Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#576 31. 8. 2012 22:45

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Re: O odpuštění

majkafa napsal(a):

Dávala jsem to jinam, ale myslím, že se to hodí i sem, dlouho jsem to hledala a včera konečně našla. Kdysi jsem byla na muzikálu Galileo od Janka Ledeckého a tohle mě tenkrát velmi zaujalo.

Janek Ledecký - Muzikál Galileo

Epilog

Navzdory svému odvolání
Byl Galileo Galilei odsouzen
K doživotnímu vězení
I když na přímluvu papeže
K vězení domácímu

Devět let strávil slepý Galileo
Diktováním závěrů svých
Celoživotních pokusů a studií
Jedním z rozměrů křivdy
Je délka jejího trvání

Galileo Galilei byl katolickou církví
Plně rehabilitován roku 1992
Od jeho smrti v ten čas uběhlo 350 let
Přál bych všem
Abychom v sobě našli dost síly
Odčinit způsobené křivdy
A aby nám to netrvalo
Tak strašně dlouho

Majko, je to zcela offtopic, ale rozesmálo mě to: http://respekt.ihned.cz/respekt-dj/c1-5 … 2012#15:55

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#577 31. 8. 2012 23:03

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Sindy napsal(a):

agewa napsal(a):

Sindy napsal(a):

Myslím si, že podobně je to i tím malým zneužitým dítětem. V tom je taky jenom Zlo a chtíč. Násilník vytvořil konkrétní situaci a druhým ji vnutil. Postavil je před hotovou věc a oni teď musí najít sílu, aby to překonali. Zlu se děkovat nedá.

to po tobě nikdo nechce. Ale to Zlo tě naučilo poznat a najít Dobro, přijmout podporu od rodiny , najít (opět) svojí ostražitost...

Nene, tak to není. Zlo mě nenaučilo poznat a najít Dobro, to jsem už dávno předtím znala. Zlo se vplížilo a podkopalo mi podlahu. Nebyla jsem v situaci, kdy bych se mohla bránit nebo něčeho zachytit, nemohla jsem nic jiného, než spadnout. A bylo to jedině Dobro, co se zasloužilo, že jsem při pádu  nikoho nepoškodila a nikoho nestrhla s sebou.

(Vyjadřuji se sice v první osobě, ale mluvím za celou moji rodinu)

Sindy, četla jsi knížku od Scotta Pecka Lidé lži? Jestli ne, zkus to. smile

Franz Kafka

Není tady

#578 31. 8. 2012 23:21

Sindy
♥♥-----

pomněnka napsal(a):

Víš Sindy, to, že nejsem blb každý vyrovnaný člověk to o sobě moc dobře ví a nepotřebuje si to dokazovat přes druhé. Blb to o sobě neví a taky se tak chová lol Sem tady psala spíš o lidech, kteří si to pořád potřebují dokazovat, nepřipustí si svou omylnost a pokud se stane chyba, tak stoprocentně za to může někdo jiný atp.... prostě musí být za každou cenu dokonalí v očích těch druhých a to je pro ně to nejdůležitější.

Tak jim to odpus ...

Upravil(a) Sindy (31. 8. 2012 23:35)

Není tady

#579 31. 8. 2012 23:23

Sindy
♥♥-----

Bramborka napsal(a):

Sindy napsal(a):

lupina montana napsal(a):

Zase na druhou stranu určitou přiměřenou dávku blbství je dlužno si péodržet, protože pocitový rozlišení je jednak stejně důležitý, jako racionální a druhak postihuje jiný spektrum smile

Postupně, vlku, postupně ... nemůžu do všeho vlítnout tak naráz. Prozatím jsem ráda, že mi rozlišovací schopnosti opět naskočily, ale tak dobré to zas není, abych poznala, jaká dávka blbství je pro mě přiměřená dumbomlol

Přiměřená dávka blbství je ta, co zrovna je. Je odvislá od osoby a času. Stejně jako nezachytíš unikající okamžik, nezachytíš přiměřenou dávku blbství, už už po ní sahᚠ- a změnila se ti před očima. wink

Aaaaaaach .... jak nesnesitelná lehkost blbství ....

smile

Není tady

#580 31. 8. 2012 23:33

Sindy
♥♥-----

Bramborka napsal(a):

Sindy napsal(a):

agewa napsal(a):

to po tobě nikdo nechce. Ale to Zlo tě naučilo poznat a najít Dobro, přijmout podporu od rodiny , najít (opět) svojí ostražitost...

Nene, tak to není. Zlo mě nenaučilo poznat a najít Dobro, to jsem už dávno předtím znala. Zlo se vplížilo a podkopalo mi podlahu. Nebyla jsem v situaci, kdy bych se mohla bránit nebo něčeho zachytit, nemohla jsem nic jiného, než spadnout. A bylo to jedině Dobro, co se zasloužilo, že jsem při pádu  nikoho nepoškodila a nikoho nestrhla s sebou.

(Vyjadřuji se sice v první osobě, ale mluvím za celou moji rodinu)

Sindy, četla jsi knížku od Scotta Pecka Lidé lži? Jestli ne, zkus to. smile

Díky, určitě si ji přečtu.

Není tady

#581 1. 9. 2012 0:55

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Tak já jsem přečetla kus, co je na netu a no fuj - Brambůrko, tys to přestála bez úhony? yikes Tedy, člověk takový případy slyší a vnímá plynule a trvale - takže asi to bylo nějak moc koncentrovaný, nebo co, takový knižní kurare.....dostal mě příběh kluka, co měl ty šílený uhlazený rodiče.
Já jsem totiž rodičovskou nenávist zažila takříkajíc vostrejma - tohle mi ale přišlo ještě horší, jak to bylo bravurně maskovaný usch

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#582 1. 9. 2012 1:05

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

A tohle je moc pěkný:

Zlo bylo definováno jako užití síly k ničení duchovního růstu druhých za účelem obrany a zachování integrity svého vlastního postiženého ega. Jinými slovy – obětování. Obvykle neobětujeme silné, ale slabé.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#583 1. 9. 2012 1:14

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Nevím, jestli bez úhony, ale přestála, a jsem tomu ráda. Svého času mi ta knížka dost pomohla.
Příběh toho mládence je skutečně děsivý.usch

Franz Kafka

Není tady

#584 1. 9. 2012 12:47

Sindy
♥♥-----

Bramborka napsal(a):

Nevím, jestli bez úhony, ale přestála, a jsem tomu ráda. Svého času mi ta knížka dost pomohla.
Příběh toho mládence je skutečně děsivý.usch

Tak jsem přečetla to, co je dostupné na netu, no teda Bramborko, místy je to opravdu náročné čtení. Některé pasáže mi navozovaly až pocity tísně. Jestli se mi podaří tu knížku sehnat, ráda si ji koupím, líbí se mi.

Není tady

#585 1. 9. 2012 14:42

Sindy
♥♥-----

Tady je to komplet
http://morio.wbs.cz/m.scot_peck_lide_lzi.pdf

Upravil(a) Sindy (1. 9. 2012 14:43)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí