1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Rozhodla jsem se troku lápnou do "vosího hnízda" a zaloit toto vlákno, neb samotnou mě zajímá, jak to vidíte vy ostatní. Vlákno jsem nazvala noví versus staří uivatelé Babinetu, kdy pochopitelně nemluvím o věku uivatelů, ale o jejich délce pobytu zde. Za ty roky zde se utvořily takové stále skupiny lidí, kteří tady diskutují, a u veřejně, či stále častěji v uzavřených skupinách a občas sem zavítají i noví uivatelé, třeba s nějakým problémem či zcela náhodou. Jaký je Vá názor na přijetí těch nových do zajeté komunity stálých uivatelů? Osobně mám toti pocit, e je tady v tomto směru problém, vidíte to stejně, či máte jiný názor? Dá se s tím případně něco dělat? Co myslíte? Jak zlepit celkovou komunikaci na serveru? Díky vem za postřehy.
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Rozhodla jsem se troku lápnou do "vosího hnízda" a zaloit toto vlákno, neb samotnou mě zajímá, jak to vidíte vy ostatní. Vlákno jsem nazvala noví versus staří uivatelé Babinetu, kdy pochopitelně nemluvím o věku uivatelů, ale o jejich délce pobytu zde. Za ty roky zde se utvořily takové stále skupiny lidí, kteří tady diskutují, a u veřejně, či stále častěji v uzavřených skupinách a občas sem zavítají i noví uivatelé, třeba s nějakým problémem či zcela náhodou. Jaký je Vá názor na přijetí těch nových do zajeté komunity stálých uivatelů? Osobně mám toti pocit, e je tady v tomto směru problém, vidíte to stejně, či máte jiný názor? Dá se s tím případně něco dělat? Co myslíte? Jak zlepit celkovou komunikaci na serveru? Díky vem za postřehy.
tady na starým Babinetu se diskutuje taky v uzavř.skupinách?nějak jsem si toho nevimla:co:
Já osobně sem nakouknu občas,kdy mám chu a čas;přijde mi,e v posl.době se tady nic moc zajímavého pro mě nediskutuje a tak téměř ani není nač přispívat;kdy objevím zajímavoiu diskusi,ke které se mám co vyjádřit,napíu - a je mi jedno,jestli tu diskusi zaloil někdo starý nebo nový;o tom to přeci vůbec neni.Úroveň Babinetu je předevím o inteligenci diskutujících.
Není tady
Po BB se potloukám u nějaký pátek a slova o tom, e dřív to bylo lepí, e uivatelé k sobě byli milejí, měli k sobě blií vztah.... zaznívají dnes, stejně jako dřív.
Co mi trochu vadí...
Přijde člověk, svěří se se svým problémem... jasně, musí počítat s různými reakcemi, o tom ádná...
Jen jak jsem si vimla, je tu pár osob, co vědí, kdy a jak říct nepopulární slova, označit problém. Od nich to sedí, dokáou člověka nakopnout správným směrem.
A pak je tu pár osob, které se snaí ty prvně zmíněné pouze napodobovat a dotyčného nenakopnou správným směrem, pouze kopnou...
A potom tu donekonečna melou naučené fráze o zrcadlení a doadují se vědět, proč to dotyčného rozčiluje, co e to o něm vypovídá...
Ne, nemluvím o sobě - pro hnidopichy...
Veobecně - BB mi vyhovuje - nejsou tu nevyádané reklamy, prudiči, kteří jsou vulgární a vyívají se v uráení, jsou blokováni...
Můu tu zadat jakékoliv téma bez toho, aby mi ho admini zamknuli a odkázali na sto let starou diskusi, kde můu pokračovat.
Není tady
Andrejko, tady na starým jsou uzavřený skupiny?
Já si nemyslím, e přijetí nového člena by byl a takový problém - nemůu mluvit třeba za maminky, tam je to jistě jetě jednoduí, ale ani na "mých" oblíbených Duchnách to nebývá problém samo o sobě - problém je, kdy někdo někam vtrhne, nekouká, kam lape, případně musí být středem pozornosti za kadou cenu - a to u je pak fuk, jestli starej, nebo novej.
Vlastně, kdy mně osobně někdo sedne, tak vůbec nevnímám, jak dlouho či krátce sem chodí.
Jak říkala ta sestřička - nejdůleitějí je, kdo je s kým Prostě se to někdy sejde a někdy ne....jo, bylo tu období, kdy byla spousta pro mně zajímavých a přínosných debat - ale holt nic netrvá věčně. Zase kdybych byla máma nějakýho prcka, tak bych zaívala zlatý věk zrovna teď.
Já ale taky hodně oceňuju, e se to tu drí v jistých mezích - to je neobyčejně chvályhodné.
Není tady
lupina montana napsal(a):
Jak říkala ta sestřička - nejdůleitějí je, kdo je s kým
a někdo se uzdraví a někdo ne
jo, takovou Kimi bych brala
ale jinak ... pro Andreu - podle mého dost ukodil Babinetu případ s fiktivním HIV
to myslím hodně srdečných a příjemných uivtelů odradilo... zvlátě reakce posměváčků a chytrolínů po odhalení
podle mně se taky nejedná o "staré" a nové, ale o moudré a rádoby (usilovně rádo) moudré
Není tady
Spí ty reakce, ačkoliv já sama jsem mnohé z nich poměrně chápala a mnohým se mi to povedlo i vysvětlit.
Jene za to nikdo nemohl (tedy za "případ Estela").
Podle mé zkuenosti jsou nejhorí rypáci, kerým jde na nervy, kdy si někde někdo notuje, nebo kdy je někde hezky: poznají se dle toho, e tam neomylně vduou a pruděj.
Ovem proč by měl být zrovna Babinet uchráněn od prudičů, ejo.
Není tady
Holky díky, těí mě kadý příspěvek, poznatek, co zde napíete. Zvlá ty pochvalné , ale čtu pochopitelně vechny, i ty kritické a snaím se z nich vytěit, co je potřebné (nevím, jak líp to mám formulovat, snad mi rozumíte). Osobně se snaím "prudit" - to jest zasahovat - co nejméně, taky jsem toho názoru, e diskuze jsou hlavně o inteligenci a zkuenostech diskutujících, a e jak v běném ivotě jsou lidé dobří a ochotní, tak ti co rádi kodí, tak svět Babinetu je vlastně to samé, jen virtuální. Není v tom rozdíl.
Ke skupinám - skupiny jsou součástí nového Babinetu, zde to technicky udělat bohuel nejde.
Padlo tady něco o tom, e tu nejsou zajímavé diskuze. Prosím, dávám zde prostor, napite si, co vás zajímá, o čem chcete diskutovat, číst...a jetě lépe, vak nic nikomu nebrání tomu, aby si témata, co ho zajímají, zaloil. Zase to, co zde najdete, je jen to, co zde sami napíete, to co tvoříte zde vy, uivatelé.
Aféra Estell, těko říct, nakolik Babinetu ublíila, podvedení jsme byli vichni No je to pryč, teď u to nijak neovlivníme.
Já todle téma otevřela hlavně proto, protoe jak to tak taky u léta pročítám, tak v poslední době jsem měla pocit, e kdy zde někdo nový něco napíe, tak velmi často se zde objevuje, e toto vlákno je snad "na objednávku", co jako mi fakt hlava nebere a druhá věc, e často bývají noví uivatelé téměř vytípaní, prostě nejsou tak silné nátury a nezvládnout číst reakce. Dělat proti tomu vlastně nemůu nic, pokud je ve v rámci pravidel, jen mě zajímalo, jak to vidíte vy.
Lupi, ani prudiči jsou vude, o tom ádná, zase je to tak, jak píu výe - reálno a virtuálno je skoro totoné, i kdy tak rozdílné. Tam i tam jsou lidé se svými radostmi i starostmi.
