Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 10. 5. 2012 13:17

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Noví versus staří uživatelé Babinetu

Rozhodla jsem se trošku šlápnou do "vosího hnízda" a založit toto vlákno, neb samotnou mě zajímá, jak to vidíte vy ostatní. Vlákno jsem nazvala noví versus staří uživatelé Babinetu, kdy pochopitelně nemluvím o věku uživatelů, ale o jejich délce pobytu zde. Za ty roky zde se utvořily takové stále skupiny lidí, kteří tady diskutují, ať už veřejně, či stále častěji v uzavřených skupinách a občas sem zavítají i noví uživatelé, třeba s nějakým problémem či zcela náhodou. Jaký je Váš názor na přijetí těch nových do zajeté komunity stálých uživatelů? Osobně mám totiž pocit, že je tady v tomto směru problém, vidíte to stejně, či máte jiný názor? Dá se s tím případně něco dělat? Co myslíte? Jak zlepšit celkovou komunikaci na serveru? Díky všem za postřehy.

Není tady

#2 10. 5. 2012 13:36

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Re: Noví versus staří uživatelé Babinetu

AndreaP. napsal(a):

Rozhodla jsem se trošku šlápnou do "vosího hnízda" a založit toto vlákno, neb samotnou mě zajímá, jak to vidíte vy ostatní. Vlákno jsem nazvala noví versus staří uživatelé Babinetu, kdy pochopitelně nemluvím o věku uživatelů, ale o jejich délce pobytu zde. Za ty roky zde se utvořily takové stále skupiny lidí, kteří tady diskutují, ať už veřejně, či stále častěji v uzavřených skupinách a občas sem zavítají i noví uživatelé, třeba s nějakým problémem či zcela náhodou. Jaký je Váš názor na přijetí těch nových do zajeté komunity stálých uživatelů? Osobně mám totiž pocit, že je tady v tomto směru problém, vidíte to stejně, či máte jiný názor? Dá se s tím případně něco dělat? Co myslíte? Jak zlepšit celkovou komunikaci na serveru? Díky všem za postřehy.

tady na starým Babinetu se diskutuje taky v uzavř.skupinách?nějak jsem si toho nevšimla:co:

Já osobně sem nakouknu občas,když mám chuť a čas;přijde mi,že v posl.době se tady nic moc zajímavého pro mě nediskutuje a tak téměř ani není nač přispívat;když objevím zajímavoiu diskusi,ke které se mám co vyjádřit,napíšu - a je mi jedno,jestli tu diskusi založil někdo starý nebo nový;o tom to přeci vůbec neni.Úroveň Babinetu je především o inteligenci diskutujících.

Není tady

#3 10. 5. 2012 13:43

annie
♥♥♥♥♥♥-

Po BB se potloukám už nějaký pátek a slova o tom, že dřív to bylo lepší, že uživatelé k sobě byli milejší, měli k sobě bližší vztah.... zaznívají dnes, stejně jako dřív.
Co mi trochu vadí...
Přijde člověk, svěří se se svým problémem... jasně, musí počítat s různými reakcemi, o tom žádná...
Jen jak jsem si všimla, je tu pár osob, co vědí, kdy a jak říct nepopulární slova, označit problém. Od nich to sedí, dokážou člověka nakopnout správným směrem.
A pak je tu pár osob, které se snaží ty prvně zmíněné pouze napodobovat a dotyčného nenakopnou správným směrem, pouze kopnou... dumbom
A potom tu donekonečna melou naučené fráze o zrcadlení a dožadují se vědět, proč to dotyčného rozčiluje, co že to o něm vypovídá...lol
Ne, nemluvím o sobě - pro hnidopichy... tongue

Všeobecně - BB mi vyhovuje - nejsou tu nevyžádané reklamy, prudiči, kteří jsou vulgární a vyžívají se v urážení, jsou blokováni...
Můžu tu zadat jakékoliv téma bez toho, aby mi ho admini zamknuli a odkázali na sto let starou diskusi, kde můžu pokračovat.

Není tady

#4 10. 5. 2012 14:53

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Andrejko, tady na starým jsou uzavřený skupiny? va
Já si nemyslím, že přijetí nového člena by byl až takový problém - nemůžu mluvit třeba za maminky, tam je to jistě ještě jednodušší, ale ani na "mých" oblíbených Duchnách to nebývá problém samo o sobě - problém je, když někdo někam vtrhne, nekouká, kam šlape, případně musí být středem pozornosti za každou cenu - a to už je pak fuk, jestli starej, nebo novej.
Vlastně, když mně osobně někdo sedne, tak vůbec nevnímám, jak dlouho či krátce sem chodí.
Jak říkala ta sestřička - nejdůležitější je, kdo je s kým cool Prostě se to někdy sejde a někdy ne....jo, bylo tu období, kdy byla spousta pro mně zajímavých a přínosných debat - ale holt nic netrvá věčně. Zase kdybych byla máma nějakýho prcka, tak bych zažívala zlatý věk zrovna teď. smile
Já ale taky hodně oceňuju, že se to tu drží v jistých mezích - to je neobyčejně chvályhodné. tummenupp

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#5 11. 5. 2012 11:20

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

lupina montana napsal(a):

Jak říkala ta sestřička - nejdůležitější je, kdo je s kým cool

a někdo se uzdraví a někdo ne smile
jo, takovou Kimi bych brala

ale jinak ... pro Andreu - podle mého dost uškodil Babinetu případ s fiktivním HIV
to myslím hodně srdečných a příjemných uživtelů odradilo... zvláště reakce posměváčků a chytrolínů po odhalení

podle mně se taky nejedná o "staré" a nové, ale o moudré a rádoby (usilovně rádo) moudré

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#6 11. 5. 2012 15:52

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Spíš ty reakce, ačkoliv já sama jsem mnohé z nich poměrně chápala a mnohým se mi to povedlo i vysvětlit.
Jenže za to nikdo nemohl (tedy za "případ Estela").
Podle mé zkušenosti jsou nejhorší rypáci, kerým jde na nervy, když si někde někdo notuje, nebo když je někde hezky: poznají se dle toho, že tam neomylně vdušou a pruděj.
Ovšem proč by měl být zrovna Babinet uchráněn od prudičů, žejo. smile

Není tady

#7 11. 5. 2012 17:07

AndreaP.
Administrátor

Holky díky, těší mě každý příspěvek, poznatek, co zde napíšete. Zvlášť ty pochvalné gloria, ale čtu pochopitelně všechny, i ty kritické a snažím se z nich vytěžit, co je potřebné (nevím, jak líp to mám formulovat, snad mi rozumíte). Osobně se snažím "prudit" - to jest zasahovat - co nejméně, taky jsem toho názoru, že diskuze jsou hlavně o inteligenci a zkušenostech diskutujících, a že jak v běžném životě jsou lidé dobří a ochotní, tak ti co rádi škodí, tak svět Babinetu je vlastně to samé, jen virtuální.  Není v tom rozdíl.
Ke skupinám - skupiny jsou součástí nového Babinetu, zde to technicky udělat bohužel nejde.
Padlo tady něco o tom, že tu nejsou zajímavé diskuze. Prosím, dávám zde prostor, napište si, co vás zajímá, o čem chcete diskutovat, číst...a ještě lépe, však nic nikomu nebrání tomu, aby si témata, co ho zajímají, založil. Zase to, co zde najdete, je jen to, co zde sami napíšete, to co tvoříte zde vy, uživatelé.
Aféra Estell, těžko říct, nakolik Babinetu ublížila, podvedení jsme byli všichni hmm No je to pryč, teď už to nijak neovlivníme.
Já todle téma otevřela hlavně proto, protože jak to tak taky už léta pročítám, tak v poslední době jsem měla pocit, že když zde někdo nový něco napíše, tak velmi často se zde objevuje, že toto vlákno je snad "na objednávku", což jako mi fakt hlava nebere a druhá věc, že často bývají noví uživatelé téměř vyštípaní, prostě nejsou tak silné nátury a nezvládnout číst reakce. Dělat proti tomu vlastně nemůžu nic, pokud je vše v rámci pravidel, jen mě zajímalo, jak to vidíte vy.
Lupi, ani prudiči jsou všude, o tom žádná, zase je to tak, jak píšu výše - reálno a virtuálno je skoro totožné, i když tak rozdílné. Tam i tam jsou lidé se svými radostmi i starostmi.

Není tady

#8 11. 5. 2012 18:16

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

nojo, to je ale těžká věc hmm jestli je někdo citlivější nátura, tak by asi měl být vofáfrnější, kdy se dává vplen, komu a s čím.....zase nejde nastavit pravidla tak, abys vyselektovala prudiče, žejo - když nepruděj moc sprostě.
Mmch, tebe jsem ještě prudit nečetla lol
Co je to s tím "na objednávku"? Něco mi uniklo?

Není tady

#9 11. 5. 2012 18:45

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Já mám spíš dojem, že nových uživatelů je tu pramálo - pokud se někdo objeví, je to většinou rádobynenápadná mad reklama typu ráda bych si pořídila (kamarádka si pořídila a je velice spokojená) výrobek xy (nejlépe hned s patřičným linkem) co na to říkáte?
A vzápětí záplava "nových nicků" kteří jsou s výrobkem xy tak strasně spokojení, že "už by neměnili"

Strach je malá smrt...

Není tady

#10 11. 5. 2012 19:10

AndreaP.
Administrátor

lupina montana napsal(a):

nojo, to je ale těžká věc hmm jestli je někdo citlivější nátura, tak by asi měl být vofáfrnější, kdy se dává vplen, komu a s čím.....zase nejde nastavit pravidla tak, abys vyselektovala prudiče, žejo - když nepruděj moc sprostě.
Mmch, tebe jsem ještě prudit nečetla lol
Co je to s tím "na objednávku"? Něco mi uniklo?

Viz vytučněné - no vidíš to, jak jsem hodná admina lol
K tomu na "objednávku" - mám na mysli, když tady někdo většinou nový něco napíše (vesměs teda hodně pitomého, to je fakt lol) a ozve se i reakce typu... ty joo, pomalu si začínám myslet, že si to redakce snad objednává pro zvýšení návštěvnosti, lépe ještě ... kolik Ti za to platěj? (jasně necituju přesně, ale něco na ten způsob).

Není tady

#11 11. 5. 2012 19:14

AndreaP.
Administrátor

Bety napsal(a):

Já mám spíš dojem, že nových uživatelů je tu pramálo - pokud se někdo objeví, je to většinou rádobynenápadná mad reklama typu ráda bych si pořídila (kamarádka si pořídila a je velice spokojená) výrobek xy (nejlépe hned s patřičným linkem) co na to říkáte?
A vzápětí záplava "nových nicků" kteří jsou s výrobkem xy tak strasně spokojení, že "už by neměnili"

Tak upřímně z reklam jsem taky na nervy kapitulation Nebaví mě to mazat (nejhorší jsou spameři, co během pěti minut zasviní celý Babinet - tímto rovnou díky všem, co mi pomáhají a dávají na toto reporty, je to pro nás pak snadnější dohledat a dotyčného zastavit), jsou tak průhlední, a nejhorší je, že je to pokaždé opravdu téměř totožný scénař, přesně jak píšeš. Asi budu muset být na ně ještě tvrdší.
Něco jiného je, když je vlákno, někdo se na něco zeptá, a uživatel co tady už nějakou dobu je poradí a hodí odkaz - to je naprosto v pohodě a beru to. Ale postup těch nových - moje nervy kapitulation

Není tady

#12 11. 5. 2012 19:18

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

AndreaP. napsal(a):

Já todle téma otevřela hlavně proto, protože jak to tak taky už léta pročítám, tak v poslední době jsem měla pocit, že když zde někdo nový něco napíše, tak velmi často se zde objevuje, že toto vlákno je snad "na objednávku", což jako mi fakt hlava nebere a druhá věc, že často bývají noví uživatelé téměř vyštípaní, prostě nejsou tak silné nátury a nezvládnout číst reakce. Dělat proti tomu vlastně nemůžu nic, pokud je vše v rámci pravidel, jen mě zajímalo, jak to vidíte vy.

Andrejko, tak tohle vidím naprosto stejně jako ty! Jsem na Babinetu od roku 2005, ikdyž ze začátku jsem sem chodila jen z práce a spíše jen číst, než jsme si pořídili net domů. Nepíši moc často, stále spíše hodně čtu a nejvíc využívám uzavřenou diskusi na novém BB. Takže já mám Babinet ráda, někoho čtu moc ráda, někoho vůbev - a s těmi reakcemi (často bývají od těch samých osob) souhlasím s tebou!
Když teď píšeme o starém BB - pamatujete někdo na Carusa? smile

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#13 11. 5. 2012 19:41

lea64
♥♥♥♥♥♥-

Přispívám jen občas, ale ráda jsem si tu četla. Jako relax i poučení. Dnes mi tu chybí některé pisatelky, které už toho asi měly dost. (Blossom, Tercila a další). Zrcadla, co to o tobě vypovídá, bla bla bla a některé vyslovené urážky apod. vadí i mně. Některé takové pisatelky a pisatele mám v ignoru, stejně mi sem vlezou v odpovědích. Pak si raději jdu číst jinam, asi nejsem duchovně na výši a mnohé to o mně vypovídá. smile

Není tady

#14 11. 5. 2012 21:03

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Co je staré a co nové? Myslím si, že procházíme vývojem. je to logické. někdo si otevře dušičku, pak si už to nechce připomínat, jiný se jde pobavit. Jsou tu stálice, pro které je babinet otevřená hospoda.

Taky to tak mám. Když chci napíšu, když ne, nic se neděje. Dobré je, že se sem nestahuje moc sebestředných mladých hulvátů. Někde jsou jich plné diskuze a tady se to nenosí.

Nepleťme si to s uměním zacílit a najít trn v patě. To se opravdu blbě čte, když chci vidět naprosto něco jiného, než se mi vrací. A nemusí to být zrovna na psychologickém foru.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#15 11. 5. 2012 21:31

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

lea64 napsal(a):

Přispívám jen občas, ale ráda jsem si tu četla. Jako relax i poučení. Dnes mi tu chybí některé pisatelky, které už toho asi měly dost. (Blossom, Tercila a další). Zrcadla, co to o tobě vypovídá, bla bla bla a některé vyslovené urážky apod. vadí i mně. Některé takové pisatelky a pisatele mám v ignoru, stejně mi sem vlezou v odpovědích. Pak si raději jdu číst jinam, asi nejsem duchovně na výši a mnohé to o mně vypovídá. smile

...vlastně jsem chtěla napsat téměř to samé, spousty skvělých holek odsud bylo vyštípáno, pak taky ta hysterie kolem Estelly o které se nakonec nesmělo ani psát padaly za to i bany /jako bychom za ten průšvih mohli my co jsme upozorňovali na to že to je komedie a nakupovali jsme za to keci o cynismu/ a zamykala se vlákna a bylo zakazováno o tom diskutovat, hodně to babinetu uškodilo a pár "nejvíc nejchytřejších" dostalo dost přes prsty a přestalo tak hodně prudit a nastavovat "zrcadla" protože je sami vysklili čelem a jejich egoušci se váleli ve střepech z nich. 
Do teď tu zůstalo pár "duchen", ale jejich klaka už je slaboučká, stačí mi na ně pár ignore, kdo nejvíc prudí je v seznamu ignore navrchu, otravné jsou bohužel citace, kde ignore nefunguje a taky Sz zprávy, kde může otravovat kdo si vzpomene a ignore tam taky nefunguje a tak stejně jako spousty jiných si jdu raději číst jinam, tam kde si nikdo nehraje na duchovně lepší. Na Blossom, Tercilu, Maraschku vzpomínám často, byly to normální holky, ze života, který nežily život podle hloupostí jako je výklad karet, horoskopy a jiné věci kterými se s lidmi tak snadno a tak lehko/hlavně v době životní krize/ za prachy manipuluje.
Co mě odsud vyhnalo asi nejvíc, byl konflikt s moderátorkou, která mě zásobovala SZ, ve kterých mi psala /po mé žádosti aby mě neobtěžovala ZS/ , že musím její zprávy ztrpět apod. Jiří mi tehdy pomohl, s moderátorkou nejspíš prohovořil a věc skončila, ale ta manipulace a vynucování to není nic pro mě...občas sem nakouknu, ale už to tu za svoje neberu...

dum spiro spero

Není tady

#16 11. 5. 2012 21:35

aiga
♥♥♥----

Už je to dávno, kdy jsem objevila Babinet, ale chodila jsem si jen číst, bez registrace. Vnímala jsem skupinky, které se v diskuzi vzájemně přetahovaly a svoji animozitu si dávaly najevo i po letech. Jedince, kteří zde obraceli naruby svoje životy a později vystupovali bezcitně k cizí bolesti atd. Ano, někdy mi připadá, že je na nově příchozího zbytečně útočeno, nebo se jeho trampoty postupně zamluví problematikou jiného nicku. Ale to je holt virtualita, v reálu je to podobné.

Kdyby tu byla hitparáda oblíbených nicků, měla bych 3 favoritky smile Píší s humorem, moudře a vyrovnaně. Pokud bych někdy potřebovala nestranný pohled na věc, oslovila bych je v SZ.

Upravil(a) aiga (13. 5. 2012 20:23)

A tam, kde nejsou lidé, snaž se být člověkem.

Není tady

#17 11. 5. 2012 21:43

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Noví nebo staří, to je jedno, hlavně, aby zůstali. Přijde mi, že je tu čím dál míň nových vláken, málo příspěvků. Na Narodili se už skoro nikdo nepřispívá, na těhulích i maminkách se skoro nediskutuje (na jiná vlákna nechodím, tak nevím, jak je to jinde). Chybí mi tu některé staré diskutérky, třeba Definitiv nebo Fidorka a další. Ráda jsem je četla. Bůhví, kde jim je konec. Proto proti novým diskutujícím nic nemám, ale hlavně aby jen nenakoukli a zas nešli. Chtělo by to tu trochu rozproudit. Asi Babinetu hodně uškodilo to rozdvojení...nevím.

Není tady

#18 11. 5. 2012 21:53

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

lea64 napsal(a):

Tak tyhle pisatelky jsem take velice rada cetla,skoda,ze uz sem nechodi.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#19 12. 5. 2012 0:15

Ziki
♥♥♥♥♥--

Vnímala jsem skupinky, které se v diskuzi vzájemně přetahovaly a svoji animozitu si dávaly najevo i po letech. Jedince, kteří zde obraceli naruby svoje životy a později vystupovali bezcitně k cizí bolesti atd. Ano, někdy mi připadá, že je na nově příchozího zbytečně útočeno, nebo se jeho trampoty postupně zamluví problematikou jiného nicku. Ale to je holt virtualita, v reálu je to podobné.
Vidím to podobně.

Opravdový přítel je ten, který první přijde, když celý svět odejde.

Není tady

#20 12. 5. 2012 13:06

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

xxxx napsal(a):

Na Blossom, Tercilu, Maraschku vzpomínám často, byly to normální holky, ze života, který nežily život podle hloupostí jako je výklad karet, horoskopy a jiné věci kterými se s lidmi tak snadno a tak lehko/hlavně v době životní krize/ za prachy manipuluje.

Mám dojem že myslíš Mashanku. Jak je ta paměť zrádná a pamatuje si jen co chce, že? big_smilebig_smilebig_smile

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#21 12. 5. 2012 14:57

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Mashanka dostala trvalý ban za urážky dokonce i moderátorů a majitele smile já ji nesledovala, ale to si holt zavařila sama. Bloss a Tercila prostě přestaly chodit.

Není tady

#22 12. 5. 2012 15:49

Sakura
♥♥♥♥♥♥-

Nic není věčné. Asi je to přestalo bavit či naplňovat.

Není tady

#23 12. 5. 2012 16:19

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Právě, taky si myslím. To je každýho věc.....

Není tady

#24 12. 5. 2012 18:53

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Nové a staré vůbec nerozlišuju. Někdy malinko cítím určité "majetnické" sklony těch "starších". Mám na mysli jejich pocit neomylnosti a té jediné (jejich) správné cesty a náhledu na svět. Ale mně osobně to nijak nevadí. nikdy jsem si nedala nikoho do ignoru, zajímá mě názor všech.
Učím se od nových i starých. Jsem ráda, že zde nejsou uzavřené skupiny.
Vůbec nemám dojem, že by moderátoři nějak prudili. Naopak, jsou tolerantní a přející.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#25 12. 5. 2012 19:29

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja nemám problém ani so starými, ani s novými užívateľmi, ale pripúšťam, že od istého času tu zostávajú z novopríchodzích už len otrlé povahy... stolt Prečo je to tak - neviem... zmenila sa asi celková atmosféra.

Upravil(a) Selima (12. 5. 2012 19:36)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí