|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

teda holky co se mi dneska stalo 
Jela jsem autobusem a předemnou nastupovala banda kluku, ale tak kolem 26. vsechny si posedali. Nejprve si mě prohlídli a pak seděli dál. Tak jsem popošlá dál, protože jsem si všimla místa vepředu, načež než jsem se tam dostala, tak mi ho zasedla nějaká paní. tak jsem tedy stala. Spousta lidí se sice podívala jako teda že jsem těhotná.. přeci už mám problém zapnout budnu a vydět to je, ale radši koukali z okýnka a to podotýkám i ženský, tak to mě nakrklo nejvíc. A dofinále ta paní co mi zasedla to místo, tak ta ldyž vystupovala mě natlačila na tyč a div neřvala zdovolením a to byla dvakrát taková jak já.
. Fakt děs... uplně mi to zkazilo náladu. Už aby bylo teplo a mohly jsme odložit zimní bundy, zo už se tak snadno nedá přehlédnout:dumbom:.
Není tady
Maso, víš to není tím, jestli je zima nebo jaro, to je vše jen v lidech
Takže sundání kabátu nic nezmění. Dodneska mám v živé paměti, jak jsem jela autobusem, byla jsem na konci 8 !!! měsíce (3 týdny před porodem), byl konec května, takže jsem byla v těhotenským kostýmu a vše bylo vidět, malý hrál zrovna kopanou, takže na břichu krásné vlny, visela jsem na tyči a pode mnou seděla mladá holka, která měla mé břicho přesně před očima a přesto koukala všude možně a pak tam seděl kluk, který se učil ze sešitu a já stála celou dobu (zhruba 35 minut jízdy). Nikdo v autobuse mě nepustil. Každý jen kouknul a nic. A od té doby jsem se už zařekla, a ani já už nikdy nikoho nepustím sednou (z vyjímkou těhotné ženy). Obzvláště alergická jsem na ty ženy středního věku, které si sezení div ne vynucují a dokážou pořvávat na celý autobus. Ale ani z těch, a bylo jich tam víc než dost, mě nikdo tenkrát sednout nepustil.
Není tady
Jo, a ještě chci dodat, doma mi pak vynadali (mamka) jak jsem blbá, že jsem někoho z toho sedadla nezvedla. Prý co kdybych sebou sekla (bylo mi totiž dost zle). Od toho totiž taky máme ten těhotenský průkaz, takže vytáhnout z tašky a zvedat ze sedadel. Já to nikdy ale neudělala
(holt blbá, no)
Není tady
No dneska to je normální, já taky vystavuji svoje bříško - totiž kabát už mám narvaný jak nic a musím říct, že za celou dobu mě pustila pouze jedna paní, jinak se nechytám 
Není tady
Holky, ja mela stejny zazitky a vim, ze chlapi ve veku 0-100 let proste tehulku nepusti. Vzdycky to byla nejaka starenka s hulkou, ktera me chtela pustit sednout, ale ja byla drsna a o misto jsem si rekla vzdycky nejakemu tupemu chlapovi, aby se mel za co stydet.............. V tomto musite byt nekompromisni.
Není tady
Hlasim z Japonska, ze tady to je uplne stejne.
Me uz se brisko take i pres zimni kabat hezky rysuje, ale s nikym to ani nehne. Dnes jsem si po velice dobe v tramvaji sedla, nebylo tak narvano, ale chvili na to se o kousek dal povesila na tyc jina tehulka, v o dost pokrocilejsim stadiu tehu, ale take ji vsichni ignorovali, i kdyz se na jeji bricho se zajmem divali. Ze sedadel je to ale ani nahodou nezvedlo.
Není tady
Maso vítej do klubu nespokojených těhul cestujících v dopravním prostředku
Já si tohle prožívám už delší dobu, a když si nepopovídám za celý den doma, tak určitě si pokecám v tramvaji, když někam vyrazím...
Př. č.1) nastupuji do tram - nikdo mě nechce pustit (už jsem si zvykla) a v tom se uvolní místo vepředu, tak razím, dosedám a slyším slečno, slečno mohla byste mě laskavě pustit a já na to, že jsem těhotná, mám to až na konečnou, takže jsem ráda, že mám místo a ona na to "vy jste těhotná?"
Př. č.2) sedím v narvaný tram - opět cestuji na konečnou a v tom slyším, jak nastupuje nějaká kurážná paní, která na mě haleká "jsem invalida, pusťte mě sednout", tak se zvedám otočím se na korpulentní čtyřicátnici a jiná paní mě pouští, takže jsme seděly naproti sobě s korpulentní dámou. A ona si všimla, že jsem těhotná a pronesla - těhotenství není žádná nemoc.. Tak jsem jí řekla, že ne, ale že se v přetopený a narvaný tramvaji necítím v sedmém měsíci dobře.. To zase něco začala mektat a paní co mi uvolnila místo říkala, že nemá se cenu bavit s takovou hysterkou...
Př. č.3) nastupuji do tramvaje a silnější slečna se psem nastupuje za mnou. Podotýkám, že toho pejska měla držet na krátko, ale to ona ne, takže pejsek se rozběhl a mě dala takovou ránu, že jsem odletěla a dala jsem si ránu do bříška o kabinu řidiče.. Jsem klidná povaha, ale občas mi to ujede, takže jsem jí pěkně vynadala. Vůbec se mi neomluvila...
Př. č.4) není z dopravního prostředku, ale na přechodu pro chodce do mě nacouval tranzit...
A to není všechno, ale dávám prostor i pro ostatní
Ale můžu Ti říct, že si pomalu začínám zvykat a bude hůř s kočárkama, dětičkama....
Není tady
Peti, s kočárkama a dětičkama je vážně ještě hůř... fakt když můžu, tak jedu autem - jenomže to zase nezaparkuju...
moje příhoda: stojím v narvaném troleji a držím se madla u dveří - šponovat na horní tyč jsem se v sedmém měsíci opravdu nechtěla... vedle mě stojí paní, která se chystá vystupovat a říká mi, slečno, pozor, ať vás neporazím... ale vtom si všimla bříška a pěkně nahlas na celý trolej zahalekala - ale vy byste tu asi neměla stát, ne? to byste si měla sednout... a myslíte, že někdo zabral? kdepák 
Není tady
Tino, taky pěkný
a nedej bože, když není místo u tyče a chytneš se držadla od sedadla, tak někteří sedící hodí takový ksicht, jaktože sis dovolila ohrozit jejich životní prostor... No nic, nemá cenu si dělat vrásky z neohleduplných lidí.
Já když si opravdu už potřebuju sednout, tak si vyhlídnu nějakýho typa a požádám ho uvolnění. A to je pak, "ježiš pardon, já jsem si nevšiml..."
Není tady
a nebo jsem jela s kámoškou, to jsem mohla být už tak v osmým, a nastoupily jsme, šalina plná děcek jedoucích ze školy s rodiči a lidí středního věku a nic, tak kámoška pronesla - má pronikavý hlásek - a to ti nedělá problémy, takhle stát? to bys s sebou mohla seknout, ne? tak jsem jí podobně nahlas odvětila, že už jsem zvyklá... kdyby pohledy zabíjely, tak jsme desetkrát mrtvé, ale že by někdo vstal... ba ne...
jenže stejně jsou ty nevolnosti nejhorší do 4. měsíce, a to ještě není nic vidět... 
Není tady
Teda holky je to fakt hrůza... člověk by řekl že aspoň ty ženské by to měly vědět jak nám je. Ja jsem taky klidná povaha, ale dneska mě to už vytočilo. no tedˇjdu pro malýho do školky a jedu za manželem do nemocnice, tak hurá do dopravním prostředků. 
To je fakt že s kočárem je to horší. Mě kolikrát musel pomáhat řidič
. navíc vám lidi nedaj přednost a valej se dopředu jak kdyby jste jim měli zabrat poslední místo. No fuj to jsem rozčilená.
Není tady
Mám jen prostou otázku: A když Vás nikdo nepustí, proč si o to místo slušně a stručně neřeknete samy? Připadá mi to lepší, než mít z podobných zážitků zkažený celý den anebo se zařeknout, že když teda mě nikdo nepustí, tak já už nikdy nikoho taky ne!
Ze svých těhotenství mám úplně stejné zkušenosti jako Vy - buď mě nepustil nikdo, anebo to byly paní středního věku. Jednou se stala výjimka potvrzující pravidlo, že mě velmi ochotně pustil mladý kluk. Když mě nikdo nepustil a já si chtěla sednout, poprosila jsem jednoduše buď nějakýho mladýho kluka nebo holku a nikdy se mi nestalo, že by odmítli, natož aby po mně někdo chtěl těhotenskou průkazku. Stejně jsem to dělala i v začátcích těhotenství, kdy na mně ještě bříško nebylo vidět, ale přesto mi bylo špatně. To jsem normálně poprosila o místo se stručným dodatkem, že jsem těhotná. A podobně to udělám, když vidím nějakou vetchou stařenku viset na tyči nad nějakým teenagerem: nejdřív se zeptám stařenky, zda si chce sednout, a pokud ano, slušně požádám teenagera; funguje to bez problémů. Souhlasím s tím, že pustit těhotnou ženu sednout by měla být samozřejmost, ale zároveň se o sebe v takovéhle maličkosti o sebe člověk může dobře postarat sám. Je to lepší, než to zbytečně očekávat od ostatních a pak se zlobit na celej svět 
Není tady
Ale to já si řeknu o to místo, když si potřebuji kecnout... ale mám pech, že zrovínka to moje místo někdo chce.
Není tady
tino, to mas pravdu. Ja jsem ted na zacatku sedmeho a nejak to tech dvacet az tricet minut v tramvaji ustojim i s tim brichem. Ale kdyz jeste zadne bricho nebylo, mela jsem casto v tramvaji navaly na omdleni a dvakrat se tak i opravdu stalo. Co si mysleli ostatni cestujici, to netusim, ja jsem tam ze sebe doslova strhavala obleceni, bylo mi nesnesitelne dusno, i kdyz to bylo v mrazivem pocasi okolo Vanoc. Mela jsem pocit, ze brzo umru, az tak mi bylo zle. Holky, jake je to pak s obrovskym brichem, tak v osmem a devatem mesici? Ted na zacatku sedmeho jsem celkem fit, ale pak s tim balonem nevim nevim... Asi je to dost unavne, ze?
Není tady

Ahoj holky, taky přidám jednu perličku ještě z období mého těhotenství. To jsme se vraceli s přítelem metrem domů a viděli dvě volná místa. Zamířili jsme k nim (byla jsem již v 8. měsíci), v tu chvíli se odněkud z druhého konce vozu přihnal dědek a dvěma skoky byl u sedadel. Na jedno si sednul, na druhé dal tašku a řekl, že ho prý drží manželce. Ta si však už místo našla a on místo uvolnil. Můj přítel se ale na dědka ohradil, co že si to dovoluje, když jsem těhotná. No fakt, kdybyste ho viděly, jak byl dědek mrštnej, tak byste žasly! No takových podobných příhod bylo více. Za své těhotenství jsem přišla na dva fígly lidí v dopravních prostředcích - buď něco čtou nebo koukají z okna. Těhotnou nikdo nevidí. Hodně nervů a nebojte se říct o místo:-)

Není tady

To je fakt děsný, co se děje?! Právě takový starý lidi, který to třeba ani nepotřebujou, tak řvou a domáhají se místa. Po mé zkušenosti autobudem se snažím jezdit autem a vše vyřizovat, když mám auto doma. Za to jsem i viděla staré lidi, které sotva chodí a tak a ani se neozvou a když je pustíte, tak ani nechtějí a musíte je přemlouvat. Když to nepotřebuju, tak se snažím stát, ale když je člověk nemocný a nebo těhotný, tak nikdy nevíte, kdy se vám udělá zle a pak může být pozdě. Myslím si, že by to měli ve školách také vyučovat. Jako rodinou výchovu, tak i společenské chování. 

Není tady
Tak to se k vam musim pridat....MAm syna a uplne nejlepsi je ,kdyz jedu autobusem i s nim. On se poradne nechce drzet,proste ho to nebavi :-)) na to kolik jsem tehu,je to na me videt... Ale ja se s tim nemazlim,jak vidim ze misto neni,lidi nevidi,nahlas na maleho rikam,at se poradne drzi,ze to vypada,ze mas dnes asi nikdo nepusti sednout. A skoro vzdy to nekomu dojde.
Je to opravdu sila ... Mej te se krasne..................
Není tady