Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#151 11. 4. 2012 21:18

majkafa
Host

Re: Spíš jen takové zamyšlení...

Jess, správně, každý obor. A ne jenom některé. stolt
Je možné, že se pohybuji v jiném světě.

Upravil(a) majkafa (11. 4. 2012 21:19)

#152 11. 4. 2012 21:24

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

majkafa napsal(a):

Jess, správně, každý obor. A ne jenom některé. stolt
Je možné, že se pohybuji v jiném světě.

Ne, jsi tady správně na Zemi smile
Ale "použitelnost" některých oborů se s dobou mění.
Vem si takovýho herce - dříve šašek na okraji společnosti, dnes celebrita.
Anebo učitel - dříve prestižní a uznávané povolání, dnes "kdo umí, umí, kdo neumí, učí"
(Smutné)
A z tohoto pohledu je například programátor dnes skutečně prestižní povolání.

Upravil(a) Jessika (11. 4. 2012 21:24)

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#153 11. 4. 2012 21:25

majkafa
Host

Já si zase myslím, že doba, kdy byl programátor prestižní, už je pryč.

#154 11. 4. 2012 21:27

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

To už dávno není prestižní obor. Možná pro tebe...

Vlastně jo, promiň, já zapomněl, že Ty víš vždycky všechno nejlíp... big_smile
A nechme už, prosím, nějaké té "prestižnosti" - je to moje vlákno, tak se mi tu nehádejte, a už vůbec se tady nehádejte se mnou! dumbom

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#155 11. 4. 2012 21:27

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

majkafa napsal(a):

Já si zase myslím, že doba, kdy byl programátor prestižní, už je pryč.

Škoda, že si to nemyslejí i ti naši programároři u nás v práci.
Hned by jim trochu spadl hřebínek lol

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#156 11. 4. 2012 21:32

majkafa
Host

Mikeši tongue

#157 11. 4. 2012 21:32

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Většinou Pavli kluci spali kluci u nás. Bydlíme dá se říct ve středu našeho velkoměsta, takže od busu blízko, a tak. Prostě kluci přišli, že jim to máma dovolila a já to nezjišťovala, jestli kecaj nebo ne. Spali tady a hotovo.
Jo teď jsem si na něco vzpomněla.
Můj manžel má kamarádku od dětství (jejich rodiče bydlí spolu v jednom domě) a tak s tou rodinou kamarádíme. Oni maj kluka o tři roky staršího . Takže kluci se dali "díky " nám dohromady a tak tam D. občas přespal. Měli jsme to pod kontrolou.
No a ejhle - objevil se průšvih. KLuci v noci sprajeřili dumbom v době, když spal u těch známých.
Takže pak s manželem jezdili a bílili. dumbom
Svým klukům věřím. Když řeknou že jdou spát tam, jdou tam spát. Neměla jsem důvod prověřovat.

dusičko, neuraž se, ale mě přijde, že u vás si kluci dělají co chtějí. máte to tak zavedený. neptají se, oznámí a hotovo. a to i ve věku, kdy by se ptát měli.
a není to o tom, jestli máš nebo nemáš důvod prověřovat. ale taky třeba jen o pitomý slušnosti, jestli lidem, u kterých tvý dítě spí nevadí, že ho tam budou mít přes noc. jestli nemají svý vlastní plány a on jim tím neudělal čáru přes rozpočet. ne každej rodič je totiž na tohle zvědavej. a ne každej má na to, aby si v tom udělal pořádek. a pokud má akční děti, jako jsou ty tvoje, že se neptají, ale oznámí, tak potěš koště, to musí mít z tvých dětí "radost".

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#158 11. 4. 2012 21:36

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

A jak jsem psala o mladším klukovi, že s holkama ted kamarádí. S kámošem se seznámili s holkama,kteří nejsou místní, bydlí 100km od nás. Máma holčiny jsem jezdí na víkendy za přítelem a holčina si sem vzala kámošku. Kluci se vydali před na výlet. My doma jsme to věděli, říkám, kluk řekne všechno. Večer kluk volal že jim ujel vlak a že jim nabídla máma té holky,že tam můžou přespat.A tak jsem řekla, at za mě poděkuje rodičům za azyl. A že prý jako že ten jeho kámoš spí u nás. řekla jsem mu narovinu, že lež nebudu podporovat. Přijeli ráno.
To víte, že jsme to doma rozebrali, ale spíš mi hřeje u srdíčka, že nám kluk nelže. Od mala je učíme říkat vše na rovinu,at je pravda jakkákoliv. A taky si cením toho, že za mnou přijdou a svěří se.

aha a že si s kamarádem chodí po nocích sprejeřit, to ti taky řekli v hodince pravdy na rovinu, nebo ses to dohmátla, protože to nějákým způsobem prasklo ?

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#159 11. 4. 2012 21:42

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

dusičko, neuraž se, ale mě přijde, že u vás si kluci dělají co chtějí. máte to tak zavedený. neptají se, oznámí a hotovo. a to i ve věku, kdy by se ptát měli.

Tady musím říct, že Dušička zavedla doma asi ještě volnější režim než je u nás. Naštěští náš kluk si dřív nic takovýho nedovoloval (maximálně se na oslavě svých sedmnáctin ožral a bylo mu blbě big_smile ), a mě to možná tak trochu ukolíbalo... teď, když mu bude za dva měsíce 19, je mi už docela blbý, něco mu zakazovat...

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#160 11. 4. 2012 21:48

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Tady musím říct, že Dušička zavedla doma asi ještě volnější režim než je u nás. Naštěští náš kluk si dřív nic takovýho nedovoloval (maximálně se na oslavě svých sedmnáctin ožral a bylo mu blbě big_smile ), a mě to možná tak trochu ukolíbalo... teď, když mu bude za dva měsíce 19, je mi už docela blbý, něco mu zakazovat...

no jo, někdy tu opici musí přitáhnout poprvý big_smile se ti posmívám, protože u nás tohle ještě neproběhlo, ale je mi jasný, že to jednou přijde ..
mě by teda vadilo, že to jde se školou do háje díky kočeně. takže čím víc by tu školu s prominutím sr.al, tím míň bych byla ke slečně a přespávání tolerantní .. jooo takhle, kdybych viděla, že synek přece jen něco dělá a snaží se, to bych to oko spíš přimhouřila a ledacos povolila ..

Není tady

#161 11. 4. 2012 22:01

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Mikeš napsal(a):

majkafa napsal(a):

To už dávno není prestižní obor. Možná pro tebe...

Vlastně jo, promiň, já zapomněl, že Ty víš vždycky všechno nejlíp... big_smile
A nechme už, prosím, nějaké té "prestižnosti" - je to moje vlákno, tak se mi tu nehádejte, a už vůbec se tady nehádejte se mnou! dumbom

Mikeši správně, hezky si to tu pošéfuj loltummenupp

Programátor je a vždy bude prestižní obor - už s ohledem na to, že počítače v dnešní době vládnou světem. Ale jinak souhlas, každý obor je důležitý, nějak taky nechápu to škatulkování.

Není tady

#162 12. 4. 2012 7:00

helena
♥♥♥♥♥♥♥

teď, když mu bude za dva měsíce 19, je mi už docela blbý, něco mu zakazovat
Taky už by se ti to těžko dařilo, co si budem vyprávět... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Já bych naopak tý "dospělosti" (hahaha) využila - viz přespávání slečny "za odměnu", aneb něco za něco... v jeho případě třeba slušný známky... a lehce bych nadhodila, že klofnout kočičku bývá snažší, než dohánět maturitu v září, případně opakovat ročník... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png Možná se naštve, ale mělo by mu to dojít.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#163 12. 4. 2012 7:25

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Ppavli - psala jsem,že povětšinou děti spali u nás. A já fakt neřešila, jestli jim to doma u nich  dovolili nebo ne.
Kluk s tím sprejeřením řekl sám, prý udělal jsem něco blbě, budete nadávat, ale aby zabránil průšvihu.
Volná výchova - možná.
Ale třeba když se domluvíme - přijdou v pět,přijdou. Vyjímečně zavolali,že jsou tamhle a tamhle.
Uklid na zahradě , sekání a takový tyhle venkovní domácí práce jsou jejich povinností. To je ale normální, že maj náký úkoly ne?

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#164 12. 4. 2012 17:27

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

ano, to jsi psala. až když se to začalo víc rozebírat, do té doby jsi tvrdila, jak je v poho, že kluk spí jednou o pepíka, jindy u otíka a neřešíš, neověřuješ, důvěřuješ. na můj vkus je to volná výchova. ale každej jedeme podle svýho, to je jasný. a neobrušuj to dusičko tím, že mi budeš povídat, co doma dělají, aby to nevypadalo, že kluci maj jen volnost a leháro. o povinnostech tu totiž vůbec nebyla řeč a nemá to s tím, o čem jsme se bavily, co dělat smile

Není tady

#165 12. 4. 2012 17:32

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

kam zmizelo vlákno od Vaiovaia ? nebo jak se to jmenoval ? to ho tu ty ženský otrávily a uštvaly ? se vůbec nedivím, to byla jak snůška od starejch pannen.

Není tady

#166 12. 4. 2012 17:39

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

PPavlaa napsal(a):

kam zmizelo vlákno od Vaiovaia ? nebo jak se to jmenoval ? to ho tu ty ženský otrávily a uštvaly ? se vůbec nedivím, to byla jak snůška od starejch pannen.

Hele, PPavlaa, nikdo tady vaiovaia ani netrávil, ani neuštvával, jen si mu některé z nás dovolily napsat svůj názor na jeho záležitost.

Že to chlapec neunesl, svoje příspěvky postupně jeden po druhém promazal a nakonec požádal moderátorku, aby celé vlákno uzavřela je věc jiná ... a o lecčem to vypovídá ... wink

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#167 12. 4. 2012 17:51

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Hele, PPavlaa, nikdo tady vaiovaia ani netrávil, ani neuštvával, jen si mu některé z nás dovolily napsat svůj názor na jeho záležitost.

Že to chlapec neunesl, svoje příspěvky postupně jeden po druhém promazal a nakonec požádal moderátorku, aby celé vlákno uzavřela je věc jiná ... a o lecčem to vypovídá ... wink

tebe jsem teď ale krkla, viď kairo. roky sleduju, že když ti napíšu něco pro tebe nepříjemného, vždycky na mě pak zareaguješ jako na PPavlaa lol připomíná mi to jednu babu od nás z práce, která nikdy na nikoho nezavolá třeba jiřino, ale pouze jiřináá big_smile

podívej se kiaro, opřely jste se do něj úplně zbytečně. a řešily věci, do kterých je vám s prominutím ho.vno. on se tady nikoho neptal,  jak má řešit záležitost A, ale chtěl znát názor na záležitost B. toho jste se měly milé dámy držet. ne mu tady dát kartáč, že je asi úplně blbej, když místo, co by řešil věc A, řeší věc B. co je vám do toho ? on u toho, co se stalo byl, on sám asi ví, jak se k tomu postavit a má ve věci jasno, ale v čem jasno neměl, byly kondomy, které našel v lékárničce. a chtěl slyšet, co si o tom kdo myslí. a místo toho tady dostal sprchu, že co je to tam za rodinu a co by měl nebo neměl řešit.

a ještě k tomu lupinino srovnávání s jeníkem, nebo jaký to byl nick, tak to už teda bylo fakt něco roll

Upravil(a) PPavlaa (12. 4. 2012 17:54)

Není tady

#168 12. 4. 2012 17:51

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

ano, to jsi psala. až když se to začalo víc rozebírat, do té doby jsi tvrdila, jak je v poho, že kluk spí jednou o pepíka, jindy u otíka a neřešíš, neověřuješ, důvěřuješ. na můj vkus je to volná výchova. ale každej jedeme podle svýho, to je jasný. a neobrušuj to dusičko tím, že mi budeš povídat, co doma dělají, aby to nevypadalo, že kluci maj jen volnost a leháro. o povinnostech tu totiž vůbec nebyla řeč a nemá to s tím, o čem jsme se bavily, co dělat smile

No a co, tak jim věřím a důvěřuju. Jak píšeš každý jedeme podle svýho a já jedu podle sebe. Zatím musím zaťukat, ale kluci nejsou průseráři, dokonce bych řekla, že jsou zodpovědný a samostatný. Ano jsou samostatný.
Může to být na Tvůj vkus volná výchova, každý totiž preferujem jiný věci. U mě je na prvním místě důvěra a upřímnost. A učím je tím odmala.
U nás prakticky ani žádný zákazy nebyli, protože - by mě pak třeba překecávali a nejhorší je,když něco zakážeš a pak to povolíš.
Když se mi něco nelíbilo, prodiskutovali jsme to, řekla jsem proč ne, ale taky jsem řekla, že to je nanich, co udělaj. wink

Není tady

#169 12. 4. 2012 17:56

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

No a co, tak jim věřím a důvěřuju. Jak píšeš každý jedeme podle svýho a já jedu podle sebe. Zatím musím zaťukat, ale kluci nejsou průseráři, dokonce bych řekla, že jsou zodpovědný a samostatný. Ano jsou samostatný.
Může to být na Tvůj vkus volná výchova, každý totiž preferujem jiný věci. U mě je na prvním místě důvěra a upřímnost. A učím je tím odmala.
U nás prakticky ani žádný zákazy nebyli, protože - by mě pak třeba překecávali a nejhorší je,když něco zakážeš a pak to povolíš.
Když se mi něco nelíbilo, prodiskutovali jsme to, řekla jsem proč ne, ale taky jsem řekla, že to je nanich, co udělaj. wink

no a nic. jen ti píšu, co si myslím. nemusíš mi nic vysvětlovat. není to důležitý.

Není tady

#170 12. 4. 2012 17:59

majkafa
Host

á, Pavla vstala ráno levou nohou. big_smile Ale už je večer. Přišlas upustit páru? big_smile
Ale jsi tu mimo téma. Proč se ptáš na Mikešově vlákně na vaia? Napiš mu SZ, když tě to zajímá.

Mikeši, omlouvám se za offtopic

Upravil(a) majkafa (12. 4. 2012 18:01)

#171 12. 4. 2012 18:07

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

á, Pavla vstala ráno levou nohou. big_smile Ale už je večer. Přišlas upustit páru? big_smile
Ale jsi tu mimo téma. Proč se ptáš na Mikešově vlákně na vaia? Napiš mu SZ, když tě to zajímá.

Mikeši, omlouvám se za offtopic

pavla se vyspala báječně. to jen tady už to začíná občas vypadat jako klub zapšklejch bab, protože každej chlap je hned smeten tongue

a kdybys místo čekání, kdy si můžeš rejpnout, to ty do mě moc ráda wink a hlídání kocourova vlákna aspoň trošku trošinku přemýšlela, ty sebevědomá, silná ženo big_smile napadlo by tě, že už není nejen vlákno, ale ani nick ..

Upravil(a) PPavlaa (12. 4. 2012 18:07)

Není tady

#172 12. 4. 2012 18:09

majkafa
Host

Mně je fakt ukradeno, jestli je nebo není nick. lol Ale ty ho jistě vypátráš, když tě to tak zajímá. lol
Ty zapšklá babo. big_smile

#173 12. 4. 2012 18:11

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Mně je fakt ukradeno, jestli je nebo není nick. lol Ale ty ho jistě vypátráš, když tě to tak zajímá. lol
Ty zapšklá babo. big_smile

když je ti to ukradeno, tak se do toho ne.ser.

Není tady

#174 12. 4. 2012 18:21

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

to jen tady už to začíná občas vypadat jako klub zapšklejch bab, protože každej chlap je hned smeten
I Ty si jedna z nich lollollol

Není tady

#175 12. 4. 2012 18:23

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

dusička napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

no a nic. jen ti píšu, co si myslím. nemusíš mi nic vysvětlovat. není to důležitý.

Já Ti nepíšu, aby si nepsala. Piš si co chceš.
Já jen že si tady v tom vláknu mírně offtopic rozebíráš druhé, co kdo napsal.
Ale s radou jak pubertáčky přesvědčit k učení a ne k randění nemáš. tillfreds Ono se totiž o tom dobře kecá.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí