|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
dusička napsal(a):
Ti říkám, my se nezmohli ani na slovo. Uplně nás tak zaskočil, náš Pavlíček,on a holka?
Než jsme stačili něco říct, byl v tahu.
tak to já bych se probrala velice rychle a následně bych velice rychle probrala i jeho .. dyť podle toho co píšeš, klukovi nebylo ještě ani 15.
Není tady
No jasně, mohl nám to zapřít a říct - mami, tati, spíš u kámoše. Vždyt kluci sem tam přespávaj na střídačku u nás, u nich. Ale my byli i paf z toho, že nám to řekl na rovinu, prostě jak to je. (je pravda, že on řekne, neoblbuje) a to nás možná nejvíc zarazilo. že my za jeho mladých let bysme si to nedovolili a možná o dva roky později by jsme si pozvali kámošku/kámoše jako alibi.
Není tady
A joo, jemu ještě nebylo ani 15, jsem viděla 16:-)
Není tady
majkafa napsal(a):
Já jsem takové věci do 15-ti let netrpěla, starší nestarší. Se sexem do 15-ti let může být opravdu problém. Do 15-ti bez diskuse u žádné holky nebo kluka nespat. Ani kdybych si je tam měla osobně vyzvedávat. Rodič je za dítě do 15-ti plně zodpovědný.
Přijde mi, že do 15-ti let s přispěním rodičů pak mladý člověk přichází o to hezké, o ty krásné začátky držení za ruce, tmy kina atd. Nač to uspěchávat.
souhlas
Není tady
Ani takové časté přespávání, jaké povolují Mikešovi svému synovi už tak možná rok, ne-li víc, jak to tady čtu, prostě do 18 a do ukončení střední školy ne.
dusička napsal(a):
No jasně, mohl nám to zapřít a říct - mami, tati, spíš u kámoše. Vždyt kluci sem tam přespávaj na střídačku u nás, u nich. Ale my byli i paf z toho, že nám to řekl na rovinu, prostě jak to je. (je pravda, že on řekne, neoblbuje) a to nás možná nejvíc zarazilo. že my za jeho mladých let bysme si to nedovolili a možná o dva roky později by jsme si pozvali kámošku/kámoše jako alibi.
tak u nás by mu výmysl s kamarádem neprošel, protože s rodiči jeho kamarádů se znám. a muselo by mu být jasný, že by se to profláklo. a to by měl teprve po ptákách.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
dusička napsal(a):
tak u nás by mu výmysl s kamarádem neprošel, protože s rodiči jeho kamarádů se znám. a muselo by mu být jasný, že by se to profláklo. a to by měl teprve po ptákách.
To mi Pavli neříkej, že nevěříš svýmu klukovi,když řekne, že spíš u kámoše. To jako těm rodičům voláš, jestli tam je?
Já když přespávali u kámošů, tak jsem jim tedy věřila a věřím, že řeknou, spíme u Pepy, dneska zase u tohodle. A oni u nás. Já sice rodiče z nám taky, ale nejsem s nima v kontaktu,jako že je potkám a zeptám se, tak co, nezlobili kluci u Vás?
Není tady
Neptala.Když spala u nás, striktně odděleně
Když spali u nich - se starším bratrem v pokoji.Ale ruku na srdce - k tomu nepotřebuje nikdo nikde spát - na to stačí polední přestávka, stejně to neuhlídáte. A holčina brala prášky kvůli úpravě menzes a se synkem jsme samozřejmě probrali kondomy, ale prostě jsem to nechtěla vědět, a dodnes nechci, jestli moje 14 letý děťátko někde s někým -
No jo, u nás taky měla holčina 1 a 2 a mladej 
On se chtěl rozejít několikrát, ale ona ho vždycky uhučela, ale pak už to nevydržel. Prostě se bez ní nemohl nikam hnout a já jsem byla docela ráda. Dodneška ale kamarádí a jezdí k nám slečna se svým klukem, kterýho si nastěhovala domů během dvou měsíců po tom našem 
Není tady
náš mladej má teda občas taky nápady jak mladej havran, ale v tomhle je to u nás teda zatím v klidu.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
náš mladej má teda občas taky nápady jak mladej havran, ale v tomhle je to u nás teda zatím v klidu.
U nás musím zaťukat, holku nemá, choděj tedy s holkama do parku, kamaráděj. Maj ještě čas
Není tady
Vlaďko já se taky neptala ,ale probrali jsme znova tu antikoncepci. Zabránit se tomu nedá.
Pamatuju si, že moje kámoška nesměla vůbec nikam. V sedm hodin doma, nesměla na zábavy, nic. A v šestnácti byla těhotná.
Není tady
dusička napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
dusička napsal(a):
To mi Pavli neříkej, že nevěříš svýmu klukovi,když řekne, že spíš u kámoše. To jako těm rodičům voláš, jestli tam je?
Já když přespávali u kámošů, tak jsem jim tedy věřila a věřím, že řeknou, spíme u Pepy, dneska zase u tohodle. A oni u nás. Já sice rodiče z nám taky, ale nejsem s nima v kontaktu,jako že je potkám a zeptám se, tak co, nezlobili kluci u Vás?
no tak hele, zaprvé to u nás není pravidlem, byly doby, kdy to bývalo častějc, ale to byli ve věku, kdy jsme se prostě dohodli dospělí mezi sebou, jestli to fakt neva. za další i když je někdo z kluků jen třeba u nás a je tady delší dobu, než obvykle, nebo je venku už tma, klidně mi máma toho kluka napíše, jestli je ještě tady, nebo kde jsou .. nepřijde mi na tom nic divnýho. většina rodičů má přehled, kde jejich dítě zrovna je. a ty sice jejich rodiče znáš, ale nejsi s nimi v kontaktu, to je další rozdíl mezi náma. my se bavíme normálně, takže nějáká lež by se dřív nebo později provalila. a taky já důvěřu, ale taky - aspoň občas - prověřuju 
a taky dusičko - ty ses nikdy nestarala, jestli to těm rodičům třeba neva, že tam kluk spí ?
Není tady
My jsme se s rodiči kamarádů a kamarádek ve věku tak do 16, možná déle, taky domlouvali, jestli jim to neva, jestli vše bylo OK a tak. Přijde mi normální, že jsem věděla, u koho mé dítě spí a že to zajímalo i rodiče dětí, které spaly zase u nás.
Většinou Pavli kluci spali kluci u nás. Bydlíme dá se říct ve středu našeho velkoměsta, takže od busu blízko, a tak. Prostě kluci přišli, že jim to máma dovolila a já to nezjišťovala, jestli kecaj nebo ne. Spali tady a hotovo.
Jo teď jsem si na něco vzpomněla.
Můj manžel má kamarádku od dětství (jejich rodiče bydlí spolu v jednom domě) a tak s tou rodinou kamarádíme. Oni maj kluka o tři roky staršího . Takže kluci se dali "díky " nám dohromady a tak tam D. občas přespal. Měli jsme to pod kontrolou.
No a ejhle - objevil se průšvih. KLuci v noci sprajeřili
v době, když spal u těch známých.
Takže pak s manželem jezdili a bílili. 
Svým klukům věřím. Když řeknou že jdou spát tam, jdou tam spát. Neměla jsem důvod prověřovat.
Není tady
A jak jsem psala o mladším klukovi, že s holkama ted kamarádí. S kámošem se seznámili s holkama,kteří nejsou místní, bydlí 100km od nás. Máma holčiny jsem jezdí na víkendy za přítelem a holčina si sem vzala kámošku. Kluci se vydali před na výlet. My doma jsme to věděli, říkám, kluk řekne všechno. Večer kluk volal že jim ujel vlak a že jim nabídla máma té holky,že tam můžou přespat.A tak jsem řekla, at za mě poděkuje rodičům za azyl. A že prý jako že ten jeho kámoš spí u nás. řekla jsem mu narovinu, že lež nebudu podporovat. Přijeli ráno.
To víte, že jsme to doma rozebrali, ale spíš mi hřeje u srdíčka, že nám kluk nelže. Od mala je učíme říkat vše na rovinu,at je pravda jakkákoliv. A taky si cením toho, že za mnou přijdou a svěří se.
Upravil(a) dusička (11. 4. 2012 20:23)
Není tady

dusička napsal(a):
Mikeši - uklidním Tě aspoň trochu tím, že Ti napíšu že u Vás je to v růžovém a u nás v bleděmodrém?
Uklidnila jsi mě nejen Ty - já už jsem klidnej asi dva dny, když ze zdejších příspěvků vidím, že u mnohých z vás to je stejný - takže můžu klidně spát a nemyslet si, že mám doma nějaký divný dítě...
Jdu si s ním zahulit elektronický cigáro... 
Upravil(a) Mikeš (11. 4. 2012 20:51)
Není tady

jsem trocho off topic, ale můžete mi vysvělit, proč považujte určitou obchodní školu na severu za dobrou nebo špatnou? je nějaký problém/výhoda s tím umístěním nebo s konkrétními lidmi , kteří učí/se učí na takové škole?
takové věci neřeším, protože se mně místně netýkají, ale zajímá mně, jak jsou školy (podobně jako třeba nemocnice) v určitých krajích hodnocené lidmi, kteří tam žijí
Není tady
Jessiko, nerozumím. Proč zrovna obchodní? 

majkafa napsal(a):
no, to jste tadz řešili, ne? diskuze tu byla i o "prestížní" obchodní škole?
nebo jsem se překoukla? to je docela možné
blbnu 
Není tady
O žádné obchodní škole řeč nebyla.
A já jsem všeobecně mluvila o tom, že žádná škola není prestižní, každá má své dobré stránky i zápory. To Mikeš psal cosi o prestižní škole a mě to pobavilo, když znám školství na severu. 
Aha, dusička měla zmínku o obchodní škole v DC. To jsem ani nějak neregistrovala. A vida, tobě utkvěla zrovna obchodka, hm. 
Upravil(a) majkafa (11. 4. 2012 21:10)
Jessika napsal(a):
majkafa napsal(a):
no, to jste tadz řešili, ne? diskuze tu byla i o "prestížní" obchodní škole?
nebo jsem se překoukla? to je docela možnéblbnu
Jessiko - kluci chodí na průmku. Mikeše kluk na jednu, druhý kluk na druhou.
Já psala o Obchodní akademii, a to že v DC je "prestižnější " v malém okresu než v krajském městě. http://www.oadc.cz/
Není tady

No a proč se ti zdá na severu horší školství? BI
Je to opravdu taková bída?
Není tady

majkafa napsal(a):
To Mikeš psal cosi o prestižní škole a mě to pobavilo, když znám školství na severu.
Možná jsem spíš měl napsat "prestižní obor" (a tím obor Programátor nejen podle mě je, to se na mě nezlob), než prestižní škola, ale budiž...
Není tady
To už dávno není prestižní obor. Možná pro tebe...

Ale jdi, Majko, teď jsi na Mikeše trochu protivná.
Každý obor, který našim dětem zajistí budoucnost, je "prestižní".
A to progamátořina zatím je.
A každá máma nebo táta budou mít radost, když (podle něj) budou mít o děti "postaráno".
Není tady