Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 13. 5. 2012 16:40

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Re: Doživotí

PPavlaa napsal(a):

ale na JAKÝ život ? asi se bála je tu nechat, protože nevěděla, jaký život by je čekal, určitě nevěřila, že lepší, jinak by tohle neudělala.
galjo, sama nevíš, co tě v životě potká a jak zareaguješ.

když to budeš brát takhle, tak to by měli děti zabít všichni, co je dali do děcáku?NIKDO neví, jaký život jeho nebo jeho děti čeká.
nebo každý, který má zrovna období, že má pocit , že se mu podě.lal celý život? Vždyt tenhle pocit asi zažil každý z nás.

Není tady

#102 13. 5. 2012 16:43

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Psychitrické léčebny a věznice jsou plné lidí s jednoznačnými názory.....

Osobně si myslím, že jednoznačný názor mohu mít když už, tak pouze na to, co dělám já, nikoliv na to, co dělají ostatní. Nesedím totiž ani v jejich hlavě, ani v jejich srdci, nežiju jejich životy...oni mají třeba také jednoznačné názory. Jen jiné, než já.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#103 13. 5. 2012 16:46

Delahey
♥♥♥♥---

majkafa napsal(a):

Delahey napsal(a):

Já si nemyslím, že se Galje jeví život jednoduchý a nalajnovaný. Jen má na určité věci zcela jednoznačný názor. Já taky. Kupříkladu považuji interrupci za vraždu, i když nezpochybňuju právo ženy se sama rozhodnout. Naštěstí jsem se nikdy rozhodovat nemusela....ale názor mám jednoznačný.
Stejně tak Galja nemusela být postavena před rozhodnutí jako ona paní, což neznamená, že nemusela být postavena ještě před těžší......hmm

V tom případě, když to dovedu do důsledku, jak ty a Galja pracujete na tom, aby se změnil náš zákoník a aby za vraždu dítěte interrupcí byli dotyční pachatelé "spravedlivě" potrestáni?

Jen chci poukázat na nesmyslnost odsudků této ženy.
Znovu opakuji, to, co udělala je strašlivá tragédie. Ale nám nepřísluší ji soudit. Stejně jako nám nepřísluší soudit ženy, co se rozhodly pro interrupci.
Kdo jsme, jaká pýcha nás ovládá, že bychom si mohly dovolit soudit? Tak radikálně, jako to zní v některých příspěvcích?

Napsala jsem, že nepopírám právo každé ženy se rozhodnout, ale že já osobně považuju interrupci za vraždu a že jsem osobně velmi ráda, že jsem před takové rozhodování NIKDY nebyla postavena.
A NEJSEM ZÁKONODÁRCE. Jestli se Galja domnívá, že matka která ZAVRAŽDÍ čtyři svoje děti není matkou, je to její svaté právo na názor.Nevidím v tom žádnou pýchu.
A opakuju, že všichni tu máme nedostatek informací k danému případu, což nic nemění na jeho skutkové podstatě.Galja tu nepíše, jako mnozí na jiiných servrech, co by s takovou ženou udělala.Nezaregistrovala jsem to tu u nikoho. Vyjádření názorů je vyjádření názorů, netřeba se strefovat do jejich nositelů a posunovat diskuzi do osobní roviny.hmm

SKUTEČNOST PŘEDSTIHNE KAŽDOU FANTAZII, PONĚVADŽ FANTAZIE PŘECE JEN MUSÍ POČÍTAT S JAKOUSI PRAVDĚPODOBNOSTÍ.

Mark Twain

Není tady

#104 13. 5. 2012 16:49

Galja
♥♥-----

haiel napsal(a):

Galjo, jako o normální věci o tom snad nikdo neuvažuje. Jasně, že to není normální. Teda není to pro nás žádoucí. Zda normální....těžko říct....příroda vraždí své děti odjakživa... skrze zvířata, skrze  člověka, skrze katastrofy.... jsme jako ona,  taky vraždíme sad ....no, až sem jsem dojít nechtěla roll
... jsem chtěla jenom říct, že doposud jsme - my jako lidstvo - nedokázali zajistit si podmínky pro to, aby k takovým stavům zoufalství u našich bližních nedocházelo, neumíme tomu předejít..... málokdo dohlídne dál než za vlastní zájmy, ale soudit by mnozí uměli, když druhej selže, to jo  sad

Píšeš moc hezky, výstiřně. Dáváš jiný úhel pohledu, který má logiku.
Ano, v přirodě samice vraždí svá mláďata. Nevím zda je to dobře nebo ne. Je to prostě tak. Člověku byl dán rozum a cit. Domnívám se, že by obé mělo jít ruku v ruce.
Máš pravdu, že lidstvo není tak vyspělé aby se dokázalo podobným zoufalým činům ubránit. Nejsem kat, který by vykonával trest. Jen svým příspěvkem chci nahlas zakříčet : NE ! S tímhle nesouhlasím ! Ty děti měly právo na život !

Teprve ve smrti se hrdina stává vítězem .

Není tady

#105 13. 5. 2012 16:49

Delahey
♥♥♥♥---

Pandorraa napsal(a):

Osobně si myslím, že jednoznačný názor mohu mít když už, tak pouze na to, co dělám já, nikoliv na to, co dělají ostatní. Nesedím totiž ani v jejich hlavě, ani v jejich srdci, nežiju jejich životy...oni mají třeba také jednoznačné názory. Jen jiné, než já.

Nejen psychiatrické léčebny. A bohužel na svobodě běhá spousta lidí, kteří relativizují. S tím nikdo nic nenadělá.hmm

SKUTEČNOST PŘEDSTIHNE KAŽDOU FANTAZII, PONĚVADŽ FANTAZIE PŘECE JEN MUSÍ POČÍTAT S JAKOUSI PRAVDĚPODOBNOSTÍ.

Mark Twain

Není tady

#106 13. 5. 2012 16:52

Galja
♥♥-----

Pandorraa napsal(a):

Ale no tak .....

Není tady

#107 13. 5. 2012 16:52

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

agewa napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

ale na JAKÝ život ? asi se bála je tu nechat, protože nevěděla, jaký život by je čekal, určitě nevěřila, že lepší, jinak by tohle neudělala.
galjo, sama nevíš, co tě v životě potká a jak zareaguješ.

když to budeš brát takhle, tak to by měli děti zabít všichni, co je dali do děcáku?NIKDO neví, jaký život jeho nebo jeho děti čeká.
nebo každý, který má zrovna období, že má pocit , že se mu podě.lal celý život? Vždyt tenhle pocit asi zažil každý z nás.

agewo, ty nechápeš, nebo spíš nechceš chápat, co říkám.
možná by sis měla některé věci pročíst na diskuzi zpětně. mě se nechce to vysvětlovat, nic ve zlým.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#108 13. 5. 2012 16:54

Galja
♥♥-----

majkafa napsal(a):

Delahey napsal(a):

Já si nemyslím, že se Galje jeví život jednoduchý a nalajnovaný. Jen má na určité věci zcela jednoznačný názor. Já taky. Kupříkladu považuji interrupci za vraždu, i když nezpochybňuju právo ženy se sama rozhodnout. Naštěstí jsem se nikdy rozhodovat nemusela....ale názor mám jednoznačný.
Stejně tak Galja nemusela být postavena před rozhodnutí jako ona paní, což neznamená, že nemusela být postavena ještě před těžší......hmm

V tom případě, když to dovedu do důsledku, jak ty a Galja pracujete na tom, aby se změnil náš zákoník a aby za vraždu dítěte interrupcí byli dotyční pachatelé "spravedlivě" potrestáni?

Znovu opakuji, to, co udělala je strašlivá tragédie. Ale nám nepřísluší ji soudit. Stejně jako nám nepřísluší soudit ženy, co se rozhodly pro interrupci.
Kdo jsme, jaká pýcha nás ovládá, že bychom si mohly dovolit soudit? Tak radikálně, jako to zní v některých příspěvcích?

Proč nedáš druhému právo na názor?

Není tady

#109 13. 5. 2012 16:54

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Galja napsal(a):

Ale no tak .....

Nu přesvědčovaat tě o tom nebudu a z celého srdce ti přeji, abys se osobně přesvědčit nemusela. Bez ironie.

Není tady

#110 13. 5. 2012 16:56

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Galja napsal(a):

haiel napsal(a):

Galjo, jako o normální věci o tom snad nikdo neuvažuje. Jasně, že to není normální. Teda není to pro nás žádoucí. Zda normální....těžko říct....příroda vraždí své děti odjakživa... skrze zvířata, skrze  člověka, skrze katastrofy.... jsme jako ona,  taky vraždíme sad ....no, až sem jsem dojít nechtěla roll
... jsem chtěla jenom říct, že doposud jsme - my jako lidstvo - nedokázali zajistit si podmínky pro to, aby k takovým stavům zoufalství u našich bližních nedocházelo, neumíme tomu předejít..... málokdo dohlídne dál než za vlastní zájmy, ale soudit by mnozí uměli, když druhej selže, to jo  sad

Ano, v přirodě samice vraždí svá mláďata. Nevím zda je to dobře nebo ne. Je to prostě tak. Člověku byl dán rozum a cit. Domnívám se, že by obé mělo jít ruku v ruce.
Máš pravdu, že lidstvo není tak vyspělé aby se dokázalo podobným zoufalým činům ubránit. Nejsem kat, který by vykonával trest. Jen svým příspěvkem chci nahlas zakříčet : NE ! S tímhle nesouhlasím ! Ty děti měly právo na život !

hm, ale tady už jen křičíš, v tom/těch prvních jsi měla plnou pusu odsuzování a posuzování, kdo nebo co je matka roll

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#111 13. 5. 2012 17:00

Galja
♥♥-----

Delahey napsal(a):

majkafa napsal(a):

Delahey napsal(a):

Napsala jsem, že nepopírám právo každé ženy se rozhodnout, ale že já osobně považuju interrupci za vraždu a že jsem osobně velmi ráda, že jsem před takové rozhodování NIKDY nebyla postavena.
A NEJSEM ZÁKONODÁRCE. Jestli se Galja domnívá, že matka která ZAVRAŽDÍ čtyři svoje děti není matkou, je to její svaté právo na názor.Nevidím v tom žádnou pýchu.
A opakuju, že všichni tu máme nedostatek informací k danému případu, což nic nemění na jeho skutkové podstatě.Galja tu nepíše, jako mnozí na jiiných servrech, co by s takovou ženou udělala.Nezaregistrovala jsem to tu u nikoho. Vyjádření názorů je vyjádření názorů, netřeba se strefovat do jejich nositelů a posunovat diskuzi do osobní roviny.hmm

Ano, to se domnívám. Žena která zavraždí  4 děti není matka. Ty děti neumíraly, netrpěly nevylečitelnou nemocí .... aby je uchránila od bolesti a utrpení.  Tak vidím selhání MATKY v pravém slova smyslu. Že řešila svojí situaci a ne situací dětí.
Kdybych měla tu možnost a byla s touto ženou face to face , asi bych jí s pláčem objala ... Nic víc a nic míň.

Není tady

#112 13. 5. 2012 17:02

Galja
♥♥-----

PPavlaa napsal(a):

Galja napsal(a):

haiel napsal(a):

hm, ale tady už jen křičíš, v tom/těch prvních jsi měla plnou pusu odsuzování a posuzování, kdo nebo co je matka roll

Pavlo, neutoč a čti ....

Není tady

#113 13. 5. 2012 17:02

Galja
♥♥-----

Pandorraa napsal(a):

Galja napsal(a):

Ale no tak .....

Nu přesvědčovaat tě o tom nebudu a z celého srdce ti přeji, abys se osobně přesvědčit nemusela. Bez ironie.

Díky, taky bez ironie.

Není tady

#114 13. 5. 2012 17:06

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

".....Že řešila svojí situaci a ne situací dětí...."

Ale to je právě to, že my jí do hlavy nevidíme a netušíme. Co když si ona právě myslela, že situaci dětí tím vyřeší? Vím, je to zvrácené, ale žena, která toto spáchala nepřemýšlela normálně.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#115 13. 5. 2012 17:26

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Galja napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Galja napsal(a):

Pavlo, neutoč a čti ....

kristova noho roll

Není tady

#116 13. 5. 2012 17:39

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Galja napsal(a):

Především žena, která vstáhne ruku na své dítě, zavraždí ho, tak není matka. I kdyby byla v nejsvízelnější životní situaci, tak musí přemýšlet jako matka a dopřát dítěti šanci na život. Je plno možností jak mohla situaci vyřešit. Ale ne vraždou dětí ! Kdyby jí šlo o budoucnost dětí, mohla je dát do dětského domova a dát jim druhou šanci na život. Jistě by se našli vhodní adoptivní rodiče. Takhle by podle mě měla přemýšlet matka, myslet na děti a vymyslet jim lepší budoucnost.
Pokud byla žena psychicky nemocná a byla schopná tohoto činu .... tito lidé by měli být trvale izolování od společnosti v ústavech . Jsou nebezpečni sobě a svému okolí. A ti, co se jich zastávají, at si představí, jak psychicky nemocný člověk podřízne jejich dítě či vnouče .... nebo vyvraždí celou rodinu. Řekne si pak - "chudák byl psychicky nemocný" a vraha tímto omluví ?

Kdyz jsem o tomhle pripadu premyslela a dnes jsme se o tom treba bavili v praci.Kazdy by udelal to,ze by deti dal k adopci a dopral detem lepsi zivot.V zadnem pripade by nebral detem zivot.
Ta pani mela moznost v krajni moznosti jit do aziloveho domu.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#117 13. 5. 2012 18:04

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Erem, říkáš to dobře, ale z pohledu normálního , zdravého člověka. Já ji fakt nechci omlouvat, jenom sama ze své zkušenosti vím, že člověk se může dostat do situace, kdy sám to východisko nevidí.
Musela být hodně osamělá a zoufalá, což její čin samozřejmě neomlouvá.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#118 13. 5. 2012 18:09

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

eremuruss napsal(a):

Galja napsal(a):

Především žena, která vstáhne ruku na své dítě, zavraždí ho, tak není matka. I kdyby byla v nejsvízelnější životní situaci, tak musí přemýšlet jako matka a dopřát dítěti šanci na život. Je plno možností jak mohla situaci vyřešit. Ale ne vraždou dětí ! Kdyby jí šlo o budoucnost dětí, mohla je dát do dětského domova a dát jim druhou šanci na život. Jistě by se našli vhodní adoptivní rodiče. Takhle by podle mě měla přemýšlet matka, myslet na děti a vymyslet jim lepší budoucnost.
Pokud byla žena psychicky nemocná a byla schopná tohoto činu .... tito lidé by měli být trvale izolování od společnosti v ústavech . Jsou nebezpečni sobě a svému okolí. A ti, co se jich zastávají, at si představí, jak psychicky nemocný člověk podřízne jejich dítě či vnouče .... nebo vyvraždí celou rodinu. Řekne si pak - "chudák byl psychicky nemocný" a vraha tímto omluví ?

Kdyz jsem o tomhle pripadu premyslela a dnes jsme se o tom treba bavili v praci.Kazdy by udelal to,ze by deti dal k adopci a dopral detem lepsi zivot.V zadnem pripade by nebral detem zivot.
Ta pani mela moznost v krajni moznosti jit do aziloveho domu.

měla i jiné možnosti, umístit  děti třeba do klokánku než se zlepší její situace.

Není tady

#119 13. 5. 2012 18:32

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Děvčata, vy uvažujete s klidnou hlavou, s nadhledem a nezúčastněně.
To nebyl její případ.

Není tady

#120 13. 5. 2012 18:34

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Pandorraa napsal(a):

Děvčata, vy uvažujete s klidnou hlavou, s nadhledem a nezúčastněně.
To nebyl její případ.

ale k tomu co udělala musela nějak dospět. myslím si, že se ráno neprobudila s tím, že v poledne zabije sebe a děti .....
ale do její hlavy a myšlení nikdo nevidí

Upravil(a) aprill (13. 5. 2012 18:35)

Není tady

#121 13. 5. 2012 18:50

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Třeba to mohlo být i laktační psychózou....vždyť tomu nejmenšímu byly sotva 2 měsíce.

Není tady

#122 13. 5. 2012 18:52

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Myslím si, že se tu rozvinula hodně kultivovaná debata. Haiel asi vyjádřila čitelněji všechny moje pocity a myšlenky. Tragický čin, který nemůžeme pochopit. Trest, který postrádá smysl pro odsouzenou ale smysluplný je pro společnost. Zoufalost a zkrat, ve kterém se smrt jeví jako to nejlepší řešení. Takové věci se dějí, je dobré nad nimi přemýšlet a kultivovat svoje vnímání a učit se chápat, že všechno nemusí být takové, jaké se na první pohled zdá a jak nám to někdo předloží.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#123 13. 5. 2012 18:54

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ano,máš pravdu,  musela k tomu dospět.
Jak myslí, co prožívá, jaká jsou její jednoznačná přesvědčení a životní zkušenosti, emoce a momentální hnutí mysli, to se můžeme my jen dohadovat....

Sama za sebe si neumím představit, že bych věci nechala dojít až tak daleko. Do takového zoufalství a bezcitnosti. Dokážu ale pochopit a přijmout, že to někdo může mít jinak.
Z praxe vím, jak některé především psychicky týrané ženy uvažují....... a taky že s tím samy neumějí nic udělat.

Není tady

#124 13. 5. 2012 18:56

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

sandra napsal(a):

Třeba to mohlo být i laktační psychózou....vždyť tomu nejmenšímu byly sotva 2 měsíce.

myslím, že někde psali, že tou netrpěla.

Není tady

#125 13. 5. 2012 18:59

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Když v tom žiješ a víš jak to vypadá, není těžké pochopit, že prostě nemáš bez pomoci z vnějšku sílu dostat se pryč. A že nejdříve potřebuješ trochu podpory a  energie, že to půjde. Kdo takový vhled má, chápe snadněji.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí