Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#26 15. 5. 2012 14:02

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Proč jsou muži tak odlišní od žen???

zeny se klidne muzou dolnovat, muzi se mezi sebou muzou doplnovat
To můžou... ale uznej, že dvojice chlap-ženská k sobě pasuje tak nějak líp... obzvlášť zepředu http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#27 15. 5. 2012 14:02

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

KALIK napsal(a):

Do jaké míry by si holčička vybrala na hraní autíčko než typickou panenku? Nicméně toto jsou faktory řekněme "hmotné", které jsme získali tady na Zemi v téhle dimenzi. Naše nehmotná podstata je však bezpohlavní (obojpohlavní).

Jo, to je zajímavý. Kali, jednou běžel na tohle téma tuším na Spektru seriálek pokusů s batolatama - tam to vypadalo jako v hodně procentech vrozený. Holčičky si vybíraly "jin" hračky (domečky, z kostiček stavěly taky spíš uzavřený prostůrky) kdežto klučíci spíš "jang" - zrovna, že třeba stavěli spíš dovysoka ty kostky (to mi dost utkvělo, bylo to hodně zajímavý)
Pak jsem ale zase četla, že je stejně dospělí tak nějak predisponujou už tím, že na to myslej a nějak se u toho tvářej - tak si pak vyber cool
Mně se líbí ta jinakost, chci jen, aby se líbila všem smile Na můj vkus jsem potkala příliš mnoho lidí, kteří typicky ženský, nebo holčenčí projevy považujou za tak nějak méněcenný.....tedy, abych byla upřímná, přistihla jsem se u toho taky rodna
Holt zajetý manýry.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#28 15. 5. 2012 14:08

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

lupina montana napsal(a):

To je sice pravda, ale jinak vlastně tu odlišnost potvrzuješ smile Nejspíš myslíš víc jako chlap a tím pádem si docela často nerozumíš se ženama.
Takže zase odlišnost.

Ano potvrzuji odlisnost mne same od jinych zen. Zcela urcite, protoze odlisny je kazdy odjineho cloveka. nebo ma nekdo nejaky dukaz, ze je to jinak. Rada se  poucim.

Nemyslim jako muz, prootze nevim, co to vubec je "myslet jako muz". Treba nepovazuji muze jako celek za racionalini  ale hodne emocinalni az hystericke. Uz je to, ze nekde do nasi kultury zapsali pravidlo, ze lidstvo se deli na muze a zeny a tato kazda skupina ma nejake jasne dane vlastnosti, oni-muzi  jsou racionalni a zeny emocionalni. Uz tahle vypoved je radikalne emocionalni.  Kazdy clovek totiz ma vmozku cast, ktera je emocionalni a kdyby ji CLOVEK (0kazdy clovek) nemel, tak mu bude chybet pulka mozku.

Nechapu, kde si sebrala ze si nerozumim se zenama, nechapu, kde beres, ze casto. Tyhle neuveritelne zkratkovite interpretace maji byt jako tvuj argument?

Upravil(a) sahleb (15. 5. 2012 14:13)

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#29 15. 5. 2012 14:10

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

To můžou... ale uznej, že dvojice chlap-ženská k sobě pasuje tak nějak líp... obzvlášť zepředu http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png

To je anatomie, to je biologie. Tudiz ne rozdilne a spolecenske chovani. Biologie nema na to vliv.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#30 15. 5. 2012 14:11

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

KALIK napsal(a):

Do jaké míry by si holčička vybrala na hraní autíčko než typickou panenku? Nicméně toto jsou faktory řekněme "hmotné", které jsme získali tady na Zemi v téhle dimenzi. Naše nehmotná podstata je však bezpohlavní (obojpohlavní).

Jo, to je zajímavý. Kali, jednou běžel na tohle téma tuším na Spektru seriálek pokusů s batolatama - tam to vypadalo jako v hodně procentech vrozený. Holčičky si vybíraly "jin" hračky (domečky, z kostiček stavěly taky spíš uzavřený prostůrky) kdežto klučíci spíš "jang" - zrovna, že třeba stavěli spíš dovysoka ty kostky (to mi dost utkvělo, bylo to hodně zajímavý)
Pak jsem ale zase četla, že je stejně dospělí tak nějak predisponujou už tím, že na to myslej a nějak se u toho tvářej - tak si pak vyber cool
Mně se líbí ta jinakost, chci jen, aby se líbila všem smile Na můj vkus jsem potkala příliš mnoho lidí, kteří typicky ženský, nebo holčenčí projevy považujou za tak nějak méněcenný.....tedy, abych byla upřímná, přistihla jsem se u toho taky rodna
Holt zajetý manýry.

Tenhl e pokus s detmi je neuverotelny a jeho interpretace je smesna. Stejne jako nazor, ze zena je monogamni,protze ma jedno vajicko .(Zena nema jedno vajicko. )

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#31 15. 5. 2012 14:29

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

Nechapu, kde si sebrala ze si nerozumim se zenama, nechapu, kde beres, ze casto. Tyhle neuveritelne zkratkovite interpretace maji byt jako tvuj argument?

Někdes to zmiňovala, ale hledat se mi to nechce.
A ne, nemá to být argument - jako pro co, nebo proti čemu? va
Kromě toho, Sahleb - co se týče zkratkovitých argumentů - vyndej napřed břevno z oka svého, než mi vyčteš třísku..... wink

Není tady

#32 15. 5. 2012 14:45

helena
♥♥♥♥♥♥♥

To je anatomie, to je biologie. Tudiz ne rozdilne a spolecenske chovani.
Začínáš mi připomínat jednu puntičkářku... http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png Jo, zrovna tu.
Stejne jako nazor, ze zena je monogamni,protze ma jedno vajicko .(Zena nema jedno vajicko. )
Nepopřeš, že žena, na rozdíl od muže, má omezení počtu narozených potomků v možném čase, proto je pro ni monogamie výhodná. Monogamie co se jistoty vztahu, nikoli výběru otce dětí týče.

Není tady

#33 15. 5. 2012 14:53

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

helena napsal(a):

To je anatomie, to je biologie. Tudiz ne rozdilne a spolecenske chovani. Biologie nema na to vliv.

Tak jak - má, nebo nemá? lol
A pleteš se - než dojde k tomu doplňování tvarů tváří v tvář cool musejí se vyslat signály......tak schválně, vyšli chlapský seznamovací signály a budeme koukat, co se stane gloria Což už je společenské chování - i u zviřátek, natož u lidí.

Není tady

#34 15. 5. 2012 15:32

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

Někdes to zmiňovala, ale hledat se mi to nechce.
A ne, nemá to být argument - jako pro co, nebo proti čemu? va
Kromě toho, Sahleb - co se týče zkratkovitých argumentů - vyndej napřed břevno z oka svého, než mi vyčteš třísku..... wink

Ja jsem napsala, na zakladni tezi ,ze zeny jsou odlisni a nerozumi si, ze ja si nerozumim s (nektermi) zenami a naopak si rozumim s (nektrymi) muzi. Tudiz popiram tezi, ze si muzi a zeny nerozumi.

To neznamena, to same. Ty tvrdis, ze jsem nekde napsala, ze si "spatne rozumim CASTO se zenami".  Ja si casto, skoro stale, rozumim se zenami. Jen s nekterymi si nerozumim.

Docela predpokladam, ze je to u tebe to same.

Argument povazuji toto: "Nejspíš myslíš víc jako chlap a tím pádem si docela často nerozumíš se ženama."

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#35 15. 5. 2012 15:34

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

helena napsal(a):

Tak jak - má, nebo nemá? lol
A pleteš se - než dojde k tomu doplňování tvarů tváří v tvář cool musejí se vyslat signály......tak schválně, vyšli chlapský seznamovací signály a budeme koukat, co se stane gloria Což už je společenské chování - i u zviřátek, natož u lidí.

Ze "na sebe pasujou zepredu" je anatomie.  Ano pasujou.

Proc mam ja vysilat signaly? Nerozumim.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#36 15. 5. 2012 15:36

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

To je anatomie, to je biologie. Tudiz ne rozdilne a spolecenske chovani.
Začínáš mi připomínat jednu puntičkářku... http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png Jo, zrovna tu.
Stejne jako nazor, ze zena je monogamni,protze ma jedno vajicko .(Zena nema jedno vajicko. )
Nepopřeš, že žena, na rozdíl od muže, má omezení počtu narozených potomků v možném čase, proto je pro ni monogamie výhodná. Monogamie co se jistoty vztahu, nikoli výběru otce dětí týče.

Ufffffffffffffffffffffffffffff, ja to nikde nepopiram.

Kritizuji pomylenou tezi o tom, ze zeny jsou od prirody monogamni. A jeji pripitomele zduvodneni.

Stoprocentnejsem vedela, ze se na to nekdo presne takhle chytne.

To neni o tom kolik se tobe nebo me narodi deti. Fakt ne. offtopickapitulationkapitulationkapitulation

Upravil(a) sahleb (15. 5. 2012 15:37)

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#37 15. 5. 2012 15:37

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Ne jakýkoliv - mužský seznamovací. Proč - no abychom si experimentálně ověřili stejnost nebo různost mužů a žen, přece cool

Není tady

#38 15. 5. 2012 15:41

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

Kritizuji pomylenou tezi o tom, ze zeny jsou od prirody monogamni.

Možná nejsou - možná je celá ta štrapáce způsobená tím, že muži jsou naopak pudově polygamní, čímž vlastně vyvolávají potřebu monogamity u žen smile
Jinými slovy: pokud budu mít čtyři děti se čtyřmi otci a všichni otcové se budou starat, ze pro mě monogamie zbytečná. Jenže to je zase muštr dost nepřijatelnej pro muže, žejo vissla

Není tady

#39 15. 5. 2012 19:24

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

Kritizuji pomylenou tezi o tom, ze zeny jsou od prirody monogamni.

Možná nejsou - možná je celá ta štrapáce způsobená tím, že muži jsou naopak pudově polygamní, čímž vlastně vyvolávají potřebu monogamity u žen smile
Jinými slovy: pokud budu mít čtyři děti se čtyřmi otci a všichni otcové se budou starat, ze pro mě monogamie zbytečná. Jenže to je zase muštr dost nepřijatelnej pro muže, žejo vissla

Do  nedavna platila teze, ze zeny jsou monogamni a muzi polygamni. Lidstvo bylo, je a bude pudove polygamni, jenze zeny byly ve spolecnosti za sexulani aktivitu odsouzeny,......MUZI samozrejme. 

Je to logicky nesmysl. S kym maji byt muzi polygamni, kdyz jsou zeny monogamni?.

To odsouzeni je socilani zalezitost a nema nic spolecneho s biologii. Ovsem clovek se paruje, protze je to pro lidstvo vyhodne a je spis monogamni nebo sukcesivne monogamni. Navic o sexulani zene se ve spolecnosti moc pozitivne nemluvilo a proto se zeny snazi se tvarit jako mnogoamni a prizpusibily se diktatu spoolecnosti. Jejich sexualita je prisne kontrolovana. (viz panenstvi) ....

PS.: a to vubec nemluvim o zduvodneni teto neudrzitelne teze, kvuli tomu, ze zena ma JEDNO vajicko. lol

Ja vubec nemluvim o rozeni deti. Lidi jsou proste geneticky sexulani aktivni cely rok. Proc asi? Na rozdil o dzvorat.....Sex byl vyhrazen spis  radostem.

Upravil(a) sahleb (15. 5. 2012 19:27)

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#40 15. 5. 2012 20:19

majkafa
Host

sahleb napsal(a):

Je to logicky nesmysl. S kym maji byt muzi polygamni, kdyz jsou zeny monogamni?.

sahleb,to je logický nesmysl, cos napsala ty.
Jeden polygamní muž může být s mnoha monogamními ženami přece.

#41 15. 5. 2012 23:28

mamba
♥♥♥♥---

Odlišnost pohlaví je daná především hormonálně a s tím samozřejmě souvisí i souhrn tělesných znaků jedince.
Díky tomu muž disponuje větší fyzickou silou než žena, proto v historii muž zajišťoval fyzicky náročnější  činnosti , potřebné pro přežití. Žena se starala, především díky kojení, o potomky a domácnost.
Tento neměnný model přetrval ještě do nedávné doby, v současnosti se tyto základní odlišnosti stírají. Záleží především na prostředí, kde a jak je jedinec vychován, jaké má vzory , na jeho psychice, vzdělání, žebříčku hodnot,  cílech atd.
Proto mi připadá zbytečné hledat rozdíly mezi mužem a ženou. Je jedno, jestli má žena více  "tradičních mužských vlastností "a muž více "ženských", důležité je, jestli to oběma v páru vyhovuje a shodnou se.

Není tady

#42 16. 5. 2012 6:29

helena
♥♥♥♥♥♥♥

S kym maji byt muzi polygamni, kdyz jsou zeny monogamni?
S ženami, které ještě, už, nebo z jiných důvodů nejsou nuceny být monogamní.
Lidi jsou proste geneticky sexulani aktivni cely rok.
Některá zvířata taky... a u některých jsou celoročně sexuálně aktivní samci, na rozdíl od samic, které se tváří vstřícně pouze v říji. Proč asi?

Není tady

#43 16. 5. 2012 20:46

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Poměnka69 napsal(a):

Je to otázka stále debatovaná.Tak jako my ženy nechápeme muže tak muži nechápou nás ženy.

My muži vás nepotřebujeme chápat, nám stačí, když vás můžeme obdivovat smile

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#44 16. 5. 2012 20:58

majkafa
Host

Muž nemá ženu chápat, ale milovat. big_smile

ŽENY JSOU K TOMU, ABYCHOM JE MILOVALI A NE ABYCHOM JE CHÁPALI.-- WILDE ...

Upravil(a) majkafa (16. 5. 2012 20:59)

#45 16. 5. 2012 21:11

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Nebo Halas:

Slečno řekněte mi
jak to děláte
že hodiny neoněmí
když se svlékáte

smile

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#46 17. 5. 2012 9:16

Elizabet35
♥------

To je dobře Blacki, že už máš opět dobré manželství a svoji milovanou ženu.
A asi už si i v pohodě.
V jiné diskuzi si moc šťastně nepsal!
Radíš Poměnce, aby napsala co jí trápí, že je tu dost chlapů co by daly odpovědi,ale je tu dost málo chlapů co odpovídají,vidím jen tebe v této diskusi.
Asi jiní chlapi se do této debaty raději nepouští.
Ať se ženský poperou v názorech.
A ty Blacki víš co tvé ženě vadí(teda jestli jí vůbec něco vadí)?
A nebo Ty jí sám řekneš,když tobě něco vadí?

Není tady

#47 17. 5. 2012 10:40

Blackie
Host

Elizabet35 napsal(a):

To je dobře Blacki, že už máš opět dobré manželství a svoji milovanou ženu.
A asi už si i v pohodě.
V jiné diskuzi si moc šťastně nepsal!
Radíš Poměnce, aby napsala co jí trápí, že je tu dost chlapů co by daly odpovědi,ale je tu dost málo chlapů co odpovídají,vidím jen tebe v této diskusi.
Asi jiní chlapi se do této debaty raději nepouští.
Ať se ženský poperou v názorech.
A ty Blacki víš co tvé ženě vadí(teda jestli jí vůbec něco vadí)?
A nebo Ty jí sám řekneš,když tobě něco vadí?

Opět dobré manželství ? Já jsem nikde nepsal, že nemám dobré manželství a nemám svoji milovanou ženu... Na svoje manželství jsem si nikdy nestěžoval, protože si lepší neumím představit. Přečti si moje příspěvky a budeš vědět jak to mám v hlavě. V jiné diskusi jsem psal to, jak to cítím ve svém nitru za posledních pár let.
A asi už si i v pohodě.
Jsou věci, které rozebírat nechci.
vidím jen tebe v této diskusi
Pokud jsem dobře počítal, diskutuji tu já, Kalik a Axi, to nás zase tak málo není.
"A ty Blacki víš co tvé ženě vadí(teda jestli jí vůbec něco vadí)?"
Psal jsem"Mám dobré manželství a svoji milovanou ženu, ale kolikrát ani nevím, zda a co ji třeba trápí." takže na Tvoji otázku zda vím, co ji třeba trápí, nebo jestli je třeba z něčeho nešťastná je asi odpověď jasná... Kdybych to věděl, asi bych to, co jsem psal nenapsal. Na druhou stranu muži "řeší", takže se mi těžko kolikrát rozlišuje, zda jde jen o povídání si, nebo o to, aby se něco změnilo, protože jak je známo - náznaky u chlapů nefungují. Jestliže přestanu přemýšlet o tom, zda se moje wife něčím netrápí, jestli je šťastná, asi je něco špatně... Třeba ji netrápí nic a je šťastná.
"A nebo Ty jí sám řekneš,když tobě něco vadí?"
Snažím se, některé věci se říkají špatně (i já se třeba stydím), nebo se mi říkají špatně, protože nevím, jak to ten druhý vezme a tak si to nechám třeba pro sebe a nebo třeba jen proto, že "chlapi si přece nestěžujou".

P.S. Mám pocit, že odněkud je mi Tvůj styl psaní povědomej... Ale klidně se ptej dál.

Upravil(a) Blackie (17. 5. 2012 10:46)

#48 17. 5. 2012 10:44

majkafa
Host

Blackie napsal(a):

Psal jsem"Mám dobré manželství a svoji milovanou ženu, ale kolikrát ani nevím, zda a co ji třeba trápí." takže na Tvoji otázku zda vím, co ji třeba trápí, nebo jestli je třeba z něčeho nešťastná je asi odpověď jasná... Kdybych to věděl, asi bych to, co jsem psal nenapsal. Na druhou stranu muži "řeší", takže se mi těžko kolikrát rozlišuje, zda jde jen o povídání si, nebo o to, aby se něco změnilo, protože jak je známo - náznaky u chlapů nefungují. Jestliže přestanu přemýšlet o tom, zda se moje wife něčím netrápí, jestli je šťastná, asi je něco špatně...
"A nebo Ty jí sám řekneš,když tobě něco vadí?"
Snažím se, některé věci se říkají špatně (i já se třeba stydím), nebo se mi říkají špatně, protože nevím, jak to ten druhý vezme a tak si to nechám třeba pro sebe a nebo třeba jen proto, že "chlapi si přece nestěžujou".

P.S. Mám pocit, že odněkud je mi Tvůj styl psaní povědomej... Ale klidně se ptej.

A já mám přesně opačné zkušenosti se VŠEMI muži, co jsem potkala.
Muži NEŘEŠÍ. Muži žijí tady a teď. stolt
To ženy řeší. Aspoň ty, co znám. stolt

#49 17. 5. 2012 10:52

Blackie
Host

A já mám přesně opačné zkušenosti se VŠEMI muži, co jsem potkala.
Muži NEŘEŠÍ. Muži žijí tady a teď. stolt
To ženy řeší. Aspoň ty, co znám. stolt

Aha....tak to jsem asi ženská big_smilebig_smilebig_smile . Mně by docela vyhovovalo kolikrát umět žít tady a teď a všelijaký řešení a přemejšlení a kostlivce a jiný pikačoviny hodit někam do hajzlu. No třeba to jednou dám...

#50 17. 5. 2012 11:05

helena
♥♥♥♥♥♥♥

"chlapi si přece nestěžujou"
No vidíš... já to zase znám jako "Ty jsi ženská, ty si nemůžeš stěžovat."
No pravda... nemůžu... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí