18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
PPavlaa napsal(a):
nj Lupi, ale zas kolikrát třeba potká někoho, kdo ti vyloeně sedne. zná ho chvíli a přesto má pocit, e se znáte celej ivot. a nemá to ádnej důvod, nic, čím bys to mohla vysvětlit. tak proč by to nemohlo fungovat i opačně.
To jo- já jsem mluvila jen o intenzitě, Pavli. Protoe to je to, co pak člověka otravuje a nutí ho něco s tím udělat. Já mám souseda magora, podle hesla "kadý musí mít aspoň jednoho souseda blbce" a kdy se u dostaneme do interakce, tak to lítá - ale jinak je mi fuk. Nerozčiluje mě svýma zvykama, ani faleným pískáním, nato pouhou přítomností - rozumí mi?
Kdybych viděla rudě, jen bych ho zaslechla, musela bych přemítat, proč.
Dito a ty tuí, co tě tak na něm rozčiluje? Něco konkrétnějího?
Není tady
Marek_ napsal(a):
Keď človek dosiahne to najvyie a najhlbie, čo môe - osvietenie, zbavenie sa ega, splynutie s bytím - tak zistí, e nie je čo odpúa. Ak človek odpúa, tak odpúa egom... odpustením sa človek ega nezbavuje, zase ho len posiluje... jemne, s užachtilým úmyslom, ale predsa.
Ego promluvilo....
Není tady
Dita.L napsal(a):
Jak to tu ted tak procitam....... jde neco neznameho a nedefinov atelneho odppustit nekomu temer neznamemu, respektive cloveku, ktereho znam "odnaproti" a ktereho nemuzu ani citit uz "od videni"?
Das e s tim nejak pracovat?
A proč bys mu měla odpoutět?
Co vlastně?
Poděkuj mu.
Bez bojů a osobních střetů, ti kazuje něco, na co sama nevidí, a co otravuje tvou dui....
Podívej se na to.
Není tady
Nedokáu si představit, e někoho jen vidím a vytáčí mě to. Take těko říct, čím to je. Dokáu si představit, e si lebedím na verandě a tve mě, kdy soused vyleze, protoe jsem tam chtěla mít svůj klid sama a ne aby na mě čuměl, nedej boe, mluvil...Ovem intuici nezatracuju...
Jak zvládá Bábi Zlopočasná, můj vzor, druhý pohled a třetí mylenky.
Není tady
Weatherwax napsal(a):
Nedokáu si představit, e někoho jen vidím a vytáčí mě to. Take těko říct, čím to je. Dokáu si představit, e si lebedím na verandě a tve mě, kdy soused vyleze, protoe jsem tam chtěla mít svůj klid sama a ne aby na mě čuměl, nedej boe, mluvil...Ovem intuici nezatracuju...
Jak zvládá Bábi Zlopočasná, můj vzor, druhý pohled a třetí mylenky.
A ted si predstav, Granny, ze kdykoliv vylezes na terasu s touhou byt tam chvili jen sama se sebou, tak tam ten soused je a civi, v horsim pripade mluvi a v tom nejhorsim dokonce na tebe ... Z toho se da vypestovat docela slusna alergie ... A kdyz je to oboustranne, zo je teprva masakr ... No co pak s tem?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Marek_ napsal(a):
Keď človek dosiahne to najvyie a najhlbie, čo môe - osvietenie, zbavenie sa ega, splynutie s bytím - tak zistí, e nie je čo odpúa. Ak človek odpúa, tak odpúa egom... odpustením sa človek ega nezbavuje, zase ho len posiluje... jemne, s užachtilým úmyslom, ale predsa.
Ego promluvilo....
Četl jsem jednu sérii článků o tom, e lidi, zbavující se ega, jsou na patné cestě a chca nechce, musím s tím souhlasit. Ego je naí součástí, jsme to my! a ničit ego je projev nelásky k sobě samému. My se nemáme zbavit ega, ale dostat ho pod kontrolu a přijmout ho se ví láskou. Jedině tak se můeme stát celistvými a harmonickými Ego nená ná nepřítel apriori, jen nabubřelé ego, které uzaďuje ducha, dui Máme se sjednotit, zharmonizovat, ne útočit proti sobě a ostatním
Není tady
Ano, Kali, s tím já souhlasím.
Osobně si myslím, e vechny ty "cesty do Indie za osvícením" jou právě projevem dětského ega.
Dospělé ego nás podle mne chrání a to hlavně před námi samými :jojp:
Není tady
Ego je vědomí těla, tedy toho hmotného tady na Zemi. Ego nám umoňuje tu být, přeít. Kdy ho zničíme, nepřeijeme
Není tady
Přesně. Ego nemá vládnout a nemá ovládat, ale nemůe chybět. Je to vědomá stránka nás samých, něco, co nám dovoluje přeít... ego jako nedílná součást, jako poradní hlas nás samých má dost velkou váhu.
Mluvit o osvícení v souvislosti s egem a odpoutěním je pýcha.... kadý máme své potřeby, i potřebu odpoutět, aby bylo odputěno i nám.... kde jen jsem to viděla napsané?
Není tady
No sláva! Lidi, já jsem tak ráda, e toho chudáka berete na milost
Není tady
Ale jo, Pan....jen si vzpomeň, jak jsem se neboáčka vdycky zastávala .....ale aby bylo tak akorát, to je samozřejmě velká práce.
Musíme se učit...hodně učit!
Není tady
No teď asi nerozumím
Není tady
Já rozumím. Pandora se nechce učit. Chce chodit za kolu.
Není tady
...a kdy tak nad tím uvauju, "učit se", to je etě malina. Mnohem horí je "pracovat"
Navrhuji z toho důvodu odborný termín "hrát si".
Není tady
Souhlasim s Kalikem a Pavlou. Ego prostě máme,ale nesmí přerůst přes hlavu.
Není tady
Kdý mus je zákeřný, moje heslo , které se mi nedaří tak zcel anaplňovat, je , ít kadou vteřinu tak, jak nejlíp umím. Měla bych víc odpočívat,ale nějak to nedokáu
Není tady
KALIK napsal(a):
Ego je vědomí těla, tedy toho hmotného tady na Zemi. Ego nám umoňuje tu být, přeít. Kdy ho zničíme, nepřeijeme
přesně tak. to ono nás chrání . Due ví, e je nesmrtelná, take na hmotném těle jí a tak nezáleí ( zahyne tohle - budu mít dalí). Ego opatruje tělo , chrání ho před zbytečným zničením.
Není tady
haiel napsal(a):
Já rozumím. Pandora se nechce učit. Chce chodit za kolu.
Ahá....tak to já povauju za takovou samozřejmost, e mě to ani nenapadlo - naopak, to byla přece hyperbola na tu pitomou reklamu!
To byl vtíííp, Pan
Mus je zákeřnost, souhlasím!
Není tady
haiel napsal(a):
...a kdy tak nad tím uvauju, "učit se", to je etě malina. Mnohem horí je "pracovat"
Navrhuji z toho důvodu odborný termín "hrát si".
Znám horí, Draku - co makat? Didotoho, didotoho, didotoho, MAKEJ!
Vdycky se mi vybavěj makadla u pavouka
Není tady
Áno, ego je naou súčasou... tak, ako je kvet súčasou čerene... a keď nastane čas, kvet odpadne a zmení sa na plod. Zmieri sa s tým, e ego sme my a nič sa s tým nedá robi mi pripadá, ako by niekto tvrdil, e je smrtežne chorý, tá choroba sa dá lieči, ale on to iba prijíma a nejako to u doije... nie, ego nie sme my, nie je to naa podstata, je to súbor naich predstáv, názorov, túob, snov, fantázií, mylienok... je to súbor niečoho, čo v skutočnosti neexistuje, resp. existuje iba v naich hlavách, prostredníctvom mysle.
ivot bez ega je ivot v prítomnom okamiku... bez názorov, bez súdov, prázdny a prijímajúci to, čo ivot prináa, nech je to čokožvek... "minulos" sa u stala a neodstane sa, nemá zmysel sa ňou zaobera... "budúcnos" ete neexistuje a nikto nevie, čo prinesie, zajtra môeme by mŕtvi... keď sa stíime a vyenieme z hlavy vetky mylienky, keď sa staneme úplne prázdymi, preívame prítomný okamik... v tom okamihu splývame s Jednotou a neexistujú iadne problémy... vtedy zbadáte, e nie je komu a nie je čo odpúa... skúste si víma, ako často počas dňa ste v tomto reime bytia... budete to ráta na sekundy, ak vôbec 99% populácie, mono menej, mono viac, ije v minulosti alebo v budúcnosti, sníva svoje denné sny, riei vzahy, politiku, hžadá rozptýlenie, neustále myslí, čo by mali urobi, čo by mohli urobi, čo mali urobi a čo raz urobia, čo mali poveda a čo nemali poveda a čo raz povedia, stále musia niečo robi, nejako zamestnáva mysež... to je ego. Samozrejme, e sa dá i aj takto, ale kvalita ivota je vtedy iná...
Není tady
Ale Marek......ako by mohol by kvet čerene jej smrtežnou chorobou?
A príde čas, kvet odpadne. Nieje dobré by netrpezlivý.
Není tady
Jestli je tady a teď prázdno, děkuji, nechci.
Já chci ít naplno a ne mít v sobě prázdno. Chci cítit.
Jo, a kdy přemýlím o minulosti a budoucnosti, co se týká práce, ale i mého ivota, vymyslím spoustu moudrých věcí, které následně realizuji.
Upravil(a) majkafa (1. 5. 2012 20:45)
Marku,
rozumím, co chce říci a má nepochybně pravdu.
Jen si myslím, e i ivot v přítomném okamiku tady a teď neznamená, e není třeba kultivoného ega, které mnou nezmítá, ale mne chrání, protoe bohuel i tady a teď mne, pokud na sebe nedám pozor, můe třeba přejet auto.
Stavy osvíceni, o kterých ty mluví, na tomhle světě podle mého názoru ani déle ne několik sekund trvat nemohou a já neznám nikoho, kdo by v nich setrval celý zbytek ivota.
Znám jen lidi, kteří dovedou ít zcela vědomně a přítomni sami v sobě. A vím, e k tomu své ego potřebují.
To první povauji za líbivou a docela zmatečnou teorii, to druhé za příjemnou praxi, za zvládnutý vlastní ivot.
Není tady