18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
majkafa napsal(a):
Dávala jsem to jinam, ale myslím, e se to hodí i sem, dlouho jsem to hledala a včera konečně nala. Kdysi jsem byla na muzikálu Galileo od Janka Ledeckého a tohle mě tenkrát velmi zaujalo.
Janek Ledecký - Muzikál Galileo
Epilog
Navzdory svému odvolání
Byl Galileo Galilei odsouzen
K doivotnímu vězení
I kdy na přímluvu papee
K vězení domácímu
Devět let strávil slepý Galileo
Diktováním závěrů svých
Celoivotních pokusů a studií
Jedním z rozměrů křivdy
Je délka jejího trvání
Galileo Galilei byl katolickou církví
Plně rehabilitován roku 1992
Od jeho smrti v ten čas uběhlo 350 let
Přál bych vem
Abychom v sobě nali dost síly
Odčinit způsobené křivdy
A aby nám to netrvalo
Tak straně dlouho
Majko, je to zcela , ale rozesmálo mě to: http://respekt.ihned.cz/respekt-dj/c1-5 … 2012#15:55
Není tady
Sindy napsal(a):
agewa napsal(a):
Sindy napsal(a):
Myslím si, e podobně je to i tím malým zneuitým dítětem. V tom je taky jenom Zlo a chtíč. Násilník vytvořil konkrétní situaci a druhým ji vnutil. Postavil je před hotovou věc a oni teď musí najít sílu, aby to překonali. Zlu se děkovat nedá.
to po tobě nikdo nechce. Ale to Zlo tě naučilo poznat a najít Dobro, přijmout podporu od rodiny , najít (opět) svojí ostraitost...
Nene, tak to není. Zlo mě nenaučilo poznat a najít Dobro, to jsem u dávno předtím znala. Zlo se vplíilo a podkopalo mi podlahu. Nebyla jsem v situaci, kdy bych se mohla bránit nebo něčeho zachytit, nemohla jsem nic jiného, ne spadnout. A bylo to jedině Dobro, co se zaslouilo, e jsem při pádu nikoho nepokodila a nikoho nestrhla s sebou.
(Vyjadřuji se sice v první osobě, ale mluvím za celou moji rodinu)
Sindy, četla jsi kníku od Scotta Pecka Lidé li? Jestli ne, zkus to.
Není tady
pomněnka napsal(a):
Ví Sindy, to, e nejsem blb kadý vyrovnaný člověk to o sobě moc dobře ví a nepotřebuje si to dokazovat přes druhé. Blb to o sobě neví a taky se tak chová Sem tady psala spí o lidech, kteří si to pořád potřebují dokazovat, nepřipustí si svou omylnost a pokud se stane chyba, tak stoprocentně za to můe někdo jiný atp.... prostě musí být za kadou cenu dokonalí v očích těch druhých a to je pro ně to nejdůleitějí.
Tak jim to odpus ...
Upravil(a) Sindy (31. 8. 2012 23:35)
Není tady
Bramborka napsal(a):
Sindy napsal(a):
lupina montana napsal(a):
Zase na druhou stranu určitou přiměřenou dávku blbství je dluno si péodret, protoe pocitový rozliení je jednak stejně důleitý, jako racionální a druhak postihuje jiný spektrum
Postupně, vlku, postupně ... nemůu do veho vlítnout tak naráz. Prozatím jsem ráda, e mi rozliovací schopnosti opět naskočily, ale tak dobré to zas není, abych poznala, jaká dávka blbství je pro mě přiměřená
Přiměřená dávka blbství je ta, co zrovna je. Je odvislá od osoby a času. Stejně jako nezachytí unikající okamik, nezachytí přiměřenou dávku blbství, u u po ní sahá - a změnila se ti před očima.
Aaaaaaach .... jak nesnesitelná lehkost blbství ....
Není tady
Bramborka napsal(a):
Sindy napsal(a):
agewa napsal(a):
to po tobě nikdo nechce. Ale to Zlo tě naučilo poznat a najít Dobro, přijmout podporu od rodiny , najít (opět) svojí ostraitost...Nene, tak to není. Zlo mě nenaučilo poznat a najít Dobro, to jsem u dávno předtím znala. Zlo se vplíilo a podkopalo mi podlahu. Nebyla jsem v situaci, kdy bych se mohla bránit nebo něčeho zachytit, nemohla jsem nic jiného, ne spadnout. A bylo to jedině Dobro, co se zaslouilo, e jsem při pádu nikoho nepokodila a nikoho nestrhla s sebou.
(Vyjadřuji se sice v první osobě, ale mluvím za celou moji rodinu)Sindy, četla jsi kníku od Scotta Pecka Lidé li? Jestli ne, zkus to.
Díky, určitě si ji přečtu.
Není tady
Tak já jsem přečetla kus, co je na netu a no fuj - Brambůrko, tys to přestála bez úhony? Tedy, člověk takový případy slyí a vnímá plynule a trvale - take asi to bylo nějak moc koncentrovaný, nebo co, takový kniní kurare.....dostal mě příběh kluka, co měl ty ílený uhlazený rodiče.
Já jsem toti rodičovskou nenávist zaila takříkajíc vostrejma - tohle mi ale přilo jetě horí, jak to bylo bravurně maskovaný
Není tady
A tohle je moc pěkný:
Zlo bylo definováno jako uití síly k ničení duchovního růstu druhých za účelem obrany a zachování integrity svého vlastního postieného ega. Jinými slovy obětování. Obvykle neobětujeme silné, ale slabé.
Není tady
Nevím, jestli bez úhony, ale přestála, a jsem tomu ráda. Svého času mi ta kníka dost pomohla.
Příběh toho mládence je skutečně děsivý.
Není tady
Bramborka napsal(a):
Nevím, jestli bez úhony, ale přestála, a jsem tomu ráda. Svého času mi ta kníka dost pomohla.
Příběh toho mládence je skutečně děsivý.
Tak jsem přečetla to, co je dostupné na netu, no teda Bramborko, místy je to opravdu náročné čtení. Některé pasáe mi navozovaly a pocity tísně. Jestli se mi podaří tu kníku sehnat, ráda si ji koupím, líbí se mi.
Není tady
Tady je to komplet
http://morio.wbs.cz/m.scot_peck_lide_lzi.pdf
Upravil(a) Sindy (1. 9. 2012 14:43)
Není tady