Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 27. 4. 2012 13:51

majkafa
Host

Re: O odpuštění

pomněnko godlike Děkuji.

#102 27. 4. 2012 15:30

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Odpuštění nemůžeš udělat rozumem, to je nemožné stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#103 27. 4. 2012 15:59

Ziki
♥♥♥♥♥--

Samotným rozumem určitě ne.

Opravdový přítel je ten, který první přijde, když celý svět odejde.

Není tady

#104 27. 4. 2012 16:40

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Mluvil tu někdo o odpouštění rozumem ... nebo jsem se ztratila v překladu? smile

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#105 27. 4. 2012 19:17

Marek_
♥♥♥♥♥♥-

Keď človek dosiahne to najvyššie a najhlbšie, čo môže - osvietenie, zbavenie sa ega, splynutie s bytím - tak zistí, že nie je čo odpúša. Ak človek odpúša, tak odpúša egom... odpustením sa človek ega nezbavuje, zase ho len posiluje... jemne, s ušžachtilým úmyslom, ale predsa.

Moudrý jedná, aniž zasahuje a učí beze slov. Takto věci povstávají, uvedeny do pohybu a on se od nich neodvrací. Dává jim život, ale nepřivlastňuje si je. Koná, avšak nevytváří závislost. Završuje dílo, aniž si činí nárok na zásluhy.
Poněvadž na ničem neulpívá, nikdo mu nic nemůže vzít.

Není tady

#106 27. 4. 2012 22:17

Ziki
♥♥♥♥♥--

Ty kteří zatím nejsou osvícení,nech odpouští alespoň tím egem, než vůbec wink

Není tady

#107 28. 4. 2012 11:18

Weatherwax
♥♥♥----
Místo: Brno

Bramborka napsal(a):

Weatherwax napsal(a):

majkafa napsal(a):

Víra ano, Pan. O tom žádná.

Ale tady mluvíme konkrétně o KŘESANSKÉ víře. Stejně tak jako o muslimské, judaizmu, svědcích jehovových a blábláblá. A to je třeba rozlišovat. Říkám to samé, co ty, jen si asi nerozumíme.

No slyšela jsem o křesanské víře, ještě jsem neslyšela o křesanské církvi.

Já jsem slyšela o křesanských církvích (kaáci, husiti, luteráni). big_smile Myslím, že Majka neříká to samé. Přinejmenším posloupnost má jinou smile

To téma už je asi mimo, ale já jsem tím myslela, že neexistuje křesanská církev, ale církve, které vycházejí z křesnaské víry - lutheránská, katolická atd. To však není totéž. Minimálně každá církev má jiná dogmata... Tím jsem chtěla říct, že buď se kritizuje některá z těchto církví nebo samotné principy křesanské víry. Ale křesanská církev neexistuje...

Osud rozdal karty, my hrajeme. (A. Schopenhauer) usch storstark dumbom

Není tady

#108 28. 4. 2012 12:34

majkafa
Host

Nekritizuji principy křesanské ani jiné víry, která hlásá dobro - zjednodušeně řečeno. Nemám na popsání toho dostatečně vyvinutý způsob vyjádřování. A samozřejmě vím, že církví vycházejících z křesanské víry je víc.
Kritizuji samotné principy VŠECH církví. smile

Jak lehce lze dojít k omylu, k mylnému výkladu toho, co jsem napsala a co jsem skutečně měla na mysli.

#109 28. 4. 2012 12:41

Ziki
♥♥♥♥♥--

Jistě Weather,na základě křesanské víry vznikly různé církve s různými dogmaty. Nicméně odpuštění patří k základům samotné víry a je u všech,proto nemluvíme konkrétně o církvi ale o víře.

Není tady

#110 29. 4. 2012 11:07

Weatherwax
♥♥♥----

majkafa napsal(a):

Nekritizuji principy křesanské ani jiné víry, která hlásá dobro - zjednodušeně řečeno. Nemám na popsání toho dostatečně vyvinutý způsob vyjádřování. A samozřejmě vím, že církví vycházejících z křesanské víry je víc.
Kritizuji samotné principy VŠECH církví. smile

Jak lehce lze dojít k omylu, k mylnému výkladu toho, co jsem napsala a co jsem skutečně měla na mysli.

Oook oook, nyní již chápu, co jsi chtěla říct. smile

Není tady

#111 29. 4. 2012 11:08

Weatherwax
♥♥♥----

Ziki napsal(a):

Jistě Weather,na základě křesanské víry vznikly různé církve s různými dogmaty. Nicméně odpuštění patří k základům samotné víry a je u všech,proto nemluvíme konkrétně o církvi ale o víře.

No jasně, já chápu, o čem tady nemluvíte a mluvíte, já jsem nechápala, o čem tady mluví a nemluví Majka, což už nyní jsem pochopila. Na mě se nesmí spěchat, ale pěkně pomalu. big_smile

Není tady

#112 29. 4. 2012 11:18

majkafa
Host

Často neumím srozumitelně vyjádřit, co jsem měla na mysli, nevládnu tolik psaným slovem, jako pan knihovník, oook, oook, oook. smile

Myslím si, že v každé církvi, stejně jako ve straně či jakémkoliv jiném společenství je spousta toho, s čím členové onoho společenství souhlasí či se s tím přímo ztotožní. Ale vždy je tam něco ve větší nebo menší míře, co je jim jak to tak říct - proti srsti. Ale jsou nuceni brát onen spolek jako celek a smířit se i s tím, když tam chtějí být.
To je jako stát. Taky nemá jen samá pozitiva a sociální jistoty, ale když jsme si (a už z jakýchkoliv důvodů) zvolili žít zrovna v tomto státě, někdy nám nezbyde než přijmout i negativa, pokud s nimi nelze hnout. Anebo vystoupit z onoho společenstva (pokud nám to ovšem dovolí - viz Svědci Jehovovi) anebo se odstěhovat do jiného státu, pokud ta negativa, se kterými nelze hnout, nejsme schopni přijmout.
A možná i odpustit? Protože kolem a kolem zase odpouštíme "jenom" lidem. Nebo sami sobě...

#113 29. 4. 2012 12:34

Ziki
♥♥♥♥♥--

Tak to je dobře,že jsme se snad konečně shodli na pojmech víra a církev.Můj první příspěvek byl o víře a majkafa reagovala církví.Teď už je to dovysvětlené albert

Není tady

#114 29. 4. 2012 12:46

majkafa
Host

Ziki, to byla má ohnivá vzbrklost. Jak vidím víru a ty pilíře, tak si to spojím s církví, než začnu přemýšlet. dumbom
Pan, Beran s Beranem už se neperou a oba se na to podívali. big_smile

#115 29. 4. 2012 13:23

Ziki
♥♥♥♥♥--

Aha,tak jo.

Není tady

#116 29. 4. 2012 20:18

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Jak to tu ted tak procitam....... jde neco neznameho a nedefinov atelneho odppustit nekomu temer neznamemu, respektive cloveku, ktereho znam "odnaproti" a ktereho nemuzu ani citit uz "od videni"?
Das e s tim nejak pracovat?

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#117 29. 4. 2012 20:52

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Tak to mě taky zajímá. Jestli se dá nějak pracovat s tím, že mi je člověk nějak nesympatický, aniž bych s ním měla nějakou špatnou zkušenost.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#118 29. 4. 2012 21:16

Weatherwax
♥♥♥----

Já si myslím, že se s tím něco dělat dá. Myslím, že tyto nesympatie jsou vyvolány něčím v nás, s něčím, co nás vytáčí... Asi si nejdřív uvědomit, čím konkrétním je mi ten člověk nesympatický a potom se zamyslet, kde to dře v nás někde uvnitř.
Já todlecto samozřejmě taky znám. Když se ale zamyslím, zjistím, že problém je u mě...

Není tady

#119 29. 4. 2012 21:34

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Weatherwax, kolikrát se stane, že ti někdo nesedne, aniž by tě vytáčel, nebo to mělo nějáký důvod. přijde mi jako hloupost, všechno brát skrze sebe a hledat, co mi na něm nesedí, jestli to dře ve mně.
někdy je to třeba jen intuice, kdo ví.

nebo jste si něco udělali v minulým životě a ještě teď to z něj na hony cejtíš big_smile

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#120 29. 4. 2012 21:51

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Pavli, ale Dita mluvila o tom, že ho nemůže ani cítit, ne že jí jen nesedne - a to už v sobě hledat musíš. Asi v tom smyslu, že to, čím tě někdo vytáčí (nebo rozzuří, je jako trn v pr.eli a tak podobně) je přesně to, co dělᚠsama někomu jinýmu. To je normální psycholka cool

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#121 29. 4. 2012 22:34

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

No ja nevim, treba jsem neajk citliva na jeho rec tela, ale me staci, ze vyleze na verandu a uz mam nerv. Neprijde mi to tak ze dela neco, co sama na sobe nesnasim, tzv zrcadlo.
Lupi, ja mu asi delam "jenom" to, ze taky vylejzam na verandu va va

Zajimalo me, jak tu bylo receno, jestli je problem treba prave v minulem zivote.

Upravil(a) Dita.L (29. 4. 2012 22:35)

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#122 29. 4. 2012 23:20

Ziki
♥♥♥♥♥--

Odpustit něco neznámého nedefinovatelného? Asi jsem nepochopila formulaci. Jinak samozřejmě že ne každý je ti sympatický,aniž bys věděla proč,to má snad každý.Někdy to může být i maličkost,nějaké gesto,pohled,barva hlasu.A někdy charakter nebo vlastnost. Sympatie a nesympatie to je složitá chemie.

Není tady

#123 29. 4. 2012 23:45

Ziki
♥♥♥♥♥--

Judyna napsal(a):

Tak to mě taky zajímá. Jestli se dá nějak pracovat s tím, že mi je člověk nějak nesympatický, aniž bych s ním měla nějakou špatnou zkušenost.

Když je ti někdo nesympatický asi to nepředěláš. Pracovat se s tím dá,pokud s dotyčným nemᚠšpatnou zkušenost. Je to o toleranci.Zkus třeba nenechat se tím pocitem ovládat a uvědom si,že dotyčný za to nemůže,že zrovna tobě nesedí,a že ani ty každému nemusíš být sympatická. Nikdo není dokonalý.Věřící by to měli zvládnout skrz víru. Jinak nezbývá než se trénovat wink

Není tady

#124 30. 4. 2012 8:08

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

lupina montana napsal(a):

Pavli, ale Dita mluvila o tom, že ho nemůže ani cítit, ne že jí jen nesedne - a to už v sobě hledat musíš. Asi v tom smyslu, že to, čím tě někdo vytáčí (nebo rozzuří, je jako trn v pr.eli a tak podobně) je přesně to, co dělᚠsama někomu jinýmu. To je normální psycholka cool

nj Lupi, ale zas kolikrát třeba potkᚠněkoho, kdo ti vyloženě sedne. znᚠho chvíli a přesto mᚠpocit, že se znáte celej život. a nemá to žádnej důvod, nic, čím bys to mohla vysvětlit. tak proč by to nemohlo fungovat i opačně.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#125 30. 4. 2012 8:13

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Dita.L napsal(a):

No ja nevim, treba jsem neajk citliva na jeho rec tela, ale me staci, ze vyleze na verandu a uz mam nerv. Neprijde mi to tak ze dela neco, co sama na sobe nesnasim, tzv zrcadlo.
Lupi, ja mu asi delam "jenom" to, ze taky vylejzam na verandu va va

Zajimalo me, jak tu bylo receno, jestli je problem treba prave v minulem zivote.

Dito, třeba je to opravdu jen tím, jak vnímᚠjeho řeč těla, to, jak se podívá, zasměje atd. člověk s tím druhým nemusí mluvit a stejně vnímá spoustu věcí okolo, ani si to nemusí hned uvědomit. a od toho se pak odvíjí, jak toho člověka bereš.

Upravil(a) PPavlaa (30. 4. 2012 8:17)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí