27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahoj vem.
Chtěla jsem se zeptat nemáte někdo nějaký fígl jak odehnat tyto otrapy, různé dealery a obchodní zástupce?? Bydlím v paneláků a minimálně 4x týdně tu vyzváněji. Vdycky mi akorát vzbudí mimnko a naserou psa. A mě taky.
Napadlo mě dát na dveře ceduli tohoto znění:
Dealeři a obchodní zástupci kohokoliv a čehokoliv zvonte pouze na vlastní nebezpečí. Na takové poutím psa!!!
U nevím jak jinak je odradit. Máte nějaký tip?? Neporuovala by tato věta nějaký zákon nebo něco podobného??
Za vae rady předem děkuji.
Upravil(a) Kaly (24. 4. 2012 15:23)
Není tady
zkusila bych napřed "Dealeři a obchodní zástupci kohokoliv a čehokoliv nezvonte. Děkuji"
Není tady
No jene právě kdy napíu nezvonte je mi jasné, e vyzvánět budou. Jsou vlezlí a drzí. Chtěla jsem to u nějak rovnou natvrdo. Je to fakt něco otravného. Poslední dobou se s nimi roztrhl pytel.
Není tady
A vymyslí jak je neagresivně odehnat prosím napi to sem.
Já z nich rostu, naposled přila na kávu má vagrová, po 4měsících, a jednoho takového... mi přivedla rovnou domu. Já přila s postieným synkem z vycházky a ten blábola mi tam půl!!!!! hodiny vypráví o tom jak si mám koupit jakési zas... (dámy prominou) eky za které budu nakupovat se slevou (ovem nedodal, e nákupem eku budu na pár týdnů úvěrovat tu rozmilou firmu). Bléééé, tvou mě !!! A těch telefonů, nechcete tohle, tamto, průzkum, výdělek!!! A někdo vymyslí jak "vyvěsit " na telefon a si trhnou nohou je to na nobelovku.
Není tady
Jsou otravní, já ihned, jak někdo zavolá na telefon nevrle zavrčím, e nemám zájem. Kdy se zeptá, jestli můe zavola jindy, tak řeknu, aby to zkusil, e to v ivotě jetě neslyel. Celkem to funguje. Pokud někdo zvoní u vchodových dveří, něco nabízí, hned na něho zařvu, aby mě neobtěoval. Větinou se tak lekne, e odejde. Ty nejotrlejé, co si nedají říct sluně, posílám doslova do pr@ele a to funguje.
Není tady
Jsou otravní, já ihned, jak někdo zavolá na telefon nevrle zavrčím, e nemám zájem. Kdy se zeptá, jestli můe zavola jindy, tak řeknu, aby to zkusil, e to v ivotě jetě neslyel. Celkem to funguje. Pokud někdo zvoní u vchodových dveří, něco nabízí, hned na něho zařvu, aby mě neobtěoval. Větinou se tak lekne, e odejde. Ty nejotrlejé, co si nedají říct sluně, posílám doslova do pr@ele a to funguje.
Není tady
klementýna napsal(a):
A vymyslí jak je neagresivně odehnat prosím napi to sem.
Já z nich rostu, naposled přila na kávu má vagrová, po 4měsících, a jednoho takového... mi přivedla rovnou domu. Já přila s postieným synkem z vycházky a ten blábola mi tam půl!!!!! hodiny vypráví o tom jak si mám koupit jakési zas... (dámy prominou) eky za které budu nakupovat se slevou (ovem nedodal, e nákupem eku budu na pár týdnů úvěrovat tu rozmilou firmu). Bléééé, tvou mě !!! A těch telefonů, nechcete tohle, tamto, průzkum, výdělek!!! A někdo vymyslí jak "vyvěsit " na telefon a si trhnou nohou je to na nobelovku.
Klementýno, spíe se nabízí otázka, proč půl hodiny poslouchá něco, co nechce?
Není tady
Moná (ale nejsem si jistá) by se na tyhle agenty s teplou vodou mohla vztahovat některá ustanovení zákona o regulaci reklamy - konkrétně mám na mysli §2, odst. (1)
Zakazuje se...
e) íření nevyádané reklamy, pokud vede k výdajům adresáta nebo pokud adresáta obtěuje; na íření reklamy elektronickými prostředky a jeho omezení se vztahuje zvlátní právní předpis, za reklamu, která obtěuje, se povauje reklama směřující ke konkrétnímu adresátovi za podmínky, e adresát dal předem jasně a srozumitelně najevo, e si nepřeje, aby vůči němu byla nevyádaná reklama ířena.
Dozor mají v kompetenci ivnostenský úřady, tak bych se asi nejdřív zeptala tam a nechala si poradit.
Není tady
a co prostě ztiit zvonek na minimum? Tedy pokud to jde. A nebo, pokud nečeká návtěvu, zvonek vypnout a napsat tam pouze číslo tvého mobilu....
Není tady
Tulipánka napsal(a):
a co prostě ztiit zvonek na minimum? Tedy pokud to jde. A nebo, pokud nečeká návtěvu, zvonek vypnout a napsat tam pouze číslo tvého mobilu....
Kam napsat číslo mobilo? Na zvonek?
My nemáme zvonek. Od doby co holka byla mimino, kámoi zvonili na kluky jak divý. Take stačí písknout, hodit kamínek na okno, známí chodí dovnitř za branku a ukaj.
Tak máme od podobných podomních prodejců klid. A kdy mi volaj na mobil (mmch nevím,kde berou číslo, nemám pauál) tak jim ostře řeknu na začátku,e nemám zájem.
Upravil(a) dusička (25. 4. 2012 11:13)
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Není tady
My máme zamčený vchod a od té doby nikdo neotravuje. A pokud vyjímečně zazvoní dole na zvonky, nikdo je nepustí.
Není tady
Tuli, take na ni nebudou zvonit, ale budou jí volat:-))) navíc dávat na zvonek číslo mobilu je nesmysl, bude jí volat kadej otrapa:-)
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Kamarádovi nezvoní zvonek, a tak má vedle nalepené číslo na mobil se vzkazem, e zvonek nefunguje.
Tedy tak tomu říkám nápad dne.
No ale třeba má dvě smskarty a tu jednu jenom jako domácí zvonek.
Upravil(a) dusička (25. 4. 2012 15:00)
Není tady
dusička napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Kamarádovi nezvoní zvonek, a tak má vedle nalepené číslo na mobil se vzkazem, e zvonek nefunguje.
Tedy tak tomu říkám nápad dne.
No ale třeba má dvě smskarty a tu jednu jenom jako domácí zvonek.
Dui, kdy mu volá nějaké neznémé číslo, tak to nebere. A mnohé zástupce to odradí. Prý má teď docela pokoj.
Není tady
A to mu nevadí, e dává vem svoje tel.číslo? Předpokládám, e má na zvonku i jméno
Není tady
Tak s dealery a různými nabízeči nemám vůbec problém. Vycházím z toho, e větina z nich jsou sluní lidé a mají to holt jako práci. Kdy telefonují, tak jim rovnou sluně řeknu, e se s nimi nehodlám bavit a poloím, na ulici jim také řeknu, e nemám zájem a odejdu. Doma nám natěstí moc nezvoní (jenom občas Jehovisti), bydlím na vesnici. Ale asi bych to řeila způsobem cedulky "Prosím nezvonit" a pokud by někdo zazvonil, tak by přesto nějaký dealer zazvonil, tak by potom viděl takové čóro, e by se el asi ivit jiným způsobem.
Jediné, co mi vadí, tak jsou to různí vyběrčí charit a sbírek, kteří nám lezou do práce. Na ulici je celkem v pohodě míjím, ale ta drzost, e přijdou k někomu do jeho prostoru a vnucují mu něco, co nechce mě neskutečně vytáčí. Zásadně tedy od nich nekupuji.
Není tady
Kaly napsal(a):
No jene právě kdy napíu nezvonte je mi jasné, e vyzvánět budou. Jsou vlezlí a drzí. Chtěla jsem to u nějak rovnou natvrdo. Je to fakt něco otravného. Poslední dobou se s nimi roztrhl pytel.
Co třeba dodatek "poruení budu řeit s právním zástupcem"
Není tady
Kaly napsal(a):
Ahoj vem.
Chtěla jsem se zeptat nemáte někdo nějaký fígl jak odehnat tyto otrapy, různé dealery a obchodní zástupce?? Bydlím v paneláků a minimálně 4x týdně tu vyzváněji. Vdycky mi akorát vzbudí mimnko a naserou psa. A mě taky.
Napadlo mě dát na dveře ceduli tohoto znění:
Dealeři a obchodní zástupci kohokoliv a čehokoliv zvonte pouze na vlastní nebezpečí. Na takové poutím psa!!!
U nevím jak jinak je odradit. Máte nějaký tip?? Neporuovala by tato věta nějaký zákon nebo něco podobného??
Za vae rady předem děkuji.
A co tam dát: "Dealeři a obchodní zástupci kohokoliv a čehokoliv zvonte pouze na vlastní nebezpečí. Pozor, zlý pes."
Nebo jak někdo radil napsat na zvonek, e nefunguje, volejte mobil. č: XXXXX a dát tam neexistující číslo...
U nás se také zamyká a nikdo nikdy na mě nezvonil s nabídkou. A kdy zatelefonují, tak říkám, e jsem si právě danou věc koupila či e nemám počítač ( pokud nabízí připojení k internetu( či řeknu něco podobného, co vyloučí jejich dalí nabídku.
Není tady