19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Majko, s jedním, který se vybodl na děti jsi měla vztah dost dlouho. Ví, oni se lidi mění. manel albex začal takový být taky a později.
Albex. trochu se divím, e dcery nechtějí odejít samy. Jsou u dost velké
Není tady
Oni by asi ili. To asi ja robím chybu, e nechcem aby odili. Budem dnes konči, priiel domov a nechcem aby videl, čo píem. ďakujem za vetky názory.
Není tady
holcina napsal(a):
Majko, s jedním, který se vybodl na děti jsi měla vztah dost dlouho. Ví, oni se lidi mění. manel albex začal takový být taky a později.
Albex. trochu se divím, e dcery nechtějí odejít samy. Jsou u dost velké
Albex nepíe o problému s muem, co se vybodl na své děti, tak sem prosím netahej můj ivot. U jsem psala, e u nás doma se sprostě nemluvilo. Albex chce poradit s jiným problémem. Jasné stanovení hranic, e takhle se u nich doma s dcerami mluvit nebude, a jasný důkaz, e si za tím trvám, aby mu to dolo. A pokud ne, má smůlu, s takovým hulvátem ít nebudu. Vdy tam u nejde ani o ta sprostá slova, ale o týrání.
Upravil(a) majkafa (20. 4. 2012 20:05)
albex napsal(a):
Oni by asi ili. To asi ja robím chybu, e nechcem aby odili. Budem dnes konči, priiel domov a nechcem aby videl, čo píem. ďakujem za vetky názory.
Dělá jim medvědí slubu. Proto, e ty nechce, tak ony se nechají poniovat svým otcem?
Upravil(a) majkafa (20. 4. 2012 20:03)
albex napsal(a):
no můj syn taky se osamostatnil, hned v 19 po matuře.
Není tady
ty s ním ít nebude, ale albex ano. Tak to prostě má jinak. Neví proč to tak je, proč začal být na dcery sprostý. Pochopila jsem, e na ni takový není
Není tady
albex napsal(a):
Ale? Prečo ich mám osamostatni, aby ich otec so mnou zostal, nehneval sa na mňa? To nie je normálne..
Nie - lebo je na to čas a preto, e to bude dobré PRE NICH prvorado a v dosledku toho aj pre vás
Není tady
albex napsal(a):
Oni by asi ili. To asi ja robím chybu, e nechcem aby odili..
Pus ich, moja......treba im letie. Ony sa vrátia, uvidí.
Není tady
albex napsal(a):
Veď práve, e som radikálne zasiahla, teraz dva krát po sebe. A teraz ma to mrzí, e vzah nás dvoch je naruený. Viem, e by som sa tým nemala vôbec zapodieva a by ako matka hrdá na to, e som si ich zastala. A prečo by som odchádzala ja s demi z bytu? Kde a hlavne čo by som tým dosiahla. Nič. Celkom nič. Tak ako so mnou teraz nehovorí, by za nami aj tak nepriiel. Rieenie vidím jedine v tom, e deti osamostatním ako radí lupina. No vidím, e sú tu rôzne názory. Za vetky ďakujem. Niektoré vo mne vyvolávajú silu, vytrva a da mu pocíti jeho postoj k deom, iné ma nútia zamyslie sa nad tým vypustením detí z hniezda. Ale? Prečo ich mám osamostatni, aby ich otec so mnou zostal, nehneval sa na mňa? To nie je normálne. My sme predsa rodina a oni nič neurobili, aby museli domov opúa takýmto spôsobom.
Albex, vá vztah je naruený u dávno. Institut manelství vznikl také proto, aby bylo o děti dobře postaráno. A víme, e nejen v oblasti materiální, ale i citové. Tvůj mu není ádná extra výjimka - děti přestaly být dětmi (tedy "doplňkem", který utváří rodinu) a staly se z nich vetřelci zvenku. A před takovými je třeba rodinu bránit - zatím slovními útoky, časem se můe stát, e holky ve vánivějí diskuzi jednu slíznou. Přikláním se k radě Lupiáka - holky rychle vypakovat a srovnat si ivot tak, abys ho dokázala ít i samostatně. Je to v zájmu vech z vaí rodiny.Nechci tě ranit, ale má-li manel problémy se srdcem, taky se můe stát, e to bude on, kdo první opustí v boji pole...
Jenom mi vrtá hlavou ta koupě garsonky - zaplatí-li ji otec (resp. věřím, e takovýto typ povauje peníze rodiny za "svoje" peníze), můe se stát, e bude holkám věčně vyčítat, e jim pořídil bydlení, aby se tam mohly k..ví, co ...
Není tady
Jess, nestra ji To se pořeí pak - a navíc, jak budou z rodiny venku a přestanou být její součástí, začne tatík respektovat jejich partnery - v jeho očích to budou eny "venku" to má pravdu - ale hájený! Aspoň u nás to tak bylo.
Není tady
Albex - nech se holčičky postaví na své nohy. Pokud spolu máte takový dobrý vztah, jak píe, neviděla bych ani jeden argument proti. Co já bych dala za klid. V jejich věku, jsem přebírala máminu domácnost (z různých důvodů) a k tomu studovala. Jde to. I s omezeným příjmem, který jsem tehdy měla. Pokud pořídíte garsonku, stanovila bych "výivné" pro holky tak, aby znej mohly poplatit to , co potřebují. Vypadá to, e byste si to mohli dovolit.
Dcerky opravdu naruují vá partnerský vztah a toto by hodně mohlo pomoci. Prostě u budou návtěva a vztahy ze vech stran se zklidní.
O co bych měla orpavdu obavu, aby chování tévho mue nezačalo po čase stejné znaky vykazovat i vůči tobě. On to opravdu můe být počátek nějaké nervové choroby. Jsi si jistá, e před tebou nic netají? Jak to měli oni v rodině? Nebylo tam něco podobného? Byla bych moc ráda, kdyby se moje obavy ukázaly jako liché.
Není tady
majkafa napsal(a):
Mým dětem by můj manel, partner, kdokoliv, jen jednou řekl takové slovo, jako jsi tu napsala, a to by bylo naposledy, co by to udělal. U mě doma se nikdy takhle nemluvilo a mluvit nebude. I kdybych ho nadeve milovala.
Má dcerka se osamostatnila v 19-ti a syn v 22. My jsme ve věku tvých dcer u měly mnohé své děti. Nepodceňuj je. Na jejich místě bych z takového domova, kde mi můj vlastní otec nadává do k....., u dávno odela. To ho nechá? Bez toho, abys udělala radikální zásah? Třeba se sbalila a odela i s dětma, jestli mu to jinak nedojde?
jaký radikální zásah ? ono se o tom hezky mluví a hůř dělá. nehledě na to, e ona to albex můe vidět úplně jinak, ne její mu.
na mě albex dělá dojem takový uhlazovačky konfliktů na vechny strany. a moná se její mu zlobí na adresu dcer i oprávněně, ale albex jen uhlazuje a uhlazuje .. co ho neopravňuje k tomu být hulvát. ale - kdo ví, jak to u nich vechno je.
Upravil(a) PPavlaa (21. 4. 2012 20:33)
Není tady
albex napsal(a):
Veď práve, e som radikálne zasiahla, teraz dva krát po sebe. A teraz ma to mrzí, e vzah nás dvoch je naruený. Viem, e by som sa tým nemala vôbec zapodieva a by ako matka hrdá na to, e som si ich zastala. A prečo by som odchádzala ja s demi z bytu? Kde a hlavne čo by som tým dosiahla. Nič. Celkom nič. Tak ako so mnou teraz nehovorí, by za nami aj tak nepriiel. Rieenie vidím jedine v tom, e deti osamostatním ako radí lupina. No vidím, e sú tu rôzne názory. Za vetky ďakujem. Niektoré vo mne vyvolávajú silu, vytrva a da mu pocíti jeho postoj k deom, iné ma nútia zamyslie sa nad tým vypustením detí z hniezda. Ale? Prečo ich mám osamostatni, aby ich otec so mnou zostal, nehneval sa na mňa? To nie je normálne. My sme predsa rodina a oni nič neurobili, aby museli domov opúa takýmto spôsobom.
Hm, a keby ste nemali mua a otca cholerika, to by ako dcéry zostarli u vás? Ja som sa tie odsahovala k vtedajiemu priatežovi (ktorého som mimochodom poznala len krátko) po tom, čo mi otec dos nevyberavo dal nô na krk, ale dnes som mu vďačná... Pri mojej flegmatickej a váhavej povahe by som sa mono neodhodlala nikdy - čo by, samozrejme bolo zle. Kadý by si mal vyskúa i sám (maximálne na intráku alebo zdieža s niekým podnájom, ani s partnerom), aby zistil, o čom čom je ivot, čo to znamená postara sa o seba sám.
Upravil(a) Selima (21. 4. 2012 21:32)
Není tady
PavlaH napsal(a):
Albex - nech se holčičky postaví na své nohy. Pokud spolu máte takový dobrý vztah, jak píe, neviděla bych ani jeden argument proti. Co já bych dala za klid. V jejich věku, jsem přebírala máminu domácnost (z různých důvodů) a k tomu studovala. Jde to. I s omezeným příjmem, který jsem tehdy měla. Pokud pořídíte garsonku, stanovila bych "výivné" pro holky tak, aby znej mohly poplatit to , co potřebují. Vypadá to, e byste si to mohli dovolit.
Dcerky opravdu naruují vá partnerský vztah a toto by hodně mohlo pomoci. Prostě u budou návtěva a vztahy ze vech stran se zklidní.
O co bych měla orpavdu obavu, aby chování tévho mue nezačalo po čase stejné znaky vykazovat i vůči tobě. On to opravdu můe být počátek nějaké nervové choroby. Jsi si jistá, e před tebou nic netají? Jak to měli oni v rodině? Nebylo tam něco podobného? Byla bych moc ráda, kdyby se moje obavy ukázaly jako liché.
Pavlo, cim jim dcery narusuji vztah? Fakt nerozumim tomu, jak jsi to myslela. BI
Není tady
albex napsal(a):
Ten vztah ale naruuje jedině on, dcery týrá a poniuje psychicky .
Je moné, e na ně árlí, e jsou úspěné a studují a má strach, e ho nebudou respektovat ,e budou lepí ne on, tak poutí hrůzu.
Takovýho otce popisovala Světlana Nálepková, Slováka .....říkala, e on nerozuměl svojí intelektuální manelce a jak tím byl zmatený , řeil to silou , byl hrubý na děti , ničil rodinu .
A mluvila o tom, e kdy zemřel, čekala , e si vybaví něco hezkýho s ním, ale cítila pouze ulevu , nic víc....tak skončí tvůj manel.
Ten člověk je naruený a potřebuje odbornou pomoc a není důvod, aby se děti kvůli bláznovi stěhovaly jinam.....já bych ho vyrazila , at se léčí ,ale bez nás , AT SI ŘEÍ SVOJE KOMPLEXY JINDE, NIKDO NEMÁ PRÁVO NIKOHO TÝRAT.
Upravil(a) novavila (21. 4. 2012 23:19)
Není tady
sandra napsal(a):
PavlaH napsal(a):
O co bych měla orpavdu obavu, aby chování tévho mue nezačalo po čase stejné znaky vykazovat i vůči tobě. On to opravdu můe být počátek nějaké nervové choroby. Jsi si jistá, e před tebou nic netají? Jak to měli oni v rodině? Nebylo tam něco podobného? Byla bych moc ráda, kdyby se moje obavy ukázaly jako liché.Pavlo, cim jim dcery narusuji vztah? Fakt nerozumim tomu, jak jsi to myslela. BI
Poprvé v ivotě slyím, e vlastní děti, navíc takové a takovým způsobem, jak popisuje albex, naruují rodičům vztah
Pavlo, to ses spletla? Nebo jak jsi to vlastně myslela?
majkafa napsal(a):
sandra napsal(a):
PavlaH napsal(a):
O co bych měla orpavdu obavu, aby chování tévho mue nezačalo po čase stejné znaky vykazovat i vůči tobě. On to opravdu můe být počátek nějaké nervové choroby. Jsi si jistá, e před tebou nic netají? Jak to měli oni v rodině? Nebylo tam něco podobného? Byla bych moc ráda, kdyby se moje obavy ukázaly jako liché.Pavlo, cim jim dcery narusuji vztah? Fakt nerozumim tomu, jak jsi to myslela. BI
Poprvé v ivotě slyím, e vlastní děti, navíc takové a takovým způsobem, jak popisuje albex, naruují rodičům vztah
Pavlo, to ses spletla? Nebo jak jsi to vlastně myslela?
No taky ziram co Pavla napsala.
To je jako,kdyz me rekla znama,co ji byl manzel neverny,ze za to muze jejich dcera,protoze byla problematicka. A pridelavala mu starosti....tak si nasel milenku....
Není tady
Dcéry im naruujú vzah u svojou existenciou a tým, e ocka znervózňujú... asi. Na jednej tsrane to môe by pravda - z jeho pohžadu - na druhej smutné kontatovanie.
Ja si ale myslím, e sú oba vzahy - rodičovský a partnerský - dôleité a pokiaž nie sú detičky maličké (tam majú samozrejme prednos, lebo matku/rodičov neoddiskutovatežne potrebujú), tak treba hžada rovnováhu. Aj v záujme detí, aby mali príklad do ivota, aj v záujme vlastnom. Za rovnováhu vak nepovaujem nadávanie deom, ich poniovnaie a kritizovanie. Na druhej strane z vlastnej skúsenosti - keď majú jeden rodič a dospievajúce/dospelé diea spolu problém, nikto iný to za nich vyriei nemôe. To musia len oni sami, prípadne za pomoci psychológa. Je naivné a troku megalomanské myslie si, e JA vyrieim vzah iných dovch žudí (hlavne ak ma o to nai neiadajú). Ja by som sa asi pokúsila dcéram pomôc osamostani sa a posilnila SVOJ vzah s nimi - a dúfala, e odsahovanie zlepí vzah medzi nimi a otcom. Nakoniec, niekedy to môe zázračne pomôc.
Není tady
já nevím, já bych byla opatrná s vynáením soudů na adresu jejího mue. sama jsem viděla, jak to můe dopadnout, kdy si máma s výchovou a veho jede ve svý lajně bez ohledu na to, co si o tom myslí otec dětí a jak to pak i skončilo.
Není tady
Jak jsem to myslela? Tak jak to píu. Ona a mu mají partnerský vztah a svoje věci i vpči dcerám by měli řeit společně. I kdy jsou děti společné. Nemám ráda, kdy se problémy mezi manely řeí za pomoci dětí ....la jsem za ní, vrátila se dom....
Ono to toti vypadá děsně nenápadně, ale opravdu do vztahu dvou dospělých jejich vlastní děti nepatří. i kdy u jsou dospělé. Je to docela trauma muset se stavět na jednu stranu, muset poslechnout protoe....
Toté si myslím, e by se měli oba společně podívat na vztah otce s dcerami . Něco tam není v pořádku, přinejmením bych si dovolila tvrdit, e holky vyrostly a otec nedospěl. árlí na ně a aby si je zprotivil, tak je uráí. Nejsou mu dost dobré... tady bych se snaila partnera odstavit a znovu připomenout, e je čas nechat je jít a my dva spolu znova začnem. Jene to chce na to mít koule.
Je to ideál, není to norma. Norma je spousta odstínů edi a pokud i "nenormální" vztah oběma vyhovuje - pak není ádný problém.
Není tady
Jasně, e je to těké-jako mezi dvěma mlýnskými kameny. O manela neche přijít- společné roky, společné zájmy a pěkný vztah je v ivotě dost a hodně důleitý. Divné mi je to, e on se nevidí v úspěích Vaich dětí..normální táta by přece měl radost z toho, e holky mu studují, mají přátele a přítele. Buď je děsnej malipulátor a diktátor, nebo fakt potřebuje léčbu. Chápu tebe, jak se potácí mezi tím a snaí se najít optimání řeení. No, vůbec si nejsem jistá, jestli bych si dovolila radit, ale..dcery mají přítele a v jejich věku asi tolik rodiče neřeí..ijou vrstevníky, partou, kamarády ze koly,... doma je to nebaví. Ale odejdou Ti. Za rok, dva, pět. S muem bude /dá-li zdraví/ jetě několi desítek let. A bylo Vám fajn. Zkusila bych mu vnutit nějakýho terapeuta(pokud to jde) a holky bych uklidila do garsonky(dobře pro vechny). Pozvala bych je 2-3x na večeri, při které by jejich táta dělal tátu a neprudli..to se snad dá domluvit. Vím, je to velký kompromis..ale kdo má ideální manelství, ve kterém klape vechno tak, jak má???
Majkafo, Ty tady dělá radikální řeení..e Ty bys nikdy.... asi se neumí vít do role, kdy spolu 2 lidé jsou spokojení 23 LET a místo hledání řeení(i kdy hodně těkého a sloitého) bys hned spálila takhle dlouhý mosty?? ivot je boj!!
Drím palce.
Není tady
Ano, dělám radikální řeení hned na začátku vztahu. Jakmile mu mluví takhle sprostě, končím. A pokud s tím začne ve vztahu, má dvě monosti. Vrátit se k předchozímu stavu anebo končím. I sprostá slova ve vztahu o mnohém v jeho kvalitě napovídají. Nevidím ádný důvod ani nic pozitivního na tom, kdy mu nazývá nae děti ku****.
Btw Albex se tady zamýlela nad tím, jestli ten vztah byl opravdu tak spokojený, anebo jestli to bylo jenom tím, e ona zavírala oči. Albex ji řeení hledala. Ale na to musí být ve vztahu dva. A u jejího manela ádná vstřícnost není, naopak, v podstatě se od ní "odstěhoval". Tak jaké pak jetě hledání řeení. Tohle, co Albex popisuje, není otázka posledních pár dní, ale trvá to u roky. Myslím, e pohár přetekl.
Albex 1.příspěvek:
Z dcer - dětí se staly dcery-dospělé eny. A otec k nim změnil vztah moná proto, e si uvědomil, e syna mít u nebude, nebo proto, e je v rodině jasnou meninou a taky třeba proto, e to nedotáhl sám na V? Pokud dcery jetě studují a doma se necítí dobře, snad by bylo řeením, aby bydlely prostě jinde. Třeba u kamarádky,která si etří na svoje bydlení a uvítá v pronájmu paračky. Nebo u starých příbuzných, co potřebují pomoct v domě. Nebo si mohou pronajmout něco malého spolu s tím, e budou mít brigádu a pouijí výivné od rodičů? Kadopádně to musí být med mít doma takového tatínka. Albex bych radila na otcovy výpady proti děvčatům nereagovat a mlčet. Přilévá se tím oleje do ohně, moná právě na to otec čeká. Chce se hádat. S děvčaty bych si jako máma i jako člověk promluvila stylem - kdy táta začne, mlč a pomysli si, uděláme vechny tři něco pro to, aby holky bydlely jinde a bude jim tam fajn, budou mít klid a pohodu. Pokud Albex manel nechce s Tebou spát v jednom pokoji ani od tebe vařit, buď ráda, zařiď se podle toho. Můe si vařit jen podle svojí chuti a dlouho si v posteli číst...Nech ho, to on se tak rozhodl a on by se měl přijít omluvit. Taky by ses mohla rozvést a on a chodí cemperovat lidi do supermarketu. Protoe doma bude sám. Teda doma...předpokládám, e byt byste si nechaly vy...jste tři....i za cenu jeho vyplacení. Vztah můe být pěkný sebevíc, ale tohle by muselo vadit kadé eně i mámě.
Není tady
Teď to pročítám....o té garsonce....a není on takový proto, e je prostě unavený a chtěl by mít klid? On je tak chce vytlačit z domova, aby se nemusel koukat, jak se holky učí, jemu asi vadí ten ruch v domácnosti nebo co? A místo aby řekl, holky, jste dospělé, my vám s mamkou dáme na nějaké levné bydlení a vy se osamostatněte a budem se vichni 4 snait, abyste za pár let bydlely kadá sama....tak kolem sebe seká hlava nehlava? A ho klepne a bude rozhodnuto....a vy tři ne výčitek nezabvíte, e jste to nechaly dojít a tak daleko? Ty holky nejsou a tak malé...znám pár V, co si na to PŘI STUDIU VYDĚLALI....Vesměs kluků, asi jsou v tomhle podnikavějí?
Není tady
albex, mě by spí zajímala jiná věc. kdy říká, e to začalo v jejich pubertě, není to spí o tom, e se mu třeba u v té době některé věci nelíbily a tys v tom holky podporovala, kryla je, prostě jeho tak jako zazdila a dělaly jste si to po svým ?
Není tady