6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
mia napsal(a):
dobře, pokud to vezmeme takto, jak k tomu pak ale přijdou ty děti, jak ty do toho celého zapadají ?
Nevím. Bůhví. Bůh ví.
A jak jsme k "tomu" (čemukoliv) přili my jako děti? Jestli myslí konkrétně ty 4 mrtvé děti, tak jak k tomu přily jiné mrtvé děti?
My si tady můeme vymýlet velijaké teorie.
Ale jen Bůh ví. A u je Bůh cokoliv nebo kdokoliv, jestli vůbec je.
Ale mě se neptej, já jsem majkafa a já nevím.
Taky jsem se kdysi v prvním oku ptala, jak k tomu přijde mé dítě, e má vrozenou srdeční vadu?
Jak řekl ten moudrý mladík, který mě mnohému naučil, voják v Afghánistánu, který seděl v autě, které najelo na minu a on přiel myslím o nohy i ruce, kdy se ho ptali, jestli přemýlel o tom, proč právě on.
On odpověděl - Postavil jsem se k tomu tak, e TAK TO JE.
Upravil(a) majkafa (16. 5. 2012 12:57)
Pandorraa napsal(a):
Galja napsal(a):
Nikdo se tak nenarodí, vichni jsme tabula rasa .
To si nemyslím.
V tom případě by pak vichni museli reagovat stejně na stejnou výchovu, vechny děti jedněch rodičů (geneticky 50% geny otce a jeho celého rodu + 50% geny matky a jejího celého rodu) by musely být stejné a pod vliem stejných rodičů a prarodičů by se musely vyvíjet stejně...
Myslím, e nikdo se nenarodí jako nepopsaná tabule.... vichni přicházíme s genetickou výbavou rodů naích roduičů, se vemi jejich zkuenostmi a také, jak jsi někde výe u napsla, s vlastním "batůkem" věcí k řeení
A kadý tohle vechno jetě navíc uchopíme jinak, vlastním způsobem, z celého toho velkého pokladu genů si "vybereme" k ití právě jen některé a jiné necháme nepovimnuty...
Vdy jo, u jsem opravila své tvrzení ve 12:10
Hlavně ten "baůek" ... to je to oč tu běí. Třeba si odsouzená paní vybrala do baůku právě to co udělala.
Není tady
majkafa napsal(a):
mia napsal(a):
dobře, pokud to vezmeme takto, jak k tomu pak ale přijdou ty děti, jak ty do toho celého zapadají ?
Nevím. Bůhví. Bůh ví.
A jak jsme k "tomu" (čemukoliv) přili my jako děti? Jestli myslí konkrétně ty 4 mrtvé děti, tak jak k tomu přily jiné mrtvé děti?
Taky jsem se kdysi v prvním oku ptala, jak k tomu přijde mé dítě, e má vrozenou srdeční vadu?
Jak řekl ten moudrý mladík, který mě mnohému naučil, voják v Afghánistánu, který seděl v autě, které najelo na minu a on přiel myslím o nohy i ruce, kdy se ho ptali, jestli přemýlel o tom, proč právě on.
On odpověděl - Postavil jsem se k tomu tak, e PROSTĚ TO TAK JE.
Kdy nás něco potká, co není zrovna přjemné, ptáme se - " proč zrovna já" ? Je dobré dozrát k odpovědi " a proč ne zrovna já " ?
Není tady
Galja napsal(a):
Kdy nás něco potká, co není zrovna přjemné, ptáme se - " proč zrovna já" ? Je dobré dozrát k odpovědi " a proč ne zrovna já " ?
No nevím, to mi přijde manipulativní.
Podle mě je dobré dozrát k tomu, abych se netrápila tím, co nemůu změnit.
Kdy nad tím přemýlím, i to je manipulativní.
Prostě a si kadý dělá a dozrává k tomu, k čemu sám chce. (Pokud tím (příli) neobtěuje své okolí, které má svých starostí taky dost. )
Anebo ho třeba obtěuje a dostane třeba na budku.
Upravil(a) majkafa (16. 5. 2012 13:47)
majkafa napsal(a):
Galja napsal(a):
No nevím, to mi přijde manipulativní.
Podle mě je dobré dozrát k tomu, abych se netrápila tím, co nemůu změnit.
Kdy nad tím přemýlím, i to je manipulativní.
Prostě a si kadý dělá a dozrává k tomu, k čemu sám chce. (Pokud tím (příli) neobtěuje své okolí, které má svých starostí taky dost. )
Anebo ho třeba obtěuje a dostane třeba na budku.
Sám sebe manipulovat? Kdy sama sobě odpovím? A de facto se tím přestanu trápit, protoe zjistím, e nejsem vyjmuta nikdy z ničeho.
Btw, co to je vlastně manipulace? Je to tak iroký pojem ..., opět často pouíván. Podle mého je manipulace to, kdy evidentně slabího člověka tlačím někam kam on nechce a nemá anci se bránit.
Jak jsi to napsala, tak prakticky ve je manipulace, počínaje Biblí a konče příspěvkem v diskuzi.
Není tady
Galjo, nerozumíme si.
Mám na mysli, e nemůu "nařizovat" jinému, k čemu má dospět. e to by byla manipulace.
Mohu si řeit jen svůj postoj ke vemu.
JJ, Bible je DOST DOBRÁ manipulace. To Vatikán (zjednodueně řečeno) rozhodl kdysi dávno dávno, co v bibli bude a co ne přece. Dal tam to, co se mu hodilo na podporu učení své církve.
To je přece stará známá věc.
Existuje mnohem více evangelií (zpráv), a do Bible byla zařazena pouze ta čtyři. A tak bychom mohli pokračovat...
Tím nemám v úmyslu sniovat význam Bible, protoe v Novém Zákoně je mnoho moudrého. I ve Starém, ale ten je sumárně drastičtějí, ne leckterý americký krvák, ale to u jsme na babi probírali a je to tady
K manipulaci - dítě taky nechce, a přesto ho jako rodič tlačí. Manipulace není patný "nástroj", pokud ho patně nepouívá. Taková pozitivní manipulace přece můe "tlačit" dítě (slabího, jak ty říká) k tomu, co teď sice nechce, ale za 20 let ti za ni třeba poděkuje.
Upravil(a) majkafa (16. 5. 2012 14:22)
majkafa napsal(a):
Galjo, nerozumíme si.
Mám na mysli, e nemůu "nařizovat" jinému, k čemu má dospět. e to by byla manipulace.
Mohu si řeit jen svůj postoj ke vemu.
JJ, Bible je DOST DOBRÁ manipulace. To Vatikán (zjednodueně řečeno) rozhodl kdysi dávno dávno, co v bibli bude a co ne přece. Dal tam to, co se mu hodilo na podporu učení své církve.
To je přece stará známá věc.
Existuje mnohem více evangelií (zpráv), a do Bible byla zařazena pouze ta čtyři. A tak bychom mohli pokračovat...
Tím nemám v úmyslu sniovat význam Bible, protoe v Novém Zákoně je mnoho moudrého. I ve Starém, ale ten je sumárně drastičtějí, ne leckterý americký krvák, ale to u jsme na babi probírali a je to tady
K manipulaci - dítě taky nechce, a přesto ho jako rodič tlačí. Manipulace není patný "nástroj", pokud ho patně nepouívá. Taková pozitivní manipulace přece můe "tlačit" dítě (slabího, jak ty říká) k tomu, co teď sice nechce, ale za 20 let ti za ni třeba poděkuje.
Ano, opravdu jsme si nerozumněly.
Myslela jsem to tak, e je dobré, kdy sama v sobě dospěju k odpovědi " a proč ne zrovna já". Jsem astná, e jsem k ní dospěla a vůbec jí nikomu nenutím.
S Biblí jako manipulací s tebou plně souhlasím.., zrovna tak s rozdílností Starého a Nového zákona.
Nemyslela jsem dítě, ale intelektem slabího člověka. Vychovávat , tj. v podstatě manipulovat děti je nae povinnost. Ale to jsem zase u toho co je jetě pozitivní manipulace a kde u to přechází v negativní. Ale v podstatě to myslíme asi obě stejně
Není tady
majkafa napsal(a):
Majko, dítě takhle můe "manipulovat" tak do jeho tří - čtyř let. Pak se začne ptát: a próóóč a ty se buď naučí motivovat a nebo u něj bude u hodně na dlouho "za vola" i kdy udělá to, co chce...tedy dokud bude slabí
Není tady
Já vím, Pan, ale celé jsem to tu nerozepisovala. Napsala jsem to zjednodueně jako příklad.
Pandorraa napsal(a):
majkafa napsal(a):
Majko, dítě takhle můe "manipulovat" tak do jeho tří - čtyř let. Pak se začne ptát: a próóóč a ty se buď naučí motivovat a nebo u něj bude u hodně na dlouho "za vola" i kdy udělá to, co chce...tedy dokud bude slabí
No...jsou dětičky, co s tím začnou rovnou mám takový dceruky i takovou vnučénku
Není tady
JJ, můj vnuk se rozhodně nenechá manipulovat. Halt je to beránek. I kdy toho moc nenamluví, dokáe si své prosadit a pozitivní manipulaci, kdy se mu nelíbí, bránit velice slyitelně.
Galja napsal(a):
majkafa napsal(a):
mia napsal(a):
Nevím. Bůhví. Bůh ví.
On odpověděl - Postavil jsem se k tomu tak, e PROSTĚ TO TAK JE.Kdy nás něco potká, co není zrovna přjemné, ptáme se - " proč zrovna já" ? Je dobré dozrát k odpovědi " a proč ne zrovna já " ?
Tak ty si nemusí říkat , proč né zrovna já, ty si řekni, co jsem vyslala, to sklízím.
Ty jsi nemohoucí a celé dny leí , nemůe ani sedět a ani to ti nebrání v tom, abys ubliovala lidem na netu hrozným způsobem a hrála s nimi svoje úchylný hry .
O mně jsi tu taky ířila pomluvy, jako úplně nový nick, jako to dělá i jiným lidem na mnoha serverech.
A je velice reálné, e takovou povahu jsi měla u před úrazem , take jen sklízí, co jsi zasela .
Není tady
MarunaJezisova napsal(a):
Galja napsal(a):
majkafa napsal(a):
Nevím. Bůhví. Bůh ví.
On odpověděl - Postavil jsem se k tomu tak, e PROSTĚ TO TAK JE.Kdy nás něco potká, co není zrovna přjemné, ptáme se - " proč zrovna já" ? Je dobré dozrát k odpovědi " a proč ne zrovna já " ?
Tak ty si nemusí říkat , proč né zrovna já, ty si řekni, co jsem vyslala, to sklízím.
Ty jsi nemohoucí a celé dny leí , nemůe ani sedět a ani to ti nebrání v tom, abys ubliovala lidem na netu hrozným způsobem a hrála s nimi svoje úchylný hry .
O mně jsi tu taky ířila pomluvy, jako úplně nový nick, jako to dělá i jiným lidem na mnoha serverech.
A je velice reálné, e takovou povahu jsi měla u před úrazem , take jen sklízí, co jsi zasela .
Na zdraví Maruno ... hlavně a slouí
Bláznovství je tragické a sluí se je chápat. Hloupost se nemá chápat, nýbr vyvracet.
Karel Čapek
Není tady