18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
prazdno je cíl... ano je to tak majko a i kdy ti to v první chvíli přijde jako rána do palice, ve skutečnosti je to velmi osvobozující proitek. Je třeba to jen promyslet a pochopit.
Marku - i dalajláma má své touhy a přání, ví o nich, myslím vak, e je zpracovává tak, e na nich nelpí, není pyný natolik aby se tválřil e nejsou a taky si neroztáčí dalí kolo samsáry. Sám přiznal, e neví jak by obstál v ivotě nemít tu čest ít v jakési "izolaci" vnějích vlivů.
Myslím, e ega se opravdu nelze zbavit. Jde jen registrovat, e tam je a e má poradní hlas. To je vechno. Pokud se do toho vnitřního klidu dokáu ponořit a ponořím, vyhledávám ho stále víc, ale přitom nemohu ztratit nic ze svých vzpomínek, ze sebe sama. My ijeme svoje ivoty, máme svoje důleité body, kterými jsme si někde v meziivotí přáli projít. A vědomý ivot i meditace nám mohou pomoci harmonizovat nae osoby. Myslím si, e zbavit se ega znamená ochudit se o nějakou stránku ivota a neprojít cestu.
A Lupiku díky za vytaení plodu a nemoci. Ta absurdnost mi z toho taky tluče do oka
Není tady
Ziki napsal(a):
Judyna napsal(a):
Tak to mě taky zajímá. Jestli se dá nějak pracovat s tím, e mi je člověk nějak nesympatický, ani bych s ním měla nějakou patnou zkuenost.
Kdy je ti někdo nesympatický asi to nepředělá. Pracovat se s tím dá,pokud s dotyčným nemá patnou zkuenost. Je to o toleranci.Zkus třeba nenechat se tím pocitem ovládat a uvědom si,e dotyčný za to nemůe,e zrovna tobě nesedí,a e ani ty kadému nemusí být sympatická. Nikdo není dokonalý.Věřící by to měli zvládnout skrz víru. Jinak nezbývá ne se trénovat
Jo, dělám to tak a asi se nic jiného vymyslet nedá. A zároveň se snaím nedat na první dojem. Větinou sice "vyjde", ale jsou případy, kdy ne a nakonec se z prvotně nesympatického člověka vyklube sympaák.
Stejně je to ale zajímavé, to, jak někdo Ti hned sedne, ani by se před tím nějak projevil a někdo ne. Prostě hned, ani bych si stačila do něj něco "promítnout".
Není tady
Marek_ napsal(a):
Áno, ego je naou súčasou... tak, ako je kvet súčasou čerene... a keď nastane čas, kvet odpadne a zmení sa na plod. Zmieri sa s tým, e ego sme my a nič sa s tým nedá robi mi pripadá, ako by niekto tvrdil, e je smrtežne chorý, tá choroba sa dá lieči, ale on to iba prijíma a nejako to u doije... nie, ego nie sme my, nie je to naa podstata, je to súbor naich predstáv, názorov, túob, snov, fantázií, mylienok... je to súbor niečoho, čo v skutočnosti neexistuje, resp. existuje iba v naich hlavách, prostredníctvom mysle.
ivot bez ega je ivot v prítomnom okamiku... bez názorov, bez súdov, prázdny a prijímajúci to, čo ivot prináa, nech je to čokožvek... "minulos" sa u stala a neodstane sa, nemá zmysel sa ňou zaobera... "budúcnos" ete neexistuje a nikto nevie, čo prinesie, zajtra môeme by mŕtvi... keď sa stíime a vyenieme z hlavy vetky mylienky, keď sa staneme úplne prázdymi, preívame prítomný okamik... v tom okamihu splývame s Jednotou a neexistujú iadne problémy... vtedy zbadáte, e nie je komu a nie je čo odpúa... skúste si víma, ako často počas dňa ste v tomto reime bytia... budete to ráta na sekundy, ak vôbec 99% populácie, mono menej, mono viac, ije v minulosti alebo v budúcnosti, sníva svoje denné sny, riei vzahy, politiku, hžadá rozptýlenie, neustále myslí, čo by mali urobi, čo by mohli urobi, čo mali urobi a čo raz urobia, čo mali poveda a čo nemali poveda a čo raz povedia, stále musia niečo robi, nejako zamestnáva mysež... to je ego. Samozrejme, e sa dá i aj takto, ale kvalita ivota je vtedy iná...
Není tady
Judyna napsal(a):
Prostě hned, ani bych si stačila do něj něco "promítnout".
Judy, mylenka je obávám se, rychlejí, ne světlo
Není tady
PavlaH napsal(a):
Sám přiznal, e neví jak by obstál v ivotě nemít tu čest ít v jakési "izolaci" vnějích vlivů.
Já vím, proč toho člověka miluju Kdy jsem začla zpracovávat svoje bolesti, bloky, zábrany a vůbec, přilo mi do cesty vyprávění o indických světcích a mniích, jak pilně a neúnavně prackujou na duchovnu. Pamatuju si, e po nějakých těch pocitech provinilosti, e se dost duchovně neangauju jsem se naprdla a řekla jsem si " to jste frajeři, co, kdy nemáte nic jinýho na práci zkuste si to se dvěma malejma dětma, prací, domácností, zahradou a zvířectvem"
Není tady
lupina montana napsal(a):
Judyna napsal(a):
No, nevím, jestli i ty moje..... Ale myslela jsem to tak, e jde o člověka, kterého vidí úplně poprvé, člověka, který ani nestačil promluvit, nic o něm neví a u zde jsou jakési těko definovatelné antipatie.
Není tady
Já vím, proč toho člověka miluju Kdy jsem začla zpracovávat svoje bolesti, bloky, zábrany a vůbec, přilo mi do cesty vyprávění o indických světcích a mniích, jak pilně a neúnavně prackujou na duchovnu. Pamatuju si, e po nějakých těch pocitech provinilosti, e se dost duchovně neangauju jsem se naprdla a řekla jsem si " to jste frajeři, co, kdy nemáte nic jinýho na práci zkuste si to se dvěma malejma dětma, prací, domácností, zahradou a zvířectvem"
To je přesně ono. Oni se tam izolují a neustále meditují. Málo věcí je "vyruuje". Přeneste onoho mnicha do středu New Yorku a uvidíme, jak vysoko duchovně je, kdy nebude vědět, jak se o sebe postarat, aby se najedl, aby ho neokradli, nezabili, auto ho nepřejelo, ... Oni to mají "hard" dojít osvícení, my to máme "ultra-hard"
Není tady
PavlaH napsal(a):
Sám přiznal, e neví jak by obstál v ivotě nemít tu čest ít v jakési "izolaci" vnějích vlivů.
Lupi,
já to vnímám tak, e oni nám tak pomáhají zvedat vibrace, čistí prostor...a my to pak máme s těmi běnými starostmi pak lehčí...
Kadý máme prostě svůj úkol a dalajlamova slova mne tehdy velmi potěila. Není to ádný teoretik- dogmatik, ví, co říká.
Musím říci, e lidí, kteří "jedou v duchovnu" a vymýlejí nesmyslné hovadiny, začínám mít u plné zuby. Myslím, e kodí víc ne mudlové.
Není tady
Jasně, mně to jen pomohlo vidět se ve správným světle.
S druhým taky souhlasím - dobrého pomálu, zlu náleí čtvrtina a tmy je zpotřebí....ty ví, e si to takhle myslím.
Jednou jsem říkala naemu učiteli na taiči "představ si, e by se nedejpámbu stalo, e by najednou vude bylo dobro..." Jen zved oči od kuřete a povídá "to by byl ten největí průser"
Asi tak, ano.
Není tady
Není tady
PavlaH napsal(a):
No,vdy izolaci od okolního světa ,alespoň na nějakou dobu,vyuívali ji před dalajlámou různí mudrcové,a nemuseli to být jen klátery,ale třeba i jeskyně apod.
Není tady
Marku,pozor aby se prázdnota nepřekryla s bezduchostí, zní to skoro stejně Ale váně, ít přítomnost tak,e vyenu z hlavy vechno a stanu se prázdným,to se dá vyuít při meditaci,ale ít tak kadodenně po zbytek ivota,nevím nevím
Není tady
Judyna napsal(a):
Judyna napsal(a):
No, nevím, jestli i ty moje..... Ale myslela jsem to tak, e jde o člověka, kterého vidí úplně poprvé, člověka, který ani nestačil promluvit, nic o něm neví a u zde jsou jakési těko definovatelné antipatie.
......................
Já jsem to tak pochopila, ale jsem toho názoru, e promítnout můe i v tom nejkratím z okamiků. Nevědomí je velice mocná síla.
Není tady
Ziki napsal(a):
Marku,pozor aby se prázdnota nepřekryla s bezduchostí, zní to skoro stejně Ale váně, ít přítomnost tak,e vyenu z hlavy vechno a stanu se prázdným,to se dá vyuít při meditaci,ale ít tak kadodenně po zbytek ivota,nevím nevím
Myslím, e to by ten zbytek ivota byl velice krátkej....a k osvícení velice daleko
Ostatně úspěnost naeho druhu je zaloena na postoji přímo protikladném.......já myslím, e celý tohle hnutí "ij tady a teď" má jen troku korigovat nai nezaostřenost v čase - ne z nás udělat zpětně eukaryota.....Neboli veho s mírou.
Není tady
KALIK napsal(a):
To je přesně ono. Oni se tam izolují a neustále meditují. Málo věcí je "vyruuje". Přeneste onoho mnicha do středu New Yorku a uvidíme, jak vysoko duchovně je, kdy nebude vědět, jak se o sebe postarat, aby se najedl, aby ho neokradli, nezabili, auto ho nepřejelo, ... Oni to mají "hard" dojít osvícení, my to máme "ultra-hard"
Květoslav Minařík il velmi tvrdý vnějí ivot a přesto realizoval. V té celé mystické cestě je smrt ega podmínkou.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
Květoslav Minařík il velmi tvrdý vnějí ivot a přesto realizoval. V té celé mystické cestě je smrt ega podmínkou.
A já mluvil o Minaříkovi? Nicméně smrt ega znamená se opravdu zabít a do toho já nejdu Jsme na tomhle světě právě z nějakého důvodu a k tomuto ivotu ego potřebujeme.
Není tady
KALIK napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
A já mluvil o Minaříkovi? Nicméně smrt ega znamená se opravdu zabít a do toho já nejdu Jsme na tomhle světě právě z nějakého důvodu a k tomuto ivotu ego potřebujeme.
To je ovem velký omyl, e umře se smrtí ega, to si můe myslet jen tehdy, kdy se za ego povauje. Marek to napsal s tím květem bezvadně. Květ není ten strom. Květ po určité době odpadne, je součástí stromu jen po určitou dobu vývoje.
Právě tak ego nejsi ty.
Třeba nudle z nosu, po určitou dobu patří k tvému hmotnému tělu, ale nejsi to ty. Po určité době je pryč a ty zůstává.
Jinak k tomu Minaříkovi - tys sice o něm nemluvil, ale psal jsi, e mudrci kdesi mají jiné podmínky pro duchovní práci, ne člověk třeba v Americe, a já jsem připomněla naeho mystika, který měl podmínky hodně nepříznivé a přesto meditoval - take vymlouvat se na patné podmínky asi není správné.
Není tady
PavlaH napsal(a):
tak tohle říkal u OSHO ve svých promluvách
Není tady
Vějířovka napsal(a):
KALIK napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
To je ovem velký omyl, e umře se smrtí ega, to si můe myslet jen tehdy, kdy se za ego povauje. Marek to napsal s tím květem bezvadně. Květ není ten strom. Květ po určité době odpadne, je součástí stromu jen po určitou dobu vývoje.
Právě tak ego nejsi ty.
Třeba nudle z nosu, po určitou dobu patří k tvému hmotnému tělu, ale nejsi to ty. Po určité době je pryč a ty zůstává.
Jinak k tomu Minaříkovi - tys sice o něm nemluvil, ale psal jsi, e mudrci kdesi mají jiné podmínky pro duchovní práci, ne člověk třeba v Americe, a já jsem připomněla naeho mystika, který měl podmínky hodně nepříznivé a přesto meditoval - take vymlouvat se na patné podmínky asi není správné.
hele a kdo se stará o tvé tělo ? kdy to není EGO. myslím o jeho fungování ? Kdo pak se stará o přeití hmotného těla, o to aby ses najedl, vyspal, či nevlítl pod auto?
Jde o racionální sloku, která se řídí principy svědomí, povinností a sociálních jistot. - toliko wikipedie . Kdo pak zastoupí jeho úkol?
Není tady
Vějířovka napsal(a):
To je ovem velký omyl, e umře se smrtí ega, to si můe myslet jen tehdy, kdy se za ego povauje.
Tohle tu nikdo netvrdí, Vějířovko......ale i due potřebuje hmotu stejně jako naopak a je zřetelné, e není dobré "tvar" hmoty střídat příli často - naopak, zjevně je ádoucí udret jej co nejdéle a vyuít vekerý jeho potenciál do posledního drobku. (a na výjimky, samozřejmě)
Z tohohle hlediska je velice ádoucí mít dobré a zdravé ego.... promiň, ale "zbavit se ega" předčasně je jako trhat nezralý jabka, jako zbavovat se nohy, třeba
Já hlavně nevidím jediný rozumný důvod - obávám se, e lidi si myslí, e se tím nějak urychlí jejich přestup do nirvány, nebo co...a stejně tak se obávám, e se převelice mýlí.
Je čas zrání a čas zralosti, abych tak řekla - a není to toté.
Ad Minařík - neznala jsem ho, jen jsem o něm slyela, nevím, jestli měl rodinu, firmu, nevímco... e meditoval, no tak to dneska snad medituje kdekdo - realizoval se teda? A jak se to vůbec pozná, takhle zevně?
Není tady
Já si myslím,e ego je naí součástí,a i díky němu je kadý z nás jedinečný originál Ego má několik "podsloek" a některé z nich nám umoňují fungovat v lidské společnosti. To,e mám ego jetě neznamená,e musím být přímo egoista.
Není tady
Mně to slovo připadá taky dost zavádějící - máme krásný český výraz, který to vystihuje mnohem líp - sebestředný
Není tady
No to je nápad,překlad do četiny! Ego je v překladu já. To,co je ve mně. Egoismus je pak nezdravá sebestřednost.
Není tady
...a pýcha
Není tady
agewa napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
KALIK napsal(a):
A já mluvil o Minaříkovi? Nicméně smrt ega znamená se opravdu zabít a do toho já nejdu Jsme na tomhle světě právě z nějakého důvodu a k tomuto ivotu ego potřebujeme.To je ovem velký omyl, e umře se smrtí ega, to si můe myslet jen tehdy, kdy se za ego povauje. Marek to napsal s tím květem bezvadně. Květ není ten strom. Květ po určité době odpadne, je součástí stromu jen po určitou dobu vývoje.
Právě tak ego nejsi ty.
Jinak k tomu Minaříkovi - tys sice o něm nemluvil, ale psal jsi, e mudrci kdesi mají jiné podmínky pro duchovní práci, ne člověk třeba v Americe, a já jsem připomněla naeho mystika, který měl podmínky hodně nepříznivé a přesto meditoval - take vymlouvat se na patné podmínky asi není správné.hele a kdo se stará o tvé tělo ? kdy to není EGO. myslím o jeho fungování ? Kdo pak se stará o přeití hmotného těla, o to aby ses najedl, vyspal, či nevlítl pod auto?
Jde o racionální sloku, která se řídí principy svědomí, povinností a sociálních jistot. - toliko wikipedie . Kdo pak zastoupí jeho úkol?
Myslím, e to není Ego, tak jak rozumím jeho definici já, ale asi by bylo dobré si tu definici Ega sjednotit a ujasnit.
Není tady