29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj,
mám obrovskou nadváhu, chci začít držet dietu. Zjistila jsem, že není moc dobré, když denně mi stačí vypít jen 0,5 l vody. Takže se chci zeptat, zda prvních pár dnů bude stačit, když začnu hodně pít a úplně omezím jídlo a jedla bych třeba jen ovoce.. A začala třeba denně cvičit tak cca 15 min.
K doktoru se stydím jít, chci zkusit, jestli to zvládnu sama. Nebo jestli mi poradí nějaký nutriční terapeut na dálku?
Není tady
Alisko jist ovoce neni dobry napad.Ovoce obsahuje hodne cukru ma mnoho kalorii.Ja nejvice prave priberu pres leto,neodolam tresnim,jahodam,broskvim,melounum....
Ja sama mam taky dost velkou nadvahu a nemohu se dokopat zhubnout.Spolecne s vekem me zacali bolet klouby,mam vysoky tlak.....pohybu mam v praci dost,ale to v mem pripade nestaci...
Není tady
Uplna hladovka neni dobry napad. Nejlepsi je pravidelny pohyb a jist mene a zdrave. Radim hodne zeleniny, mensi porci masa a k tomu trochu prilohy, napr. ryzi nebo nemasteny brambor. K tomu treba aerobic nekolikrat tydne a vysledky budou. Hodne pit. Misto ovoce radim zeleninu, po ovoci budes mit zase hlad. Drzim palce.
Po porodu me to taky ceka.
Není tady
Jde o to, zda jsi se k nadváze doslova projedla a jsi líná, nebo zda jsi byla na počátku nemocná. V každém případě bych dietu žádnou bez dozoru někoho, kdo tomu rozumí, nemyslím tím doktory, /ti neumí v tomto oboru nic/ nepustila. A půst či jen voda je cesta do pekel! Záleží, kolik máš navíc kil. Snižovat se musí postupně a musí to mít řád! Tělo musí za každých podmínek dostat, co potřebuje. Pokud vysadíš stravu, tuky, cukry , bílkoviny a vše, na co jsi zvyklá, může se také stát, že zkolabuješ a nedají tě pak do kupy ani v nemocnici!
Terapeut ti asi nepradí vše jen tak na dálku. Snižování váhy je velké sebezapření /pokud jsi jinak zdravá/ a sebeukáznění a chce to trpělivost a mít vizi.
Můj názor je, pokud máme nějaké kilo navíc, omezíme stravu a přidáme pohyb. Jakmile se toto nedaří, váha nejde dolů, je člověk nemocný a potřebuje odbornou péči či rady. A to stojí většinou nemalé peníze.....
Nechci ti brát iluze, ale pokud jsi to nechala zajít daleko, bude to těžká, velmi těžká cesta zpět.
Není tady
Hlavně, jak říká Aneri, postupně a ne hned drastickou dietu či úplnou hladovku! Nejen, že to je pro tělo ještě větší šok a zátěž, než nadváha samotná, ale hlavně po hladovce půjdou všechna kila zpátky nahoru.
Není tady
Každý jsme originál, každý máme jiný metabolismus a to, co pomůže jedné, nemusí pomoci či fungovat u jiné ženy. Vím, co je nadváha, zápasím s ní roky. Mám vyzkoušené téměř vše - diety, tablety,různé zaručené preparáty, hladovky, pití ,posilovací stroje, kola i další mučidla a vím, že pokud něco pomůže, tak po návratu do normálního života se objeví jojo efekt a kila jsou zpět. Věřím, že "dobrým jídlem" jsem se propracovala až k rakovině! Až pak si uvědomíš, o čem je život.......
Není tady
Zkusila jsi podvazat zaludek? Pry to pomuze, kdyz nic nezabira.
Není tady
Me stacilo jist jen do obeda a vaha sla krasne dolu,ale ta pevna vule chybi.
Není tady
ještě zcela praktická rada.
já se rozhodla, že budu jíst naprosto zdravě , jedla jsem přez měsíc doslova hromady zeleninových salátu ( obědy, večeře). jenže jsem nezhubla ani kilo, naopak mě začala být příšerná zima , obrovská zimomřivost.Kdybych se nestyděla rukavice bych nosila, celý den navlečená, doma pod dvěma peřinama.
Našla jsem si na netu stránku s čínskou medicínou, kam vyplníš dotazník a pošleš foto jazyka. Přišel mi rozbor, že SYROVA zelenina a SYROVE ovoce jsou pro mě naprosto nevhodné. způsobují jak zimomřivost , tak otoky a nadváhu. Takže včera jsem měla zeleninovou polívku, k obědu kuskus se zeleninou smaženou a ........půl dne bez zimy, téměř teplo.
Pointa? - vše zdravé nemusí být zdravé přímo pro tebe , nadváha může souviset se spoustou věcí než jen s vělkým příjmem.
Není tady
Ahojky, dnes už vím, že hladovka je ten největší nesmysl. Držela jsem spoustu diet snad na všechny způsoby. Všechno stejně působilo tak, že jsem zhubla a pak zase nabrala s přídavkem. Jelikož jsem nepotřebovala schodit 5 až 10kilo ale poctatně víc rozhodla jsem se přistoupit k bandáži žaludku. Je to super a jím nyní tak jak by se správně mělo.
J.
Není tady
Nikdy jsem nadváhu neměla, ale aby organismus spaloval, tedy metabolismus pracoval, nesmí zahálet, takže jíst často a v menším množství. K tomu přidat pohyb. Aspoň mně se to osvědčilo. Ale je opravdu asi třeba prvně vyloučit nějakou nemoc.
Hladovka určitě ne!
Není tady
agewa napsal(a):
já se rozhodla, že budu jíst naprosto zdravě , jedla jsem přez měsíc doslova hromady zeleninových salátu ( obědy, večeře). jenže jsem nezhubla ani kilo, naopak mě začala být příšerná zima , obrovská zimomřivost.Kdybych se nestyděla rukavice bych nosila, celý den navlečená, doma pod dvěma peřinama.
Našla jsem si na netu stránku s čínskou medicínou, kam vyplníš dotazník a pošleš foto jazyka. Přišel mi rozbor, že SYROVA zelenina a SYROVE ovoce jsou pro mě naprosto nevhodné. způsobují jak zimomřivost , tak otoky a nadváhu. Takže včera jsem měla zeleninovou polívku, k obědu kuskus se zeleninou smaženou a ........půl dne bez zimy, téměř teplo.
Pointa? - vše zdravé nemusí být zdravé přímo pro tebe , nadváha může souviset se spoustou věcí než jen s vělkým příjmem.
tohle mám naprosto stejně, syrovou zeleninu můžu jen v malém množství, jinak ji neumím zpracovat a vůbec mi nedělá dobře.
Navíc v chladných měsících by se zelenina údajně měla konzumovat pouze povařená, aspoň tedy v našich zeměpisných šířkách, protože syrová ochlazuje organismus, oslabuje imunitu a snáze tedy onemocníme.......jsem se tedy aspoň dočetla a vlastní zkušenost mi dává zapravdu.
Není tady
Chceš-li poradit, napiš na email spavy@seznam.cz Oblasti hubnutí a oblasti zdraví se věnuji, tak to můžeme spolu osobně probrat. Přeji hezký den.
Není tady
No právě, jak dlouho vám to takhle vydrželo? To vůbec nemá cenu, tyhle krátkodobé diety, protože to není o vůli, ale o přežití. Navíc to člověk stejně nevydrží dlouho a pak se vrátí do starých kolejí (většinou ještě s tím pocitem, jak během té doby trpěl a teď má právo na "malou sladkou odměnu") a jo-jo efekt je tu. Jíst se má pravidelně, aby tělo nemělo potřebu ukládat do tukových zásob. Nastartovat metabolismus a ne si ho naopak zpomalovat. Naposledy by se mělo jíst 2-3 hod před spánkem. Jíst jenom dopoledne nebo podobná pravidla mají asi cenu jedině v případě, že by to člověk vydržel celý život.
eremuruss napsal(a):
Není tady
No, ona samotná syrová zelenina zase není až tak moc extra. Když budete pozorně sledovat rady, které doporučují hubnoucím v JTCJ, tak jim neustále opakují, že to má být vyvážené. Samotnou zeleninu jako jídlo také moc nedoporučují. Lepší je lehce podušená a navíc by jídlo mělo obsahovat všechny tři složky - bílkovina, sacharidy a vláknina (zelenina). Není to o tom, že když budu jíst převážně zeleninu, tak jím zdravě - spíš naopak. Teď jak jíte, tak je to hezky vyvážené, zdravější a mělo by to správně vypadat.
agewa napsal(a):
Není tady
Vetinari napsal(a):
No právě, jak dlouho vám to takhle vydrželo? To vůbec nemá cenu, tyhle krátkodobé diety, protože to není o vůli, ale o přežití. Navíc to člověk stejně nevydrží dlouho a pak se vrátí do starých kolejí (většinou ještě s tím pocitem, jak během té doby trpěl a teď má právo na "malou sladkou odměnu") a jo-jo efekt je tu. Jíst se má pravidelně, aby tělo nemělo potřebu ukládat do tukových zásob. Nastartovat metabolismus a ne si ho naopak zpomalovat. Naposledy by se mělo jíst 2-3 hod před spánkem. Jíst jenom dopoledne nebo podobná pravidla mají asi cenu jedině v případě, že by to člověk vydržel celý život.
eremuruss napsal(a):
Vydrzela jsem to tri mesice a dala dolu 16 kilo.
Kamaradky mamka byla velice obezni,kdyz jeste mela male deti.Ted je te pani 60 let je stihla,protoze cely zivot se takto stravuje.
Není tady
Podívej se na pořad Jste to, co jíte. Tam to máš vysvětlený. Jakékoli diety jsou na kočku, protože tak nelze vydržet jíst celý život a jakmile si povolíš, kila jsou zpět a ještě nádavkem s bratříčky. Chce to změnit celkově životní styl a to až nadosmrti. Jíst klidně docela dost, aby nebyl hlad, ale jen zdravá jídla, žádné sladkosti, tučné, smažené, žádný alkohol. Ale nejíst večer je blbost, to nejde vydržet navždy a erem to moc dobře ví, přestala a ztloustla znovu. A jíst jen ovoce nebo zeleninu je taky kravina, má být 20% bílkovin, 20% tuků a 60% sacharidů. A samozřejmě pohyb, ale ne aby se člověk zničil, ale v aerobním pásmu, tzn. musí u toho být schopen ještě normálně mluvit.
Cílem zhubnutí není jen zhubnout, ale váhu si udržet, to je ten největší problém.
Není tady
Ivana napsal(a):
Podívej se na pořad Jste to, co jíte. Tam to máš vysvětlený. Jakékoli diety jsou na kočku, protože tak nelze vydržet jíst celý život a jakmile si povolíš, kila jsou zpět a ještě nádavkem s bratříčky. Chce to změnit celkově životní styl a to až nadosmrti. Jíst klidně docela dost, aby nebyl hlad, ale jen zdravá jídla, žádné sladkosti, tučné, smažené, žádný alkohol. Ale nejíst večer je blbost, to nejde vydržet navždy a erem to moc dobře ví, přestala a ztloustla znovu. A jíst jen ovoce nebo zeleninu je taky kravina, má být 20% bílkovin, 20% tuků a 60% sacharidů. A samozřejmě pohyb, ale ne aby se člověk zničil, ale v aerobním pásmu, tzn. musí u toho být schopen ještě normálně mluvit.
Cílem zhubnutí není jen zhubnout, ale váhu si udržet, to je ten největší problém.
Jo ztloustla,nejaky ten rok se vaha drzela,ale co mam pritele jsem hrozne nabrala.On rad vari a ja neodolam.Vecer jeste ji a ja,kdyz to vidim mam na to chut taky.
Není tady
takže jíst chceš:-))) tak si nestěžuj:-))
Není tady
Hladovka ano, je to pro tělo velmi prospěšné, ale jen několik dní kvůli pročištění organismu. Pokud jde o hladovění delších než 5 nebo 7 dní, určitě to proberte s lékařem. Není to vhodné pro každého právě hned teď. Ale jinak očisty vřele doporučuji
Není tady
Ahoj Alis. Koukám, že rad máš tady dost a dost... půl litru vody denně je opravdu málo. Tělo je z tohoto mizivého přísunu tak vyděšené, že si šetří doslova každou kapku... to je také jedna z příčin tvé nadváhy. Ovoce není ideální variantou - dodává tělu jednoduché sacharidy, tvé buňkdy nedostávají dostatečnou výživu a opět dělají pouze zásoby a vše přetváří na tuky.
posílám odkaz na webík a tip na info:
http://www.zdravi-dieta.cz/mytus-kdyz-c … t-prilohy/
Není tady
Základem hubnutí, je dobrá strava. Já se držela tohodle, a hned lezou kila dolu
http://www.zenaafitness.cz/dieta-hubnuti/
Není tady
Ing. Iva Veselá napsal(a):
Hladovka ano, je to pro tělo velmi prospěšné, ale jen několik dní kvůli pročištění organismu. Pokud jde o hladovění delších než 5 nebo 7 dní, určitě to proberte s lékařem. Není to vhodné pro každého právě hned teď. Ale jinak očisty vřele doporučuji
Hladovka?
Vím, že jsou lidé, co to drží týdny, ale to pak chce doplňovat energii ještě jinak.
Pro normálního smrtelníka, co jí 5x denně najednou přestat týden jíst je docela vražedné.
Taky se koukám, co psala tady (před 2 roky) erremus, že jedla jen do oběda a pak už ne...a přesto hubla...to odporuje všem teoriím o "ukládání tuku" při dlouhých pauzách mezi jídly.
Já bych se řídila hodně svými pocity.
Dřív jsem nemohla snídat, tak jsem prostě nesnídala. Přece se nebudu denně dávit jídlem, když se mi ráno při pomyšlení na jídlo zvedal žaludek. Všichni říkali jak je to nezdravé, ale mně to náramně prospívalo, neměla jsem problém s váhou, ani nedostatek energie ve škole, a pak v práci, žádné zdravotní problémy...nic podobného. Ani nadváhu jsem nikdy neměla.
Nyní je jiná situace, z určitých důvodů už i snídám , asi dva roky. A nyní paradoxně také poprvé začínám bojovat s váhou.
Pochopila jsem, že nic jako univerzální rada neexistuje, a co píšou v knížkách a říkají v TV má velmi relativní platnost pro velmi úzký okruh lidí.
Víc než co a kdy máme jíst, by nás měli učit vnímat co chce právě naše tělo.
Vždyť to není náhoda, že mám chuť na sladké nebo na kyselé. Cokoliv si v takové chvíli vezmu jiného, než tělo chce, neudělá mi dobře, neuspokojí mě a chuť na tu potravinu nepomine.
Takže bych byla spíše pro takové to "vejdi a neuškoď", ať už jíme zeleninový salát nebo donut.
Není tady
Damilo ano tuto dietu jsem drzela pred 8 lety a rozhodne me kila hned nenaskali zpet.Zadny jojo efekt se nekonal.Ted,uz teda ty kila mam opet zpet,ale trvalo to celych tech 8 let nez jsem tech 16 kilo nabrala zpet.Protoze sem tam si dam k jidlu i neco vecer.V praci cely den nic nejim,pak prijdu z prace a nez se me ohreje obed,uz mam v sobe rohlik s necim.Kdyz me pozorovala dcera jaky mam zpusob stravovani,valila oci.
Pro me opravdu ucinna dieta je ta jist do obeda klidne i sladky a od obeda v nejvetsim hladu bud pomeranc nebo nizkotucny jogurt.Na tuto dietu me privedla moje kamaradka zdravotni sestra,ktera si timto drzi postavu.Zrovna tak jeji maminka,ktera byla v dobe,kdy moje kamaradka chodila do skolky silne obezni.Dnes je stihla,protoze cely zivot se stravuje,ze od obeda jen zeleninku.
Ted me k teto diete chybi jen ta pevna vule ktera zacina v hlave.
Není tady
Ono se toho napovida ohledne diet,ted je hit jist 5x denne v malych davkach nebo jist naposledy v 17 hodin.Prectete si Rajka Dolecka,ktereho ja hltala ve svych 15 letech.Nedavno s nim byl nekde rozhovor.Obedva 3 knedliky a pak jen male mnozstvi ovoce a zeleniny.Takze presne tak jak jsem se stravovala ja.
V 15 letech jsem dokonce jen snidala a dal nic vic a to dokonce pytlik susenek esicek.Nevim jak jsem to mohla vydrzet,ale tenkrat jsem schodila mozna 20 kilo.Prestala jsem i menstruovat.Od detstvi jsem byla obezni a kdyz jsem prisla do ucnaku do tridy plne kluku,ty kdyz me videli tak hned meli narazky jak jsem tlusta.A ja zacala ihned s drastickou dietou a dostala jsem se na 55 kilo.O kluky jsem nouzi rozhodne nemela.
Není tady