1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Aneri napsal(a):
Naprostá nezodpovědnost eny, která rozhodla za jiné. Po zkuenostech, které zaívám v reálu, e matce patří děti, i kdy je fetaka,rozvrací rodinu, o děti se řádně nestará, pouívá je jako tít k vydíŕání muů, státu,manipuluje s dětmi,mui, le, intrikuje a pod. Ne vdy jí to vyjde, jak si představuje. Zoufalá situace a odnesly to nevinné děti. Kdy si uvědomím, e děti trpěly,ani nevím, jaký spravedlivý trest pro takovou hyenu by byl lepí.
Aneri, co ví konkrétně o téhle eně? Krom toho, co zaznělo v TV a proběhlo internetem (a co je nutné brát s velkou rezervou, protoe média jsou u nás zvyklá "pracovat" s fakty, e ).
Aby bylo jasno - platí to, co u jsem napsala aprill - ale z těchhle rychlých odsudků je mi hodně úzko. Ono se ne nadarmo říká "nesuďme..."
Není tady
Naproti tomu musím říct, e mě vysloveně odrovnala diskuse pod článkem o soudním procesu na Novinkách. Tolik zloby a nenávisti nahutěné na několika stránkách - to se málokdy vidí.
To je fakt,ale tam bývají diskuse často drsné,klávesnice snese vechno..Myslím,e jen jedna z pisatelek,ta údajně rodinu znala,si poloila otázku,jestli tomu lo nějak zabránit. Prý se ta (bývalá) matka svěřovala,e je zoufalá a na vechno sama,nemá jí kdo pomoci,na sociálce prý věděli o tom,e jí partner týrá a vyhrouje,e jí sebere děti-to prý se stalo i v ten netastný,straně neastný den. No,ale jak psala Aneri, rozhodla za děti,které za nic nemohou a bránit se taky nemohou. Prostě a z dola nebo zhora,furt z toho předevím vychází jen lidská tragedie,brr
Není tady
Co se týká práce,tam je to omezené jistými okolnostmi,tihle vězni bývají ve věznicích s přísnějím reimem,někdy té izolovaní od ostatních a tak by se počítalo,jestli produktivita práce není nakonec nií ne náklady na zprostředkování a bezpečnost,atd..
Není tady
aprill napsal(a):
Selima napsal(a):
Ahá, take to nie... a aký je teda tvoj návrh?
povinnost pracovat, ádné "zdravotní úlevy" . i kdyby měli překládat hromadu písku z bodu A do bodu B, ale to u hodně odbočujeme od tématu.
Znie to dobre, ale len teoreticky. Prakticky sú aspoň na Slovensku väznice väčinou v oblastiach, kde nie je dos práce ani pre neodsúdených.... Odhliadnuc od toho, e prenáanie piesku z jednej kopy na druhú má finančný prínos pre daňových poplatníkov - a pre spoločnos - rovnajúcu sa nula celá nula, nula nula... Za to jej (a e to asi nebude ideálna práce pre enu, o tom pomlčím) nikto nedá ani deravý gro.
Není tady
Pro Xsaru: jistěe nevím o konkrétní eně, jejich problémech vůebc nic. Nesoudím ji, jen jsem ji za hrozný čin nazvala zrůdou. CO ji k tomu dohnalo, nevím! Proto nevím, jaký trest by byl pro ni vhodný. Pokud to byl výkřik o pomoc, neměl být a tak brutální, ale symbolický. Jene ona čin dokonala. To je to hrozné ! Vím, jak zoufalé je, chodit po sociálkách, policii, poradnách, probačních slubách a prosit, upozornovat, e situace je nesnudritelná, e se musí stát tragedie, aby se ten který čin/stav/situace řeila. Mnohdy se NIC neděje ze strany sociálky, poraden,policie, státu. Jakoby cizí problémy těmto pracovníkům byly úplně umák. Kadý vyslechne a řekne, to nespadá do mé kompetence, tady já nemůu zasáhnout, je mi to nesmírně líto, úplně vás chápu ! Můeme to sice sepsat, ale nic to neřeí. Ho@no! Nikdo nechápe, kdy sedí na úřadě za desetitisíce, CO zaívají právě takové matky, děti, partneři,příbuzní, sousedé a pod. PROTO dolo k tragedii. Na vině je stát jako takový, e matce v tíivé situaci nepomohl! OSPOD je úplně k ničemu, sedí a píou, o ničem nerozhodují, jen kecají blbiny a li, co jim kdo nakuká, poradí jen,kdo se má kam obrátit. Policie nemůe konat, pokud se nestane trestný čin, přečin. Probační sluby jsou k ničemu, také nic neřeí.Vude se píe a píe, tisíce lidí se tím dobře iví a v podstatě se nic neděje. Matka, pokud měla problémy, na ně moná zůstala sama a vyřeila to tak, jak to vyřeila. Já ji nesoudím, jen nechápu ten počet dětí. Já jsem ce celý ivot o sebe a dítě dovedla postarat i finančně, moná proto nechápu, e matky rodí a neuvaují, KDO děti bude ivit. Nechápu, proč ena na svět přivedla děti, kdy jim pak ivot vzala vlastní rukou.
Souzeni by měli být i ti, kdo ji nepomohl, pokud se o problémech vědělo !
Upravil(a) Aneri (13. 5. 2012 7:29)
Není tady
Uvědomme si také, e tato ena se po vradě svých dětí pokusila zabít i sama.
Bohuel pro ni (můj názor) se jí to nepodařilo. Kdyby ano, nebyla by dnes souzena.
Ona tady nechtěla zůstat. Chtěla odejít se svými dětmi.
To, e tady stále je, a její mylenky - je samo o sobě nejstralivějím trestem, jaký ji dle mého názoru mohl potkat.
Tím nijak nezpochybňuji rozsudek, aby nedolo k mýlce. Ten u je proti tomu, co má ta ena v hlavě, podruný.
Je to zvlátní. Lidské mozky, to, jak fungují mylenky, pocity, city, emoce, jak je to vzájemně spjaté, je neprobádaná krajina.
Upravil(a) majkafa (13. 5. 2012 8:16)
Udivuje mě, kolik lidí k ní cítí lítost. Ve si plánovala, raději si teď nic nepamatuje, nevidím v jejím obličeji lítost nad tím, co udělala. Vdy vztáhla ruce i na svoje dvouměsíční miminko! Ale sama neměla dost odvahu podřezat stejnou silou sebe. Samozřejmě, nevím, co se jí honilo v lebce a co ji dohnalo k tomuhle, nicméně, já k ní necítím lítost, ale odpor. Doivotí bez monosti dřívějího proputění (co ona nemá), je dle mého názoru jak přiměřený trest, tak zároveň i vhodná ochrana společnosti a taky opatření, aby u nikdy děti mít nemohla.
Není tady
Sakuro, to bude moná proto, es moná jetě neprola tím, čím někteří z nás.
es to, co se můe dít ve tvé hlavě, sama na sobě a v sobě jetě nepocítila. A snad ani nepocítí,není o co stát.
Na duchovním je vlákno o odputění...
Upravil(a) majkafa (13. 5. 2012 8:49)
majkafa napsal(a):
Uvědomme si také, e tato ena se po vradě svých dětí pokusila zabít i sama.
Ono dokonce i několikrát padl výrok, e nelo o plánované vrady, ale o tzv. rozířenou sebevradu. Ta ena se chtěla zabít a v hlavě si naprogramovala, e své nejblií, tudí své děti, tady nemůe nechat, e je svět zlý, a e toto jediné je vysvobození. Kdo ví, jak to bylo a co se jí honilo hlavou.
A tak či onak, výsledkem jsou čtyři zmařené dětské ivoty
Není tady
Majkafo,, mně bylo jasné, e zrovna tobě se můj názor líbit nebude. Ale je to prostě můj pocit z toho veho, natěstí já nejsem soudce a nemusím tu enu soudit - on ji zná lépe ne my, mluvil s ní, ví víc věcí ne prezentují média. Můj názor vyplývá z toho co znám z televize a internetu a jak na mě paní v televizi působila.
Není tady
Tak tohle byla tzv Bilanční sebevrada , to dělají lidi co dojdou k závěru, e jiné řeení u není , prostě jsou na konci a chtějí to vyřeit takhle .
Tak zemřel i vrah Aničky , to byla bilanční sebevrada .
A upřímně, vám by se chtělo tady v tom světě nechat uplně malý děti samotný, kdy sám u n emůete dál? Do jistý míry tak prapodivně vyřeila svou zodpovědnost za ně , věděla přesně co dělá .
Ona byla vyčerpaná , měla malý děti, jistě byla nevyspalá , dcera má tak malý děti, tak vím jak to vypadá, kolikrát nevyspáním leze po čtyrech a tečou jí nervy . A to má jen dvě a hodnýho mue ..
A pokud vím, on jí zahýbal a nepomáhal jí , to se vude psalo, take se na tý situaci podepsal velkou měrou .
Vy byste těm enským naloily tolik, e to nemuou unýst .
Kadá nemůe bejt matka hrdinka Helena, která obslouí zadara regiment vojáků a jetě jim za to rozdá vděčně dárečky a pak honem běí prát, ehlit a vařit a píct a háčkovat čepičky na vnoučata a po nocích pracovat na kompu, protoe manel jí nedává peníze .
Upravil(a) MarieKurie (13. 5. 2012 9:21)
Není tady
Sakura napsal(a):
Majkafo,, mně bylo jasné, e zrovna tobě se můj názor líbit nebude. Ale je to prostě můj pocit z toho veho, natěstí já nejsem soudce a nemusím tu enu soudit - on ji zná lépe ne my, mluvil s ní, ví víc věcí ne prezentují média. Můj názor vyplývá z toho co znám z televize a internetu a jak na mě paní v televizi působila.
Ty se jednou hodně nabrečí Sakuro s tou svou nezralostí , to tě bude stát hodně slz.
A April by měla změnit profesi podle mě, tak málo empatický člověk by neměl pracovat na sociálce
Není tady
Na mě její " zkolabování " působilo, jako kdy jsem byla vyvolaná ve kole a byli jsme domluveni, e sebou seknu, aby se zabil čas hodiny něčím jiným, ne zkouením. Neviděla jsem záběry ubodaných, usmrcených dětí, ale vím, kdy jsem více plácka za něco své dítě, měla jsem pak výčitky, zda byl trest přiměřený. Mám husí kůi, děti se bránily /měly její kůi pod nehty/a ona la a zabíjela jedno dítě po druhé tak krutým způsobem. Podle mě se zabít nechtěla, k tomu sílu nenala, jinak by to u dávno udělala.Těko soudit, nevíme, CO se jí v hlavě ve odehrálo.......
Není tady
MarieKurie napsal(a):
Tak tohle byla tzv Bilanční sebevrada , to dělají lidi co dojdou k závěru, e jiné řeení u není , prostě jsou na konci a chtějí to vyřeit takhle .
Tak zemřel i vrah Aničky , to byla bilanční sebevrada .
A upřímně, vám by se chtělo tady v tom světě nechat uplně malý děti samotný, kdy sám u n emůete dál? Do jistý míry tak prapodivně vyřeila svou zodpovědnost za ně , věděla přesně co dělá .
Ona byla vyčerpaná , měla malý děti, jistě byla nevyspalá , dcera má tak malý děti, tak vím jak to vypadá, kolikrát nevyspáním leze po čtyrech a tečou jí nervy . A to má jen dvě a hodnýho mue ..
A pokud vím, on jí zahýbal a nepomáhal jí , to se vude psalo, take se na tý situaci podepsal velkou měrou .
Vy byste těm enským naloily tolik, e to nemuou unýst .
Kadá nemůe bejt matka hrdinka Helena, která obslouí zadara regiment vojáků a jetě jim za to rozdá vděčně dárečky a pak honem běí prát, ehlit a vařit a píct a háčkovat čepičky na vnoučata a po nocích pracovat na kompu, protoe manel jí nedává peníze .
Jinými slovy, kdyby se ti chlapi chovali normálně, nemuselo by zemřít hodně dětí ,ale oni nejsou normální , jsou mimo a otravují eny a ničí rodiny .
Kdy mají přiloit ruku k dílu, radi běí za milenkou , tak je jasný, e někdy se najde slabí povaha a dopadne to takhle tragicky .Ale rozhodně to není jen její vina, je to vina celý společnosti .
Protoe je tady zvykem, e enská musí vechno odřít a trpět , zatímco ta zbytečná neuitečná stvoření se jen vezou a uívají .
Upravil(a) MarieKurie (13. 5. 2012 9:30)
Není tady
Byla máma, přesto své děti zavradila tak brutálně. Proč?
Petr Stoický - soudní znalec z oboru psychiatrie
Motivací jejího činu nebylo dětem ublíit, ale odejít z tohoto světa a vzít je s sebou. Tento způsob byl pro ni spolehlivý. Není to běné, ale i takové případy se stávají.
Ivan David - psychiatr
Je otázka, zda chtěla dětem působit bolest, nebo volila nahodilou formu vradění. Ale obecně je třeba u těích depresí typické velké brutální násilí, není výjimkou uříznutí hlavy či zabití sekyrou.
Není tady
Ziki napsal(a):
Naproti tomu musím říct, e mě vysloveně odrovnala diskuse pod článkem o soudním procesu na Novinkách. Tolik zloby a nenávisti nahutěné na několika stránkách - to se málokdy vidí.
To je fakt,ale tam bývají diskuse často drsné,klávesnice snese vechno..Myslím,e jen jedna z pisatelek,ta údajně rodinu znala,si poloila otázku,jestli tomu lo nějak zabránit. Prý se ta (bývalá) matka svěřovala,e je zoufalá a na vechno sama,nemá jí kdo pomoci,na sociálce prý věděli o tom,e jí partner týrá a vyhrouje,e jí sebere děti-to prý se stalo i v ten netastný,straně neastný den. No,ale jak psala Aneri, rozhodla za děti,které za nic nemohou a bránit se taky nemohou. Prostě a z dola nebo zhora,furt z toho předevím vychází jen lidská tragedie,brr
v tom případě se doporučuje IHNED azylový dům , kam můe okamitě odejít.
Není tady
MarieKurie napsal(a):
Motivací jejího činu nebylo dětem ublíit, ale odejít z tohoto světa a vzít je s sebou. Tento způsob byl pro ni spolehlivý. Není to běné, ale i takové případy se stávají.
Ivan David - psychiatr
Je otázka, zda chtěla dětem působit bolest, nebo volila nahodilou formu vradění. Ale obecně je třeba u těích depresí typické velké brutální násilí, není výjimkou uříznutí hlavy či zabití sekyrou.
mě pořád překvapuje, e dokázala zabít 4 ! děti. Kdyby měla jedno , tak v pominutí smyslů - dejme tomu. Ale JÍT na vradu 4*? Čtyřikrát mít před sebou vlastní dítě a bodat do něj znovu a znovu i kdy ono se brání?
Není tady
agewa napsal(a):
Ziki napsal(a):
To je fakt,ale tam bývají diskuse často drsné,klávesnice snese vechno..Myslím,e jen jedna z pisatelek,ta údajně rodinu znala,si poloila otázku,jestli tomu lo nějak zabránit. Prý se ta (bývalá) matka svěřovala,e je zoufalá a na vechno sama,nemá jí kdo pomoci,na sociálce prý věděli o tom,e jí partner týrá a vyhrouje,e jí sebere děti-to prý se stalo i v ten netastný,straně neastný den. No,ale jak psala Aneri, rozhodla za děti,které za nic nemohou a bránit se taky nemohou. Prostě a z dola nebo zhora,furt z toho předevím vychází jen lidská tragedie,brrv tom případě se doporučuje IHNED azylový dům , kam můe okamitě odejít.
EX partner, ne ten aktuální, se kterým měla mimíska.
Tak nikdo nevíme, co se jí honilo hlavou, ale řekla bych, e paní je ten případ, co se snaí chlapa ulovit na dítě....jak si jinak vysvětlit, e si pořídila 4 děti se čtyřmi různými mui. A pokud to nebylo takhle, i tak to byla její velká nezodpovědnost......z tohoto nikdo nemůe vinit patně fungující společnost.
Takoví lidé, co nejsou schopni domyslet a hlavně následně unést následky svého chování, tady budou vdycky, take takovéhle případy se asi bohuel občas stanou a nikdo tomu nezabrání....
Co mě zaráí je chladnokrevnost, s jakou sledovala následně záběry z místa činu......ale nikdo jí do hlavy nevidíme, take se také neodvauju ji soudit.....
Co ale odsuzuju, je právě ta její nezodpovědnost, ze které to vecko zřejmě vyplynulo......
Upravil(a) mia (13. 5. 2012 10:57)
Není tady
Pokud v takový moment nepotká "anděla", který jí dá naději, druhou anci, věřím, e to bylo jediné řeení, které ona sama pro sebe nalezla. Podle mně ta ena má city, hledala únik, nikoli prospěch pro sebe. Zkrat a zkratovité řeení. Hodně tragické, ale zvedněte ruku a hoďte kamenem, kdo jste nikdy v krizi neprovedl nějaký nesmyslný čin.
Není tady
agewa napsal(a):
MarieKurie napsal(a):
Ivan David - psychiatr
Je otázka, zda chtěla dětem působit bolest, nebo volila nahodilou formu vradění. Ale obecně je třeba u těích depresí typické velké brutální násilí, není výjimkou uříznutí hlavy či zabití sekyrou.mě pořád překvapuje, e dokázala zabít 4 ! děti. Kdyby měla jedno , tak v pominutí smyslů - dejme tomu. Ale JÍT na vradu 4*? Čtyřikrát mít před sebou vlastní dítě a bodat do něj znovu a znovu i kdy ono se brání?
Já to chápu, kdy se rozhodla odejít , tak musela najít sílu ty děti vzít sebou, ty bys měla odvahu je tu nechat napospas, kdy měly podivné tatínky bůhvíkde ?
Je to hrozný ,ale to byl projev lásky , obav o ně a účel světí prostředky , musela je prostě zabít jakkoliv , proto měla takovou sílu .
Kadej není jako my matky bojovnice, který bojujou a vyhrajou .
Koukni na Babi na ty depresačky jak se občas hroutí a to nemaj 4 děti a za sebou rozchody . David tam přece psal, e v silný depce je člověk schopen brutálně vradit .
Není tady
PavlaH napsal(a):
Pokud v takový moment nepotká "anděla", který jí dá naději, druhou anci, věřím, e to bylo jediné řeení, které ona sama pro sebe nalezla. Podle mně ta ena má city, hledala únik, nikoli prospěch pro sebe. Zkrat a zkratovité řeení. Hodně tragické, ale zvedněte ruku a hoďte kamenem, kdo jste nikdy v krizi neprovedl nějaký nesmyslný čin.
Kdyby hledala prospěch pro sebe, utekla by, nala by si novýho chlapa , nevypadá přece patně a ila by si někde krásně , třeba v jiný zemi .
Ale ona měla obavy o ty děti ,co s nima bude , tak vymyslela tohle uplně nesmyslný řeení .Asi v depresi ..
Ale hlavně jde o to, e ty děti to měly v osudu , měly to ve vínku, v minulým ivotě podřezaly někoho ony, take nemá smysl to rozebírat , prostě se to stalo a mělo se to stát, nějaký duičky si tím něco řeí .
Není tady
Sama nevím, můe se matka dostat do zoufalé situace, e neví odkud kam a zabije svoje děti a pak sebe. Tahle přeila. Byla podle posudků příčetná, Viděla jsem záběry ze soudu. Koukala jsem na ni, jednou se podívala do kamery, měla zlý oči, ne zoufalý, ale zlý.
Zhroutila se, e dostala do ivotí. Co čekala? Milost? A e si nic nepamatuje. Nevím, ale nějak tomu nemůu uvěřit. Kdy psali, e jedna z dcer se bránila. Nevím ale, do jaké míry jsou znalci s to posoudit skutečný stav její mysli v době činu. Nikdo s ní u toho nebyl. Na druhou stranu, kdy byla příčetná, tak snad kadý průměrně inteligentní člověk ví, e za vradu, a tohle byla úkladná vrada, bude pottrestán. U jen tohle vědomí by snad mělo zabránit takovýmu zločinu. Já nevím, jen uvauju v písmenkách. Kdyby zabila v afektu jedno, a ani to není ospravedlnitelný, protoe to byly to malý děti, ale ona zabila čtyři, svoje vlastní děti.
Nerozumím tomu, nechápu to.
Není tady