18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Pořád se setkávám s různými názory na odputění....
Lidé ho pojímají různě a vůbec jim nevadí, nebo nedochází, já nevím, jak moc jejich vnímání této kvality, ovlivňuje jejich ivoty...
Co si myslíte o odputění?
Jak ho vnímáte?
Není tady
No....kdy se povede, tak je to jako kdy se ti povede rozvázat zamodrchaný uzel
Člověku se uleví, svalstvo tak nějak povolí v tenzi utr v aludku se rozpustí.....
Energie teče a jeaté se uhladí a podle toho poznám, jestli se povedlo
Není tady
Odputění je tvrdá disciplína.
A spíe člověk odpustí jiným ne sobě , jak je ochočený...
Není tady
Myslím si, e schopnost odpoutět souvisí s pokorou.
O odputění vím to,e je to jeden z pilířů křesanské víry. A taky e se člověku uleví od uírání se a zahořklosti a dá sílu jít zas dál
Není tady
já bych sem netahala ádnou církev.
Odpusteni je v podstate vypusteni horkosti zpusobene nejakym prikorim a podobnymi sajrajty zahlcujicimi mysl, tzn. ze nejpozdeji ve fazi, kdy vznika pretlak, je nutne je odpustit, aby mysl mohla byt uvolnena a pripravena tak k napusteni pozitivy, kterych neni nikdy dost, a ktere tim padem pretlak zpusobit nemohou.
Není tady
Odputění...vnímám jako oprotění od utrpení..
Je to jedna z nejtěích výzev v ivotě....souhlasím s tím,e úplně nejtěí je odpustit sama sobě..
Makám na tom,ale furt se to vrací....
Není tady
Odpusteni je tezke. Casem jsem se s tim naucila bojovat. Ted mam pocit, ze odpoustet nemusim protoze neni co a komu. Naucila jsem se vetilovat zlobu hned na miste, rovnez vyjadrit negativni pocity z druheho c loveka ihned. Tim v sobe nic nedusim a pretlak a zloba se ventiluji bez "skladovani"
O odpusteni sama sobe.... ja jsem vlastne nikdy nepochopila, co by mel clovek sam sobe odpoustet? Za prostredi a rodinu do ktere se narodil vlastne nemuze, kdyz doresi karmu s urcitym clovekem uz nema potrebu s nim hovorit ani ho videt bez jakehokoliv pocitu zloby (zhruba pred rokem jsem si s tim prosla s vlastni matkou, nejsme v zadnem kontaktu, absolutne mi to nechybi, necitim zadne city a pocity ale vzpominam na ni v miru a bez zloby ) . Za ostatni veci ktere se v zivote staly jen dekuji a kdybych mela zit znovu, urcite bych je chtela taky prozit znovu, mozna jenom o hodne driv nez se stalo.
P.S. Pan, tvoje posledni rada me nezkutecne osvobodila. Uprimne dik.
Není tady
Od-pus mi, od-pus mu/jí, od-pus sobě . To je takové pus to, nedr to. Odputění je zbavení se jistého blbého pocitu. Ten vznikl jako následek poruení nějakého pravidla, překročení nějakého zákona, tabu .nebo nesplnění očekávání .a u poruil, překročil,nesplnil někdo druhý nebo člověk sám. Odputění předchází nějaká vina. Kdy se pokusíme sledovat vinu, dojdeme ke stanovení právě těch pravidel, mantinelů, zákonů. Ty jsou buď vyí Boí nebo světské stanovené lidmi. Ty, co jsou Boí tam je asi celkem jedno, jestli odpoutíme nebo ne, protoe to přísluí Jemu. Nebo přírodě, jak kdo chce. Ty, co jsou světské, jsou k přezkoumání na základě vlastního svědomí. Člověk, který své svědomí pouívá, stejně větinu světských pravidel nepotřebuje, ba naopak, jsou mu mnohdy na obtí. Pandora se zabývá vztahy, spec. chlácholení enských zklamaných nevěrou, tak předpokládám, e se na to odputění ptá taky v tom kontextu, dám teda příklad kdy se věrnost nebude pokládat za pravidlo Boí ((jakoe jím opravdu není monogamii, ze které se vyklubalo ono jeden mu jedna ena spolu navdy tedy věrnost a běda ji poruit, ustanovili idé v Mohuči před 1000 lety (?? kdytak mě oprav) pro idy ijící v Evropě a to jakoe na zkouku na 1000 let. (Nevíte někdo, proč to převzali aj veci ostatní? Kurňa, nevyprelo to u?!? )) - tak nevznikne ani problém poruení nějakého zákona, způsobení patnosti a zrady a nedostaví se zklamání a blbý pocit a potřeba něco ne/odpoutět. Předtím ti lidi tak úzkostliví asi nebyli v té otázce partnerské věry/nevěry. Vak po celou historii se potvrzuje, jak chlapi jsou polygamní a eny polyandrické. Vyjma teda toho období akutní zamilovanosti a erotické fascinace partnerem. Take nebudeme-li manelskou nevěru povaovat za překročení nějakého Vyího pravidla, nedostaví se vina partnerova ni blbý pocit zklamání partnerky a není co odpoutět A takhle to jde udělat i s mnoha jinými vinami. Rozpoutění paradigmat je velké dobrodruství
Není tady
majkafa napsal(a):
Ziki psala o víře. Ne o církvi.
Není tady
Kdy miluji, není co odpoutět.
Maximálně opravdu jenom sobě, e jsem něco neunesla.
Odpustit svému egoukovi, kdy mi naeptává, co ten druhý si KE MNĚ dovolil!
A není to proto, e jsem mu to "dovolila" já? e jsem sobě "dovolila", aby mě to zasáhlo?
haiel napsal(a):
majkafa napsal(a):
Naďár, Draku! No, tohle bych církvi křesanské ale připsala k dobru - odputění jako institut Přidělení odputění zástupcem vyí moci. Mně to přijde hodně přínosný, protoe odpustit si nae viny, a u imaginární nebo ne, to je hodně vyí dívčí. Takovej oslí můstek i kdyby to bylo jen pár růenců se mi zdá uitečnej.
Není tady
Mjako, kdy miluje, není co řeit
Není tady
lupina montana napsal(a):
.....
Naďár, Draku! No, tohle bych církvi křesanské ale připsala k dobru - odputění jako institut Přidělení odputění zástupcem vyí moci. Mně to přijde hodně přínosný, protoe odpustit si nae viny, a u imaginární nebo ne, to je hodně vyí dívčí. Takovej oslí můstek i kdyby to bylo jen pár růenců se mi zdá uitečnej.
Hoj, Vlku Ty má pravdu - zástupcem vyí moci - jako nástroj přesvědčení o tom, e odputění je nejen moné, ale i ádoucí a e z toho ve finále můe člověk i mít radost. Opora ve víře, kdy se člověk necítí dost silný.... jo, je to tak Od toho by duchovní měli být.
Upravil(a) haiel (25. 4. 2012 23:20)
Není tady
haiel napsal(a):
.....
Naďár, Draku! No, tohle bych církvi křesanské ale připsala k dobru - odputění jako institut Přidělení odputění zástupcem vyí moci. Mně to přijde hodně přínosný, protoe odpustit si nae viny, a u imaginární nebo ne, to je hodně vyí dívčí. Takovej oslí můstek i kdyby to bylo jen pár růenců se mi zdá uitečnej.Hoj, Vlku Ty má pravdu - zástupcem vyí moci - jako nástroj přesvědčení o tom, e odputění je nejen moné, ale i ádoucí a e z toho ve finále můe člověk i mít radost. Opora ve víře, kdy se člověk necítí dost silný.... jo, je to tak Od toho by duchovní měli být.
No jo zvířata...ale,jak to má udělat bezvěrec,kterej k tomu tak nějak nebyl vychovanej a moc tomu nerozumí...a navíc je najeenej na ty pindy o Bohu...nicméně by vlastně nějakou víru,naději potřeboval?....Von to má chudák těí,kdy teda nechce přehrávat...
Není tady
Takovýmu nezbývá, ne vychodit tu vyí dívčí Jéi....ví, jak já jim to někdy závidím? Těm, co choděj do zpovědnice?
Není tady
Jo a to i v případě, e nějakou tu víru by jedna měla - ale nemá tu zpovědnici.
A teď si vem, jak to maj machometáni respektive machometánky: zpovědnice nikde, enská varianta Boí moci taky nikde......
Není tady
Jo a to i v případě, e nějakou tu víru by jedna měla - ale nemá tu zpovědnici.
A teď si vem, jak to maj machometáni respektive machometánky: zpovědnice nikde, enská varianta Boí moci taky nikde......
Jene to maj od mládí nabuený...
Není tady
majkafa napsal(a):
Myslím, e Ziki nemluvila o církvi, ale o křestanské víře jako takové. A ta je naprosto vyjímečná právě tím, e přinesla odputění. Pokud vím, ádná jiná víra ho neobsahuje.
Není tady
Dita.L napsal(a):
Odpusteni je tezke. Casem jsem se s tim naucila bojovat. Ted mam pocit, ze odpoustet nemusim protoze neni co a komu. Naucila jsem se vetilovat zlobu hned na miste, rovnez vyjadrit negativni pocity z druheho c loveka ihned. Tim v sobe nic nedusim a pretlak a zloba se ventiluji bez "skladovani"
O odpusteni sama sobe.... ja jsem vlastne nikdy nepochopila, co by mel clovek sam sobe odpoustet? Za prostredi a rodinu do ktere se narodil vlastne nemuze, kdyz doresi karmu s urcitym clovekem uz nema potrebu s nim hovorit ani ho videt bez jakehokoliv pocitu zloby (zhruba pred rokem jsem si s tim prosla s vlastni matkou, nejsme v zadnem kontaktu, absolutne mi to nechybi, necitim zadne city a pocity ale vzpominam na ni v miru a bez zloby ) . Za ostatni veci ktere se v zivote staly jen dekuji a kdybych mela zit znovu, urcite bych je chtela taky prozit znovu, mozna jenom o hodne driv nez se stalo.
P.S. Pan, tvoje posledni rada me nezkutecne osvobodila. Uprimne dik.
Ano, kdy s tím chvíli pracuje, zjistí, e není co a komu odpoutět
Já - My - Oni = jedno jest
Prostředí a rodinu si vlastně sama vybírá, protoe přesně tak to potřebuje pro svůj dalí růst.
Rada? U nevím, ale to není důleité, důleité je, e ti to pomohlo. Děkuji.
Není tady
Héééé
haiel napsal(a):
Od-pus mi, od-pus mu/jí, od-pus sobě . To je takové pus to, nedr to. Odputění je zbavení se jistého blbého pocitu. Ten vznikl jako následek poruení nějakého pravidla, překročení nějakého zákona, tabu .nebo nesplnění očekávání .a u poruil, překročil,nesplnil někdo druhý nebo člověk sám. Odputění předchází nějaká vina. Kdy se pokusíme sledovat vinu, dojdeme ke stanovení právě těch pravidel, mantinelů, zákonů. Ty jsou buď vyí Boí nebo světské stanovené lidmi. Ty, co jsou Boí tam je asi celkem jedno, jestli odpoutíme nebo ne, protoe to přísluí Jemu. Nebo přírodě, jak kdo chce. Ty, co jsou světské, jsou k přezkoumání na základě vlastního svědomí. Člověk, který své svědomí pouívá, stejně větinu světských pravidel nepotřebuje, ba naopak, jsou mu mnohdy na obtí. Pandora se zabývá vztahy, spec. chlácholení enských zklamaných nevěrou, tak předpokládám, e se na to odputění ptá taky v tom kontextu, dám teda příklad kdy se věrnost nebude pokládat za pravidlo Boí ((jakoe jím opravdu není monogamii, ze které se vyklubalo ono jeden mu jedna ena spolu navdy tedy věrnost a běda ji poruit, ustanovili idé v Mohuči před 1000 lety (?? kdytak mě oprav) pro idy ijící v Evropě a to jakoe na zkouku na 1000 let. (Nevíte někdo, proč to převzali aj veci ostatní? Kurňa, nevyprelo to u?!? )) - tak nevznikne ani problém poruení nějakého zákona, způsobení patnosti a zrady a nedostaví se zklamání a blbý pocit a potřeba něco ne/odpoutět. Předtím ti lidi tak úzkostliví asi nebyli v té otázce partnerské věry/nevěry. Vak po celou historii se potvrzuje, jak chlapi jsou polygamní a eny polyandrické. Vyjma teda toho období akutní zamilovanosti a erotické fascinace partnerem. Take nebudeme-li manelskou nevěru povaovat za překročení nějakého Vyího pravidla, nedostaví se vina partnerova ni blbý pocit zklamání partnerky a není co odpoutět A takhle to jde udělat i s mnoha jinými vinami. Rozpoutění paradigmat je velké dobrodruství
Hééézkýýýý :
Chvíli jsem sice přemýlela nad tím "chlácholením", ale nakonec proč ne. Áno aj
Tvůj exelentní příspěvek sice rozběsní některé stráce pseudomorálky, ale ti, kteří u dávno pochopili, e skutečná morálka a pravidla spoluití nejsou v hlavě, ale v srdci, ti vědí, o čem mluví a jistě souhlasí
(Jasně, e to u dávno vyprelo, ale to ví, zvyk je elezná koile a klece, do kterých se sami zavřeme svou blbostí, ty se otvárají nejhůř )
Není tady
haiel napsal(a):
majkafa napsal(a):
Není tady
Prostředí a rodinu si vlastně sama vybírá, protoe přesně tak to potřebuje pro svůj dalí růst.
Hezký
Já bych řekla,e s odpoutěním nemám problém u druhých,akorát mám tedy problém odpustit sama sobě - jde to jen na chvilku, ale jsem jak na kolotoči, mám na sebe vztek, který mám chvilku zpracovaný,chvilku ne.
Upravil(a) dusička (26. 4. 2012 10:52)
Není tady
Mjako, kdy miluje, není co řeit
To je fakt, problém je, e spousta lidí neví, co láska je a pletou si ji s kde čím.....
A na to by se mi fakt iknul nějakej fakt, ale fakt dobrej manuál
Jene instantní návody neexistují....
Není tady