18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
majkafa napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Majko a já si zase myslím, e tohle je kolosální pitomost, protoe nejdřív byla křeanská víra, Jeíovo učení a a POTOM vznikla katolická církev, která si ho přivlastnila, vymyslela dogmata a papee jakoto Jeíova máměstka na zemi... a začala upravovat a přizpůsobovat.
Jak říká Ziki - církev je společenství lidí.
Víra je ale něco, co je hluboce niterné a co je jen tvoje. Můe, i nemusí to sdílet, můe, ale i nemusí podléhat manipulacím a dogmatům.
Je to na tobě.
Ostatně jako vechno.Víra ano, Pan. O tom ádná.
Ale tady mluvíme konkrétně o KŘESANSKÉ víře. Stejně tak jako o muslimské, judaizmu, svědcích jehovových a blábláblá. A to je třeba rozliovat. Říkám to samé, co ty, jen si asi nerozumíme.
No slyela jsem o křesanské víře, jetě jsem neslyela o křesanské církvi.
Není tady
majkafa napsal(a):
Weatherwax napsal(a):
majkafa napsal(a):
Křesanská víra, ve kterou věří křesané, byla stvořena křesanskou církví. Křesanský bůh byl vymylen církví.
Pletu se, nebo z toho cítím předsudek?
Předsudek ne. Jen mnohaletou praxi. Ostatně, kadá církev si Boha upravila k obrazu svému. To je přece veobecně známé.
No jasně, e ano, ale pořád zaměňuje křesanství a křesanská církev (myleno katolická?)...vdy to není toté...
Není tady
majkafa napsal(a):
dusičko, peskuj své děti, prosím, jestli má tu potřebu. U jsem ti to psala několikrát. Ale kdy tě to baví... Já udělám to, co uznám za vhodné, maminko.
Já Tě peskuju?
Já nikde nepsala, co má a nemá dělat. Za to Ty mně ano,e mám peskovat své děti, take od Tebe to slovo peskování sedí.
Napsala jsem svůj názor, ajdu, nebaví mě se s Tebou dohadovat.
Upravil(a) dusička (27. 4. 2012 9:03)
Není tady
Bych se s dovolením vrátila k tomu odputění, protoe mě to přimělo k mylence , co to vlastně je a jak to chápem?
Já sama v sobě vnímala odputění jako "přijetí dané situace".
Kdy jsem přijala fakt, e pro mého BM bude rozsévání celoivotním koníčkem a já s tím nic neudělám a kdy jsem pochopila, e na takové souití nemám, tak jsem v podstatě přestala řeit nějakou vinu nebo odputění a začala řeit, jak z toho ven ,,,
Kdy v ivančické nemocnici zprasili u maminky mého současného partnera operaci a v podstatě tak zapříčinili dost bolestný zbytek jejího ivota a následně i smrt, tak a přijetím faktu, e u tu není mezi námi, a e s tím nic nenaděláme, nezměníme ten stav ... tak jsme teprve pustili z hlavy nějaké úvahy o nějaké vině, soudech, trestu nebo odputění.
A kdy jsem zruila své auto a málem zabila sebe i své dítě, té jsem přestala řeit nějakou svou vinu a odputění ve chvíli, kdy jsem přijala fakt, e se to prostě stalo a přestala řeit, proč.
Ale ale ale ... je tu jiná věc a tou je ztráta důvěry, její obnova trvá hodně dlouho, pokud je vůbec moná. A ta dle mého názoru nemá s odputěním nic společného. Take sice u dávno neřeím svůj vztah s BM, ale ít nebo podnikat bych s ním nemohla, protoe mu nedůvěřuju. Ze stejného důvodu bych se nikdy nechtěla dostat do ivančické nemocnice ... a ze stejného důvodu jsem v posledních 15 letech nesedla za volant a zřejmě u nikdy nesednu.
Ani v jednom případě to není nějaký "trest" za "vinu", ale jen ztráta důvěry v něco nebo někoho. A ta se obnovuje jen těko. A dlouho.
Tak mě napadlo Granny, jestli ti víc, jak odputění, nechybí ta důvěra v tebe vloená.
Není tady
Ale i tak můe Mío odpustit ztrátu důvěry a prostě spoléhat sama na sebe Neznamená přeci,kdy odpustí,e musí začít věřit
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Ale ale ale ... je tu jiná věc a tou je ztráta důvěry, její obnova trvá hodně dlouho, pokud je vůbec moná. A ta dle mého názoru nemá s odputěním nic společného. Take sice u dávno neřeím svůj vztah s BM, ale ít nebo podnikat bych s ním nemohla, protoe mu nedůvěřuju. Ze stejného důvodu bych se nikdy nechtěla dostat do ivančické nemocnice ... a ze stejného důvodu jsem v posledních 15 letech nesedla za volant a zřejmě u nikdy nesednu.
Ani v jednom případě to není nějaký "trest" za "vinu", ale jen ztráta důvěry v něco nebo někoho. A ta se obnovuje jen těko. A dlouho.
Tak mě napadlo Granny, jestli ti víc, jak odputění, nechybí ta důvěra v tebe vloená.
Mío, já bych řekla, e tady je to hlavně o zkuenosti. Pokud ta je patná, je zcela normální mít se na pozoru.
Ztráta důvěry je podle mne trochu o něčem jiném, protoe tu nejprve člověk musí ztratit sám v sebe - to jest v to, e podobou situaci nezvládne..... prostě si nezpracoval svou negativní zkuenost.
Například poměry v nemocnici nebo nezralost svého ex asi těko změní, ale to, zda bude věřit sama sobě a sedne znovu za volant, to změnit můe.
Nakonec i v té nemocnici můe nový manaer udělat pořádek, mohou přijít noví odborníci a dalí personál - i kdy to bych v dneních poměrech spí povaovala za scifi - a situace se můe naprosto otočit.
Take já tvrdím, e nedůvěra je vnitřní nastavení konkretního člověka, větinou plynoucí z jeho negativních zkueností a to PŘEDEVÍM se sebou samým, protoe nezvládl a bojí se, e opět nezvládne nepříjemné situace. Osobně si myslím, e je třeba neustále přehodnocovat vlastní zkuenosti, zkoumat, co se změnilo vně, ale hlavně uvnitř.
Není tady
Majko,k tematu církve a Boha Ti naposledy odpovídám,e křesané ádného nového Boha nevymysleli. Mío,odpustit neznamená,e to musí zapomenout,to se snad ani,krom jistých onemocnění,nedá. Proto pak můe přetrvávat i nedůvěra.
Není tady
Ziki napsal(a):
Majko,k tematu církve a Boha Ti naposledy odpovídám,e křesané ádného nového Boha nevymysleli. Mío,odpustit neznamená,e to musí zapomenout,to se snad ani,krom jistých onemocnění,nedá. Proto pak můe přetrvávat i nedůvěra.
Já nemyslím zapomenout, některé věci se zapomenout nedají. Ale přestat je řeit, "pustit" to z hlavy ... prostě se stalo, ale ivot jde dál.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Například poměry v nemocnici nebo nezralost svého ex asi těko změní, ale to, zda bude věřit sama sobě a sedne znovu za volant, to změnit můe.
Ale já sama sobě věřím.
Nevěřím svým schopnostem řídit auto, nevěřím tomu, e mám dostatečně rychlé a správné reakce na to, abych zvládla určité kolizní situace na silnici ... teda nevěřím, já vím, e je nemám ... čím dál tím hůř vidím, take je o to větí pravděpodobnost, e něco přehlédnu ... Neřídit je v mém případě spí rozumové rozhodnutí ... a opravdu mi zrovna tato dovednost nechybí. I bez auta se dá v pohodě ít
Upravil(a) Mía Kulička (27. 4. 2012 10:21)
Není tady
dusička napsal(a):
Ale i tak můe Mío odpustit ztrátu důvěry a prostě spoléhat sama na sebe Neznamená přeci,kdy odpustí,e musí začít věřit
A vdy to jsem napsala.
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Ziki napsal(a):
Já nemyslím zapomenout, některé věci se zapomenout nedají. Ale přestat je řeit, "pustit" to z hlavy ... prostě se stalo, ale ivot jde dál.
Samozřejmě,tak jsem to myslela.Ono má tendenci se to v hlavě kumulovat,a člověka to zdeptá.
Není tady
Taky z vlastního rozhodnutí neřídím auto. Byla bych nebezpečná sobě ale hlavně jiným.
Bez auta se dá ít.
Taky nevěřím některým svým schopnostem, dovednostem.
A také jsem ji opratrná ve vztazích. Přesto, e jsem svému BM odpustila, mou důvěru ve vztahu to ji zřejmě navdy poznamenalo. Moná proto, e jsem to sama nezvládla a teď jsem opatrná, abych se nedostala do situace, kdy opět já sama nezvládnu. Tak raději řeím prvotně - opatrností.
majkafa napsal(a):
Taky z vlastního rozhodnutí neřídím auto. Byla bych nebezpečná sobě ale hlavně jiným.
Bez auta se dá ít.
Taky nevěřím některým svým schopnostem, dovednostem.
A také jsem ji opratrná ve vztazích. Přesto, e jsem svému BM odpustila, mou důvěru ve vztahu to ji zřejmě navdy poznamenalo. Moná proto, e jsem to sama nezvládla a teď jsem opatrná, abych se nedostala do situace, kdy opět já sama nezvládnu. Tak raději řeím prvotně - opatrností.
Ale to já zas nový dlouhodobý vztah mám, nejsem opatrná a svému partnerovi bez problémů důvěřuju. Bez vzájemné důvěry by ná vztah pro mě neměl smysl. Ale je fakt, e stojí na úplně jiných základech, jak vztah s BM ...
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Ale to já zas nový dlouhodobý vztah mám, nejsem opatrná a svému partnerovi bez problémů důvěřuju. Bez vzájemné důvěry by ná vztah pro mě neměl smysl. Ale je fakt, e stojí na úplně jiných základech, jak vztah s BM ...
Ano, asi tohle je to správné vyjádření.
Weatherwax napsal(a):
majkafa napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Majko a já si zase myslím, e tohle je kolosální pitomost, protoe nejdřív byla křeanská víra, Jeíovo učení a a POTOM vznikla katolická církev, která si ho přivlastnila, vymyslela dogmata a papee jakoto Jeíova máměstka na zemi... a začala upravovat a přizpůsobovat.
Jak říká Ziki - církev je společenství lidí.
Víra je ale něco, co je hluboce niterné a co je jen tvoje. Můe, i nemusí to sdílet, můe, ale i nemusí podléhat manipulacím a dogmatům.
Je to na tobě.
Ostatně jako vechno.Víra ano, Pan. O tom ádná.
Ale tady mluvíme konkrétně o KŘESANSKÉ víře. Stejně tak jako o muslimské, judaizmu, svědcích jehovových a blábláblá. A to je třeba rozliovat. Říkám to samé, co ty, jen si asi nerozumíme.No slyela jsem o křesanské víře, jetě jsem neslyela o křesanské církvi.
Já jsem slyela o křesanských církvích (kaáci, husiti, luteráni). Myslím, e Majka neříká to samé. Přinejmením posloupnost má jinou
Není tady
Mně dělá problém odpustit sama sobě. Straně dlouho jsem nevěděla, o co běí, take jsem si myslela, e jsem v tom přebornice. Teď u jsem moná na to kápla, mám dojem, e alias soběodputění je pokora.
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Ale já sama sobě věřím.
Nevěřím svým schopnostem řídit auto, nevěřím tomu, e mám dostatečně rychlé a správné reakce na to, abych zvládla určité kolizní situace na silnici ... teda nevěřím, já vím, e je nemám ... čím dál tím hůř vidím, take je o to větí pravděpodobnost, e něco přehlédnu ... Neřídit je v mém případě spí rozumové rozhodnutí ... a opravdu mi zrovna tato dovednost nechybí. I bez auta se dá v pohodě ít
Mío, říkala jsi, e neřídí 15 let...... to je u příli dlouho. Po havárii je třeba sednout opět za volant HNED, aby právě nevznikla takováto přesvědčení, ty ses v nich neutvrdila a ona se pak nestala skutečností.
Není tady
Bramborka napsal(a):
Mně dělá problém odpustit sama sobě. Straně dlouho jsem nevěděla, o co běí, take jsem si myslela, e jsem v tom přebornice. Teď u jsem moná na to kápla, mám dojem, e alias soběodputění je pokora.
?
Jinak jo. Odpustit sama sobě je dřina, zejména, kdy výuka k pocitu provinění byla dokonalá
Není tady
Bramborko,
pod neschopností odpustit si je kromě nepokory také mnoho podprahových přesvědčení, které je třeba odhalit, rozklíčovat a "rozpustit a vypustit"
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Ale já sama sobě věřím.
Nevěřím svým schopnostem řídit auto, nevěřím tomu, e mám dostatečně rychlé a správné reakce na to, abych zvládla určité kolizní situace na silnici ... teda nevěřím, já vím, e je nemám ... čím dál tím hůř vidím, take je o to větí pravděpodobnost, e něco přehlédnu ... Neřídit je v mém případě spí rozumové rozhodnutí ... a opravdu mi zrovna tato dovednost nechybí. I bez auta se dá v pohodě ítMío, říkala jsi, e neřídí 15 let...... to je u příli dlouho. Po havárii je třeba sednout opět za volant HNED, aby právě nevznikla takováto přesvědčení, ty ses v nich neutvrdila a ona se pak nestala skutečností.
Jo, jene tehdy ani ádný dostupný volant nebyl
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Bramborko,
pod neschopností odpustit si je kromě nepokory také mnoho podprahových přesvědčení, které je třeba odhalit, rozklíčovat a "rozpustit a vypustit"
A leckdy ani nemusejí být podprahový, jen právě dobře zarostlý
Není tady
Odputění... proč tady vůbec je nějaké odputění, proč ho máme zapotřebí? Si myslím, e to je ta nae veledůleitost. Kdybychom byli oprotění od naeho ztotoňování se s určitými rolemi, tak nemáme proč odpoutět.... nebudou se nás dotýkat něčí činy, slova, prohřeky..... A obráceně odputění sám sobě.... zase je to pocitem viny, e jsme udělali, nebo neudělali něco, e jsme se zachovali nějak.... Take a budeme umět zpracovávat emoce pouze jako informaci a nebudeme na nich lpět spolu s rolí, které právě přísluí, bude nám hej. Ale to je svázané právě na proitcích a zkuenostech potamo pochopení, vcítění, empatii.... nesouzení!
Je to vlastně takový kruh, který doufám má vzestupnou tendenci jako spirála
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
Jo, jene tehdy ani ádný dostupný volant nebyl
Tak to já nemohu posoudit
To bylo jedno k druhému ... ikdyby byl, tak bych za něj asi hned tak nesedla. Bylo to příli intenzivní na to, aby se to dalo přejít jen tak. A teď nějak necítím potřebu, kolo stačí
pomněnka napsal(a):
Odputění... proč tady vůbec je nějaké odputění, proč ho máme zapotřebí? Si myslím, e to je ta nae veledůleitost. Kdybychom byli oprotění od naeho ztotoňování se s určitými rolemi, tak nemáme proč odpoutět.... nebudou se nás dotýkat něčí činy, slova, prohřeky..... A obráceně odputění sám sobě.... zase je to pocitem viny, e jsme udělali, nebo neudělali něco, e jsme se zachovali nějak.... Take a budeme umět zpracovávat emoce pouze jako informaci a nebudeme na nich lpět spolu s rolí, které právě přísluí, bude nám hej. Ale to je svázané právě na proitcích a zkuenostech potamo pochopení, vcítění, empatii.... nesouzení!
Je to vlastně takový kruh, který doufám má vzestupnou tendenci jako spirála
Přesně to mě v první chvíli taky napadlo ... pak jsem si říkala, e su moná ňáká divná, a e moná vechno a příli řeím logikou a rozumem, kdy nemám potřebu hledat u sebe nebo druhých nějakou vinu a pak ji odpoutět, protoe se mi to připadá jako zbytečné plýtvání emocemi ... a pak mě napadlo, e vlastně ani nevím, co bych si tak mohla odpustit ... tak mě napadlo, jestli to není nepokorné ... a pak jsem si to pospojovala s tou důvěrou a nedůvěrou ... a totálně se do toho zamotala
Není tady
No zamotaný to je... nesmí se to právě moc řeit tím rozumem, ale srdcem... on ten rozum pak do toho zatahuje zbytečnosti a je z toho to zamodrchané klubíčko... lepí ho hodit kotěti
Není tady