6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Hezký den:)
narazila jsem tady v diskusích na citát a bohuel se marně snaím nalézt autora.
Prosím, jestli to sem někdo vloil, nejspí ví, odkud tato věta pochází.
Moc by mi to pomohlo, děkuji.
~ Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu. ~
Není tady
Zeptej se Hirondel. Myslím, e jde jen o heslo, které má svůj původ v budhistických nebo jogínských či jiných učeních.
Není tady
To je podpis Vlaovky, ano - ale ona u sem nechodí, Pavli.
Angíno (co to má holka neastná za nick? ) ale i kdyby ses mohla zeptat majitelky podpisu, rozhodně bys nedostala vysvětlení na podnose
Není tady
lupina montana napsal(a):
Angíno (co to má holka neastná za nick? ) ale i kdyby ses mohla zeptat majitelky podpisu, rozhodně bys nedostala vysvětlení na podnose
To je ale přesně to, o čem se bavíme na tom vlákně o Egu. Pokud zapomenu na svou vlastní podstatu, to je, e jsem universální Já, a mylně se domnívám, e jsem ta nií bytost, kterou prozatím vlastním, ale postupně umře (to, čemu na tom vláknu říkáme pracovně Ego), dotud bude pro mě existovat utrpení.
Take Hirondel nám vlastně poslala vzkaz.
Zdravím Hirondel na jejích cestách, moná e sem někdy jetě zavítá.
Upravil(a) Vějířovka (5. 5. 2012 8:06)
Není tady
Vějířovko, občas přemýlím, jestli to fakt myslí váně, co píe, nebo si jenom dělá pr... srandu. Vychází mi to spí na to druhé.
majkafa napsal(a):
Vějířovko, občas přemýlím, jestli to fakt myslí váně, co píe, nebo si jenom dělá pr... srandu. Vychází mi to spí na to druhé.
Majko, nedělám si vůbec srandu, proč si to myslí?
Jak tedy rozumí tomu citátu Hirondel ty?
Není tady
Nemyslím s citátem hirondel, ale veobecně. Vnímám tvé psaní, jako kdy to opisuje z nějakých ezoterických kníek, ale proitek tam není. Jen pouhá teorie bez hlubího významu a obsahu.
majkafa napsal(a):
Nemyslím s citátem hirondel, ale veobecně. Vnímám tvé psaní, jako kdy to opisuje z nějakých ezoterických kníek, ale proitek tam není. Jen pouhá teorie bez hlubího významu a obsahu.
No, ale já to, co píu, cítím jako pravdu, rozumím tomu jako pravdě a proitky tam také jsou - jde to sice pomalu, ale není třeba hodnotit. Nech ve plyne přirozeně, e?
Není tady
Já jenom píu, jak na mě tvé psaní působí.
Vějířovka napsal(a):
Angíno (co to má holka neastná za nick? ) ale i kdyby ses mohla zeptat majitelky podpisu, rozhodně bys nedostala vysvětlení na podnoseTo je ale přesně to, o čem se bavíme na tom vlákně o Egu. Pokud zapomenu na svou vlastní podstatu, to je, e jsem universální Já, a mylně se domnívám, e jsem ta nií bytost, kterou prozatím vlastním, ale postupně umře (to, čemu na tom vláknu říkáme pracovně Ego), dotud bude pro mě existovat utrpení.
Zdravím Hirondel na jejích cestách, moná e sem někdy jetě zavítá.
Myslim, ze neni treba vzletat az do takovych neuchopitelnych sfer ... Klidne bych zustala u toho, ze byt sama sebou osvobozuje, bo hrat nejake role, ktere mi nejsou vlastni, jen proto, ze to ocekava me okoli, je utrpeni. S tim je spojena vira v sebe sama, coz je zaklad pro jakoukoliv viru, nejen budhismus.
Není tady
majkafa napsal(a):
Já jenom píu, jak na mě tvé psaní působí.
A já ti zase odpovídám.
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Angíno (co to má holka neastná za nick? ) ale i kdyby ses mohla zeptat majitelky podpisu, rozhodně bys nedostala vysvětlení na podnoseTo je ale přesně to, o čem se bavíme na tom vlákně o Egu. Pokud zapomenu na svou vlastní podstatu, to je, e jsem universální Já, a mylně se domnívám, e jsem ta nií bytost, kterou prozatím vlastním, ale postupně umře (to, čemu na tom vláknu říkáme pracovně Ego), dotud bude pro mě existovat utrpení.
Zdravím Hirondel na jejích cestách, moná e sem někdy jetě zavítá.Myslim, ze neni treba vzletat az do takovych neuchopitelnych sfer ... Klidne bych zustala u toho, ze byt sama sebou osvobozuje, bo hrat nejake role, ktere mi nejsou vlastni, jen proto, ze to ocekava me okoli, je utrpeni. S tim je spojena vira v sebe sama, coz je zaklad pro jakoukoliv viru, nejen budhismus.
Kadý to vnímá tak jak je jeho přirozenost. Já jsem jen napsala, jak já rozumím citátu Hirondel.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
To je ale přesně to, o čem se bavíme na tom vlákně o Egu. Pokud zapomenu na svou vlastní podstatu, to je, e jsem universální Já, a mylně se domnívám, e jsem ta nií bytost, kterou prozatím vlastním, ale postupně umře (to, čemu na tom vláknu říkáme pracovně Ego), dotud bude pro mě existovat utrpení.
Zdravím Hirondel na jejích cestách, moná e sem někdy jetě zavítá.Myslim, ze neni treba vzletat az do takovych neuchopitelnych sfer ... Klidne bych zustala u toho, ze byt sama sebou osvobozuje, bo hrat nejake role, ktere mi nejsou vlastni, jen proto, ze to ocekava me okoli, je utrpeni. S tim je spojena vira v sebe sama, coz je zaklad pro jakoukoliv viru, nejen budhismus.
Kadý to vnímá tak jak je jeho přirozenost. Já jsem jen napsala, jak já rozumím citátu Hirondel.
Vykladu tohoto citatu je mnoho a vsechny mohou byt platne, aniz by se vzajemne vylucovaly. Dulezite je neustrnout na jednom z nich ... tedy pro mne.
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
Myslim, ze neni treba vzletat az do takovych neuchopitelnych sfer ... Klidne bych zustala u toho, ze byt sama sebou osvobozuje, bo hrat nejake role, ktere mi nejsou vlastni, jen proto, ze to ocekava me okoli, je utrpeni. S tim je spojena vira v sebe sama, coz je zaklad pro jakoukoliv viru, nejen budhismus.Kadý to vnímá tak jak je jeho přirozenost. Já jsem jen napsala, jak já rozumím citátu Hirondel.
Vykladu tohoto citatu je mnoho a vsechny mohou byt platne, aniz by se vzajemne vylucovaly. Dulezite je neustrnout na jednom z nich ... tedy pro mne.
Já přece neříkám, e můj výklad je jediný správný - a docela by mě zajímaly ty jiné výklady.
Není tady
to je pravda, u tu dlouho nebyla, proč ?
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
To mě zaujalo, určitě to tak je, jak píe, zase mě to trochu posunulo.
Mohlo by se to také nazvat pravdivostí.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Angíno (co to má holka neastná za nick? ) ale i kdyby ses mohla zeptat majitelky podpisu, rozhodně bys nedostala vysvětlení na podnoseto je pravda, u tu dlouho nebyla, proč ?
Proč, to přesně neříkala - zná Hir....jen, e u sem nebude chodit.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Kadý to vnímá tak jak je jeho přirozenost. Já jsem jen napsala, jak já rozumím citátu Hirondel.Vykladu tohoto citatu je mnoho a vsechny mohou byt platne, aniz by se vzajemne vylucovaly. Dulezite je neustrnout na jednom z nich ... tedy pro mne.
Já přece neříkám, e můj výklad je jediný správný - a docela by mě zajímaly ty jiné výklady.
Myslim, ze kazdy by mel hledat sve vyklady. Takove ty, ktere te napadnou uprostred deni ... kdy si reknes: no jo, tady to plati taky ... to ma daleko vetsi hodnotu, nez to, co nekde vyctes nebo vyslechnes.
Pro me osobne maji hodnotu predevsim zakonitosti, ktere jsou aplikovatelne v pritomnosti. Ziju prece tady a ted.
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
Myslim, ze kazdy by mel hledat sve vyklady. Takove ty, ktere te napadnou uprostred deni ... kdy si reknes: no jo, tady to plati taky ... to ma daleko vetsi hodnotu, nez to, co nekde vyctes nebo vyslechnes.
Pro me osobne maji hodnotu predevsim zakonitosti, ktere jsou aplikovatelne v pritomnosti. Ziju prece tady a ted.
To je přece samozřejmé, e kadý hledá své výklady, ale tady je tzv. duchovní, kde se o tom bavíme, to neznamená, e budu-li číst výklad někoho jiného, e ho bez uvaování přijmu - dokonce je to velmi obtíné, protoe se právě drím těch svých, osobních výkladů.
Ad "aplikovatelné v přítomnosti"
Tak to chápu taky, zajímá mě to, co jsem schopná nejen pochopit, ale i prakticky prověřit.
Upravil(a) Vějířovka (5. 5. 2012 13:47)
Není tady
Nejedná se o parafrázi Osha?
.............
ivot musí být hledání - ne touha, ale hledání: Ne ambice stát se tím či oním, prezidentem země, ministerským předsedou, ale hledáním, abych zjistil: Kdo jsem?
Je velmi zvlátní, e lidé, kteří nevědí, kdo jsou, se snaí být někým.
A přitom ani nevědí, kdo jsou právě teď!
Nejsou seznámeni se svým bytím, ale zato mají cíl stát se.
Stávání je nemoc due.
Bytí jsi ty.
Není tady
Citát vnímám stejně jako Mía Kulička.
Hir - pravidelně jsem Tě četla. Někdy lehce, s porozuměním, jindy se mi Tvoje odpovědi ztrácely v otázkách. Znala jsem jednu enu, která měla podobný projev jako Ty. Přestoe z ní vyzařoval klid a mluvila klidně, vdycky svými otázkami vyvolala zvlátní atmosféru, zneklidňovala. Člověk si uvědomil, kolik "okecávacích" slov pouije, ne řekne podstatu sdělení. Ona to dokázala pár slovy. Učila hru na klavír, před 14 lety odela na jih Indie do nějakého áramu - a u se neozvala. Kdykoli jsem Tě četla, připomínalas mi ji.
Upravil(a) aiga (6. 5. 2012 8:41)
Není tady
Tak Angina se u neozvala, přestoe jí to tak zajímalo Nemá nakonec Hir anginu, tak sem hodila trochu zrna, abychom se měly čím zabývat?
Není tady
Vějířovka napsal(a):
Tak Angina se u neozvala, přestoe jí to tak zajímalo Nemá nakonec Hir anginu, tak sem hodila trochu zrna, abychom se měly čím zabývat?
Hiro nepouívala interpunkci. A ani mi to k ní nesedí.
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Hiro nepouívala interpunkci. A ani mi to k ní nesedí.
No, já jsem si spí dělala legraci.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
To na ni nepasuje, Vějíovko - a u vůbec by si nezvolila myslím takovej nick
Není tady