Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 11. 5. 2012 12:39

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Doživotí

Dneska padl rozsudek v otřesném případu, který zasáhl snad celou republiku a u kterého i ti, co to vyšetřovali říkali, že toto nepamatují. Musím říct, že před nimi smekám, vidět to, mít na stole spis tohoto, to není jednoduchý. Matka, která zabila své 4 děti, dostala doživotí. Jsme tady ve většině případů ženy-mámy, a já si tu tak sedím a přemýšlím, co proboha může ženu dovést do tohoto stavu. Jak se na tento krutý životní příběh díváte vy? Myslím na ty děti, které měly život před sebou a je mi smutno. Toto by se nemělo stávat.

Není tady

#2 11. 5. 2012 22:32

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Re: Doživotí

Andreo, ta žena jiný trest podle mě ani dostat nemohla sad Soudní znalci potvrdili, že při spáchání svého činu netrpěla ani laktační psychózou, ani nebyla duševně nepříčetná, proto se mi její trest jeví adekvátní vůči tomu, co provedla.

Nevím, co ženu může dovést do tohoto stavu - snad vlastní nezodpovědnost, se kterou přivedu do neutěšených životních podmínek první dítě, s partnerem to neklape, rozejdeme se, najdu si vzápětí jiného partnera, se kterým opět velmi brzy otěhotním, přestane to klapat, rozejdeme se a toto vzápětí zopakuji ještě několikrát, dokud se se čtyřmi malými dětmi nakonec neocitnu v bezvýchodné pasti grater

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#3 11. 5. 2012 23:57

Ziki
♥♥♥♥♥--

No,to asi nikdo nevíme,co to muselo být za hrůzu-jak ty vraždy,tak to,co tomu předcházelo. Její bývalí sousedé tvrdí,že to byla vzorná matka a svoje děti milovala,jestli je to tak, to muselo být nějaké náhlé vyšinutí pod velkým tlakem. Každopádně je to tragédie,co dodat..

Opravdový přítel je ten, který první přijde, když celý svět odejde.

Není tady

#4 12. 5. 2012 17:02

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Já tady nad tím přemítám sezhora a zezdola.....nějak se mi to nedaří uchopit, ani pochopit hmm

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#5 12. 5. 2012 17:12

majkafa
Host

Lidská mysl, člověk... je tak neprozkoumaný, tak nevyzpytatelný.
Když u nás v lednu 2005 po maturitním plese našeho gymplu (kam chodil i můj syn) surově zabil přítel a kamarádi Kamily Čentákové tuto dívku, bylo mi velmi zle. Pamatuji si, že jednou brzy ráno, když jsem se vypravovala do práce, mi běžely hlavou myšlenky, do jak strašného světa jsem přivedla své děti. Napadaly mě takové šílené myšlenky, že půjdu nahoru, zabiju své děti ... a pak zabiju sebe, abychom z tohoto strašného světa odešli. Byla jsem šílená z těch myšlenek, ale plně jsem je chápala, jak mi bylo z té neskutečné, strašlivé, nesmyslné vraždy zle.

Hluboce s touto ženou, jejími dětmi i příbuznými soucítím. Co strašného se v ní muselo dít.

#6 12. 5. 2012 17:21

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

Upřímně řečeno, nikdy bych nevěřila, že to řeknu, ale jediné, co směrem k té ženě cítím, je hluboká lítost. Jak strašně asi člověku musí být, když se odhodlá udělat něco takhle příšerného. grater

Naproti tomu musím říct, že mě vysloveně odrovnala diskuse pod článkem o soudním procesu na Novinkách. Tolik zloby a nenávisti  nahuštěné na několika stránkách - to se málokdy vidí. grater

Morálka je postoj vůči lidem, které nemáme rádi.
Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde

Není tady

#7 12. 5. 2012 17:46

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Xsara napsal(a):

Upřímně řečeno, nikdy bych nevěřila, že to řeknu, ale jediné, co směrem k té ženě cítím, je hluboká lítost. Jak strašně asi člověku musí být, když se odhodlá udělat něco takhle příšerného. grater

Naproti tomu musím říct, že mě vysloveně odrovnala diskuse pod článkem o soudním procesu na Novinkách. Tolik zloby a nenávisti  nahuštěné na několika stránkách - to se málokdy vidí. grater

hm, diskuze je skutečně hodně tvrdá, ale to co udělala snad tvrdé nebylo? podle znaleckých posudků v době podřezání dětí byla příčetná.
měla těžký život...... . to každý kdo má nějaké problémy bude vraždit?
bylo její rozhodnutí mít tolik dětí, nikdo ji u hlavy zbraň nedržel a nenutil ji rodit další a další děti.

a připojuji se k andrejce, smekám, před těmi co to vyšetřovali a soudili. určitě zažili spoustu hrůzy, ale to je hrůza hrůz kapitulation .

Není tady

#8 12. 5. 2012 18:20

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Tohle mám asi podobně jako lupina. Vůbec nevím co k tomu říct:-(

Není tady

#9 12. 5. 2012 18:31

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

Xsara napsal(a):

hm, diskuze je skutečně hodně tvrdá, ale to co udělala snad tvrdé nebylo? podle znaleckých posudků v době podřezání dětí byla příčetná.
bylo její rozhodnutí mít tolik dětí, nikdo ji u hlavy zbraň nedržel a nenutil ji rodit další a další děti.

a připojuji se k andrejce, smekám, před těmi co to vyšetřovali a soudili. určitě zažili spoustu hrůzy, ale to je hrůza hrůz kapitulation .

Aprill, prosím, uklidni se. Nikde jsem nepsala, že každý, kdo má problémy má vraždit. Ani nepopírám, že mít tolik dětí, kolik měla, a to jak si zařídila život, bylo její rozhodnutí.
Jen jsem napsala, že jediný cit, který směrem k té ženě cítím, je lítost.
Pokud z toho někdo vyvodí, že to schvaluju nebo že mi není líto těch čtyř zmařených životů, tak to opravdu není můj problém.

A co se týká té diskuse - ta nebyla tvrdá, ale po*ně nanávistná. usch

Není tady

#10 12. 5. 2012 18:32

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

S tím se nedá než souhlasit.

Není tady

#11 12. 5. 2012 18:36

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Xsara napsal(a):

aprill napsal(a):

Xsara napsal(a):

Aprill, prosím, uklidni se. Nikde jsem nepsala, že každý, kdo má problémy má vraždit. Ani nepopírám, že mít tolik dětí, kolik měla, a to jak si zařídila život, bylo její rozhodnutí.
Jen jsem napsala, že jediný cit, který směrem k té ženě cítím, je lítost.
Pokud z toho někdo vyvodí, že to schvaluju nebo že mi není líto těch čtyř zmařených životů, tak to opravdu není můj problém.

A co se týká té diskuse - ta nebyla tvrdá, ale po*ně nanávistná. usch

ne, si nemyslím, že  to schvaluješ.

Není tady

#12 12. 5. 2012 18:54

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

ne, si nemyslím, že  to schvaluješ.

Díky. pussa

Není tady

#13 12. 5. 2012 19:20

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

Já tady nad tím přemítám sezhora a zezdola.....nějak se mi to nedaří uchopit, ani pochopit hmm

Mám stejný názor...a dívám-li se čistě nezaujatě,v rozsudku vnímám řád,tak jak má být...

Není tady

#14 12. 5. 2012 19:25

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Lidská mysl, člověk... je tak neprozkoumaný, tak nevyzpytatelný.
Když u nás v lednu 2005 po maturitním plese našeho gymplu (kam chodil i můj syn) surově zabil přítel a kamarádi Kamily Čentákové tuto dívku, bylo mi velmi zle. Pamatuji si, že jednou brzy ráno, když jsem se vypravovala do práce, mi běžely hlavou myšlenky, do jak strašného světa jsem přivedla své děti. Napadaly mě takové šílené myšlenky, že půjdu nahoru, zabiju své děti ... a pak zabiju sebe, abychom z tohoto strašného světa odešli. Byla jsem šílená z těch myšlenek, ale plně jsem je chápala, jak mi bylo z té neskutečné, strašlivé, nesmyslné vraždy zle.

Hluboce s touto ženou, jejími dětmi i příbuznými soucítím. Co strašného se v ní muselo dít.

Zapomínáš,že jsi v té době měla,jestli se nemýlím, již dočasnou psychiatrickou dg....ta žena byla dle odborníků příčetná a jednala s rozmyslem..

Není tady

#15 12. 5. 2012 19:34

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Kdo ví, možná neměla žádnou psychickou poruchu. Možná se dostala až k takovému dnu, že neviděla jiné východisko. Psychické vyčerpání je velmi zrádné. A naše zákony takovýto druh psychického vyšinutí, narozdíl od některých jiných států, nerozeznávají, neuznávají.

Neznám její situaci, nemám právo ji soudit. NEchápu to, ale chápu vzkaz soudu celé společnosti. myslím si, že je to tak správně. Mnohem absurdnější mi přijde počítat, kolik nás ta separace bude stát.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#16 12. 5. 2012 19:48

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

PavlaH napsal(a):

Kdo ví, možná neměla žádnou psychickou poruchu. Možná se dostala až k takovému dnu, že neviděla jiné východisko. Psychické vyčerpání je velmi zrádné. A naše zákony takovýto druh psychického vyšinutí, narozdíl od některých jiných států, nerozeznávají, neuznávají.

Neznám její situaci, nemám právo ji soudit. NEchápu to, ale chápu vzkaz soudu celé společnosti. myslím si, že je to tak správně. Mnohem absurdnější mi přijde počítat, kolik nás ta separace bude stát.

offtopic náklady na vězně se pohybují v průměru kolem 1000Kč/den.

Není tady

#17 12. 5. 2012 19:56

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

April, myslím si, že pokud už společnost uzná za důležité vyloučit takového člověka ze svého středu a odebere mu některá práva, pak by se neměla dívat na to, kolik to stojí. Pořád je to málo vzhledem k ceně lidského života, kterou aspoň pro mě život jako takový má.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#18 12. 5. 2012 20:00

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

PavlaH napsal(a):

April, myslím si, že pokud už společnost uzná za důležité vyloučit takového člověka ze svého středu a odebere mu některá práva, pak by se neměla dívat na to, kolik to stojí. Pořád je to málo vzhledem k ceně lidského života, kterou aspoň pro mě život jako takový má.

souhlasím, ale systém výkonu trestu odnětí svobody by se měl změnit.

aby nedošlo k mýlce, nejsem pro návrat trestu smrti!

Upravil(a) aprill (12. 5. 2012 20:02)

Není tady

#19 12. 5. 2012 20:17

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

aprill napsal(a):

PavlaH napsal(a):

offtopic náklady na vězně se pohybují v průměru kolem 1000Kč/den.

Hm. Čiže uý z ohľadu na spoluobčanov odporúčam ČR obnoviť trest smrti, je to určite lacnejšie. wink stolt

Upravil(a) Selima (12. 5. 2012 20:17)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#20 12. 5. 2012 20:18

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ahá, takže to nie... a aký je teda tvoj návrh?

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#21 12. 5. 2012 20:24

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

povinnost pracovat, žádné "zdravotní úlevy" . i kdyby měli překládat hromadu písku z bodu A do bodu B, ale to už hodně odbočujeme od tématu.

Není tady

#22 12. 5. 2012 20:29

AndreaP.
Administrátor

aprill napsal(a):

Selima napsal(a):

povinnost pracovat, žádné "zdravotní úlevy" . i kdyby měli překládat hromadu písku z bodu A do bodu B, ale to už hodně odbočujeme od tématu.

Souhlasím, rozhodně bych zavedla povinnost pracovat. Ať taky udělají něco pro společnost, i kdyby to mělo být třeba šití oblečení pro děti v dětských domovech (jen příklad, neberte mě doslova, jistě by se vymysleli další potřebné věci). Problém je, teda nevím, zda nedošlo ke změně, ale pochybuju, že doživotně odsouzení do pracovního procesu snad ani zařazeni být nesmějí.

Není tady

#23 12. 5. 2012 20:30

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

AndreaP. napsal(a):

aprill napsal(a):

Selima napsal(a):

Souhlasím, rozhodně bych zavedla povinnost pracovat. Ať taky udělají něco pro společnost, i kdyby to mělo být třeba šití oblečení pro děti v dětských domovech (jen příklad, neberte mě doslova, jistě by se vymysleli další potřebné věci). Problém je, teda nevím, zda nedošlo ke změně, ale pochybuju, že doživotně odsouzení do pracovního procesu snad ani zařazeni být nesmějí.

o tom nic nevím,  v areálu věznice s pracovat určitě můžou

Není tady

#24 12. 5. 2012 20:30

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Naprostá nezodpovědnost ženy, která rozhodla za jiné. Po zkušenostech, které zažívám v reálu, že matce patří děti, i když je fetaška,rozvrací rodinu, o děti se řádně nestará, používá je jako štít k vydíŕání mužů, státu,manipuluje s dětmi,muži, lže, intrikuje a pod. Ne vždy jí to vyjde, jak si představuje. Zoufalá situace a odnesly to nevinné děti. Když si uvědomím, že děti trpěly,ani nevím, jaký spravedlivý trest pro takovou hyenu by byl lepší.

Není tady

#25 12. 5. 2012 20:35

AndreaP.
Administrátor

Xsara napsal(a):

aprill napsal(a):

S tím se nedá než souhlasit.

To bylo první co mě napadlo, přece jen osobní zkušenost z doby, kdy jsem se v tomto pohybovala a těch spisů mi pod rukama prošlo hodně a jsou takové, na které do smrti nezapomenu:/ A to bylo "nic" proti tomuto, když se tak zamyslím, todle opravdu historie snad nepamatuje.

Jinak k trestu, toto je jediný spravedlivý trest, který žena mohla dostat, vše ostatní bych brala jako výsměch těm mrtvým dětem hjarta Prostě taky jsem to probírala sem a tam, a nechápu to. Nechápu to jako matka. Nechápu ji, ale neodsuzuju.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí