Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#151 16. 5. 2012 12:46

majkafa
Host

Re: Doživotí

mia napsal(a):

dobře, pokud to vezmeme takto, jak k tomu pak ale přijdou ty děti, jak ty do toho celého zapadají ?

Nevím. Bůhví. Bůh ví. smile
A jak jsme k "tomu" (čemukoliv) přišli my jako děti? Jestli myslíš konkrétně ty 4 mrtvé děti, tak jak k tomu přišly jiné mrtvé děti?
My si tady můžeme vymýšlet všelijaké teorie.
Ale jen Bůh ví. A už je Bůh cokoliv nebo kdokoliv, jestli vůbec je. smile

Ale mě se neptej, já jsem majkafa a já nevím. smile

Taky jsem se kdysi v prvním šoku ptala, jak k tomu přijde mé dítě, že má vrozenou srdeční vadu?
Jak řekl ten moudrý mladík, který mě mnohému naučil, voják v Afghánistánu, který seděl v autě, které najelo na minu a on přišel myslím o nohy i ruce, když se ho ptali, jestli přemýšlel o tom, proč právě on.
On odpověděl - Postavil jsem se k tomu tak, že TAK TO JE.

Upravil(a) majkafa (16. 5. 2012 12:57)

#152 16. 5. 2012 12:53

Galja
♥♥-----

Pandorraa napsal(a):

Galja napsal(a):

Nikdo se tak nenarodí, všichni jsme tabula rasa .

To si nemyslím.
V tom případě by pak všichni museli reagovat stejně na stejnou výchovu, všechny děti jedněch rodičů (geneticky 50% geny otce a jeho celého rodu + 50% geny matky a jejího celého rodu) by musely být stejné a pod vliem stejných rodičů a prarodičů by se musely vyvíjet stejně...

Myslím, že nikdo se nenarodí jako nepopsaná tabule.... všichni přicházíme s genetickou výbavou rodů naších roduičů, se všemi jejich zkušenostmi a také, jak jsi někde výše už napsla, s vlastním "batůžkem" věcí k řešení stolt

A každý tohle všechno ještě navíc uchopíme jinak, vlastním způsobem, z celého toho velkého pokladu genů si "vybereme" k žití právě jen některé a jiné necháme nepovšimnuty...

Vždy jo, už jsem opravila své tvrzení ve  12:10 smile

Hlavně ten "baůžek"  ... to je to oč tu běží. Třeba si odsouzená paní vybrala do baůžku právě to co udělala.

Teprve ve smrti se hrdina stává vítězem .

Není tady

#153 16. 5. 2012 12:59

Galja
♥♥-----

majkafa napsal(a):

mia napsal(a):

dobře, pokud to vezmeme takto, jak k tomu pak ale přijdou ty děti, jak ty do toho celého zapadají ?

A jak jsme k "tomu" (čemukoliv) přišli my jako děti? Jestli myslíš konkrétně ty 4 mrtvé děti, tak jak k tomu přišly jiné mrtvé děti?

Taky jsem se kdysi v prvním šoku ptala, jak k tomu přijde mé dítě, že má vrozenou srdeční vadu?
Jak řekl ten moudrý mladík, který mě mnohému naučil, voják v Afghánistánu, který seděl v autě, které najelo na minu a on přišel myslím o nohy i ruce, když se ho ptali, jestli přemýšlel o tom, proč právě on.
On odpověděl - Postavil jsem se k tomu tak, že PROSTĚ TO TAK JE.

Když nás něco potká, co není zrovna přjemné, ptáme se - " proč zrovna já" ? Je dobré dozrát k odpovědi " a proč ne zrovna já " ?

Není tady

#154 16. 5. 2012 13:39

majkafa
Host

Galja napsal(a):

Když nás něco potká, co není zrovna přjemné, ptáme se - " proč zrovna já" ? Je dobré dozrát k odpovědi " a proč ne zrovna já " ?

No nevím, to mi přijde manipulativní.
Podle mě je dobré dozrát k tomu, abych se netrápila tím, co nemůžu změnit.

Když nad tím přemýšlím, i to je manipulativní.
Prostě a si každý dělá a dozrává k tomu, k čemu sám chce. (Pokud tím (příliš) neobtěžuje své okolí, které má svých starostí taky dost. ) smile
Anebo ho třeba obtěžuje a dostane třeba na budku. big_smile

Upravil(a) majkafa (16. 5. 2012 13:47)

#155 16. 5. 2012 14:12

Galja
♥♥-----

majkafa napsal(a):

Galja napsal(a):

No nevím, to mi přijde manipulativní.
Podle mě je dobré dozrát k tomu, abych se netrápila tím, co nemůžu změnit.

Když nad tím přemýšlím, i to je manipulativní.
Prostě a si každý dělá a dozrává k tomu, k čemu sám chce. (Pokud tím (příliš) neobtěžuje své okolí, které má svých starostí taky dost. ) smile
Anebo ho třeba obtěžuje a dostane třeba na budku. big_smile

Sám sebe manipulovat? Když sama sobě odpovím? A de facto se tím přestanu trápit, protože zjistím, že nejsem vyjmuta nikdy z ničeho.

Btw, co to je vlastně manipulace? Je to tak široký pojem ..., opět často používán. Podle mého je manipulace to, když evidentně slabšího člověka tlačím někam kam on nechce a nemá šanci se bránit.

Jak jsi to napsala, tak prakticky vše je manipulace, počínaje Biblí a konče příspěvkem v diskuzi.

Není tady

#156 16. 5. 2012 14:19

majkafa
Host

Galjo, nerozumíme si.
Mám na mysli, že nemůžu "nařizovat" jinému, k čemu má dospět. Že to by byla manipulace.
Mohu si řešit jen svůj postoj ke všemu.

JJ, Bible je DOST DOBRÁ manipulace. To Vatikán (zjednodušeně řečeno) rozhodl kdysi dávno dávno, co v bibli bude a co ne přece. Dal tam to, co se mu hodilo na podporu učení své církve.
To je přece stará známá věc.
Existuje mnohem více evangelií (zpráv), a do Bible byla zařazena pouze ta čtyři. A tak bychom mohli pokračovat...

Tím nemám v úmyslu snižovat význam Bible, protože v Novém Zákoně je mnoho moudrého. I ve Starém, ale ten je sumárně drastičtější, než leckterý americký krvák, ale to už jsme na babi probírali a je to tady offtopic

K manipulaci - dítě taky nechce, a přesto ho jako rodič tlačíš. smile Manipulace není špatný "nástroj", pokud ho špatně nepoužíváš. Taková pozitivní manipulace přece může "tlačit" dítě (slabšího, jak ty říkáš) k tomu, co teď sice nechce, ale za 20 let ti za ni třeba poděkuje. big_smile

Upravil(a) majkafa (16. 5. 2012 14:22)

#157 16. 5. 2012 14:40

Galja
♥♥-----

majkafa napsal(a):

Galjo, nerozumíme si.
Mám na mysli, že nemůžu "nařizovat" jinému, k čemu má dospět. Že to by byla manipulace.
Mohu si řešit jen svůj postoj ke všemu.

JJ, Bible je DOST DOBRÁ manipulace. To Vatikán (zjednodušeně řečeno) rozhodl kdysi dávno dávno, co v bibli bude a co ne přece. Dal tam to, co se mu hodilo na podporu učení své církve.
To je přece stará známá věc.
Existuje mnohem více evangelií (zpráv), a do Bible byla zařazena pouze ta čtyři. A tak bychom mohli pokračovat...

Tím nemám v úmyslu snižovat význam Bible, protože v Novém Zákoně je mnoho moudrého. I ve Starém, ale ten je sumárně drastičtější, než leckterý americký krvák, ale to už jsme na babi probírali a je to tady offtopic

K manipulaci - dítě taky nechce, a přesto ho jako rodič tlačíš. smile Manipulace není špatný "nástroj", pokud ho špatně nepoužíváš. Taková pozitivní manipulace přece může "tlačit" dítě (slabšího, jak ty říkáš) k tomu, co teď sice nechce, ale za 20 let ti za ni třeba poděkuje. big_smile

Ano, opravdu jsme si nerozumněly.
Myslela jsem to tak, že je dobré, když sama v sobě dospěju k odpovědi " a proč ne zrovna já". Jsem šastná, že jsem k ní dospěla a vůbec jí nikomu nenutím. smile

S Biblí jako manipulací s tebou plně souhlasím.., zrovna tak s rozdílností Starého a Nového zákona.

Nemyslela jsem dítě, ale intelektem slabšího člověka. Vychovávat , tj. v podstatě manipulovat děti je naše povinnost. Ale to jsem zase u toho co je ještě pozitivní manipulace a kde už to přechází v negativní. Ale v podstatě to myslíme asi obě stejně smile

Není tady

#158 16. 5. 2012 14:50

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

majkafa napsal(a):

Majko, dítě takhle můžeš "manipulovat" tak do jeho tří - čtyř let. Pak se začne ptát: a próóóč a ty se buď naučíš motivovat a nebo u něj budeš už hodně na dlouho "za vola" i když udělá to, co chceš...tedy dokud bude slabší stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#159 16. 5. 2012 14:55

majkafa
Host

Já vím, Pan, ale celé jsem to tu nerozepisovala. Napsala jsem to zjednodušeně jako příklad.

#160 16. 5. 2012 23:48

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Pandorraa napsal(a):

majkafa napsal(a):

Majko, dítě takhle můžeš "manipulovat" tak do jeho tří - čtyř let. Pak se začne ptát: a próóóč a ty se buď naučíš motivovat a nebo u něj budeš už hodně na dlouho "za vola" i když udělá to, co chceš...tedy dokud bude slabší stolt

No...jsou dětičky, co s tím začnou rovnou cool mám takový dcerušky i takovou vnučénku lol

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#161 17. 5. 2012 7:09

majkafa
Host

JJ, můj vnuk se rozhodně nenechá manipulovat. Halt je to beránek. big_smile I když toho moc nenamluví, dokáže si své prosadit a pozitivní manipulaci, když se mu nelíbí, bránit velice slyšitelně. lol

#162 17. 5. 2012 22:19

MarunaJezisova
Zablokovaný

Galja napsal(a):

majkafa napsal(a):

mia napsal(a):

Tak ty si nemusíš říkat , proč né zrovna já, ty si řekni, co jsem vyslala, to sklízím.
Ty jsi nemohoucí a celé dny ležíš , nemůžeš ani sedět a ani to ti nebrání v tom, abys ubližovala lidem na netu hrozným způsobem a hrála s nimi svoje úchylný hry .
O mně jsi tu taky šířila pomluvy, jako úplně nový nick, jako to dělᚠi jiným lidem na mnoha serverech.
A je velice reálné, že takovou povahu jsi měla už před úrazem , takže jen sklízíš, co jsi zasela .

Není tady

#163 17. 5. 2012 23:02

Galja
♥♥-----

MarunaJezisova napsal(a):

Galja napsal(a):

majkafa napsal(a):

Tak ty si nemusíš říkat , proč né zrovna já, ty si řekni, co jsem vyslala, to sklízím.
Ty jsi nemohoucí a celé dny ležíš , nemůžeš ani sedět a ani to ti nebrání v tom, abys ubližovala lidem na netu hrozným způsobem a hrála s nimi svoje úchylný hry .
O mně jsi tu taky šířila pomluvy, jako úplně nový nick, jako to dělᚠi jiným lidem na mnoha serverech.
A je velice reálné, že takovou povahu jsi měla už před úrazem , takže jen sklízíš, co jsi zasela .

Na zdraví Maruno storstark ... hlavně a slouží stolt

Bláznovství je tragické a sluší se je chápat. Hloupost se nemá chápat, nýbrž vyvracet.
Karel Čapek

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí