Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 13. 5. 2012 11:10

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Doživotí

Nezodpovědná asi byla, to ano, ale pokud by byla hodně nezodpovědná, děti by prostě opustila a šla by dál. Jenže v ní zodpovědnost za jejich životy byla (bohužel -  v tomto případě) a k tomu zřejmě veliká deprese a pocit bezvýchodnosti. Nevím, nedokážu to posoudit. Tak jak nedokážu posoudit míru trestu.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#52 13. 5. 2012 11:10

MarieKurie
Zablokovaný

Příčetnej je i člověk v těžký depresi, to taky není omluva v případě vraždy .
Už vidím jak znalci uznají , že nebyla psychicky v pohodě a soud jí osvobodí, to lidi půjdou do ulic a všichni ti ,co lžou , kradou, podvádějí svoje partnery budou volat po krvi big_smile
Vždycky nejvíc v takový situaci řvou ti, co sami mají máslo na hlavě , to je dobře vidět v netových diskuzích .
Příčetná byla podle znalců i Olga Hepnarová , která měla jasnou diagnozu a spoustu let hledala pomoc, kterou nenašla.
Dokonce na ni dělal posudek Plzák a poslal jí na smrt, člověka, kterej měl sedět v blázinci a léčit se.

Není tady

#53 13. 5. 2012 11:19

MarieKurie
Zablokovaný

MarieKurie napsal(a):

Příčetnej je i člověk v těžký depresi, to taky není omluva v případě vraždy .
Už vidím jak znalci uznají , že nebyla psychicky v pohodě a soud jí osvobodí, to lidi půjdou do ulic a všichni ti ,co lžou , kradou, podvádějí svoje partnery budou volat po krvi big_smile
Vždycky nejvíc v takový situaci řvou ti, co sami mají máslo na hlavě , to je dobře vidět v netových diskuzích .
Příčetná byla podle znalců i Olga Hepnarová , která měla jasnou diagnozu a spoustu let hledala pomoc, kterou nenašla.
Dokonce na ni dělal posudek Plzák a poslal jí na smrt, člověka, kterej měl sedět v blázinci a léčit se.

Mimochodem , když už jsme u toho Plzáka, co poslal na smrt nemocnou Oglu Hepnarovou, víte jak to s ním dopadlo?
Jeho syn spáchal v 18 letech sebevraždu , dodnes nikdo neví proč . Boží mlýny mu to vrátily i s úroky , taky si vychutnal , jaký to je vidět umřít svoje dítě , jako rodiče Olgy.
Takže bacha na odsuzování , chce to pokoru.

Není tady

#54 13. 5. 2012 11:20

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Rozmařilo, vysvětli pozůstalým po Hepnarové, že byla psychicky nemocná. Byla to vražedkyně, vražda se nedá omluvit a ona si to plánovala. Když ti zabijí někoho z rodiny a vraha uznají jako "nemocného", budeš pro něj mít pochopení a omluvu? Asi sotva.

Upravil(a) Modroočka (13. 5. 2012 11:21)

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#55 13. 5. 2012 11:28

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Modroočko, teď jsi mi otevřela oči. Já jsem si říkala, co je to za povědomé rýpání do druhých a reagování sama na sebe. smile

Jsem ráda za tvůj názor. Taky mám dojem, že se tu omlouvá neomluvitelné.

Upravil(a) Sakura (13. 5. 2012 11:30)

Není tady

#56 13. 5. 2012 11:30

Vachu
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

AndreaP. napsal(a):

Ono dokonce i několikrát padl výrok, že nešlo o plánované vraždy, ale o tzv. rozšířenou sebevraždu. Ta žena se chtěla zabít a v hlavě si naprogramovala, že své nejbližší, tudíž své děti, tady nemůže nechat, že je svět zlý, a že toto jediné je vysvobození. Kdo ví, jak to bylo a co se jí honilo hlavou.
A tak či onak, výsledkem jsou čtyři zmařené dětské životy grater

Však on jí nikdo nebude bránit... neutral  času má dost... a svědomí (snad) má taky... takže... co už.. sad
Ten její (zlo)čin bude mít aspoň nějaký smysl jen tehdy, když ho dokoná...
Posuzováno čistě prakticky: vzala této zemi 4 mladé životy a zatížila ji svojí odsouzenou (a doslova zbytečnou) osobou, která vyjde stát (=nás všechny) ročně na hodně peněz...

Upravil(a) Vachu (13. 5. 2012 11:39)

Není tady

#57 13. 5. 2012 11:30

MarieKurie
Zablokovaný

Modroočka napsal(a):

Rozmařilo, vysvětli pozůstalým po Hepnarové, že byla psychicky nemocná. Byla to vražedkyně, vražda se nedá omluvit a ona si to plánovala. Když ti zabijí někoho z rodiny a vraha uznají jako "nemocného", budeš pro něj mít pochopení a omluvu? Asi sotva.

Pokud vraha uznají jako nemocného, pochopím to a budu mít soucit i s ním, tak to prostě je .
Nebo chceš, aby to tu bylo jako ve středověku ,aby se upalovali rozjetí schizofrenici ? big_smile
Dokonce jsem slyšela, že lidi jako Hepnarová by měli být dopředu nadosmrti  izolováni v ústavu big_smile
Víš, kolik je lidí jako Hepnarová , kteří dnes normálně s léčbou prospívají ?

Pokud se stane taková věc jako v Norsku , tak ty lidi to měli v osudu, měli to tam napsaný a musí to prožít , aby se zlepšila jejich karma, takže není dobrý do toho strkat nos .

Není tady

#58 13. 5. 2012 11:32

MarieKurie
Zablokovaný

Sakura napsal(a):

Modroočko, teď jsi mi otevřela oči. Já jsem si říkala, co je to za povědomé rýpání do druhých a reagování sama na sebe. smile

Protože ty jsi jeden z nejhloupějších lidí, který jsem kdy v životě poznala.
Jak říkám, to bude hodně bolet, než zmoudříš, pokud vůbec.

Není tady

#59 13. 5. 2012 11:35

MarieKurie
Zablokovaný

MarieKurie napsal(a):

Sakura napsal(a):

Protože ty jsi jeden z nejhloupějších lidí, který jsem kdy v životě poznala.
Jak říkám, to bude hodně bolet, než zmoudříš, pokud vůbec.

Na tomhle tématu je hodně dobře vidět, jak je kdo "duchovně daleko "
Moudrej člověk ví, že věci  nejsou, jak se zdají být na první pohled a že platí : Nesuďte, abyste nebyli souzeni…

Není tady

#60 13. 5. 2012 11:45

agewa
♥♥♥♥♥♥-

MarieKurie napsal(a):

agewa napsal(a):

MarieKurie napsal(a):

Byla máma, přesto své děti zavraždila tak brutálně. Proč?

Petr Stožický - soudní znalec z oboru psychiatrie

„Motivací jejího činu nebylo dětem ublížit, ale odejít z tohoto světa a vzít je s sebou. Tento způsob byl pro ni spolehlivý. Není to běžné, ale i takové případy se stávají.“

Ivan David - psychiatr

Je otázka, zda chtěla dětem působit bolest, nebo volila nahodilou formu vraždění. Ale obecně je třeba u t잚ích depresí typické velké brutální násilí, není výjimkou uříznutí hlavy či zabití sekyrou.“

mě pořád překvapuje, že dokázala zabít 4 ! děti. Kdyby měla jedno , tak v pominutí smyslů - dejme tomu. Ale JÍT na vraždu 4*? Čtyřikrát mít před sebou vlastní dítě a bodat do něj znovu a znovu i když ono se brání?

Já to chápu, když se rozhodla odejít , tak musela najít sílu ty děti vzít sebou, ty bys měla odvahu je tu nechat napospas, když měly podivné  tatínky bůhvíkde ?

Je to hrozný ,ale to byl projev lásky , obav o ně a účel světí prostředky , musela je prostě zabít jakkoliv , proto měla takovou sílu .

Každej není jako my matky bojovnice, který bojujou až vyhrajou .
Koukni na Babi na ty depresačky jak se občas hroutí a to nemaj 4 děti a za sebou rozchody . David tam přece psal, že v silný depce je člověk schopen brutálně vraždit .

tak to je silný. nakonec by jí měli pustit , ne?

Není tady

#61 13. 5. 2012 11:51

Delahey
♥♥♥♥---

Nezávidím policistům, soudním znalcům, ani soudci. Ten čin je možná pro někoho pochopitelný, i když k běžnému člověku se dostávají pouze útržky z médií a myslím, že nikdo z nás tu nezná všechny souvislosti a nezná je možná ani vyšetřovatel. Každopádně je neomluvitelný. Pakliže paní byla příčetná a netrpí žádnou psychickou nemocí, je trest za vraždu čtyř malých dětí, a to obzvl᚝ brutálním a trýznivým způsobem, adekvátní.
Jestli paní trpí psychickou chorobou měla by být na uzavřeném oddělení PL.

SKUTEČNOST PŘEDSTIHNE KAŽDOU FANTAZII, PONĚVADŽ FANTAZIE PŘECE JEN MUSÍ POČÍTAT S JAKOUSI PRAVDĚPODOBNOSTÍ.

Mark Twain

Není tady

#62 13. 5. 2012 11:52

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

tady je plno keců, jak ji nikdo nechce soudit a každej ji tu při tom pěkně umeje pr... roll

já myslím, že kdybych já sama byla v situaci, kdy bych nevěděla, co dál a neviděla žádný východisko, jen to, že si sáhnu na život, zvažovala bych, co bude s mým dítětem. zřejmě bych taky měla pocit, že ho tu nemůžu nechat samotnýho, koho by tu mělo, kdo by se postaral, kdo by ho miloval jako já .. kdo ví ..
tohle všechno je strašně těžký, když člověk neví kudy kam a rupne mu v hlavě neutral

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#63 13. 5. 2012 11:54

Delahey
♥♥♥♥---

Diskuzi na seznamu k tomuto tématu jsem četla a zvedal se mi z ní žaludek.usch

Upravil(a) Delahey (13. 5. 2012 11:56)

SKUTEČNOST PŘEDSTIHNE KAŽDOU FANTAZII, PONĚVADŽ FANTAZIE PŘECE JEN MUSÍ POČÍTAT S JAKOUSI PRAVDĚPODOBNOSTÍ.

Mark Twain

Není tady

#64 13. 5. 2012 11:55

Delahey
♥♥♥♥---

PPavlaa napsal(a):

tady je plno keců, jak ji nikdo nechce soudit a každej ji tu při tom pěkně umeje pr... roll

já myslím, že kdybych já sama byla v situaci, kdy bych nevěděla, co dál a neviděla žádný východisko, jen to, že si sáhnu na život, zvažovala bych, co bude s mým dítětem. zřejmě bych taky měla pocit, že ho tu nemůžu nechat samotnýho, koho by tu mělo, kdo by se postaral, kdo by ho miloval jako já .. kdo ví ..
tohle všechno je strašně těžký, když člověk neví kudy kam a rupne mu v hlavě neutral

Myslím, že se v téhle diskuzi dost často zaměňují dvě věci. Pochopení a trest. Ten čin je úmyslný, hrůzný a neoddiskutovatelný.

Mark Twain

Není tady

#65 13. 5. 2012 11:58

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Delahey napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Myslím, že se v téhle diskuzi dost často zaměňují dvě věci. Pochopení a trest. Ten čin je úmyslný, hrůzný a neoddiskutovatelný.

ale ona trest má. půjde sedět, splatí tím dluh společnosti. co je to proti tomu, že bude až do smrti muset žít s tím, co udělala. na tohle se nedá zapomenout, bude to s ní den co den, dokud neumře.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#66 13. 5. 2012 12:06

MarieKurie
Zablokovaný

Lůza vždycky volá po krvi , to bylo přece už ve středověku, že se lůza seběhla a chtěla věšet provinilce .
Netový diskuze jsou to samý , nešastnýmu člověku, kterej udělal zoufalej čin,by chtěli řezat ko**e tupým nožem .
Dokonce jsem viděla na Facebooku testosterovnovýho hrdinu, kterej psal, že si představuje, že má
Muammara Kaddáfího na mušce a cítí příjemné vzrušení  sad big_smile

Ty lidi potřebujou ventil pro svůj blbej život a oficiálně uznanej provinilec je ideální objekt.big_smile

Sakura je naštvaná na manžela, že jí zanedbává a chodí ke gejšám , tak si uleví přes zoufalou ženskou , která pozabíjela svoje děti ......a hned si přijde jako HODNOTNĚJŠÍ ČLOVĚK big_smilebig_smile

Není tady

#67 13. 5. 2012 12:25

Delahey
♥♥♥♥---

PPavlaa napsal(a):

Delahey napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

ale ona trest má. půjde sedět, splatí tím dluh společnosti. co je to proti tomu, že bude až do smrti muset žít s tím, co udělala. na tohle se nedá zapomenout, bude to s ní den co den, dokud neumře.

Já nevím, co bude cítit, Pavli, myslím, že často do myšlení někoho promítáme to,o čem si myslíme, že bychom asi cítili(y) my. Vůbec si netroufám odhadnout, jak tomu ve skutečnosti v případě této paní je nebo bude. Ale ve vězení to jako vražedkyně malých dětí rozhodně nebude mít jednoduché.

Mark Twain

Není tady

#68 13. 5. 2012 12:32

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Delahey napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Delahey napsal(a):

Já nevím, co bude cítit, Pavli, myslím, že často do myšlení někoho promítáme to,o čem si myslíme, že bychom asi cítili(y) my. Vůbec si netroufám odhadnout, jak tomu ve skutečnosti v případě této paní je nebo bude. Ale ve vězení to jako vražedkyně malých dětí rozhodně nebude mít jednoduché.

Del, já myslím, že pokud člověk není psychicky narušenej, nebo nemá některý věci jinak, tak ho to trápit bude. a je jedno, jestli jde o tenhle případ, nebo někoho třeba nechtěně zabiješ v autě. vždycky to už bude s tebou, budeš s tím muset žít. to je ten největší trest, si myslím.
jasně, že pokud je ten člověk nějákým způsobem vyšinutej, tak je to pak o něčem jiným.

Upravil(a) PPavlaa (13. 5. 2012 12:33)

Není tady

#69 13. 5. 2012 14:55

Galja
♥♥-----

Především žena, která vstáhne ruku na své dítě, zavraždí ho, tak není matka. I kdyby byla v nejsvízelnější životní situaci, tak musí přemýšlet jako matka a dopřát dítěti šanci na život. Je plno možností jak mohla situaci vyřešit. Ale ne vraždou dětí ! Kdyby jí šlo o budoucnost dětí, mohla je dát do dětského domova a dát jim druhou šanci na život. Jistě by se našli vhodní adoptivní rodiče. Takhle by podle mě měla přemýšlet matka, myslet na děti a vymyslet jim lepší budoucnost.
Pokud byla žena psychicky nemocná a byla schopná tohoto činu .... tito lidé by měli být trvale izolování od společnosti v ústavech . Jsou nebezpečni sobě a svému okolí. A ti, co se jich zastávají, at si představí, jak psychicky nemocný člověk podřízne jejich dítě či vnouče .... nebo vyvraždí celou rodinu. Řekne si pak - "chudák byl psychicky nemocný" a vraha tímto omluví ?

Teprve ve smrti se hrdina stává vítězem .

Není tady

#70 13. 5. 2012 14:58

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Galja napsal(a):

Především žena, která vstáhne ruku na své dítě, zavraždí ho, tak není matka. I kdyby byla v nejsvízelnější životní situaci, tak musí přemýšlet jako matka a dopřát dítěti šanci na život. Je plno možností jak mohla situaci vyřešit. Ale ne vraždou dětí ! Kdyby jí šlo o budoucnost dětí, mohla je dát do dětského domova a dát jim druhou šanci na život. Jistě by se našli vhodní adoptivní rodiče. Takhle by podle mě měla přemýšlet matka, myslet na děti a vymyslet jim lepší budoucnost.
Pokud byla žena psychicky nemocná a byla schopná tohoto činu .... tito lidé by měli být trvale izolování od společnosti v ústavech . Jsou nebezpečni sobě a svému okolí. A ti, co se jich zastávají, at si představí, jak psychicky nemocný člověk podřízne jejich dítě či vnouče .... nebo vyvraždí celou rodinu. Řekne si pak - "chudák byl psychicky nemocný" a vraha tímto omluví ?

podle odborníků nebyla psychicky nemocná.

Není tady

#71 13. 5. 2012 15:14

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Galja napsal(a):

dát děti do ústavu - to je to vymyšlení lepší budoucnosti ?

Není tady

#72 13. 5. 2012 15:16

majkafa
Host

Galja napsal(a):

A co v tom případě interupce?
Takový "elegantnější" způsob, jak "vztáhnout ruku na své dítě", pouze fyzickým vykonavatelem je někdo jiný.
Když už teda mᚠtak razantní odsudky o tom, kdo matka je a kdo ne.

#73 13. 5. 2012 15:19

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Myslím si, že trest a izolovanost od společnosti je adekvátní. Co si myslím, že adekvátní není, je pochopení. Pochopení, že ta žena opravdu něco cítila, snad byla v naprosto bezvýchodné situaci a nenašla nikoho, kdo by jí mohl pomoci. Myslím si , že je to prostě pro nás všechny příklad, jak nejednat. i když příklad dost hrůzný, právě pro svoji nesmyslnost.  Jen mi asi vadí ty odsudky. Není to tak dávno, dva tři roky, byla v Čechách také matka, která předstírala, že jí syna někdo unesl, žila se svým druhem a přitom své dítě zabila také. Nevzpomínám si na detaily, ale takováto motivace mi přijde mnohem hrůznější.

Nejsem vůbec takový odborník, abych mohla z pohledu na tu ženu usuzovat, zda-li a jak ji to zasáhlo. Existuje spousta obranných reakcí mozku. Už vůbec nebudu posuzovat, jestli toho činu lituje. Svoje emoce má pod kontrolou jen ta žena. A už vůbec nechci říci, že to dočasné vyšinutí smyslů není i předzvěstí nemoci a že to tu ženu omlouvá. Je trestána a trestána spravedlivě. Není třeba na ni ještě plivat.

Upravil(a) PavlaH (13. 5. 2012 15:21)

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#74 13. 5. 2012 15:35

Galja
♥♥-----

PPavlaa napsal(a):

Galja napsal(a):

dát děti do ústavu - to je to vymyšlení lepší budoucnosti ?

Určitě lepší než je zavraždit. Píšu, že ty děti by měly druhou šanci u adoptivních rodičů.

Upravil(a) Galja (13. 5. 2012 15:36)

Teprve ve smrti se hrdina stává vítězem .

Není tady

#75 13. 5. 2012 15:35

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

pavlo, já mám z tebe dneska pocit, jako kdyby za tebe psali dva rozdílní lidi a to cos napsala mi přijde takový jako kapku zmatený ..

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí