|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Judyna napsal(a):
Serigala napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Leno,to je me moc lito,ale muj syn konec jeste nema..........zavislost na drogach je po cely jeho zivot,je jen na nem jak to po zbytek zivota ukociruje,jak dal bude zit svuj zivot.Do znovu zavislosti spadne velice rychle.
Ahoj eremu
Chtela bych Te podporit v jedne veci.
Existuji jedinci kteri kdyz pochopi sebe sama ( je jich pravda jen hrstka i mezi temi co zavislosti netrpi ) a zaroven priciny sve zavislosti v tomto pripade na drogach a teda to co je dohnalo a znovu muze vehnat k uniku z reality,tak tito nakonec definitive vitezi po zbytek zivota.
Nadeje ze to muze byt i Tvuj syn, ten jeden z nich, existuje take.Není to tak jednoduché. Záleží na tom, co člověk bere, protože jsou drogy, které ti změní chemii v mozku už po prvních dávkách a ty ani nemáš šanci nějaké sebereflexe. Záleží prostě na konkrétním jedinci a stupni poškození mozku.
Eremina syna obdivuju, zatím se drží moc dobře. Držím nadále palce.
Tak si to tady upřesníme.
ANO. Samozřejmě že záleží na mnoha faktorech.
A Záleží na každé individualitě.
Když Erem syna obdivuješ (stejné tak já) jak píšeš, bereš ji ale zároveň tím svým projevem že …… bla bla bla,tu nadějí kterou já naopak podporuju.
Proč? Právě proto že tenhle kluk už zvládl to co jiní zdaleka ne.
Není tady
Erem založila toto vlákno před 10 lety a týkalo se drogové závislosti. Přispívala sem celkem často, ale postupně čím dál méně a teď se k tomuto tématu vyjádří jen zřídka. Všichni jsme určitě moc rádi, že se u nich problém vyřešil a jistě jim moc přejeme, aby to byl už navždycky trvalý stav.
Jak jsem tu nedávno poznamenala, pod název tématu "Udělali jsme správně?" se toho vejde nepřeberně. Myslím si, že každý může klidně napsat, co ho k tématu napadne, a nikdo by v tom neměl nikoho omezovat. Jen by to chtělo zachovávat elementární lidskou slušnost a snažit se být tolerantní.
EDUCATA PERSONA NON BESTEMMIA. 
P.S. Zatoulané "M" už je na svém místě.
Upravil(a) vrabčák (12. 4. 2022 18:00)
Není tady
Nesmyslná diskuze plevelící toto nesmírně důležité vlákno je promazána!
Toto osudové vlákno je o životem těžce zkoušené erem, o její nezměrné síle i slabosti, o jejím synovi závislém na drogách, o vzestupech a pádech. Je to vlákno i pro další rodiče závislých dětí, které prožívají tu samou bolest a strach a hledají radu a útěchu, naději, sílu. Je to jedno z nejsilnějších vláken na Babinetu vůbec. A pro jeho důležitost jako administrátor tohoto webu nedovolím, aby bylo zničeno nesmysly. Snažím se zde do příspěvků vstupovat spíše domluvou, beru to tak, že jsou zde dospělí lidé. Nicméně tady dělám výjimku a rázně zasahuji tvrdým promazáním dohadujících se příspěvků. Pokud nadále nemáte nic k tématu týkající se drog, případně k erem samotné, zdržte se off topic příspěvků, a to včetně komentářů k tomuto příspěvku. Děkuji.
K erem samotné - velmi často na Tebe myslím, držím palce a smekám klobouk. Jsi opravdu statečná žena a zasloužíš si po tom všem už jen štěstí a radost. Prosím, piš, jak to u vás vypadá 
Není tady
Andreo dobře děláš.
Není tady
Lennno, co tvůj příbuzný? Víš něco nového?
Není tady

Mám taky jednu zkušenost s dívenkou, co byla na "péčku"
dva roky. Dostala se až na dno, myslím.
Hrozilo jí, že přijde o syna.
Tak a tak, na jakýchsi odvykačkách se poznala s nějakým člověkem, který byl na drogách 20 let. Dál tak a tak, dali se dohromady.
Dnes jsou manželé, mají dvouletého syna, a jsou oba již 5 let "čistí".
Nikdo jí nevěřil, nikdo z rodiny jí nevěřil, kromě mě.
Ona se stala tou sebevědomou dívenkou, co byla předtím, a on tím nejlepším člověkem, tatínkem a mužem, kterého znám.
Ano, je to moje dcera.
Erem o ní ví.
Není tady
Právě Pervitin je nebezpečný svinstvo a tyhle příběhy s dobrým koncem miluju.
Já tomu bez váhání věřím ! Protože vím že to jde.
Není tady
Rino, je krásné číst tyto kruté příběhy, které mají ale šťastný konec
A pro mámu je to konec ten nejkrásnější. Držím palce 
Není tady

Velmi jsem se bála, dlouho jsem to ani nevěděla. Já o té problematice nevěděla nic, a ona to uměla mistrně skrývat. Ani sestry si dlouho nic nevšimly... Ale potom, až se to provalilo, když odmítala přestat a jít se léčit, odstřihly ji z rodiny. Velmi jsem se trápila. Potom jednou až volala o pomoc, já přijela...
Holky už s ní nebyly v kontaktu.
Ale pořád s někým telefonovala. Šli jsme někam nakoupit, naráz jsme ju neviděli, říkám vnukovi: Maminka se nám stratila. A on že, 'kéžby se už nevrátila!'
To bylo jak blesk z čistého nebe! Bylo mu 10!
Pak jsem z něho pomalu a opatrně dostávala, co se děje. On těma svýma dětskýma očima popisoval, jako by mi bodal nůž do srdce.
Bylo to strašné, neměla jsem s kým o tom mluvit, ale rozhodla jsem se. Našla jsem nějakou organizaci, domluvila jí tam schůzku..., a doma jí řekla, kdy tam má jít. Ona že nepůjde, že to zvládne sama...
Se slzama v očích jsem jí řekla, že když nevyhledá pomoc, že sama půjdu na sociálku, a řeknu, co vykládal kluk.
Ten zraňující dopis plný sprostých slov a urážek raději nebudu rozebírat. Končil jen slovy, že mě nenávidí a už nikdy nechce vidět.
Holkám jsem řekla, co jsem udělala, rsp. co udělám, když tam nepůjde...
A pak "jsem umřela".
Za krátkou dobu se začaly holky ozývat, jak se k ní postupně začaly vracet, přemlouvat, povzbuzovat...
No, a dál už to víte. Nešla do léčebny, jen ambulantně. Je velmi silná osobnost, stejně jak uměla svoji závislost skrývat, uměla se jí i poměrně rychle zbavit.
Až si potom později začla uvědomovat, co napáchala, trpěla určitě víc, než při těch absťácích.
A ty uplakané smsky byly pro mne naopak radostné, protože jsem cítila, že na to jde správně.
💖🥰💖
Ten kluk, jak se potkali a seznámili, se závislosti taky zbavil velmi rychle, jako zázrakem.
Ano, byl to zázrak. Že se okolnosti vyvinuly v záchranu dvou mladých lidí. Teda pardon, mnoha lidí. Mojí rodiny a zeťákovy rodiny taky.
Moje motto je Už se to nikdy nestane 🍀
Není tady
Naštěstí to dobře dopadlo.
Tak ať má tvoje motto trvalou platnost.
Není tady
No,ja problematiku drog tak pozitivne nevnimam.Jsem si vic nez jista,kdyby se synovi podelal vztah,ze v tom lita znova.Sam me to potvrdil,drzi ho pritelkyne a syn a ztatit tohle,by byl pro nej konec
Drogovi spoustec je prave stres,nepodareny vztah...aj,v lecebne kde jsem se synem byla na ten prodlouzeny vikend,nam to bylo lekari receno.Pokud ten clovek ztrati smysl zivota lita v tom znova.Takze,az tak klidna rozhodne nejsem.Synova pritelkyne je docela dominantni a syn to s ni lehky rozhodne nema,syn je palicaty takze tak . Spoustu tech vypraveni v lecebne jsem si vyslechla od kluku v lecebne,kdy kazdy musel rict zivotni pribeh,spousta jich v lecebne bylo opakovane,spoustec byl prave ta ztrata smyslu zivota.Takze si rikam,ze zivot meho syna ma v rukou jeho pritelkyne .Spousta lidi se do lecebny dostali znova i po 10 letech.Syn si misto drog nasel jinou zavislost a to pivo,denne jich vypije docela dost,do hospody nechodi,pije doma.Takze asi tak.Ze nekdo prekona svou zavislost si muze rict,az na sklonku sveho zivota.
Upravil(a) eremuruss (14. 4. 2022 17:53)
Není tady
eremuruss napsal(a):
No,ja problematiku drog tak pozitivne nevnimam.Jsem si vic nez jista,kdyby se synovi podelal vztah,ze v tom lita znova.Sam me to potvrdil,drzi ho pritelkyne a syn a ztatit tohle,by byl pro nej konec
Drogovi spoustec je prave stres,nepodareny vztah...aj,v lecebne kde jsem se synem byla na ten prodlouzeny vikend,nam to bylo lekari receno.Pokud ten clovek ztrati smysl zivota lita v tom znova.Takze,az tak klidna rozhodne nejsem.Synova pritelkyne je docela dominantni a syn to s ni lehky rozhodne nema,syn je palicaty takze tak . Spoustu tech vypraveni v lecebne jsem si vyslechla od kluku v lecebne,kdy kazdy musel rict zivotni pribeh,spousta jich v lecebne bylo opakovane,spoustec byl prave ta ztrata smyslu zivota.Takze si rikam,ze zivot meho syna ma v rukou jeho pritelkyne .Spousta lidi se do lecebny dostali znova i po 10 letech.Syn si misto drog nasel jinou zavislost a to pivo,denne jich vypije docela dost,do hospody nechodi,pije doma.Takze asi tak.Ze nekdo prekona svou zavislost si muze rict,az na sklonku sveho zivota.
Erem, vidím to stejně jako ty. A moc držím pěsti!
Není tady
Erem, držím palce i pěsti, aby se mladým dařilo.
Pivo je v rozumné míře zdravé, ale tady by to chtělo radikálně ubrat. Závislost by se stupňovala, přítelkyni by se to určitě nelíbilo a není to dobré ani kvůli dítěti.
Není tady
rina napsal(a):
Moje motto je Už se to nikdy nestane 🍀
A dobře děláš . 
Dovolím si k tomu něco poznamenat.
Dnes by už si každý měl ( ale není tomu tak) být vice méně vědom toho ( škoda že psychologie není povinný předmět) že v životě to chodí i tak že se nám zhmotňují myšlenky. Je to vypozorované, je to zákon rezonance.
Ten kdo smýšlí ( a je ovlivněn ) pozitivně ,ten je pro druhého ( v tomhle případě dcera) dokonalou oporou k vytváření společné pozitivně směrované reality.
Bohužel je tomu často naopak a my lidé podléháme negativním vlivům ,negativním příběhům těch druhých, namísto toho abychom si vytvořili ve vědomí obraz toho co bychom si přáli nejen pro sebe ale i právě pro druhé ( a tím je podvědomě podporovali) a nikoliv to co si nepřejeme a to čeho se obáváme.
Realita není pevně daná.
Takže já ti fandím. 
Jinak ten tvůj tah se sociálkou byl sice brutální pro dceru ,ale zdá se že jsi udělala správně. Je fajn že to vyšlo.
🍀
Není tady
eremuruss napsal(a):
Ze nekdo prekona svou zavislost si muze rict,az na sklonku sveho zivota.
Ahoj Erem, taky si dovolím něco dodat.
Ty samozřejmé znáš syna nejlíp to bez debat. A jestli ti syn potvrdil tvou myšlenku ,že kdyby jeho vztah kleknul ,že v tom lítá znovu tak to samozřejmě není vůbec dobré znamení. To me mi líto.
Ztráta smyslu života ,míří k úniku z reality.
Pochopit proč to tak má ve své psychice je cesta, ale né každý se na ní vydá, protože je obtížná a člověk ji nezvládne bez pomoci. Bez odborné pomoci. A musel by sám chtít řešit svou psychiku ,protože tam začíná i závislost.
Člověk nepotřebuje léčit jen závislost ,ale také a především i svou psychiku ( duši) ,kde všechno začlo.
A tam začíná i vnímání reality a negativní myšlení.
Překonat závislost může ten kdo se dotkne své duše která potřebuje léčit.
Jak píšeš- “ někdo” muže říct že překonal svou závislost na konci života.
Někdo to má jinak. Protože a protože viz. výše.
A s tím vším souvisí i to co jsem psala Rině.
Tolik za mě.
Přeju všechno dobré. 
Upravil(a) Serigala (15. 4. 2022 10:27)
Není tady
Serigala napsal(a):
Souhlasím s erem, závislost se nedá vyléčit. Člověk může abstinovat. Jenže pak stačí úplná blbost a člověk do toho spadne, ani neví jak. Např. úraz, kdy se člověk postupem času stane závislým na lécích tlumicích bolest, které pak musí nějak nahradit. Těch "škobrtnutí" se může v životě naskytnout nepřeberné množství a odolná psychika je jedna věc, ale vybudovaná závislost má s psychikou málokdy co společného. Myslím tím, že i člověk v psychické pohodě a spokojený se svým životem se může stát závislým a nebo do toho opět spadnout. Není, dle mého, výjimkou, že s drogami začínají mladí pro pobavení, z hlouposti a ne pro únik z reality. To až mnohem později se z toho stává peklo.
Není tady
Palomita napsal(a):
Serigala napsal(a):
Někdo to má jinak. Protože a protože viz. výše.Souhlasím s erem, závislost se nedá vyléčit. Člověk může abstinovat. Jenže pak stačí úplná blbost a člověk do toho spadne, ani neví jak. Např. úraz, kdy se člověk postupem času stane závislým na lécích tlumicích bolest, které pak musí nějak nahradit. Těch "škobrtnutí" se může v životě naskytnout nepřeberné množství a odolná psychika je jedna věc, ale vybudovaná závislost má s psychikou málokdy co společného. Myslím tím, že i člověk v psychické pohodě a spokojený se svým životem se může stát závislým a nebo do toho opět spadnout. Není, dle mého, výjimkou, že s drogami začínají mladí pro pobavení, z hlouposti a ne pro únik z reality. To až mnohem později se z toho stává peklo.
Tak nesouhlasit můžeš. To nezmění nic na tom co píšu.
Podívej Palo já tady nebudu diskutovat o tom kdo ( individuálně ) začíná ( a pokračuje ) pro únik z reality - pro ztrátu smyslu života a kdo začíná/l pro pobavení.
Můj dnešní text o ztrátě smyslu a úniku z reality byla reakce na to co psala Erem.
Vyzývám abys četla moje texty pozorně ( ten celý obsah textu ) a v souvislostech.
V textu píšu že léčit samotnou závislost nestačí. Atd atd.
A k tomu tučnému v tvém textu.S tím zase nesouhlasím já ,jak už vyznělo v mém předešlém textu.
Tak asi tolik.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Pivo je v rozumné míře zdravé, ale tady by to chtělo radikálně ubrat. Závislost by se stupňovala, přítelkyni by se to určitě nelíbilo a není to dobré ani kvůli dítěti.
No jestli po pivu ztloustnul o 25 kilo, jak někde psala erem,t ak to myslím už teď partnerce nemůže vyhovovat. Je škoda, že se ta závislost prostě projevuje jinudy. I když je pořád velké štěstí, že v drogách nejede, to obdivuji a držím palce. 
Není tady
Niky123 napsal(a):
vrabčák napsal(a):
Pivo je v rozumné míře zdravé, ale tady by to chtělo radikálně ubrat. Závislost by se stupňovala, přítelkyni by se to určitě nelíbilo a není to dobré ani kvůli dítěti.No jestli po pivu ztloustnul o 25 kilo, jak někde psala erem,t ak to myslím už teď partnerce nemůže vyhovovat. Je škoda, že se ta závislost prostě projevuje jinudy. I když je pořád velké štěstí, že v drogách nejede, to obdivuji a držím palce.
Syn byl hodne vyhublej,nikdo kdo je na pervitinu neni tlustej.Takze tech 25 kilo pri vysce 190 cm,se mu rozlozilo.Takze postavu ma chlapskou.I kdyz me se spise libil,kdyz byl hubeny.Libi se me hodne hubeny muzi.
,coz vetsinou nikomu 
Není tady
Serigala napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Ze nekdo prekona svou zavislost si muze rict,az na sklonku sveho zivota.
Ahoj Erem, taky si dovolím něco dodat.
Ty samozřejmé znáš syna nejlíp to bez debat. A jestli ti syn potvrdil tvou myšlenku ,že kdyby jeho vztah kleknul ,že v tom lítá znovu tak to samozřejmě není vůbec dobré znamení. To me mi líto.
Ztráta smyslu života ,míří k úniku z reality.
Pochopit proč to tak má ve své psychice je cesta, ale né každý se na ní vydá, protože je obtížná a člověk ji nezvládne bez pomoci. Bez odborné pomoci. A musel by sám chtít řešit svou psychiku ,protože tam začíná i závislost.
Člověk nepotřebuje léčit jen závislost ,ale také a především i svou psychiku ( duši) ,kde všechno začlo.
A tam začíná i vnímání reality a negativní myšlení.
Překonat závislost může ten kdo se dotkne své duše která potřebuje léčit.
A s tím vším souvisí i to co jsem psala Rině.
Tolik za mě.
Přeju všechno dobré.
Kdyz sel syn poprve do lecebny,zajimalo me v procentech od lekare jaka je uspesnost lecby Pevne jsem verila,ze syn se vyleci,protoze jsem o sile zavislosti nevedela nic.Rekl me,ze upspesnost jsou pouha 3%,spadla me celist to se priznam.
,cekala jsem jinou odpoved.Dalsim a dalsim pobytem se cisla zvysuji,ale jen o trochu.Spousta tech kluku tam bylo opakovane a musim rict,ze vsichni spolupracovali,nikdo z nich to nemel na haku.
Není tady
A syn da se rict je ted alkoholik,protoze alkoholismus pry zacina od pravidelneho piti 3 a vice piv denne. Ne neni opili,vydrzi hodne.Na oslave narozenin meho taty dal 30 piv a naprosto strizliivi.Jeho tata dokazal vypit to same a take bez znamek opilosti.
Není tady
eremuruss napsal(a):
A syn da se rict je ted alkoholik,protoze alkoholismus pry zacina od pravidelneho piti 3 a vice piv denne. Ne neni opili,vydrzi hodne.Na oslave narozenin meho taty dal 30 piv a naprosto strizliivi.Jeho tata dokazal vypit to same a take bez znamek opilosti.
Pak chápu jeho nezájem o pořízení auta. Stejně by jej nemohl nikdy řídit. V rodině máme obdobný případ. Tam se taky musí veškeré pojížďky vyřídit během brzkých ranních hodin, než stoupne hladinka. Ale opilí je také jen výjimečně. To je myslím ještě ten lepší případ. Ono je rozdíl dát 5-6 piv za celý den a nebo během dvou hodin. 
Není tady
eremuruss napsal(a):
Ale určitě i u něj se závislost bude stále stupňovat a bude mu stačit docela málo, aby byl opilý. 30 piv
, to je tedy síla!
Ty i jeho partnerka byste to s ním měly probrat. Že o své štěstí může velmi rychle přijít, když s tím nic neudělá.
Není tady
Asociace z pravěku
mého života:
Když se můj muž vrátil z protialkoholické léčebny a dařilo se mu chvíli abstinovat, vrátil se jako těžký kuřák-on předtím nekuřák. Prostě se ta závislost provalila jinde (byť kouření je na rozdíl od alkoholismu stále snesitelná varianta).
Pro ty, co neznají můj příběh, můj muž se v podstatě upil. Tož tolik o alkoholismu z mé osobní zkušenosti. :-(
Není tady
Palomita napsal(a):
Serigala napsal(a):
Někdo to má jinak. Protože a protože viz. výše.Souhlasím s erem, závislost se nedá vyléčit. Člověk může abstinovat. Jenže pak stačí úplná blbost a člověk do toho spadne, ani neví jak. Např. úraz, kdy se člověk postupem času stane závislým na lécích tlumicích bolest, které pak musí nějak nahradit. Těch "škobrtnutí" se může v životě naskytnout nepřeberné množství a odolná psychika je jedna věc, ale vybudovaná závislost má s psychikou málokdy co společného. Myslím tím, že i člověk v psychické pohodě a spokojený se svým životem se může stát závislým a nebo do toho opět spadnout. Není, dle mého, výjimkou, že s drogami začínají mladí pro pobavení, z hlouposti a ne pro únik z reality. To až mnohem později se z toho stává peklo.
Ano.
Není tady