Oznámení

1. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednoduše upéct to nejlahodnější cukroví!

1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je všechny a také tradice s nimi spojené.

#26 12. 5. 2012 21:45

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

Re: Doživotí

Aneri napsal(a):

Naprostá nezodpovědnost ženy, která rozhodla za jiné. Po zkušenostech, které zažívám v reálu, že matce patří děti, i když je fetaška,rozvrací rodinu, o děti se řádně nestará, používá je jako štít k vydíŕání mužů, státu,manipuluje s dětmi,muži, lže, intrikuje a pod. Ne vždy jí to vyjde, jak si představuje. Zoufalá situace a odnesly to nevinné děti. Když si uvědomím, že děti trpěly,ani nevím, jaký spravedlivý trest pro takovou hyenu by byl lepší.

Aneri, co víš konkrétně o téhle ženě? Krom toho, co zaznělo v TV a proběhlo internetem (a co je nutné brát s velkou rezervou, protože média jsou u nás zvyklá "pracovat" s fakty, že usch ).
Aby bylo jasno - platí to, co už jsem napsala aprill - ale z těchhle rychlých odsudků je mi hodně úzko. Ono se ne nadarmo říká "nesuďme..." sad

Morálka je postoj vůči lidem, které nemáme rádi.
Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde

Není tady

#27 12. 5. 2012 21:57

Ziki
♥♥♥♥♥--

Naproti tomu musím říct, že mě vysloveně odrovnala diskuse pod článkem o soudním procesu na Novinkách. Tolik zloby a nenávisti  nahuštěné na několika stránkách - to se málokdy vidí. grater

To je fakt,ale tam bývají diskuse často drsné,klávesnice snese všechno..Myslím,že jen jedna z pisatelek,ta údajně rodinu znala,si položila otázku,jestli tomu šlo nějak zabránit. Prý se ta (bývalá) matka svěřovala,že je zoufalá a na všechno sama,nemá jí kdo pomoci,na sociálce prý věděli o tom,že jí partner týrá a vyhrožuje,že jí sebere děti-to prý se stalo i v ten neštastný,strašně nešastný den. No,ale jak psala Aneri, rozhodla za děti,které za nic nemohou a bránit se taky nemohou. Prostě a z dola nebo zhora,furt z toho především vychází jen lidská tragedie,brr sad

Opravdový přítel je ten, který první přijde, když celý svět odejde.

Není tady

#28 12. 5. 2012 22:05

Ziki
♥♥♥♥♥--

Co se týká práce,tam je to omezené jistými okolnostmi,tihle vězni bývají ve věznicích s přísnějším režimem,někdy též izolovaní od ostatních a tak by se počítalo,jestli produktivita práce není nakonec nižší než náklady na zprostředkování a bezpečnost,atd..

Opravdový přítel je ten, který první přijde, když celý svět odejde.

Není tady

#29 12. 5. 2012 23:08

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

aprill napsal(a):

Selima napsal(a):

Ahá, takže to nie... a aký je teda tvoj návrh?

povinnost pracovat, žádné "zdravotní úlevy" . i kdyby měli překládat hromadu písku z bodu A do bodu B, ale to už hodně odbočujeme od tématu.

Znie to dobre, ale len teoreticky. Prakticky sú aspoň na Slovensku väznice väčšinou v oblastiach, kde nie je dos práce ani pre neodsúdených.... hmm Odhliadnuc od toho, že prenášanie piesku z jednej kopy na druhú má finančný prínos pre daňových poplatníkov - a pre spoločnos - rovnajúcu sa nula celá nula, nula nula... Za to jej (a že to asi nebude ideálna práce pre ženu, o tom pomlčím) nikto nedá ani deravý groš.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#30 13. 5. 2012 7:25

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Pro  Xsaru:  jistěže nevím o konkrétní ženě, jejich problémech vůebc nic. Nesoudím ji, jen jsem ji za hrozný čin nazvala zrůdou. CO ji k tomu dohnalo, nevím! Proto nevím, jaký trest by byl pro ni vhodný. Pokud to byl výkřik o pomoc, neměl být až tak brutální, ale symbolický. Jenže ona čin dokonala. To je to hrozné ! Vím, jak zoufalé je, chodit po sociálkách, policii, poradnách, probačních službách a prosit, upozornovat, že situace je nesnudržitelná, že se musí stát tragedie, aby se ten který čin/stav/situace řešila. Mnohdy se NIC neděje ze strany sociálky, poraden,policie, státu. Jakoby cizí problémy těmto pracovníkům byly úplně šumák. Každý vyslechne a řekne, to nespadá do mé kompetence, tady já nemůžu zasáhnout, je mi to nesmírně líto, úplně vás chápu ! Můžeme to sice sepsat, ale nic to neřeší. Ho@no! Nikdo nechápe, když sedí na úřadě za desetitisíce, CO zažívají právě takové matky, děti, partneři,příbuzní, sousedé a pod.   PROTO došlo k tragedii. Na vině je stát jako takový, že matce v tíživé situaci nepomohl! OSPOD je úplně k ničemu, sedí a píšou, o ničem nerozhodují, jen kecají blbiny a lži, co jim kdo nakuká, poradí jen,kdo se má kam obrátit. Policie nemůže konat, pokud se nestane trestný čin, přečin.  Probační služby jsou k ničemu, také nic neřeší.Všude se píše a píše, tisíce lidí se tím dobře živí a v podstatě se nic neděje. Matka, pokud měla problémy, na ně možná zůstala sama a vyřešila to tak, jak to vyřešila. Já ji nesoudím, jen nechápu ten počet dětí. Já jsem ce celý život o sebe a dítě dovedla postarat i finančně, možná proto nechápu, že matky rodí a neuvažují, KDO děti bude živit. Nechápu, proč žena na svět přivedla děti, když jim pak život vzala vlastní rukou. 
Souzeni by měli být i ti, kdo ji nepomohl, pokud se o problémech vědělo !

Upravil(a) Aneri (13. 5. 2012 7:29)

Není tady

#31 13. 5. 2012 7:58

majkafa
Host

Uvědomme si také, že tato žena se po  vraždě svých dětí pokusila zabít i sama.
Bohužel pro ni (můj názor) se jí to nepodařilo. Kdyby ano, nebyla by dnes souzena.
Ona tady nechtěla zůstat. Chtěla odejít se svými dětmi.
To, že tady stále je, a její myšlenky - je samo o sobě nejstrašlivějším trestem, jaký ji dle mého názoru mohl potkat.
Tím nijak nezpochybňuji rozsudek, aby nedošlo k mýlce. Ten už je proti tomu, co má ta žena v hlavě, podružný.

#32 13. 5. 2012 8:00

tina
Moderátor(ka)
Místo: Brno
Web

já nevím, co na to říct... jen pocitově mi přijde strašný, že se zhroutila po rozsudku a ne už po promítání fotek dětí...

http://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/gndx.jpghttp://lb4m.lilypie.com/gndxp2.png
http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/JTqs.jpghttp://lbym.lilypie.com/JTqsp2.png

Není tady

#33 13. 5. 2012 8:15

majkafa
Host

Je to zvláštní. Lidské mozky, to, jak fungují myšlenky, pocity, city, emoce, jak je to vzájemně spjaté,  je neprobádaná krajina.

Upravil(a) majkafa (13. 5. 2012 8:16)

#34 13. 5. 2012 8:37

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Udivuje mě, kolik lidí k ní cítí lítost. Vše si plánovala, raději si teď nic nepamatuje, nevidím v jejím obličeji lítost nad tím, co udělala. Vždy vztáhla ruce i na svoje dvouměsíční miminko! Ale sama neměla dost odvahu podřezat stejnou silou sebe. Samozřejmě, nevím, co se jí honilo v lebce a co ji dohnalo k tomuhle, nicméně, já k ní necítím lítost, ale odpor. Doživotí bez možnosti dřívějšího propuštění (což ona nemá), je dle mého názoru jak přiměřený trest, tak zároveň i vhodná ochrana společnosti a taky opatření, aby už nikdy děti mít nemohla.

Není tady

#35 13. 5. 2012 8:47

majkafa
Host

Sakuro, to bude možná proto, žes možná ještě neprošla tím, čím někteří z nás.
Žes to, co se může dít ve tvé hlavě, sama na sobě a v sobě ještě nepocítila. A snad ani nepocítíš,není o co stát.
Na duchovním je vlákno o odpuštění...

Upravil(a) majkafa (13. 5. 2012 8:49)

#36 13. 5. 2012 9:01

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

majkafa napsal(a):

Uvědomme si také, že tato žena se po  vraždě svých dětí pokusila zabít i sama.

Ono dokonce i několikrát padl výrok, že nešlo o plánované vraždy, ale o tzv. rozšířenou sebevraždu. Ta žena se chtěla zabít a v hlavě si naprogramovala, že své nejbližší, tudíž své děti, tady nemůže nechat, že je svět zlý, a že toto jediné je vysvobození. Kdo ví, jak to bylo a co se jí honilo hlavou.
A tak či onak, výsledkem jsou čtyři zmařené dětské životy grater

Není tady

#37 13. 5. 2012 9:06

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Majkafo,, mně bylo jasné, že zrovna tobě se můj názor líbit nebude. Ale je to prostě můj pocit z toho všeho, naštěstí já nejsem soudce a nemusím tu ženu soudit - on ji zná lépe než my, mluvil s ní, ví víc věcí než prezentují média. Můj názor vyplývá z toho co znám z televize a internetu a jak na mě paní v televizi působila.

Není tady

#38 13. 5. 2012 9:17

MarieKurie
Zablokovaný

Tak tohle byla tzv Bilanční sebevražda , to dělají lidi co dojdou k závěru, že jiné řešení už není , prostě jsou na konci a chtějí to vyřešit takhle .
Tak zemřel i vrah Aničky , to byla bilanční sebevražda .
A upřímně, vám by se chtělo tady v tom světě nechat uplně malý děti samotný, když sám už n emůžete dál? Do jistý míry tak prapodivně vyřešila svou zodpovědnost za ně , věděla přesně co dělá .

Ona byla vyčerpaná , měla malý děti, jistě byla nevyspalá , dcera má tak malý děti, tak vím jak to vypadá, kolikrát nevyspáním leze po čtyrech a tečou jí nervy . A to má jen dvě a hodnýho muže ..
A pokud vím, on jí zahýbal a nepomáhal jí , to se všude psalo, takže se na tý situaci podepsal velkou měrou .

Vy byste těm ženským naložily tolik, že to nemužou unýst .
Každá nemůže bejt matka hrdinka Helena, která obslouží zadara regiment vojáků a ještě jim za to rozdá vděčně dárečky a pak honem běží prát, žehlit a vařit a píct a háčkovat čepičky na vnoučata a po nocích pracovat  na kompu, protože manžel jí nedává peníze .big_smile

Upravil(a) MarieKurie (13. 5. 2012 9:21)

Není tady

#39 13. 5. 2012 9:19

MarieKurie
Zablokovaný

Sakura napsal(a):

Majkafo,, mně bylo jasné, že zrovna tobě se můj názor líbit nebude. Ale je to prostě můj pocit z toho všeho, naštěstí já nejsem soudce a nemusím tu ženu soudit - on ji zná lépe než my, mluvil s ní, ví víc věcí než prezentují média. Můj názor vyplývá z toho co znám z televize a internetu a jak na mě paní v televizi působila.

Ty se jednou hodně nabrečíš Sakuro s tou svou nezralostí , to tě bude stát hodně slz.
A April by měla změnit profesi podle mě, tak málo empatický člověk by neměl pracovat na sociálce

Není tady

#40 13. 5. 2012 9:21

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Na mě její " zkolabování " působilo, jako když jsem byla vyvolaná ve škole a byli jsme domluveni, že sebou seknu, aby se zabil čas hodiny něčím jiným, než zkoušením. Neviděla jsem záběry ubodaných, usmrcených dětí, ale vím, když jsem více plácka za něco své dítě, měla jsem pak výčitky, zda byl trest přiměřený. Mám husí kůži, děti  se bránily /měly její kůži pod nehty/a  ona šla a zabíjela jedno dítě po druhé tak krutým způsobem. Podle mě se zabít nechtěla, k tomu sílu nenašla, jinak by to už dávno udělala.Těžko soudit, nevíme, CO se jí v hlavě  vše odehrálo.......

Není tady

#41 13. 5. 2012 9:29

MarieKurie
Zablokovaný

MarieKurie napsal(a):

Tak tohle byla tzv Bilanční sebevražda , to dělají lidi co dojdou k závěru, že jiné řešení už není , prostě jsou na konci a chtějí to vyřešit takhle .
Tak zemřel i vrah Aničky , to byla bilanční sebevražda .
A upřímně, vám by se chtělo tady v tom světě nechat uplně malý děti samotný, když sám už n emůžete dál? Do jistý míry tak prapodivně vyřešila svou zodpovědnost za ně , věděla přesně co dělá .

Ona byla vyčerpaná , měla malý děti, jistě byla nevyspalá , dcera má tak malý děti, tak vím jak to vypadá, kolikrát nevyspáním leze po čtyrech a tečou jí nervy . A to má jen dvě a hodnýho muže ..
A pokud vím, on jí zahýbal a nepomáhal jí , to se všude psalo, takže se na tý situaci podepsal velkou měrou .

Vy byste těm ženským naložily tolik, že to nemužou unýst .
Každá nemůže bejt matka hrdinka Helena, která obslouží zadara regiment vojáků a ještě jim za to rozdá vděčně dárečky a pak honem běží prát, žehlit a vařit a píct a háčkovat čepičky na vnoučata a po nocích pracovat  na kompu, protože manžel jí nedává peníze .big_smile

Jinými slovy, kdyby se ti chlapi chovali normálně, nemuselo by zemřít hodně dětí ,ale oni nejsou normální , jsou mimo a otravují ženy a ničí rodiny .
Když mají přiložit ruku k dílu, radši běží za milenkou , tak je jasný, že někdy se najde slabší povaha a dopadne to takhle tragicky .Ale rozhodně to není jen její vina, je to vina celý společnosti .
Protože je tady zvykem, že ženská musí všechno odřít a trpět , zatímco ta zbytečná neužitečná stvoření se jen vezou a užívají .

Upravil(a) MarieKurie (13. 5. 2012 9:30)

Není tady

#42 13. 5. 2012 9:50

MarieKurie
Zablokovaný

Byla máma, přesto své děti zavraždila tak brutálně. Proč?

Petr Stožický - soudní znalec z oboru psychiatrie

„Motivací jejího činu nebylo dětem ublížit, ale odejít z tohoto světa a vzít je s sebou. Tento způsob byl pro ni spolehlivý. Není to běžné, ale i takové případy se stávají.“

Ivan David - psychiatr

Je otázka, zda chtěla dětem působit bolest, nebo volila nahodilou formu vraždění. Ale obecně je třeba u t잚ích depresí typické velké brutální násilí, není výjimkou uříznutí hlavy či zabití sekyrou.“

Není tady

#43 13. 5. 2012 10:14

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Ziki napsal(a):

Naproti tomu musím říct, že mě vysloveně odrovnala diskuse pod článkem o soudním procesu na Novinkách. Tolik zloby a nenávisti  nahuštěné na několika stránkách - to se málokdy vidí. grater

To je fakt,ale tam bývají diskuse často drsné,klávesnice snese všechno..Myslím,že jen jedna z pisatelek,ta údajně rodinu znala,si položila otázku,jestli tomu šlo nějak zabránit. Prý se ta (bývalá) matka svěřovala,že je zoufalá a na všechno sama,nemá jí kdo pomoci,na sociálce prý věděli o tom,že jí partner týrá a vyhrožuje,že jí sebere děti-to prý se stalo i v ten neštastný,strašně nešastný den. No,ale jak psala Aneri, rozhodla za děti,které za nic nemohou a bránit se taky nemohou. Prostě a z dola nebo zhora,furt z toho především vychází jen lidská tragedie,brr sad

v tom případě se doporučuje IHNED azylový dům , kam může okamžitě odejít.

Není tady

#44 13. 5. 2012 10:16

agewa
♥♥♥♥♥♥-

MarieKurie napsal(a):

„Motivací jejího činu nebylo dětem ublížit, ale odejít z tohoto světa a vzít je s sebou. Tento způsob byl pro ni spolehlivý. Není to běžné, ale i takové případy se stávají.“

Ivan David - psychiatr

Je otázka, zda chtěla dětem působit bolest, nebo volila nahodilou formu vraždění. Ale obecně je třeba u t잚ích depresí typické velké brutální násilí, není výjimkou uříznutí hlavy či zabití sekyrou.“

mě pořád překvapuje, že dokázala zabít 4 ! děti. Kdyby měla jedno , tak v pominutí smyslů - dejme tomu. Ale JÍT na vraždu 4*? Čtyřikrát mít před sebou vlastní dítě a bodat do něj znovu a znovu i když ono se brání?

Není tady

#45 13. 5. 2012 10:32

majkafa
Host

agewa napsal(a):

Ziki napsal(a):

v tom případě se doporučuje IHNED azylový dům , kam může okamžitě odejít.

EX partner, ne ten aktuální, se kterým měla mimíska.

#46 13. 5. 2012 10:45

mia
♥♥♥♥♥♥-

Tak nikdo nevíme, co se jí honilo hlavou, ale řekla bych, že paní je ten případ, co se snaží chlapa ulovit na dítě....jak si jinak vysvětlit, že si pořídila 4 děti se čtyřmi různými muži. A pokud to nebylo takhle, i tak to byla její velká nezodpovědnost......z tohoto nikdo nemůže vinit špatně fungující společnost.
Takoví lidé, co nejsou schopni domyslet a hlavně následně unést následky svého chování, tady budou vždycky, takže takovéhle případy se asi bohužel občas stanou a nikdo tomu nezabrání....

Co mě zaráží je chladnokrevnost, s jakou sledovala následně záběry z místa činu......ale nikdo jí do hlavy nevidíme, takže se také neodvažuju ji soudit.....

Co ale odsuzuju, je právě ta její nezodpovědnost, ze které to všecko zřejmě vyplynulo......

Upravil(a) mia (13. 5. 2012 10:57)

Není tady

#47 13. 5. 2012 10:45

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Pokud v takový moment nepotká "anděla", který jí dá naději, druhou šanci, věřím, že to bylo jediné řešení, které ona sama pro sebe nalezla. Podle mně ta žena má city, hledala únik, nikoli prospěch pro sebe. Zkrat a zkratovité řešení. Hodně tragické, ale zvedněte ruku a hoďte kamenem, kdo jste nikdy v krizi neprovedl nějaký nesmyslný čin.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#48 13. 5. 2012 10:50

MarieKurie
Zablokovaný

agewa napsal(a):

MarieKurie napsal(a):

Ivan David - psychiatr

mě pořád překvapuje, že dokázala zabít 4 ! děti. Kdyby měla jedno , tak v pominutí smyslů - dejme tomu. Ale JÍT na vraždu 4*? Čtyřikrát mít před sebou vlastní dítě a bodat do něj znovu a znovu i když ono se brání?

Já to chápu, když se rozhodla odejít , tak musela najít sílu ty děti vzít sebou, ty bys měla odvahu je tu nechat napospas, když měly podivné  tatínky bůhvíkde ?

Je to hrozný ,ale to byl projev lásky , obav o ně a účel světí prostředky , musela je prostě zabít jakkoliv , proto měla takovou sílu .

Každej není jako my matky bojovnice, který bojujou až vyhrajou .
Koukni na Babi na ty depresačky jak se občas hroutí a to nemaj 4 děti a za sebou rozchody . David tam přece psal, že v silný depce je člověk schopen brutálně vraždit .

Není tady

#49 13. 5. 2012 10:58

MarieKurie
Zablokovaný

PavlaH napsal(a):

Pokud v takový moment nepotká "anděla", který jí dá naději, druhou šanci, věřím, že to bylo jediné řešení, které ona sama pro sebe nalezla. Podle mně ta žena má city, hledala únik, nikoli prospěch pro sebe. Zkrat a zkratovité řešení. Hodně tragické, ale zvedněte ruku a hoďte kamenem, kdo jste nikdy v krizi neprovedl nějaký nesmyslný čin.

Kdyby hledala prospěch pro sebe, utekla by, našla by si novýho chlapa , nevypadá přece špatně a žila by si někde krásně , třeba v jiný zemi .
Ale ona měla obavy o ty děti ,co s nima bude ,  tak vymyslela tohle uplně nesmyslný řešení .Asi v depresi ..
Ale hlavně jde o to, že ty děti to měly v osudu , měly to ve vínku, v minulým životě podřezaly někoho ony, takže nemá smysl to rozebírat , prostě se to stalo a mělo se to stát, nějaký dušičky si tím něco řeší .

Není tady

#50 13. 5. 2012 11:01

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Sama nevím, může se matka dostat do zoufalé situace, že neví odkud kam a zabije svoje děti a pak sebe. Tahle přežila. Byla podle posudků příčetná, Viděla jsem záběry ze soudu. Koukala jsem na ni, jednou se podívala do kamery, měla zlý oči, ne zoufalý, ale zlý.
Zhroutila se, že dostala do životí. Co čekala? Milost? A že si nic nepamatuje. Nevím, ale nějak tomu nemůžu uvěřit. Když psali, že jedna  z dcer se bránila. Nevím ale, do jaké míry jsou znalci s to posoudit skutečný stav její mysli v době činu. Nikdo s ní u toho nebyl. Na druhou stranu, když byla příčetná, tak snad každý průměrně inteligentní člověk ví, že za vraždu, a tohle byla úkladná vražda, bude pottrestán. Už jen tohle vědomí by snad mělo zabránit takovýmu zločinu. Já nevím, jen uvažuju v písmenkách. Kdyby zabila v afektu jedno, a ani to není ospravedlnitelný, protože to byly to malý děti, ale ona zabila čtyři, svoje vlastní děti.
Nerozumím tomu, nechápu to.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí