Oznámení

8. června : Vážení uživatelé, v současné době pracujeme na vylepšení stránek Babinet.cz, což může způsobovat občasné výpadky či problémy spojené zejména s přihlašováním. Na odstranění problémů a doladění detailů usilovně pracujeme. Děkujeme za pochopení.

8. června : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

28. května : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

#26 13. 5. 2012 10:35

Bláža..
♥♥♥♥♥♥-

Re: Noví versus staří uživatelé Babinetu

AndreaP. napsal(a):

Rozhodla jsem se trošku šlápnou do "vosího hnízda" a založit toto vlákno, neb samotnou mě zajímá, jak to vidíte vy ostatní. Vlákno jsem nazvala noví versus staří uživatelé Babinetu, kdy pochopitelně nemluvím o věku uživatelů, ale o jejich délce pobytu zde. Za ty roky zde se utvořily takové stále skupiny lidí, kteří tady diskutují, a už veřejně, či stále častěji v uzavřených skupinách a občas sem zavítají i noví uživatelé, třeba s nějakým problémem či zcela náhodou. Jaký je Vᚠnázor na přijetí těch nových do zajeté komunity stálých uživatelů? Osobně mám totiž pocit, že je tady v tomto směru problém, vidíte to stejně, či máte jiný názor? Dá se s tím případně něco dělat? Co myslíte? Jak zlepšit celkovou komunikaci na serveru? Díky všem za postřehy.

Zdravím Tě, Andreo.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jaký je Vᚠnázor na přijetí těch nových do zajeté komunity stálých uživatelů? Osobně mám totiž pocit, že je tady v tomto směru problém,
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jestli má více nových uživatelů pocit že zde nebyli od ostatních uživatelů vítáni, že byli spíše stíráni a hlavně těmi staršími zkušenými debatéry a že mohlo docházet i k určitým společným útokům zajetých skupinek a že z toho důvodu přestali i psát, tak to bude asi pravda. Musím říct, že jsem sama pár takových bezva lidí, co odešli, zažila, ale neuměla jsem pomoci. Lidé, kteří sem píší mají totiž všichni jedno stejné. Potřebují psát a všichni i ti, co jsou hodně mezi lidmi jsou v něčem osamělí. Ti staří to vědí a ví co člověka dovede odradit.
Anonymita dělá své a někteří lidé si zde dovolí to, co by si z očí do očí nedovolili a neměli by na to kuráž. Mohou to dělat právě nějakým způsobem lidé úáplí, co si v anonymitě léčí mindráky nebo lidé s nevybitou agresivitou a zde se realizují, protože doma to již nemají. Někdo prostě musí vystupovat jako silná osobnost a být nad ostatními i kdyby měl vyhrát soutěž o největšího blbce.
Těm novým bych radila, ze začátku nepsat dlouhé příspěvky, mohli  by se do nich zaplést a být vystaveni tlaku silnějších otázek, než mohou ustát. Teprve, až se zocelí a získají dostatečnou zdravou otrlost a nadhled, mohou si přidávat, stojí to za to vydržet. Po čase pak mohou mít krásný virtuální svět. Je to ku prospěchu všech.
Na jiných webech je to mnohem horší a já jsem za Babinet ráda.

Upravil(a) Bláža.. (13. 5. 2012 10:49)

Není tady

#27 13. 5. 2012 10:40

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Mně je to jedno, jak je která diskutující dlouho registrovaná, všichni jsme tady byli jednou "noví". Já před šesti lety taky.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#28 13. 5. 2012 10:46

majkafa
Host

Noví jsme byli kdysi všichni...
Všichni jsme si prošli tím, abychom se stali "starými". Někoho to, co tady někteří popisují jako negativum, odradilo, jiného nakoplo něco v sobě změnit.
Pro mě platí to druhé a jsem za to dotyčným vděčná, by mi to bylo někdy hodně proti srsti. Můj názor je, že právě o tom to je. Zamyslet se nad tím, co nám vadí, co se nás dotklo, co v nás rezonuje a proč.

#29 13. 5. 2012 11:58

Delahey
♥♥♥♥---

Selima napsal(a):

Ja nemám problém ani so starými, ani s novými užívatežmi, ale pripúšam, že od istého času tu zostávajú z novopríchodzích už len otrlé povahy... stolt Prečo je to tak - neviem... zmenila sa asi celková atmosféra.

Na druhou stranu - někteří se pravidelně vracejí.big_smile

SKUTEČNOST PŘEDSTIHNE KAŽDOU FANTAZII, PONĚVADŽ FANTAZIE PŘECE JEN MUSÍ POČÍTAT S JAKOUSI PRAVDĚPODOBNOSTÍ.

Mark Twain

Není tady

#30 13. 5. 2012 12:12

MarieKurie
Zablokovaný

Delahey napsal(a):

Selima napsal(a):

Ja nemám problém ani so starými, ani s novými užívatežmi, ale pripúšam, že od istého času tu zostávajú z novopríchodzích už len otrlé povahy... stolt Prečo je to tak - neviem... zmenila sa asi celková atmosféra.

Na druhou stranu - někteří se pravidelně vracejí.big_smile

Ano , nekdo se vrací a HRDĚ  se sám k sobě hlásí a někdo sem chodí pokaždý jako někdo jinej, jako například ty chuděro big_smile
Bylo bym moc zajímavý se podívat , kolik jsi tu měla nicků, pod kterými jsi na mě útočila ,pokud ovšem nejedeš pod anonymizérem , abys nebyla poznat .

Na Abecedazdraví.cz odkryl admin IP adresy na žádosti lidí a ukázalo se že JuditaDurynská  tam měla asi 50 různých nicků a pod všema mě napadala big_smile big_smile

Není tady

#31 13. 5. 2012 12:17

MarieKurie
Zablokovaný

Selima napsal(a):

Ty akorát občas radíš a napadᚠmaminy jak maj vychovávat svoje děti, ač sama jsi vychovala tak maximálně psa big_smile big_smile
Ty jsi ten nejosamělejší a nejzoufalejší člověk , který se na Babi pohybuje, tobě se nepovedlo v životě skutečně nic . A mě mrzí , že jsem ty tvoje kecy brala vůbec kdy vážně, jsi takovej poslední zoufalec, zbytečné stvoření , který nikdo nepotřebuje a na který všichni se**ou.

No je net snese všechno, v reálu nula , na netu kulturní vzdělaná žena , která rozumí výchově dětí big_smile big_smile big_smile

Není tady

#32 13. 5. 2012 12:27

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

MarieKurie napsal(a):

Selima napsal(a):

Ty akorát občas radíš a napadᚠmaminy jak maj vychovávat svoje děti, ač sama jsi vychovala tak maximálně psa big_smile big_smile
Ty jsi ten nejosamělejší a nejzoufalejší člověk , který se na Babi pohybuje, tobě se nepovedlo v životě skutečně nic . A mě mrzí , že jsem ty tvoje kecy brala vůbec kdy vážně, jsi takovej poslední zoufalec, zbytečné stvoření , který nikdo nepotřebuje a na který všichni se**ou.

No je net snese všechno, v reálu nula , na netu kulturní vzdělaná žena , která rozumí výchově dětí big_smile big_smile big_smile

Rozmarilo, brzdi! Ráda tě čtu, dokud nezačneš druhé urážet. Skutečně mᚠza potřebí navážet se právě do Sel? Nic o ní nevíš, proč jí chceš ublížit?

Upravil(a) Pandorraa (13. 5. 2012 12:28)

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#33 13. 5. 2012 12:34

Ametyst
♥♥♥♥♥--

MarieKurie napsal(a):

No nazdar, ty ses tedy povedla.
usch

I hide my feeling behind a smile.

Není tady

#34 13. 5. 2012 12:45

Delahey
♥♥♥♥---

Pandorraa napsal(a):

MarieKurie napsal(a):

Selima napsal(a):

Rozmarilo, brzdi! Ráda tě čtu, dokud nezačneš druhé urážet. Skutečně mᚠza potřebí navážet se právě do Sel? Nic o ní nevíš, proč jí chceš ublížit?

No, myslím, že odpověď lze nalézt mezi řádky monologu.hmm

SKUTEČNOST PŘEDSTIHNE KAŽDOU FANTAZII, PONĚVADŽ FANTAZIE PŘECE JEN MUSÍ POČÍTAT S JAKOUSI PRAVDĚPODOBNOSTÍ.

Mark Twain

Není tady

#35 13. 5. 2012 13:05

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Delahey napsal(a):

Nebudu nic hledat mezi řádky. Já repektuji nemoc, se kterou musí Roz žít. Nemá to nejspíš vůbec lehké, nechtěla bych s ní měnit. Nicméně si nemyslím, že právě tohle ji nějak uleví. Spíš si tak na sebe poštve i to, co by nemusela...

Není tady

#36 13. 5. 2012 15:50

Delahey
♥♥♥♥---

Pandorraa napsal(a):

Delahey napsal(a):

Nebudu nic hledat mezi řádky. Já repektuji nemoc, se kterou musí Roz žít. Nemá to nejspíš vůbec lehké, nechtěla bych s ní měnit. Nicméně si nemyslím, že právě tohle ji nějak uleví. Spíš si tak na sebe poštve i to, co by nemusela...

S tím s tebou naprosto souhlasím. Jenom nechápu ty (tvoje) řečnické otázky.kapitulation

Mark Twain

Není tady

#37 13. 5. 2012 15:54

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Roz ubližuje lidem ráda, neznám nikoho podobného:-( je mi jí líto

Není tady

#38 13. 5. 2012 15:59

Delahey
♥♥♥♥---

Bláža.. napsal(a):

AndreaP. napsal(a):

Rozhodla jsem se trošku šlápnou do "vosího hnízda" a založit toto vlákno, neb samotnou mě zajímá, jak to vidíte vy ostatní. Vlákno jsem nazvala noví versus staří uživatelé Babinetu, kdy pochopitelně nemluvím o věku uživatelů, ale o jejich délce pobytu zde. Za ty roky zde se utvořily takové stále skupiny lidí, kteří tady diskutují, a už veřejně, či stále častěji v uzavřených skupinách a občas sem zavítají i noví uživatelé, třeba s nějakým problémem či zcela náhodou. Jaký je Vᚠnázor na přijetí těch nových do zajeté komunity stálých uživatelů? Osobně mám totiž pocit, že je tady v tomto směru problém, vidíte to stejně, či máte jiný názor? Dá se s tím případně něco dělat? Co myslíte? Jak zlepšit celkovou komunikaci na serveru? Díky všem za postřehy.

Zdravím Tě, Andreo.
Jaký je Vᚠnázor na přijetí těch nových do zajeté komunity stálých uživatelů? Osobně mám totiž pocit, že je tady v tomto směru problém,
Jestli má více nových uživatelů pocit že zde nebyli od ostatních uživatelů vítáni, že byli spíše stíráni a hlavně těmi staršími zkušenými debatéry a že mohlo docházet i k určitým společným útokům zajetých skupinek a že z toho důvodu přestali i psát, tak to bude asi pravda. Musím říct, že jsem sama pár takových bezva lidí, co odešli, zažila, ale neuměla jsem pomoci. Lidé, kteří sem píší mají totiž všichni jedno stejné. Potřebují psát a všichni i ti, co jsou hodně mezi lidmi jsou v něčem osamělí. Ti staří to vědí a ví co člověka dovede odradit.
Anonymita dělá své a někteří lidé si zde dovolí to, co by si z očí do očí nedovolili a neměli by na to kuráž. Mohou to dělat právě nějakým způsobem lidé úáplí, co si v anonymitě léčí mindráky nebo lidé s nevybitou agresivitou a zde se realizují, protože doma to již nemají. Někdo prostě musí vystupovat jako silná osobnost a být nad ostatními i kdyby měl vyhrát soutěž o největšího blbce.
Těm novým bych radila, ze začátku nepsat dlouhé příspěvky, mohli  by se do nich zaplést a být vystaveni tlaku silnějších otázek, než mohou ustát. Teprve, až se zocelí a získají dostatečnou zdravou otrlost a nadhled, mohou si přidávat, stojí to za to vydržet. Po čase pak mohou mít krásný virtuální svět. Je to ku prospěchu všech.
Na jiných webech je to mnohem horší a já jsem za Babinet ráda.

Blážo, myslím, že jsi se trefila do černého.smile.......Záleží pak ale taky na tom, jak kdo a moc bere takové lidi vážně. Netřeba žít virtualitou, virtuální svět je dle mne hodně zkreslující, když si ale člověk udrží nadhled, může být pro něj hodně poučný.smile
Já jsem poučena v tom smyslu, že se nesvěřuju se svým osobním životem.smile

Mark Twain

Není tady

#39 13. 5. 2012 16:05

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Delahey napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Delahey napsal(a):

S tím s tebou naprosto souhlasím. Jenom nechápu ty (tvoje) řečnické otázky.kapitulation

Lehká pomoc: ber to tak, že nemusíš všechno chápat smile Je to věř mi - vlastní zkušenost - velmi osvobozující cool
Ale to nejsme až tak offtopicwink

Není tady

#40 13. 5. 2012 16:19

Delahey
♥♥♥♥---

Pandorraa napsal(a):

Delahey napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Lehká pomoc: ber to tak, že nemusíš všechno chápat smile Je to věř mi - vlastní zkušenost - velmi osvobozující cool
Ale to nejsme až tak offtopicwink

Pandoro, a jde skloubit nechápání mnoha věcí a vyjadřování se k nim?big_smilebig_smilebig_smilekapitulation

Mark Twain

Není tady

#41 13. 5. 2012 16:25

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Delahey napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

MarieKurie napsal(a):

...jedno se musí Rozmarile přiznat, umí vzít tu největší a nejt잚í palici na světě a prásknout přesně mířenou ranou prorezlej hřebíček po hlavičce, kdyby k té pravdě použila víc taktu, tak by její odhad osobnosti byl téměř dokonalý.

dum spiro spero

Není tady

#42 13. 5. 2012 16:29

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

holcina napsal(a):

...rozhodně Roz není jediná kdo se tu takhle chová, jen tu obsedanci umí líp zabalit a tvařit se jako hodný samozvaný kazatel s desetitisíci příspěvky, který nejvíc ví o tom jak to mají mít druzí, jako by žil jejich životy wink

Upravil(a) xxxx (13. 5. 2012 16:30)

dum spiro spero

Není tady

#43 13. 5. 2012 16:43

agewa
♥♥♥♥♥♥-

xxxx napsal(a):

Delahey napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

...jedno se musí Rozmarile přiznat, umí vzít tu největší a nejt잚í palici na světě a prásknout přesně mířenou ranou prorezlej hřebíček po hlavičce, kdyby k té pravdě použila víc taktu, tak by její odhad osobnosti byl téměř dokonalý.

to ano, bohužel právě tou ránou ( občas mi přijde, že si jí fááákt vychutnává) její postřeh ztrácí. Dotyčný pak reaguje na příšernou bolest hlavy, aniž by řešil či se snažil pochopit sdělení samé, či dokonce si z něj něco odnesl.

Není tady

#44 13. 5. 2012 16:45

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Delahey napsal(a):

Pandoro, a jde skloubit nechápání mnoha věcí a vyjadřování se k nim?big_smilebig_smilebig_smilekapitulation

Za sebe: ano.

Není tady

#45 13. 5. 2012 16:51

holcina
♥♥♥♥♥♥-

xxxx napsal(a):

holcina napsal(a):

...rozhodně Roz není jediná kdo se tu takhle chová, jen tu obsedanci umí líp zabalit a tvařit se jako hodný samozvaný kazatel s desetitisíci příspěvky, který nejvíc ví o tom jak to mají mít druzí, jako by žil jejich životy wink

jasně, ale on je rozdíl napsat "tohle bych udělala taka tak" nebo "jsi ubožák"

Není tady

#46 13. 5. 2012 17:05

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

agewa napsal(a):

xxxx napsal(a):

Delahey napsal(a):

to ano, bohužel právě tou ránou ( občas mi přijde, že si jí fááákt vychutnává) její postřeh ztrácí. Dotyčný pak reaguje na příšernou bolest hlavy, aniž by řešil či se snažil pochopit sdělení samé, či dokonce si z něj něco odnesl.

Když si uvědomíte, že to, co sem píše, je určeno jen tomu, v čem se v našich písmenkách sama poznává, tzn., že to píše sama sobě, tak se na ni přece nemůžete zlobit. Je blbost ji pořád banovat. Víme všichni, kdo to je a jaký má problém ... když má světlé chvilky, tak je to fajn baba ... když má ty temné, mohly bychom být fajn baby my a pochopit, že jí je zle.

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#47 13. 5. 2012 17:19

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Míša Kulička napsal(a):

Když si uvědomíte, že to, co sem píše, je určeno jen tomu, v čem se v našich písmenkách sama poznává, tzn., že to píše sama sobě, tak se na ni přece nemůžete zlobit. Je blbost ji pořád banovat. Víme všichni, kdo to je a jaký má problém ... když má světlé chvilky, tak je to fajn baba ... když má ty temné, mohly bychom být fajn baby my a pochopit, že jí je zle.

Souhlas stolt
Ale to nám tu bude ještě hodně dlouho trvat, protože ty, které to už umějí, tu většinou chybí.....

Není tady

#48 13. 5. 2012 17:30

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

holky, já bych měla takovou otázečku - proč když jste takový fajn baby, tak ji nepozvete na fórum, kde se scházíte ? proč ji nevezmete tam a nenecháte ji tam řádit, když má ty svoje chvilky ? podle toho, co píšete, jste už dál než my, kdo sice jsme ochotni chápat, že je nemocná, ale rozhodně ne tím omlouvat veškeré její jednání. pak by se to vyřešilo, ne ?

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#49 13. 5. 2012 17:36

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pavlo, to je jednoduché, mluvím teď jen sama za sebe, poučila jsem se a jako nemám potřebu nikoho soudit, nemám ani potřebu páchat za každou cenu dobro na někom, kdo o to sám skutečně nestojí.

Třeba všimla sis: ani tebe "nevychovávám" a ne že bys to, čistě z MÉHO OSOBNÍHO POHLEDU, který je opravdu jen MŮJ a je tedy čistě subjektivní, někdy nepotřebovala wink
Nic ve zlém parsmile

Není tady

#50 13. 5. 2012 17:49

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

ale to přece není vůbec o páchání dobra, Pan. vy prostě máte pocit, že tu k ní zřejmě nejsme dost tolerantní, pak nevidím problém, aby chodila na vaše fórum. vy jste podle toho co říkáte tolerantnější, tak o co jde ? vždy si tam čas od času pozvete lidi, které tam mít chcete, tak proč ne ji ? protože ono se to hezky říká o té toleranci, když neřádí tam u vás, že ? když začne tady, stáhnete se k vám a tam máte klídek. to je pak hezké mluvit o toleranci, opravdu.

a že mě nevychovávᚠ- no ještě aby jo vissla

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí