19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Je to asi 14 dní, v nedělním pořadu, kde se hovořilo o "navrácení" majetků církví, jsem viděla jak Karel Schwarcenberg, předseda TOP 09 na otázku, zda budou podporovat tzv. vyrovnání státu s církvemi, odpověděl: (není to přesná citace, jen co si pamatuji) ano, s tím jsme li do voleb, jako s hlavním bodem naeho programu.
Jsem teď na rozpacích. Ono to toti dělalo dojem jako kdyby TOP 09 la do vlády jen kvůli prachům a pak domů, co by tam dál dělali.
Tak jsem si teď nala volební program TOP 09 a já jsem v něm nic o tomto nenala.
Nala jsem tento volební program:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
nastolí bezpodmínečnou vládu práva v České republice,
bude likvidovat deficit veřejných rozpočtů a bude razantně sniovat výdaje státu,
bude kultivovat podnikatelské prostředí, předevím nezvyováním přímých odvodů, odstraňováním administrativní zátěe a nezvyováním regulačních bariér,
nebude diskriminovat jakoukoliv skupinu občanů v jakékoliv oblasti ivota,
nebude upřednostňovat společnost rovné spotřeby před společností rovných příleitostí.[8]
Pozornost médií byl soustředěna předevím na oblast ekonomických reforem. Strana v období finanční krize předevím prosazovala reformy veřejných financí, dosaení vyrovnaných státních rozpočtů a sniování veřejného dluhu. Pro ně navrhla realizovat tato opatření[9]:
sníit objem mezd vyplácených ze státního rozpočtu o 10 % a tento objem po tři roky nenavyovat,
sníit platy ústavních činitelů o 10 % a důsledně zdanit vechny pauální náhrady,
sníit státní příspěvky politickým stranám o 50 % po dobu tří let,
sníit vechny sociální dávky o 10 % a po dobu tří let je ponechat bez valorizace, s výjimkou příspěvku na pěstounskou péči a peněité pomoci v mateřství,
nevalorizovat důchody v roce 2011, v následujících letech valorizovat dle stávajícího mechanismu,
zruit porodné a pohřebné.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Asi jsem dost pracovně vytíená, ale já o TOP 09 nic nevím, pro mne jsou moc nenápadní nebo co.
Máte o nich nějaký názor?
Není tady
V Brně budu Kníete volit, zde se scukli ODSácí se socany, tak to je konečná. Na parlamentní volby jetě nevím. Pokud neudělají ODSáci u sebe pořádek, tak asi také.
Není tady
Já volila TOPku právě kvůli kníeti, ale jsem rozčarovaná jeho zaatostí k Evropské Unii.
Jinak strana jako celek mi vyhovovala, přesto ji přítě volit nebudu, začali levicovatět, take přítě budu volit Stranu svobodných občanů, kteří jsou mi mnohem blií.
Jestli si chce přečíst program Svobodných, zde je:
http://www.svobodni.cz/9-program/
poměrně obsáhle na svých stránkách rozebírají de detailu kadou otázku, stačí jen celé stránky důkladně projít.
Není tady
Bláo,
jetě jsem neviděla politickou stranu, která by splnila, co slíbila. Tahle snad ani plnit nectěla....
Scénář je stále stejný - chytrý hoi opustí jednu potácející se loď a přeskočí si na jinou, Na ní vztyčí novou vlajku, za kapitána nastrčí nějakou dosud nezprofanovanou tvář a plaví se se stejnými krysami dál.
Jestli se dnes spekuluje o jakémsi ďábelském plánu Víta Bárty, tak bych řekla, e ten není originální, Kalousek ho s KDU-ČSL a TOPkopu dávno předběhl. Jejich podpora církevních restitucí o tom přímo křičí
A docela by mne zajímalo, co ten liák Kalousek zase kuje, protoe změna jeho projevu je pro mne tak markantní, e buď očekává armagedon a chce se jetě honem polepit a nebo se mu zaktivoval nějaký podivný čip.....
Není tady
Jo, někdy mám pocit, e jsou fakt odněkud řízení. Ale změna chování, nemohou být zaktivované hemeroidy?
A potom, nikdy se neví koho parta hodí přes palubu.
No, dělá to dojem, e mu něco nevylo.
Dobrý postřeh.
Není tady
Zaktivované hemeroidy
Nóóó....mohly by i bejt, protoe ty dovedou jednoho skřísnout teda fest
Teď mě jetě napadlo: mohly by to být staré hříchy a nebo nové volby Nebo spí oboje dohromady. V týhle zemi ví kadý na kadého vechno a pomalu by to do té politiky u opravdu chtělo nové ksichty
Take pro Kalouska ádná sláva...
Upravil(a) Pandorraa (8. 5. 2012 21:20)
Není tady
Já Topku volila, bo jsem kníete viděla jako prodlouenou ruku pravdy a lásky a Kalóska jako takový experiment, zda můe mít kozel zahradníkem nějaké výsledky. Mám k nim indiferentní vztah. Mám je v záloze, kdybych před volbami nenala lepí alternativu.
Té uvauji o Svobodných, jako Zklamča, líbí se mi program, ale to jsou jen slova, take sleduji konání pana Macha a jeho lidí, abych před volbami měla případně jasno, komu háu hlas.
S opostranami (vč. paroubkovců) jsem skončila a komanči u mě nepřichází v úvahu. S Humanisty jsem se názorově rozela předevím skrzevá radar, Evroptí demokraté J. Hybákové to zabalili ... Babi je druhý Bárta, a na hlavě nosí vcelku dost másla v podobě dotací na vechno myslitelné, z toho důvodu bojkotuju i jeho web ceskapozice.cz ... Třeba jetě na někoho narazím a pak sem dám info. Ale obávám se, e nově vzniklé alternativy jsou teď díky Veverkám zas nějaký ten čas nevolitelné.
Upravil(a) Mía Kulička (8. 5. 2012 22:47)
Není tady
Mío,
tvé uvaování je sice poctivé, ale například pro mne zcela nepodnětné.
Je to vechno jedna banda a z tohohle zapáchajícího rybníka prostě jedlou rybu nevyloví.
Chyba je v systému.
Někdo tu nadává stále na odborářské bossy, ale na ty politické, kteří sedí pořád - desetiletí - na stejném prameni a jen prstem ukazují, koho vezmou k sobě a taky mu dají loknout, zatímco ty ostatní napojí jen jednou za čtyři roky a jen na pár minut, ty naprosto přehlíejí.
To je slepota naprosto fascinující.
A asi i dost pohodlná.
Nevím... nejsem slepá.
Není tady
Pandoro bě do politiky a můe také lokat.
Není tady
Problém není v systému, ale v lidech, kteří si systém na základě svého mylení tvoří. Lidé vyvíjejí rychleji ne stačí systém reagovat a tak zastarává a přestává slouit. To je současný stav
Pokud jde o TOPku, tak o té jsem věděl své u před volbami. Političtí přeběhlíci, kteří viděli anci v nasrání lidí na stávající strany. Otázkou zůstává, do jaké míry to byl projekt vytvořený na zakázku. Co jste od tohoto na rychlo spíchnutého uskupení očekávali? Informací bylo dost a kdo se zajímal, zjistil a prohlédl včas. To samé platí o VV. Teď se lidé diví. Já chápu, e dnes mnoho lidí "nemá" čas kromě sebe na nic jiného, ale takhle to dopadá. Současná doba halt potřebuje víc pozornosti.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Mío,
Je to vechno jedna banda a z tohohle zapáchajícího rybníka prostě jedlou rybu nevyloví.
Chyba je v systému.
Někdo tu nadává stále na odborářské bossy, ale na ty politické, kteří sedí pořád - desetiletí - na stejném prameni a jen prstem ukazují, koho vezmou k sobě a taky mu dají loknout, zatímco ty ostatní napojí jen jednou za čtyři roky a jen na pár minut, ty naprosto přehlíejí.
A asi i dost pohodlná.
Nevím... nejsem slepá.
Ano, chyba je v systému, proto chci volit lidi ochotné tuto chybu napravit a systém změnit. A to sice pomalou, ale demokratickou cestou, páč si uvědomuji, kam nás vede větina zkratek.
Není tady
Přesně tak Mío - například jen u Svobodných vidím a je i vysvětleno - kdy uděláme to, vznikne tohle, kdy krtneme to, uetříme tohle.
Navíc u Svobodných je v programu, e by se neplatila daň z příjmu u pracujících (zaměstnanci, OSVČ) - to je krok k původnímu kapitalismu, ne byl zdegenerován. Daně by platily firmy - tzn. vysvětlivka pro běného voliče - ti bohatí. větí míra svobodného rozhodnutí kadého občana - nechá se mu větina peněz a on sám rozhodne, za co je utratí, do čeho je investuje (vzdělání, zdraví, charita, důchod)
Napraví se plno poku*rvených zákonů a zákoníků a hlavně zjednoduí a zjednoznační - bude větí flexibilta v zaměstnanosti, ubude různých výkladů v justici při dovolání se práva, či udílení trestů. Teď je zaměstnanec tak chráněn (pomalu by člověk myslel, e je to druh na vyhynutí), e nemá anci, aby ho zaměstnavatel vzal do práce, nebo je to balvan na krku, který ho za pomoci státu a blbých zákonů klidně stáhne pod vodu. Kdy bude mít člověk víc zodpovědnosti, povede (tedy a na vyjimky) zodpovědný ivot.
Není tady
A za pomoci ROHáků klidně stáhne pod vodu.
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Mío,
Chyba je v systému.
A asi i dost pohodlná.
Nevím... nejsem slepá.Ano, chyba je v systému, proto chci volit lidi ochotné tuto chybu napravit a systém změnit. A to sice pomalou, ale demokratickou cestou, páč si uvědomuji, kam nás vede větina zkratek.
Pak ti doporučuji, abys si pečlivě protudovala volební programy vech dosavadních vítězů voleb.
Najde tam desítky návodů a slibů lidí ochotných chybu napravit...Přesných popisů, jak to udělají...
Bohuel,. kdy se dostali k moci, buď je ta ochota přela a nebo velmi brzy z jistili, e systém je silnějí ne jejich ochota.
Nakonec stačí se podívat na nai vládu. Co udělala? Jak pokrotila korupci? Jak zastavila plýtvání státními prostředky? Potrestala alespoň jednoho jediného tuneláře a nebo alespoň připravila návrhy zákonů, jak to udělat? Co se vlastně stalo Janoukovi? Ha? Takovej jeden malinkej velkej éf...a nemají ani na něj!
Umějí jenom krat, neumějí tvořit. Proč by taky měli. Pořád je odkud brát, lidi se přece mají nadstandardně dobře, e?
Bohuel. Tohle u zalo příli daleko. Pozvolna to tedy asi nepůjde. Bude potřeba zase nějaký kvantový skok, tentokráte jiné kvality ne dosud.
Není tady
Pandoro můe popsat jak můe vláda potrestat jednoho jediného tuneláře??? Pi trochu s rozumem.
Není tady
By mě fakt zajímalo Pandoro, e se tak angauje, kdy u si se smířila a volit nepůjde....nebo sis to přeci jen rozmyslela?
Není tady
Petr100 napsal(a):
Pandoro můe popsat jak můe vláda potrestat jednoho jediného tuneláře??? Pi trochu s rozumem.
:lol. jsem blbě četal a přečetla, e má psát s humorem....si říkám, vdy tak píe pořád
Není tady
Petr100 napsal(a):
Petře, upřesni dotaz.
Mám na mysli fakt, e legislativa vytváří podmínky pro exekutivu a ta zase dává podněty justici.
Exekutiva nečiní.
Je to pro tebe dost rozumné?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Petře, upřesni dotaz.
Mám na mysli fakt, e legislativa vytváří podmínky pro exekutivu a ta zase dává podněty justici.
Exekutiva nečiní.
Je to pro tebe dost rozumné?
Není. Ty jsi napsala- Potrestala alespoň jednoho jediného tuneláře..., tak chci vědět, jak vláda můe trestat tuneláře. Zákona na to samozřejmě jsou. Z toho se nevykroutí. Ví, to jsou kecy ne páté cenové skupiny. Vyí.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Pak ti doporučuji, abys si pečlivě protudovala volební programy vech dosavadních vítězů voleb.
Najde tam desítky návodů a slibů lidí ochotných chybu napravit...Přesných popisů, jak to udělají...
Bohuel,. kdy se dostali k moci, buď je ta ochota přela a nebo velmi brzy z jistili, e systém je silnějí ne jejich ochota.
Nakonec stačí se podívat na nai vládu. Co udělala? Jak pokrotila korupci? Jak zastavila plýtvání státními prostředky? Potrestala alespoň jednoho jediného tuneláře a nebo alespoň připravila návrhy zákonů, jak to udělat? Co se vlastně stalo Janoukovi? Ha? Takovej jeden malinkej velkej éf...a nemají ani na něj!
Umějí jenom krat, neumějí tvořit. Proč by taky měli. Pořád je odkud brát, lidi se přece mají nadstandardně dobře, e?
Bohuel. Tohle u zalo příli daleko. Pozvolna to tedy asi nepůjde. Bude potřeba zase nějaký kvantový skok, tentokráte jiné kvality ne dosud.
Nejen to, se zástupci Topky jsem stále v kontaktu a o průběh jejich vlády si povídáme přímo na jejich stránkách. Někdy je mi líto, e některé jejich závěry se naim médiím nehodí do krámu ... Dlouho jsem přemýlela, zda si někteří novináři vůbec uvědomují, e jejich touha po senzacích a s tím spojené íření polopravd, uměle vytvořených kauz a katastrofických scénářů můe zapříčinit skutečnou krizi ... pak mi dolo, e média tu krizi potřebují, protoe je to napínavý příběh, který táhne čtenáře ... a jetě lépe, e potřebují volby, a to co nejčastěji, páč je to zdroj zisků v podobě obsáhlé inzerce ...
Klasickou polopravdou, která zaručeně vede k obojímu je:
Pandorraa napsal(a):
Po nástupu levice budou psát: Umějí jenom zvyovat daně, neumějí tvořit. Proč by taky měli. Pořád je odkud brát, lidi se přece mají nadstandardně dobře, e?
Je velmi jednoduché natvat davy proti čemukoliv. To ví kadý trochu zdatný politik. Mnohem sloitějí je dát to pak zase vechno dohromady.
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Je velmi jednoduché natvat davy proti čemukoliv. To ví kadý trochu zdatný politik. Mnohem sloitějí je dát to pak zase vechno dohromady.
Natvat veřejnost umí současná vláda dobře, to jo
Není tady
Kaliku chtěl jsi jistě napsat- natvat státní zaměstnance. Já jsem také veřejnost a vláda mě netve. Začně mě tvát nová po volbách.
Není tady
Petře, já mám kamaráda pracujícího v soukromé firmě a tato vláda ho tve. Mám dojem, e si ho patně zakatulkoval
Není tady
Kaliku - pracuje v soukromé firmě, nebo je majitelem soukromé firmy? Je třeba správně interpretovat.
Není tady
Zklamčo, nevím, co by to změnilo na definici státního zaměstnance? Řekl bych e nic
Není tady