6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jasné Marku, ale nidke jsem se tam nedočetla, e by se měl zbavit sebe samého, jen svého chtění, lpění....
Není tady
Ibae ako sa stanem svojím slobodnejím Ja, ak nezahubím
svoje zaaené Ja?
Zaaené Ja je ego...
Není tady
PavlaH napsal(a):
Jasné Marku, ale nidke jsem se tam nedočetla, e by se měl zbavit sebe samého, jen svého chtění, lpění....
Běný člověk se ale ztotoňuje s tím chtěním a lpěním a city a váněmi - a to ve není pravé já, a to si je třeba uvědomit.
Není tady
Asi se tu opravdu přeme o přesný význam slova Ego - ego je já, je to vědomá sloka
Pokud je "zatíené", pak vládne skrze chtění, lpění a váně.
Pokud je "realizované" , tak prostě je. Můe nabízet, chtění a lpění, ale to je tak asi vechno, co můe.
Není tady
Marek_ napsal(a):
Ibae ako sa stanem svojím slobodnejím Ja, ak nezahubím
svoje zaaené Ja?
Toto ja si predstavujem ako naplnenie karmy - čie, ak sa naučím vetko, čo som sa nauči na tomto svete mala. Potom si myslím, e bude iná forma existencie, ktorá povedzme nebude potrebova ani nijaké Ja. Ak ale budem chcie. Pokým sa mám čo uči, netrápim sa tým, e ete nie som, kde nie som
Není tady
Lupi, čo sa myslí tým "ak sa naučím vetko, čo som sa nauči na tomto svete mala." Čo sa má uči?
Není tady
Vějířovka, sme na jednej vlne... chápeme to rovnako... Ego je faloné Ja... je to faloný stred.
Ak to chápe niekto inak, je to, samozrejme, v poriadku... taký je ivot - veobsahujúci...
Pavli, tie sa mi zdá, e pod slovom Ego si tu viacerí predstavujú niečo iné, ako čím je... ale tak ako dva plus dva nie je pä, tak Ego nie je to "uvedomenie si seba", resp. "vedomá zloka"... Ego ("Zaaené Ja") je Ja zaaené minulosou, teda tým, čo z nás naa minulos urobila, aké názory, nádeje, túby v nás vytvorila...
Není tady
Marek_ napsal(a):
Lupi, čo sa myslí tým "ak sa naučím vetko, čo som sa nauči na tomto svete mala." Čo sa má uči?
Ja veličo - a aj ty ináč u by si vyiaril do vysokých sfér
Momentálne a v tomto ivote napríklad uzatváram pomerne dlhú a vežmi zloitú kapitolu svojho vývinu. A som rozhodnutá odovzda si túto robotu parádne vycizelovanú.......
Není tady
Môe by konkrétna, čoho sa týka tá robota?
Chápem, ak nie...
Není tady
Má SZ
Není tady
dám ďaliu stranu...
Manelstvo
I prevravela znova Almitra a povedala:
A čo Manelstvo, pane?
A on odpovedal takto:
Spolu ste sa narodili a spolu zostanete naveky.
Budete spolu, keď biele krídla smrti rozpráia
vae dni.
Áno, aj v tichej spomienke Boha budete spolu.
Le doičte si vožnos vo svojom spolubytí.
Kie vánky nebies tancujú medzi vami.
Milujte jeden druhého, no láske nenasaďte putá:
nech radej morom je, čo vlní sa medzi brehmi vaich duí.
Naplňte čau druhému, no nepite z jednej čae.
Obdarujte sa chlebom navzájom, no nejedzte z jedného bochníka.
Spievajte a tancujte spolu, buďte veselí, no doičte
druhému by aj sám,
ako sú struny lutny samy, hoci ich rozochvieva
tá istá melódia.
Darujte svoje srdce, ale kie nevlastní ho ten druhý.
Pretoe iba v dlani ivota je preň bezpečné miesto.
A stojte pri sebe, ale nie tesne vedža seba:
lebo aj stĺpy chrámu stoja kadý osve
a dub a cyprus nerastú v tieni toho druhého.
Není tady
http://uloz.to/hledej/?q=Prorok+d%C5%BEibr%C3%A1n nechce se mi hledat přímo pdf
u desetiletí mám v knihovně....dá se
Není tady
Pavli, tie sa mi zdá, e pod slovom Ego si tu viacerí predstavujú niečo iné, ako čím je... ale tak ako dva plus dva nie je pä, tak Ego nie je to "uvedomenie si seba", resp. "vedomá zloka"... Ego ("Zaaené Ja") je Ja zaaené minulosou, teda tým, čo z nás naa minulos urobila, aké názory, nádeje, túby v nás vytvorila...
V křesanství nejde o "vymýcení" ega,jako jakéhosi nadbytečného "nádoru". Není cílem ztratit svou identitu nebo svou vůli. Cílem je, e svou vůli, plány apod. podřídíme Boí vůli. Tedy nikoli ztráta identity, přání a podobně, ale spíe její rozvinutí novým směrem v souladu s dobrými Boími plány pro nás. Po hříchu se z ega stává problém pokud ho patně uchopíme,pokud se stane jakýmsi vládcem. A nae doba, která dává takový důraz na seberealizaci naeho ega, tento problém jetě prohlubuje.
Není tady
Ziki napsal(a):
V křesanství nejde o "vymýcení" ega,jako jakéhosi nadbytečného "nádoru". Není cílem ztratit svou identitu nebo svou vůli. Cílem je, e svou vůli, plány apod. podřídíme Boí vůli. Tedy nikoli ztráta identity, přání a podobně, ale spíe její rozvinutí novým směrem v souladu s dobrými Boími plány pro nás. Po hříchu se z ega stává problém pokud ho patně uchopíme,pokud se stane jakýmsi vládcem. A nae doba, která dává takový důraz na seberealizaci naeho ega, tento problém jetě prohlubuje.
O Pravdě můe mluvit jen ten, který ji proil. Křesantí mystici to měli vdycky velmi těké, protoe církevní vrchnost, která neměla o Pravdě ani ánunk je řídila a usurpovala, take se lehce mohlo stát, e milého usilujícího světce upálili.
Boí království a Buh je v nás.
Pokud jakkoli správně uchopuje Ego, nic nezmění, stále jsi tam, kdes byla předtím.
Upravil(a) Vějířovka (12. 5. 2012 18:13)
Není tady
Marek_ napsal(a):
Vějířovka, sme na jednej vlne... chápeme to rovnako... Ego je faloné Ja... je to faloný stred.
Ak to chápe niekto inak, je to, samozrejme, v poriadku... taký je ivot - veobsahujúci...
a jak ty ví, e TVUJ výklad EGA je správný? co kdy mají pravdu oni a ne ty?
a pokd EGO je JA - proč se budu zbavovat sebe sama, části sebe? pokud je zatíené minulostí, stačí se zbavit minulosti ( ale i ona mě někdy pomáhá "přeít", jít dál)
Není tady
O Pravdě můe mluvit jen ten, který ji proil. Křesantí mystici to měli vdycky velmi těké, protoe církevní vrchnost, která neměla o Pravdě ani ánunk je řídila a usurpovala, take se lehce mohlo stát, e milého usilujícího světce upálili.
..nevím jak se to vztahuje k mému příspěvku..
Pokud jakkoli správně uchopuje Ego, nic nezmění, stále jsi tam, kdes byla předtím.
To je tvůj názor,nu..
Není tady
agewo, myslím si, e nejde o rozdíl tak zásadní. je to jen o významu slova. O naem pohledu na něj. A dokonce si myslím, e jsme si jej zcela vyjasnili. tedy u mě je jasno
Otázka je, zda-li se bůh určitě nedá zaměnit s takovým tím naeptávačem. Vdy vyli z jednoho. Na to mi přijde naprosto jasný význam vyhnání Adama a Evy z ráje. Procitnout a zároveň díky tomu nemoci vytrvat v rái a vědomě se k obrazu ráje vracet. To chce nějakou práci.
Není tady
agewa napsal(a):
a jak ty ví, e TVUJ výklad EGA je správný? co kdy mají pravdu oni a ne ty?
a pokd EGO je JA - proč se budu zbavovat sebe sama, části sebe? pokud je zatíené minulostí, stačí se zbavit minulosti ( ale i ona mě někdy pomáhá "přeít", jít dál)
Agewa, pod slovom Ego si, samozrejme, môe predstavova čo chce, je to len slovo a Ty mu priradzuje význam... veobecne má vak ten význam, o ktorom som písal... tak, ako hruka nie je jablko, tak Ego nie je Bohom...
Ego je Ja, ale faloné... je to tieň skutočného Ja, jeho sen... je aj iné Ja... o tom píem. Chápem, e to nemusí by zrozumitežné... porozumenie je ale kžúč... Ego nie je moné zabi, nie je moné ho odovzda, alebo vzda sa ho preto, lebo chceme... samotné to chcenie by bol jeho prejav... Ego zomrie samé... keď porozumieme... je nutné poui Ego na to, aby zomrelo... aký paradox
Upravil(a) Marek_ (12. 5. 2012 23:23)
Není tady
toto sa mi páči:
Deti
I povedala istá ena, čo si pritískala k prsiam diea:
Hovor nám o Deoch.
A on prehovoril takto:
Vae deti nie sú vaimi demi.
Sú synmi a dcérami ivota, jeho túby po ňom samom.
Prichádzajú cez vás, ale nie od vás,
a hoci sú s vami, nepatria vám.
Môete im da svoju lásku, ale nie mylienky,
lebo mylienky majú vlastné.
Môete stvori domov pre ich telá, nie vak pre ich due,
lebo ich due sídlia v dome zajtrajka, kam nevstúpite
ani len vo svojich snoch.
Snate sa by im podobní, no nenúte ich podoba sa vám.
Lebo ivot nekráča pospiatky, ani sa nezdrí vo včerajku.
Ste luky, z ktorých vae deti vylietajú ako ivé ípy.
Lukostrelec vidí terč na cestičke nekonečna a ohýba,
napína vás zo vetkých síl, aby Jeho ípy leteli rýchlo a ďaleko.
Kie vám je vetkým na rados, ako vás Lukostrelec
ohýba, napína svojou rukou,
lebo rovnako, ako miluje íp, čo letí, miluje aj luk,
čo ostáva v Jeho ruke.
Není tady
Ziki napsal(a):
V křesanství nejde o "vymýcení" ega,jako jakéhosi nadbytečného "nádoru". Není cílem ztratit svou identitu nebo svou vůli. Cílem je, e svou vůli, plány apod. podřídíme Boí vůli. Tedy nikoli ztráta identity, přání a podobně, ale spíe její rozvinutí novým směrem v souladu s dobrými Boími plány pro nás.
Ziki, a ako sa pozná "Boia vôža"? Čo je Boia vôža? Čo chce Boh?
Není tady
Ziki napsal(a):
To je tvůj názor,nu..
Já jsem tím chtěla říct, e za křesany by o té problematice mohli mluvit křesantí mystici, protoe ti se s Pravdou seznámili, ale myslím, e ti právě nejsou "mluvčími" křesanů.
Nevím, co si představuje o tom, jak to myslí křesané. Křesan je samozřejmě velmi iroký pojem.
Myslí si, e člověk má tělo a dui, a ta due jde po smrti buď do pekla nebo do nebe?
A kde je to peklo a kde je nebe. Je Bůh také v pekle? Pokud Bůh není i v pekle, jak je to se vudypřítomností Boí?
Dají ti křesané dobrou odpověď na vechny otázky? Smí se ptát? Smí to vechno prověřovat, zda je to, co ti říkají, pravda?
Křesanství je dobrý duchovní směr, ale těko najde u něj ty dobré odpovědi na své otázky. Ty odpovědi pak ale nalézá i v křesanství, kdy se nejdřív seznámí s jinými duchovními směry, které to vechno lépe vysvětlují.
Není tady
Marek_ napsal(a):
Lebo ivot nekráča pospiatky, ani sa nezdrí vo včerajku.
Ste luky, z ktorých vae deti vylietajú ako ivé ípy.
Lukostrelec vidí terč na cestičke nekonečna a ohýba,
napína vás zo vetkých síl, aby Jeho ípy leteli rýchlo a ďaleko.
Kie vám je vetkým na rados, ako vás Lukostrelec
ohýba, napína svojou rukou,
lebo rovnako, ako miluje íp, čo letí, miluje aj luk,
čo ostáva v Jeho ruke.
Toto mi přijde strané. A mi z toho jde mráz po zádech.
Nemám ráda zbraně a jetě takovéhle strané.
Vím, e je to připodobnění.
Ale pro mě je to tak něco straného, e se tady nedokáu oprostit od materiálna skutečného luku a ípu. Od materiálna zabíjení.
Upravil(a) majkafa (13. 5. 2012 8:45)
Vějířovka napsal(a):
Ziki napsal(a):
To je tvůj názor,nu..Já jsem tím chtěla říct, e za křesany by o té problematice mohli mluvit křesantí mystici, protoe ti se s Pravdou seznámili, ale myslím, e ti právě nejsou "mluvčími" křesanů.
Nevím, co si představuje o tom, jak to myslí křesané. Křesan je samozřejmě velmi iroký pojem.
Myslí si, e člověk má tělo a dui, a ta due jde po smrti buď do pekla nebo do nebe?
A kde je to peklo a kde je nebe. Je Bůh také v pekle? Pokud Bůh není i v pekle, jak je to se vudypřítomností Boí?
Dají ti křesané dobrou odpověď na vechny otázky? Smí se ptát? Smí to vechno prověřovat, zda je to, co ti říkají, pravda?
Křesanství je dobrý duchovní směr, ale těko najde u něj ty dobré odpovědi na své otázky. Ty odpovědi pak ale nalézá i v křesanství, kdy se nejdřív seznámí s jinými duchovními směry, které to vechno lépe vysvětlují.
Vějířovko,to bylo vyjádření pouze k egu. Sem na duchovní mohou psát jen mystici? A nejlépe východní..? Tak pardon,to mi nedolo, ponechám vás vaí skupině.
Není tady
Majkafo, tady ale nejde o zbraně, ale o energii, kterou luk dává ípu. Já vím, má to jinak, dívá se jen jiným pohledem....
Není tady
PavlaH napsal(a):
Majkafo, tady ale nejde o zbraně, ale o energii, kterou luk dává ípu. Já vím, má to jinak, dívá se jen jiným pohledem....
Já vím.