29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
majkafa napsal(a):
Mikeš napsal(a):
Nechci tady vypadat jako nějakej "otec s nenaplněnými ambicemi", ale chci, aby z mýho kluka něco bylo - a když vidím, jak s ním ta jeho křepelka voře, (která mimochodem na gymplu má vyznamenání), tak mě to poněkud irituje... (slušně řečeno) ...
Co je v tomhle tvé?
To si řeš, jestli tě to irituje.
Syn dělá jenom to, jaký vzorec partnerského vztahu viděl doma.
Jiný nezná.
Já bych to neviděla na rodinné vzorce, jen Mikeš si myslí,že za to může křepelka, že se kluk neučí.
Tohle máme doma, to je asi mužské přemýšlení, manžel taky říká, že ho ta křepelka učarovala, že ona jen louskne a kluk běží a udělá pro ní všechno. Nebo že by mu neměla volat a on by se mohl učit.
Jak jednoduché to svádět na někoho druhého.
Ti kluci jsou prostě lajdáci .
Mikeši - trošku velký ambice,aby se kluk dostal vejš než seš Ty. Až bude mít rozum chut, zmákne to. Jen ho k tomu netlač. Nebo ho nějak motivuj, ale on má svůj život, a je na něm,jak si ho bude žít.
Upravil(a) dusička (9. 4. 2012 8:09)
Není tady
No... nijak mě nešetříte, holky...
Máte asi pravdu, že bych klukovi neměl "kecat do života" - já sám jsem se taky radama rodičů zrovna moc neřídil, ale vzorce nevzorce a škola neškola - ta holka pískne, a kluk sklopí uši a letí za ní... to mi nepřijde zrovna moc normální, ale asi si tu hubu fakt musí nabít sám...
Není tady
Mikeš napsal(a):
Máte asi pravdu, že bych klukovi neměl "kecat do života" - já sám jsem se taky radama rodičů zrovna moc neřídil, ale vzorce nevzorce a škola neškola - ta holka pískne, a kluk sklopí uši a letí za ní... to mi nepřijde zrovna moc normální, ale asi si tu hubu fakt musí nabít sám...
neřeš, nepřepínej. nechej ho být. jedině osobní zkušenost je ta pravá
Není tady
Mikesi, ty mas sklenenou kouli, ze tusis, ze jim to nevydrzi nadosmrti? Proc mu to chces ted kazit nejakyma "dobryma radama"? Ta prvni laska byva vetsinou ta nejblaznivejsi a k mladi to patri. Tak to svemu synovi doprej. A ohledne tveho " dotahnout vys" doporucuju se jit podivat na predstaveni 4 dohody.
Není tady
Mikeš napsal(a):
Lepšie teraz ako v 50tke, podľa mňa...
Není tady
Mikeš napsal(a):
rád bych mu nějak naznačil, že to takhle nemusí být nadosmrti...
1. z čeho jsi usoudil, že on to nevi?
2. skutečně se nutně potřebuješ před klukem zhovadit? protože pokud ano
Mikeš napsal(a):
nemáte nějakej rozumnej nápad, jak mu to říct?
tak nápad mám:
Synu, já vím, že ty víš, že tohle nemusí být nadosmrti....
Není tady
Mikeš napsal(a):
Čauky, už dlouho jsem tady nezaložil nějaké vlákno... takže jdeme na to:
Můj synek je úplně tuhej do svý holky... tak proč ne... ale on je její první a ona je jeho první... já jsem v jeho letech nikdy takhle po ženský neblbnul... ufff...
Nechci mu do toho kecat, to určitě ne, ale rád bych mu nějak naznačil, že to takhle nemusí být nadosmrti... nemáte nějakej rozumnej nápad, jak mu to říct?
A proč bys mu to teď chtěl vykládat?
Každej na to musí přijít sám.
Není tady
Dobrá, dobrá... máte asi pravdu - je to dospělej člověk, tak by měl mít i dostatek rozumu, aby se s danou situací popasoval i bez tatínka, to je fakt...
... já mu chtěl jenom nějak pomoct, poradit, a ne ho "stavět do latě"... nechám tomu teda volnej průběh a za pár let uvidíme...
Není tady
já se přiznám, že moc ani nechápu, co vlastně řešíš a proč máš potřebu mu něco sdělovat. vadí ti, že sere na školu kvůli slečně, nebo prostě jen ten fakt, že je pořád s jednou a tou samou
Není tady
Řeší sám sebe.
Vidí u syna to, co u sebe nevidí...
Upravil(a) majkafa (9. 4. 2012 15:10)
možná máš pravdu, kdo ví ..
Není tady
Mikeši, taky se přimlouvám - nech ho! První láska je tak krásná. Nenahraditelná. A nabitej čumák k tomu patří. Na co myslíš, že bude on radši vzpomínat v 50? Na velkou lásku nebo na to, jak měl všechny úkoly a vyznamenání?
A že úspěšnost v životě absolutně nesouvisí a výsledkama na střední škole, to nemusím znova psát, že ne? Tak mu to přej, to mládí!
Není tady
koniklec napsal(a):
Mikeši, taky se přimlouvám - nech ho!
Nechám! Dyť už jsem to tady napsal...
A Majko, sorry, ale s těma svejma pseudo-učenejma řečma už jdi někam...
Není tady
Mikeš napsal(a):
koniklec napsal(a):
Mikeši, taky se přimlouvám - nech ho!
Nechám!
Dyť už jsem to tady napsal...
A Majko, sorry, ale s těma svejma pseudo-učenejma řečma už jdi někam...
Mikeši, proč se na ni čertíš ?!? V klidu, kocoure, v klidu ...
Není tady
Kiara napsal(a):
Mikeši, proč se na ni čertíš
?!? V klidu, kocoure, v klidu ...
Tohle radši nebudu komentovat, protože bych se asi nezdržel vulgarismů Za což samozřejmě nemůže Majka, ale je fakt, že s těma "učenejma" řečma mi hodně lezla na nervy...
já jsem prostě takovej jednodušší člověk, a taková ta vaše "vyšší psychologická" se u mě tak nějak míjí účinkem...
Není tady
Tak ja ti to nepíšem jednoducho: Nerob decku to, čo ťa sralo u tvojich vlastných rodičov... A ak máš potrebu riešiť, rieš najprv seba a svoj život... (Je to dostatočne jednoduché)?
Není tady
Upravil(a) majkafa (9. 4. 2012 22:58)
Mikeši, vždyť to tady znáš.
Co bys asi tak čekal, že ti tady napíše rada ultramoderních psychologickej amatérek?
Ale tys to tady vystavil jako na objednávku - sám cítíš, že zamilovanýmu klukovi těžko nařídíš, aby se místo šustění věnoval víc učení.
A těžko (i když jsi živitel) se na tomto webu můžeš ohánět vysvětlením, že to s klukem myslíš dobře.
Ty máš podle některých zdejších pisatelek akorát tak právo držet hubu a peněženku, ale tady se často zapomíná se na to, že rodič má nejen povinnosti, ale i právo.
A někdy je obojí zaměnitelné.
Na začátku jsem ti psala, že podle mého to budou slova hozená do vzduchu.
Ale přesto je můžeš zkusit "vyhodit". Konej podle sebe-nenech se zblbnout bandou bab, čéče.
Jess.
Není tady
majkafa napsal(a):
Nenúť decko urobiť to, čo si ty urobil kvoli svojmu materializmu a materiálnym darom tvojich rodičov, keď si lásku predal za byt a peniaze.
Občas je to asi potřeba udělat i takhle, Majko...
To Jessika: Děkuju...
Není tady
Vlastně to nemá cenu. I Mikeš si na to musí přijít sám
Upravil(a) majkafa (9. 4. 2012 22:57)
sisi21 napsal(a):
Mikeš asi to slyšet nebudeš chtít,
Můj synátor taky tak zblnul:D,Dnes už jsou spolu skoro pět let .a asi nadosmrti.
Nemusí to vyjít ,tak mu do toho nekecej a uvidíš,
ano,přesně tak,můj syn byl zblbnutý do holky mnohem víc let,byli taky svoji první,potom najednou změnil názor a jako když švihneš proutkem,je tu známost nová...Ted mu nic nevysvětlíš,,je to navícj eště asi dost ze začátku,ne?Dej tomu čas,až oba budou na vš či alespon jeden,budou mnohem dospělejší i názorově.Pokud to tak dlouho tedy spolu vydrží.
Te d to patří k jejich věku,nebyli jsme jiní,škola byla někde v dáli... a přežili jsme to taky bez újmy a ve zdaru odmaturovali.
Není tady
Mikeš napsal(a):
majkafa napsal(a):
Řekla bych, že to jen Mikeš přehání. Protože syn neplní jeho sny. Celí rodiče. Vůbec mu nedochází, že opakuje špatné rodinné vzorce.
Asi máš pravdu, Majko... já jsem se ajťákem nevyučil (tenkrát to víceméně ani nešlo), já jsem se jím stal... a když teď vidím, jak se s tím pere můj syn, kterej sice študuje na prestižní ústecký škole, ale hlavně ho zajímá, že má babu, tak to mě fakt leze na nervy...
:dumbom:Mikeši,Mikeši,nebuď takový zavylý rodič - u tvého syna a nejen u něho jde přeci o naprosto přirozenou etapu života - je možný,že ty sám máš takovou sklerozu?Dej svého syna potom na vš na VUT,ať studuje FIT a holku nebude mít šanci dalších 5 let ani vzít za ruku!
Není tady
Mikeš napsal(a):
dusička napsal(a):
Můj manžel o klukovi říká, jak se může dostat pod kalhotky, nepřemýšlí.
Já o tom taky nepřemejšlím
Ale já jsem na rozdíl od kluka tu vejšku udělal - a chtěl bych, aby se on dostal na lepší pozici, než já...
to chceme přeci všichni pro svoje děti,si jenom klasik Mikeši,jsem si o tobě ze starších příspěvků myslela,že jsi teda vyrovnanější apohodovější chlap a ty zatím tu předvádíš klasickou komedii jako s Menšíkem...Zklidni hormon prosím tě,nebo naděláš víc škody než užitku.Chtít musí hlavně naše děti,to že chceme my a tlačíme na ně,je pro ně víceméně jen demotivující.A neboj,s blížícím se koncem sš a vidinou možné práce se dnes hláší na vš snad každej.
Není tady
Já si vážím hrozně mé mamky za to, že nám do života (a partnerů) nikdy nemluvila.. ale vždycky, když jsem se zeptali, tak nám řekla názor nebo pomohla a toto považuji za nejlepší taktiku..
To co tady řešíš, je Tvůj problém, ne jeho.. nechej ho nabít si "pusu".. věř mu, že to zvládne..
Velmi doporučuju zajít na Čtyři dohody na Duška do klubu Lávka, třeba to s tvými záchranářskými rodičovskými ambicemi něco udělá :-D
Není tady
Já bych na místě Mikeše a jeho ženy, dokud syn studuje střední školu, nedovolila, aby se svou přítelkyní prakticky u nás doma bydleli.
Tak jsem to aspoň z Mikešova psaní dovolila, že u nich minimálně přes týden prakticky bydlí.
Přicházejí tím o to krásné, o chození spolu, nemusí se o nic snažit.
Než dostudují střední školu, dokud se sami neživí a nebydlí sami, ať spolu chodí, občas můžou u sebe i přespat, ale ne tolik, jako Mikešův syn s přítelkyní u Mikešových.
To je devalvace toho krásného v jejich letech s posvěcením Mikešových.
Upravil(a) majkafa (10. 4. 2012 7:11)