|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
majkafa napsal(a):
... Protože ta okecává daleko víc než běžný člověk a nikdy neodpovídá na otázky. Evidentně to neumí..... Upřímně. Přišla mi trapná.
Ona není normální člověk, který s lidmi normálně komunikuje.
Myslím si, že má nějakou psychiatrickou diagnózu a to ji omlouvá.
No vidíš, majkafo, a mě připadá, že konkrétně tenhle odstavec naprosto dokonale sedí na tebe.
Že by to bylo to pověstné zrcadlo? 
Mě psaní Hir připadalo "normálnější" než třebas tvoje příspěvky, které buď přetékají patosem nebo jedem. 
Není tady
majkafa napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Ziki napsal(a):
A zajímavý je,že některým to ani nevadí
Já bych spíš řekla, že si to neuvědomují....nevnímají sami sebe.
No právě. Ten výrok ziki - zajímavý, že některým to ani nevadí, mi přijde jaksi - zcestný. Takový nějaký mentorský, povýšený, nebo jak to říct.
Hm.
Mně její výrok příjde naprosto neutrální.
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
S tim je spojena vira v sebe sama, coz je zaklad pro jakoukoliv viru
Kuliš, problém je, že řada lidí se ohání vírou v SEBE, ale přitom vlastně netuší, KDO vlastně jsou....
No ti na to jdou prostě od lesa ... jak se tak snaží věřit té představě, kterou si sami o sobě vytváří, začnou se blížit tomu, kým v ní jsou ... a když se do toho pořádně opřou, může jejich představa o sobě samých splynout s tím, kdo skutečně jsou - jak v pozitivním tak v negativním smyslu.
Svým způsobem jsme si sami sobě stvořitelem - na základě svých myšlenek, které vytváříme, ze kterých si vybíráme, a které realizujeme.
Ano, máš pravdu.
I tak to funguje.
Tedy za předpokladu, že jak říkáš, se do toho pořádně opřou a jen bohapustě nekecaj 
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Ziki napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Kuliš, problém je, že řada lidí se ohání vírou v SEBE, ale přitom vlastně netuší, KDO vlastně jsou....A zajímavý je,že některým to ani nevadí
Proč by mělo? Když jim to tak vyhovuje ...
Míšo, tohle nevyhovuje nikomu.
Jen někteří jsou tak dobří herci, že dovedou oblbnout a dojmout i sami sebe 
Nicméně všeho do času.
Ten správný trenér vždycky příjde 
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Hm.
Mně její výrok příjde naprosto neutrální.
no, mně už teď taky, když jsem si ho probrala ze všech stran.

Pandorraa napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Kuliš, problém je, že řada lidí se ohání vírou v SEBE, ale přitom vlastně netuší, KDO vlastně jsou....No ti na to jdou prostě od lesa ... jak se tak snaží věřit té představě, kterou si sami o sobě vytváří, začnou se blížit tomu, kým v ní jsou ... a když se do toho pořádně opřou, může jejich představa o sobě samých splynout s tím, kdo skutečně jsou - jak v pozitivním tak v negativním smyslu.
Svým způsobem jsme si sami sobě stvořitelem - na základě svých myšlenek, které vytváříme, ze kterých si vybíráme, a které realizujeme.Ano, máš pravdu.
I tak to funguje.
Tedy za předpokladu, že jak říkáš, se do toho pořádně opřou a jen bohapustě nekecaj
No ... pokud se neopřou a stačí jim uvěřit třebas tomu, co jim vsugeruje jejich okolí ... např., že jsou matky údernice, které musí zvládnout absolutně všechno, nebo polobozi, kterým svět leží u nohou ... tak obvykle následuje strmý a bolestivý pád ... který né každý ustojí.
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
No ... pokud se neopřou a stačí jim uvěřit třebas tomu, co jim vsugeruje jejich okolí ... např., že jsou matky údernice, které musí zvládnout absolutně všechno, nebo polobozi, kterým svět leží u nohou ... tak obvykle následuje strmý a bolestivý pád ... který né každý ustojí.
Jj....a pak obvykle následuje Pandořin škola a nebo nějaká jiná škola - psycholog, či přímo Bohnice
To je život 
Není tady
No ale to jen u těch, co mají zdravý instinkty 
Není tady
Ti co mají zdravý instinkty a jen ej zapomněli poslouchat se zvednou i sami
Není tady
holcina napsal(a):
Ti, co mají zdravé instinkty, už STRMĚ nepadají. Už dávno se je naučili poslouchat, NEZAPOMÍNAJÍ, a stojí pevně na vlastních nohou, protože vědí, že netřeba plýtvat časem. Nu a máš pravdu - drobná škobrtnutí zvládnou sami 
Upravil(a) Pandorraa (7. 5. 2012 15:30)
Není tady
holcina napsal(a):
Vždyť ano - a Pandořina škola, případně i Bohnice často patří k těm zvedacím technikám 
Neexistuje žádná životní nutnost "já sama, sama..." jen možnost.
Není tady

Pandorraa napsal(a):
holcina napsal(a):
Ti, co mají zdravé instinkty, už STRMĚ nepadají. Už dávno se je naučili poslouchat, NEZAPOMÍNAJÍ, a stojí pevně na vlastních nohou, protože vědí, že netřeba plýtvat časem. Nu a máš pravdu - drobná škobrtnutí zvládnou sami
Z toho mi oklikou plyne, že zdravě líní lidé mají zdravé instinkty, páč svým časem plýtvají opravdu minimálně ... 
Upravil(a) Míša Kulička (7. 5. 2012 17:18)
Není tady
No tak to nepochybně 
Ale někteří z nás se k tomu musejí dopracovat - právě pod vedením svých zdravých instinktů......
Není tady

... a to znamená, že jsme došly k dalšímu výkladu vlaštovčího citátu. Vějířovko pozor: "Zapomenout na svou pravou podstatu (tedy na to, že jsme ve své prapodstatě línými plážovými lidoopy), je příčinou vseho utrpení (páč se celý život nutíme k práci a dalším pro nás nepřirozeným aktivitám).
Uvedomit si to (a přestat se zbytečně honit), přináší svobodu" ...
Upravil(a) Míša Kulička (7. 5. 2012 17:27)
Není tady

Míša Kulička napsal(a):
... a to znamená, že jsme došly k dalšímu výkladu vlaštovčího citátu. Vějířovko pozor: "Zapomenout na svou pravou podstatu (tedy na to, že jsme ve své prapodstatě línými plážovými lidoopy), je příčinou vseho utrpení (páč se celý život nutíme k práci a dalším pro nás nepřirozeným aktivitám).
Uvedomit si to (a přestat se zbytečně honit), přináší svobodu" ...
doóbrý - a já pořád, že jsem taková nesvobodná, škoda, že to poznání nepřišlo dřív

Upravil(a) Vějířovka (7. 5. 2012 17:45)
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
holcina napsal(a):
Z toho mi oklikou plyne, že zdravě líní lidé mají zdravé instinkty, páč svým časem plýtvají opravdu minimálně ...
Míšo, ze zkušenosti: není to tak.
Zdravě líný člověk se zdravými instinkty neexistuje 
Není tady

Pandorraa napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Ti, co mají zdravé instinkty, už STRMĚ nepadají. Už dávno se je naučili poslouchat, NEZAPOMÍNAJÍ, a stojí pevně na vlastních nohou, protože vědí, že netřeba plýtvat časem. Nu a máš pravdu - drobná škobrtnutí zvládnou samiZ toho mi oklikou plyne, že zdravě líní lidé mají zdravé instinkty, páč svým časem plýtvají opravdu minimálně ...
Míšo, ze zkušenosti: není to tak.
Zdravě líný člověk se zdravými instinkty neexistuje
Proč? Myslíš, že zdravá lenost se vylučuje se zdravými instinkty? Mě to naopak jde velmi dobře dohromady 
Není tady
Nojo - taky mi připadá, že zdravá lenost je výsledkem zdravých instinktů
Zdravá, čímž myslím, že člověk není ochotnej se uštvat.
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Z toho mi oklikou plyne, že zdravě líní lidé mají zdravé instinkty, páč svým časem plýtvají opravdu minimálně ...Míšo, ze zkušenosti: není to tak.
Zdravě líný člověk se zdravými instinkty neexistujeProč? Myslíš, že zdravá lenost se vylučuje se zdravými instinkty? Mě to naopak jde velmi dobře dohromady
To ti věřím 
Není tady
lupina montana napsal(a):
Podle mého názoru názoru neochota se uštvat nemá nic společného s leností alóbrž s přirozenou inteligencí, která se s leností přímo vylučuje 
Není tady

Pandorraa napsal(a):
Podle mého názoru názoru neochota se uštvat nemá nic společného s leností alóbrž s přirozenou inteligencí, která se s leností přímo vylučuje
Počkej, nezaměňuj "zdravou lenost" s běžnou "leností". Běžná lenost je jen shnilost. Zdravá lenost souvisí s pudem sebezáchovy. 
Není tady
No ona v zásadě lenost jako taková totiž neexistuje - jeden etologický postulát praví, že "zdravý tvor je čilý a něčím se zabývá" S tím já velmi srdečně souhlasím a současně mi z toho plyne, že pokud se tvor nezabývá, znamená to, že buď potřebuje odpočinek, nebo není zdráv, neboli tak či onak není vpořádku, či ve své kůži, abych tak řekla 
Upravil(a) lupina montana (8. 5. 2012 14:20)
Není tady
Takže když se líně válím, ale zabývám se třeba myšlenkama nejsem líná:-))) tos mě potěšila:-)
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Počkej, nezaměňuj "zdravou lenost" s běžnou "leností". Běžná lenost je jen shnilost. Zdravá lenost souvisí s pudem sebezáchovy.
Míšo,
já mám zdravou lenost právě tam, kde zdravou dravost 
Čeština je krásný jazyk, mnozí Češi s ní ale mají problém a vytvářeji zhovadilá spojení 
Není tady

Pandorraa napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Míšo,
já mám zdravou lenost právě tam, kde zdravou dravost
Čeština je krásný jazyk, mnozí Češi s ní ale mají problém a vytvářeji zhovadilá spojení
Pandoro,
Češi jsou hlavně ... jak to říct ... opoždění a teprvá se seznamují s geniálními spojeními, kterážto se u nás na Moravě zabydlela už dávno ... My na jihu jsme tedy též malinko pozadu, bo lenost jsme na zdravou a shnilou začali dělit teprve nedávno ... to bratři Hanáci jsou dál, páč se už dávno dopracovali k poznání, že každá lenost je zdravá, čemuž patřičně přizpůsobili i pravidla hanáčtiny:
"... Kombinace lenosti a nutnosti práce však donutila pH (= pravý Hanák) vypořádat se s touto skutečností jednou pro vždy (na věke) a to navýsost elegantně - vymyslel rozkazovací způsob. Touto cestou se lze často dosíci jistého blahobytu při maximálním omezení vlastních aktivit.
Jak rozkazovat? Některá nepravidelná, ale užitečná slovesa například takto:
1. osoba jedn. č. - Pamatuj! pH sám sobě nikdy nerozkazuje!!!
2. osoba jedn. č. - Přenes!(přines), Dělé! (dělej), Nekecé! (neodmlouvej), Val! (táhni)
3. osoba jedn. č. - připojením zápony -te: Přeneste!, Děléte!, Nekecéte!, Valte!
1. osoba mn. č. - zavání pokrytectvím, protože více Hanáků je dohromady ještě línější než jeden jediný pH - ke tvaru 2. os. j. č. přidáme zápoj -me: Přenesme!, Děléme! (téměř nepoužívané), Nekecéme!, Valme!
2. osoba mn. č. - zvýšeným hlasem pronesený tvar 3. os. jedn. č. - uvědomte si, že stojíte proti přesile pH!!!: Přeneste!!!, Děléte!!!, Nekecéte!!!, Valte!!!
3. osoba mn. č. - onikání bylo zrušeno na Hané se zrušením nevolnictví - "onikat" znamená "unikat" - hrozily totiž hrozně hrozitánské emigrační vlny hroznů pH, zejména do českých měst, např. Vídně, často ještě podporované štvavými tiskovinami (viz. "Dopisy Oněginu") ... "
Před cestou do Holomóca lze více nastudovat tu.
No a to se dostávám k nezdravě pracovitým Ostravákům ... kterým se pro jistotu se svými objevy nesvěřujeme z důvodů potřeby zdůvodněné v citaci označené kurzívou. 
Upravil(a) Míša Kulička (8. 5. 2012 21:57)
Není tady