Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 7. 5. 2012 12:47

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

Re: Citát autora XXX ? :)

majkafa napsal(a):

... Protože ta okecává daleko víc než běžný člověk a nikdy neodpovídá na otázky. Evidentně to neumí..... Upřímně. Přišla mi trapná.  stolt Ona není normální člověk, který s lidmi normálně komunikuje.
Myslím si, že má nějakou psychiatrickou diagnózu a to ji omlouvá.

No vidíš, majkafo, a mě připadá, že konkrétně tenhle odstavec naprosto dokonale sedí na tebe.
Že by to bylo to pověstné zrcadlo? vissla

Mě psaní Hir  připadalo "normálnější" než třebas tvoje příspěvky, které buď přetékají patosem nebo jedem. roll

Morálka je postoj vůči lidem, které nemáme rádi.
Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde

Není tady

#52 7. 5. 2012 13:56

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

majkafa napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Ziki napsal(a):

A zajímavý je,že některým to ani nevadí vissla

Já bych spíš řekla, že si to neuvědomují....nevnímají sami sebe.

No právě. Ten výrok ziki - zajímavý, že některým to ani nevadí, mi přijde jaksi - zcestný. Takový nějaký mentorský, povýšený, nebo jak to říct.

Hm.
Mně její výrok příjde naprosto neutrální.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#53 7. 5. 2012 13:58

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Míša Kulička napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

S tim je spojena vira v sebe sama, coz je zaklad pro jakoukoliv viru

Kuliš, problém je, že řada lidí se ohání vírou v SEBE, ale přitom vlastně netuší, KDO vlastně jsou....

No ti na to jdou prostě od lesa ... jak se tak snaží věřit té představě, kterou si sami o sobě vytváří, začnou se blížit tomu, kým v ní jsou ... a když se do toho pořádně opřou, může jejich představa o sobě samých splynout s tím, kdo skutečně jsou - jak v pozitivním tak v negativním smyslu.
Svým způsobem jsme si sami sobě stvořitelem - na základě svých myšlenek, které vytváříme, ze kterých si vybíráme, a které realizujeme.

Ano, mᚠpravdu.
I tak to funguje.
Tedy za předpokladu, že jak říkáš, se do toho pořádně opřou a jen bohapustě nekecaj stolt

Není tady

#54 7. 5. 2012 14:01

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Míša Kulička napsal(a):

Ziki napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Kuliš, problém je, že řada lidí se ohání vírou v SEBE, ale přitom vlastně netuší, KDO vlastně jsou....

A zajímavý je,že některým to ani nevadí vissla

Proč by mělo? Když jim to tak vyhovuje ... smile

Míšo, tohle nevyhovuje nikomu.
Jen někteří jsou tak dobří herci, že dovedou oblbnout a dojmout i sami sebe stolt
Nicméně všeho do času.
Ten správný trenér vždycky příjde stolt

Není tady

#55 7. 5. 2012 14:03

majkafa
Host

Pandorraa napsal(a):

Hm.
Mně její výrok příjde naprosto neutrální.

no, mně už teď taky, když jsem si ho probrala ze všech stran.

#56 7. 5. 2012 14:20

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pandorraa napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

No ti na to jdou prostě od lesa ... jak se tak snaží věřit té představě, kterou si sami o sobě vytváří, začnou se blížit tomu, kým v ní jsou ... a když se do toho pořádně opřou, může jejich představa o sobě samých splynout s tím, kdo skutečně jsou - jak v pozitivním tak v negativním smyslu.
Svým způsobem jsme si sami sobě stvořitelem - na základě svých myšlenek, které vytváříme, ze kterých si vybíráme, a které realizujeme.

Ano, mᚠpravdu.
I tak to funguje.
Tedy za předpokladu, že jak říkáš, se do toho pořádně opřou a jen bohapustě nekecaj stolt

No ... pokud se neopřou a stačí jim uvěřit třebas tomu, co jim vsugeruje jejich okolí ... např., že jsou matky údernice, které musí zvládnout absolutně všechno, nebo polobozi, kterým svět leží u nohou ...  tak obvykle následuje strmý a bolestivý pád ... který né každý ustojí.

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#57 7. 5. 2012 14:28

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Míša Kulička napsal(a):

No ... pokud se neopřou a stačí jim uvěřit třebas tomu, co jim vsugeruje jejich okolí ... např., že jsou matky údernice, které musí zvládnout absolutně všechno, nebo polobozi, kterým svět leží u nohou ...  tak obvykle následuje strmý a bolestivý pád ... který né každý ustojí.

Jj....a pak obvykle následuje Pandořin škola a nebo nějaká jiná škola - psycholog, či přímo Bohnice stolt To je život wink

Není tady

#58 7. 5. 2012 15:07

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

No ale to jen u těch, co mají zdravý instinkty roll

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#59 7. 5. 2012 15:11

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Ti co mají zdravý instinkty a jen ej zapomněli poslouchat se zvednou i sami

Není tady

#60 7. 5. 2012 15:22

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

holcina napsal(a):

Ti, co mají zdravé instinkty, už STRMĚ nepadají. Už dávno se je naučili poslouchat, NEZAPOMÍNAJÍ, a stojí pevně na vlastních nohou, protože vědí, že netřeba plýtvat časem. Nu a mᚠpravdu - drobná škobrtnutí zvládnou sami stolt

Upravil(a) Pandorraa (7. 5. 2012 15:30)

Není tady

#61 7. 5. 2012 16:14

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

holcina napsal(a):

Vždy ano - a Pandořina škola, případně i Bohnice často patří k těm zvedacím technikám cool
Neexistuje žádná životní nutnost "já sama, sama..." jen možnost.

Není tady

#62 7. 5. 2012 17:18

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pandorraa napsal(a):

holcina napsal(a):

Ti, co mají zdravé instinkty, už STRMĚ nepadají. Už dávno se je naučili poslouchat, NEZAPOMÍNAJÍ, a stojí pevně na vlastních nohou, protože vědí, že netřeba plýtvat časem. Nu a mᚠpravdu - drobná škobrtnutí zvládnou sami stolt

Z toho mi oklikou plyne, že zdravě líní lidé mají zdravé instinkty, páč svým časem plýtvají opravdu minimálně ... smile

Upravil(a) Míša Kulička (7. 5. 2012 17:18)

"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton

Není tady

#63 7. 5. 2012 17:20

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No tak to nepochybně valol Ale někteří z nás se k tomu musejí dopracovat - právě pod vedením svých zdravých instinktů......

Není tady

#64 7. 5. 2012 17:27

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

... a to znamená, že jsme došly k dalšímu výkladu vlaštovčího citátu. Vějířovko pozor: "Zapomenout na svou pravou podstatu (tedy na to, že jsme ve své prapodstatě línými plážovými lidoopy), je příčinou vseho utrpení (páč se celý život nutíme k práci a dalším pro nás nepřirozeným aktivitám).
Uvedomit si to (a přestat se zbytečně honit), přináší svobodu" ...

Upravil(a) Míša Kulička (7. 5. 2012 17:27)

Není tady

#65 7. 5. 2012 17:45

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Míša Kulička napsal(a):

... a to znamená, že jsme došly k dalšímu výkladu vlaštovčího citátu. Vějířovko pozor: "Zapomenout na svou pravou podstatu (tedy na to, že jsme ve své prapodstatě línými plážovými lidoopy), je příčinou vseho utrpení (páč se celý život nutíme k práci a dalším pro nás nepřirozeným aktivitám).
Uvedomit si to (a přestat se zbytečně honit), přináší svobodu" ...

doóbrý - a já pořád, že jsem taková nesvobodná, škoda, že to poznání nepřišlo dřív
sova vissla

Upravil(a) Vějířovka (7. 5. 2012 17:45)

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#66 7. 5. 2012 20:28

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Míša Kulička napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

holcina napsal(a):

Z toho mi oklikou plyne, že zdravě líní lidé mají zdravé instinkty, páč svým časem plýtvají opravdu minimálně ... smile

Míšo, ze zkušenosti: není to tak.
Zdravě líný člověk se zdravými instinkty neexistuje wink

Není tady

#67 7. 5. 2012 21:46

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pandorraa napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Proč? Myslíš, že zdravá lenost se vylučuje se zdravými instinkty? Mě to naopak jde velmi dobře dohromady smile

Není tady

#68 7. 5. 2012 22:07

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Nojo - taky mi připadá, že zdravá lenost je  výsledkem zdravých instinktů smile Zdravá, čímž myslím, že člověk není ochotnej se uštvat.

Není tady

#69 7. 5. 2012 23:16

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Míša Kulička napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Proč? Myslíš, že zdravá lenost se vylučuje se zdravými instinkty? Mě to naopak jde velmi dobře dohromady smile

To ti věřím lol

Není tady

#70 7. 5. 2012 23:19

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

lupina montana napsal(a):

Nojo - taky mi připadá, že zdravá lenost je  výsledkem zdravých instinktů smile Zdravá, čímž myslím, že člověk není ochotnej se uštvat.

Podle mého názoru názoru neochota se uštvat nemá nic společného s leností alóbrž s přirozenou inteligencí, která se s leností přímo vylučuje stolt

Není tady

#71 8. 5. 2012 0:27

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pandorraa napsal(a):

Podle mého názoru názoru neochota se uštvat nemá nic společného s leností alóbrž s přirozenou inteligencí, která se s leností přímo vylučuje stolt

Počkej, nezaměňuj "zdravou lenost" s běžnou "leností". Běžná lenost je jen shnilost. Zdravá lenost souvisí s pudem sebezáchovy. smile

Není tady

#72 8. 5. 2012 14:19

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No ona v zásadě lenost jako taková totiž neexistuje - jeden etologický postulát praví, že "zdravý tvor je čilý a něčím se zabývá" S tím já velmi srdečně souhlasím a současně mi z toho plyne, že pokud se tvor nezabývá, znamená to, že buď potřebuje odpočinek, nebo není zdráv, neboli tak či onak není vpořádku, či ve své kůži, abych tak řekla smile

Upravil(a) lupina montana (8. 5. 2012 14:20)

Není tady

#73 8. 5. 2012 17:02

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Takže když se líně válím, ale zabývám se třeba myšlenkama nejsem líná:-))) tos mě potěšila:-)

Není tady

#74 8. 5. 2012 21:05

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Míša Kulička napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Počkej, nezaměňuj "zdravou lenost" s běžnou "leností". Běžná lenost je jen shnilost. Zdravá lenost souvisí s pudem sebezáchovy. smile

Míšo,
já mám zdravou lenost právě tam, kde zdravou dravost wink
Čeština je krásný jazyk, mnozí Češi s ní ale mají problém a vytvářeji zhovadilá spojení roll

Není tady

#75 8. 5. 2012 21:54

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Pandorraa napsal(a):

Míša Kulička napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Míšo,
já mám zdravou lenost právě tam, kde zdravou dravost wink
Čeština je krásný jazyk, mnozí Češi s ní ale mají problém a vytvářeji zhovadilá spojení roll

Pandoro,
Češi jsou hlavně ... jak to říct ... opoždění a teprvá se seznamují s geniálními spojeními, kterážto se u nás na Moravě zabydlela už dávno ... My na jihu jsme tedy též malinko pozadu, bo lenost jsme na zdravou a shnilou začali dělit teprve nedávno ... to bratři Hanáci jsou dál, páč se už dávno dopracovali k poznání, že každá lenost je zdravá, čemuž patřičně přizpůsobili i pravidla hanáčtiny:

"... Kombinace lenosti a nutnosti práce však donutila pH (= pravý Hanák) vypořádat se s touto skutečností jednou pro vždy (na věke) a to navýsost elegantně - vymyslel rozkazovací způsob. Touto cestou se lze často dosíci jistého blahobytu při maximálním omezení vlastních aktivit.

Jak rozkazovat? Některá nepravidelná, ale užitečná slovesa například takto:

1. osoba jedn. č. - Pamatuj! pH sám sobě nikdy nerozkazuje!!!
2. osoba jedn. č. - Přenes!(přines), Dělé! (dělej), Nekecé! (neodmlouvej), Val! (táhni)
3. osoba jedn. č. - připojením zápony -te: Přeneste!, Děléte!, Nekecéte!, Valte!
1. osoba mn. č. - zavání pokrytectvím, protože více Hanáků je dohromady ještě línější než jeden jediný pH - ke tvaru 2. os. j. č. přidáme zápoj -me: Přenesme!, Děléme! (téměř nepoužívané), Nekecéme!, Valme!
2. osoba mn. č. - zvýšeným hlasem pronesený tvar 3. os. jedn. č. - uvědomte si, že stojíte proti přesile pH!!!: Přeneste!!!, Děléte!!!, Nekecéte!!!, Valte!!!
3. osoba mn. č. - onikání bylo zrušeno na Hané se zrušením nevolnictví - "onikat" znamená "unikat" - hrozily totiž hrozně hrozitánské emigrační vlny hroznů pH, zejména do českých měst, např. Vídně, často ještě podporované štvavými tiskovinami (viz. "Dopisy Oněginu") ... "

Před cestou do Holomóca lze více nastudovat tu.

No a to se dostávám k nezdravě pracovitým Ostravákům ... kterým se pro jistotu se svými objevy nesvěřujeme z důvodů potřeby zdůvodněné v citaci označené kurzívou. smile

Upravil(a) Míša Kulička (8. 5. 2012 21:57)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí