18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
pomněnko Děkuji.
Samotným rozumem určitě ne.
Není tady
Mluvil tu někdo o odpoutění rozumem ... nebo jsem se ztratila v překladu?
Není tady
Keď človek dosiahne to najvyie a najhlbie, čo môe - osvietenie, zbavenie sa ega, splynutie s bytím - tak zistí, e nie je čo odpúa. Ak človek odpúa, tak odpúa egom... odpustením sa človek ega nezbavuje, zase ho len posiluje... jemne, s užachtilým úmyslom, ale predsa.
Není tady
Ty kteří zatím nejsou osvícení,nech odpoutí alespoň tím egem, ne vůbec
Není tady
Bramborka napsal(a):
Weatherwax napsal(a):
majkafa napsal(a):
Víra ano, Pan. O tom ádná.
Ale tady mluvíme konkrétně o KŘESANSKÉ víře. Stejně tak jako o muslimské, judaizmu, svědcích jehovových a blábláblá. A to je třeba rozliovat. Říkám to samé, co ty, jen si asi nerozumíme.No slyela jsem o křesanské víře, jetě jsem neslyela o křesanské církvi.
Já jsem slyela o křesanských církvích (kaáci, husiti, luteráni). Myslím, e Majka neříká to samé. Přinejmením posloupnost má jinou
To téma u je asi mimo, ale já jsem tím myslela, e neexistuje křesanská církev, ale církve, které vycházejí z křesnaské víry - lutheránská, katolická atd. To vak není toté. Minimálně kadá církev má jiná dogmata... Tím jsem chtěla říct, e buď se kritizuje některá z těchto církví nebo samotné principy křesanské víry. Ale křesanská církev neexistuje...
Není tady
Nekritizuji principy křesanské ani jiné víry, která hlásá dobro - zjednodueně řečeno. Nemám na popsání toho dostatečně vyvinutý způsob vyjádřování. A samozřejmě vím, e církví vycházejících z křesanské víry je víc.
Kritizuji samotné principy VECH církví.
Jak lehce lze dojít k omylu, k mylnému výkladu toho, co jsem napsala a co jsem skutečně měla na mysli.
Jistě Weather,na základě křesanské víry vznikly různé církve s různými dogmaty. Nicméně odputění patří k základům samotné víry a je u vech,proto nemluvíme konkrétně o církvi ale o víře.
Není tady
majkafa napsal(a):
Nekritizuji principy křesanské ani jiné víry, která hlásá dobro - zjednodueně řečeno. Nemám na popsání toho dostatečně vyvinutý způsob vyjádřování. A samozřejmě vím, e církví vycházejících z křesanské víry je víc.
Kritizuji samotné principy VECH církví.
Jak lehce lze dojít k omylu, k mylnému výkladu toho, co jsem napsala a co jsem skutečně měla na mysli.
Oook oook, nyní ji chápu, co jsi chtěla říct.
Není tady
Ziki napsal(a):
Jistě Weather,na základě křesanské víry vznikly různé církve s různými dogmaty. Nicméně odputění patří k základům samotné víry a je u vech,proto nemluvíme konkrétně o církvi ale o víře.
No jasně, já chápu, o čem tady nemluvíte a mluvíte, já jsem nechápala, o čem tady mluví a nemluví Majka, co u nyní jsem pochopila. Na mě se nesmí spěchat, ale pěkně pomalu.
Není tady
Často neumím srozumitelně vyjádřit, co jsem měla na mysli, nevládnu tolik psaným slovem, jako pan knihovník, oook, oook, oook.
Myslím si, e v kadé církvi, stejně jako ve straně či jakémkoliv jiném společenství je spousta toho, s čím členové onoho společenství souhlasí či se s tím přímo ztotoní. Ale vdy je tam něco ve větí nebo mení míře, co je jim jak to tak říct - proti srsti. Ale jsou nuceni brát onen spolek jako celek a smířit se i s tím, kdy tam chtějí být.
To je jako stát. Taky nemá jen samá pozitiva a sociální jistoty, ale kdy jsme si (a u z jakýchkoliv důvodů) zvolili ít zrovna v tomto státě, někdy nám nezbyde ne přijmout i negativa, pokud s nimi nelze hnout. Anebo vystoupit z onoho společenstva (pokud nám to ovem dovolí - viz Svědci Jehovovi) anebo se odstěhovat do jiného státu, pokud ta negativa, se kterými nelze hnout, nejsme schopni přijmout.
A moná i odpustit? Protoe kolem a kolem zase odpoutíme "jenom" lidem. Nebo sami sobě...
Tak to je dobře,e jsme se snad konečně shodli na pojmech víra a církev.Můj první příspěvek byl o víře a majkafa reagovala církví.Teď u je to dovysvětlené
Není tady
Ziki, to byla má ohnivá vzbrklost. Jak vidím víru a ty pilíře, tak si to spojím s církví, ne začnu přemýlet.
Pan, Beran s Beranem u se neperou a oba se na to podívali.
Aha,tak jo.
Není tady
Jak to tu ted tak procitam....... jde neco neznameho a nedefinov atelneho odppustit nekomu temer neznamemu, respektive cloveku, ktereho znam "odnaproti" a ktereho nemuzu ani citit uz "od videni"?
Das e s tim nejak pracovat?
Není tady
Tak to mě taky zajímá. Jestli se dá nějak pracovat s tím, e mi je člověk nějak nesympatický, ani bych s ním měla nějakou patnou zkuenost.
Není tady
Já si myslím, e se s tím něco dělat dá. Myslím, e tyto nesympatie jsou vyvolány něčím v nás, s něčím, co nás vytáčí... Asi si nejdřív uvědomit, čím konkrétním je mi ten člověk nesympatický a potom se zamyslet, kde to dře v nás někde uvnitř.
Já todlecto samozřejmě taky znám. Kdy se ale zamyslím, zjistím, e problém je u mě...
Není tady
Weatherwax, kolikrát se stane, e ti někdo nesedne, ani by tě vytáčel, nebo to mělo nějáký důvod. přijde mi jako hloupost, vechno brát skrze sebe a hledat, co mi na něm nesedí, jestli to dře ve mně.
někdy je to třeba jen intuice, kdo ví.
nebo jste si něco udělali v minulým ivotě a jetě teď to z něj na hony cejtí
Není tady
Pavli, ale Dita mluvila o tom, e ho nemůe ani cítit, ne e jí jen nesedne - a to u v sobě hledat musí. Asi v tom smyslu, e to, čím tě někdo vytáčí (nebo rozzuří, je jako trn v pr.eli a tak podobně) je přesně to, co dělá sama někomu jinýmu. To je normální psycholka
Není tady
No ja nevim, treba jsem neajk citliva na jeho rec tela, ale me staci, ze vyleze na verandu a uz mam nerv. Neprijde mi to tak ze dela neco, co sama na sobe nesnasim, tzv zrcadlo.
Lupi, ja mu asi delam "jenom" to, ze taky vylejzam na verandu
Zajimalo me, jak tu bylo receno, jestli je problem treba prave v minulem zivote.
Upravil(a) Dita.L (29. 4. 2012 22:35)
Není tady
Odpustit něco neznámého nedefinovatelného? Asi jsem nepochopila formulaci. Jinak samozřejmě e ne kadý je ti sympatický,ani bys věděla proč,to má snad kadý.Někdy to můe být i maličkost,nějaké gesto,pohled,barva hlasu.A někdy charakter nebo vlastnost. Sympatie a nesympatie to je sloitá chemie.
Není tady
Judyna napsal(a):
Tak to mě taky zajímá. Jestli se dá nějak pracovat s tím, e mi je člověk nějak nesympatický, ani bych s ním měla nějakou patnou zkuenost.
Kdy je ti někdo nesympatický asi to nepředělá. Pracovat se s tím dá,pokud s dotyčným nemá patnou zkuenost. Je to o toleranci.Zkus třeba nenechat se tím pocitem ovládat a uvědom si,e dotyčný za to nemůe,e zrovna tobě nesedí,a e ani ty kadému nemusí být sympatická. Nikdo není dokonalý.Věřící by to měli zvládnout skrz víru. Jinak nezbývá ne se trénovat
Není tady
lupina montana napsal(a):
Pavli, ale Dita mluvila o tom, e ho nemůe ani cítit, ne e jí jen nesedne - a to u v sobě hledat musí. Asi v tom smyslu, e to, čím tě někdo vytáčí (nebo rozzuří, je jako trn v pr.eli a tak podobně) je přesně to, co dělá sama někomu jinýmu. To je normální psycholka
nj Lupi, ale zas kolikrát třeba potká někoho, kdo ti vyloeně sedne. zná ho chvíli a přesto má pocit, e se znáte celej ivot. a nemá to ádnej důvod, nic, čím bys to mohla vysvětlit. tak proč by to nemohlo fungovat i opačně.
Není tady
Dita.L napsal(a):
No ja nevim, treba jsem neajk citliva na jeho rec tela, ale me staci, ze vyleze na verandu a uz mam nerv. Neprijde mi to tak ze dela neco, co sama na sobe nesnasim, tzv zrcadlo.
Lupi, ja mu asi delam "jenom" to, ze taky vylejzam na verandu
Zajimalo me, jak tu bylo receno, jestli je problem treba prave v minulem zivote.
Dito, třeba je to opravdu jen tím, jak vnímá jeho řeč těla, to, jak se podívá, zasměje atd. člověk s tím druhým nemusí mluvit a stejně vnímá spoustu věcí okolo, ani si to nemusí hned uvědomit. a od toho se pak odvíjí, jak toho člověka bere.
Upravil(a) PPavlaa (30. 4. 2012 8:17)
Není tady