Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 25. 4. 2012 16:07

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

O odpuštění

Pořád se setkávám s různými názory na odpuštění....
Lidé ho pojímají různě a vůbec jim nevadí, nebo nedochází, já nevím, jak moc jejich vnímání této kvality, ovlivňuje jejich životy...

Co si myslíte o odpuštění?
Jak ho vnímáte?

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#2 25. 4. 2012 17:40

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Re: O odpuštění

No....když se povede, tak je to jako když se ti povede rozvázat zašmodrchaný uzel smile
Člověku se uleví, svalstvo tak nějak povolí v tenzi cool šutr v žaludku se rozpustí.....
Energie teče a ježaté se uhladí smile a podle toho poznám, jestli se povedlo

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#3 25. 4. 2012 18:02

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Odpuštění je tvrdá disciplína.
A spíše člověk odpustí jiným než sobě , jak je ochočený...

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#4 25. 4. 2012 18:13

majkafa
Host

Myslím si, že schopnost odpouštět souvisí s pokorou.

#5 25. 4. 2012 18:14

Ziki
♥♥♥♥♥--

O odpuštění vím to,že je to jeden z pilířů křesanské víry.  A taky že se člověku uleví od užírání se a zahořklosti a dá sílu jít zas dál wink

Opravdový přítel je ten, který první přijde, když celý svět odejde.

Není tady

#6 25. 4. 2012 18:38

majkafa
Host

já bych  sem netahala žádnou církev.

#7 25. 4. 2012 18:54

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Odpusteni je v podstate vypusteni horkosti zpusobene nejakym prikorim a podobnymi sajrajty zahlcujicimi mysl, tzn. ze nejpozdeji ve fazi, kdy vznika pretlak, je nutne je odpustit, aby mysl mohla byt uvolnena a pripravena tak k napusteni pozitivy, kterych neni nikdy dost, a ktere tim padem pretlak zpusobit nemohou.

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#8 25. 4. 2012 19:06

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

Odpuštění...vnímám jako oproštění od utrpení..
Je to jedna z nejt잚ích výzev v životě....souhlasím s tím,že úplně nejt잚í je odpustit sama sobě..
Makám na tom,ale furt se to vrací....smile

Není tady

#9 25. 4. 2012 20:00

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Odpusteni je tezke. Casem jsem se s tim naucila bojovat. Ted mam pocit, ze odpoustet nemusim protoze neni co a komu. Naucila jsem se vetilovat zlobu hned na miste, rovnez vyjadrit negativni pocity z druheho c loveka ihned. Tim v sobe nic nedusim a pretlak a zloba se ventiluji bez "skladovani"

O odpusteni sama sobe.... ja jsem vlastne nikdy nepochopila, co by mel clovek sam sobe odpoustet? Za prostredi a rodinu do ktere se narodil vlastne nemuze, kdyz doresi karmu s urcitym clovekem uz nema potrebu s nim hovorit ani ho videt bez jakehokoliv pocitu zloby (zhruba pred rokem jsem si s tim prosla s vlastni matkou, nejsme v zadnem kontaktu, absolutne mi to nechybi, necitim zadne city a pocity ale vzpominam na ni v miru a bez zloby  ) . Za ostatni veci ktere se v zivote staly jen dekuji a kdybych mela zit znovu, urcite bych je chtela taky prozit znovu, mozna jenom o hodne driv nez se stalo.

P.S. Pan, tvoje posledni rada me nezkutecne osvobodila. tummenupp Uprimne dik. pussa

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#10 25. 4. 2012 21:48

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Od-pus mi, od-pus mu/jí, od-pus sobě…. To je takové „pus to“, „nedrž to“. Odpuštění je zbavení se jistého blbého pocitu. Ten vznikl jako následek porušení nějakého pravidla, překročení nějakého zákona,  tabu….nebo nesplnění očekávání….a už porušil, překročil,nesplnil…někdo druhý nebo člověk sám.  Odpuštění předchází nějaká „vina“. Když se pokusíme sledovat „vinu“, dojdeme ke stanovení právě těch pravidel, mantinelů, zákonů.  Ty jsou buď vyšší – Boží  nebo světské – stanovené lidmi. Ty, co jsou Boží – tam je asi celkem jedno, jestli odpouštíme nebo ne, protože to přísluší Jemu. Nebo přírodě, jak kdo chce. Ty, co jsou světské, jsou k přezkoumání na základě vlastního svědomí. Člověk, který své svědomí používá, stejně většinu světských pravidel nepotřebuje, ba naopak, jsou mu mnohdy na obtíž. Pandora se zabývá vztahy, spec. chlácholení ženských zklamaných nevěrou, tak předpokládám, že se na to odpuštění ptá taky v tom kontextu, dám teda příklad – když se věrnost nebude pokládat za pravidlo Boží – ((jakože jím opravdu není – monogamii, ze které se vyklubalo ono jeden muž jedna žena spolu navždy – tedy věrnost a běda ji porušit, ustanovili židé v Mohuči před 1000 lety (?? kdyžtak mě oprav) pro židy žijící v Evropě a to  jakože na zkoušku na 1000 let. (Nevíte někdo, proč to převzali aj všeci ostatní?  Kurňa, nevypršelo to už?!? va )) - tak nevznikne ani problém porušení nějakého zákona, způsobení špatnosti a zrady a nedostaví se zklamání a blbý pocit a potřeba něco ne/odpouštět.    Předtím ti lidi tak úzkostliví asi nebyli v té otázce partnerské věry/nevěry.  Však po celou historii se potvrzuje, jak chlapi jsou polygamní a ženy polyandrické. Vyjma teda toho období akutní zamilovanosti a erotické fascinace partnerem.   Takže – nebudeme-li manželskou nevěru považovat za překročení nějakého Vyššího pravidla, nedostaví se vina partnerova ni blbý pocit zklamání partnerky a není co odpouštět smile  A takhle to jde udělat i s mnoha jinými „vinami“.   Rozpouštění paradigmat je velké dobrodružství big_smile

Není tady

#11 25. 4. 2012 21:55

haiel
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Ziki psala o víře. Ne o církvi.

Není tady

#12 25. 4. 2012 21:55

majkafa
Host

Když miluji, není co odpouštět.
Maximálně opravdu jenom sobě, že jsem něco neunesla.
Odpustit svému egouškovi, když mi našeptává, co ten druhý si KE MNĚ dovolil! smile
A není to proto, že jsem mu to "dovolila" já? Že jsem sobě "dovolila", aby mě to zasáhlo? smile

#13 25. 4. 2012 22:17

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

haiel napsal(a):

majkafa napsal(a):

Nažďár, Draku! pussa No, tohle bych církvi křesanské ale připsala k dobru -  odpuštění jako institut smile Přidělení odpuštění zástupcem vyšší moci. Mně to přijde hodně přínosný, protože odpustit si naše viny, a už imaginární nebo ne, to je hodně vyšší dívčí. Takovej oslí můstek i kdyby to bylo jen pár růženců se mi zdá užitečnej.

Není tady

#14 25. 4. 2012 22:17

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Mjako, když miluješ, není co řešit coollol

Není tady

#15 25. 4. 2012 23:20

haiel
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

.....
Nažďár, Draku! pussa No, tohle bych církvi křesanské ale připsala k dobru -  odpuštění jako institut smile Přidělení odpuštění zástupcem vyšší moci. Mně to přijde hodně přínosný, protože odpustit si naše viny, a už imaginární nebo ne, to je hodně vyšší dívčí. Takovej oslí můstek i kdyby to bylo jen pár růženců se mi zdá užitečnej.

Hoj, Vlku par  Ty mᚠpravdu -  zástupcem vyšší moci - jako nástroj přesvědčení o tom, že odpuštění je nejen možné, ale i žádoucí a že z toho ve finále může člověk i mít radost. Opora ve víře, když se člověk necítí dost silný.... jo, je to tak stolt  Od toho by duchovní měli být.

Upravil(a) haiel (25. 4. 2012 23:20)

Není tady

#16 25. 4. 2012 23:56

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

haiel napsal(a):

.....

Hoj, Vlku par  Ty mᚠpravdu -  zástupcem vyšší moci - jako nástroj přesvědčení o tom, že odpuštění je nejen možné, ale i žádoucí a že z toho ve finále může člověk i mít radost. Opora ve víře, když se člověk necítí dost silný.... jo, je to tak stolt  Od toho by duchovní měli být.

No jo zvířata...ale,jak to má udělat bezvěrec,kterej k tomu tak nějak nebyl vychovanej a moc tomu nerozumí...a navíc je naježenej na ty pindy o Bohu...nicméně by vlastně nějakou víru,naději potřeboval?....Von to má chudák t잚í,když teda nechce přehrávat...

Není tady

#17 26. 4. 2012 0:01

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Takovýmu nezbývá, než vychodit tu vyšší dívčí grater Jéžiš....víš, jak já jim to někdy závidím? Těm, co choděj do zpovědnice? cool

Není tady

#18 26. 4. 2012 0:04

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Jo a to i v případě, že nějakou tu víru by jedna měla - ale nemá tu zpovědnici.
A teď si vem, jak to maj machometáni va respektive machometánky: zpovědnice nikde, ženská varianta Boží moci taky nikde......

Není tady

#19 26. 4. 2012 0:08

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

Jo a to i v případě, že nějakou tu víru by jedna měla - ale nemá tu zpovědnici.
A teď si vem, jak to maj machometáni va respektive machometánky: zpovědnice nikde, ženská varianta Boží moci taky nikde......

Jenže to maj od mládí nabušený...

Není tady

#20 26. 4. 2012 10:30

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

majkafa napsal(a):

Myslím, že Ziki nemluvila o církvi, ale o křestanské víře jako takové. A ta je naprosto vyjímečná právě tím, že přinesla odpuštění. Pokud vím, žádná jiná víra ho neobsahuje.

Není tady

#21 26. 4. 2012 10:35

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Dita.L napsal(a):

Odpusteni je tezke. Casem jsem se s tim naucila bojovat. Ted mam pocit, ze odpoustet nemusim protoze neni co a komu. Naucila jsem se vetilovat zlobu hned na miste, rovnez vyjadrit negativni pocity z druheho c loveka ihned. Tim v sobe nic nedusim a pretlak a zloba se ventiluji bez "skladovani"

O odpusteni sama sobe.... ja jsem vlastne nikdy nepochopila, co by mel clovek sam sobe odpoustet? Za prostredi a rodinu do ktere se narodil vlastne nemuze, kdyz doresi karmu s urcitym clovekem uz nema potrebu s nim hovorit ani ho videt bez jakehokoliv pocitu zloby (zhruba pred rokem jsem si s tim prosla s vlastni matkou, nejsme v zadnem kontaktu, absolutne mi to nechybi, necitim zadne city a pocity ale vzpominam na ni v miru a bez zloby  ) . Za ostatni veci ktere se v zivote staly jen dekuji a kdybych mela zit znovu, urcite bych je chtela taky prozit znovu, mozna jenom o hodne driv nez se stalo.

P.S. Pan, tvoje posledni rada me nezkutecne osvobodila. tummenupp Uprimne dik. pussa

Ano, když s tím chvíli pracuješ, zjistíš, že není co a komu odpouštět smile
Já - My - Oni = jedno jest smile
Prostředí a rodinu si vlastně sama vybíráš, protože přesně tak to potřebuješ pro svůj další růst.

Rada? Už nevím, ale to není důležité, důležité je, že ti to pomohlo. Děkuji.

Není tady

#22 26. 4. 2012 10:42

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Héééé

haiel napsal(a):

Od-pus mi, od-pus mu/jí, od-pus sobě…. To je takové „pus to“, „nedrž to“. Odpuštění je zbavení se jistého blbého pocitu. Ten vznikl jako následek porušení nějakého pravidla, překročení nějakého zákona,  tabu….nebo nesplnění očekávání….a už porušil, překročil,nesplnil…někdo druhý nebo člověk sám.  Odpuštění předchází nějaká „vina“. Když se pokusíme sledovat „vinu“, dojdeme ke stanovení právě těch pravidel, mantinelů, zákonů.  Ty jsou buď vyšší – Boží  nebo světské – stanovené lidmi. Ty, co jsou Boží – tam je asi celkem jedno, jestli odpouštíme nebo ne, protože to přísluší Jemu. Nebo přírodě, jak kdo chce. Ty, co jsou světské, jsou k přezkoumání na základě vlastního svědomí. Člověk, který své svědomí používá, stejně většinu světských pravidel nepotřebuje, ba naopak, jsou mu mnohdy na obtíž. Pandora se zabývá vztahy, spec. chlácholení ženských zklamaných nevěrou, tak předpokládám, že se na to odpuštění ptá taky v tom kontextu, dám teda příklad – když se věrnost nebude pokládat za pravidlo Boží – ((jakože jím opravdu není – monogamii, ze které se vyklubalo ono jeden muž jedna žena spolu navždy – tedy věrnost a běda ji porušit, ustanovili židé v Mohuči před 1000 lety (?? kdyžtak mě oprav) pro židy žijící v Evropě a to  jakože na zkoušku na 1000 let. (Nevíte někdo, proč to převzali aj všeci ostatní?  Kurňa, nevypršelo to už?!? va )) - tak nevznikne ani problém porušení nějakého zákona, způsobení špatnosti a zrady a nedostaví se zklamání a blbý pocit a potřeba něco ne/odpouštět.    Předtím ti lidi tak úzkostliví asi nebyli v té otázce partnerské věry/nevěry.  Však po celou historii se potvrzuje, jak chlapi jsou polygamní a ženy polyandrické. Vyjma teda toho období akutní zamilovanosti a erotické fascinace partnerem.   Takže – nebudeme-li manželskou nevěru považovat za překročení nějakého Vyššího pravidla, nedostaví se vina partnerova ni blbý pocit zklamání partnerky a není co odpouštět smile  A takhle to jde udělat i s mnoha jinými „vinami“.   Rozpouštění paradigmat je velké dobrodružství big_smile

Hééézkýýýý :big_smiletummenupp
Chvíli jsem sice přemýšlela nad tím "chlácholením", ale nakonec proč ne. Áno aj stoltwink
Tvůj exelentní příspěvek sice rozběsní některé strážce pseudomorálky, ale ti, kteří už dávno pochopili, že skutečná morálka a pravidla spolužití nejsou v hlavě, ale v srdci, ti vědí, o čem mluvíš a jistě souhlasí stolt

(Jasně, že to už dávno vypršelo, ale to víš, zvyk je železná košile a klece, do kterých se sami zavřeme svou blbostí, ty se otvárají nejhůř stolt)

Není tady

#23 26. 4. 2012 10:44

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

haiel napsal(a):

majkafa napsal(a):

pussapussapussapussapartummenupp

Není tady

#24 26. 4. 2012 10:51

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Prostředí a rodinu si vlastně sama vybíráš, protože přesně tak to potřebuješ pro svůj další růst.
Hezký stolt
Já bych řekla,že s odpouštěním nemám problém u druhých,akorát mám tedy problém odpustit sama sobě - jde to jen na chvilku, ale jsem jak na kolotoči, mám na sebe vztek, který mám chvilku zpracovaný,chvilku ne. dumbom

Upravil(a) dusička (26. 4. 2012 10:52)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#25 26. 4. 2012 10:55

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Mjako, když miluješ, není co řešit coollol

To je fakt, problém je, že spousta lidí neví, co láska je a pletou si ji s kde čím.....
A na to by se mi fakt šiknul nějakej fakt, ale fakt dobrej manuál stoltstoltstolt
Jenže instantní návody neexistují....

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí