Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 26. 4. 2012 21:24

majkafa
Host

Re: O odpuštění

Křesťanská víra, ve kterou věří křesťané, byla stvořena křesťanskou církví. Křesťanský bůh byl vymyšlen církví.

#52 26. 4. 2012 21:41

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Ziki napsal(a):

Stejně jako třeba Evropa je vnímána jako křesťanský svět,obecně,přestože ne každý Evropan je křesťan.

No vyznáním možná ne, ale základníma hodnotama? A to já říkám jako......éé. Nevím co - novopohan taky nejsem, jsem bezpřívlastková věřící cool
Majko, boha všech křesťanů ale nestvořila církev a už vůbec ne katolická.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#53 26. 4. 2012 21:51

Ziki
♥♥♥♥♥--

Křesťané si Boha nevymysleli va Respektuju,že je to je tvůj názor,žij si s ním ve zdraví. Já mám jiný.Pokud si nepřeješ tahat sem církev,tak se se mnou nepři,já jsem to rozmatlávat nezačala.

Opravdový přítel je ten, který první přijde, když celý svět odejde.

Není tady

#54 26. 4. 2012 21:51

Weatherwax
♥♥♥----
Místo: Brno

Pandorraa napsal(a):

majkafa napsal(a):

já bych  sem netahala žádnou církev.

Myslím, že Ziki nemluvila o církvi, ale o křestanské víře jako takové. A ta je naprosto vyjímečná právě tím, že přinesla odpuštění. Pokud vím, žádná jiná víra ho neobsahuje.

Zdravím!
Chtěla bych poznamenat, že institut "odpuštění" je vlastní už judaismus, jen není tak explicitně vyjádřen jako v tezích křesťanství.

Nad rámec tohoto podotýkám, že nejlepšími odpuštiteli jsou podle mého názoru lidé, kteří v minulosti "něco" provedli a žádali od někoho odpuštění a tehdy zjistili, jak moc ho chtějí a potřebují a byli šťastní, když ho dostali nebo nešťastní, když jej nedostali. Každopádně se poučili o jeho důležitosti, a proto možná odpouští snáze a velkoryseji. V mém případě se tak myslím a doufám stalo. smile

Osud rozdal karty, my hrajeme. (A. Schopenhauer) usch storstark dumbom

Není tady

#55 26. 4. 2012 21:58

Weatherwax
♥♥♥----

majkafa napsal(a):

Křesťanská víra, ve kterou věří křesťané, byla stvořena křesťanskou církví. Křesťanský bůh byl vymyšlen církví.

Pletu se, nebo z toho cítím předsudek?

Není tady

#56 26. 4. 2012 22:02

Ziki
♥♥♥♥♥--

Ano,osobní zkušenost dělá divy gloria

Není tady

#57 26. 4. 2012 22:14

Weatherwax
♥♥♥----

Ziki napsal(a):

Ano,osobní zkušenost dělá divy gloria

Vlastně s tím trochu souvisí i Tvůj citát...když jsem "zhřešila", tak celý svět odešel a jen opravdoví přátelé zůstali.

Není tady

#58 26. 4. 2012 22:27

Ziki
♥♥♥♥♥--

Hezký postřeh Weather smile Jedno vím jistě. Odpouštět je těžké,ale stojí to za to!

Není tady

#59 26. 4. 2012 22:34

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

majkafa napsal(a):

Majko a já si zase myslím, že tohle je kolosální pitomost, protože nejdřív byla křeťanská víra, Ježíšovo učení a až POTOM vznikla katolická církev, která si ho přivlastnila, vymyslela dogmata a papeže jakožto Ježíšova máměstka na zemi... a začala upravovat a přizpůsobovat.

Jak říká Ziki - církev je společenství lidí.
Víra je ale něco, co je hluboce niterné a co je jen tvoje. Můžeš, i nemusíš to sdílet, můžeš, ale i nemusíš podléhat manipulacím a dogmatům.
Je to na tobě.
Ostatně jako všechno.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#60 26. 4. 2012 22:37

Weatherwax
♥♥♥----

Ziki napsal(a):

Hezký postřeh Weather smile Jedno vím jistě. Odpouštět je těžké,ale stojí to za to!

Souhlasím určitě. Sice si myslím, že mi ještě odpuštěno nebylo (spíš se na to zapomnělo, protože je to hezkých pár let), ale stojí to za to i v opačném gardu.

Není tady

#61 26. 4. 2012 22:41

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Weatherwax napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

majkafa napsal(a):

já bych  sem netahala žádnou církev.

Myslím, že Ziki nemluvila o církvi, ale o křestanské víře jako takové. A ta je naprosto vyjímečná právě tím, že přinesla odpuštění. Pokud vím, žádná jiná víra ho neobsahuje.

Zdravím!
Chtěla bych poznamenat, že institut "odpuštění" je vlastní už judaismus, jen není tak explicitně vyjádřen jako v tezích křesťanství.

Nad rámec tohoto podotýkám, že nejlepšími odpuštiteli jsou podle mého názoru lidé, kteří v minulosti "něco" provedli a žádali od někoho odpuštění a tehdy zjistili, jak moc ho chtějí a potřebují a byli šťastní, když ho dostali nebo nešťastní, když jej nedostali. Každopádně se poučili o jeho důležitosti, a proto možná odpouští snáze a velkoryseji. V mém případě se tak myslím a doufám stalo. smile

Já bohužel nejsem v judaismu nijak zběhlá, znám jen Starý zákon a ten příliš odpuštěním neoplývá.
A už vůbec ne BEZPODMÍNEČNÝM odpuštěním, nezávislým na reciprocitě nebo pokání viníka. To je podle mne typické až pro křesťanství, ale mohla jsem smozřejmě něco přehlédnout, protože jak říkám - judaismus jsem do hloubky nestudovala.

Jo a tak zdravím storstark

Upravil(a) Pandorraa (26. 4. 2012 22:46)

Není tady

#62 26. 4. 2012 22:43

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Weatherwax napsal(a):

majkafa napsal(a):

No...jak znám majku, tak bych spíš řekla, že její beran se zase tluče s jejím beranem a ani jeden ještě neměl čas se na to pořádně podívat smile

Není tady

#63 26. 4. 2012 22:46

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ziki napsal(a):

Tohle se mi líbí smile
Obecně se mi ty reakce líbí stolt
Už jsem se začala obávat, že zdejší duchny komplet zmizely a hermanové zaujali pozice.

Není tady

#64 26. 4. 2012 22:52

Ziki
♥♥♥♥♥--

Pandorraa napsal(a):

Ziki napsal(a):

Tohle se mi líbí smile
Obecně se mi ty reakce líbí stolt
Už jsem se začala obávat, že zdejší duchny komplet zmizely a hermanové zaujali pozice.

tummenupptummenupptummenupp

Není tady

#65 26. 4. 2012 23:00

Ziki
♥♥♥♥♥--

Odpuštění není o reciprocitě,není to obchod. Je to dar.

Není tady

#66 26. 4. 2012 23:17

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Weatherwax napsal(a):

Sice si myslím, že mi ještě odpuštěno nebylo...

Nojo, ale můžeš leda poprosit za odpuštění, jinak to stejně neovlivníš.
Pan, možná že vstanou nový duchny? cool To by bylo pěkné....třeba by se navrátil i Drak!
Ziki, to si člověk uvědomí v momentě, kdy si uvědomí, že to dělá především pro sebe.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#67 26. 4. 2012 23:22

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ziki napsal(a):

Tak o tom žádná stolt
Bohužel někteří to pořád nechápou....
Hlavně pořád slýchám: No to teda nééé. Když mu odpustím, tak to jako nebude potrestanej? To si bude myslet, že jsem slabá a udělá to zase! To teda néééé....
Chjooooo...

Není tady

#68 26. 4. 2012 23:31

Ziki
♥♥♥♥♥--

Pandorraa napsal(a):

Ziki napsal(a):

Tak o tom žádná stolt
Hlavně pořád slýchám: No to teda nééé. Když mu odpustím, tak to jako nebude potrestanej? To si bude myslet, že jsem slabá a udělá to zase! To teda néééé....
Chjooooo...

Odpuštění není výsadou slabých,ale silných.

Není tady

#69 26. 4. 2012 23:32

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ziki napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Ziki napsal(a):

Tak o tom žádná stolt
Chjooooo...

Odpuštění není výsadou slabých,ale silných.

Tak o tom žádná, ale vysvěluj to někomu, kdo je zamatenej jak veverka na dálnici....

Není tady

#70 26. 4. 2012 23:44

Ziki
♥♥♥♥♥--

Ono to myslím patří k věcem které úplně vysvětlit nejdou. Nějak se k tomu musí i dozrát. I okolo mně jsou lidé,kteří to mají prostě jinak a dokonce si své křivdy jakoby hýčkají.

Není tady

#71 27. 4. 2012 6:50

majkafa
Host

Ziki napsal(a):

Křesťané si Boha nevymysleli va Respektuju,že je to je tvůj názor,žij si s ním ve zdraví. Já mám jiný.Pokud si nepřeješ tahat sem církev,tak se se mnou nepři,já jsem to rozmatlávat nezačala.

Ziki, psala jsem KŘESŤANSKÉHO boha. Ne Boha. smile

#72 27. 4. 2012 6:52

majkafa
Host

Weatherwax napsal(a):

majkafa napsal(a):

Předsudek ne. Jen mnohaletou praxi. Ostatně, každá církev si Boha upravila k obrazu svému. To je přece všeobecně známé.

#73 27. 4. 2012 6:54

majkafa
Host

Pandorraa napsal(a):

Majko a já si zase myslím, že tohle je kolosální pitomost, protože nejdřív byla křeťanská víra, Ježíšovo učení a až POTOM vznikla katolická církev, která si ho přivlastnila, vymyslela dogmata a papeže jakožto Ježíšova máměstka na zemi... a začala upravovat a přizpůsobovat.

Jak říká Ziki - církev je společenství lidí.
Víra je ale něco, co je hluboce niterné a co je jen tvoje. Můžeš, i nemusíš to sdílet, můžeš, ale i nemusíš podléhat manipulacím a dogmatům.
Je to na tobě.
Ostatně jako všechno.

Víra ano, Pan. O tom žádná.

Ale tady mluvíme konkrétně o KŘESŤANSKÉ víře. Stejně tak jako o muslimské, judaizmu, svědcích jehovových a blábláblá. A to je třeba rozlišovat. Říkám to samé, co ty, jen si asi nerozumíme.

#74 27. 4. 2012 6:59

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Majkafo - promiň, že Ti píšu, ale hádáš se. Tak krásně se mi to četlo, co píše Pandora,Ziki, Lupina, a Ty přijdeš a už se to hezky nečte. člověk si co píšou ženský představuje v reálu, jo souhlasí. Běž někam s církví,tady se nikdo přeci o církvi nebaví. Myslela jsem,že tenhle příspěvek bude přínosem, něco si z něho odneseme, ponaučení a tak.
Ale mně osobně je jedno, jak to má církev. Každý by si to měl řešit u sebe. stolt
Hezký den přeju všem par

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#75 27. 4. 2012 7:39

majkafa
Host

dusičko, peskuj své děti, prosím, jestli máš tu potřebu. Už jsem ti to psala několikrát. Ale když tě to baví... Já udělám to, co uznám za vhodné, maminko. smile

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí