19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
ahoj vem, nedá mi to a zeptám se na "zdravotnické" téma/teď ho fakt řeím...hodlám přestupovat a váhám mezi dvěma pojiovnama/ co říkáte konci karty izip, pásu vzp za 1,8mld? a máte někdo u jiné pojiovny jinou "kartu" a jak ty fungují- vím o existenci karty ivota - která by měla být jakousi informací pro lékaře o pacientovi pro urgentní medicínu, info o alergiích,lécích..- ta funguje? nebo nějaká jiná?díky
Upravil(a) 11pavla (11. 5. 2012 11:02)
Není tady
Vude je ji asi vytunelováno. Nikdo dnes neví, co bude zítra. Ministr říkal, e se budou snait opět dát vechny pod jednu pojitovnu. A IZIP? Dobrý podvod, někdo se sluně pakuje, to bude asi jako Diag Human, kdo umí, ten umí.....
Není tady
No, já myslím, e kartičku IZIP zcela přebije "sedmička" MUDr. Ratha.Ale pokud by měla být zase jedna pojiovna, která je asi největí a nejstabilnějí? 211?
Není tady
11pavla napsal(a):
ahoj vem, nedá mi to a zeptám se na "zdravotnické" téma/teď ho fakt řeím...hodlám přestupovat a váhám mezi dvěma pojiovnama/ co říkáte konci karty izip, pásu vzp za 1,8mld? a máte někdo u jiné pojiovny jinou "kartu" a jak ty fungují- vím o existenci karty ivota - která by měla být jakousi informací pro lékaře o pacientovi pro urgentní medicínu, info o alergiích,lécích..- ta funguje? nebo nějaká jiná?díky
Ta největí, VZP myslím ádnou vlastní nemá.
Není tady
Ziki napsal(a):
11pavla napsal(a):
Ta největí, VZP myslím ádnou vlastní nemá.
OK, já u jsem se rozhodla, i na základě konzultací s kámokou - přehlásíme se celá rodina k ZPMV,jejich karta ivota funguje, a vypadají jako stabilní pojiovna, děkuji za účast v debatě...jak říkám, já to mám "hotové", hezký den vem. Dneska na idnes-u problikává informace,e monost přestupů končí k 30.6.2012....
Upravil(a) 11pavla (23. 5. 2012 9:33)
Není tady
Moná se pletu, ale nejde teď přestoupit k nové pojiovně pouze k začátku roku? Manel to dělal nějak narychlo
Není tady
Novela zákona 48/1997 Sb. o veřejném zdravotním pojitění platná od 1.12.2011 zásadně změnila podmínky pro přechod k jiné zdravotní pojiovně. Nově je moné změnit pojiovnu pouze k 1.1. následujícího roku s tím, e přihláka musí být podána nejpozději 6 měsíců před plánovanou změnou. Přihláky k 1.1.2013 s datem vyplnění do 30.6. 2012 je moné odevzdat na pobočky nejpozději do konce června 2012. Přihláky podané později budou akceptovány, ale přestup k zdravotní pojiovně se podle legislativy uskuteční a za celý rok k 1.1 2014.
Aha, tak jsem to pochopila jen napůl:-)
Není tady
11pavla napsal(a):
No, já myslím, e kartičku IZIP zcela přebije "sedmička" MUDr. Ratha.Ale pokud by měla být zase jedna pojiovna, která je asi největí a nejstabilnějí? 211?
Taky mi to tak připadá. To je ale náhoda, e se zrovna teď , kdy projekt IZIP krachuje (resp.byl zkrachován) , se vude a pořád probírají miliony , nojo, ono potom není dobře vidět ty miliardy...
Není tady
Kartičku IZIP určitě přebije Rath ale kartičku Opencard a kauzu ProMoPro u Rath nepřebije. Proto by měl okamitě do Litoměřic za Rathem přicestovat za katr Vondra s Bémem. A to co nejrychleji. Tito dva pánové způsobili větí kodu ne doktor David Rath.
Není tady
Jsem u VZP a to z jednoho prostého důvodu - oetří mě vude, protoe kdo nemá smlouvu s VZP, nemá smysl, aby si otevíral praxi.
Mamka pracovala cca 20 let v jedné nemocnici, účtovala výkony lékařů, tedy spolupracovala se zdravotními pojiovnami, teď pracuje v jedné pojiovně, do této problematiky tedy vidí, stála u zrodu. Tvrdí, e mezi pojiovnami zase takový rozdíl není. Jinak byste se moná divili, kam vude jsou peníze ze zdrav. pojitění - předraené přístroje, mnohdy dvakrát tolik, robotické operace - to je kapitola sama pro sebe, neuetří se tím nic, lékaři musí absolvovat stáe v USA, aby to mohli dělat, roboti jsou drazí, rychle se opotřebí, na sále musí být přítomen stejný počet lékařů jako při nerobotické operaci, navíc to musí sledovat i IT pracovníci, robotická operace stojí zhruba 10x tolik !!!, to nemluvím o IT pracovnících, o pořizovací ceně robotů, o stái v USA. V ČR je největí hustota robotů v Evropě či dokonce na světě, nikde si to nemůou dovolit, jak je to drahé, tady politici pořád křičí, kolik peněz chybí ve zdravotnictví, ale na toto peníze jsou. Neřeí to ádná politická strana, o tom se prostě nemluví. Jinak se robotem v ČR operovalo pět operací, teď u jen tři.
IZIP je dalí kapitola. Mamka dále tvrdí, e se na tyto karty téměř ádný lékař nedívá, tak nevím.
Můj příspěvek neberte tak, e obhajuju VZP, to ani náhodou, jsou to pěkní darebáci. Je ale potřeba být někde pojitěný, a já jeliko nevyuiju ádných balíčků, tak jsem si zvolila VZP, viz výe zmíněný důvod.
Není tady
11pavla napsal(a):
Nejvíce lidí, cca 60%, je pojitěno u VZP. Zda je tato pojiovna nejstabilnějí, to nevím.
Jinak p. ministerstva vnitra a vojenská p. se má slučovat v jednu p., zda u tak proběhlo nebo teprve proběhne, to nevím.
Není tady