29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
vcera jsem mela soud kvuli vyzivnemu a svereni deti do pece. dopado to dobre deti jsou v me peci. tak jdu na socialku ze chci zadat o pridavka na deti. jenze..... v prosinci byl chlap na matersky s tim ze mi urcil delku rodicaku na 3 roky.a v lednu jsem zase nastoupila na rodicak ja. a ona mi ted rika ze nevi jesi kdyz to zada tak vlastne vypoadne otec tak ze je mozny ze ta volba se zrusi a ja spadnu na 4 roky. takze bych pobirala nejaky ty 3800 nebo jak to je a nebo ne. ze se to musi skusit a bud a nebo takze ja se ted bojim aby se to nezrusilo i kdyz se mi to zda jako kravina! diky tomu bych na tom byla jeste hur nez jsem ted zj.!!!!!takze kdyz to spadne na prosinec tak by to bylo dobry kdyz na leden tak jsem v pr....snad jsem to napsala tak ze to pochopite
Není tady
Píšeš to teda opravdu hodně nesrozumitelně, ale pokud ti jde o to, zda budeš pobírat RP podle staré úpravy, tedy 7600 do tří let věku dítěte, nebo dle nové úpravy, tedy do vyčerpání částky 220.000,- kč, tak rozhodujíc je, kdy otci dítěte vznikl nárok na první dávku rodičovského příspěvku, zda v prosinci nebo v lednu.
V žádném případě ale nespadneš do varianty tzv. 4 leté varianty, kdy bys od 10. měsíce dítěte pobírala 3800, protože otci dítěte vznikl nárok na peněžitou pomoc v mateřství a tudíš si i po novu můžeš zvolit výši pobírání RP, max. výše se odvíjí od platu a je možné pobírat až 11.500 měsíčně.
Není tady