Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#76 13. 5. 2012 15:38

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Doživotí

Galja napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Galja napsal(a):

Především žena, která vstáhne ruku na své dítě, zavraždí ho, tak není matka. I kdyby byla v nejsvízelnější životní situaci, tak musí přemýšlet jako matka a dopřát dítěti šanci na život. Je plno možností jak mohla situaci vyřešit. Ale ne vraždou dětí ! Kdyby jí šlo o budoucnost dětí, mohla je dát do dětského domova a dát jim druhou šanci na život. Jistě by se našli vhodní adoptivní rodiče. Takhle by podle mě měla přemýšlet matka, myslet na děti a vymyslet jim lepší budoucnost.
Pokud byla žena psychicky nemocná a byla schopná tohoto činu .... tito lidé by měli být trvale izolování od společnosti v ústavech . Jsou nebezpečni sobě a svému okolí. A ti, co se jich zastávají, at si představí, jak psychicky nemocný člověk podřízne jejich dítě či vnouče .... nebo vyvraždí celou rodinu. Řekne si pak - "chudák byl psychicky nemocný" a vraha tímto omluví ?

dát děti do ústavu - to je to vymyšlení lepší budoucnosti ?

Určitě lepší než se zavraždit. Píšu, že ty děti mají druhou šanci u adoptivních rodičů.

ona se nazavraždila.
a jak víš, že nějácí adpotivní rodiče budou ? že děcka nebudou do 18 po ústavech, odkud je pak vykopnou na ulici a neskončí kdo ví jak ? jak víš, že pokud budou adoptivní rodiče, je to pro ty děti výhra ? šance na život - určitě. jestli na dobrej, to už bych netvrdila.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#77 13. 5. 2012 15:40

Galja
♥♥-----

majkafa napsal(a):

Galja napsal(a):

Především žena, která vstáhne ruku na své dítě, zavraždí ho, tak není matka. I kdyby byla v nejsvízelnější životní situaci, tak musí přemýšlet jako matka a dopřát dítěti šanci na život. Je plno možností jak mohla situaci vyřešit. Ale ne vraždou dětí ! Kdyby jí šlo o budoucnost dětí, mohla je dát do dětského domova a dát jim druhou šanci na život. Jistě by se našli vhodní adoptivní rodiče. Takhle by podle mě měla přemýšlet matka, myslet na děti a vymyslet jim lepší budoucnost.
Pokud byla žena psychicky nemocná a byla schopná tohoto činu .... tito lidé by měli být trvale izolování od společnosti v ústavech . Jsou nebezpečni sobě a svému okolí. A ti, co se jich zastávají, at si představí, jak psychicky nemocný člověk podřízne jejich dítě či vnouče .... nebo vyvraždí celou rodinu. Řekne si pak - "chudák byl psychicky nemocný" a vraha tímto omluví ?

A co v tom případě interupce?
Takový "elegantnější" způsob, jak "vztáhnout ruku na své dítě", pouze fyzickým vykonavatelem je někdo jiný.
Když už teda máš tak razantní odsudky o tom, kdo matka je a kdo ne.

Tady se o interupci nepíše a nedebatuje. Interupci neuznávám a pokud nejde o zdraví matky nebo dítěte, tak je to v mých očích zločin. Chceš mi říct, že ženská, která zavraždí svoje 4 děti, že je to matka?

Teprve ve smrti se hrdina stává vítězem .

Není tady

#78 13. 5. 2012 15:42

Galja
♥♥-----

PPavlaa napsal(a):

Galja napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

dát děti do ústavu - to je to vymyšlení lepší budoucnosti ?

Určitě lepší než se zavraždit. Píšu, že ty děti mají druhou šanci u adoptivních rodičů.

ona se nazavraždila.
a jak víš, že nějácí adpotivní rodiče budou ? že děcka nebudou do 18 po ústavech, odkud je pak vykopnou na ulici a neskončí kdo ví jak ? jak víš, že pokud budou adoptivní rodiče, je to pro ty děti výhra ? šance na život - určitě. jestli na dobrej, to už bych netvrdila.

Mělo tam být JE a ne SE. Překlep.
Nehodlám se přít " co by -kdyby" Ale určitě lepší šance na život v dětským domově než v hrobě. sorry!

Není tady

#79 13. 5. 2012 15:46

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Galja napsal(a):

majkafa napsal(a):

Galja napsal(a):

Takový "elegantnější" způsob, jak "vztáhnout ruku na své dítě", pouze fyzickým vykonavatelem je někdo jiný.

Tady se o interupci nepíše a nedebatuje. Interupci neuznávám a pokud nejde o zdraví matky nebo dítěte, tak je to v mých očích zločin. Chceš mi říct, že ženská, která zavraždí svoje 4 děti, že je to matka?

jo aha, tobě by se to nikdy stát nemohlo, že  ..

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#80 13. 5. 2012 15:47

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

galjo, znáš osobně někoho, kdo vyrostl v děcáku ? fakt myslíš, že je to vždycky taková brnkačka a pohoda ?

Není tady

#81 13. 5. 2012 15:49

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tak alespoň patnáct minut v kůži té ženy by některým z vás moc prospělo stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#82 13. 5. 2012 15:50

agewa
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

galjo, znáš osobně někoho, kdo vyrostl v děcáku ? fakt myslíš, že je to vždycky taková brnkačka a pohoda ?

ale to přeci ona netvrdí.
Ale je to ŠANCE na život.

Není tady

#83 13. 5. 2012 15:51

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

nechtěla bych být v její kůži ani minutu.

Není tady

#84 13. 5. 2012 15:52

holcina
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

Znám osobně holku, která vyrostla v děcáku a i když se se svojí matkou nestýká, je jí vděčná, že ji tam dala. Její ostatní sourozenci, které si nechala dopadli hodně špatně. Ona má vystudovanou školu, rodinu, děti a je přesvědčená, že kdyby zůstala doma dopadla by špatně

Není tady

#85 13. 5. 2012 15:52

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

agewa napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

agewo, já bych ráda, kdyby mi galja odpověděla, na co se ptám. tečka.

Není tady

#86 13. 5. 2012 15:53

Galja
♥♥-----

PPavlaa napsal(a):

Neznám. Nemyslím si, že je to brnkačka a pohoda. Ale myslím si, že je to šance na lepší život - myšleno lepší než smrt. Děti z DD to jistě mají hodně těžký, nejsem snílek . Je mi jich moc líto. Ale žijí .... Děti té vražedkyně už ne.

Není tady

#87 13. 5. 2012 15:56

Galja
♥♥-----

agewa napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Ano, přesně to jsem myslela. Šance na život !

Není tady

#88 13. 5. 2012 15:58

Galja
♥♥-----

PPavlaa napsal(a):

Galja napsal(a):

majkafa napsal(a):

jo aha, tobě by se to nikdy stát nemohlo, že  ..

Ale ano, mohlo. Přesto bych si připadala jako ....

Není tady

#89 13. 5. 2012 16:00

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

PPavlaa napsal(a):

nechtěla bych být v její kůži ani minutu.

Já také ne. Jen vzdáleně si umím představit to peklo, které si připravila, ve kterém pořád žije, a stačí mi to.
To, že byla příčetná a není psychicky nemocná ještě neznamená, že byla plně přítomna a věděla jasně, co dělá. A to ji zase vůbec neomlouvá. Za své činy si svou zodpovědnost musí nést.
Bude sama se svými myšlenkami a vzpomínkami a to ji věru nikdo z nás nemusí přát.
Protože přej a bude ti přáno, dej a bude ti dáno, platí jak plusově, tak mínusově.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#90 13. 5. 2012 16:00

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

ale na JAKÝ život ? asi se bála je tu nechat, protože nevěděla, jaký život by je čekal, určitě nevěřila, že lepší, jinak by tohle neudělala.
galjo, sama nevíš, co tě v životě potká a jak zareaguješ.

Není tady

#91 13. 5. 2012 16:00

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Galja napsal(a):

By, by, by..... Galjo, od zelenýho stolu se ten život druhých lidí jeví takový jednoduchý, přehledný, jasný a zvládnutelný levou zadní, viď smile

Není tady

#92 13. 5. 2012 16:01

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Tak alespoň patnáct minut v kůži té ženy by některým z vás moc prospělo stolt

To je marný... grater

Morálka je postoj vůči lidem, které nemáme rádi.
Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde

Není tady

#93 13. 5. 2012 16:07

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Možná, že v afektu zabila jen to první dítě. Možná, že když si vzápětí uvědomila, co se stalo a v tom zostřeném vnímání jí bylo jasné, že zabitím vlastního dítěte je v troskách život její a potažmo dalších dětí, viděla pak už jenom jednu cestu….a chtěla jednat rychle a skončit to všecko….  Měla smůlu, že to nemohla dotáhnout do konce.  Namísto toho je souzena a odsouzena a nemá to vůbec žádný význam. V jejím případě nemá doživotí žádný smysl. Jaký trest, vždyť ona si beztoho svůj kříž ponese až do konce.  Že se nezhroutila při tom promítání, ale až při rozsudku… kdoví….. v těch nejvypjatějších situacích se člověk obvykle nehroutí… většinou až po….kdoví….nikdo z nás v jejích botách nechodil…..
Jsou matky, které zabijí své děti takto a jsou matky, které dusí a vysávají a vydírají a manipulují své děti a ničí jejich životy pomalu, po celé roky, systematicky, promyšleně….. a jeví se navenek být milujícími a obětavými a nejhodnějšími… hmm ….moc bych za to nedala, že zrovna mezi nimi jsou ty „nejspravedlivější“, které s gustem hodí kamenem sad 

A navíc  – jak vyplynulo m.j. i z diskuse pod článkem o tom případu, ty nejhorší obludy žijí na svobodě. Čeho by někteří „lidé“ byli schopni, kdyby k tomu dostali příležitost… usch

Není tady

#94 13. 5. 2012 16:15

Delahey
♥♥♥♥---

Já si nemyslím, že se Galje jeví život jednoduchý a nalajnovaný. Jen má na určité věci zcela jednoznačný názor. Já taky. Kupříkladu považuji interrupci za vraždu, i když nezpochybňuju právo ženy se sama rozhodnout. Naštěstí jsem se nikdy rozhodovat nemusela....ale názor mám jednoznačný.
Stejně tak Galja nemusela být postavena před rozhodnutí jako ona paní, což neznamená, že nemusela být postavena ještě před těžší......hmm

SKUTEČNOST PŘEDSTIHNE KAŽDOU FANTAZII, PONĚVADŽ FANTAZIE PŘECE JEN MUSÍ POČÍTAT S JAKOUSI PRAVDĚPODOBNOSTÍ.

Mark Twain

Není tady

#95 13. 5. 2012 16:16

Galja
♥♥-----

haiel napsal(a):

Galja napsal(a):

By, by, by..... Galjo, od zelenýho stolu se ten život druhých lidí jeví takový jednoduchý, přehledný, jasný a zvládnutelný levou zadní, viď smile

smile máš pravdu. Tvůj příspěvek se mi líbí, myslím ten dlouhý .... Je fakt, že kdyby byly v pr...li ryby nemusely by být rybníky. Ale nejsem schopná akceptovat vraždu dětí a povídat si tady o ní jako v podstatě o normální věci.

Není tady

#96 13. 5. 2012 16:21

Galja
♥♥-----

Delahey napsal(a):

Já si nemyslím, že se Galje jeví život jednoduchý a nalajnovaný. Jen má na určité věci zcela jednoznačný názor. Já taky. Kupříkladu považuji interrupci za vraždu, i když nezpochybňuju právo ženy se sama rozhodnout. Naštěstí jsem se nikdy rozhodovat nemusela....ale názor mám jednoznačný.
Stejně tak Galja nemusela být postavena před rozhodnutí jako ona paní, což neznamená, že nemusela být postavena ještě před těžší......hmm

Děkuji.

Není tady

#97 13. 5. 2012 16:24

majkafa
Host

Galja napsal(a):

Ale nejsem schopná akceptovat vraždu dětí a povídat si tady o ní jako v podstatě o normální věci.

Nevidím tady ani jediný příspěvek, který by akceptoval vraždu dětí a taky ani jediný, ve kterém by se o vraždě dětí povídalo jako v podstatě o normální věci.

#98 13. 5. 2012 16:30

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Galjo, jako o normální věci o tom snad nikdo neuvažuje. Jasně, že to není normální. Teda není to pro nás žádoucí. Zda normální....těžko říct....příroda vraždí své děti odjakživa... skrze zvířata, skrze  člověka, skrze katastrofy.... jsme jako ona,  taky vraždíme sad ....no, až sem jsem dojít nechtěla roll
... jsem chtěla jenom říct, že doposud jsme - my jako lidstvo - nedokázali zajistit si podmínky pro to, aby k takovým stavům zoufalství u našich bližních nedocházelo, neumíme tomu předejít..... málokdo dohlídne dál než za vlastní zájmy, ale soudit by mnozí uměli, když druhej selže, to jo  sad

Není tady

#99 13. 5. 2012 16:34

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

haiel napsal(a):

….nikdo z nás v jejích botách nechodil…
Jsou matky, které zabijí své děti takto a jsou matky, které dusí a vysávají a vydírají a manipulují své děti a ničí jejich životy pomalu, po celé roky, systematicky, promyšleně….. a jeví se navenek být milujícími a obětavými a nejhodnějšími… hmm ….moc bych za to nedala, že zrovna mezi nimi jsou ty „nejspravedlivější“, které s gustem hodí kamenem sad 

A navíc  – jak vyplynulo m.j. i z diskuse pod článkem o tom případu, ty nejhorší obludy žijí na svobodě. Čeho by někteří „lidé“ byli schopni, kdyby k tomu dostali příležitost
usch

Výstižněji to napsat asi nejde.

Morálka je postoj vůči lidem, které nemáme rádi.
Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde

Není tady

#100 13. 5. 2012 16:34

majkafa
Host

Delahey napsal(a):

V tom případě, když to dovedu do důsledku, jak ty a Galja pracujete na tom, aby se změnil náš zákoník a aby za vraždu dítěte interrupcí byli dotyční pachatelé "spravedlivě" potrestáni?

Jen chci poukázat na nesmyslnost odsudků této ženy.
Znovu opakuji, to, co udělala je strašlivá tragédie. Ale nám nepřísluší ji soudit. Stejně jako nám nepřísluší soudit ženy, co se rozhodly pro interrupci.
Kdo jsme, jaká pýcha nás ovládá, že bychom si mohly dovolit soudit? Tak radikálně, jako to zní v některých příspěvcích?

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí