|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Vějířovka napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
lupina montana napsal(a):
dnes není učitelů a žáků - je učitelem a žákem každý každému.
To je opravdu líbivý slogan, ale pokud bych třeba potřebovala vyřešit nějaký problém z funkcí komplexní proměnné, šla bych za matematikem, který se tímto oborem zabývá, Mohla bych se sice ptát náhodných kolemjdoucích, ale pravděpodobně bych se dlouho nic nedozvěděla. Leda, že první bezdomovec by byl zrovna matematik.
Myslím, že nebyla řeč o matematice, ale o duchovní cestě, pop které jdeme úplně všichni.
Niméně pokud ty POTŘEBUJEŠ učitele, měj si je. Pokud potřebuješ být JEN žákem, buď si jím. Stejně ale nezabráníéš, aby i od tebe se lidé učili přesně to, co se naučit potřebují, co se jim skrze tebe nabízí.
Mmch, pokora je podle mne schopnost příjmout JAKOUKOLIV pravdu, především tu NEPOZNANOU 
Není tady

Mám tu něco z trochu jiného soudku k tomu egu ... taková pěkná vizualizace:
Není tady

Vějířovka napsal(a):
Já hledám poučení všude.....
No otázka je, jestli taky si z toho poučení něco odneseš. Je sice hezký ho hledat, ale ono si tě najde samo, když to budeš potřebovat. Poučení je jedna věc a pochopení věc druhá. Nedoputuješ-li k bodu 2, pak se bude bod 1 stále opakovat. Někdy je to celkem zajímavé, obzvláště když je člověk natvrdlý 
Není tady

Kuliš, obávám se, že než doputujeme k ECU, už tam do toho kruhu nebude co zařadit
.
Není tady

Lvice napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
No otázka je, jestli taky si z toho poučení něco odneseš. Je sice hezký ho hledat, ale ono si tě najde samo, když to budeš potřebovat. Poučení je jedna věc a pochopení věc druhá. Nedoputuješ-li k bodu 2, pak se bude bod 1 stále opakovat. Někdy je to celkem zajímavé, obzvláště když je člověk natvrdlý
Myslím si, milá Lvice, že zacházíš trochu daleko, to jestli si z poučení něco odnesu nebo ne, je moje věc, ne tvoje.
A jestli něco pochopím nebo jsem natvrdlá, je opět moje věc, starej se o svoji natvrdlost - o mě neměj péči.

Není tady

Jéje, že bych někomu šlápla na kuří oko?
Myslela jsem to v obecné rovině, ne v souvztažnosti s tebou, ale zdá se, že to zřejmě zarezonovalo
. S tím já ale fakt nic neudělám
.
Není tady

Odpuštění - osobně ho vnímám ve dvou krocích - 1) přijetí 2) puštění. Bod 2 mi jde teda hůř a je to někdy na dlouhé lokty, a dost často pomůže čas. Někdy s překvapením zjistím, že bod 1 je postačující a čas se o bod 2 postará sám.......
.
Není tady

Pandorraa napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
To je opravdu líbivý slogan, ale pokud bych třeba potřebovala vyřešit nějaký problém z funkcí komplexní proměnné, šla bych za matematikem, který se tímto oborem zabývá, Mohla bych se sice ptát náhodných kolemjdoucích, ale pravděpodobně bych se dlouho nic nedozvěděla. Leda, že první bezdomovec by byl zrovna matematik.
Myslím, že nebyla řeč o matematice, ale o duchovní cestě, pop které jdeme úplně všichni.
Niméně pokud ty POTŘEBUJEŠ učitele, měj si je. Pokud potřebuješ být JEN žákem, buď si jím. Stejně ale nezabráníéš, aby i od tebe se lidé učili přesně to, co se naučit potřebují, co se jim skrze tebe nabízí.
Mmch, pokora je podle mne schopnost příjmout JAKOUKOLIV pravdu, především tu NEPOZNANOU
Přijmout nepoznanou pravdu je nesmysl, že? Jak můžeš přijmout něco, co nepoznáš?
Nebyla řeč o matematice, ale obecně o poznávání, pochopení něčeho, takže je úplně jedno, zda se jedná o duchovno nebo neduchovno.
Ty nepotřebuješ učitele?
Upravil(a) Vějířovka (3. 5. 2012 14:43)
Není tady

Lvice napsal(a):
Jéje, že bych někomu šlápla na kuří oko?
Myslela jsem to v obecné rovině, ne v souvztažnosti s tebou, ale zdá se, že to zřejmě zarezonovalo
. S tím já ale fakt nic neudělám
.
No, myslím, že tvůj příspěvek byl o ničem. 
Není tady
Vějířovka napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
To je opravdu líbivý slogan, ale pokud bych třeba potřebovala vyřešit nějaký problém z funkcí komplexní proměnné, šla bych za matematikem, který se tímto oborem zabývá, Mohla bych se sice ptát náhodných kolemjdoucích, ale pravděpodobně bych se dlouho nic nedozvěděla. Leda, že první bezdomovec by byl zrovna matematik.Myslím, že nebyla řeč o matematice, ale o duchovní cestě, pop které jdeme úplně všichni.
Přijmout nepoznanou pravdu je nesmysl, že? Jak můžeš přijmout něco, co nepoznáš?
Nebyla řeč o matematice, ale obecně o poznávání, pochopení něčeho, takže je úplně jedno, zda se jedná o duchovno nebo neduchovno.
Ty nepotřebuješ učitele?
a ty POTŘEBUJEŠ ?
Není tady

Tak co se čílíš, když byl o ničem
? Nic tě přece nemůže vyvést z rovnováhy
. Teda leda že by sis z toho chtěla odnést nějaké pounaučení
.
Není tady

agewa napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Ty nepotřebuješ učitele?a ty POTŘEBUJEŠ ?
No jak kdy, Agevo, u matematiky jsem ho např potřebovala. Ty ses učila všechno bez učitele? A proč to potřebuješ vědět, jestli jsem zrovna já potřebovala učitele, co z toho pro tebe vyplyne?
Není tady

Vějířovka napsal(a):
Není. V tom skví princip pokory.
Není tady

Lvice napsal(a):
Tak co se čílíš, když byl o ničem
? Nic tě přece nemůže vyvést z rovnováhy
. Teda leda že by sis z toho chtěla odnést nějaké pounaučení
![]()
.
Ponaučení jsem si odnesla, dík. 
Není tady

Lvice napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Upravil(a) Vějířovka (3. 5. 2012 15:02)
Není tady

Lupíš to napsala přesně, teda spíš citovala:
A ten že bojovníkům taiči kladl na srdce, že dnešní doba se diametrálně liší ode všeho, co jsme zažili, protože dnes není učitelů a žáků - je učitelem a žákem každý každému.
Akorát že jsem občas natvrdlá a pochopím to až později, cože mi ten učitel dává(l). 
Není tady
Vějířovka napsal(a):
agewa napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
[/b]
Ty nepotřebuješ učitele?a ty POTŘEBUJEŠ ?
No jak kdy, Agevo, u matematiky jsem ho např potřebovala. Ty ses učila všechno bez učitele? A proč to potřebuješ vědět, jestli jsem zrovna já potřebovala učitele, co z toho pro tebe vyplyne?
pokud něco potřebuješ - znamená to, že ti to chybí.
a učitelem ti může být kdokoliv ( třeba i ta uklizečka z vedlejšího domu). takže já je nepotřebuji. já je přijímám (doufám).
a vážně nepotřebuji vědět , jak jsi na tom. JEN jsem se zeptala. to se tak v diskuzích dělá, víš?
a poslyš- proč si tak nabroušená ? proč hned každého odrážíš? bojíš se ?
Není tady
Vějířovko, já bych to řekla spíše takhle: dejme tomu, žes nějak pojala pocit, že z tebe má být matematik, jo? Abych zůstala u tvého příměru.
Potom ano, potom se půjdeš učit na Matfyz a radit s matematiky.
Jenže, co když:
a) už matematikem jsi? Pak tě může inspirovat (=naučit něco) každý kolega, ba i nekonformní student, ne?
b) co když zjistíš těsně před promocí, že jsi zanedbala svůj skvělý hudební talent a měla jsi:
aa) vystudovat konzervu
ab) nestudovat nic a stát se šťastným a skvělým samoukem?
Není tady

Vějířovko, já bych to řekla spíše takhle: dejme tomu, žes nějak pojala pocit, že z tebe má být matematik, jo? Abych zůstala u tvého příměru.
Potom ano, potom se půjdeš učit na Matfyz a radit s matematiky.
Jenže, co když:
a) už matematikem jsi? Pak tě může inspirovat (=naučit něco) každý kolega, ba i nekonformní student, ne?
b) co když zjistíš těsně před promocí, že jsi zanedbala svůj skvělý hudební talent a měla jsi:
aa) vystudovat konzervu
ab) nestudovat nic a stát se šťastným a skvělým samoukem?
Lupino, já si myslím, že všechny tahle úvahy jsou nanic. Každý se učí takovým způsobem a takový předmět, který on sám uzná za dobrý a pro něj prospěšný. Jak se to učí a co se učí, je jeho soukromá věc. Jednak není povinen komukoli sdělovat, jak se co učí a co, protože to pro nikoho nemá žádný význam a nikomu do toho navíc nic není.
Mohu se s někým pobavit o tom, jak něco vidím já a jak tomu rozumím, to je tak všechno.
Bavit se o něčem co by, kdyby, nemá cenu.
Upravil(a) Vějířovka (3. 5. 2012 17:13)
Není tady
Lvice napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Lvice, nerozumím. Prosím o vysvětlení.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
Lvice napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Myslím si, milá Lvice, že zacházíš trochu daleko, to jestli si z poučení něco odnesu nebo ne, je moje věc, ne tvoje.
A jestli něco pochopím nebo jsem natvrdlá, je opět moje věc, starej se o svoji natvrdlost - o mě neměj péči.![]()
![]()
![]()
![]()
ty ses blbě vyspala ? na tom co napsala, nic špatnýho není, naopak má pravdu a ty děláš, jako kdyby ti šlo o krk.
Není tady

PPavlaa napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Lvice napsal(a):
No otázka je, jestli taky si z toho poučení něco odneseš. Je sice hezký ho hledat, ale ono si tě najde samo, když to budeš potřebovat. Poučení je jedna věc a pochopení věc druhá. Nedoputuješ-li k bodu 2, pak se bude bod 1 stále opakovat. Někdy je to celkem zajímavé, obzvláště když je člověk natvrdlýMyslím si, milá Lvice, že zacházíš trochu daleko, to jestli si z poučení něco odnesu nebo ne, je moje věc, ne tvoje.
A jestli něco pochopím nebo jsem natvrdlá, je opět moje věc, starej se o svoji natvrdlost - o mě neměj péči.![]()
![]()
![]()
![]()
ty ses blbě vyspala ? na tom co napsala, nic špatnýho není, naopak má pravdu a ty děláš, jako kdyby ti šlo o krk.
možná, asi málo medituju 
Není tady
Vějířovka napsal(a):
Lupino, já si myslím, že všechny tahle úvahy jsou nanic. Každý se učí takovým způsobem a takový předmět, který on sám uzná za dobrý a pro něj prospěšný. Jak se to učí a co se učí, je jeho soukromá věc. Jednak není povinen komukoli sdělovat, jak se co učí a co, protože to pro nikoho nemá žádný význam a nikomu do toho navíc nic není.
Mohu se s někým pobavit o tom, jak něco vidím já a jak tomu rozumím, to je tak všechno.
Bavit se o něčem co by, kdyby, nemá cenu.
Ono asi jak s kým
mně tedy prozatím připadá, že tu docela v klidu rozvíjíme nápady a myšlenky, což je nejlepší způsob, jak k něčemu dojít. Takovej jako brainstorming mi to připadalo.
Brainstorming si člověk nemůže brát osobně, jináč mu to nic nedá 
Jestli do něčeho nikomu nic není, tak si to ale máš nechat pro sebe, víš....jináč riskuješ, že na tebe budou lidi reagovat, a protože nás má pánbožko všelijakých, tak budou reagovat všelijak, no.
Není tady

Vějířovka napsal(a):
Bavit se o něčem co by, kdyby, nemá cenu.Ono asi jak s kým
mně tedy prozatím připadá, že tu docela v klidu rozvíjíme nápady a myšlenky, což je nejlepší způsob, jak k něčemu dojít. Takovej jako brainstorming mi to připadalo.
Brainstorming si člověk nemůže brát osobně, jináč mu to nic nedá
Jestli do něčeho nikomu nic není, tak si to ale máš nechat pro sebe, víš....jináč riskuješ, že na tebe budou lidi reagovat, a protože nás má pánbožko všelijakých, tak budou reagovat všelijak, no.
Máte pravdu, holky, jsem holt prudká jak Šaratice, už se to asi nezmění.
Není tady

Vějířovko, to je v pohodě, jsem podobného ražení jako ty, ale mohu ti odpřisáhnout na holý pupek, že to změnit lze
. Opravdu jsem to nemyslela nijak zle ani osobně, vždyť tě ani neznám
. Víš ono i to čertění má své kořeny a příčiny, třeba zrovna tohle je to, na co se můžeš zaměřit
. A vlastně ti musím poděkovat, protože jsem si ověřila u sebe jednu věc a konečně mohu pro sebe konstatovat, že mám splněno.
Bramborko, osobně pokoru vnímám jako BEZVÝHRADNÉ přijetí. To jest veškerých zákonitostí a věcí, které jsem nepoznala, leckdy jim nerozumím a nepoberu je, nerozklíčuju, ale jednoduše je přijmu. Protože si myslím, že na to, abych všemu porozumněla a vše osobně prožila a prozkoumala mi tenhle život nestačí. Ono bezvýhradné přijetí zní celkem jednoduše, ale leckdy je to fuška
.
Upravil(a) Lvice (4. 5. 2012 7:56)
Není tady