1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Sadi treba ho tim namotivujes hlavne to nelamej pres koleno, stejne to nema cenu
u nas nastal po 2.narozkach zlom a chodi na nocnik i kdyz se nejaka nehoda obcas stane, ale na noc bude mit plenku jeste hoooodne dlouho ale to neva
Není tady
Sadí a kolik je vlastně Tomákovi? - asi nemá upravený metřík.
Erik neseděl na nočníku nikdy, začal do něj čůrat loni v létě, teprve kdy jsme to natrénovali venku a dolo mu konečně e si před čůráním musí taky sundat slipy Ale čůral do něj zásadně ve stoje. Take je bez plen od necelých 2,5 roku. Bohuel dodnes mám problém e mi nechce ani do nočníku ani na záchodě kakat. Prostě si přijde říct o plínu, do tý se vykadí, zahlásí e u je hotovo a e chce utřít. Od září jde do kolky a já marně zkouím ho jakýmkoliv způsobem donutit aby u nekakal do plíny
.
Není tady
Ahoj holky!!!
Akar, nelámu to přes koleno, to já jsem zase v naprostém klidu, kdy se vyčůrá vedle, tak mu řeknu, e udělal lulu (větinou to sice na sebe práskne sám ) dostane hadru, rozmae to po podlaze
a zeptám se ho, kde se má dělat lulu, on v klidu ukáe na nočník. Začali jsme s nacvičováním o vyspinkání a před koupáním. Jde vidět, e u mu to v hlavičce pálí, ale je stále v pohybu, tak nač se zdrovat.
Kotr., včera měl 20měs. U!!!! Straně to letí.
S tím kakáním, nejsi první, dělal to i synovec a od známé syn. Kdy mu nchtěli dát plínu, měl stranou zácpu. Nechápu, jak to ty děti dokáou tak dlouho dret.
Není tady
Sádě, Stázka mi začala chodit na nočník těsně před 2.narozeninami. Začala sama, nenutila jsem ji - s Bibi to toti taky nemělo cenu. Ale s čím máme malý problém - jakmile má spoďárky, počůrá se. Tepláčky nebo tak si sundá, ale asi si myslí, e spoďárky jsou plína či co. Ale co, to se časem taky upraví.
Kotrmelíno, s tím kakáním do plíny to u nás bylo stejné, Bibi zaboha nechtěla kakat na nočník. Naučila se to a o prázdninách ne nastoupila do kolky, take cca dva měsíce před třetími narozeninami. A taky se musela rozhodnout sama, úplatky ani přemlouvání nebo jiné finty nepomáhaly. Kamarádky chlapeček se to naučil s ve 4 letech - ve kolce prostě nekakal, nechal si to na doma.
Není tady
Tak přesně to se nám taky stalo kdy jsme to jednou zkusili mu plínu prostě nedat, drel to od rána a do odpoledne občas si sednul na nočník, ale tvrdil e to nejde, pak kdy u pobrekával e ho bolí bříko jsem vyměkla a tu plínu mu dala a taky trvalo celkem dlouho ne se vykadil. Take tímhle způsobem u ne, to bych mu zadělala na pěknou zácpu přesně jak píete. Asi mají nějakou psychickou zábranu či co a musí na to přijít sami, tak doufám e to Erikovi nedocvakne a ve kole
No Sádí utíká to hrozně, ale myslím si e Tomáek má jetě dost času a navíc kdy korigovaný věk má jetě o nějaký ten měsíc nií, bych to asi jetě neřeila...
Není tady
Kotr , třeba mu to docvakne a na výce
Dám mu čas, o nočníku ví, kdy jde táta na záchod, tak symbolicky taky zatlačí a udělá eeee. Korigovaně má vlastně 17 měs., take klíííííd Spí jsem si myslela, jestli náhodou, kdy bude v létě běhat po zahradě nahatý, se mu to nezalíbí a nezačne důvěřovat nočníku. Kdy se naučil batit sám, tak se naučí i čůrat na záchodě
Není tady
Ahoj maminy, ráda bych tak nějak znovuotevřela toto téma. Ná klučík 1,5 r. se zničeho nic rozhodl, e přestane bojkotovat nočník a konání do plínek, ale... Od začátku měl nočník jako hračku, občas si sedl, ale jedině oblečený, nahý se nenechal "přeprat" Take jsem nočník schovala a minulý týden po delí době vytáhla a ono to nějak funguje, jene si na nočník prostě nesedne. Čurání zvládáme ve stoje (jetě teda musíme natrénovat, chybí mi chlapské zkuenosti a děláme louičky
), je vidět, e z toho má radost a váně se snaí, ale kakání je problém. Hekne při čurání, ale na nočník si nesedne ani silou bych ho tam nedostala, take gravitace si s bobkem zaradí
Nevím, co s tím. Intuice mi říká, nenutit a nechat ho si na to přijít sám. Ale zase si říkám, aby si na to takhle nezvykl a nebyl problém i do budoucna... Nemáte někdo podobnou zkuenost?
Není tady