vyplakala celu rieku slz...Mu je na Ataraxe,ja som na Lexarine,a najmladia dcera/9 rokov/ je tie na antidepresívach.Stačilo!!!
Erem,zajtra odrobím smenu,a poobede hned cestujem domov/týdnovky/cez víkend nebudem na nete,ale v nedelu sa ozvem.Budem na teba mysliet.A netráp sa,urob čo uzná za vhodné a prijatelné pre teba a rodinu.Ja som si povedala ak dcéra nepojde z domu tak sa rozvediem.Mu ju strane lutoval,ale vetko som hasila ja/aj finančne/
Není tady
Zklamaná napsal(a):
No - jestli to není přímo erem vlastní byt, houby se děje (je nájemní - od města, nebo od soukromníka?) A nebude mít synek na zaplacení nájmu, na té ulici se stejně octne - alespoň nebude moct erem vyčíst, e ho ona vyhodila na ulici.
Osobně - pokud by to byl můj vlastní byt a synek mi takto (za mé vydatné pomoci zvlčil - jo erem, má lví podíl), tak bych ho také vyhodila na ulici, ne uvolnit místo, aby na chudáčka náhodou neprelo - za chvíli by mohl zbýt z bytu jen holobyt a rej by v něm měli squateři
no a pak, jak jsem si přečetla, e mu erem bude prát....no tak sorry, tím mu teda nepomůe - potřebuje si tu h*ubu pořádně vymáchat
...take budou to čisté trencle, křupavé rohlíčky k snídani, polívka v kastrůlku....a tady má chlapče nějakou tu pětku a kup si něco....neboj, koupí a kdy na to nebude mít, protoe v tom pojede dál a víc, on si pro prachy přijde a protoe má měkkou povahu, moná dokonce vezme i noční úklid kanceláří - ale pokud si tohle chce uívat - tak ti přeju plnými douky, protoe ty jsi stejná, jako tvůj syn, nebo naopak, syn je po tobě - slabé povahy, teprve boj o přeití by jak tebe, tak i jeho zocelil....ráda bych drela palce - ptám se, zda vůbec mám....?
Myslis jako cizy clovek.Kdyby se jednalo o tve dite jednala by si jinak.Me se hlavou honi vselicos,vraci se me myslenky na to jak byl maly,hodny,mamin mazlicek....a ted me nenavidi....
Není tady
K Zklamanej by som toho vedela napísat vela,ale radej nič.Je to cudzia osoba a chleba mi nedáva.Len tolko.
Není tady
Erem tie si spomeniem ako bola malá a nevinná,na zjedenie,Dnes je to niekto iný a čo bolo sa nevráti.Teraz je to iný človek a potrebuje iný prístup.Musela som vela vela slz vyplakat aby som zistila,e ju musím od seba "odstrčit"aby sme sa vetci konečne nadýchli a začali sa hrabat z dna,na ktorom sme vetci spolu s nou.Kadý sám za seba a predsa vetci spolu.
Není tady
Adriana70 napsal(a):
Erem tie si spomeniem ako bola malá a nevinná,na zjedenie,Dnes je to niekto iný a čo bolo sa nevráti.Teraz je to iný človek a potrebuje iný prístup.Musela som vela vela slz vyplakat aby som zistila,e ju musím od seba "odstrčit"aby sme sa vetci konečne nadýchli a začali sa hrabat z dna,na ktorom sme vetci spolu s nou.Kadý sám za seba a predsa vetci spolu.
A dcera souhlasi s tim diagnostakem,Jak jste ji presvedcili?
Není tady
erem, jestli chce, aby se syn ze své závislosti dostal, MUSÍ změnit svůj postoj i ty. Podívej se, kam ho dovedl. Opičí láska můe dítě zničit, protoe není schopné dospět, jeliko mu to rodič svým nesprávným chováním nedovolí. Stále to jetě nevidí?
To je ten jednoduí způsob rodičovství, které "provozuje" ty. To těí je nechat ho letět s tím, e si natluče. To je pro rodiče daleko těí, vak to sama říká, e je ti ho líto. Ale dobrý rodič to pro své dítě udělá.
eremuruss napsal(a):
Adriana70 napsal(a):
A dcera souhlasi s tim diagnostakem,Jak jste ji presvedcili?
adriana je rodič a rozhodla
Není tady
Ano suhlasí,aspon tak mi povedal mu do telefonu.Ako sme ju presvedčili?U zase nebola 2týdne v kole,urobila dalí prehmat,čo som musela zaplatit,dalia kráde,je toho vela.Nemá to konca kraja.Cez víkend niečo slubi,nasledne nedodrí,stale dokola a nemá to efekt.Dufam,e jej dolo,e je koniec.Ide preč a nič ju nezachráni pred diagnostakom.Mudrejia budem po víkende,cez telefon sa takéto veci nedaju rozoberat cele hodiny.
Inak ja som prísna matka,a keby to záviselo odomna,tak to rieim diagnostakom dávno.To moj mu ete neprestrihol pupočnu nuru,tak mu rada pomoem.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Adriana70 napsal(a):
Urobila si správne rozhodnutie.Aj ja.Drzim te take palce.Je smutne,ze se deti nekdy nevyvedou.Na jednu stranu je me syna strasne lito,nevim jak budu zit,az se od syna budu stehovat.Jsem na nej zvykla a budu na nej porad myslet
Myslim si,ze nas to s pritelem stejne rozdeli,protoze ja se utrapim,kdyz nebudu vedet jak zije....
Jak nevyvedou? To je tvoje krev, má tvoje vlastnosti , kluci často bývají do mámina rodu . On je hodně zranitelnej a má kolem sebe hodně patnej příklad, potřeboval by mezi jiný lidi, do jinýho prostředí, malý chudý měato je hrůza pro něj , vude feťáci .
Doporučuje se , vyhodit je , nechat je klesnout úplně na dno a pak se to začne lepít.
Vdyt i já se začala léčit, kdy jsme si sáhla na dno, je to dost podobný, dokud ti nehoří koudel za zadkem, tak nic neřeí, to znám z vlastní zkuenosti .......vyhod ho , nesmí domů, jak tu někdo psal.
NEBO HO ZNIČÍ .
Kdy já se hodně bojím, e to zase neudělá, e ho umučí k smrti .
Není tady
Adriana, prísnos nie je výsada. Mono práve prísnos niekedy dovedie nae deti práve tam, kam sme sa snaili, aby sa naou prísnosou nedostali.
Teraz u je u vás na rade prísnos, ale asi nebola tak úplne na mieste skor. Zamyslela si sa niekedy nad svojou prísnosou?
Niektoré deti majú lásky príli, iné majú zase len prísnos. Extrémy obvykle nie sú to pravé orechové a mou diea zlomi.
Adriana70 napsal(a):
Ano suhlasí,aspon tak mi povedal mu do telefonu.Ako sme ju presvedčili?U zase nebola 2týdne v kole,urobila dalí prehmat,čo som musela zaplatit,dalia kráde,je toho vela.Nemá to konca kraja.Cez víkend niečo slubi,nasledne nedodrí,stale dokola a nemá to efekt.Dufam,e jej dolo,e je koniec.Ide preč a nič ju nezachráni pred diagnostakom.Mudrejia budem po víkende,cez telefon sa takéto veci nedaju rozoberat cele hodiny.
Inak ja som prísna matka,a keby to záviselo odomna,tak to rieim diagnostakom dávno.To moj mu ete neprestrihol pupočnu nuru,tak mu rada pomoem.
Hele ale bacha na to , tohle můe být důvod.
To psala Tereza Pergnerová , e její tatínek byl hodně přísnej a měl na ni moc vysoký nároky a jak známo, pak mnoho let fetovala , i milion, co dostala za svoje nahý fotky, profetovala ........
Není tady
To ,co píe Zklamča zní velmi tvrdě, ale vidím to v zásadě stejně.
Ne jako cizí člověk. Realisticky.
Erem, kdy se můj syn snail kvůli vlastní neschopnosti tlačit ke zdi mě, dostal padáka.
Jen s tím rozdílem, e od malička jsem své děti zapřáhla do domácích prací, take se uměl o sebe postarat po vech stránkách, a na tu, e si neuměl a moná ani nechtěl, najít práci.
Byla to tvrdá kola pro oba a oba jsme to ustáli . Průběně jsem mu ale zdůrazňovala, e je můj jediný syn ( jetě mám dvě dcery), e ho velice miluji i kdy to tak moná právě teď nevypadá, ale tohle trpět nebudu a do jeho sraček se jím vtáhnout nedám. atd.....
Erem, drím palce, čím dříve spadne na hubu a zjistí, e to bolí a e jedině on to můe napravit, o to dřív se bude zvedat na nohy. Měl by vědět, e mu s láskou na ty nohy pomůe.
posílám dr se
Není tady
Majkafa,nepochopili sme sa.
Som milujuca matka.Určujem hranice,ale necham dieta od určitého veku aby kráčalo samo.Som pri nom,aby som mu podala ruku,ak to potrebuje.Ak sa dostane do bahna,/napr.drogy/budem ho stále drat,dohovárat,prosit a plakat s ním.Ked budem po pás v bahne,je načase sa pozriet aj na to,koho vetkého to plieskajuce bahno zasiahlo..Sme v domácnosti tyria:traja berieme antidepresíva a jeden člen drogy.
Som milujuca matka,a preto budem čo najprísnejia a nekompromisná.Nemoem inak.
Není tady
Aby to nevypadalo, e dávám panské rady.... Můj geniální potomek, který je dnes opravdu velmi úspěný, měl období od 14 do 18 let, kdy byl jednou nohou v kriminále a doma dělal peklo, já jsem se trápila, stresovala, hubla, kolabovala... a pak jsem si najednou řekla PROČ PROBOHA!! Dělá to ve o vlastní vůli, a takto jsem mu to taky předestřela - nedostuduje - půjde k lopatě, bude takhle pokračovat a skončí v base, blbče! Já jsem udělala, co jsem mohla, u je mi to jedno! V jeho 17. letech jsem se přestala starat o kolu, o to, co dělá a hodila jsem odpovědnost na něj s tím, a mě neotravuje svými průsery, e mě to nezajímá a opravdu důsledně jsem to dodrela, nepsala jsem omluvenky, přestala chodit na kobereček do koly, měli jsme oba těstí, e natrefil na úasnou třídní učitelku, která se se mnou spikla a chovala se k němu stejně. To byl přesně ten moment, který ho nakopl, najednou pochopil, e je to opravdu jen v jeho rukou... Erem, mysli na sebe, klukovi nepomůe, kdy se zhroutí a bude se trápit, on potřebuje tvrdé limity, potřebuje se v tom vykoupat, naučit se kupovat rohlíky a starat se sám o sebe. On potřebuje zjistit, e "neber drogy" není jen mámina starost, ale jeho nutnost!
Není tady
Erem, to je mi líto, co proívá. S fetákem je opravdu peklo na zemi. I já byla se známým na Mediační a probační slubě ČR. Bývá to pod městským úřadem /tam u jde o trestnou činnost/ ale řeí i prevenci. Pokud se syn nechce léčit, mají názor nechat ho třeba i na ulici bez prostředků, aby se ufetoval. Je to ivotní styl. Můj názor je totoný a myslím, e to není nelidské. Kadý si vebere, jak chce ít. Pokud se syn NECHCE léčit, asi se marně snaí ! Zbytečně vydává energii, plýtvá časem ! Praním a ubytováním mu nepomůe moc, tomu jen usnadnuje. Já bych se bála, CO v bytě/domě způsobí, kdo tam bude chodit, co kdy kde vyvede a pod. A ponese to jen a jen problémy do budoucna.
Máme i v domě fetáka, ve zničené a stále něco platíme.....a nechtěj znát názory nefetáků.....
Není tady
Jj, jak píe Helča. Můj syn tak před rokem a půl taky u nevěděl, co by, choval se dost nehezky. Řekla jsem mu jasně, e ho doma nedrím a jestli chce, můe jít. Pak se odstěhoval, bydlel s kamarádem a tento týden se stěhuje do vlastního bytu. Od doby, co se odstěhoval, je jako vyměněnej. Máme spolu skvělý vztah. Jsem na něj pyná. Koupil si starí autíčko a vede si moc hezky. Co se odstěhoval, často si chodí pro radu, co a jak zajistit při samostatném bydlení. Sám si byt nael, přehlásil elektřinu, plyn, zajistil stěhování,...
Dětem musíme umonit, aby dospěly, neprojevovat opičí lásku ale ani přílinou přísnost. Dovolit jim, aby vyzkouely svá vlastní křídla, ale dát jim současně jistotu, e je milujeme a e při nich stojíme, kdy nás budou potřebovat.
Dát jim křídla a kořeny.
Heluka napsal(a):
To ,co píe Zklamča zní velmi tvrdě, ale vidím to v zásadě stejně.
Ne jako cizí člověk. Realisticky.
Erem, kdy se můj syn snail kvůli vlastní neschopnosti tlačit ke zdi mě, dostal padáka.
Jen s tím rozdílem, e od malička jsem své děti zapřáhla do domácích prací, take se uměl o sebe postarat po vech stránkách, a na tu, e si neuměl a moná ani nechtěl, najít práci.
Byla to tvrdá kola pro oba a oba jsme to ustáli . Průběně jsem mu ale zdůrazňovala, e je můj jediný syn ( jetě mám dvě dcery), e ho velice miluji i kdy to tak moná právě teď nevypadá, ale tohle trpět nebudu a do jeho sraček se jím vtáhnout nedám. atd.....
Erem, drím palce, čím dříve spadne na hubu a zjistí, e to bolí a e jedině on to můe napravit, o to dřív se bude zvedat na nohy. Měl by vědět, e mu s láskou na ty nohy pomůe.
posílám dr se
Tohle si Erem opi a dej si to na zrcadlo , to ty právě nedělá.
Ty ho furt haní a sráí , nadává , e se ti nevyved a přitom sis ho porodila sama a jetě ti kolikrát říkal, e o to nestál se narodit do takový rodiny.
Take on rozhodně v pohodě není u dávno a jetě jsi tam nastěhovala toho blázna, co jim nařizoval, co mají dělat
Musí ho vyhodit a pak mu dávat hodně najevo lásku , a začne na sobě pracovat , ne pořád skuhrat , e se ti nepoved a e jsi chudinka .
Není tady
Adriana70 napsal(a):
Majkafa,nepochopili sme sa.
Som milujuca matka.Určujem hranice,ale necham dieta od určitého veku aby kráčalo samo.Som pri nom,aby som mu podala ruku,ak to potrebuje.Ak sa dostane do bahna,/napr.drogy/budem ho stále drat,dohovárat,prosit a plakat s ním.Ked budem po pás v bahne,je načase sa pozriet aj na to,koho vetkého to plieskajuce bahno zasiahlo..Sme v domácnosti tyria:traja berieme antidepresíva a jeden člen drogy.
Som milujuca matka,a preto budem čo najprísnejia a nekompromisná.Nemoem inak.
Písala som ti, e teraz je na mieste u len prísnos a doslednos.
Ale nemalo to by skor, keď bola dcéra malá, inak?
Dlho chodí na týdňovky? U mamy detí vo veku tých tvojich to nie je obvyklé. Nie je problém aj toto, e a dcérka postrádala cez týdeń? Tvoje dcéry sú vo veku, keď mamu vežmi potrebujú. A nie len cez víkend.
