Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#76 10. 4. 2012 6:59

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Spíš jen takové zamyšlení...

Mně ani tak nes.e.r.e, že můj syn má holku, jako spíš to, že kvůli ní s.e.r.e na školu, a nechápe, že jsou důležitější věci, než sex...
Tak abych byla stylová http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png - "Když je kocour v troubě, je rozum v (_._)" - to určitě znáš, viď?
On to chlapec možná i chápe... jenže 3,14čka voní líp, než učebnice - s tím nic nenaděláš a kluk nakonec taky moc ne, leda by byl Antoníček (viz pokušení svatého Antonína) - a jak říká jeden z Murphyho zákonů, "Matička příroda je děvka".
Malýmu harantovi taky stokrát řekneš hajs - a dokuď se nespálí, furt bude tím prstejčkem po šporheltu rejdit... no a tohle je skoro totéž.

hlavně ho zajímá, že má babu, tak to mě fakt leze na nervy
V intencích "vyšší psychologické" http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png bych mohla připodotknout, že to, co ti "leze na nervy" je, že ty už tohle mít nebudeš... Jo, babu možná jo, sex taky ( i když bych se teda hóóódně divila http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png) - ale už nafurt ti bude chybět ta spontánnost a "bohorovnost" mladýho kluka... pořád ti někde vzadu v hlavě budou klovat povinnosti, který tím sexíkem jaksi zanedbáváš... v jedné z těch horších verzí "já tady shookám a přitom je idální počasí na vyvezení žumpy" http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png[img]ehttp://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png[/img]http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#77 10. 4. 2012 6:59

vera
♥♥♥♥♥♥-

Mikeši.....a jaká je ta jeho "baba"
třeba  Ti ho dovychová......jako to udělala "baba" mému synovi....myslím v dobrém, BI
co se nepovedlo mně....jí se povedlo.....ještě teď jí v duchu děkuji
taky jsem chtěla synáčka, který by studoval 2 VŠ a měl sbírku motýlů
on si to zařídil po svém....a teď ve svých 31 je velice úspěšný mladý muž, na kterého jsem pyšná

Není tady

#78 10. 4. 2012 7:06

vera
♥♥♥♥♥♥-

teda helena to napsala božsky...ano, ano

a v současné době je daleko důležitější sociální inteligence, komunikace atd....než VŠ
bohužel...... vlastně bohudík
Mikeši a tvůj synek má našlápnuto dobře.....

Není tady

#79 10. 4. 2012 7:31

novavila
Zablokovaný

majkafa napsal(a):

Já bych na místě Mikeše a jeho ženy, dokud syn studuje střední školu, nedovolila, aby se svou přítelkyní prakticky u nás doma bydleli.
Tak jsem to aspoň z Mikešova psaní dovolila, že u nich minimálně přes týden prakticky bydlí.
Přicházejí tím o to krásné, o chození spolu, nemusí se o nic snažit.
Než dostudují střední školu, dokud se sami neživí a nebydlí sami, ať spolu chodí, občas můžou u sebe i přespat, ale ne tolik, jako Mikešův syn s přítelkyní u Mikešových.
To je devalvace toho krásného v jejich letech s posvěcením Mikešových.

To je právě moc dobře že spolu skoro bydlí , tím ten vztah bude dřív v kelu .
Když spolu bydlí, jede to všechno rychle a ten kluk se začne po čase nudit , nabo ona , nejsou ještě v tomhle věku zralí na dlouhej vztah a omezování .
Můj synovec měl taky slečku doma od 18 let , dokonce se byli podívat na dceřinu svatbu , aby se inspirovali ........ha ha........teď je mu 20 a kde je slečny konec? Je dávno pryč.

Není tady

#80 10. 4. 2012 7:40

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Tak jsem to aspoň z Mikešova psaní dovolila, že u nich minimálně přes týden prakticky bydlí.
Buď jsem něco přehlídla, nebo čteš jinak...http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
Mikeš píše "ta holka pískne, a kluk sklopí uši a letí za ní..." - to mi zrovna nepřijde, že by ji měl mladej vedle na kanapi.

Není tady

#81 10. 4. 2012 7:41

majkafa
Host

heleno, opravdu jsi přehlídla. Mikeš tu onehdá psal, že se se slečnou potkává ráno v koupelně...

#82 10. 4. 2012 7:43

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

To Vera: Ale jo, ta holka je docela fajn... nic proti ní nemám, akorát se zřejmě dost nudí (což je mi trochu divný, když je z vesnice a její rodiče mají pole a hospodářství), takže klukovi volá třeba i pětkrát za hodinu, což leze na nervy i jemu (jak mi sám nedávno přiznal).

To Majka a Novavila: Já vám věřím - ale tak nějak si neumím představit, jak to udělat v praxi... Majko, kdybys třeba přišla večer z práce domů a našla tam svého syna s přítelkyní, Ty bys jí dokázala na rovinu říct, aby šla domů? va

To Helena: Nebudeš mi věřit, ale předevčírem jsme na chatě vybírali žumpu... big_smile big_smile big_smile

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#83 10. 4. 2012 7:45

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

heleno, opravdu jsi přehlídla. Mikeš tu onehdá psal, že se se slečnou potkává ráno v koupelně...

Uvedu to na pravou míru: Přespává u nás v průměru 2-3x týdně.

Není tady

#84 10. 4. 2012 7:59

majkafa
Host

Mikeš napsal(a):

To Majka a Novavila: Já vám věřím - ale tak nějak si neumím představit, jak to udělat v praxi... Majko, kdybys třeba přišla večer z práce domů a našla tam svého syna s přítelkyní, Ty bys jí dokázala na rovinu říct, aby šla domů? va

To samozřejmě ne, ale domluvila bych se se svým manželem  a stanovili bychom pravidla, která bychom synovi a přítelkyni oznámili. Dokud syn studuje a vy ho plně živíte, pro mě není moc co řešit.
Ona u vás přespává 2-3-krát za týden. A kolikrát přespává on u nich? Možná bych se po takové dlouhé známosti, jakou má tvůj syn, (co píšeš, zdá se mi, že je to nejmíň rok, co u vás takhle přespává), už sešla i s rodiči holčiny a domluvila pravidla společně, dokud studují a chtějí tak často přespávat společně v domácnostech rodičů.

A jestli synkovi leze na nervy, že ona mu volá 5x za hodinu (jestli ovšem nepřenáníš), tak proč jí to neřekne? va

Upravil(a) majkafa (10. 4. 2012 8:02)

#85 10. 4. 2012 8:01

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš tu onehdá psal, že se se slečnou potkává ráno v koupelně
No - já se taky s leckým poránu potkávala v předsíni... ale to ještě neznamená, že by u nás bydlel/a lol

klukovi volá třeba i pětkrát za hodinu, což leze na nervy i jemu (jak mi sám nedávno přiznal)
Mňo - když bude slečna takhle pokračovat, možná to brzo vyřeší místo tebe tongue
A tomu, že se nudí i když mají doma latifundie, se nediv - ona přece  s t u d u j e... a dost rodičů se tím dá buď oblbnout (zvlášť, když má dítko výsledky), nebo prostě potomka "neobtěžujou".
Ty bys jí dokázala na rovinu říct, aby šla domů
Na rovinu bych to dokázala říct svýmu děťátkovi - a argumentovala bych tím, že slečna u nás bude přespávat jaksi "za odměnu" = podle školních výsledků - a totéž opačně, aby se brouček nenasáčkoval k nim wink (ale třeba by jel domů jak dráha) - a ať jí to tlumočí. Ovšem já jsem známá krkavčí matka big_smile, takže pokud by to nepřineslo kýžené výsledky, pravděpodobně bych se slečnou pohovořila "jako žena se ženou" lol

Upravil(a) helena (10. 4. 2012 8:08)

Není tady

#86 10. 4. 2012 8:20

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Mikeši - ani nevíš, jak moc Ti rozumím.
Sice u nás holčina nepřespává. Protože my bydlíme na skoro vesnici a musela by ráno dojíždět do školy.
A s tím telefonováním.
Holčina má paušal t-mobilu přátelé zdarma, takže klukovi volá pořád ona. Nic jiného nevidím, než telefon u ucha. A to je odpoledne s ní a stejně vykecávaj do noci. dumbom
Nejvíc mě asi štve můj manžel,že to stále komentuje, jako že se kluk neučí, a že ho učarovala, že udělá všechno kvůli holčině atd atd. Kolikrát jsem už i ostrá a řeknu, at to nekomentuje, že je kluk zamilovanej, že nebyl jinej. Já to prostě nechci slyšet, i když vím, že by na tu školu neměl kašlat. Ale je to přeci jeho život, nemůžu ho buzerovat.
(podotýkám,že manžel mu nic neřekne, on totiž kluk za nic nemůže, to ta holka )
Mikeši, právě to mě zarazilo, že vy muži to vidíte jako poslouchání té holčiny a chcete po klukách,aby byli "vyčůranější" nebo aby si jen tak užívali? va Aby nebrali vztah příliš vážně?

Upravil(a) dusička (10. 4. 2012 8:22)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#87 10. 4. 2012 8:24

vera
♥♥♥♥♥♥-

teď to tak má mnoho rodičů...
nezávidím jim..než to přežvejkají a spolknou....

Není tady

#88 10. 4. 2012 10:23

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Mikeši, synovi bych nic nevyprávěla a slečnu bych ve svém bytě přespávat nenechávala a svého syna jinde také ne. Konec konců, plnoletý ještě není.
Jestli se učí nebo neučí, to je jeho problém a jeho zájem. Příjde mi to všechno trochu pokrytecké -zasahovat do jeho života, řídit jeho vztahy a jeho city, jeho prožívání. 
Zároveň ale ty sám neuděláš to, co je sice tvoje věc a vzhledem k tvým pocitům namístě, ale mohlo by ti to dělat problémy, konflikty a nepohodlí. A přišel bys třeba o imidž toho fajn chápavýho frikulínskýho táty.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#89 10. 4. 2012 10:27

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Bramborko - já bych řekla, že kluk plnoletý už je. wink Nebo ne Mikeši? Já myslela,že kluky máme cca stejně starý.

Není tady

#90 10. 4. 2012 10:40

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Konec konců, plnoletý ještě není... Jestli se učí nebo neučí, to je jeho problém a jeho zájem.
I kdyby byl... já sice nemám ráda řeči typu "dokud tě živíme, bydlíš u nás atd., tak budeš poslouchat" - ale jsem-li ze zákona povinna živit studující dítě, pak by to dítě mělo studovat řádně, tj. minimálně tak, aby tu školu v obvyklém termínu ukončilo http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png. Ergo neučí-li se - šup do práce. Jenže to málokterej rodič udělá, protože chce "aby z něj něco bylo".

Není tady

#91 10. 4. 2012 10:41

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Pokud ano, tak mea culpa. Někde jsem četla o sedmnáctiletém, ale to nepsal Mikeš ....... Přesto bych nikoho přespávat nenechávala (a taky, abych nekázala vodu, jsem to nedělala). Myslím, že se mi to vyplatilo, i když jsem léta měla pověst po*nější, nejnepochopitelnější a nejkyselejší matky v širokém dalekém okolí - mezi mládeží i jejími rodiči).

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#92 10. 4. 2012 10:55

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Muj syn byl tak yblazen do jedny holky na gymplu, myslim tak dva roky. Aby u  nas nejaka divka prespavala neprichazelo v uvahu. Tomu se dost divim. Asi jsem staromodni. 

Ja jsem si az daleko pozdeji dovolila privest domu pritele, to bylo az na vysoke. A vubec ne nastalo, jen obcas.

Moje kamoska zije sama s dcerami, kterym je tedy vic nez 18 a u nich plati striktni zakaz muzu v byte. Ja s tim souhlasim. Udelala bych to stejne.

Jinak nechapu, ze nekdo MUSI sdelit diteti, ze jeho laska a chozeni neni az nadosmrti. Proc by byt  nemohla? Proc je dulezite explicitne sdelovat, ze laska jednou zkonci? To je jedno jestli to nevi nebo nevi, pokud to nevi, co je na tom spatneho. Pokud to jako nevi, tak co se deje?

Upravil(a) sahleb (10. 4. 2012 10:57)

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#93 10. 4. 2012 10:58

majkafa
Host

Já bych u dospělého syna, studujícího střední školu a plně námi vyživovaného určitě nenechávala přespávat u nás přítelkyni tak často a každý týden. Jen "za odměnu", jak už tu někdo spal. A spíš třeba v pátek, v sobotu a ne ve dnech, kdy se druhý den ráno jde do práce a do školy.

Do toho, jestli to je nebo není láska navěky a do citů syna a jeho vztahu bych se nepletla, ale určitě bych řešila to, co je mé k řešení - přespávání přítelkyně v naší domácnosti, když oba studují a na bydlení, jídlo atd. nepřispívají a rodiče všechny náklady hradí. Nehledě na soukromí v bytě pouze 2+1.

#94 10. 4. 2012 15:45

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Bramborka napsal(a):

Pokud ano, tak mea culpa. Někde jsem četla o sedmnáctiletém, ale to nepsal Mikeš .......

Možná jsem to psal i já, ale čas letí, takže klukovi bylo loni v červnu 18...

Není tady

#95 10. 4. 2012 15:57

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Mikeši, právě to mě zarazilo, že vy muži to vidíte jako poslouchání té holčiny a chcete po klukách,aby byli "vyčůranější" nebo aby si jen tak užívali? va Aby nebrali vztah příliš vážně?

Nevím, jak to vidíme "my muži" big_smile, ale z vlastních zkušeností vím, že když jsem se já někdy do nějaké ženy opravdu fest zamiloval, tak to skoro vždycky dopadlo blbě big_smile, takže s postupem času jsem se snažil nejít do vztahů tak po hlavě...

Není tady

#96 10. 4. 2012 16:31

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš napsal(a):

dusička napsal(a):

Nevím, jak to vidíme "my muži" big_smile, ale z vlastních zkušeností vím, že když jsem se já někdy do nějaké ženy opravdu fest zamiloval, tak to skoro vždycky dopadlo blbě big_smile, takže s postupem času jsem se snažil nejít do vztahů tak po hlavě...

Takže se obáváš toho, že narazí?

Není tady

#97 10. 4. 2012 17:30

novavila
Zablokovaný

Já jsem u starší dcery nechávala přespávat dva kluky , měla dva dlouhý vztahy .

Má to samý výhody, protože jsem ty kluky tím pádem znala , věděla jsem co jsou zač a mohla jsem včas zabránit nějakýmu průšvihu . Kdybych s nima šla jednou za měsíc na bowling , nikdy bych ho tak dobře neznala .Dcera měla prášky, takže jsem byla v klidu .
Další výhoda je skutečně ta, že ten vztah to urychluje , než by po sobě toužili nepolíbení 5 let, maj už všechno za sebou za rok a včas  se to rozpadne.
Je to rozhodně lepší, než si vzít někoho , mít s ním děti a pak zjistit , že s  ním neumím žit a rozejít se .
Takže já jsem pro občasné přespávání partnerů všema deseti .

Není tady

#98 10. 4. 2012 17:48

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

U MIkeše je to zase jiný, že kluk má holku doma. Je jedináček, pokojík pro sebe. Ale i tak mi přijde 3x do týdne přespání dost ,ale těžko ted říkat holce,aby jezdila domů,když už jim to dovolili. tillfreds
U nás holčina přespí tak jednou za čtvrt roku, ale u nás je to o soukromí. Kluci maj společnej pokoj, do toho všude plno malý.
Novavilo  - je fakt ,že to,že se jim dovolí přespávat se vztah urychlí, ale přemýšlím,jestli to je nebo není dobře.
Sice to má výhody, že víš, s kým chodí, ale výhodu, že poznáš co je zač? Jak zabráníš tomu,kdyby se Ti partner dcery (syna) nelíbil? Jak zabráníš tomu,aby spolu přestali?

Není tady

#99 10. 4. 2012 17:50

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Je to rozhodně lepší, než si vzít někoho , mít s ním děti a pak zjistit , že s  ním neumím žit a rozejít se
Zas až s tímto nesouhlasím.
Můžou spolu chodit pět let a manželství se jim může rozpadnout.
Zrovna tak jako když spolu chodí třeba měsíc a může jim manželství vydržet.
Jak říkávala babička, manželství je jako sázka do loterie.

Není tady

#100 10. 4. 2012 17:58

novavila
Zablokovaný

dusička napsal(a):

U MIkeše je to zase jiný, že kluk má holku doma. Je jedináček, pokojík pro sebe. Ale i tak mi přijde 3x do týdne přespání dost ,ale těžko ted říkat holce,aby jezdila domů,když už jim to dovolili. tillfreds
U nás holčina přespí tak jednou za čtvrt roku, ale u nás je to o soukromí. Kluci maj společnej pokoj, do toho všude plno malý.
Novavilo  - je fakt ,že to,že se jim dovolí přespávat se vztah urychlí, ale přemýšlím,jestli to je nebo není dobře.
Sice to má výhody, že víš, s kým chodí, ale výhodu, že poznáš co je zač? Jak zabráníš tomu,kdyby se Ti partner dcery (syna) nelíbil? Jak zabráníš tomu,aby spolu přestali?

Já to beru pio těch letech cynicky , vím že je to hnusný, ale všichni víme , že se tyhle vztahy rozpadnou a asi je to dobře , takže je lepší tomu pomoct.
U mojí dcery byla ta výhoda, že ona nosila jedničky a od 15 let měla svůj plat na brigádě .
Jeden z těch kluků nepracoval a myslím že i dost kouřil marjánu .( s ní si našel práci ,kde je myslím dodnes)
Tak jsem do ní hučela i na něj jsem si párkrát dovolila .
Tím jsem sice ten vztah trochu prodloužila, protože ona se šprajcla, ale časem to mělo ovoce, protože on zlobil dál a víc a ona mi dávala za pravdu , až šel.......

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí