Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 14. 5. 2012 14:09

Joohanna
♥------

je to jen krutá hra???

Dobrý den , potřebovala bych poradit, jsem s manželem 19 let, když jsme se poznali měli jsme za sebou oba jedno manželství, on jednoho syna  a já dvě dcery. Dneska už jsme bez dětí. Žili jsme si pěkně sami na okraji Prahy, dovolené, výlety, návštěvy dětí-vnoučat atd. S manželem jsme neměli absolutně žádné problémy, až na nějaké výchovné střety, on sportuje, jezdila jsem s ním na nohejbal kterému se věnuje a byli jsme i pro naše známé téměř ideální pár. Snili jsme spolu nahlas, plánovali důchod, milovali se téměř jako zamlada, chodili za ruce, líbali se kdekoliv no krása ve všech směrech. Manžel pracuje u státní složky zabezpečující obranu státu, jeho práce jenáročná a hlavně tajná. Od listopadu 2011 začal mít nějaké výjezdy atd.. jako po celá léta- tzv. nárazovky. Jelikož se to ale táhlo již delší dobu než jsem zvyklá začala jsem se ptát. Manžela to rozhodilo vyhýbavě mi řekl, že mi pravou příčinu říct nemůže- což jsem brala. Začal ale stále více mluvit o mladé kolegyni a o tom jak si ho všichni v práci váží. Jak s ní špičkuje a jak by si jinde žil... Samozřejmě jsem zavětřila a chtěla ho občas zkontrolovat, což se mi nemohlo podařit. Byl najednou rád tajemný a měla jsem v podstatě pocit, že rozjel takovou hru. V lednu se ale urazil pro maličkost a vyhýbal se mi. Začal ,, jako,, že odchází, že má přítelkyni a že je těhotná. Nevěřila jsem tomu ani za mák a tak jsem si začali dělit majetek, podotýkám v úplném klidu. Jedna verze- přítelkyně s dítětem a jeho je na cestě. Druhá varianta, že už jsou dítěti 3 roky a že je ho tam potřeba. potřetí to celé odvolal, že jsem se jen pořád ,, blbě,, vyptávala tak mi to řekl naschvál. Byla jsem v šoku jak krutě si zahrává s naším manželstvím a mými city.Bolelo mě to hodně ale nějak jsem to vzala racionálně- stát se to přece v životě muže může - nejsem naivka. Chtěla jsem mu maximálně vyjít vstříc. Asi po 3 měsích jsem k dceři jela hlídat vnučku a potřebovala jsem s ním cosi doladit a nemohla jsem se mu dovolat. Jelikož měl opět něco pracovního mimo domov chtěla jsem si upřesnit a jen jsem se ho zeptala co se dělo, že mi nebral telefon a jestli byl doma. Opět mi odpověděl , že má srdce jinde a hlava mu velí být se mnou. Zhroutila jsem se - zvracela- brečela a řekla jsem mu jak moc ho miluju za celá ta léta, že není možné aby ke mě vzhlížel, vodil mě Prahou, bral mě na Petřín a to všechno dobrovolně a přitom měl někde něco rozjetého, že znám jeho vrásky, tělo, vůni a že si neumím představit být bez něj, bylo to kruté a bolestivé. Najednou přiznal, že i on mě má rád a že mě miluje. Víkendy tráví však stále mimo- prý pracovně a já jsem najednou na rozcestí, nechci mu dávat ultimáta, chci aby se rozhodl sám, myslím si , že jsem ho tím podezíráním jen ranila a on mi to takhle krutě vrátil. Nevím jak se v tom zorientovat- jak zapomenout na tohle ublížení. On mi vlastně vnucoval to, co jinde chlapi zatloukají a já mu to vyvracela. Připadám si jako ve špatném snu, hodně mi ublížil. Přitom všem mi vyčítal, že jsem s ním nešla před třemi lety na nohejbalový turnaj, chce mě brát všude sebou a pozoruje mě jakkoli se zatvářím, je hrozně pozorný celá léta a já ho za to všechno měla důvod milovat- te\´d se ptám jestli to ještě dokážu

Upravil(a) Joohanna (14. 5. 2012 14:12)

Není tady

#2 14. 5. 2012 15:52

Tenzan
Host

Re: je to jen krutá hra???

To je veliký omyl, že Vám on ublížil. To si děláte jen Vy sama, jen to nevidíte. Druhý není sluha a ani otrok a nebude se chovat podle Vaších představ. Jinými slovy proucha je na Vašem přijímači a Vy se musíte rozhodnout, co uděláte, a pak v druhém kroku za to ponesete plnou osobní odpovědnost.

#3 14. 5. 2012 16:21

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Johano, já ti to sdovo přeložím, abys hnedle neprchla.....dělá si ten tvůj, co se mu zamane?
Dělej si taky, co se ti zamane.
Tedy, svým způsobem má Tenzan i pravdu, jen on nějak nepočítá s citama. Napřed se musí člověk vypořádat s nima a to je těžší...... roll
Samozřejmě, že porucha není JEN na tvém přijímači/vysílači, porucha je oboustranná. Jde o to, abys z toho vyšla s co nejmenšími šrámy na duši.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#4 14. 5. 2012 17:02

JuliePraha
♥♥♥♥♥--

Joohanna napsal(a):

se ptám jestli to ještě dokážu

Obavam se, ze uz nedokazes sad

Není tady

#5 14. 5. 2012 17:07

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Milá Joohanno, již nejsi tak úplný zajíček dle délky tvého partnerství...
Takže bys mohla bez zhroucení přijmout skutečnost, že není tragédie, když se o tebe tvůj životní partner přestane zajímat.
Tragédie by byla, kdyby umíral na závažnou nemoc nebo se ti zabil pri autonehodě.
Podívej - když tě nechce, tak si tě nezaslouží.
Pokud si s tebou jen hraje - tak si tě taky nezaslouží.
Jsi to ty, kdo se dobrovolně příhlásil ke svému neštěstí.
A jenom ty se můžeš znovu udělat šťastnou.

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#6 14. 5. 2012 17:28

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

Jessika napsal(a):

Takže bys mohla bez zhroucení přijmout skutečnost, že není tragédie, když se o tebe tvůj životní partner přestane zajímat.
Tragédie by byla, kdyby umíral na závažnou nemoc nebo se ti zabil pri autonehodě.

s tím tedy nesouhlasím..právě, proto, že to manželství vydrželo tak dlouho a partnery dělí více společného, má Johana nárok se v počátku hroutit..tím spíš, pokud svého může stále miluje..
až to po čase přebolí, oklepe se, znovu vstane a pak půjde životem s novou zkušeností.. buď sama, nebo s manželem

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#7 14. 5. 2012 17:45

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Jessika napsal(a):

Jessiko, ale Johana nepsala, že by se o ni její životní partner přestal zajímat wink

Ona psala, že jejich manželství stále funguje, pouze manžel tráví více času mimo domov a vede divné řeči o údajné přítelkyni, která buď čeká, nebo už přivedla na svět jejich společné dítě. Nezlob se na mě, ale za takovéto situace by zachovala chladnou hlavu - a nehroutila se - pouze taková manželka, které je její manžel již dokonale fuk.

Johano, já bych si na Tvém místě ověřila, jak to s manželem, jeho údajnou přítelkyní a jejich údajným dítětem skutečně je. Kdyby přítelkyně s dítětem skutečně existovali, teprve potom bych se rozhodla, co budu dělat dál: zda zaujmu velkorysé stanovisko a s manželem i přesto zůstanu, nebo zda pečlivě zvážím pro a proti a zvolím rozchod nebo rozvod. Ale protože žádný soudný manžel před svojí manželkou o takových věcech nežertuje, přikláněla bych se spíše k názoru, že přítelkyně s dítětem velmi pravděpodobně existují hmm

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#8 14. 5. 2012 17:46

Ziki
♥♥♥♥♥--

laminanonte napsal(a):

Jessika napsal(a):

s tím tedy nesouhlasím..právě, proto, že to manželství vydrželo tak dlouho a partnery dělí více společného, má Johana nárok se v počátku hroutit..tím spíš, pokud svého může stále miluje..
až to po čase přebolí, oklepe se, znovu vstane a pak půjde životem s novou zkušeností.. buď sama, nebo s manželem

Tak tak,s člověkem to otřese právě po takovém dlouhém "klídku". Podle mně ten šrám už zůstane,ale nemusí se stát úplnou překážkou k překonání toho,co se stalo.

Opravdový přítel je ten, který první přijde, když celý svět odejde.

Není tady

#9 14. 5. 2012 18:02

majkafa
Host

Myslím si, že tam jiná žena je, ať už s jeho dítětem, nebo bez

Tyhle lži jsou strašné. Já jsem si při takových lžích mého BM začala připadat, že jsem blázen. Bylo to strašlivě, že jsem věděla a on mě přesvědčoval, že to tak není. A nejen mě, ale i své rodiče a příbuzné, jak následně po nějaké době vyšlo najevo.

Takové lži mohou psychicky labilnějšího člověka položit.

#10 14. 5. 2012 18:54

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Ano, lži, polopravdy a nejistota dokážou spolehlivě rozleptat dosud zdravou psychiku většiny lidí stolt

Není tady

#11 14. 5. 2012 18:57

Marnice
Zablokovaný

smazáno, uživatelka zabanována

Upravil(a) AndreaP. (14. 5. 2012 19:08)

Není tady

#12 14. 5. 2012 18:59

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Svět není sestaven z atomů, ale z příběhů smile

Není tady

#13 14. 5. 2012 20:48

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Mně jen překvapuje, že ho baví, tě trápit. Jednou dítě má, pak se teprve narodí, vypráví ti o kolegyni, jak by se mu žilo jinde...
Tohle jeho chování by mi vadilo nejvíc.

Není tady

#14 14. 5. 2012 21:16

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Johana má jistě právo na to, aby se zhroutila.
Má všek taky právo a vlastně povinnost (vůči sobě) , po několika měsících (viz  ""...Od listopadu 2011 začal mít nějaké výjezdy..." a "...V lednu se ale urazil pro maličkost a vyhýbal se mi..." ) se dát dohromady a uvědomit si, že lidé se mění. A pokud se změnil jeji druh směrem "od ní" , nedá se to zvrátit - minimálně ne od ní. POkud bude přítel chtít a pokdu bude chtít Johana, dá se to ustát.
Jde jen o to, aby nastala kompatibilní situace, kdy budou chtít oba.
Upřímně - kdyby se mnou někdo hrál takovou hru, tak bych se zaradovala, že mi to dal včas najevo...

Není tady

#15 14. 5. 2012 21:18

majkafa
Host

Jessiko, to není její přítel, ale dlouholetý manžel.

#16 14. 5. 2012 21:20

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

V tom je nějaký rozdíl?

Není tady

#17 14. 5. 2012 21:28

majkafa
Host

Jessika napsal(a):

majkafa napsal(a):

V tom je nějaký rozdíl?

Nějaký určitě. Rozchod je přece jenom trošku složitější, mimo jiné. A že jí dal vědět včas, to jsem nepochopila. Jak včas po 19 letech manželství? Nechápu tvé psaní, nic ve zlém.

#18 15. 5. 2012 0:02

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Jessika napsal(a):

Má všek taky právo a vlastně povinnost (vůči sobě) , po několika měsících (viz  ""...Od listopadu 2011 začal mít nějaké výjezdy..." a "...V lednu se ale urazil pro maličkost a vyhýbal se mi..." ) se dát dohromady a uvědomit si, že lidé se mění. A pokud se změnil jeji druh směrem "od ní" , nedá se to zvrátit - minimálně ne od ní. POkud bude přítel chtít a pokdu bude chtít Johana, dá se to ustát.
Upřímně - kdyby se mnou někdo hrál takovou hru, tak bych se zaradovala, že mi to dal včas najevo...

Hm, Jessiko ... za tři měsíce se nedá dohromady nikdo, obzvlášť, když se manžel střídavě přiznává a vzápětí svoje přiznání popírá, takže problém - jakoby - zatím neexistuje. A aby se Johana mohla "dát dohromady", měla by vědět, na čem skutečně je, přestože by pravda nemusela být dvakrát příjemná stolt

MMCH kdyby se mnou někdo hrál takovou hru, tak bych se vůbec neradovala, protože by mi vadilo, že ze mě ten druhý dělá blbce a zásadní věci mi nedovede říct na rovinu a věcně. A za druhé manžel Johaně nedal najevo nic, a už vůbec ne včas, protože sdělit manželce dost zneklidňující fakta a vzápětí vše odvolat je jednání - alespoň pro mě - dost nesrozumitelné dumbom

Není tady

#19 15. 5. 2012 6:31

Jessika
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

Hm, Jessiko ... za tři měsíce se nedá dohromady nikdo

Hmm, odvážné tvrzení. Spíš napiš, že jsi nikoho takovýho nepotkala.
Já se jen snažím naznačit Johaně, že je to jen v jejích rukou.
Buď situaci přijme jako oběť nebo se jí bude snažit řešit.
Je to její volba.

Není tady

#20 15. 5. 2012 10:52

Černá Perla
♥♥-----

Nechápu proč to dělá? Proč ti říká takové věci? Z jeho chování bych asi byla dost zmatená. Těžko říct, která verze by byla horší, jestli to, že tu milenku i třeba s dítětem opravdu má nebo to, že tě takhle hnusně popichuje,vymýšlí si to, protože ví, že jsi žárlivá a vadí ti víkendy bez něj, a dělá si z tebe dobrý den. Chtělo by to nenápadně zjistit pravdu, ale každopádně bych se vážně zamýšlela nad perspektivou vztahu s takovým chlapem, i když jste spolu dlouho a rozumíte si. To, co dělá, fakt není normální. roll

Není tady

#21 15. 5. 2012 13:22

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

Jessika napsal(a):

Hm, Jessiko ... za tři měsíce se nedá dohromady nikdo, obzvlášť, když se manžel střídavě přiznává a vzápětí svoje přiznání popírá, takže problém - jakoby - zatím neexistuje. A aby se Johana mohla "dát dohromady", měla by vědět, na čem skutečně je, přestože by pravda nemusela být dvakrát příjemná stolt

MMCH kdyby se mnou někdo hrál takovou hru, tak bych se vůbec neradovala, protože by mi vadilo, že ze mě ten druhý dělá blbce a zásadní věci mi nedovede říct na rovinu a věcně. A za druhé manžel Johaně nedal najevo nic, a už vůbec ne včas, protože sdělit manželce dost zneklidňující fakta a vzápětí vše odvolat je jednání - alespoň pro mě - dost nesrozumitelné dumbom

od listopadu do května to nejsou 3 !! měsíce.

Není tady

#22 15. 5. 2012 16:22

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Jessika napsal(a):

Právě proto,že jde o dlouhodobý pěkný vztah je to velký šok a o to větší tragédie,která se klidně vyrovná té vážné nemoci či autonehodě - zrovna tak tady přichází o partnera a je to o to horší,že vážnou nemoc či smrtelné zranění si nikdo úmyslně nepřivodí,krom bláznů teda. A tady ji hodně úmyslně duševně deptá.
osobně si toto neumím ve svém manželství představit,kdyby se takhle začal manžel chovat po 25 letech soužití.

Není tady

#23 15. 5. 2012 16:31

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

agewa napsal(a):

od listopadu do května to nejsou 3 !! měsíce.

To nejsou - a Johana na druhou stranu neví, co se děje, jak přesně se zařídit.....takže když připočteš tu nejistotu, jako by to ANI nebyly.....

Není tady

#24 15. 5. 2012 16:42

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

Ale protože žádný soudný manžel před svojí manželkou o takových věcech nežertuje, přikláněla bych se spíše k názoru, že přítelkyně s dítětem velmi pravděpodobně existují hmm

Asi nežertuje, máš pravdu. Ale její manžel má neobvyklé zaměstnání, které si, myslím si, přitahuje určité typy (stejně jako chirurgie, účetnictví a všechno ostatní) a na tyhle typy dál působí. Nakonec i zakladatelka své vlákno nazvala tak, že jsem z názvu takový příběh nečekala ..... Buď jak buď, nemá to lehké. Ani věcně, s tím případným ověřováním ........sad

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#25 15. 5. 2012 17:55

Ziki
♥♥♥♥♥--

Černá Perla napsal(a):

Nechápu proč to dělá? Proč ti říká takové věci? Z jeho chování bych asi byla dost zmatená. Těžko říct, která verze by byla horší, jestli to, že tu milenku i třeba s dítětem opravdu má nebo to, že tě takhle hnusně popichuje,vymýšlí si to, protože ví, že jsi žárlivá a vadí ti víkendy bez něj, a dělá si z tebe dobrý den. Chtělo by to nenápadně zjistit pravdu, ale každopádně bych se vážně zamýšlela nad perspektivou vztahu s takovým chlapem, i když jste spolu dlouho a rozumíte si. To, co dělá, fakt není normální. roll

Důvod také z popsaného příběhu nevyčtu, ale taky s nimi nežiju..Co mně napadlo tak bokem,je věk,nějaká ta druhá míza,nevím,kolik dotyčnému je, znám pár mužů,včetně mého otce,kteří se před šedesátkou začli chovat jak vyměnění,a to jsem použila jemný výraz..

Opravdový přítel je ten, který první přijde, když celý svět odejde.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí