6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Erem, také jsem hodně kouřila a co jsem přestala, tak bych to nikdy nezkusila, protoe jsem si absolutně nevěřila, e bych v tom nebyla ihned zpět. A to je cigareta jen slabý odvar alkoholu a drog.
To jsi dobrá, já to dávala na 3x Spí ne "must have" to bylo sociální kouření spojené s různými situacemi. Tzn. venku s kamarády, nebo při čekání na tramvaj, atp. Přesto krabka či dvě za den nebyl problém. Musela jsem to vyplnit jiným "zaměstnáním", které mi zůstalo dodnes, resp. zlozvyky. Ale kdy se hodně napiju, tak ta chu na cigaretu je velká i přes několik dekád abstinence. Před pár lety jsem si dala jednu s kamarádkou na půl (ta kouří stále) a teda vůbec mi to nejelo, za co jsem ráda. Jedna moje kolegyně také dlouho abstinovala, ale pak ji dohnal pracovní stres a protoe pít v práci samozřejmě nemohla, tak si zapálila jednou, dvakrát.. a u v tom jede znovu. Není to sranda. A to se bavíme o hloupých cigaretách. Take respekt tobě, e jsi dokázala skončit a vydret
Palomito, také jsem v minulosti měla pár pokusů myslím, ale dopadlo to a v ten poslední pokus. A to bylo potom ale ze dne na den a bylo to úplně jednoduché - v ten moment. Nevím vůbec proč, ale díky za to. Já přestala jen kvůli penězům, jinak já to milovala a asi bych jinak nepřetala Ale dnes jsem za to opravdu moc vděčná a jsem astná, e nekouřím, kdy cítím ten smrad od kuřáků Jinak jsem to měla také spojené s různými činnostmi. Třeba mě od té doby vůbec nebavilo chodit k někomu na návtěvu či pokec. Bez té cigarety to prostě nebylo ono Jinak chu na to nemám vůbec nikdy.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Palomito, také jsem v minulosti měla pár pokusů myslím, ale dopadlo to a v ten poslední pokus. A to bylo potom ale ze dne na den a bylo to úplně jednoduché - v ten moment. Nevím vůbec proč, ale díky za to. Já přestala jen kvůli penězům, jinak já to milovala a asi bych jinak nepřetala Ale dnes jsem za to opravdu moc vděčná a jsem astná, e nekouřím, kdy cítím ten smrad od kuřáků Jinak jsem to měla také spojené s různými činnostmi. Třeba mě od té doby vůbec nebavilo chodit k někomu na návtěvu či pokec. Bez té cigarety to prostě nebylo ono Jinak chu na to nemám vůbec nikdy.
Tak pro mě bylo nejtěí to první odvykání. A vlastně jsem začala jenom proto, e jsem nerada na něčem závislá. Kdy jsem to zvládla, tak jsem po několika měsících začala znovu kouřit, jako e u to mám přece pod kontrolou, ha, ha, ha. Pak, po x letech u to bylo trochu jednoduí. No a zatím ta poslední stopka byla v podstatě nejjednoduí, protoe jsem začala chodit s nekuřákem a představa, e by si jen pomyslel, e se líbá s popelníkem, se mi vůbec nezamlouvala. Teď si musím místo cigarety s něčím hrát, aby byly zaměstnané ruce. Take si protáčím pivní tácky, dělám kuličky z papíru od párátka, moulám ubrus, atp. Ani přítomnost kuřáků ve mě nevzbuzuje chu na cigaretu.. ale jak je alkohol, zábava.. Kadý to má spojené s něčím jiným, já bych si třeba doma nikdy nezapálila. Vadil mi ten smrad i kdy jsem byla kuřákem. Ale venku na akcích se bafalo jedna radost a vzhledem k tomu, e jsem trávila větinu svého mládí venku.. No, u je to pryč. Na akce sice chodím stále, ale u to nebývá často tak divoké a taky hodně pomohl zákaz kouření uvnitř restaurací.
Není tady
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Erem, také jsem hodně kouřila a co jsem přestala, tak bych to nikdy nezkusila, protoe jsem si absolutně nevěřila, e bych v tom nebyla ihned zpět. A to je cigareta jen slabý odvar alkoholu a drog.
To jsi dobrá, já to dávala na 3x Spí ne "must have" to bylo sociální kouření spojené s různými situacemi. Tzn. venku s kamarády, nebo při čekání na tramvaj, atp. Přesto krabka či dvě za den nebyl problém. Musela jsem to vyplnit jiným "zaměstnáním", které mi zůstalo dodnes, resp. zlozvyky. Ale kdy se hodně napiju, tak ta chu na cigaretu je velká i přes několik dekád abstinence. Před pár lety jsem si dala jednu s kamarádkou na půl (ta kouří stále) a teda vůbec mi to nejelo, za co jsem ráda. Jedna moje kolegyně také dlouho abstinovala, ale pak ji dohnal pracovní stres a protoe pít v práci samozřejmě nemohla, tak si zapálila jednou, dvakrát.. a u v tom jede znovu. Není to sranda. A to se bavíme o hloupých cigaretách. Take respekt tobě, e jsi dokázala skončit a vydret
Môj deduko prestal fajči cca v 60tke, ale po smrti babičky (mal vtedy 82) znovu začal... vraj u nemá motiváciu nefajči. No a doil sa skoro 95 . A to nefajčenie mu v tom podža mňa pomohlo...
Upravil(a) Selima (21. 4. 2022 12:35)
Není tady
Kouřila jsem od nějakých 16 let. Přestala jsem v 32. Postupně jsem se propracovala k 20-40 cigaretám denně.
Přestala jsem během několika dnů, ne najednou. Dala jsem si třebas půlku a zbytek típla. Po pár dnech mě to namíchlo a zahodila jsem to úplně. Během těch desítek let co u nekouřím, jsem si dala několik cigaret z různých důvodů, větinou jsem tím chtěla odbourat těký akutní stres, ale nějak to nefungovalo.
Ale překvapivě musím říct, e si nemůu vybavit nic, čím bych ty cigára nahradila. A to jsem si bez cigarety nedovedla představit ivot. Kouřila jsem, i kdy jsem byla nemocná, div jsem si nevykalala plíce. A pak to najednou lo úplně snadno. Asi byl důleitý ten důvod pro to přestat, a asi jsem nebyla ani po těch letech fyzicky závislá na nikotinu, jinak by to tak snadné nebylo.
A proto mě moná nehodilo zpátky ani těch několik málo příleitostí, kdy jsem si znovu zapálila.
Ale pokouet to zbytečně určitě nechci a nebudu.
Není tady
Jsem z nekuřácké rodiny a nikdy jsem neměla v puse cigaretu, jedině jednou z legrace fajfku. Jo a jako předkolní děti jsme se pod vlivem starích kamarádů pokoueli kouřit venku u ohně; napěchovali jsme suchou trávou tlustá dutá stébla a tvářili jsme se, e bafáme.
Kdy jsem jako holka na 1. stupni kráčela po chodníku za kuřákem, neváhala jsem přejít na protějí chodník.
Vechny bývalé kuřačky a kuřáci, máte můj velký obdiv!!! Ne abyste kouření vyměnili za alkohol či za drogy!
Není tady
Kuřáci dotují nekuřáky. a
Není tady
Petr100 napsal(a):
To je dost diskutabilní. Kuřáci mají vyí nemocnost, hlavně těch těkých nemocí, a v jejich léčení je zas "dotují" nekuřáci.
Není tady
Niky123 napsal(a):
Petr100 napsal(a):
To je dost diskutabilní. Kuřáci mají vyí nemocnost, hlavně těch těkých nemocí, a v jejich léčení je zas "dotují" nekuřáci.
Přesně tak. Vůbec bych byla opatrná s takovými úvahami, protoe to můe rychle skončit přestřelkou, kde si vyčítají mezi sebou kuřáci a nekuřáci, pijani a abstinenti nebo třeba milovníci adrenalinu versus ti, co jsou na sebe opatrní - dosaďte libovolnou skupinu lidí.
Ta spirála by neměla konce a hlavně nemá smysl.
Není tady
Jsem ráda, e nám závislákům se podařilo s kouřením skoncovat a drím nám pěsti, a to vydrí jak dlouho si budeme přát. Těm co kouří nezávidím, ale nakonec je to kadého volba. Dotování těch či oněch je opravdu marná diskuze. Kadý přispívá něčím. I ti, kteří se mohou zdát, e nepřispívají ničím. Vdy je to o společnosti jako takové, jak se staví k problémům, ale i výhodám a ne o jednotlivcích.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Kuřáci hlavne často spôsobujú problémy nekuřákom - napríklad moji milujúci rodičia, ktorí fajčili a do smrti (mama s metastázami na pžúcach) doma, v izbách, kde spali... a ja nefajčiarka mám potom alergiu a nábeh na astmu. Prečo asi...?
Není tady
Selima napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Kuřáci hlavne často spôsobujú problémy nekuřákom - napríklad moji milujúci rodičia, ktorí fajčili a do smrti (mama s metastázami na pžúcach) doma, v izbách, kde spali... a ja nefajčiarka mám potom alergiu a nábeh na astmu. Prečo asi...?
No co já vím ,tak alergie a astma mají i děti ( i dospělé děti nekuřáci ) nekuřáků. Protoe je přeci mnoho jiných faktorů které spoutí různé alergie. Tak to ale neznamená zároveň , e ti chci vyvracet tvůj osobní příběh.
To jen taková vsuvka.
Není tady
Téma, respektive příspěvky , promazány.
Kouření je také droga a jako takové do drogového vlákna patří, by okrajově. Nicméně příspěvky o tom, kdo co napsal, nenapsal, kdo co plevelí, kdo co udělal či neudělal a uráky sem určitě nepatří!
EDIT v 12.00 - téma OPĚT promazáno a dochází mi trpělivost!
Není tady
Mně taky
Není tady