Píem ti svoj nezaujatý pohžad, ako to vidím ja. Nestálo by za to niečo vo vaej rodine zmeni, aby aj mladia dcéra časom nebola tam, kde je tá staria? Alebo na psychiatrii s depresiou, bulímiou či anorexiou?
Upravil(a) majkafa (17. 5. 2012 22:16)
eremuruss napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
...take budou to čisté trencle, křupavé rohlíčky k snídani, polívka v kastrůlku....a tady má chlapče nějakou tu pětku a kup si něco....neboj, koupí a kdy na to nebude mít, protoe v tom pojede dál a víc, on si pro prachy přijde a protoe má měkkou povahu, moná dokonce vezme i noční úklid kanceláří - ale pokud si tohle chce uívat - tak ti přeju plnými douky, protoe ty jsi stejná, jako tvůj syn, nebo naopak, syn je po tobě - slabé povahy, teprve boj o přeití by jak tebe, tak i jeho zocelil....ráda bych drela palce - ptám se, zda vůbec mám....?Myslis jako cizy clovek.Kdyby se jednalo o tve dite jednala by si jinak.Me se hlavou honi vselicos,vraci se me myslenky na to jak byl maly,hodny,mamin mazlicek....a ted me nenavidi....
Tak Pán Bůh s tebou.... ani jsem od tebe nic jiného nečekala.
Jo děvče, i kdyby to byl můj jediný (jako e mám jen jediného syna), tak ho vyhodím a řeknu mu, e dveře bude mít otevřené, a se vzpamatuje.
Nevím, jak jsi ho vychovávala, ale můj syn by hrdě odeel s tím, e mi ukáe a vytře mi zrak....tvůj se doadoval vance a teplé peřiny. Nemám jen syna, mám dalí děti - a můu ti říct, e z těch nejstarích ani jedno nefetuje (ani nezkusili, jsem jim tloukla do hlavy, e je vlastnoručně zakrtím, jestli k tomu sajrajtu jen čuchnou) a věděli moc dobře, e bych se nerozpakovala je vystrčit ze dveří, jen tak mám já, jako matka jistotu v tom, e se o sebe budou moci v tomhle světě postarat a naučila jsem je přeití, nejsou to třasořitky. Nemysli, i ty h*by si v pubertě do němoty zlili, museli si to "na dýze" ozkouet, ale teď, kdy si dají něco k pití, pijí decentně, protoe viděli, jak vypadali, kdy lezli po čtyřech Je třeba jim dopřát veho, po čem touí a klidně jim ukázat, jak "byli úasný"
Take nepijí, nekouří a nefetují - vichni mají práci, vydělávají si na své ití, nebydlí ani jedno s rodičem, budují si ivot od nuly - neběhám za nimi s hajzlpapírem, abych jim utírala zadky - přesto mám své děti moc ráda, miluju je ze veho nejvíc, proto je nemám na vodítku....a oni přesto vědí, co se sluí a patří. Nebudou přívěskem společnosti.
Není tady
Jednou jsem četla rozhovor s Magdou Vááryovou. Zeptali se jí mimo jiné, co pokládá za nejcennějí, e dala svým dětem jako rodič do ivota. Odpověděla, e odvahu. Chvíli jsem nemohla pochopit, co tím myslela...
Odvaha ít, dospět, stupnout si na své vlastní nohy, postarat se o sebe. Nemít strach. Strach je malá smrt, jak tady má někdo v podpisu.
Majka,ona je milované dieta aj teraz.Milujem ju aj ked ma tak strane trápi.Ona to vie,ale u sa z tejto cesty nevie vrátit,alebo ja neviem čo.Urobila vela zlého,a ja som ju stále obýmala a chápala,e je v puberte/aj po krádei mojej penaenky/...Bolo toho vela,a ja so strane unavená.Vie,e ju milujeme.Vie to.
Není tady