Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 17. 5. 2012 17:56

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Re: Udelali jsme spravne?

erem, já bych to řešila jinak, asi bych neopouštěla svůj milovaný byt, ale milého chlapečka bych chytila za límec ,do tlapky strčila seznam zařízení kde mu s jeho problémem pomůžou  a šoupla ho  za dveře.

Není tady

#27 17. 5. 2012 18:14

majkafa
Host

Já myslím, že je dobře odstěhovat se, protože erem současně řeší i své bydlení. Už tady víckrát psala, že bydlí v malém nájemním bytě a přitom zdědila část domu.
Ale tam bude zase problém, že tam bydlí táta s bráchou, tak snad se nějak porovnají, pokud si bydlení co nejvíc oddělí.

Jen - ten důvod rodičů eremina přítele, aby neodcházel, že kde najde druhou takovou hodnou ženu, hmmm. A kde je láska? Ale to je tady offtopic Jen mě to řádně praštilo do očí.
Rodiče mu to rozmluvili. Mě by to ponižovalo, že je se mnou proto, že mu odchod rozmluvili rodiče.

Upravil(a) majkafa (17. 5. 2012 18:16)

#28 17. 5. 2012 18:29

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

majkafa napsal(a):

Já myslím, že je dobře odstěhovat se, protože erem současně řeší i své bydlení. Už tady víckrát psala, že bydlí v malém nájemním bytě a přitom zdědila část domu.
Ale tam bude zase problém, že tam bydlí táta s bráchou, tak snad se nějak porovnají, pokud si bydlení co nejvíc oddělí.

Jen - ten důvod rodičů eremina přítele, aby neodcházel, že kde najde druhou takovou hodnou ženu, hmmm. A kde je láska? Ale to je tady offtopic Jen mě to řádně praštilo do očí.
Rodiče mu to rozmluvili. Mě by to ponižovalo, že je se mnou proto, že mu odchod rozmluvili rodiče.

jj , taky to tak cítím kapitulation
a nějak cítím hodná=blbá grater

Upravil(a) aprill (17. 5. 2012 18:31)

Není tady

#29 17. 5. 2012 18:31

Galja
♥♥-----

majkafa napsal(a):

Galja napsal(a):

Žádný závislák se nechce léčit butter .. v tom je ta potíž. Ale když ho opustíš, dᚠmu plný pole působnosti, nebude mít už žádný zábrany. Může začít rozprodávat věci z bytu aby měl na fet .., může pak cokoliv. Radila jsi se s nějakým odborníkem přes drogy? Jak ho dostat na léčení ...?
Je to strašně těžká situace, já vím .  Jak dlouho už v tom lítá?

Galjo, ty erem pozorně nečteš, a taky jsi tady příliš krátce. Ale než budeš radit, přečti si její příspěvky za poslední léta tady na babi. Třeba ti pak dojde, co už erem všechno udělala.

Má milá, já neradím, úmyslně jsem napsala, že JÁ bych udělala to a to ...

A číst všechny příspěvky roky nazpět? Dělᚠsi ze mě srandu? Myslím, že tady na tom vlákně není na místě wink .. jako dohady.

Teprve ve smrti se hrdina stává vítězem .

Není tady

#30 17. 5. 2012 18:37

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Erem, doporučuju si přečíst knížku Matka Davida S. narozeného 3. července 1959 od Yvonne Keuls. Je to podle skutečné události, z Holandska, píše to matka o svém synovi Davidovi, který bere tvrdé drogy. V té knize je tolik pravdy. Yvonne Keuls a její manžel dali Davidovi tolik šancí, žehlili za něj průsery, platili peníze a nakonec po čase pochopili, že jiná možnost než ho vyhodit na ulici není, tedy že si musí sáhnout až úplně na samé dno. Tepve pak se může od toho dna odrazit.

Není tady

#31 17. 5. 2012 18:39

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Jaku napsal(a):

holcina napsal(a):

Jaku, jestli projevuješ svoji lásku tak, že někomu stojíš za pr... tak to je tvoje věc. Já to myslela úplně jinak. Aby kluk věděl kam patří, že se na ni může kdykoliv obrátit.

A to se neboj,že by takoví nevěděli,kde najdou toho blb.ce,který se jich zastane,bude vytahovat z bryndy,prát,vařit jim a bude konat a foukat bolístky.
A myslím si,že Erem k němu naběhne ještě dřív než on přijde sám,co kdyby chlapečkovi něco chybělo či neměl čisté prádelko,žedumbom

Pradlo jsem mu slibila,ze mu budu prat,pokud si ho prinese.Ma to 3 minuty cesty.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#32 17. 5. 2012 18:42

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

erem, já bych to řešila jinak, asi bych neopouštěla svůj milovaný byt, ale milého chlapečka bych chytila za límec ,do tlapky strčila seznam zařízení kde mu s jeho problémem pomůžou  a šoupla ho  za dveře.

Jenomze on nepujde.Uz jsem mu jednou sbalila veci a dala za dvere.Neustale zvonil na zvonek a klepal.A podle policajtu ho dovnitr pustit musim ma tu trvaly pobyt.Takze tak jednoduche to rozhodne neni.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#33 17. 5. 2012 18:49

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Galja napsal(a):

majkafa napsal(a):

Galja napsal(a):

Žádný závislák se nechce léčit butter .. v tom je ta potíž. Ale když ho opustíš, dᚠmu plný pole působnosti, nebude mít už žádný zábrany. Může začít rozprodávat věci z bytu aby měl na fet .., může pak cokoliv. Radila jsi se s nějakým odborníkem přes drogy? Jak ho dostat na léčení ...?
Je to strašně těžká situace, já vím .  Jak dlouho už v tom lítá?

Galjo, ty erem pozorně nečteš, a taky jsi tady příliš krátce. Ale než budeš radit, přečti si její příspěvky za poslední léta tady na babi. Třeba ti pak dojde, co už erem všechno udělala.

A číst všechny příspěvky roky nazpět? Dělᚠsi ze mě srandu? Myslím, že tady na tom vlákně není na místě wink .. jako dohady.

No,se synem mam problemy,uz od jeho 13 let,pred tim az moc hodne dite.Ted je mu 21 let.Uz to vsechno podle me trva priliz dlouho.Nejhorsi je,ze mu marihuanu prodava meho byvaleho manzela nejlepsi kamarad.Jeste z dob,kdy tady zil.To me rekl sam syn.Kdo mu prodava pervitin nevim.Ve vzteku jsem rekla sousedce mame jeho nej kamarada co se u nas chysta a,ze do toho zapojim policajty,abych zjistila kdo mu to svinstvo prodava.
Ona v soku,abych to pry nedelala a neudavala dalsi ktery to berou.To znamena,ze i jejiho syna.

Upravil(a) eremuruss (17. 5. 2012 18:53)

Není tady

#34 17. 5. 2012 18:49

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Erem, to prádlo by taky zvládl:-))) a že už jsi mu jednou vyhodila věci a on nešel - co říká na to, že by se měl osamostatnit?

Není tady

#35 17. 5. 2012 18:50

holcina
♥♥♥♥♥♥-

To není nejhroší, koupil by ji jinde. Na dealera to nesvedeš

Není tady

#36 17. 5. 2012 18:55

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

Erem, to prádlo by taky zvládl:-))) a že už jsi mu jednou vyhodila věci a on nešel - co říká na to, že by se měl osamostatnit?

Nezustane mu tam ani pracka ani lednicka.Zustane mu jen jeho pokojik+ nejake vybaveni kuchyne.
Nerika na to nic,ale vidim,ze je zarazeny.Jeste,kdyz nas slysi jak se tu bavime o predelavani koupelny a koupi kuchynske linky.Pochopil,ze to myslime vazne.

Není tady

#37 17. 5. 2012 18:58

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Myslím to tak, že kdybych synkovi sbalila tak by šel, nezvonil by. Ale to by musel udělat sakraprů.er. Co by za to kdo dal, kdyby mu matka nechala byt:-) co dcera? Ta je u přítele nebo jde s váma?

Není tady

#38 17. 5. 2012 19:00

majkafa
Host

holcina napsal(a):

Myslím to tak, že kdybych synkovi sbalila tak by šel, nezvonil by. Ale to by musel udělat sakraprů.er. Co by za to kdo dal, kdyby mu matka nechala byt:-) co dcera? Ta je u přítele nebo jde s váma?

Matka mu nenechává byt. Je v nájmu. A kdoví, jestli mu ten byt zůstane, když ho má pronajatý matka a je obecní, myslím.
Erem, ptala ses pronajímatele, jestli je možné, aby si byt pronajal syn?

Upravil(a) majkafa (17. 5. 2012 19:04)

#39 17. 5. 2012 19:03

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Aha, tak to nechápu, erem má půlku baráku, její přítel taky a bydlí v nájmu? Kdo bude ten byt platit? Syn?

Není tady

#40 17. 5. 2012 19:06

Galja
♥♥-----

eremuruss napsal(a):

Galja napsal(a):

majkafa napsal(a):

No,se synem mam problemy,uz od jeho 13 let,pred tim az moc hodne dite.Ted je mu 21 let.Uz to vsechno podle me trva priliz dlouho.Nejhorsi je,ze mu marihuanu prodava meho byvaleho manzela nejlepsi kamarad.Jeste z dob,kdy tady zil.To me rekl sam syn.Kdo mu prodava pervitin nevim.Ve vzteku jsem rekla sousedce mame jeho nej kamarada co se u nas chysta a,ze do toho zapojim policajty,abych zjistila kdo mu to svinstvo prodava.
Ona v soku,abych to pry nedelala a neudavala dalsi ktery to berou.To znamena,ze i jejiho syna.

Erem, děkuju za vysvětlení.
Věřím ti, že je to pro tebe strašně těžký a náročný. Kde jsou drogy, tam to není nikdy lehký. Je mi z toho smutno a ráda bych ti napsala něco povzbudivého. Ale je dobře, že o tom mluvíš a ventiluješ to.
Třeba časem syn dospěje k tomu, že se půjde léčit .. a k tomu fakt potřebuje padnout úplně na dno.
Každopádně ti přeju hodně sil , kterou budeš potřebovat. A držím palce !

Teprve ve smrti se hrdina stává vítězem .

Není tady

#41 17. 5. 2012 19:08

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

Dcera ma zazadano o byt,uz se byli podivat na dva,ale oba byli 2 kategorie,ten ktery se jim libil,tak pozaduje byvaly najemnik 50 tisic za predelavku a to oni nemaji,protoze jeste musi slozit dopredu 3 najmy nez se nastehuji.Jeste jim nabidli socialni byt,ktery je nedavno postaveny,ale musi mit oba odpracovanych pul roku a asi tam bude problem u jejiho pritele.S papirama tam jdou v patek.Tak se uvidi.
Dcera by rada zustala v byte kde bydli,ale vi,ze jeji bracha by tam porad lezl a vlastne by tam u ni byl porad a ona mu delala sluzku.Dcera ho ma take plne zuby.Na to jak meli pekny vztah se to za posledni 2 roky hodne zmenilo.

Není tady

#42 17. 5. 2012 19:10

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

Aha, tak to nechápu, erem má půlku baráku, její přítel taky a bydlí v nájmu? Kdo bude ten byt platit? Syn?

No samozrejme,ze syn,to sis myslela,ze my? A on bude utracet za drogy??Ja vzdycky chtela do panelaku,uz jako dite.

Není tady

#43 17. 5. 2012 19:12

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

holcina napsal(a):

Matka mu nenechává byt. Je v nájmu. A kdoví, jestli mu ten byt zůstane, když ho má pronajatý matka a je obecní, myslím.
Erem, ptala ses pronajímatele, jestli je možné, aby si byt pronajal syn?

Na to se jeste pujdeme zeptat,ale doufam,ze jo,kdyz tu ma trvaly pobyt.

Není tady

#44 17. 5. 2012 19:13

holcina
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

holcina napsal(a):

No samozrejme,ze syn,to sis myslela,ze my? A on bude utracet za drogy??Ja vzdycky chtela do panelaku,uz jako dite.

Aha, a proto jdeš teď do baráku:-)

Není tady

#45 17. 5. 2012 19:17

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

eremuruss napsal(a):

holcina napsal(a):

Aha, a proto jdeš teď do baráku:-)

Nic jineho me nezbyva,na ulici ho nevyhodim a az tata nebude tak bych se tam stejne musela nastehovat,protoze bych musela na baraku platit poplatky.A platit poplatky v byte a na baraku to z platu prodavacky proste nejde.

Není tady

#46 17. 5. 2012 19:20

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Tomu sice nerozumím, ale dělᚠdobře, že se synek bude muste osamostatnit. A uvidí se jak to dopadne

Není tady

#47 17. 5. 2012 19:34

vitto
♥♥♥♥♥--

Myslet si, že když vyhmátněš jednoho dealera, tak vyřešíš problém je bláhové. Lehké i tvrdé drogy se prodávají absolutně všude, be výjimky! Zkus vyrazit na sídliště a zeptat se prvního, maximálně druhého puberáka, jestli něco nemá... Já bych dohodu o praní prádla, případně dalších službch nezavrhovala, dává ti příležitost z povzdálí a bez přímého dohledu vyžadovat plnění určených pravidel. Vyperu ti, když přijdeš v určenou hodinu a posekᚠtrávu... a podobně. Myslím, že tvůj přítel s tebou nemanipuluje, ani tě nevydírá, jen se už asi nemohl dívat na to, jak se trápíš a tak zvolil krajní řešení. Vím, že tady není oblíbený a většina zdejších diskutujících jej paušálně zavrhuje, ale ten chlap má selský rozum a narozdíl od tebe i potřebný odstup. Důvody proč s tebou zůstává jsou teď nepodstatné, důležité je, že koná. Tvůj syn je zatím víceméně rekreační uživatel, v takové situaci nemůžeš jednat lépe.

Není tady

#48 17. 5. 2012 19:44

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Erem, četla jsem tě už na MMB a neuměla jsem poradit, neumím to ani teď. Jako člověka naprosto neznalého bych měla strach, aby do toho nespadl ještě víc a z bytu neudělal drogové doupě, když ho tam necháte samotného. Ale opak je pravdou, jak se tu již píše níže, tak naopak asi nejlepší je ho hodit do vody. Já bych se pokusila sehnat ještě co nejvíc informací, snažila bych se navštívit ještě nějaké odborníky, abych si byla jistá, co dělat a že dělám správně. Držím moc palce!

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#49 17. 5. 2012 20:35

Adriana70
♥♥♥♥---

Erem,budem Vašej rodine držat palce a mysliet na Vás.My ideme cez víkend spisovat žiadosti do diagnostických centier,lebo iná cesta nieje/dcéra 16 rokov/.Vyčerpali sme všetky možnosti.Nestíham platit jej prešlapy a počítat zmiznuté veci.
Urobila si správne rozhodnutie.Aj ja.

Není tady

#50 17. 5. 2012 20:49

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Adriana70 napsal(a):

Erem,budem Vašej rodine držat palce a mysliet na Vás.My ideme cez víkend spisovat žiadosti do diagnostických centier,lebo iná cesta nieje/dcéra 16 rokov/.Vyčerpali sme všetky možnosti.Nestíham platit jej prešlapy a počítat zmiznuté veci.
Urobila si správne rozhodnutie.Aj ja.

Drzim te take palce.Je smutne,ze se deti nekdy nevyvedou.Na jednu stranu je me syna strasne lito,nevim jak budu zit,az se od syna budu stehovat.Jsem na nej zvykla a budu na nej porad myslet grater
Myslim si,ze nas to s pritelem stejne rozdeli,protoze ja se utrapim,kdyz nebudu vedet jak zije....sad

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí