6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Marek_ napsal(a):
My tady máme i jiné úkoly ne jen ít v trvalé meditaci. Být přítomni, dělat věci jak v daném okamiku nejlépe umíme. To stačí, ne?
Z tohoto príspevku sa mi zdá, ako by si meditáciu a ivot bez ega - v prítomnosti rozliovala... meditácia = ivot v prítomnosti... meditácia nemusí ma podobu sedenia v kresle alebo leania v posteli... meditova sa dá pri akejkožvek činnosti... ide o toto - ak odstaví ego, veci sa začnú dia "samé", ivot začne prúdi a prejavova sa cez Tvoje telo... nekonaj, nezasahuj, nechaj kona ivot...
"Svet si podmaní ten, kto nezasahuje. Kto má nutkanie kona, nikdy ho nezíska."
Nemyslím si, e bych rozliovala. Ale tvůj popis mi přijde jako nechat se vláčet ivotem, at se stane cokoli, přijímat to. Takhle ít nemůu a nedokáu. Pro mne je ivot kadodenní rozhodování a pozorování, kam jde proud. Ano, mylýlím se, na svůj vkus někdy a moc často. Ale to u je moje riziko, kdy jsem se rozhodla ít aktivně. Přesto se snaím věci dělat nejlépe jak umím (a potfora Ego si i k této afirmaci nalo skulinu )
Není tady
PavlaH napsal(a):
Marek_ napsal(a):
My tady máme i jiné úkoly ne jen ít v trvalé meditaci. Být přítomni, dělat věci jak v daném okamiku nejlépe umíme. To stačí, ne?
Z tohoto príspevku sa mi zdá, ako by si meditáciu a ivot bez ega - v prítomnosti rozliovala... meditácia = ivot v prítomnosti... meditácia nemusí ma podobu sedenia v kresle alebo leania v posteli... meditova sa dá pri akejkožvek činnosti... ide o toto - ak odstaví ego, veci sa začnú dia "samé", ivot začne prúdi a prejavova sa cez Tvoje telo... nekonaj, nezasahuj, nechaj kona ivot...
"Svet si podmaní ten, kto nezasahuje. Kto má nutkanie kona, nikdy ho nezíska."Nemyslím si, e bych rozliovala. Ale tvůj popis mi přijde jako nechat se vláčet ivotem, at se stane cokoli, přijímat to. Takhle ít nemůu a nedokáu. Pro mne je ivot kadodenní rozhodování a pozorování, kam jde proud. Ano, mylýlím se, na svůj vkus někdy a moc často. Ale to u je moje riziko, kdy jsem se rozhodla ít aktivně. Přesto se snaím věci dělat nejlépe jak umím (a potfora Ego si i k této afirmaci nalo skulinu )
Tenhle Markův popis se mi taky nějak nezdá. Ale moná je to jen méně vhodnou formulací.
Není tady
Někde jsem četla, e lidstvo je vlastně jedna bytost
Mylím si/verím, e nielen žudstvo, ale celé Stvorenie/Stvoritež je jedna "bytos"...
kadý čin má své semínko v mylence, kadá mylenka je výtvorem due a já-ego si vybírám, jaké mylenky chci tvořit
Podža realizovaných a aj ja to tak cítim, je kadý čin, ktorý vychádza z mylienky, činom ega... je jedno, či plánuje zabi človeka, alebo zachráni žudstvo - je to ego, z čoho vychádza to chcenie... naopak, kadý spontánny čin, čin vykonaný bez uvaovania, je činom Boha... je to stále vetko o tom istom - keď zablokujeme rozum, mysež, zablokujeme ego a stávame sa súčasou celku... sme ním, samozrejme, stále, len ego nás "oddežuje"...
Ale tvůj popis mi přijde jako nechat se vláčet ivotem, at se stane cokoli, přijímat to.
Myslím si, e bojova proti ivotu, ís proti prúdu, nie je to "pravé orechové"... je to, samozrejme, jedna z moností, ale prináa trápenie...
Není tady
"Tak mi vyznelo to, "Protoe bez ega není třeba v této dimentzi, na této planetě setrvávat."... nie, nie je treba... nič nie je treba, vetko, čo sa týka ivota je dobrovožné. Ale prečo by tu telo bez ega nemalo zostáva? Tomu nerozumiem..."
Tělo si můe setrvat, kde chce. Jene já to chápu tak, e nejsem jen tělo.
A to, co jsem, má spoustu jiných moností, kde přebývat a co tam zaívat, ne jen bez minulosti, bez budoucnosti a bez emocí setrvávavat zde.
"Vo veobecnosti prevláda v "duchovnej komunite" názor, e ivot v hmote je nejakým spôsobom "podradný, menejcenný" (neviem, aké správne slovo poui)... e to "pravé orechové" nastane a po smrti, resp. niekedy inokedy a inde, nie teraz a tu. Netvrdím, e aj Ty to takto berie, lebo neviem, ako to berie... len ma to pri čítaní toho príspevku napadlo..."
Nu, to je podle mne pěkná hovadina, ivot v hmotě je naprosto plnohodnotný dalím monostem, které due má. Podle mne je to jedno velké dobrodruství. Nakonec nikde jinde, ne ve hmotě se ani odpoutět naučit nemůe Zde se nakonec můe naučit spoustu jiných zajímavých a vzruujících věcí. A nejen naučit, ale můe si je i proít, na VLASTNÍM TĚLE POCÍTIT Ale monosti jsou omezené a kdy u vechno ví, chápe a cítí, tak to musí být dost nuda tu zůstávat, asi taková, jako chodit deset let po sobě pořád do stejné třídy i kdy jsi u na poprvé absolvoval se samými jedničkami.
Pak se buď začne nudit a nebo začne dávat rady těm, kteří jsou v ní poprvé - začne krmit svoje ego a po čase můe začít celé to jedno kolečko "hmotného bytí" nanovo.
"Nič také si nemyslím... verím, e vesmír je plný ivota..."
No vidí Tak proč to neprozkoumat a poznat jiné "bytí" ne to hmotné?
"Čítal som moc "jeho" kníh, verím, e bol... verím, e jeho ústa boli nástrojom Boha..."
Já jsem jeho knihu nečetla ani jednu.
Jen jsem četla, e se obklopoval přepychem, sbíral luxusní auta...a vůbec nic proti tomu nemám, proč ne. Jen nechápu, k čemu plně reralizovaný člověk potřebuje vlastnit plno věcí, proč na nich lpí....
" Mám polročnú a dva a poloročnú dcéru... práve som tú meniu dokŕmil nejakou kaou...
Trvám na tom, e deti sa rodia bez ega a ego získavajú časom... ich fyziologické potreby nemajú s egom nič spoločné... "
Děti se rodí se základními kody, získanými od obou rodičů - a u v nich mají zakodováné ego, které se domáhá naplnění jejich potřeb. Jinak by přece nepotřebovaly plakat, kdy mají hlad, plně by se spolehly na milující rodiče, e se postarají.
"Podža tejto logiky majú ego aj teniatka, kozliatka, vtáčiky atď... "
No tak to bezpochyby. Má doma nějaké zvířátko? Pokud tam má minimálně dvě, jistě ví, e kadé je úplně jiné a rojevuje se úplně jinak.
"Presne o to ide... by prirodzený... obyčajný, spontánny... ale to ide iba bez ega. Ak sa zapája ego, spontánnos je preč..."
Tak o tom se nepřu. To jde JEN s kultivovaným egem.
Není tady
lupina montana napsal(a):
Já tím ale myslela, e vědí, e oni jsou oni
Lupi, toto já vnímám jako vědomou část ega .
Vím, e jsem a pak jetě vím, KDO jsem.
Není tady
Marek_ napsal(a):
Podža realizovaných a aj ja to tak cítim, je kadý čin, ktorý vychádza z mylienky, činom ega... je jedno, či plánuje zabi človeka, alebo zachráni žudstvo - je to ego, z čoho vychádza to chcenie... naopak, kadý spontánny čin, čin vykonaný bez uvaovania, je činom Boha... je to stále vetko o tom istom - keď zablokujeme rozum, mysež, zablokujeme ego a stávame sa súčasou celku... sme ním, samozrejme, stále, len ego nás "oddežuje"...
Tohle vypadá, e ve, co pochází z rozumu - ega, je patně.
Jene to je příli velké zjednoduení.
Podle mě to není o tom zbavit se rozumu, ale uvést ho do harmonie s onou bezprostředností.
Naslouchat srdci i rozumu.
Nevím, jak by se ti líbilo, kdyby se například tvá ena SPONTÁNĚ rozhodla, e sebere vae děti a opustí tě, protoe se právě zamilovala jinde. Vypustila - zablokovala by naprosto rozum - podle tebe své ego - a la tam, kam ji srdce táhne. Tleskal bys jejímu "osvícení"?
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
To je ale definice Freuda, mě by spí zajímalo, co pod tím pojmem myslí mystici (on to vlastně řekl Marek, jen se nad vím - včetně Freuda zamyslet).
Se obávám, e mystici neuvaují jednotně ... Ale v principu vychází z toho, e kadý čin má své semínko v mylence, kadá mylenka je výtvorem due a já-ego si vybírám, jaké mylenky chci tvořit ... z čeho plyne, e jaké jsou mé mylenky, takové jsou mé činy a rovně mé zkuenosti v ivotě ... Spolupráce ega a due - dualita a rovnováha - jako ve vech pozemských systémech ... Naruení rovnováhy = nemoc.
Tak s tím souhlasím, ono to vpodstatě kopíruje i ten wikipopis od Freuda,jen trochu jinými slovy. Mens agitat molem (Duch hýbe hmotou). Jinak ne vechny duchovní směry,či náboenství povaují zde tento tělesný ivot za "podřadný,či méněcenný". Má svůj důvod a svůj úkol.
Není tady
Marek_ napsal(a):
Ale tvůj popis mi přijde jako nechat se vláčet ivotem, at se stane cokoli, přijímat to.
Myslím si, e bojova proti ivotu, ís proti prúdu, nie je to "pravé orechové"... je to, samozrejme, jedna z moností, ale prináa trápenie...
Tady si myslím e je ten rozdíl v naem mylení Marku. Já netvrdím, e kdy iju aktivně zákonitě zároveň jdu proti ivotu. nemyslím si, e ivot spočívá v tom , e se nechám jen unáet. Vdy v tom proudu mohu aktivně plavat, mohu si odpočinout, kdy cítím tu potřebu a mohu i zrychlit, kdy vidím hezký kus před sebou. To je aktivní vyuití ega. A e se občas spletu a jdu do peřejí po hlavě? Inu to u souvisí s onou volbou. A nemá nic společného s egem. Prostě aktivní způsob přijímám i s těmito riziky.
na druhou stranu já vidím velké riziko právě v tom unáení, se nechá jednou tak unést, a...
Je to jen o úhlu pohledu.
Upravil(a) PavlaH (4. 5. 2012 17:59)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Marek_ napsal(a):
Podle mě to není o tom zbavit se rozumu, ale uvést ho do harmonie s onou bezprostředností.
Nevím, jak by se ti líbilo, kdyby se například tvá ena SPONTÁNĚ rozhodla, e sebere vae děti a opustí tě, protoe se právě zamilovala jinde. Vypustila - zablokovala by naprosto rozum - podle tebe své ego - a la tam, kam ji srdce táhne. Tleskal bys jejímu "osvícení"?
Tak to je snad samozřejmé, e ne vechno,co vychází z rozumu a ega je patně. Jinak by to Bůh udělal jinak..
Není tady
Ziki napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Marek_ napsal(a):
Nevím, jak by se ti líbilo, kdyby se například tvá ena SPONTÁNĚ rozhodla, e sebere vae děti a opustí tě, protoe se právě zamilovala jinde. Vypustila - zablokovala by naprosto rozum - podle tebe své ego - a la tam, kam ji srdce táhne. Tleskal bys jejímu "osvícení"?Tak to je snad samozřejmé, e ne vechno,co vychází z rozumu a ega je patně. Jinak by to Bůh udělal jinak..
Moje řeč
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Marek_ napsal(a):
no taky můu spontálně přejít silnici. Co na tom, e tam jede auto, které fakt nepřetlačím?Konec konců due je nesmrtelná, e?
Není tady
Judyna napsal(a):
Jo tááák
Ale s tím uvědoměním moná souvisí i to sebeprosazování?
To duchovní je ale fuka
Áánebo naopak
Jj, je to duchovní fuka
Není tady
no podle tohoto mi ego dává pocit jedinečnosti a individuality, abych mohla za/proít určité zá/proitky , které jsou (moná) důleité pro rozvoj mojí due.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
Někde jsem četla, e lidstvo je vlastně jedna bytost, prostě to vechno patří dohromady. Kdy se vtělím, tak jsem vlastně vědomím v té jedné buňce té bytosti, ale protoe jsem jetě spící a nevědomá, tak si myslím, e jsem naprosto samostatná jednotka, e k ničemu nepatřím. Take Ego by bylo patná představa o tom, kdo jsem. Myslím, e jsem moje fyzické tělo, myslím, e jsem moje mylení, myslím, e jsem moje city , váně a chtění, myslím, e jsem smrtelná, ale kdy prohlédnu a uvědomím si, e jsem ta velká bytost, e patřím k tomu celku, pak zjistím, e jsem nesmrtelná, a e není třeba nic dělat, e "sedím ve vlaku, který sám jede a mohu svá zavazadla odloit".
S tímhl souhlasím, a na to, e vědět takovou věc nestačí - musí se cítit a tam jetě nejsme. A stejně si nemyslím, e bychom vyili bez ega i jakoto součást velkocelku - jen by bylo nae ego a pak společný nad-ego
Podle mě má plusmínus vědomí i kadá buňka - i kdy ego bych tomu pravda neříkala
Takový miniegouky, jako....
Není tady
Marek_ napsal(a):
Někde jsem četla, e lidstvo je vlastně jedna bytost
Mylím si/verím, e nielen žudstvo, ale celé Stvorenie/Stvoritež je jedna "bytos"......
Ja si myslím, e ete nieje
Ináč dobrý dikurz, Marek
Není tady
agewa napsal(a):
no taky můu spontálně přejít silnici. Co na tom, e tam jede auto, které fakt nepřetlačím?Konec konců due je nesmrtelná, e?
Přesně tak, vypnu rozum - ego a kamion nekamion, vyrazím
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Lupi, toto já vnímám jako vědomou část ega .
Vím, e jsem a pak jetě vím, KDO jsem.
Aha - tak já tohle vnímám jako čistokrevné ego - nebo v rovnováze. Pak můeme mít nabubřelé ego/pýchu "vím, kdo jsem a e jsem víc", nebo ego takové podměrečné "vím bohuel kdo jsem, a jsem méně"
Ale to pro zviřátka doufám jetě moc neplatí
Marek, iiel si niekedy na divokej vode? Vetina jazdy je asi tak "dávaj pozor, kade ide prúdnica", ale sú chvíle, kedy je najrozumnejie vyui protiprúd
Myslím, e sa netreba so ivotom bi, to súhlasím. Ale aj príjem je aktívna záleitos.....
Koukám teď Pavli, es mě předběhla
Upravil(a) lupina montana (4. 5. 2012 18:55)
Není tady
Napsat,e spontánní čin, bez uvaování, je činem Boha je přehnaný.
Není tady
Jj...věznice jsou takovejch plný
Není tady
I to.. ale myslím to veobecně.
Není tady
Ziki napsal(a):
I to.. ale myslím to veobecně.
Tak
Mně z toho prostě stále vychází, e to musí být v rovnováze.
Rozum a srdce jsou v rovnováze, v souznění.
Není tady
Ale na to musí rozum následovat srdce, ne naopak...ké bychom se naučili aspoň to.
Není tady
Ale na to musí rozum následovat srdce, ne naopak...ké bychom se naučili aspoň to.
Přesně tak
Není tady
myslím, e to bol Jei, kto povedal "buďte ako deti"
Ano,Marku, je to myleno,e takoví máme být k přístupu k Bohu a víře.
Není tady
Čítam knihu "Prorok a umenie pokoja" (Chalíl Dibrán)... nedá mi to, opíem sem jednu stranu
Za mojou samotou
Za mojou samotou je ďalia samota, ale tomu, kto
v nej ije, prichodí moja osamelos ako trhovisko
plné žudí a moje mlčanie ako zhluk zvukov.
Primladý som a privežmi netrpezlivý, aby som hžadal
takúto samotu. Zvuky z tamtoho údolia ete vdy
doliehajú do mojich uí a tiene, čo naň dosahujú,
mi prehradzujú cestu a ja sa nemôem dosta ďalej.
Za tamtými vrchmi sa nachádza čarovný lesík a tomu,
kto v ňom ije, pripadá môj pokoj ako víchor a moje
očarenie ako ilúzia.
Primladý som a privežmi búrlivý, aby som hžadal ten
posvätný lesík. V ústach mám pachu krvi a luky a ípy
mojich predkov ete vdy spočívajú v mojich rukách
a bránia mi odís.
Za týmto minulosou zaaeným Ja si ije svoj ivot
moje slobodnejie Ja. Preň sú moje sny bojom za súmraku
a moje túby hrkotom kostí.
Primladý som a privežmi rozhorčený, aby som sa stal
svojím slobodnejím Ja.
Ibae ako sa stanem svojím slobodnejím Ja, ak nezahubím
svoje zaaené Ja? Ak vetci žudia konečne nebudú slobodní?
Ako sa orol vo mne vznesie a k slnku a moje mláďatá
opustia hniezdo, ktoré som pre ne postavil svojím zobákom?
Není tady