|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ano, existují. Naštěstí mohou sloužit jako příkad pro ty, co se snaží abstinovat. Nicméně jsou to jen ta 2 - 3%.
I mě tato čísa říkai ékaři - adiktologové.
Není tady
Serigala napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Kdyz sel syn poprve do lecebny,zajimalo me v procentech od lekare jaka je uspesnost lecby Pevne jsem verila,ze syn se vyleci,protoze jsem o sile zavislosti nevedela nic.Rekl me,ze upspesnost jsou pouha 3%,spadla me celist to se priznam.
,cekala jsem jinou odpoved.Dalsim a dalsim pobytem se cisla zvysuji,ale jen o trochu.Spousta tech kluku tam bylo opakovane a musim rict,ze vsichni spolupracovali,nikdo z nich to nemel na haku.
No tak at se jde ten lékař bodnout. To ti říkám na rovinu.
A s ním všichni ti kdo stále tvrdí ,že je to na celý život jakoby nechápali že je to individuální záležitost každého jednoho jedince.
No nic Erem nebudu ti do toho kecat a ani těm kdo bezhlavé věří tomu pod co se vás tady tolik podepsalo to nebudu vyvracet.
Vidím že to bude zbytečná ztráta energie.
TY se muzes opit alkoholik ne,ten si nesmi dat ani sklenicku,jinak v tom jede.To same ten kdo bral nekdy drogy,nesmi se k nim nikdy vratit.-
Není tady
Serigala napsal(a):
vera napsal(a):
Serigala napsal(a):
A co o tom víš Z jaké pozice to píšeš?S Judynou naprosto souhlasím--------------měli jsme v rodině závislého člověka 20 let, kterého jsme podporovali, sledovali na léčení, byl několikrát............ a sledovali jsme celou jeho skupinu, která se léčila........lékař říkal, že je úspěšnost 2 procenta a měl svatou pravdu....................naprosto se trefil....... Mnozí se do léčebny vrátili po 7 letech abstinence, zhřešili a do 2 měsíců byli znovu totálně na dně
No dobře devčata já vás chápu, jste ovlivněny tím co znáte ze svého okolí,to dá rozum.
Ale znovu opakuju NIKDY neházejme všechny do jednoho pytle. Každý človek - individuálně má jiné šance, jiné vstupní i vystupní podmínky, ovlivňující faktory, psychickou zdatnost… atd. atd.
Znám mnoho těch kteří se k tomu nevrátil ani po 30. ti letech.
Nemám pochopení pro lékarě kteří tvrdí že je to na celý život.
To je pro drogově závislého který má zájem s tím přestat prvni a hluboká podpasovka.
Informace která se nezakládá na individualním přistupu k člověku.
Vera že se u tvého přibuzného lékař trefil ( a opět má jít om individuální přistup ) a nebo i u jinych indivudualit neznamená že to platí pro všechny ostatní.
Už nevím jak ještě jasněji bych to tady řekla.
To jsou ty 3 %,clovek ktereho znas,ze to dokazal
Není tady
Niky123 napsal(a):
Také v rodině jeden ztracený případ, ale to už jsem psala.
Nicméně znám i člověka, který asi patří mezi ta šťastná 2%: Hodně pil a pak vyváděl. Pak našel deník své cca desetileté dcery, kde mimo jin stálo, že si kvůli tátovi chce vzít život. To byl pro něj tak silný impuls, že okamžitě přestal pít, nebyl ani v léčebně, a od té doby se nenapil. Je to už mnoho let a abstinuje.
To je asi jako u meho taty,od 18-55 let byl silny kurak,vykouril pry 30 cigaret denne.Jak zdrazovali cigarety,tak prestal.Nadaval,ze tem lumpum ve vlade cpat penize nebude.Ted je tatovi 82 let pro predtavu,cigarety se od te doby nedotknul.Chute pry mel,ale odolal
Není tady
rina napsal(a):
eremuruss napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Tak to koukám! Že jí tohle nevadí a ještě ho omlouvá! Myslíš, že to nevidí, že 12 piv denně je už alkoholismus? Nebo zavírá oči?12 stupnove pivo,vypije jich pry 5-6 denne
Nerada kopíruju dlouhé příspěvky, ale teď to považuju za nutné...
Erem, nepíšeš nic o vnukovi, jen o synově "ne/alkoholizmu"...
On po těch 6ti až 12ti pivech "nesmrdí"? Jeho paní to nevadí? Ty peníze, co propije (ač si je vydělal), jí nechybí? A jak se "jí líbí" připitej tatínek malého synka?
Promiň, Erem, ty fakt věříš, že je tam všecko vporadku???
Ja vidim,ze to v poradku neni,ale kdyz mladej to nevadi,co ja muzu.Syn v praci pivo nepije,dela praci kde musi byt milimetrova presnost,tak si nemuze dovolit prijit do prace opilej.Prijde domu a pivo si da.Co ja se u mladych nepovidala,aby prestal pit to pivo a kourit,ze si toho pak muzou dovolit koupit vic.Na to me bylo odpovezeno,ze si na to vydela.Vnuk je rocni,takze tatovo piti nevnima.Navic,uz jsem psala,ze muj syn i po vetsim mnozstvi piva,proste opilej neni.Opileho jsem ho nikdy nevidela
Není tady
eremuruss napsal(a):
Serigala napsal(a):
vera napsal(a):
S Judynou naprosto souhlasím--------------měli jsme v rodině závislého člověka 20 let, kterého jsme podporovali, sledovali na léčení, byl několikrát............ a sledovali jsme celou jeho skupinu, která se léčila........lékař říkal, že je úspěšnost 2 procenta a měl svatou pravdu....................naprosto se trefil....... Mnozí se do léčebny vrátili po 7 letech abstinence, zhřešili a do 2 měsíců byli znovu totálně na dněNo dobře devčata já vás chápu, jste ovlivněny tím co znáte ze svého okolí,to dá rozum.
Ale znovu opakuju NIKDY neházejme všechny do jednoho pytle. Každý človek - individuálně má jiné šance, jiné vstupní i vystupní podmínky, ovlivňující faktory, psychickou zdatnost… atd. atd.
To je pro drogově závislého který má zájem s tím přestat prvni a hluboká podpasovka.
Vera že se u tvého přibuzného lékař trefil ( a opět má jít om individuální přistup ) a nebo i u jinych indivudualit neznamená že to platí pro všechny ostatní.
Už nevím jak ještě jasněji bych to tady řekla.To jsou ty 3 %,clovek ktereho znas,ze to dokazal
Zajímalo by mne upřímně proč jsi ochotná věřit těm třem %?
Není tady
eremuruss napsal(a):
Ja vidim,ze to v poradku neni,ale kdyz mladej to nevadi,co ja muzu.Syn v praci pivo nepije,dela praci kde musi byt milimetrova presnost,tak si nemuze dovolit prijit do prace opilej.Prijde domu a pivo si da.Co ja se u mladych nepovidala,aby prestal pit to pivo a kourit,ze si toho pak muzou dovolit koupit vic.Na to me bylo odpovezeno,ze si na to vydela.Vnuk je rocni,takze tatovo piti nevnima.Navic,uz jsem psala,ze muj syn i po vetsim mnozstvi piva,proste opilej neni.Opileho jsem ho nikdy nevidela
Jak pravíš Erem. Tvůj syn je dospělý, je to už i otec. Ty budeš sice po celý váš život jeho máma ale výchova skončila.
Co budou dnes žít a jak je na nich.
Neznám nikoho dospělého komu by nevadilo, když jim maminka a tatínek mluví do života. To je v mnoha případech naprosto kontraproduktivní.
To je ale skvělý Erem že syn má práci kde potřebuje být komentovaný na milimetrovou přesnost. Je skvělý že do práce jde zodpovědně.
Tohle mnozí vůbec nedokážou.
Není tady
Niky123 napsal(a):
Nicméně znám i člověka, který asi patří mezi ta šťastná 2%: Hodně pil a pak vyváděl. Pak našel deník své cca desetileté dcery, kde mimo jin stálo, že si kvůli tátovi chce vzít život. To byl pro něj tak silný impuls, že okamžitě přestal pít, nebyl ani v léčebně, a od té doby se nenapil. Je to už mnoho let a abstinuje.
Dceřin deníkový záznam je strašně smutný
, ale
že on dokázal ihned přestat a vydržel.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Niky123 napsal(a):
Nicméně znám i člověka, který asi patří mezi ta šťastná 2%: Hodně pil a pak vyváděl. Pak našel deník své cca desetileté dcery, kde mimo jin stálo, že si kvůli tátovi chce vzít život. To byl pro něj tak silný impuls, že okamžitě přestal pít, nebyl ani v léčebně, a od té doby se nenapil. Je to už mnoho let a abstinuje.To je asi jako u meho taty,od 18-55 let byl silny kurak,vykouril pry 30 cigaret denne.Jak zdrazovali cigarety,tak prestal.Nadaval,ze tem lumpum ve vlade cpat penize nebude.Ted je tatovi 82 let pro predtavu,cigarety se od te doby nedotknul.Chute pry mel,ale odolal
Erem,
!
Není tady
Niky123 napsal(a):
Ale Erem přece nepsala, že je u nich všechno v pořádku, dokonce se pokoušela synovi domluvit aby míň pil, na což jí však snacha řekla, že si na to přeci (on) vydělá...
Jasně že neřekla, naopak celou dobu píše, že není vše ok a že se bojí i do budoucna. Ale co se divíš 
Není tady
vera napsal(a):
Serigala napsal(a):
Judyna napsal(a):
Erem, nedivím se, že jsi pořád"ve střehu". Závislost je opravdu na celý život. Moc držím palce, syn ušel pořádný kus cesty. Snad zvládne ukočírovat v menších dávkách i to pivo.
A co o tom víš Z jaké pozice to píšeš?
S Judynou naprosto souhlasím--------------měli jsme v rodině závislého člověka 20 let, kterého jsme podporovali, sledovali na léčení, byl několikrát............ a sledovali jsme celou jeho skupinu, která se léčila........lékař říkal, že je úspěšnost 2 procenta a měl svatou pravdu....................naprosto se trefil....... Mnozí se do léčebny vrátili po 7 letech abstinence, zhřešili a do 2 měsíců byli znovu totálně na dně
No jasně, ti doktoři si ty procenta určitě nevycucali z prstu! Jsou to jistě výsledky desetiletí z jejich praxe.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Niky123 napsal(a):
Nicméně znám i člověka, který asi patří mezi ta šťastná 2%: Hodně pil a pak vyváděl. Pak našel deník své cca desetileté dcery, kde mimo jin stálo, že si kvůli tátovi chce vzít život. To byl pro něj tak silný impuls, že okamžitě přestal pít, nebyl ani v léčebně, a od té doby se nenapil. Je to už mnoho let a abstinuje.To je asi jako u meho taty,od 18-55 let byl silny kurak,vykouril pry 30 cigaret denne.Jak zdrazovali cigarety,tak prestal.Nadaval,ze tem lumpum ve vlade cpat penize nebude.Ted je tatovi 82 let pro predtavu,cigarety se od te doby nedotknul.Chute pry mel,ale odolal
Erem, také jsem hodně kouřila a co jsem přestala, tak bych to nikdy nezkusila, protože jsem si absolutně nevěřila, že bych v tom nebyla ihned zpět. A to je cigareta jen slabý odvar alkoholu a drog.
Není tady

rina napsal(a):
eremuruss napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Tak to koukám! Že jí tohle nevadí a ještě ho omlouvá! Myslíš, že to nevidí, že 12 piv denně je už alkoholismus? Nebo zavírá oči?12 stupnove pivo,vypije jich pry 5-6 denne
Nerada kopíruju dlouhé příspěvky, ale teď to považuju za nutné...
Erem, nepíšeš nic o vnukovi, jen o synově "ne/alkoholizmu"...
On po těch 6ti až 12ti pivech "nesmrdí"? Jeho paní to nevadí? Ty peníze, co propije (ač si je vydělal), jí nechybí? A jak se "jí líbí" připitej tatínek malého synka?
Promiň, Erem, ty fakt věříš, že je tam všecko vporadku???
Tak ještě jednou:
Já se ptala Erem, a ne na její obavy, ale jak jeho pití piva působí na jeho rodinu. Neptala jsem se Niky. Tak nevím proč odpovídala za Erem. A co ty se divíš, že mně reakce Niky nezajímala? Jen tak, aby se mělo pro co rejpat do riny?
Není tady
eremuruss napsal(a):
Serigala napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Kdyz sel syn poprve do lecebny,zajimalo me v procentech od lekare jaka je uspesnost lecby Pevne jsem verila,ze syn se vyleci,protoze jsem o sile zavislosti nevedela nic.Rekl me,ze upspesnost jsou pouha 3%,spadla me celist to se priznam.
,cekala jsem jinou odpoved.Dalsim a dalsim pobytem se cisla zvysuji,ale jen o trochu.Spousta tech kluku tam bylo opakovane a musim rict,ze vsichni spolupracovali,nikdo z nich to nemel na haku.
No tak at se jde ten lékař bodnout. To ti říkám na rovinu.
A s ním všichni ti kdo stále tvrdí ,že je to na celý život jakoby nechápali že je to individuální záležitost každého jednoho jedince.
No nic Erem nebudu ti do toho kecat a ani těm kdo bezhlavé věří tomu pod co se vás tady tolik podepsalo to nebudu vyvracet.
Vidím že to bude zbytečná ztráta energie.TY se muzes opit alkoholik ne,ten si nesmi dat ani sklenicku,jinak v tom jede.To same ten kdo bral nekdy drogy,nesmi se k nim nikdy vratit.-
No ano Erem to dá rozum.
Jakou to má souvislosti s tím co tady prezentuju a prosazuju celou dobu.
Já říkám že to lze. Že jsou mezi námi ti co se k tomu nikdy nevrátí. Protože a protože… to už bych se ale jen opakovala.
Mnozí drogově závislý dnes pomáhají těm kteří jsou na cestě to zvládnout. Naplňuje je to, mají smysl života. O drogách toho ví hodně a poznali cestu ven. Každá cesta je individuální a je potřeba zohlednit i takový přistup.
Není tady
Vlákno opět promazáno. Příště již budu rovnou banovat bez upozornění. Jen připomínám, že pokud mi nějaký uživatel vadí, nesouhlasím s ním, můžu si ho dát do ignoru, a ne proti němu veřejně dělat výpady. Klid pak bude na obou stranách.
Není tady

Dobře no, máš v rukou opratě, nebudu se s tebou prát 
Není tady
Andreo, nevím kde jinde tu otázku položit, tak se předem omlouvám za
- ale nejsem si jistá, jestli jsem tě správně pochopila. Když tady bude nadále někdo diskutující usměrňovat, rozdávat povely jako na cvičáku a komunikovat způsobem, proti kterému jsem se ozvala, mám to řešit přes SZ nebo být zticha? Podotýkám, že ignorování toho moc nevyřeší, ne vždy sem chodí lidé číst přihlášení, takže prostě vidí i to, o co opravdu vůbec nestojí.
Pokud je to tak, banovat mě není třeba.
Není tady

eremuruss napsal(a):
Serigala napsal(a):
vera napsal(a):
S Judynou naprosto souhlasím--------------měli jsme v rodině závislého člověka 20 let, kterého jsme podporovali, sledovali na léčení, byl několikrát............ a sledovali jsme celou jeho skupinu, která se léčila........lékař říkal, že je úspěšnost 2 procenta a měl svatou pravdu....................naprosto se trefil....... Mnozí se do léčebny vrátili po 7 letech abstinence, zhřešili a do 2 měsíců byli znovu totálně na dněNo dobře devčata já vás chápu, jste ovlivněny tím co znáte ze svého okolí,to dá rozum.
Už nevím jak ještě jasněji bych to tady řekla.To jsou ty 3 %,clovek ktereho znas,ze to dokazal
Ja to chápem tak, že lekári hovoria štatistiky (a zrejme si nevmýšľajú), ale to nič nehovorí o každom jednotlivcovi individuálne... Veď vieme, že štatistiky sú presne čísla o nepresných javoch (alebo ako to je)... A áno, abstinujúci závisláci sú "len" abstinujúci závisláci, ale prečo "len"? Veď to je super - a môže to byť presne ono, čo im zmení život. Ak prežijú 40 dobrých rokov - a trebárs k tomu znovu skĺznu na starobu, nestojí to ja tak za to?
Mmch, nie sme aj my mnohí len zatiaľ neodhalení závisláci? Čo my vieme, čo na nás ešte číha, a aké máme slabosti a predpoklady? Moja mama sa na sklonku života stala (podľa mňa, ale aj lekár to potvrdil) v podstate závislou na liekoch, ale tak jej zlepšovali kvalitu spánku a celkovo života, že to viac-menej nikto neriešil...
Není tady
Xsara1 napsal(a):
- ale nejsem si jistá, jestli jsem tě správně pochopila. Když tady bude nadále někdo diskutující usměrňovat, rozdávat povely jako na cvičáku a komunikovat způsobem, proti kterému jsem se ozvala, mám to řešit přes SZ nebo být zticha? Podotýkám, že ignorování toho moc nevyřeší, ne vždy sem chodí lidé číst přihlášení, takže prostě vidí i to, o co opravdu vůbec nestojí.
Právo usměrňovat diskuzi zde má pouze administrátor, nikdo jiný. Líbit si to tudíž od uživatelů nechat nemusíš. Jen nemá moc smysl to řešit v diskuzi samotné, jelikož to pak způsobuje pouze hádky, urážky, porušování pravidel, a akorát se pak napojí další lidi na toto, kteří si v daných slovních přestřelkách doslova libují. Plevelí se tak vlákna (to je také důvod, proč jsem vlákno promazala, s tématem to totiž nemělo nic společného). Logický krok je vyzvat danou osobu, ať tohoto jednání zanechá, a pokud se tak nestane, informovat mě. Je prostě fakt, že stejně jako v životě, tak o to více zde anonymně na netu, se s některými lidmi člověk prostě nedomluví. Já tady opakovaně za ty roky píšu, že jsme dospělí lidé a ne děti v MŠ. Bohužel mi to tak někdy připadá. Jen žádám rovněž o pochopení, nejsem tady 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, nejsem ani robot, ani někdo, kdo nemá právo také být jinde, než na diskuzích zde.
Není tady
Selima napsal(a):
Mmch, nie sme aj my mnohí len zatiaľ neodhalení závisláci? Čo my vieme, čo na nás ešte číha, a aké máme slabosti a predpoklady? Moja mama sa na sklonku života stala (podľa mňa, ale aj lekár to potvrdil) v podstate závislou na liekoch, ale tak jej zlepšovali kvalitu spánku a celkovo života, že to viac-menej nikto neriešil...
S tímto naprosto souhlasím a moc se o tom nemluví. Nikdy v životě nemáme jistotu, že do závislosti (jakékoliv) jednou spadneme. Spouštěč můžeme být cokoliv.
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Selima napsal(a):
S tímto naprosto souhlasím a moc se o tom nemluví. Nikdy v životě nemáme jistotu, že do závislosti (jakékoliv) jednou spadneme. Spouštěč můžeme být cokoliv.
No to píšeš správně Selimo, je celá řada těch co jsou závislý na lécích a o tom se moc nemluví jak píše Andrea.
Léky které ulevují od bolestí, léky na spaní, antidepresiva ale i řada dalších které nějakým způsobem přispívají zlepšovat kvalitu života ,jsou návykové.
Stejně tak jako pervitin nebo heroin který si narkoman později dává hlavně proto ,že potřebuje ulevit od už doslova fyzické bolesti a psychické ruku v ruce.
A Závislost která nakonec narkomana vyřadí ze společnosti, změní jeho osobnost,vzhled a nakonec končí i smrtí je obrovský smutná věc. Je to dramaticky jiná kategorie závislosti.
K téhle tvé větě : “ Čo my vieme, čo na nás ešte číha, a aké máme slabosti a predpoklady? “ , si dovolim dodat… a co my víme jakou máme i potencionální vnitřní sílu ( co se týká závislosti na drogách ).
Není tady
Xsara1 napsal(a):
Xsaro, nejlepší je to ignorovat, nedávat takovému chování pozornost ani prostor v odpovědích... a je klid.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Erem, také jsem hodně kouřila a co jsem přestala, tak bych to nikdy nezkusila, protože jsem si absolutně nevěřila, že bych v tom nebyla ihned zpět. A to je cigareta jen slabý odvar alkoholu a drog.
To jsi dobrá, já to dávala na 3x
Spíš než "must have" to bylo sociální kouření spojené s různými situacemi. Tzn. venku s kamarády, nebo při čekání na tramvaj, atp. Přesto krabka či dvě za den nebyl problém. Musela jsem to vyplnit jiným "zaměstnáním", které mi zůstalo dodnes, resp. zlozvyky. Ale když se hodně napiju, tak ta chuť na cigaretu je velká i přes několik dekád abstinence. Před pár lety jsem si dala jednu s kamarádkou na půl (ta kouří stále) a teda vůbec mi to nejelo, za což jsem ráda. Jedna moje kolegyně také dlouho abstinovala, ale pak ji dohnal pracovní stres a protože pít v práci samozřejmě nemohla, tak si zapálila jednou, dvakrát.. a už v tom jede znovu. Není to sranda. A to se bavíme o hloupých cigaretách. Takže respekt tobě, že jsi dokázala skončit a vydržet 
Není tady
hm.............taky to tak mám, kdysi jsem kouřila a s vínkem.......................si dám doutníček.............tak 2x do roka
letos ještě ani jednou
Není tady
Mimochodem ,abstinence je považována za zdrženlivost ,vzdání se toho co způsobuje požitek.
No a teď tady jde o to, že narkoman -už v pokročilém stádiu své závislosti na drogách, si dále pak nebere návykovou látku pro požitek ,ale naopak proto aby netrpěl. Aby mu nebylo zle. A to je podstatný rozdíl. To v žádném případě už není jedno a totéž.
Takže co zpočátku bral “ jen “ pro ten požitek ,z toho se později stává ta noční můra kdy se to otáčí. Bere to hlavně proto aby mu nebylo zle. Ať už psychicky nebo i fyzicky podle toho na čem se veze.
A chci tím říct ,že ten kdo si už na začátku uvědomil , uvědomuje tuhle “skrytou “ past, tak ten má ještě velkou šanci do ni nespadnout.
Ale tak snadné to není ,co si budeme povídat. Abstinenční syndrom při odeznívání účinků drog ,který je zpočátku ještě pro někoho nepatrný a ještě snesitelný se časem ale prohlubuje. To co se zesiluje plíživě se přehlíží a pak nastane zlom.
A ti co do ní sice spadli ale uvědomili si ,že už neabstinují proto aby se zdrželi požitku, ale proto už ,aby se vyhnuli utrpení skryté v abstinenčním syndromu tak těm bliká červené světlo uvědomění. Kdo si i uvědomili že ztratit mohou všechno a zvolí oni sami život.
Nejhorší variantou jak víme je ,když člověk před utrpením ( životní ztráty, trápení,krize úzkosti, deprese atd. ) hledá útočiště v potěšení které se nakonec stává ještě větším utrpením.
Není tady