27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Křesanská víra, ve kterou věří křesané, byla stvořena křesanskou církví. Křesanský bůh byl vymylen církví.
Ziki napsal(a):
Stejně jako třeba Evropa je vnímána jako křesanský svět,obecně,přestoe ne kadý Evropan je křesan.
No vyznáním moná ne, ale základníma hodnotama? A to já říkám jako......éé. Nevím co - novopohan taky nejsem, jsem bezpřívlastková věřící
Majko, boha vech křesanů ale nestvořila církev a u vůbec ne katolická.
Není tady
Křesané si Boha nevymysleli Respektuju,e je to je tvůj názor,ij si s ním ve zdraví. Já mám jiný.Pokud si nepřeje tahat sem církev,tak se se mnou nepři,já jsem to rozmatlávat nezačala.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
majkafa napsal(a):
já bych sem netahala ádnou církev.
Myslím, e Ziki nemluvila o církvi, ale o křestanské víře jako takové. A ta je naprosto vyjímečná právě tím, e přinesla odputění. Pokud vím, ádná jiná víra ho neobsahuje.
Zdravím!
Chtěla bych poznamenat, e institut "odputění" je vlastní u judaismus, jen není tak explicitně vyjádřen jako v tezích křesanství.
Nad rámec tohoto podotýkám, e nejlepími odputiteli jsou podle mého názoru lidé, kteří v minulosti "něco" provedli a ádali od někoho odputění a tehdy zjistili, jak moc ho chtějí a potřebují a byli astní, kdy ho dostali nebo neastní, kdy jej nedostali. Kadopádně se poučili o jeho důleitosti, a proto moná odpoutí snáze a velkoryseji. V mém případě se tak myslím a doufám stalo.
Není tady
majkafa napsal(a):
Křesanská víra, ve kterou věří křesané, byla stvořena křesanskou církví. Křesanský bůh byl vymylen církví.
Pletu se, nebo z toho cítím předsudek?
Není tady
Ano,osobní zkuenost dělá divy
Není tady
Ziki napsal(a):
Ano,osobní zkuenost dělá divy
Vlastně s tím trochu souvisí i Tvůj citát...kdy jsem "zhřeila", tak celý svět odeel a jen opravdoví přátelé zůstali.
Není tady
Hezký postřeh Weather Jedno vím jistě. Odpoutět je těké,ale stojí to za to!
Není tady
majkafa napsal(a):
Majko a já si zase myslím, e tohle je kolosální pitomost, protoe nejdřív byla křeanská víra, Jeíovo učení a a POTOM vznikla katolická církev, která si ho přivlastnila, vymyslela dogmata a papee jakoto Jeíova máměstka na zemi... a začala upravovat a přizpůsobovat.
Jak říká Ziki - církev je společenství lidí.
Víra je ale něco, co je hluboce niterné a co je jen tvoje. Můe, i nemusí to sdílet, můe, ale i nemusí podléhat manipulacím a dogmatům.
Je to na tobě.
Ostatně jako vechno.
Není tady
Ziki napsal(a):
Hezký postřeh Weather
Jedno vím jistě. Odpoutět je těké,ale stojí to za to!
Souhlasím určitě. Sice si myslím, e mi jetě odputěno nebylo (spí se na to zapomnělo, protoe je to hezkých pár let), ale stojí to za to i v opačném gardu.
Není tady
Weatherwax napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
majkafa napsal(a):
já bych sem netahala ádnou církev.
Myslím, e Ziki nemluvila o církvi, ale o křestanské víře jako takové. A ta je naprosto vyjímečná právě tím, e přinesla odputění. Pokud vím, ádná jiná víra ho neobsahuje.
Zdravím!
Chtěla bych poznamenat, e institut "odputění" je vlastní u judaismus, jen není tak explicitně vyjádřen jako v tezích křesanství.
Nad rámec tohoto podotýkám, e nejlepími odputiteli jsou podle mého názoru lidé, kteří v minulosti "něco" provedli a ádali od někoho odputění a tehdy zjistili, jak moc ho chtějí a potřebují a byli astní, kdy ho dostali nebo neastní, kdy jej nedostali. Kadopádně se poučili o jeho důleitosti, a proto moná odpoutí snáze a velkoryseji. V mém případě se tak myslím a doufám stalo.
Já bohuel nejsem v judaismu nijak zběhlá, znám jen Starý zákon a ten příli odputěním neoplývá.
A u vůbec ne BEZPODMÍNEČNÝM odputěním, nezávislým na reciprocitě nebo pokání viníka. To je podle mne typické a pro křesanství, ale mohla jsem smozřejmě něco přehlédnout, protoe jak říkám - judaismus jsem do hloubky nestudovala.
Jo a tak zdravím
Upravil(a) Pandorraa (26. 4. 2012 22:46)
Není tady
Weatherwax napsal(a):
majkafa napsal(a):
No...jak znám majku, tak bych spí řekla, e její beran se zase tluče s jejím beranem a ani jeden jetě neměl čas se na to pořádně podívat
Není tady
Ziki napsal(a):
Hezký postřeh Weather
Tohle se mi líbí
Obecně se mi ty reakce líbí
U jsem se začala obávat, e zdejí duchny komplet zmizely a hermanové zaujali pozice.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Ziki napsal(a):
Hezký postřeh Weather
Tohle se mi líbí
Obecně se mi ty reakce líbí
U jsem se začala obávat, e zdejí duchny komplet zmizely a hermanové zaujali pozice.
Není tady
Odputění není o reciprocitě,není to obchod. Je to dar.
Není tady
Weatherwax napsal(a):
Sice si myslím, e mi jetě odputěno nebylo...
Nojo, ale můe leda poprosit za odputění, jinak to stejně neovlivní.
Pan, moná e vstanou nový duchny? To by bylo pěkné....třeba by se navrátil i Drak!
Ziki, to si člověk uvědomí v momentě, kdy si uvědomí, e to dělá předevím pro sebe.
Není tady
Ziki napsal(a):
Tak o tom ádná
Bohuel někteří to pořád nechápou....
Hlavně pořád slýchám: No to teda nééé. Kdy mu odpustím, tak to jako nebude potrestanej? To si bude myslet, e jsem slabá a udělá to zase! To teda néééé....
Chjooooo...
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Ziki napsal(a):
Tak o tom ádná
Hlavně pořád slýchám: No to teda nééé. Kdy mu odpustím, tak to jako nebude potrestanej? To si bude myslet, e jsem slabá a udělá to zase! To teda néééé....
Chjooooo...
Odputění není výsadou slabých,ale silných.
Není tady
Ziki napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Ziki napsal(a):
Tak o tom ádná
Chjooooo...Odputění není výsadou slabých,ale silných.
Tak o tom ádná, ale vysvěluj to někomu, kdo je zamatenej jak veverka na dálnici....
Není tady
Ono to myslím patří k věcem které úplně vysvětlit nejdou. Nějak se k tomu musí i dozrát. I okolo mně jsou lidé,kteří to mají prostě jinak a dokonce si své křivdy jakoby hýčkají.
Není tady
Ziki napsal(a):
Křesané si Boha nevymysleli
Respektuju,e je to je tvůj názor,ij si s ním ve zdraví. Já mám jiný.Pokud si nepřeje tahat sem církev,tak se se mnou nepři,já jsem to rozmatlávat nezačala.
Ziki, psala jsem KŘESANSKÉHO boha. Ne Boha.
Weatherwax napsal(a):
majkafa napsal(a):
Předsudek ne. Jen mnohaletou praxi. Ostatně, kadá církev si Boha upravila k obrazu svému. To je přece veobecně známé.
Pandorraa napsal(a):
Majko a já si zase myslím, e tohle je kolosální pitomost, protoe nejdřív byla křeanská víra, Jeíovo učení a a POTOM vznikla katolická církev, která si ho přivlastnila, vymyslela dogmata a papee jakoto Jeíova máměstka na zemi... a začala upravovat a přizpůsobovat.
Jak říká Ziki - církev je společenství lidí.
Víra je ale něco, co je hluboce niterné a co je jen tvoje. Můe, i nemusí to sdílet, můe, ale i nemusí podléhat manipulacím a dogmatům.
Je to na tobě.
Ostatně jako vechno.
Víra ano, Pan. O tom ádná.
Ale tady mluvíme konkrétně o KŘESANSKÉ víře. Stejně tak jako o muslimské, judaizmu, svědcích jehovových a blábláblá. A to je třeba rozliovat. Říkám to samé, co ty, jen si asi nerozumíme.
Majkafo - promiň, e Ti píu, ale hádá se. Tak krásně se mi to četlo, co píe Pandora,Ziki, Lupina, a Ty přijde a u se to hezky nečte. člověk si co píou enský představuje v reálu, jo souhlasí. Bě někam s církví,tady se nikdo přeci o církvi nebaví. Myslela jsem,e tenhle příspěvek bude přínosem, něco si z něho odneseme, ponaučení a tak.
Ale mně osobně je jedno, jak to má církev. Kadý by si to měl řeit u sebe.
Hezký den přeju vem
Není tady
dusičko, peskuj své děti, prosím, jestli má tu potřebu. U jsem ti to psala několikrát. Ale kdy tě to baví... Já udělám to, co uznám za vhodné, maminko.