Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#126 13. 5. 2012 19:23

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Re: Doživotí

sandra napsal(a):

Třeba to mohlo být i laktační psychózou....vždyť tomu nejmenšímu byly sotva 2 měsíce.

tu odborníci vyloučili.

Není tady

#127 13. 5. 2012 20:49

myholi
♥♥♥----
Místo: Brno

Paní, o které se zde píše osobně neznám. S její nelehkou životní sitací, která byla dloohodobá, jsem byla obeznámena až po oné tregédii, která se loni stala v blízké oblasti mého rodného domova. 

Už tehdy mě jako první myšlenka napadla,  že se možná paní stalo to, co i mě jednou na setinu sekundy proběhlo hlavou. Od té doby dokážu pochopit to, že kdokoliv z nás se dokáže dostat do situace, kdy ztratí naději a cestu dál nevidí. Kdo nezažil asi těžko pochopí, jak pod tíhou osudu dokáže mysl změnít vnímání .......

Paní si zvolila, dle mého, ˇsložitý" osud (nevím, jak jinak to slovy napsat). Myslím na ni a přeji jí, pokud je to dovoleno, aby nalezla v sobě světlo, které jí tím vším pomůže projít. A nejenom jí, ale i všem zúčastněným. hjarta

Mmch., z diskuse na novinkách mi běhá mráz po zádach. sad a sad

Není tady

#128 13. 5. 2012 21:10

Galja
♥♥-----

Jasně, v životě každého z nás může dojít k situaci, že uvidí jediný východisko smrt. Odejít od všeho trápení . Ale, co mě na tom zaráží nejvíc, je razance surovosti s kterou děti zavraždila.  To přeci nemohla být zkratová reakce, ale promyšlený čin.  Vidět trpět a koukat se na umírající dítě poprvé, podruhé ... To mě na tom děsí. Když bych uvažovala hypoteticky, tak odejít ze světa jde bez bolesti, v klidu a míru. A třeba v objetí s milovanými dětmi .....

Teprve ve smrti se hrdina stává vítězem .

Není tady

#129 15. 5. 2012 22:10

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Přikláním se k názoru, že nemáme právo soudit tu ženu, že jsme nežili její život. Jakou výseč z reality si vlastně myslím, že umíme vnímat? Drtivá většina reality je nám skryta, o čemž hovoří i vědci. My vlastně nevíme co se kolem nás děje a přesto chceme něco hodnotit, soudit. Jak směšné, jak sebestředné a namyšlené. Až budu schopen vnímat realitu v plném spektru, až nejenom uvidím, ale i pochopím, pak si snad troufnu soudit, teď však ani náhodou. A myslím, že mi to bude trvat ještě hodně dlouho. Nevíme kdo jsme, odkud jsme přišli, co tady děláme, ale zcela určitě víme, že ta žena není matka va

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#130 16. 5. 2012 8:16

Delahey
♥♥♥♥---

Je moc hezké, že se tu rozhorlujete nad tím, že Galja označila ženu, která BRUTÁLNÍM způsobem zavraždila své děti, za nehodnu titulu matka.
Řeči o tom, že nikdo jsme nežil její život, nemůžeme soudit, mne vedou k úvaze, proč si tedy některé z vás osobují právo velmi příkrým způsobem( a to používám eufemismus) hodnotit a odsuzovat postoje a činy jiných zdejších uživatelek a stavět se neustále do pozice morálního arbitra.
Mohl by mi to , prosím, někdo vysvětlit? Nějak to nestačím pobrat. Nerada bych ale, aby se mi dostalo odpovědi, že nemusím chápat všechno. Sofisma neberu. Předem děkuji.

SKUTEČNOST PŘEDSTIHNE KAŽDOU FANTAZII, PONĚVADŽ FANTAZIE PŘECE JEN MUSÍ POČÍTAT S JAKOUSI PRAVDĚPODOBNOSTÍ.

Mark Twain

Není tady

#131 16. 5. 2012 8:51

majkafa
Host

Delahey, napíšu za sebe.

Což takhle O nás bez nás?
Paní doživotně odsouzená se na babinetu na nic neptala, nenapsala žádný příspěvek, dokonce ani netuší, že je tady probírána.
A což takhle tvůj osobní pohled - ty tvrdíš, že někdo hodnotí a posuzuje atd. a přitom on nehodnotí a neposuzuje, ale vyjadřuje svůj názor? smile

Bych se tě také mohla zeptat na to, jak a proč vystupuješ třeba na xchatu, kam chodím i já... A jak a proč vystupuješ tak, jak vystupuješ, vůči Rozmarile?...
Ale neptám se, je to tvoje věc a nezajímá mě to. A bylo by to stejné, tahá se sem a rozebírá paní, která nemá možnost jakkoliv reagovat.

Všechny nás bude soudit vyšší moc za všechny naše činy.

A jestli ty nejsi bez viny, proč házíš kamenem? A nejsi. Nikdo z nás není. smile

Upravil(a) majkafa (16. 5. 2012 8:54)

#132 16. 5. 2012 9:19

Delahey
♥♥♥♥---

majkafa napsal(a):

Delahey, napíšu za sebe.

Což takhle O nás bez nás?
Paní doživotně odsouzená se na babinetu na nic neptala, nenapsala žádný příspěvek, dokonce ani netuší, že je tady probírána.
A což takhle tvůj osobní pohled - ty tvrdíš, že někdo hodnotí a posuzuje atd. a přitom on nehodnotí a neposuzuje, ale vyjadřuje svůj názor? smile

Bych se tě také mohla zeptat na to, jak a proč vystupuješ třeba na xchatu, kam chodím i já... A jak a proč vystupuješ tak, jak vystupuješ, vůči Rozmarile?...
Ale neptám se, je to tvoje věc a nezajímá mě to. A bylo by to stejné, tahá se sem a rozebírá paní, která nemá možnost jakkoliv reagovat.

Všechny nás bude soudit vyšší moc za všechny naše činy.

A jestli ty nejsi bez viny, proč házíš kamenem? A nejsi. Nikdo z nás není. smile

Prosila bych neohánět se vyšší mocí. Něčím mi to zavání.
Myslím, že mezi slušným vyjádřením názoru a osobními útoky je dost velký rozdíl. Také jsem prosila o neužívání sofismat. Ale děkuji za odpověď, potvrdila mi můj názor.smile

SKUTEČNOST PŘEDSTIHNE KAŽDOU FANTAZII, PONĚVADŽ FANTAZIE PŘECE JEN MUSÍ POČÍTAT S JAKOUSI PRAVDĚPODOBNOSTÍ.

Mark Twain

Není tady

#133 16. 5. 2012 9:38

Galja
♥♥-----

Názor, že ona vražedkyně není matka, jsem sem zanesla já. A nadále si za tím stojím. Matky brutálně nevraždí své děti. Matky se cynicky nedívají na projekci mrtvých tělíček. Je to můj názor na který mám snad právo. Každý máme jiný vzorec jak se má matka chovat. Pro někoho je její chování tolerovatelné, pro jiného ne.

Rádoby intelektuální uvahy o vnímání reality v plném spektru mi zavání alibismem a netolerancí názoru druhých.

O nás bez nás? - Budeme-li tady psát např. o Karlu Gottovi, který na Babi jistě nezavítá , je to to samé jako když tady lidi projevují své názory na dost hrůzný čin. Od toho jsou diskuze ... !
Nechápu souvislost s názorem na doživotně odsouzenou ženu s chozením na xchat a výčitky spojené s Roz. Jakou to má logiku , proboha?
Tohle je diskuze o doživotním trestu ženy která brutálně zavraždila své čtyři děti.

Upravil(a) Galja (16. 5. 2012 9:39)

Není tady

#134 16. 5. 2012 10:25

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Sama za sebe chci jen říci: vnímám rozdál mezi POCHOPIT a TOLEROVAT.
Jednání každého člověka, zapojím-li empatii, mohu pochopit - prostě příjmout, že to tak z nějakého důvodu má, mohu mu i odpustit, dokonce mohu dojít až tak daleko, že pochopím, že mu nemám co odpouštět.

To ale neznamená, že jeho jednání budu tolerovat = přijímat, snášet, trpět jako něco omluvitelného, v čem klidně může pokračovat.
A už to vůbec neznamená, že ho budu  chránit před trestem.

Každý člověk je zodpovědný za své činy a to dokonce i ten, který je lidmi shledán jako nepříčetný,  nemocný a za své činy nezodpovědný. Toho prostě potrestá vyšší moc - a chápu, že se ti to nemusí líbit, Delahey. Věci a jevy, které nás nějak přesahují, nerozumíme jim, se nám obvykle nelíbí, protože nám svým způsobem nahánějí strach... To ale neznamená, že neexistují.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#135 16. 5. 2012 10:47

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Galja napsal(a):

...
Rádoby intelektuální uvahy o vnímání reality v plném spektru mi zavání alibismem a netolerancí názoru druhých.
...

Že TOBĚ to zavání, to se dá celkem pochopit. Co to však má společného se mnou?

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#136 16. 5. 2012 11:34

Galja
♥♥-----

Vyšší moc, Boží mlýny ... pojem tak často užívaný. Nedomnívám se, že Bůh je trestající a že , co nás potká nemilého je Boží trest. Myslím si, že každý z nás si nabere sám a dobrovolně "káru jobovek" a jde je  řešit na svět. Nemilé věci nás posouvají dál , učí nás ve škole života.
" Boží trest" může být život v blahobytu, bez překážek a starostí.
Podle mě životu dává smysl to, jak se učíme reagovat a přijímat ne zrovna milé věci.

Odsouzená paní na doživotí mohla být vynikají sportovkyně, dobrá kamarádka, skvělá pracovnice ... atd. Ale v MÝCH očích zklamala jako matka. Její čin nejsem schopná  pochopit, ani tolerovat. Každý jsme originál a každý máme jiné vnímání, jiné zkušenosti.

Není tady

#137 16. 5. 2012 11:44

helena
♥♥♥♥♥♥♥

...ten, který je lidmi shledán jako nepříčetný,  nemocný a za své činy nezodpovědný.
"U psychiatrické expertizy - a proto je každá tak nebezpečná - nezáleží na faktech, ale na jejich výkladu. Rozhodující je pouze komentář. Nevinné symptomy se dají strašlivě nafouknout."
(L. Mňačko, Někdo mě chce zabít)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#138 16. 5. 2012 11:45

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Galjo, bůh je přece láska a ta není trestající, ale chápavá a soucítící. Ona nesoudí, ona miluje.
Peklo na zemi si každý z nás připraví sám svými vlastními rozhodnutími stolt

Není tady

#139 16. 5. 2012 11:49

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Galjo, bůh je přece láska a ta není trestající, ale chápavá a soucítící. Ona nesoudí, ona miluje.

Ale i nebe na zemi smile

Není tady

#140 16. 5. 2012 11:52

Galja
♥♥-----

Pandorraa napsal(a):

Já vím wink ... prožila jsem něco, čemu se říká klinická smrt. Vím o tom svý smile

Není tady

#141 16. 5. 2012 11:53

Galja
♥♥-----

KALIK napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Ale i nebe na zemi smile

tummenupp

Není tady

#142 16. 5. 2012 11:54

Ziki
♥♥♥♥♥--

Galja napsal(a):

Vyšší moc, Boží mlýny ... pojem tak často užívaný. Nedomnívám se, že Bůh je trestající a že , co nás potká nemilého je Boží trest. Myslím si, že každý z nás si nabere sám a dobrovolně "káru jobovek" a jde je  řešit na svět. Nemilé věci nás posouvají dál , učí nás ve škole života.
Podle mě životu dává smysl to, jak se učíme reagovat a přijímat ne zrovna milé věci.

Odsouzená paní na doživotí mohla být vynikají sportovkyně, dobrá kamarádka, skvělá pracovnice ... atd. Ale v MÝCH očích zklamala jako matka. Její čin nejsem schopná  pochopit, ani tolerovat. Každý jsme originál a každý máme jiné vnímání, jiné zkušenosti.

Snad právě proto,že každý jsme originál..Každý se nenarodí jako psychicky vyrovnaný odolný člověk.

Opravdový přítel je ten, který první přijde, když celý svět odejde.

Není tady

#143 16. 5. 2012 11:57

majkafa
Host

Pandorraa napsal(a):

Přesně tak.
To je podle mě vyšší moc. Něco v nás, neuchopitelné, nevysvětlitelné, proč se chováme tak, jak se chováme, proč myslíme, cítíme, vnímáme tak, jak myslíme, cítíme, vnímáme. Proč vysíláme, co vysíláme.
(Galjo, jsi schopna vždy říct, proč jsi konala tak, jak jsi konala? Proč tvá myšlenka byla zrovna taková a ne jiná?)

A následně co vysíláme, to se nám vrací. A to je ten, jak někdo říká "boží trest".

#144 16. 5. 2012 11:59

Galja
♥♥-----

Ziki napsal(a):

Galja napsal(a):

Snad právě proto,že každý jsme originál..Každý se nenarodí jako psychicky vyrovnaný odolný člověk.

Nikdo se tak nenarodí, všichni jsme tabula rasa .

Není tady

#145 16. 5. 2012 12:02

majkafa
Host

Galja napsal(a):

všichni jsme tabula rasa .

Kdoví... big_smile
Bůhví. Bůh ví.

#146 16. 5. 2012 12:03

Galja
♥♥-----

majkafa napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Přesně tak.
To je podle mě vyšší moc. Něco v nás, neuchopitelné, nevysvětlitelné, proč se chováme tak, jak se chováme, proč myslíme, cítíme, vnímáme tak, jak myslíme, cítíme, vnímáme. Proč vysíláme, co vysíláme.
(Galjo, jsi schopna vždy říct, proč jsi konala tak, jak jsi konala? Proč tvá myšlenka byla zrovna taková a ne jiná?)

A následně co vysíláme, to se nám vrací. A to je ten, jak někdo říká "boží trest".

Ale kdepák, jasně, že nejsem. Jsem obyčejný člověk, který má určitý zkušenosti, který mě vedou k tomu napsat, že odsouzená paní v mých očích selhala jako matka. Ale nikde nepíšu, že já takto neselžu. Domnívám se, že ne, ale ....
U těchto diskuzí děsně chybí intonace hlasu, oční kontakt, mimika pisatele.

Není tady

#147 16. 5. 2012 12:10

Galja
♥♥-----

majkafa napsal(a):

Galja napsal(a):

všichni jsme tabula rasa .

Kdoví... big_smile
Bůhví. Bůh ví.

Ale jo, asi máš pravdu ... Bůh ví jak to všechno je. Existují různé genetické dispozice - býti odolným více či méně.

Není tady

#148 16. 5. 2012 12:13

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

KALIK napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Ale i nebe na zemi smile

Tak to nepochybně stolt

Není tady

#149 16. 5. 2012 12:20

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Galja napsal(a):

Nikdo se tak nenarodí, všichni jsme tabula rasa .

To si nemyslím.
V tom případě by pak všichni museli reagovat stejně na stejnou výchovu, všechny děti jedněch rodičů (geneticky 50% geny otce a jeho celého rodu + 50% geny matky a jejího celého rodu) by musely být stejné a pod vliem stejných rodičů a prarodičů by se musely vyvíjet stejně...

Myslím, že nikdo se nenarodí jako nepopsaná tabule.... všichni přicházíme s genetickou výbavou rodů naších roduičů, se všemi jejich zkušenostmi a také, jak jsi někde výše už napsla, s vlastním "batůžkem" věcí k řešení stolt

A každý tohle všechno ještě navíc uchopíme jinak, vlastním způsobem, z celého toho velkého pokladu genů si "vybereme" k žití právě jen některé a jiné necháme nepovšimnuty...

Není tady

#150 16. 5. 2012 12:34

mia
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Přesně tak.

dobře, pokud to vezmeme takto, jak k tomu pak ale přijdou ty děti, jak ty do toho celého zapadají ?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí