Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#176 2. 5. 2012 12:37

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Re: O odpuštění

Egó je prostě a obyčejně jen "já", nebo tedy označení faktu, že vím, že jsem. A v psychologickém pohledu na tři struktury psýché - rodič, dospělý, dítě - je to ten dopělý - tak ho i já chápu.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#177 2. 5. 2012 12:39

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

To je ovšem velký omyl, že umřeš se smrtí ega, to si můžeš myslet jen tehdy, když se za ego považuješ.

Tohle tu nikdo netvrdí, Vějířovko......ale i duše potřebuje hmotu stejně jako naopak a  je zřetelné, že není dobré "tvar" hmoty střídat příliš často - naopak, zjevně je žádoucí udržet jej co nejdéle a využít veškerý jeho potenciál do posledního drobku. (až na výjimky, samozřejmě)
Z tohohle hlediska je velice žádoucí mít dobré a zdravé ego.... promiň, ale "zbavit se ega" předčasně je jako trhat nezralý jabka, jako zbavovat se nohy, třeba va
Já hlavně nevidím jediný rozumný důvod - obávám se, že lidi si myslí, že se tím nějak urychlí jejich přestup do nirvány, nebo co...a stejně tak se obávám, že se převelice mýlí.
Je čas zrání a čas zralosti, abych tak řekla - a není to totéž.

Ad Minařík - neznala jsem ho, jen jsem o něm slyšela, nevím, jestli měl rodinu, firmu, nevímco...  že meditoval, no tak to dneska snad medituje kdekdo - realizoval se teda? A jak se to vůbec pozná, takhle zevně?

Lupino, to že se smrtí ega zemřu tvrdil Kalik a přímo na toto tvrzení jsem odpovídala.
Jinak s tebou 100% souhlasím, že všechno má svůj čas a není možné trhat nezralé ovoce.
Bylo by skvělé, kdybychom si ujasnili, co tím Egem každý z nás vlastně myslí.

Květoslav Minařík měl velmi těžký život - od dětství až po odchod z fyzického těla.
Víc si přečteš např v Přímé stezce, v životopise Kéčara a dalších dílech.

Upravil(a) Vějířovka (2. 5. 2012 12:41)

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#178 2. 5. 2012 13:18

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Ale mně se ho nechce číst...myslela jsem, že mi to řekneš stručněji, jak to vypadá, když je někdo realizovaný. roll myslím, jak se to pozná - když žije i když umře.

Není tady

#179 2. 5. 2012 13:30

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Ale mně se ho nechce číst...myslela jsem, že mi to řekneš stručněji, jak to vypadá, když je někdo realizovaný. roll myslím, jak se to pozná - když žije i když umře.

Běžný člověk, který ho potká, asi nepozná nic, jako nebylo nic vidět na Ježíši. Poznají to ti, co jsou také na Cestě a obyč. člověk to asi pozná tehdy, když ten realizovaný se mu chce nechat poznat, ale to ty přece všechno víš.

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#180 2. 5. 2012 14:29

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No, nevím va jak jsi na to přišla? Slyším pořád "realizovaný sem, realizovaný tam" ale co si pod tím představit? Tak jsem si vytvořila nějakou představu, ale myslela jsem si, že ty o tom víš něco konkrétnějšího roll
Navíc, co se myslí tím na Cestě? Na cestě je každej...tak jestli se tím myslí člověk, který se sebou pracuje vědomě? A na jakém stupni?

Není tady

#181 2. 5. 2012 15:18

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

No, nevím va jak jsi na to přišla? Slyším pořád "realizovaný sem, realizovaný tam" ale co si pod tím představit? Tak jsem si vytvořila nějakou představu, ale myslela jsem si, že ty o tom víš něco konkrétnějšího roll
Navíc, co se myslí tím na Cestě? Na cestě je každej...tak jestli se tím myslí člověk, který se sebou pracuje vědomě? A na jakém stupni?

Mně připadá, že ty toho víš hodně , a že jsi citlivá, že spoustu věcí sama vnímáš, tak se chci zeptat, neděláš si země legraci, když chceš, abych ti odpovídala?
Já o tom vím to, co čtu a čemu uvěřím, protože to pociťuji jako pravdu. Nějak člověk musí začít.ˇ
O mystické cestě mluví Meiring (nevím, jestli to píšu správně), Jung a pro mě hlavně Květoslav Minařík. Nechce se mi věřit, že jsi o něm nevěděla.
Na začátku je třeba se rozhodnout pro to, že přijmeš morální zásady, které jsou předepsány, pak pokračuješ v soustřeďování a pozorování všeho dění. Takhle to ale nemá význam popisovat, je lepší si přečíst Přímou stezku, tak to máš vše podrobně popsané.
Mně připadá, že postupně zvyšuješ tím soustřeďováním frekvenci a dostáváš se do vyšších čaker, v těch vnímáš jiné věci, než v běžném životě, ujasňuješ si kdo jsi ...
asi to píšu blbě, fakt je lepší si to přečíst.

Upravil(a) Vějířovka (2. 5. 2012 15:28)

Není tady

#182 2. 5. 2012 15:37

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Vějířovka napsal(a):

Mně připadá, že ty toho víš hodně , a že jsi citlivá, že spoustu věcí sama vnímáš, tak se chci zeptat, neděláš si země legraci, když chceš, abych ti odpovídala?
Já o tom vím to, co čtu a čemu uvěřím, protože to pociťuji jako pravdu. Nějak člověk musí začít.ˇ
O mystické cestě mluví Meiring (nevím, jestli to píšu správně), Jung a pro mě hlavně Květoslav Minařík. Nechce se mi věřit, že jsi o něm nevěděla.
Na začátku je třeba se rozhodnout pro to, že přijmeš morální zásady, které jsou předepsány, pak pokračuješ v soustřeďování a pozorování všeho dění. Takhle to ale nemá význam popisovat, je lepší si přečíst Přímou stezku, tak to máš vše podrobně popsané.
Mně připadá, že postupně zvyšuješ tím soustřeďováním frekvenci a dostáváš se do vyšších čaker, v těch vnímáš jiné věci, než v běžném životě, ujasňuješ si kdo jsi ...

přiznávám se, řže ho taky neznám.
mám pocit, že přijmout morální zásady by mělo vyjít ze mě, ne že by mi měl někdo předepisovat jaké jsou. Pořád si totiž myslím, že tyto zásady se můžou člověk od člověka lišit ( jasně mohou být i stejné, ale není to jaksi podmínkou)

Není tady

#183 2. 5. 2012 15:51

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Vějířovka napsal(a):

...
Lupino, to že se smrtí ega zemřu tvrdil Kalik a přímo na toto tvrzení jsem odpovídala.
...

Ano, tvrdím, že pokud zabiješ ego, umřeš, už nebudeš člověk. Píchni si nůž do srdce a uvidíš smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#184 2. 5. 2012 15:53

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Rozhodně si z tebe nedělám legraci va
Junga jsem četla dost, ale mystickou cestu si nějak neuvědomuju, asi jsme se v jeho díle minuly smile
A jinak.....no, já nejsem tak nějak stavěná na žádnýho guru, nejlíp mně sedne, na co si přijdu sama, i když samozřejmě mě leckdy leccos nakopne. Ale převzít něčí učení, to není pro mně....jednou mě chytlo nadšení pro Ram Dase a řekla jsem si, že to by byla cesta! A pak se mi zdál sen, jak je zima a já jdu a jdu a jdu takovou tou rozhamtanou, zamrzlou, obtížně schůdnou cestou a dojdu tam, odkud jsem vyšla smile tak mě nadšení přešlo ajnscvaj.
Nadto zastávám názor, že každý jsme originál a jako takovému je nám jíti i originální cestou, a že zvyšovat vibrace lze různě.
Nevím, jestli bych někdy vůbec chtěla být "realizovaná" a jestli případně budu mít na výběr - já si to představuju jako stav, kdy už tě život ve hmotě nemá čemu naučit. Mně na tom hlavně zajímalo, jestli se to dá na někom poznat, nebo jestli se to vůbec dá poznat.....že je někdo jakoby na konci učení.
Á, k Meyrinkovi (myslíš toho spisovatele, jo?) tak o tom pořád básnila kamarádka, jak zachytil ducha Prahy a mystik a tak podobně - tak jsem si přečetla pár povídek a musím se přiznat, že mě nijak nezasáhly a nakonec mě jedna tak naprdla, že s Meyrinkem mám utrum cool
Teď mě napadá k tomu názvu Přímá stezka jedna věc: já často zabloudím a dlouho mě to švalo, že právě nedovedu přímo z bodu á do bodu bé......než mi došlo, že právě ta zabloudění měla často největší kouzlo, největší poznání - teď nemyslím jen fyzicky.
Než mi prostě došlo, že cesta má být tím cílem smile aspoň pro mně a aspoň teď.

Není tady

#185 2. 5. 2012 16:49

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Minaříkovu stezku jsem četla a nepříjde mi, že by měl život výrazně těžší než mnozí lidé, kteří ke mně přicházejí.
O "realizovaném" člověku také píše Bohunka Truhlářová ve svých knihách. Zajímavé je, že všichni "realizovaní" si nejprve museli těžce nabít nos, aby se vzpamatovali, přestali kolem sebe tlouct a začali se "realizovat", to jest jak já to chápu žít v souladu s Řádem Vesmíru. Čistit se a zbavovat všech negací, osvobozovat svou mysl ode všeho lpění a závislostí a uvádět do souladu srdce a rozum, přičemž prvotně naslouchají srdci - intuici. Umějí se spojit se svou duší...

Takže, lupiš, to je přesně to, co ty děláš smile Mnozí lidé nepotřebují číst knihy, prostě to, co je v nich žijí. Jiní jich mohou přečíst stohy a stejně jen pořád dokola žvaní...
Já osobně jsem jich přečetla několik, ale jsem stejný typ jako ty. Na algoritmy a zákonitsoti si nejradědji přicházím sama, jen v případě, že hrozí velký průšvih, zalistuji v knihách a nebo raději naslouchám moudřejším a zkušenějším stoltsmile

Nu a smrt ega pochopitelně znamená smrt fyzického těla, myslím, že Kalik to pochopil dobře. Protože bez ega není třeba v této dimentzi, na této planetě setrvávat. To dělají jen na nebe vzatí Mistři, aby druhým pomohli, nu jako třeba Ježíš stolt

Nevěřím tedy, že kdokoliv z lidí je natolik, tedy stoprocentně realizovaný, aby měl nulové ego a přesto tu setrvával.
Věřím, že každý, kdo po tom touží a pracuje pro to, stavu osvícení může na několik sekund, minut, možná i hodin dosáhnout. Tím zvyšuje svoje vibrace, realizuje se, osvobozuje z hmoty a vrací se rychleji domů.

Ovšem ne každý po tom touží - "tupouni" rozhodně ne, nejprve o té možnosti ani nevědí, zapomněli, pak se jí brání, jejich nezralé ego se brání - ne každému se to daří, protože ne každý umí své ego zvládat a kultivovat, aby ho jednou mohl s klidem v duši odložit, odejít a už se sem nevrátit. Oprostit se ode všeho a všech, kteří ho sem poutají stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#186 2. 5. 2012 16:54

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

agewa napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

přiznávám se, řže ho taky neznám.
mám pocit, že přijmout morální zásady by mělo vyjít ze mě, ne že by mi měl někdo předepisovat jaké jsou. Pořád si totiž myslím, že tyto zásady se můžou člověk od člověka lišit ( jasně mohou být i stejné, ale není to jaksi podmínkou)

samozřejmě, že to rozhodnutí vyjde ze mě, ani není nutné přijmout ty zásady, které se tam píšou, je to spíš pro tebe pro inspiraci.

Není tady

#187 2. 5. 2012 17:10

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Tak já vám sem dám něco na hraní - http://ografologii.blogspot.com/search/ … %A1%C5%99i
Jenom si tu stránku musíte odrolovat na Hawkins -Mapa vědomí, abyste se dostali na to, co myslím. smile

Není tady

#188 2. 5. 2012 17:20

Ziki
♥♥♥♥♥--

Taky konkrétně Minaříka neznám.Na první pohled asi na člověku není poznat že se "realizoval",že došel k cíli cesty.Ale na druhou stranu,proč taky,důležité je to hlavně pro něj. Možná by to mohlo být poznat z toho jak jedná,nebo odpovídá.

Opravdový přítel je ten, který první přijde, když celý svět odejde.

Není tady

#189 2. 5. 2012 17:25

Johana50
♥♥♥♥♥--

Koukám, že se duchovní příjemně probudilo z norování a je tu velmi zajímavé téma.
Co se týká toho jak vypadá člověk a jeho fyzicko-duchovní přebývání  na této zemi, mě byly nejbližší pro pochopení knihy E. Tooleho Moc přítomného okamžiku a Nová Země.
Srozumitelný výklad co je Ego- mysl- emocionální tělo a jak fungují. Ego je jednoduše popsáno jako míra ztotožnění  se s okolním materiálním světem a rolemi , které v něm zaujímáme. Čím víc sám sebe člověk ztotožňuje například se svou kariérou já jsem matka, já jsem učitel/ka nebo já žiju v dobré čtvrti, s tím co vlastní  a podobně... tím větší je jeho Ego. Zkušenostmi a postupným zbavováním se iluzí v průběhu životů se ego zmenšuje  ve prospěch zvyšující schopnosti milovat a propojit se s celým stvořením. V konečné fázi pak většinou zůstane jen nějaký pozůstatek z Ega, který je schopen udržet  nás v hrubohmotných vibracích. U osvícených to může být třeba jen ta poslední malá ,neškodná touha po obdivu nebo nějaká drobná "neřest".
To je moje ryze osobní představa o tom jak to funguje, která je mi názorově  i osobně prožitou zkušenotí blízká.
Na druhou stranu jsem četla i knihy (např. Poselství z Prahy) , které je připisováno O. Stolařovi, jednomu z velkých mystických učitelů  ještě z dob totalitních. V  této knize je návod , tak zvaná "cesta mystická, tzv. mystická smrt" jak se zbavit ega, tento praktický, podrobný  návod jak se stát mystikem  mi velmi připomínal zasvěcovací rituály z dob starého Egypta, tak jak je vybraní kněží  podstupovali v pyramidách. Ovšem  tehdy i z rizikem fyzické smrti nedokonale připravených adeptů.
Na tenhle zůsob nějak ucelený názor nemám. Nebylo to nic jednoduchého , jak si matně vzpomínám. ( je to už delší dobu, co jsem knihu měla v ruce). Samozřejmě je to cesta jen pro někoho , stejně tak jako ve starověku.

Upravil(a) Johana50 (2. 5. 2012 17:35)

Není tady

#190 2. 5. 2012 17:51

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Vějířovka napsal(a):

Morální zásady, které jsou předepsány  http://www.postsmile.net/img/20/2007.gif  to miluju, když někdo něco předepisuje.

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#191 2. 5. 2012 17:51

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Ziki napsal(a):

Taky konkrétně Minaříka neznám.Na první pohled asi na člověku není poznat že se "realizoval",že došel k cíli cesty.Ale na druhou stranu,proč taky,důležité je to hlavně pro něj. Možná by to mohlo být poznat z toho jak jedná,nebo odpovídá.

Přesně tak, není žádný důvod k tomu, aby to kdokoli věděl nebo poznal.

Není tady

#192 2. 5. 2012 18:00

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-

Jinak ego mi pomáhá existovat v tomhle hmotném světě. A záleží na uvědomění si sebe sama jak se tomu egu poddám a nechám je jím ovládat.... to si myslím je taky takové měřítko toho jak daleko jsme na SVÉ cestě. Schválně to zdůrazňuji, protože každý jí má jinou a jedinečnou. Někdo potřebuje dostat pořádně po čuni až tak, že prodělá třebas těžkou nemoc a někdo si zvesela našlapuje jako víla na paloučku a " jde mu to samo" .... spíš bych řekla ne učení jako napojení.

Není tady

#193 2. 5. 2012 18:00

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

pomněnka napsal(a):

Morální zásady, které jsou předepsány  http://www.postsmile.net/img/20/2007.gif  to miluju, když někdo něco předepisuje.

Moc krásně to říká Hugo Háss v "Mravnost nade vše". Ten jeho  závěrečný proslov nad vlastní sochou si nikdy nenechám ujít smile A to ten film natočili už za první republiky! Halt někomu to ne a nedojde sad

Není tady

#194 2. 5. 2012 18:03

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

To, co píše Johana, vnímám jako nesopělé ego, to, co mi nedovolí uvědomit si vlastní Já.
Uvrhá mne do lpění, závislostí a strachů.

Není tady

#195 2. 5. 2012 18:04

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-

Jo tak ten mě dohání až k slzám http://www.postsmile.net/img/19/1945.gif Miluji tyhle prostá moudra ze života.

Není tady

#196 2. 5. 2012 18:04

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

pomněnka napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

Vždyť máš svobodnou vůli. Nikdo ti nic nepředepisuje, radí ti jen ti, co určitou cestou prošli. Pokud tou cestou nechceš jít, tak tě to ani nemůže zajímat. A pokud tou cestou chceš jít a myslíš si, že žádnou radu nepotřebuješ, tak je to také tvoje volba.

Není tady

#197 2. 5. 2012 18:12

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

pomněnka napsal(a):

Moc krásně to říká Hugo Háss v "Mravnost nade vše". Ten jeho  závěrečný proslov nad vlastní sochou si nikdy nenechám ujít smile A to ten film natočili už za první republiky! Halt někomu to ne a nedojde sad

Film "Mravnost nade vše" není o mravnosti, ale o parodii mravnosti. Mravnost, jak jí vidí jógíni a ostatní mystici je vnitřní rozhodnutí, které dělám po zralé úvaze, sama pro sebe. Ne abych hodnotila jiné, říkala jim, co mají dělat atd.
Je to rozhodnutí, o kterém nemusí nikdo vědět (a možná, že by ani neměl vědět). Nedělám to pro vnější svět.
Takže odvolávat se na tento film je úplně mimo mísu.

Upravil(a) Vějířovka (2. 5. 2012 18:14)

Není tady

#198 2. 5. 2012 18:19

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Johana50 napsal(a):

Koukám, že se duchovní příjemně probudilo z norování a je tu velmi zajímavé téma.
Co se týká toho jak vypadá člověk a jeho fyzicko-duchovní přebývání  na této zemi, mě byly nejbližší pro pochopení knihy E. Tooleho Moc přítomného okamžiku a Nová Země.
Srozumitelný výklad co je Ego- mysl- emocionální tělo a jak fungují. Ego je jednoduše popsáno jako míra ztotožnění  se s okolním materiálním světem a rolemi , které v něm zaujímáme. Čím víc sám sebe člověk ztotožňuje například se svou kariérou já jsem matka, já jsem učitel/ka nebo já žiju v dobré čtvrti, s tím co vlastní  a podobně... tím větší je jeho Ego. Zkušenostmi a postupným zbavováním se iluzí v průběhu životů se ego zmenšuje  ve prospěch zvyšující schopnosti milovat a propojit se s celým stvořením. V konečné fázi pak většinou zůstane jen nějaký pozůstatek z Ega, který je schopen udržet  nás v hrubohmotných vibracích. U osvícených to může být třeba jen ta poslední malá ,neškodná touha po obdivu nebo nějaká drobná "neřest".
To je moje ryze osobní představa o tom jak to funguje, která je mi názorově  i osobně prožitou zkušenotí blízká.
Na druhou stranu jsem četla i knihy (např. Poselství z Prahy) , které je připisováno O. Stolařovi, jednomu z velkých mystických učitelů  ještě z dob totalitních. V  této knize je návod , tak zvaná "cesta mystická, tzv. mystická smrt" jak se zbavit ega, tento praktický, podrobný  návod jak se stát mystikem  mi velmi připomínal zasvěcovací rituály z dob starého Egypta, tak jak je vybraní kněží  podstupovali v pyramidách. Ovšem  tehdy i z rizikem fyzické smrti nedokonale připravených adeptů.
Na tenhle zůsob nějak ucelený názor nemám. Nebylo to nic jednoduchého , jak si matně vzpomínám. ( je to už delší dobu, co jsem knihu měla v ruce). Samozřejmě je to cesta jen pro někoho , stejně tak jako ve starověku.

Takto bych to také cítila.

Není tady

#199 2. 5. 2012 18:20

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-

Však já taky vím, že mám svobodnou vůli a taky jí používám. Jen jestli taky počítají se svobodnou vůlí ostatních ti, co předepisují ty mravní kodexy a předem je nevyloučí za její používání ze svého stáda cesty poznání vissla  mno nic.... třebas i to je jejich cesta, kterou si potřebují projít.... hjarta

Není tady

#200 2. 5. 2012 18:29

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Rozhodně si z tebe nedělám legraci va
Junga jsem četla dost, ale mystickou cestu si nějak neuvědomuju, asi jsme se v jeho díle minuly smile
A jinak.....no, já nejsem tak nějak stavěná na žádnýho guru, nejlíp mně sedne, na co si přijdu sama, i když samozřejmě mě leckdy leccos nakopne. Ale převzít něčí učení, to není pro mně....jednou mě chytlo nadšení pro Ram Dase a řekla jsem si, že to by byla cesta! A pak se mi zdál sen, jak je zima a já jdu a jdu a jdu takovou tou rozhamtanou, zamrzlou, obtížně schůdnou cestou a dojdu tam, odkud jsem vyšla smile tak mě nadšení přešlo ajnscvaj.
Nadto zastávám názor, že každý jsme originál a jako takovému je nám jíti i originální cestou, a že zvyšovat vibrace lze různě.
Nevím, jestli bych někdy vůbec chtěla být "realizovaná" a jestli případně budu mít na výběr - já si to představuju jako stav, kdy už tě život ve hmotě nemá čemu naučit. Mně na tom hlavně zajímalo, jestli se to dá na někom poznat, nebo jestli se to vůbec dá poznat.....že je někdo jakoby na konci učení.
Á, k Meyrinkovi (myslíš toho spisovatele, jo?) tak o tom pořád básnila kamarádka, jak zachytil ducha Prahy a mystik a tak podobně - tak jsem si přečetla pár povídek a musím se přiznat, že mě nijak nezasáhly a nakonec mě jedna tak naprdla, že s Meyrinkem mám utrum cool
Teď mě napadá k tomu názvu Přímá stezka jedna věc: já často zabloudím a dlouho mě to švalo, že právě nedovedu přímo z bodu á do bodu bé......než mi došlo, že právě ta zabloudění měla často největší kouzlo, největší poznání - teď nemyslím jen fyzicky.
Než mi prostě došlo, že cesta má být tím cílem smile aspoň pro mně a aspoň teď.

Pokud nejsi stavěná na žádného guru a chceš jít svobodně, pak je právě Minařík pro tebe zajímavý. On šel cestou také sám a nebyl zatížen ani žádnými náboženskými představami. Doporučuje vlastní praxi, vlastní cestu, kterou kontroluje rozumem.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí