Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 24. 4. 2012 15:20

Kaly
♥♥♥♥♥♥-

Jak odehnat obchodní zástupce......

Ahoj všem.
Chtěla jsem se zeptat nemáte někdo nějaký fígl jak odehnat tyto otrapy, různé dealery a obchodní zástupce?? Bydlím v paneláků a minimálně 4x týdně tu vyzváněji. Vždycky mi akorát vzbudí mimnko a naserou psa. A mě taky.
Napadlo mě dát na dveře ceduli tohoto znění:

Dealeři a obchodní zástupci kohokoliv a čehokoliv zvonte pouze na vlastní nebezpečí. Na takové pouštím psa!!!

Už nevím jak jinak je odradit. Máte nějaký tip?? Neporušovala by tato věta nějaký zákon nebo něco podobného??
Za vaše rady předem děkuji.

Upravil(a) Kaly (24. 4. 2012 15:23)

[url=http://www.celysvet.cz/tickers-metriky-pocitadla-forum-blog]http://www.celysvet.cz/metrik/line-295336d7541c47e580859b35566058e6.png

[url=http://www.celysvet.cz/tickers-metriky-pocitadla-forum-blog]http://www.celysvet.cz/metrik/line-e3854670bf9a70497e74d154d28b6035.png

Není tady

#2 24. 4. 2012 15:29

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Re: Jak odehnat obchodní zástupce......

smile zkusila bych napřed "Dealeři a obchodní zástupci kohokoliv a čehokoliv nezvonte. Děkuji"

Není tady

#3 24. 4. 2012 15:31

Kaly
♥♥♥♥♥♥-

No jenže právě když napíšu nezvonte je mi jasné, že vyzvánět budou. Jsou vlezlí a drzí. Chtěla jsem to už nějak rovnou natvrdo. Je to fakt něco otravného. Poslední dobou se s nimi roztrhl pytel.

[url=http://www.celysvet.cz/tickers-metriky-pocitadla-forum-blog]http://www.celysvet.cz/metrik/line-295336d7541c47e580859b35566058e6.png

[url=http://www.celysvet.cz/tickers-metriky-pocitadla-forum-blog]http://www.celysvet.cz/metrik/line-e3854670bf9a70497e74d154d28b6035.png

Není tady

#4 24. 4. 2012 16:02

klementýna
♥♥-----

Až vymyslíš jak je neagresivně odehnat prosím napiš to sem.
Já z nich rostu, naposled přišla na kávu má švagrová, po 4měsících, a jednoho takového... mi přivedla rovnou domu. Já přišla s postiženým synkem z vycházky a ten blábola mi tam půl!!!!! hodiny vypráví o tom jak si mám koupit jakési zas... (dámy prominou) šeky za které budu nakupovat se slevou (ovšem nedodal, že nákupem šeku budu na pár týdnů úvěrovat tu rozmilou firmu). Bléééé, štvou mě !!! A těch telefonů, nechcete tohle, tamto, průzkum, výdělek!!! Až někdo vymyslí jak "vyvěsit " na telefon a si trhnou nohou je to na nobelovku.

Není tady

#5 24. 4. 2012 22:28

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Jsou otravní, já ihned, jak někdo zavolá na telefon nevrle zavrčím, že nemám zájem. Když se zeptá, jestli může zavola jindy, tak řeknu, aby to zkusil, že to v životě  ještě neslyšel. Celkem to funguje. Pokud někdo zvoní u vchodových dveří, něco nabízí, hned na něho zařvu, aby mě neobtěžoval. Většinou se tak lekne, že odejde. Ty nejotrlejšé, co si nedají říct slušně, posílám doslova do pr@ele a to funguje.

Není tady

#6 24. 4. 2012 22:29

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Jsou otravní, já ihned, jak někdo zavolá na telefon nevrle zavrčím, že nemám zájem. Když se zeptá, jestli může zavola jindy, tak řeknu, aby to zkusil, že to v životě  ještě neslyšel. Celkem to funguje. Pokud někdo zvoní u vchodových dveří, něco nabízí, hned na něho zařvu, aby mě neobtěžoval. Většinou se tak lekne, že odejde. Ty nejotrlejšé, co si nedají říct slušně, posílám doslova do pr@ele a to funguje.

Není tady

#7 25. 4. 2012 7:41

Barborka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Karlovy Vary

klementýna napsal(a):

Až vymyslíš jak je neagresivně odehnat prosím napiš to sem.
Já z nich rostu, naposled přišla na kávu má švagrová, po 4měsících, a jednoho takového... mi přivedla rovnou domu. Já přišla s postiženým synkem z vycházky a ten blábola mi tam půl!!!!! hodiny vypráví o tom jak si mám koupit jakési zas... (dámy prominou) šeky za které budu nakupovat se slevou (ovšem nedodal, že nákupem šeku budu na pár týdnů úvěrovat tu rozmilou firmu). Bléééé, štvou mě !!! A těch telefonů, nechcete tohle, tamto, průzkum, výdělek!!! Až někdo vymyslí jak "vyvěsit " na telefon a si trhnou nohou je to na nobelovku.

Klementýno, spíše se nabízí otázka, proč půl hodiny poslouchᚠněco, co nechceš? wink

Není tady

#8 25. 4. 2012 7:59

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Možná (ale nejsem si jistá) by se na tyhle agenty s teplou vodou mohla vztahovat některá ustanovení zákona o regulaci reklamy - konkrétně mám na mysli §2, odst. (1)
Zakazuje se...
e) šíření nevyžádané reklamy, pokud vede k výdajům adresáta nebo pokud adresáta obtěžuje; na šíření reklamy elektronickými prostředky a jeho omezení se vztahuje zvláštní právní předpis, za reklamu, která obtěžuje, se považuje reklama směřující ke konkrétnímu adresátovi za podmínky, že adresát dal předem jasně a srozumitelně najevo, že si nepřeje, aby vůči němu byla nevyžádaná reklama šířena.

Dozor mají v kompetenci živnostenský úřady, tak bych se asi nejdřív zeptala tam a nechala si poradit.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#9 25. 4. 2012 8:52

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

a co prostě ztišit zvonek na minimum? Tedy pokud to jde. A nebo, pokud nečekᚠnávštěvu, zvonek vypnout a napsat tam pouze číslo tvého mobilu....

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#10 25. 4. 2012 11:12

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Tulipánka napsal(a):

a co prostě ztišit zvonek na minimum? Tedy pokud to jde. A nebo, pokud nečekᚠnávštěvu, zvonek vypnout a napsat tam pouze číslo tvého mobilu....

Kam napsat číslo mobilo? Na zvonek? tillfreds
My nemáme zvonek. Od doby co holka byla mimino, kámoši zvonili na kluky jak divý. Takže stačí písknout, hodit kamínek na okno, známí chodí dovnitř za branku a ukaj.
Tak máme od podobných podomních prodejců klid. A když mi volaj na mobil (mmch nevím,kde berou číslo, nemám paušál) tak jim ostře řeknu na začátku,že nemám zájem.

Upravil(a) dusička (25. 4. 2012 11:13)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#11 25. 4. 2012 11:16

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Tulipánka napsal(a):

vadumbom

Není tady

#12 25. 4. 2012 12:55

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

My máme zamčený vchod a od té doby nikdo neotravuje. A pokud vyjímečně zazvoní dole na zvonky, nikdo je nepustí.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#13 25. 4. 2012 14:33

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Kamarádovi nezvoní zvonek, a tak má vedle nalepené číslo na mobil se vzkazem, že zvonek nefunguje.

Není tady

#14 25. 4. 2012 14:51

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Tuli, takže na ni nebudou zvonit, ale budou jí volat:-))) navíc dávat na zvonek číslo mobilu je nesmysl, bude jí volat každej otrapa:-)

Není tady

#15 25. 4. 2012 15:00

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Tulipánka napsal(a):

Kamarádovi nezvoní zvonek, a tak má vedle nalepené číslo na mobil se vzkazem, že zvonek nefunguje.

Tedy tak tomu říkám nápad dne. lol
No ale třeba má dvě smskarty a tu jednu jenom jako domácí zvonek. vissla

Upravil(a) dusička (25. 4. 2012 15:00)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#16 25. 4. 2012 15:37

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

dusička napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Tedy tak tomu říkám nápad dne. lol
No ale třeba má dvě smskarty a tu jednu jenom jako domácí zvonek. vissla

Duši, když mu volá nějaké neznémé číslo, tak to nebere. A mnohé zástupce to odradí. Prý má teď docela pokoj.

Není tady

#17 25. 4. 2012 19:31

holcina
♥♥♥♥♥♥-

A to mu nevadí, že dává všem svoje tel.číslo? Předpokládám, že má na zvonku i jméno

Není tady

#18 6. 5. 2012 13:07

Vetinari
♥♥-----
Místo: Poděbrady

Tak s dealery a různými nabízeči nemám vůbec problém. Vycházím z toho, že většina z nich jsou slušní lidé a mají to holt jako práci. Když telefonují, tak jim rovnou slušně řeknu, že se s nimi nehodlám bavit a položím, na ulici jim také řeknu, že nemám zájem a odejdu. Doma nám naštěstí moc nezvoní (jenom občas Jehovisti), bydlím na vesnici. Ale asi bych to řešila způsobem cedulky "Prosím nezvonit" a pokud by někdo zazvonil, tak by přesto nějaký dealer zazvonil, tak by potom viděl takové čóro, že by se šel asi živit jiným způsobem. 
Jediné, co mi vadí, tak jsou to různí vyběrčí charit a sbírek, kteří nám lezou do práce. Na ulici je celkem v pohodě míjím, ale ta drzost, že přijdou k někomu do jeho prostoru a vnucují mu něco, co nechce mě neskutečně vytáčí. Zásadně tedy od nich nekupuji.

Není tady

#19 19. 6. 2012 10:05

magdusha
♥------

Kaly napsal(a):

No jenže právě když napíšu nezvonte je mi jasné, že vyzvánět budou. Jsou vlezlí a drzí. Chtěla jsem to už nějak rovnou natvrdo. Je to fakt něco otravného. Poslední dobou se s nimi roztrhl pytel.

Co třeba dodatek "porušení budu řešit s právním zástupcem" rock

Není tady

#20 27. 6. 2012 17:30

lepista
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Kaly napsal(a):

Ahoj všem.
Chtěla jsem se zeptat nemáte někdo nějaký fígl jak odehnat tyto otrapy, různé dealery a obchodní zástupce?? Bydlím v paneláků a minimálně 4x týdně tu vyzváněji. Vždycky mi akorát vzbudí mimnko a naserou psa. A mě taky.
Napadlo mě dát na dveře ceduli tohoto znění:

Dealeři a obchodní zástupci kohokoliv a čehokoliv zvonte pouze na vlastní nebezpečí. Na takové pouštím psa!!!

Už nevím jak jinak je odradit. Máte nějaký tip?? Neporušovala by tato věta nějaký zákon nebo něco podobného??
Za vaše rady předem děkuji.

A co tam dát: "Dealeři a obchodní zástupci kohokoliv a čehokoliv zvonte pouze na vlastní nebezpečí. Pozor, zlý pes."

Nebo jak někdo radil napsat na zvonek, že nefunguje, volejte mobil. č: XXXXX a dát tam neexistující číslo...

U nás se také zamyká a nikdo nikdy na mě nezvonil s nabídkou. A když zatelefonují, tak říkám, že jsem si právě danou věc koupila či že nemám počítač ( pokud nabízí připojení k internetu( či řeknu něco podobného, co vyloučí jejich další nabídku.

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí