6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nezodpovědná asi byla, to ano, ale pokud by byla hodně nezodpovědná, děti by prostě opustila a la by dál. Jene v ní zodpovědnost za jejich ivoty byla (bohuel - v tomto případě) a k tomu zřejmě veliká deprese a pocit bezvýchodnosti. Nevím, nedokáu to posoudit. Tak jak nedokáu posoudit míru trestu.
Není tady
Příčetnej je i člověk v těký depresi, to taky není omluva v případě vrady .
U vidím jak znalci uznají , e nebyla psychicky v pohodě a soud jí osvobodí, to lidi půjdou do ulic a vichni ti ,co lou , kradou, podvádějí svoje partnery budou volat po krvi
Vdycky nejvíc v takový situaci řvou ti, co sami mají máslo na hlavě , to je dobře vidět v netových diskuzích .
Příčetná byla podle znalců i Olga Hepnarová , která měla jasnou diagnozu a spoustu let hledala pomoc, kterou nenala.
Dokonce na ni dělal posudek Plzák a poslal jí na smrt, člověka, kterej měl sedět v blázinci a léčit se.
Není tady
MarieKurie napsal(a):
Příčetnej je i člověk v těký depresi, to taky není omluva v případě vrady .
U vidím jak znalci uznají , e nebyla psychicky v pohodě a soud jí osvobodí, to lidi půjdou do ulic a vichni ti ,co lou , kradou, podvádějí svoje partnery budou volat po krvi
Vdycky nejvíc v takový situaci řvou ti, co sami mají máslo na hlavě , to je dobře vidět v netových diskuzích .
Příčetná byla podle znalců i Olga Hepnarová , která měla jasnou diagnozu a spoustu let hledala pomoc, kterou nenala.
Dokonce na ni dělal posudek Plzák a poslal jí na smrt, člověka, kterej měl sedět v blázinci a léčit se.
Mimochodem , kdy u jsme u toho Plzáka, co poslal na smrt nemocnou Oglu Hepnarovou, víte jak to s ním dopadlo?
Jeho syn spáchal v 18 letech sebevradu , dodnes nikdo neví proč . Boí mlýny mu to vrátily i s úroky , taky si vychutnal , jaký to je vidět umřít svoje dítě , jako rodiče Olgy.
Take bacha na odsuzování , chce to pokoru.
Není tady
Rozmařilo, vysvětli pozůstalým po Hepnarové, e byla psychicky nemocná. Byla to vraedkyně, vrada se nedá omluvit a ona si to plánovala. Kdy ti zabijí někoho z rodiny a vraha uznají jako "nemocného", bude pro něj mít pochopení a omluvu? Asi sotva.
Upravil(a) Modroočka (13. 5. 2012 11:21)
Není tady
Modroočko, teď jsi mi otevřela oči. Já jsem si říkala, co je to za povědomé rýpání do druhých a reagování sama na sebe.
Jsem ráda za tvůj názor. Taky mám dojem, e se tu omlouvá neomluvitelné.
Upravil(a) Sakura (13. 5. 2012 11:30)
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Ono dokonce i několikrát padl výrok, e nelo o plánované vrady, ale o tzv. rozířenou sebevradu. Ta ena se chtěla zabít a v hlavě si naprogramovala, e své nejblií, tudí své děti, tady nemůe nechat, e je svět zlý, a e toto jediné je vysvobození. Kdo ví, jak to bylo a co se jí honilo hlavou.
A tak či onak, výsledkem jsou čtyři zmařené dětské ivoty
Vak on jí nikdo nebude bránit... času má dost... a svědomí (snad) má taky... take... co u..
Ten její (zlo)čin bude mít aspoň nějaký smysl jen tehdy, kdy ho dokoná...
Posuzováno čistě prakticky: vzala této zemi 4 mladé ivoty a zatíila ji svojí odsouzenou (a doslova zbytečnou) osobou, která vyjde stát (=nás vechny) ročně na hodně peněz...
Upravil(a) Vachu (13. 5. 2012 11:39)
Není tady
Modroočka napsal(a):
Rozmařilo, vysvětli pozůstalým po Hepnarové, e byla psychicky nemocná. Byla to vraedkyně, vrada se nedá omluvit a ona si to plánovala. Kdy ti zabijí někoho z rodiny a vraha uznají jako "nemocného", bude pro něj mít pochopení a omluvu? Asi sotva.
Pokud vraha uznají jako nemocného, pochopím to a budu mít soucit i s ním, tak to prostě je .
Nebo chce, aby to tu bylo jako ve středověku ,aby se upalovali rozjetí schizofrenici ?
Dokonce jsem slyela, e lidi jako Hepnarová by měli být dopředu nadosmrti izolováni v ústavu
Ví, kolik je lidí jako Hepnarová , kteří dnes normálně s léčbou prospívají ?
Pokud se stane taková věc jako v Norsku , tak ty lidi to měli v osudu, měli to tam napsaný a musí to proít , aby se zlepila jejich karma, take není dobrý do toho strkat nos .
Není tady
Sakura napsal(a):
Modroočko, teď jsi mi otevřela oči. Já jsem si říkala, co je to za povědomé rýpání do druhých a reagování sama na sebe.
Jsem ráda za tvůj názor. Taky mám dojem, e se tu omlouvá neomluvitelné.
Protoe ty jsi jeden z nejhloupějích lidí, který jsem kdy v ivotě poznala.
Jak říkám, to bude hodně bolet, ne zmoudří, pokud vůbec.
Není tady
MarieKurie napsal(a):
Sakura napsal(a):
Jsem ráda za tvůj názor. Taky mám dojem, e se tu omlouvá neomluvitelné.Protoe ty jsi jeden z nejhloupějích lidí, který jsem kdy v ivotě poznala.
Jak říkám, to bude hodně bolet, ne zmoudří, pokud vůbec.
Na tomhle tématu je hodně dobře vidět, jak je kdo "duchovně daleko "
Moudrej člověk ví, e věci nejsou, jak se zdají být na první pohled a e platí : Nesuďte, abyste nebyli souzeni
Není tady
MarieKurie napsal(a):
agewa napsal(a):
MarieKurie napsal(a):
Byla máma, přesto své děti zavradila tak brutálně. Proč?
Petr Stoický - soudní znalec z oboru psychiatrie
Motivací jejího činu nebylo dětem ublíit, ale odejít z tohoto světa a vzít je s sebou. Tento způsob byl pro ni spolehlivý. Není to běné, ale i takové případy se stávají.
Ivan David - psychiatr
Je otázka, zda chtěla dětem působit bolest, nebo volila nahodilou formu vradění. Ale obecně je třeba u těích depresí typické velké brutální násilí, není výjimkou uříznutí hlavy či zabití sekyrou.mě pořád překvapuje, e dokázala zabít 4 ! děti. Kdyby měla jedno , tak v pominutí smyslů - dejme tomu. Ale JÍT na vradu 4*? Čtyřikrát mít před sebou vlastní dítě a bodat do něj znovu a znovu i kdy ono se brání?
Já to chápu, kdy se rozhodla odejít , tak musela najít sílu ty děti vzít sebou, ty bys měla odvahu je tu nechat napospas, kdy měly podivné tatínky bůhvíkde ?
Je to hrozný ,ale to byl projev lásky , obav o ně a účel světí prostředky , musela je prostě zabít jakkoliv , proto měla takovou sílu .
Kadej není jako my matky bojovnice, který bojujou a vyhrajou .
Koukni na Babi na ty depresačky jak se občas hroutí a to nemaj 4 děti a za sebou rozchody . David tam přece psal, e v silný depce je člověk schopen brutálně vradit .
tak to je silný. nakonec by jí měli pustit , ne?
Není tady
Nezávidím policistům, soudním znalcům, ani soudci. Ten čin je moná pro někoho pochopitelný, i kdy k běnému člověku se dostávají pouze útrky z médií a myslím, e nikdo z nás tu nezná vechny souvislosti a nezná je moná ani vyetřovatel. Kadopádně je neomluvitelný. Paklie paní byla příčetná a netrpí ádnou psychickou nemocí, je trest za vradu čtyř malých dětí, a to obzvlá brutálním a trýznivým způsobem, adekvátní.
Jestli paní trpí psychickou chorobou měla by být na uzavřeném oddělení PL.
Není tady
tady je plno keců, jak ji nikdo nechce soudit a kadej ji tu při tom pěkně umeje pr...
já myslím, e kdybych já sama byla v situaci, kdy bych nevěděla, co dál a neviděla ádný východisko, jen to, e si sáhnu na ivot, zvaovala bych, co bude s mým dítětem. zřejmě bych taky měla pocit, e ho tu nemůu nechat samotnýho, koho by tu mělo, kdo by se postaral, kdo by ho miloval jako já .. kdo ví ..
tohle vechno je straně těký, kdy člověk neví kudy kam a rupne mu v hlavě
Není tady
Diskuzi na seznamu k tomuto tématu jsem četla a zvedal se mi z ní aludek.
Upravil(a) Delahey (13. 5. 2012 11:56)
Není tady
PPavlaa napsal(a):
tady je plno keců, jak ji nikdo nechce soudit a kadej ji tu při tom pěkně umeje pr...
já myslím, e kdybych já sama byla v situaci, kdy bych nevěděla, co dál a neviděla ádný východisko, jen to, e si sáhnu na ivot, zvaovala bych, co bude s mým dítětem. zřejmě bych taky měla pocit, e ho tu nemůu nechat samotnýho, koho by tu mělo, kdo by se postaral, kdo by ho miloval jako já .. kdo ví ..
tohle vechno je straně těký, kdy člověk neví kudy kam a rupne mu v hlavě
Myslím, e se v téhle diskuzi dost často zaměňují dvě věci. Pochopení a trest. Ten čin je úmyslný, hrůzný a neoddiskutovatelný.
Není tady
Delahey napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
tohle vechno je straně těký, kdy člověk neví kudy kam a rupne mu v hlavěMyslím, e se v téhle diskuzi dost často zaměňují dvě věci. Pochopení a trest. Ten čin je úmyslný, hrůzný a neoddiskutovatelný.
ale ona trest má. půjde sedět, splatí tím dluh společnosti. co je to proti tomu, e bude a do smrti muset ít s tím, co udělala. na tohle se nedá zapomenout, bude to s ní den co den, dokud neumře.
Není tady
Lůza vdycky volá po krvi , to bylo přece u ve středověku, e se lůza seběhla a chtěla věet provinilce .
Netový diskuze jsou to samý , neastnýmu člověku, kterej udělal zoufalej čin,by chtěli řezat ko**e tupým noem .
Dokonce jsem viděla na Facebooku testosterovnovýho hrdinu, kterej psal, e si představuje, e má
Muammara Kaddáfího na muce a cítí příjemné vzruení
Ty lidi potřebujou ventil pro svůj blbej ivot a oficiálně uznanej provinilec je ideální objekt.
Sakura je natvaná na manela, e jí zanedbává a chodí ke gejám , tak si uleví přes zoufalou enskou , která pozabíjela svoje děti ......a hned si přijde jako HODNOTNĚJÍ ČLOVĚK
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Delahey napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
tohle vechno je straně těký, kdy člověk neví kudy kam a rupne mu v hlavěMyslím, e se v téhle diskuzi dost často zaměňují dvě věci. Pochopení a trest. Ten čin je úmyslný, hrůzný a neoddiskutovatelný.
ale ona trest má. půjde sedět, splatí tím dluh společnosti. co je to proti tomu, e bude a do smrti muset ít s tím, co udělala. na tohle se nedá zapomenout, bude to s ní den co den, dokud neumře.
Já nevím, co bude cítit, Pavli, myslím, e často do mylení někoho promítáme to,o čem si myslíme, e bychom asi cítili(y) my. Vůbec si netroufám odhadnout, jak tomu ve skutečnosti v případě této paní je nebo bude. Ale ve vězení to jako vraedkyně malých dětí rozhodně nebude mít jednoduché.
Není tady
Delahey napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Delahey napsal(a):
Myslím, e se v téhle diskuzi dost často zaměňují dvě věci. Pochopení a trest. Ten čin je úmyslný, hrůzný a neoddiskutovatelný.
Já nevím, co bude cítit, Pavli, myslím, e často do mylení někoho promítáme to,o čem si myslíme, e bychom asi cítili(y) my. Vůbec si netroufám odhadnout, jak tomu ve skutečnosti v případě této paní je nebo bude. Ale ve vězení to jako vraedkyně malých dětí rozhodně nebude mít jednoduché.
Del, já myslím, e pokud člověk není psychicky naruenej, nebo nemá některý věci jinak, tak ho to trápit bude. a je jedno, jestli jde o tenhle případ, nebo někoho třeba nechtěně zabije v autě. vdycky to u bude s tebou, bude s tím muset ít. to je ten největí trest, si myslím.
jasně, e pokud je ten člověk nějákým způsobem vyinutej, tak je to pak o něčem jiným.
Upravil(a) PPavlaa (13. 5. 2012 12:33)
Není tady
Předevím ena, která vstáhne ruku na své dítě, zavradí ho, tak není matka. I kdyby byla v nejsvízelnějí ivotní situaci, tak musí přemýlet jako matka a dopřát dítěti anci na ivot. Je plno moností jak mohla situaci vyřeit. Ale ne vradou dětí ! Kdyby jí lo o budoucnost dětí, mohla je dát do dětského domova a dát jim druhou anci na ivot. Jistě by se nali vhodní adoptivní rodiče. Takhle by podle mě měla přemýlet matka, myslet na děti a vymyslet jim lepí budoucnost.
Pokud byla ena psychicky nemocná a byla schopná tohoto činu .... tito lidé by měli být trvale izolování od společnosti v ústavech . Jsou nebezpečni sobě a svému okolí. A ti, co se jich zastávají, at si představí, jak psychicky nemocný člověk podřízne jejich dítě či vnouče .... nebo vyvradí celou rodinu. Řekne si pak - "chudák byl psychicky nemocný" a vraha tímto omluví ?
Není tady
Galja napsal(a):
Předevím ena, která vstáhne ruku na své dítě, zavradí ho, tak není matka. I kdyby byla v nejsvízelnějí ivotní situaci, tak musí přemýlet jako matka a dopřát dítěti anci na ivot. Je plno moností jak mohla situaci vyřeit. Ale ne vradou dětí ! Kdyby jí lo o budoucnost dětí, mohla je dát do dětského domova a dát jim druhou anci na ivot. Jistě by se nali vhodní adoptivní rodiče. Takhle by podle mě měla přemýlet matka, myslet na děti a vymyslet jim lepí budoucnost.
Pokud byla ena psychicky nemocná a byla schopná tohoto činu .... tito lidé by měli být trvale izolování od společnosti v ústavech . Jsou nebezpečni sobě a svému okolí. A ti, co se jich zastávají, at si představí, jak psychicky nemocný člověk podřízne jejich dítě či vnouče .... nebo vyvradí celou rodinu. Řekne si pak - "chudák byl psychicky nemocný" a vraha tímto omluví ?
podle odborníků nebyla psychicky nemocná.
Není tady
Galja napsal(a):
dát děti do ústavu - to je to vymylení lepí budoucnosti ?
Není tady
Galja napsal(a):
A co v tom případě interupce?
Takový "elegantnějí" způsob, jak "vztáhnout ruku na své dítě", pouze fyzickým vykonavatelem je někdo jiný.
Kdy u teda má tak razantní odsudky o tom, kdo matka je a kdo ne.
Myslím si, e trest a izolovanost od společnosti je adekvátní. Co si myslím, e adekvátní není, je pochopení. Pochopení, e ta ena opravdu něco cítila, snad byla v naprosto bezvýchodné situaci a nenala nikoho, kdo by jí mohl pomoci. Myslím si , e je to prostě pro nás vechny příklad, jak nejednat. i kdy příklad dost hrůzný, právě pro svoji nesmyslnost. Jen mi asi vadí ty odsudky. Není to tak dávno, dva tři roky, byla v Čechách také matka, která předstírala, e jí syna někdo unesl, ila se svým druhem a přitom své dítě zabila také. Nevzpomínám si na detaily, ale takováto motivace mi přijde mnohem hrůznějí.
Nejsem vůbec takový odborník, abych mohla z pohledu na tu enu usuzovat, zda-li a jak ji to zasáhlo. Existuje spousta obranných reakcí mozku. U vůbec nebudu posuzovat, jestli toho činu lituje. Svoje emoce má pod kontrolou jen ta ena. A u vůbec nechci říci, e to dočasné vyinutí smyslů není i předzvěstí nemoci a e to tu enu omlouvá. Je trestána a trestána spravedlivě. Není třeba na ni jetě plivat.
Upravil(a) PavlaH (13. 5. 2012 15:21)
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Galja napsal(a):
Pokud byla ena psychicky nemocná a byla schopná tohoto činu .... tito lidé by měli být trvale izolování od společnosti v ústavech . Jsou nebezpečni sobě a svému okolí. A ti, co se jich zastávají, at si představí, jak psychicky nemocný člověk podřízne jejich dítě či vnouče .... nebo vyvradí celou rodinu. Řekne si pak - "chudák byl psychicky nemocný" a vraha tímto omluví ?dát děti do ústavu - to je to vymylení lepí budoucnosti ?
Určitě lepí ne je zavradit. Píu, e ty děti by měly druhou anci u adoptivních rodičů.
Upravil(a) Galja (13. 5. 2012 15:36)
Není tady
pavlo, já mám z tebe dneska pocit, jako kdyby za tebe psali dva rozdílní lidi a to cos napsala mi přijde takový jako kapku zmatený ..
Není tady