|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Jasné Marku, ale nidke jsem se tam nedočetla, že by se měl zbavit sebe samého, jen svého chtění, lpění....
Není tady
Ibaže ako sa stanem svojím slobodnejším Ja, ak nezahubím
svoje zaťažené Ja?
Zaťažené Ja je ego...
Není tady

PavlaH napsal(a):
Jasné Marku, ale nidke jsem se tam nedočetla, že by se měl zbavit sebe samého, jen svého chtění, lpění....
Běžný člověk se ale ztotožňuje s tím chtěním a lpěním a city a vášněmi - a to vše není pravé já, a to si je třeba uvědomit.
Není tady
Asi se tu opravdu přeme o přesný význam slova Ego - ego je já, je to vědomá složka
Pokud je "zatížené", pak vládne skrze chtění, lpění a vášně.
Pokud je "realizované" , tak prostě je. Může nabízet, chtění a lpění, ale to je tak asi všechno, co může.
Není tady
Marek_ napsal(a):
Ibaže ako sa stanem svojím slobodnejším Ja, ak nezahubím
svoje zaťažené Ja?
Toto ja si predstavujem ako naplnenie karmy - čiže, ak sa naučím všetko, čo som sa naučiť na tomto svete mala. Potom si myslím, že bude iná forma existencie, ktorá povedzme nebude potrebovať ani nijaké Ja. Ak ale budem chcieť. Pokým sa mám čo učiť, netrápim sa tým, že ešte nie som, kde nie som 
Není tady
Lupi, čo sa myslí tým "ak sa naučím všetko, čo som sa naučiť na tomto svete mala." Čo sa máš učiť?
Není tady
Vějířovka, sme na jednej vlne... chápeme to rovnako... Ego je falošné Ja... je to falošný stred.
Ak to chápe niekto inak, je to, samozrejme, v poriadku... taký je Život - všeobsahujúci...
Pavli, tiež sa mi zdá, že pod slovom Ego si tu viacerí predstavujú niečo iné, ako čím je... ale tak ako dva plus dva nie je päť, tak Ego nie je to "uvedomenie si seba", resp. "vedomá zložka"... Ego ("Zaťažené Ja") je Ja zaťažené minulosťou, teda tým, čo z nás naša minulosť urobila, aké názory, nádeje, túžby v nás vytvorila...
Není tady
Marek_ napsal(a):
Lupi, čo sa myslí tým "ak sa naučím všetko, čo som sa naučiť na tomto svete mala." Čo sa máš učiť?
Ja všeličo - a aj ty
ináč už by si vyžiaril do vysokých sfér 
Momentálne a v tomto živote napríklad uzatváram pomerne dlhú a veľmi zložitú kapitolu svojho vývinu. A som rozhodnutá odovzdať si túto robotu parádne vycizelovanú.......
Není tady
Môžeš byť konkrétna, čoho sa týka tá robota?
Chápem, ak nie... 
Není tady
Máš SZ
Není tady
dám ďalšiu stranu...
Manželstvo
I prevravela znova Almitra a povedala:
A čo Manželstvo, pane?
A on odpovedal takto:
Spolu ste sa narodili a spolu zostanete naveky.
Budete spolu, keď biele krídla smrti rozprášia
vaše dni.
Áno, aj v tichej spomienke Boha budete spolu.
Lež dožičte si voľnosť vo svojom spolubytí.
Kiež vánky nebies tancujú medzi vami.
Milujte jeden druhého, no láske nenasaďte putá:
nech radšej morom je, čo vlní sa medzi brehmi vašich duší.
Naplňte čašu druhému, no nepite z jednej čaše.
Obdarujte sa chlebom navzájom, no nejedzte z jedného bochníka.
Spievajte a tancujte spolu, buďte veselí, no dožičte
druhému byť aj sám,
ako sú struny lutny samy, hoci ich rozochvieva
tá istá melódia.
Darujte svoje srdce, ale kiež nevlastní ho ten druhý.
Pretože iba v dlani života je preň bezpečné miesto.
A stojte pri sebe, ale nie tesne vedľa seba:
lebo aj stĺpy chrámu stoja každý osve
a dub a cyprus nerastú v tieni toho druhého.
Není tady
http://uloz.to/hledej/?q=Prorok+d%C5%BEibr%C3%A1n nechce se mi hledat přímo pdf
už desetiletí mám v knihovně....dá se 
Není tady

Pavli, tiež sa mi zdá, že pod slovom Ego si tu viacerí predstavujú niečo iné, ako čím je... ale tak ako dva plus dva nie je päť, tak Ego nie je to "uvedomenie si seba", resp. "vedomá zložka"... Ego ("Zaťažené Ja") je Ja zaťažené minulosťou, teda tým, čo z nás naša minulosť urobila, aké názory, nádeje, túžby v nás vytvorila...
V křesťanství nejde o "vymýcení" ega,jako jakéhosi nadbytečného "nádoru". Není cílem ztratit svou identitu nebo svou vůli. Cílem je, že svou vůli, plány apod. podřídíme Boží vůli. Tedy nikoli ztráta identity, přání a podobně, ale spíše její rozvinutí novým směrem v souladu s dobrými Božími plány pro nás. Po hříchu se z ega stává problém pokud ho špatně uchopíme,pokud se stane jakýmsi vládcem. A naše doba, která dává takový důraz na seberealizaci našeho ega, tento problém ještě prohlubuje.
Není tady

Ziki napsal(a):
V křesťanství nejde o "vymýcení" ega,jako jakéhosi nadbytečného "nádoru". Není cílem ztratit svou identitu nebo svou vůli. Cílem je, že svou vůli, plány apod. podřídíme Boží vůli. Tedy nikoli ztráta identity, přání a podobně, ale spíše její rozvinutí novým směrem v souladu s dobrými Božími plány pro nás. Po hříchu se z ega stává problém pokud ho špatně uchopíme,pokud se stane jakýmsi vládcem. A naše doba, která dává takový důraz na seberealizaci našeho ega, tento problém ještě prohlubuje.
O Pravdě může mluvit jen ten, který ji prožil. Křesťanští mystici to měli vždycky velmi těžké, protože církevní vrchnost, která neměla o Pravdě ani ánunk je řídila a usurpovala, takže se lehce mohlo stát, že milého usilujícího světce upálili.
Boží království a Buh je v nás.
Pokud jakkoli správně uchopuješ Ego, nic nezměníš, stále jsi tam, kdes byla předtím.
Upravil(a) Vějířovka (12. 5. 2012 18:13)
Není tady
Marek_ napsal(a):
Vějířovka, sme na jednej vlne... chápeme to rovnako... Ego je falošné Ja... je to falošný stred.
Ak to chápe niekto inak, je to, samozrejme, v poriadku... taký je Život - všeobsahujúci...
a jak ty víš, že TVUJ výklad EGA je správný? co když mají pravdu oni a ne ty?
a pokd EGO je JA - proč se budu zbavovat sebe sama, části sebe? pokud je zatížené minulostí, stačí se zbavit minulosti ( ale i ona mě někdy pomáhá "přežít", jít dál)
Není tady

O Pravdě může mluvit jen ten, který ji prožil. Křesťanští mystici to měli vždycky velmi těžké, protože církevní vrchnost, která neměla o Pravdě ani ánunk je řídila a usurpovala, takže se lehce mohlo stát, že milého usilujícího světce upálili.
..nevím jak se to vztahuje k mému příspěvku..
Pokud jakkoli správně uchopuješ Ego, nic nezměníš, stále jsi tam, kdes byla předtím.
To je tvůj názor,nu..
Není tady
agewo, myslím si, že nejde o rozdíl tak zásadní. je to jen o významu slova. O našem pohledu na něj. A dokonce si myslím, že jsme si jej zcela vyjasnili. tedy u mě je jasno 
Otázka je, zda-li se bůh určitě nedá zaměnit s takovým tím našeptávačem. Vždyť vyšli z jednoho. Na to mi přijde naprosto jasný význam vyhnání Adama a Evy z ráje. Procitnout a zároveň díky tomu nemoci vytrvat v rái a vědomě se k obrazu ráje vracet. To chce nějakou práci.
Není tady
agewa napsal(a):
a jak ty víš, že TVUJ výklad EGA je správný? co když mají pravdu oni a ne ty?
a pokd EGO je JA - proč se budu zbavovat sebe sama, části sebe? pokud je zatížené minulostí, stačí se zbavit minulosti ( ale i ona mě někdy pomáhá "přežít", jít dál)
Agewa, pod slovom Ego si, samozrejme, môžeš predstavovať čo chceš, je to len slovo a Ty mu priradzuješ význam... všeobecne má však ten význam, o ktorom som písal... tak, ako hruška nie je jablko, tak Ego nie je Bohom...
Ego je Ja, ale falošné... je to tieň skutočného Ja, jeho sen... je aj iné Ja... o tom píšem. Chápem, že to nemusí byť zrozumiteľné... porozumenie je ale kľúč... Ego nie je možné zabiť, nie je možné ho odovzdať, alebo vzdať sa ho preto, lebo chceme... samotné to chcenie by bol jeho prejav... Ego zomrie samé... keď porozumieme... je nutné použiť Ego na to, aby zomrelo... aký paradox 
Upravil(a) Marek_ (12. 5. 2012 23:23)
Není tady
toto sa mi páči:
Deti
I povedala istá žena, čo si pritískala k prsiam dieťa:
Hovor nám o Deťoch.
A on prehovoril takto:
Vaše deti nie sú vašimi deťmi.
Sú synmi a dcérami života, jeho túžby po ňom samom.
Prichádzajú cez vás, ale nie od vás,
a hoci sú s vami, nepatria vám.
Môžete im dať svoju lásku, ale nie myšlienky,
lebo myšlienky majú vlastné.
Môžete stvoriť domov pre ich telá, nie však pre ich duše,
lebo ich duše sídlia v dome zajtrajška, kam nevstúpite
ani len vo svojich snoch.
Snažte sa byť im podobní, no nenúťte ich podobať sa vám.
Lebo život nekráča pospiatky, ani sa nezdrží vo včerajšku.
Ste luky, z ktorých vaše deti vylietajú ako živé šípy.
Lukostrelec vidí terč na cestičke nekonečna a ohýba,
napína vás zo všetkých síl, aby Jeho šípy leteli rýchlo a ďaleko.
Kiež vám je všetkým na radosť, ako vás Lukostrelec
ohýba, napína svojou rukou,
lebo rovnako, ako miluje šíp, čo letí, miluje aj luk,
čo ostáva v Jeho ruke.
Není tady
Ziki napsal(a):
V křesťanství nejde o "vymýcení" ega,jako jakéhosi nadbytečného "nádoru". Není cílem ztratit svou identitu nebo svou vůli. Cílem je, že svou vůli, plány apod. podřídíme Boží vůli. Tedy nikoli ztráta identity, přání a podobně, ale spíše její rozvinutí novým směrem v souladu s dobrými Božími plány pro nás.
Ziki, a ako sa pozná "Božia vôľa"? Čo je Božia vôľa? Čo chce Boh?
Není tady

Ziki napsal(a):
To je tvůj názor,nu..
Já jsem tím chtěla říct, že za křesťany by o té problematice mohli mluvit křesťanští mystici, protože ti se s Pravdou seznámili, ale myslím, že ti právě nejsou "mluvčími" křesťanů.
Nevím, co si představuješ o tom, jak to myslí křesťané. Křesťan je samozřejmě velmi široký pojem.
Myslí si, že člověk má tělo a duši, a ta duše jde po smrti buď do pekla nebo do nebe?
A kde je to peklo a kde je nebe. Je Bůh také v pekle? Pokud Bůh není i v pekle, jak je to se všudypřítomností Boží?
Dají ti křesťané dobrou odpověď na všechny otázky? Smíš se ptát? Smíš to všechno prověřovat, zda je to, co ti říkají, pravda?
Křesťanství je dobrý duchovní směr, ale těžko najdeš u něj ty dobré odpovědi na své otázky. Ty odpovědi pak ale nalézáš i v křesťanství, když se nejdřív seznámíš s jinými duchovními směry, které to všechno lépe vysvětlují.
Není tady
Marek_ napsal(a):
![]()
Lebo život nekráča pospiatky, ani sa nezdrží vo včerajšku.
Ste luky, z ktorých vaše deti vylietajú ako živé šípy.
Lukostrelec vidí terč na cestičke nekonečna a ohýba,
napína vás zo všetkých síl, aby Jeho šípy leteli rýchlo a ďaleko.
Kiež vám je všetkým na radosť, ako vás Lukostrelec
ohýba, napína svojou rukou,
lebo rovnako, ako miluje šíp, čo letí, miluje aj luk,
čo ostáva v Jeho ruke.
Toto mi přijde strašné. Až mi z toho jde mráz po zádech.
Nemám ráda zbraně a ještě takovéhle strašné.
Vím, že je to připodobnění.
Ale pro mě je to tak něco strašného, že se tady nedokážu oprostit od materiálna skutečného luku a šípu. Od materiálna zabíjení.
Upravil(a) majkafa (13. 5. 2012 8:45)

Vějířovka napsal(a):
Ziki napsal(a):
To je tvůj názor,nu..Já jsem tím chtěla říct, že za křesťany by o té problematice mohli mluvit křesťanští mystici, protože ti se s Pravdou seznámili, ale myslím, že ti právě nejsou "mluvčími" křesťanů.
Nevím, co si představuješ o tom, jak to myslí křesťané. Křesťan je samozřejmě velmi široký pojem.
Myslí si, že člověk má tělo a duši, a ta duše jde po smrti buď do pekla nebo do nebe?
A kde je to peklo a kde je nebe. Je Bůh také v pekle? Pokud Bůh není i v pekle, jak je to se všudypřítomností Boží?
Dají ti křesťané dobrou odpověď na všechny otázky? Smíš se ptát? Smíš to všechno prověřovat, zda je to, co ti říkají, pravda?
Křesťanství je dobrý duchovní směr, ale těžko najdeš u něj ty dobré odpovědi na své otázky. Ty odpovědi pak ale nalézáš i v křesťanství, když se nejdřív seznámíš s jinými duchovními směry, které to všechno lépe vysvětlují.
Vějířovko,to bylo vyjádření pouze k egu. Sem na duchovní mohou psát jen mystici?
A nejlépe východní..? Tak pardon,to mi nedošlo, ponechám vás vaší skupině.
Není tady
Majkafo, tady ale nejde o zbraně, ale o energii, kterou luk dává šípu. Já vím, máš to jinak, díváš se jen jiným pohledem....
Není tady
PavlaH napsal(a):
Majkafo, tady ale nejde o zbraně, ale o energii, kterou luk dává šípu. Já vím, máš to jinak, díváš se jen jiným pohledem....
Já vím.