29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
PPavlaa napsal(a):
nj Lupi, ale zas kolikrát třeba potkáš někoho, kdo ti vyloženě sedne. znáš ho chvíli a přesto máš pocit, že se znáte celej život. a nemá to žádnej důvod, nic, čím bys to mohla vysvětlit. tak proč by to nemohlo fungovat i opačně.
To jo- já jsem mluvila jen o intenzitě, Pavli. Protože to je to, co pak člověka otravuje a nutí ho něco s tím udělat. Já mám souseda magora, podle hesla "každý musí mít aspoň jednoho souseda blbce" a když se už dostaneme do interakce, tak to lítá - ale jinak je mi fuk. Nerozčiluje mě svýma zvykama, ani falešným pískáním, natož pouhou přítomností - rozumíš mi?
Kdybych viděla rudě, jen bych ho zaslechla, musela bych přemítat, proč.
Dito a ty tušíš, co tě tak na něm rozčiluje? Něco konkrétnějšího?
Není tady
Marek_ napsal(a):
Keď človek dosiahne to najvyššie a najhlbšie, čo môže - osvietenie, zbavenie sa ega, splynutie s bytím - tak zistí, že nie je čo odpúšťať. Ak človek odpúšťa, tak odpúšťa egom... odpustením sa človek ega nezbavuje, zase ho len posiluje... jemne, s ušľachtilým úmyslom, ale predsa.
Ego promluvilo....
Není tady
Dita.L napsal(a):
Jak to tu ted tak procitam....... jde neco neznameho a nedefinov atelneho odppustit nekomu temer neznamemu, respektive cloveku, ktereho znam "odnaproti" a ktereho nemuzu ani citit uz "od videni"?
Das e s tim nejak pracovat?
A proč bys mu měla odpouštět?
Co vlastně?
Poděkuj mu.
Bez bojů a osobních střetů, ti kazuje něco, na co sama nevidíš, a co otravuje tvou duši....
Podívej se na to.
Není tady
Nedokážu si představit, že někoho jen vidím a vytáčí mě to. Takže těžko říct, čím to je. Dokážu si představit, že si lebedím na verandě a štve mě, když soused vyleze, protože jsem tam chtěla mít svůj klid sama a ne aby na mě čuměl, nedej bože, mluvil...Ovšem intuici nezatracuju...
Jak zvládá Bábi Zlopočasná, můj vzor, druhý pohled a třetí myšlenky.
Není tady
Weatherwax napsal(a):
Nedokážu si představit, že někoho jen vidím a vytáčí mě to. Takže těžko říct, čím to je. Dokážu si představit, že si lebedím na verandě a štve mě, když soused vyleze, protože jsem tam chtěla mít svůj klid sama a ne aby na mě čuměl, nedej bože, mluvil...Ovšem intuici nezatracuju...
Jak zvládá Bábi Zlopočasná, můj vzor, druhý pohled a třetí myšlenky.
A ted si predstav, Granny, ze kdykoliv vylezes na terasu s touhou byt tam chvili jen sama se sebou, tak tam ten soused je a civi, v horsim pripade mluvi a v tom nejhorsim dokonce na tebe ... Z toho se da vypestovat docela slusna alergie ... A kdyz je to oboustranne, zo je teprva masakr ... No co pak s tem?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Marek_ napsal(a):
Keď človek dosiahne to najvyššie a najhlbšie, čo môže - osvietenie, zbavenie sa ega, splynutie s bytím - tak zistí, že nie je čo odpúšťať. Ak človek odpúšťa, tak odpúšťa egom... odpustením sa človek ega nezbavuje, zase ho len posiluje... jemne, s ušľachtilým úmyslom, ale predsa.
Ego promluvilo....
Četl jsem jednu sérii článků o tom, že lidi, zbavující se ega, jsou na špatné cestě a chca nechce, musím s tím souhlasit. Ego je naší součástí, jsme to my! a ničit ego je projev nelásky k sobě samému. My se nemáme zbavit ega, ale dostat ho pod kontrolu a přijmout ho se vší láskou. Jedině tak se můžeme stát celistvými a harmonickými Ego nená náš nepřítel apriori, jen nabubřelé ego, které uzaďuje ducha, duši
Máme se sjednotit, zharmonizovat, ne útočit proti sobě a ostatním
Není tady
Ano, Kali, s tím já souhlasím.
Osobně si myslím, že všechny ty "cesty do Indie za osvícením" jou právě projevem dětského ega.
Dospělé ego nás podle mne chrání a to hlavně před námi samými :jojp:
Není tady
Ego je vědomí těla, tedy toho hmotného tady na Zemi. Ego nám umožňuje tu být, přežít. Když ho zničíme, nepřežijeme
Není tady
Přesně. Ego nemá vládnout a nemá ovládat, ale nemůže chybět. Je to vědomá stránka nás samých, něco, co nám dovoluje přežít... ego jako nedílná součást, jako poradní hlas nás samých má dost velkou váhu.
Mluvit o osvícení v souvislosti s egem a odpouštěním je pýcha.... každý máme své potřeby, i potřebu odpouštět, aby bylo odpuštěno i nám.... kde jen jsem to viděla napsané?
Není tady
No sláva! Lidi, já jsem tak ráda, že toho chudáka berete na milost
Není tady
Ale jo, Pan....jen si vzpomeň, jak jsem se nebožáčka vždycky zastávala .....ale aby bylo tak akorát, to je samozřejmě velká práce.
Musíme se učit...hodně učit!
Není tady
No teď asi nerozumím
Není tady
Já rozumím. Pandora se nechce učit. Chce chodit za školu.
Není tady
...a když tak nad tím uvažuju, "učit se", to je eště malina. Mnohem horší je "pracovat"
Navrhuji z toho důvodu odborný termín "hrát si".
Není tady
Souhlasim s Kalikem a Pavlou. Ego prostě máme,ale nesmí přerůst přes hlavu.
Není tady
Kždý mus je zákeřný, moje heslo , které se mi nedaří tak zcel anaplňovat, je , žít každou vteřinu tak, jak nejlíp umím. Měla bych víc odpočívat,ale nějak to nedokážu
Není tady
KALIK napsal(a):
Ego je vědomí těla, tedy toho hmotného tady na Zemi. Ego nám umožňuje tu být, přežít. Když ho zničíme, nepřežijeme
přesně tak. to ono nás chrání . Duše ví, že je nesmrtelná, takže na hmotném těle jí až tak nezáleží ( zahyne tohle - budu mít další). Ego opatruje tělo , chrání ho před zbytečným zničením.
Není tady
haiel napsal(a):
Já rozumím. Pandora se nechce učit. Chce chodit za školu.
Ahá....tak to já považuju za takovou samozřejmost, že mě to ani nenapadlo - naopak, to byla přece hyperbola na tu pitomou reklamu!
To byl vtíííp, Pan
Mus je zákeřnost, souhlasím!
Není tady
haiel napsal(a):
...a když tak nad tím uvažuju, "učit se", to je eště malina. Mnohem horší je "pracovat"
![]()
Navrhuji z toho důvodu odborný termín "hrát si".
Znám horší, Draku - co makat? Didotoho, didotoho, didotoho, MAKEJ!
Vždycky se mi vybavěj makadla u pavouka
Není tady
Áno, ego je našou súčasťou... tak, ako je kvet súčasťou čerešne... a keď nastane čas, kvet odpadne a zmení sa na plod. Zmieriť sa s tým, že ego sme my a nič sa s tým nedá robiť mi pripadá, ako by niekto tvrdil, že je smrteľne chorý, tá choroba sa dá liečiť, ale on to iba prijíma a nejako to už dožije... nie, ego nie sme my, nie je to naša podstata, je to súbor našich predstáv, názorov, túžob, snov, fantázií, myšlienok... je to súbor niečoho, čo v skutočnosti neexistuje, resp. existuje iba v našich hlavách, prostredníctvom mysle.
Život bez ega je život v prítomnom okamžiku... bez názorov, bez súdov, prázdny a prijímajúci to, čo Život prináša, nech je to čokoľvek... "minulosť" sa už stala a neodstane sa, nemá zmysel sa ňou zaoberať... "budúcnosť" ešte neexistuje a nikto nevie, čo prinesie, zajtra môžeme byť mŕtvi... keď sa stíšime a vyženieme z hlavy všetky myšlienky, keď sa staneme úplne prázdymi, prežívame prítomný okamžik... v tom okamihu splývame s Jednotou a neexistujú žiadne problémy... vtedy zbadáte, že nie je komu a nie je čo odpúšťať... skúste si všímať, ako často počas dňa ste v tomto režime bytia... budete to rátať na sekundy, ak vôbec 99% populácie, možno menej, možno viac, žije v minulosti alebo v budúcnosti, sníva svoje denné sny, rieši vzťahy, politiku, hľadá rozptýlenie, neustále myslí, čo by mali urobiť, čo by mohli urobiť, čo mali urobiť a čo raz urobia, čo mali povedať a čo nemali povedať a čo raz povedia, stále musia niečo robiť, nejako zamestnávať myseľ... to je ego. Samozrejme, že sa dá žiť aj takto, ale kvalita života je vtedy iná...
Není tady
Ale Marek......ako by mohol byť kvet čerešne jej smrteľnou chorobou?
AŽ príde čas, kvet odpadne. Nieje dobré byť netrpezlivý.
Není tady
Jestli je tady a teď prázdno, děkuji, nechci.
Já chci žít naplno a ne mít v sobě prázdno. Chci cítit.
Jo, a když přemýšlím o minulosti a budoucnosti, co se týká práce, ale i mého života, vymyslím spoustu moudrých věcí, které následně realizuji.
Upravil(a) majkafa (1. 5. 2012 20:45)
Marku,
rozumím, co chceš říci a máš nepochybně pravdu.
Jen si myslím, že i život v přítomném okamžiku tady a teď neznamená, že není třeba kultivoného ega, které mnou nezmítá, ale mne chrání, protože bohužel i tady a teď mne, pokud na sebe nedám pozor, může třeba přejet auto.
Stavy osvíceni, o kterých ty mluvíš, na tomhle světě podle mého názoru ani déle než několik sekund trvat nemohou a já neznám nikoho, kdo by v nich setrval celý zbytek života.
Znám jen lidi, kteří dovedou žít zcela vědomně a přítomni sami v sobě. A vím, že k tomu své ego potřebují.
To první považuji za líbivou a docela zmatečnou teorii, to druhé za příjemnou praxi, za zvládnutý vlastní život.
Není tady