6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
majkafa napsal(a):
... Protoe ta okecává daleko víc ne běný člověk a nikdy neodpovídá na otázky. Evidentně to neumí..... Upřímně. Přila mi trapná. Ona není normální člověk, který s lidmi normálně komunikuje.
Myslím si, e má nějakou psychiatrickou diagnózu a to ji omlouvá.
No vidí, majkafo, a mě připadá, e konkrétně tenhle odstavec naprosto dokonale sedí na tebe.
e by to bylo to pověstné zrcadlo?
Mě psaní Hir připadalo "normálnějí" ne třebas tvoje příspěvky, které buď přetékají patosem nebo jedem.
Není tady
majkafa napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Ziki napsal(a):
A zajímavý je,e některým to ani nevadí
Já bych spí řekla, e si to neuvědomují....nevnímají sami sebe.
No právě. Ten výrok ziki - zajímavý, e některým to ani nevadí, mi přijde jaksi - zcestný. Takový nějaký mentorský, povýený, nebo jak to říct.
Hm.
Mně její výrok příjde naprosto neutrální.
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
S tim je spojena vira v sebe sama, coz je zaklad pro jakoukoliv viru
Kuli, problém je, e řada lidí se ohání vírou v SEBE, ale přitom vlastně netuí, KDO vlastně jsou....
No ti na to jdou prostě od lesa ... jak se tak snaí věřit té představě, kterou si sami o sobě vytváří, začnou se blíit tomu, kým v ní jsou ... a kdy se do toho pořádně opřou, můe jejich představa o sobě samých splynout s tím, kdo skutečně jsou - jak v pozitivním tak v negativním smyslu.
Svým způsobem jsme si sami sobě stvořitelem - na základě svých mylenek, které vytváříme, ze kterých si vybíráme, a které realizujeme.
Ano, má pravdu.
I tak to funguje.
Tedy za předpokladu, e jak říká, se do toho pořádně opřou a jen bohapustě nekecaj
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Ziki napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Kuli, problém je, e řada lidí se ohání vírou v SEBE, ale přitom vlastně netuí, KDO vlastně jsou....A zajímavý je,e některým to ani nevadí
Proč by mělo? Kdy jim to tak vyhovuje ...
Mío, tohle nevyhovuje nikomu.
Jen někteří jsou tak dobří herci, e dovedou oblbnout a dojmout i sami sebe
Nicméně veho do času.
Ten správný trenér vdycky příjde
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Hm.
Mně její výrok příjde naprosto neutrální.
no, mně u teď taky, kdy jsem si ho probrala ze vech stran.
Pandorraa napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Kuli, problém je, e řada lidí se ohání vírou v SEBE, ale přitom vlastně netuí, KDO vlastně jsou....No ti na to jdou prostě od lesa ... jak se tak snaí věřit té představě, kterou si sami o sobě vytváří, začnou se blíit tomu, kým v ní jsou ... a kdy se do toho pořádně opřou, můe jejich představa o sobě samých splynout s tím, kdo skutečně jsou - jak v pozitivním tak v negativním smyslu.
Svým způsobem jsme si sami sobě stvořitelem - na základě svých mylenek, které vytváříme, ze kterých si vybíráme, a které realizujeme.Ano, má pravdu.
I tak to funguje.
Tedy za předpokladu, e jak říká, se do toho pořádně opřou a jen bohapustě nekecaj
No ... pokud se neopřou a stačí jim uvěřit třebas tomu, co jim vsugeruje jejich okolí ... např., e jsou matky údernice, které musí zvládnout absolutně vechno, nebo polobozi, kterým svět leí u nohou ... tak obvykle následuje strmý a bolestivý pád ... který né kadý ustojí.
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
No ... pokud se neopřou a stačí jim uvěřit třebas tomu, co jim vsugeruje jejich okolí ... např., e jsou matky údernice, které musí zvládnout absolutně vechno, nebo polobozi, kterým svět leí u nohou ... tak obvykle následuje strmý a bolestivý pád ... který né kadý ustojí.
Jj....a pak obvykle následuje Pandořin kola a nebo nějaká jiná kola - psycholog, či přímo Bohnice To je ivot
Není tady
No ale to jen u těch, co mají zdravý instinkty
Není tady
Ti co mají zdravý instinkty a jen ej zapomněli poslouchat se zvednou i sami
Není tady
holcina napsal(a):
Ti, co mají zdravé instinkty, u STRMĚ nepadají. U dávno se je naučili poslouchat, NEZAPOMÍNAJÍ, a stojí pevně na vlastních nohou, protoe vědí, e netřeba plýtvat časem. Nu a má pravdu - drobná kobrtnutí zvládnou sami
Upravil(a) Pandorraa (7. 5. 2012 15:30)
Není tady
holcina napsal(a):
Vdy ano - a Pandořina kola, případně i Bohnice často patří k těm zvedacím technikám
Neexistuje ádná ivotní nutnost "já sama, sama..." jen monost.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
holcina napsal(a):
Ti, co mají zdravé instinkty, u STRMĚ nepadají. U dávno se je naučili poslouchat, NEZAPOMÍNAJÍ, a stojí pevně na vlastních nohou, protoe vědí, e netřeba plýtvat časem. Nu a má pravdu - drobná kobrtnutí zvládnou sami
Z toho mi oklikou plyne, e zdravě líní lidé mají zdravé instinkty, páč svým časem plýtvají opravdu minimálně ...
Upravil(a) Mía Kulička (7. 5. 2012 17:18)
Není tady
No tak to nepochybně Ale někteří z nás se k tomu musejí dopracovat - právě pod vedením svých zdravých instinktů......
Není tady
... a to znamená, e jsme doly k dalímu výkladu vlatovčího citátu. Vějířovko pozor: "Zapomenout na svou pravou podstatu (tedy na to, e jsme ve své prapodstatě línými pláovými lidoopy), je příčinou vseho utrpení (páč se celý ivot nutíme k práci a dalím pro nás nepřirozeným aktivitám).
Uvedomit si to (a přestat se zbytečně honit), přináí svobodu" ...
Upravil(a) Mía Kulička (7. 5. 2012 17:27)
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
... a to znamená, e jsme doly k dalímu výkladu vlatovčího citátu. Vějířovko pozor: "Zapomenout na svou pravou podstatu (tedy na to, e jsme ve své prapodstatě línými pláovými lidoopy), je příčinou vseho utrpení (páč se celý ivot nutíme k práci a dalím pro nás nepřirozeným aktivitám).
Uvedomit si to (a přestat se zbytečně honit), přináí svobodu" ...
doóbrý - a já pořád, e jsem taková nesvobodná, koda, e to poznání nepřilo dřív
Upravil(a) Vějířovka (7. 5. 2012 17:45)
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
holcina napsal(a):
Z toho mi oklikou plyne, e zdravě líní lidé mají zdravé instinkty, páč svým časem plýtvají opravdu minimálně ...
Mío, ze zkuenosti: není to tak.
Zdravě líný člověk se zdravými instinkty neexistuje
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Ti, co mají zdravé instinkty, u STRMĚ nepadají. U dávno se je naučili poslouchat, NEZAPOMÍNAJÍ, a stojí pevně na vlastních nohou, protoe vědí, e netřeba plýtvat časem. Nu a má pravdu - drobná kobrtnutí zvládnou samiZ toho mi oklikou plyne, e zdravě líní lidé mají zdravé instinkty, páč svým časem plýtvají opravdu minimálně ...
Mío, ze zkuenosti: není to tak.
Zdravě líný člověk se zdravými instinkty neexistuje
Proč? Myslí, e zdravá lenost se vylučuje se zdravými instinkty? Mě to naopak jde velmi dobře dohromady
Není tady
Nojo - taky mi připadá, e zdravá lenost je výsledkem zdravých instinktů Zdravá, čím myslím, e člověk není ochotnej se utvat.
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
Z toho mi oklikou plyne, e zdravě líní lidé mají zdravé instinkty, páč svým časem plýtvají opravdu minimálně ...Mío, ze zkuenosti: není to tak.
Zdravě líný člověk se zdravými instinkty neexistujeProč? Myslí, e zdravá lenost se vylučuje se zdravými instinkty? Mě to naopak jde velmi dobře dohromady
To ti věřím
Není tady
lupina montana napsal(a):
Nojo - taky mi připadá, e zdravá lenost je výsledkem zdravých instinktů Zdravá, čím myslím, e člověk není ochotnej se utvat.
Podle mého názoru názoru neochota se utvat nemá nic společného s leností alóbr s přirozenou inteligencí, která se s leností přímo vylučuje
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Podle mého názoru názoru neochota se utvat nemá nic společného s leností alóbr s přirozenou inteligencí, která se s leností přímo vylučuje
Počkej, nezaměňuj "zdravou lenost" s běnou "leností". Běná lenost je jen shnilost. Zdravá lenost souvisí s pudem sebezáchovy.
Není tady
No ona v zásadě lenost jako taková toti neexistuje - jeden etologický postulát praví, e "zdravý tvor je čilý a něčím se zabývá" S tím já velmi srdečně souhlasím a současně mi z toho plyne, e pokud se tvor nezabývá, znamená to, e buď potřebuje odpočinek, nebo není zdráv, neboli tak či onak není vpořádku, či ve své kůi, abych tak řekla
Upravil(a) lupina montana (8. 5. 2012 14:20)
Není tady
Take kdy se líně válím, ale zabývám se třeba mylenkama nejsem líná:-))) tos mě potěila:-)
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Počkej, nezaměňuj "zdravou lenost" s běnou "leností". Běná lenost je jen shnilost. Zdravá lenost souvisí s pudem sebezáchovy.
Mío,
já mám zdravou lenost právě tam, kde zdravou dravost
Četina je krásný jazyk, mnozí Čei s ní ale mají problém a vytvářeji zhovadilá spojení
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Mío,
já mám zdravou lenost právě tam, kde zdravou dravost
Četina je krásný jazyk, mnozí Čei s ní ale mají problém a vytvářeji zhovadilá spojení
Pandoro,
Čei jsou hlavně ... jak to říct ... opodění a teprvá se seznamují s geniálními spojeními, kteráto se u nás na Moravě zabydlela u dávno ... My na jihu jsme tedy té malinko pozadu, bo lenost jsme na zdravou a shnilou začali dělit teprve nedávno ... to bratři Hanáci jsou dál, páč se u dávno dopracovali k poznání, e kadá lenost je zdravá, čemu patřičně přizpůsobili i pravidla hanáčtiny:
"... Kombinace lenosti a nutnosti práce vak donutila pH (= pravý Hanák) vypořádat se s touto skutečností jednou pro vdy (na věke) a to navýsost elegantně - vymyslel rozkazovací způsob. Touto cestou se lze často dosíci jistého blahobytu při maximálním omezení vlastních aktivit.
Jak rozkazovat? Některá nepravidelná, ale uitečná slovesa například takto:
1. osoba jedn. č. - Pamatuj! pH sám sobě nikdy nerozkazuje!!!
2. osoba jedn. č. - Přenes!(přines), Dělé! (dělej), Nekecé! (neodmlouvej), Val! (táhni)
3. osoba jedn. č. - připojením zápony -te: Přeneste!, Děléte!, Nekecéte!, Valte!
1. osoba mn. č. - zavání pokrytectvím, protoe více Hanáků je dohromady jetě línějí ne jeden jediný pH - ke tvaru 2. os. j. č. přidáme zápoj -me: Přenesme!, Děléme! (téměř nepouívané), Nekecéme!, Valme!
2. osoba mn. č. - zvýeným hlasem pronesený tvar 3. os. jedn. č. - uvědomte si, e stojíte proti přesile pH!!!: Přeneste!!!, Děléte!!!, Nekecéte!!!, Valte!!!
3. osoba mn. č. - onikání bylo zrueno na Hané se zruením nevolnictví - "onikat" znamená "unikat" - hrozily toti hrozně hrozitánské emigrační vlny hroznů pH, zejména do českých měst, např. Vídně, často jetě podporované tvavými tiskovinami (viz. "Dopisy Oněginu") ... "
Před cestou do Holomóca lze více nastudovat tu.
No a to se dostávám k nezdravě pracovitým Ostravákům ... kterým se pro jistotu se svými objevy nesvěřujeme z důvodů potřeby zdůvodněné v citaci označené kurzívou.
Upravil(a) Mía Kulička (8. 5. 2012 21:57)
Není tady