Není tady
nojo, to je ale těká věc jestli je někdo citlivějí nátura, tak by asi měl být vofáfrnějí, kdy se dává vplen, komu a s čím.....zase nejde nastavit pravidla tak, abys vyselektovala prudiče, ejo - kdy nepruděj moc sprostě.
Mmch, tebe jsem jetě prudit nečetla
Co je to s tím "na objednávku"? Něco mi uniklo?
Není tady
Já mám spí dojem, e nových uivatelů je tu pramálo - pokud se někdo objeví, je to větinou rádobynenápadná reklama typu ráda bych si pořídila (kamarádka si pořídila a je velice spokojená) výrobek xy (nejlépe hned s patřičným linkem) co na to říkáte?
A vzápětí záplava "nových nicků" kteří jsou s výrobkem xy tak strasně spokojení, e "u by neměnili"
Není tady
lupina montana napsal(a):
nojo, to je ale těká věc
jestli je někdo citlivějí nátura, tak by asi měl být vofáfrnějí, kdy se dává vplen, komu a s čím.....zase nejde nastavit pravidla tak, abys vyselektovala prudiče, ejo - kdy nepruděj moc sprostě.
Mmch, tebe jsem jetě prudit nečetla
Co je to s tím "na objednávku"? Něco mi uniklo?
Viz vytučněné - no vidí to, jak jsem hodná admina
K tomu na "objednávku" - mám na mysli, kdy tady někdo větinou nový něco napíe (vesměs teda hodně pitomého, to je fakt ) a ozve se i reakce typu... ty joo, pomalu si začínám myslet, e si to redakce snad objednává pro zvýení návtěvnosti, lépe jetě ... kolik Ti za to platěj? (jasně necituju přesně, ale něco na ten způsob).
Není tady
Bety napsal(a):
Já mám spí dojem, e nových uivatelů je tu pramálo - pokud se někdo objeví, je to větinou rádobynenápadná
reklama typu ráda bych si pořídila (kamarádka si pořídila a je velice spokojená) výrobek xy (nejlépe hned s patřičným linkem) co na to říkáte?
A vzápětí záplava "nových nicků" kteří jsou s výrobkem xy tak strasně spokojení, e "u by neměnili"
Tak upřímně z reklam jsem taky na nervy Nebaví mě to mazat (nejhorí jsou spameři, co během pěti minut zasviní celý Babinet - tímto rovnou díky vem, co mi pomáhají a dávají na toto reporty, je to pro nás pak snadnějí dohledat a dotyčného zastavit), jsou tak průhlední, a nejhorí je, e je to pokadé opravdu téměř totoný scénař, přesně jak píe. Asi budu muset být na ně jetě tvrdí.
Něco jiného je, kdy je vlákno, někdo se na něco zeptá, a uivatel co tady u nějakou dobu je poradí a hodí odkaz - to je naprosto v pohodě a beru to. Ale postup těch nových - moje nervy
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Já todle téma otevřela hlavně proto, protoe jak to tak taky u léta pročítám, tak v poslední době jsem měla pocit, e kdy zde někdo nový něco napíe, tak velmi často se zde objevuje, e toto vlákno je snad "na objednávku", co jako mi fakt hlava nebere a druhá věc, e často bývají noví uivatelé téměř vytípaní, prostě nejsou tak silné nátury a nezvládnout číst reakce. Dělat proti tomu vlastně nemůu nic, pokud je ve v rámci pravidel, jen mě zajímalo, jak to vidíte vy.
Andrejko, tak tohle vidím naprosto stejně jako ty! Jsem na Babinetu od roku 2005, ikdy ze začátku jsem sem chodila jen z práce a spíe jen číst, ne jsme si pořídili net domů. Nepíi moc často, stále spíe hodně čtu a nejvíc vyuívám uzavřenou diskusi na novém BB. Take já mám Babinet ráda, někoho čtu moc ráda, někoho vůbev - a s těmi reakcemi (často bývají od těch samých osob) souhlasím s tebou!
Kdy teď píeme o starém BB - pamatujete někdo na Carusa?
Není tady
Přispívám jen občas, ale ráda jsem si tu četla. Jako relax i poučení. Dnes mi tu chybí některé pisatelky, které u toho asi měly dost. (Blossom, Tercila a dalí). Zrcadla, co to o tobě vypovídá, bla bla bla a některé vyslovené uráky apod. vadí i mně. Některé takové pisatelky a pisatele mám v ignoru, stejně mi sem vlezou v odpovědích. Pak si raději jdu číst jinam, asi nejsem duchovně na výi a mnohé to o mně vypovídá.
Není tady
Co je staré a co nové? Myslím si, e procházíme vývojem. je to logické. někdo si otevře duičku, pak si u to nechce připomínat, jiný se jde pobavit. Jsou tu stálice, pro které je babinet otevřená hospoda.
Taky to tak mám. Kdy chci napíu, kdy ne, nic se neděje. Dobré je, e se sem nestahuje moc sebestředných mladých hulvátů. Někde jsou jich plné diskuze a tady se to nenosí.
Nepleme si to s uměním zacílit a najít trn v patě. To se opravdu blbě čte, kdy chci vidět naprosto něco jiného, ne se mi vrací. A nemusí to být zrovna na psychologickém foru.
Není tady
lea64 napsal(a):
Přispívám jen občas, ale ráda jsem si tu četla. Jako relax i poučení. Dnes mi tu chybí některé pisatelky, které u toho asi měly dost. (Blossom, Tercila a dalí). Zrcadla, co to o tobě vypovídá, bla bla bla a některé vyslovené uráky apod. vadí i mně. Některé takové pisatelky a pisatele mám v ignoru, stejně mi sem vlezou v odpovědích. Pak si raději jdu číst jinam, asi nejsem duchovně na výi a mnohé to o mně vypovídá.
...vlastně jsem chtěla napsat téměř to samé, spousty skvělých holek odsud bylo vytípáno, pak taky ta hysterie kolem Estelly o které se nakonec nesmělo ani psát padaly za to i bany /jako bychom za ten průvih mohli my co jsme upozorňovali na to e to je komedie a nakupovali jsme za to keci o cynismu/ a zamykala se vlákna a bylo zakazováno o tom diskutovat, hodně to babinetu ukodilo a pár "nejvíc nejchytřejích" dostalo dost přes prsty a přestalo tak hodně prudit a nastavovat "zrcadla" protoe je sami vysklili čelem a jejich egouci se váleli ve střepech z nich.
Do teď tu zůstalo pár "duchen", ale jejich klaka u je slaboučká, stačí mi na ně pár ignore, kdo nejvíc prudí je v seznamu ignore navrchu, otravné jsou bohuel citace, kde ignore nefunguje a taky Sz zprávy, kde můe otravovat kdo si vzpomene a ignore tam taky nefunguje a tak stejně jako spousty jiných si jdu raději číst jinam, tam kde si nikdo nehraje na duchovně lepí. Na Blossom, Tercilu, Maraschku vzpomínám často, byly to normální holky, ze ivota, který neily ivot podle hloupostí jako je výklad karet, horoskopy a jiné věci kterými se s lidmi tak snadno a tak lehko/hlavně v době ivotní krize/ za prachy manipuluje.
Co mě odsud vyhnalo asi nejvíc, byl konflikt s moderátorkou, která mě zásobovala SZ, ve kterých mi psala /po mé ádosti aby mě neobtěovala ZS/ , e musím její zprávy ztrpět apod. Jiří mi tehdy pomohl, s moderátorkou nejspí prohovořil a věc skončila, ale ta manipulace a vynucování to není nic pro mě...občas sem nakouknu, ale u to tu za svoje neberu...
Není tady
U je to dávno, kdy jsem objevila Babinet, ale chodila jsem si jen číst, bez registrace. Vnímala jsem skupinky, které se v diskuzi vzájemně přetahovaly a svoji animozitu si dávaly najevo i po letech. Jedince, kteří zde obraceli naruby svoje ivoty a později vystupovali bezcitně k cizí bolesti atd. Ano, někdy mi připadá, e je na nově příchozího zbytečně útočeno, nebo se jeho trampoty postupně zamluví problematikou jiného nicku. Ale to je holt virtualita, v reálu je to podobné.
Kdyby tu byla hitparáda oblíbených nicků, měla bych 3 favoritky Píí s humorem, moudře a vyrovnaně. Pokud bych někdy potřebovala nestranný pohled na věc, oslovila bych je v SZ.
Upravil(a) aiga (13. 5. 2012 20:23)
Není tady
Noví nebo staří, to je jedno, hlavně, aby zůstali. Přijde mi, e je tu čím dál míň nových vláken, málo příspěvků. Na Narodili se u skoro nikdo nepřispívá, na těhulích i maminkách se skoro nediskutuje (na jiná vlákna nechodím, tak nevím, jak je to jinde). Chybí mi tu některé staré diskutérky, třeba Definitiv nebo Fidorka a dalí. Ráda jsem je četla. Bůhví, kde jim je konec. Proto proti novým diskutujícím nic nemám, ale hlavně aby jen nenakoukli a zas neli. Chtělo by to tu trochu rozproudit. Asi Babinetu hodně ukodilo to rozdvojení...nevím.
Není tady
lea64 napsal(a):
Tak tyhle pisatelky jsem take velice rada cetla,skoda,ze uz sem nechodi.
Není tady
Vnímala jsem skupinky, které se v diskuzi vzájemně přetahovaly a svoji animozitu si dávaly najevo i po letech. Jedince, kteří zde obraceli naruby svoje ivoty a později vystupovali bezcitně k cizí bolesti atd. Ano, někdy mi připadá, e je na nově příchozího zbytečně útočeno, nebo se jeho trampoty postupně zamluví problematikou jiného nicku. Ale to je holt virtualita, v reálu je to podobné.
Vidím to podobně.
Není tady
xxxx napsal(a):
Na Blossom, Tercilu, Maraschku vzpomínám často, byly to normální holky, ze ivota, který neily ivot podle hloupostí jako je výklad karet, horoskopy a jiné věci kterými se s lidmi tak snadno a tak lehko/hlavně v době ivotní krize/ za prachy manipuluje.
Mám dojem e myslí Mashanku. Jak je ta pamě zrádná a pamatuje si jen co chce, e?
Není tady
Mashanka dostala trvalý ban za uráky dokonce i moderátorů a majitele já ji nesledovala, ale to si holt zavařila sama. Bloss a Tercila prostě přestaly chodit.
Není tady
Nic není věčné. Asi je to přestalo bavit či naplňovat.
Není tady
Právě, taky si myslím. To je kadýho věc.....
Není tady
Nové a staré vůbec nerozliuju. Někdy malinko cítím určité "majetnické" sklony těch "starích". Mám na mysli jejich pocit neomylnosti a té jediné (jejich) správné cesty a náhledu na svět. Ale mně osobně to nijak nevadí. nikdy jsem si nedala nikoho do ignoru, zajímá mě názor vech.
Učím se od nových i starých. Jsem ráda, e zde nejsou uzavřené skupiny.
Vůbec nemám dojem, e by moderátoři nějak prudili. Naopak, jsou tolerantní a přející.
Není tady
Ja nemám problém ani so starými, ani s novými uívatežmi, ale pripúam, e od istého času tu zostávajú z novopríchodzích u len otrlé povahy... Prečo je to tak - neviem... zmenila sa asi celková atmosféra.
Upravil(a) Selima (12. 5. 2012 19:36)
Není tady