6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mně se tak kapitola o dětech líbí moc, vak u jsem odkaz na ni dávala na nějakém sousedním fóru. Dostala jsem se k ní jetě za komunistů, v době, kdy jsem neměla dítě a velice mě to zasáhlo v tom pozitivním slova smyslu. Svoje dítě jsem se snaila vychovávat v tomto duchu. Je fakt, e jsem to tak nějak cítila i před tím, ne jsem se k tomuto úryvku dostala, ale nedokázala jsem to sama v sobě tak hezky vyjádřit.
Není tady
Mně ten způsob výchovy přijde násilný.
Ziki napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Ziki napsal(a):
O Pravdě můe mluvit jen ten, který ji proil. Křesantí mystici to měli vdycky velmi těké, protoe církevní vrchnost, která neměla o Pravdě ani ánunk je řídila a usurpovala, take se lehce mohlo stát, e milého usilujícího světce upálili.
Boí království a Buh je v nás.
..nevím jak se to vztahuje k mému příspěvku..
Pokud jakkoli správně uchopuje Ego, nic nezmění, stále jsi tam, kdes byla předtím.
To je tvůj názor,nu..Já jsem tím chtěla říct, e za křesany by o té problematice mohli mluvit křesantí mystici, protoe ti se s Pravdou seznámili, ale myslím, e ti právě nejsou "mluvčími" křesanů.
Nevím, co si představuje o tom, jak to myslí křesané. Křesan je samozřejmě velmi iroký pojem.
Myslí si, e člověk má tělo a dui, a ta due jde po smrti buď do pekla nebo do nebe?
A kde je to peklo a kde je nebe. Je Bůh také v pekle? Pokud Bůh není i v pekle, jak je to se vudypřítomností Boí?
Dají ti křesané dobrou odpověď na vechny otázky? Smí se ptát? Smí to vechno prověřovat, zda je to, co ti říkají, pravda?
Křesanství je dobrý duchovní směr, ale těko najde u něj ty dobré odpovědi na své otázky. Ty odpovědi pak ale nalézá i v křesanství, kdy se nejdřív seznámí s jinými duchovními směry, které to vechno lépe vysvětlují.Vějířovko,to bylo vyjádření pouze k egu. Sem na duchovní mohou psát jen mystici? A nejlépe východní..? Tak pardon,to mi nedolo, ponechám vás vaí skupině.
Mluvila jsem o křesanských.
Take podle křesanů je co, to Ego? Je to tělo i due nebo jen due, protoe tělo nakonec odpadne?
Není tady
Vějířovka napsal(a):
Pokud jakkoli správně uchopuje Ego, nic nezmění, stále jsi tam, kdes byla předtím.
Pokud své Já uchopím svým citem i rozumem v harmonii, u dávno nejsem, kde jsem byla
Není tady
agewa napsal(a):
... pokud je zatíené minulostí, stačí se zbavit minulosti ( ale i ona mě někdy pomáhá "přeít", jít dál)
Osobně si myslím, e své minulosti se snaí zbavit jen blázen, nu přesně ten, kdo má problém se svým "nerealizovaným" egem - já
Minulost, to je zkuenost kadého z nás, to jsou vzácné drahokamy, které jsme si odili, je to tedy nae pravda Jen je třeba je očistit od nánosu negativních emocí, které nám je brání uchopit, od iluzí a různých cizích pravd a představ
Není tady
majkafa napsal(a):
Mně ten způsob výchovy přijde násilný.
Zvlátní, to e ohýbám ego, učím mládě pravidlům, které mu pomohou nalézt klid, to je násilí? Nadarmo nemáme přísloví "Růst jako dříví v lese." "Ohýbej mě mamko, dokud jsem já Janko."
Není tam nic o násilí, ani o lámání osobnosti. Je to podle mě o naučení se přizpůsobovat vnějím silám, ohnout se, neprasknout, mít důvěru v sebe a svět, dokázat se v něm pohybovat, rychle a svině se orientovat a neubliovat. Jen tak můe íp doletět, co nejdál. Je vtom jisté otuení vůči nepříznivým situacím, ale vechno toto lze přece činit s láskou a dobrem v srdci i na jazyku.
Není tady
To je zajímavé, já to chápu úplně jinak - a to tak, e nae děti jsou pokračováním ivota samého, e nejsou naím vlastnictvím a e jim nemůeme vnucovat svoje mylenky, ale ponechat jim mylení vlastní. Láska rodičovská má být bezpodmínečná a děti neomezující.
Ale to neznamená absenci výchovy, to samozřejmě ne. Jen se k dětem nemůeme chovat jako ke svému vlastnictví a poadovat něco za něco, měli bychom se snait pomocí psrávné výchovy co nejlépe je připravit do ivota, ani bychom jim brali svobodu mylení, či je omezovali v jejich vývoji, který nemusí být podle naich představ.
Tak jsem pochopila slova o dětech.
Upravil(a) Judyna (13. 5. 2012 15:51)
Není tady
Judyno, vnímám to stejně, ale rozumím i Pavle.
Dítě potřebuje dostat řád, jinak se ztratí v chaosu a svou svobodu bude hledat velmi těko. Jen ten řád nesmí vycházet z frustrací jeho rodičů a vychovatelů.
Není tady
Ano a proto píu i o výchově, která samozřejmě obsahuje i určitý řád. Ale chce to přitom si umět připustit, e dítě (v tomto případě u to větí dítě) má svoje vlastní názory a svoji vlastní cestu. Já mu mohu dát ten základ - výchovu a řád podle svého nejlepího vědomí a svědomí, ale musím mu ponechat svobodu ití.
A přesně jak píe, ten řád nemůe vycházet z frustrací rodičů.
Není tady
Jasně, a přidám jetě nesplněné ambice rodičů. To je také docela průser. Take si rozumíme, dievčatá.
A jetě mě napadla jedna souvislost. Dítě potřebuje jistoty, hranice a mantinely, potřebuje získávat zkuenosti předáváním. Pokud by mělo svobodu v jakémkoli ohledu, jen to podpoří jeho nejistoty.
Vzpomínám si, e jsem jako puberák zazlívala rodičům, e mě nevychovávali, e jsem si od základky musela vecko zařizovat sama. To by nebyl a takový problém, kdyby v tom nechyběla ona energie - ona podpora luku, který vystřeluje íp.
Upravil(a) PavlaH (13. 5. 2012 18:38)
Není tady
A jetě mě napadla jedna souvislost. Dítě potřebuje jistoty, hranice a mantinely, potřebuje získávat zkuenosti předáváním. Pokud by mělo svobodu v jakémkoli ohledu, jen to podpoří jeho nejistoty.
Určitě. A to je právě ta výchova, řád, základ, který mu dodají rodiče, aby on si pak mohl zvolit vlastní cestu, mít vlastní mylenky. A aby k tomu dolo, musí to vedení rodiči být na jedné straně citlivé, tolerantní, na druhé straně důsledné a jistotu poskytující.
Není tady
Judyna napsal(a):
Určitě. A to je právě ta výchova, řád, základ, který mu dodají rodiče, aby on si pak mohl zvolit vlastní cestu, mít vlastní mylenky. A aby k tomu dolo, musí to vedení rodiči být na jedné straně citlivé, tolerantní, na druhé straně důsledné a jistotu poskytující.
Není tady
odporúčam Eckhart Tolle - Je ego zdrojem naich mylenek?
čeké titulky, dĺka videa 10:13
http://www.youtube.com/watch?v=xMqzSiaz … re=related
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Judyno, vnímám to stejně, ale rozumím i Pavle.
Dítě potřebuje dostat řád, jinak se ztratí v chaosu a svou svobodu bude hledat velmi těko. Jen ten řád nesmí vycházet z frustrací jeho rodičů a vychovatelů.
... a společnosti
Není tady
Eckhart Tolle - Co je Osvícení? dĺka videa 8:32
http://www.youtube.com/watch?v=AR1LrNo4r_w
Není tady
Marek_ napsal(a):
Eckhart Tolle - Co je Osvícení? dĺka videa 8:32
http://www.youtube.com/watch?v=AR1LrNo4r_w
Marku, děkuji za úasné odkazy. Ve přijde v pravý čas.
Není tady
Jo, Tolle a jeho Moc přítomného okamiku je bezva čtení.
Jen by mne ale zajímalo, proč kdy řeknu, e jsem skvělá a úasná bytost, tak tu mnozí málem omdlívají.....
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Jo, Tolle a jeho Moc přítomného okamiku je bezva čtení.
Jen by mne ale zajímalo, proč kdy řeknu, e jsem skvělá a úasná bytost, tak tu mnozí málem omdlívají.....
Protoe jetě nečetli Moc přítomného okamiku.
Kdy u to teda nevědí sami od sebe...
proč by museli číst aby pochopili?
Není tady
Toho pána jsem nejdřív četla a nadchnul mě... jak prosté a jednoduché, ale kdy jsem ho viděla na videu, tak ho zboňuji.... je přesně takový jako jeho psaní
Není tady