27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
AndreaP. napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Ja tomu neverim,ale spousta tech co ji maji se nadvysujou.
Ale ty se tou větou zase "sniuje" .
Dneska říkal jeden komentátor u tenisu, e "vyčnívá směrem dolů"
Jako mi říkal jeden kamarád na moje prohláení, e "se nebudu cpát nikam dopředu". Opáčil mi, e se ale nemusím cpát ani dozadu
Není tady
Myslím,e si z vás tady někdo dělá legrácky z nudy a jestli ne tak je to případ pro psychiatra
Není tady
markyK. napsal(a):
Je mi 21 let a studuji V. Vím, e jsem na mamku příli upnutá ale ona je jediný člověk, kterému věřím/věřila a nikoho jiného opravdu nemám.
Úprimne povedané - partnera jej nenahradí, ani keby ste presedlali na lesbickú lásku, čo nepredpokladám. Mamu astnou v partnerskom vzahu urobi nemôe, môe ju urobi len neastnou... a seba tie. Keby si chcela niečo urobi pre vás OBE, tak choď k psychológovi, nauč sa bra mamu ako mamu, a nie ako náhradu svojho partnera, a nauč sa spracova svoj hrozný záitok a i s ním... a trebárs aj s maminým partnerom. To môe urobi pre vás.
Není tady
Selima napsal(a):
markyK. napsal(a):
Je mi 21 let a studuji V. Vím, e jsem na mamku příli upnutá ale ona je jediný člověk, kterému věřím/věřila a nikoho jiného opravdu nemám.
Úprimne povedané - partnera jej nenahradí, ani keby ste presedlali na lesbickú lásku, čo nepredpokladám.
Mamu astnou v partnerskom vzahu urobi nemôe, môe ju urobi len neastnou... a seba tie. Keby si chcela niečo urobi pre vás OBE, tak choď k psychológovi, nauč sa bra mamu ako mamu, a nie ako náhradu svojho partnera, a nauč sa spracova svoj hrozný záitok a i s ním... a trebárs aj s maminým partnerom. To môe urobi pre vás.
Myslím, e ve stručnosti naprosto přesně vystieno.
Není tady
Nikde jsem nepsala,e by měla moudrá maminka mluvit své dceři do ivota,nebo jí nutit do vnoučat. Ale ani jedna její matku neznáme,tak jsem pouze nadhodila,e to můe říct. Tečka. Ani já bych nikoho nenutila do dětí,kdy je nechce.To,e se zeptá snad není nic nenormálního,i kdy jsou to dospělí lidé,jsou součástí rodiny.
Není tady
eremuruss napsal(a):
AndreaP. napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Ja myslela,ze lide s VS vzdelanim by meli byt chytrejsi nez my s ucnakem.Ale to co co Marky napsala me prislo jak kdyby to psalo dite ze zakladni skoly na prvnim stupni.Proto me prekvapuje,ze studuje VS.Ze nevi,ze lide maji sexualni potrebu.....
Tomuto "moudru" fakt věří???
Ja tomu neverim,ale spousta tech co ji maji se nadvysujou.
erem tomu nevěří, ale mluví o tom, to je dobrý :-))))
já znám zase vysokokoláky, kteří jsou úplně normální a pak lidi s učňákem a někdy ani to ne, kteří si myslí, e vědí vechno nejlíp, vechno znají, od veho mají klíče a vude byli nejmíň 2x :-))
tak jak to teda je ;-)
Není tady
dobře u vím co bude pro moji mamku nejlepí, kdy tak moc chce nového přítele, tak jí půjdu z cesty a to úplně odejdu, vdyt na mě nezáleí, take bude snadnějí kdy to ukončím
Jasně... proč bys namísto snahy chtít něco řeit nebo změnit nemohla vyhroovat, vydírat či rovnou ublíit, e? Jak si to ta máma vůbec můe dovolit, chtít trochu radosti i pro sebe... kdy vám to přece tak hezky spolu klape...
Hele, děvče - jestlipak by sis dovedla představit, e maminka toho přítele vůbec nemusí mít jen kvůli těm "fuj pohybům"?
Ja myslela,ze lide s VS vzdelanim by meli byt chytrejsi nez my s ucnakem.
Teoreticky nanejvej vzdělanějí... lze předpokládat, e ty roky koly by se mohly projevit. Ale taky to není pravidlo - člověk s učňákem můe mít irí veobecnej rozhled, ne V, kterej ovládá jen svůj obor a nic dalího ho nezajímá.
Není tady
helena napsal(a):
dobře u vím co bude pro moji mamku nejlepí, kdy tak moc chce nového přítele, tak jí půjdu z cesty a to úplně odejdu, vdyt na mě nezáleí, take bude snadnějí kdy to ukončím
Jasně... proč bys namísto snahy chtít něco řeit nebo změnit nemohla vyhroovat, vydírat či rovnou ublíit, e? Jak si to ta máma vůbec můe dovolit, chtít trochu radosti i pro sebe... kdy vám to přece tak hezky spolu klape...
Hele, děvče - jestlipak by sis dovedla představit, e maminka toho přítele vůbec nemusí mít jen kvůli těm "fuj pohybům"?
Teoreticky nanejvej vzdělanějí... lze předpokládat, e ty roky koly by se mohly projevit. Ale taky to není pravidlo - člověk s učňákem můe mít irí veobecnej rozhled, ne V, kterej ovládá jen svůj obor a nic dalího ho nezajímá.
No a to je pripad Marky ktera ma sice nasprtano,ale o normalnim zivote nevi zhola nic.
Není tady
eremuruss napsal(a):
helena napsal(a):
Teoreticky nanejvej vzdělanějí... lze předpokládat, e ty roky koly by se mohly projevit. Ale taky to není pravidlo - člověk s učňákem můe mít irí veobecnej rozhled, ne V, kterej ovládá jen svůj obor a nic dalího ho nezajímá.No a to je pripad Marky ktera ma sice nasprtano,ale o normalnim zivote nevi zhola nic.
to co dělá Marky nemá NIC společného se vzděláním!
Není tady
Ziki napsal(a):
Nikde jsem nepsala,e by měla moudrá maminka mluvit své dceři do ivota,nebo jí nutit do vnoučat. Ale ani jedna její matku neznáme,tak jsem pouze nadhodila,e to můe říct. Tečka. Ani já bych nikoho nenutila do dětí,kdy je nechce.To,e se zeptá snad není nic nenormálního,i kdy jsou to dospělí lidé,jsou součástí rodiny.
Mno, ono je rozdiel spýta sa RAZ a pýta sa pri kadom nedežnom obede... a presne s tým pocitom, e predsa JA AKO RODIČ MÁM PRÁVO.... No, myslím, e rodičia dospelých detí majú, bez ohžadu na svoje pocity, tak akurát poradný hlas. Pokiaž teda tie deti nenatvú tak, e stratia aj ten. Tak ako je absurdné, aby rodičom vyberalo diea nových partnerov, tak u nás nie je zauívané, aby rodičia riadili deom ivot. (Chvalabohu, U to nie je pravidlo.)
Není tady
No a to je pripad Marky ktera ma sice nasprtano,ale o normalnim zivote nevi zhola nic.
Ale prd a vořech...
Vy s dcerou "naprtáno" nemáte a taky to nevypadá, e byste se nějak extra orientovaly v "normálním ivotě" - viz tvoje vlákno o bydlení a bytě - "Napsany asi bude na pritele o tom jsem s dcerou nemluvila.Co se stane v pripade rozchodu nevim."
Není tady
eremuruss napsal(a):
helena napsal(a):
Teoreticky nanejvej vzdělanějí... lze předpokládat, e ty roky koly by se mohly projevit. Ale taky to není pravidlo - člověk s učňákem můe mít irí veobecnej rozhled, ne V, kterej ovládá jen svůj obor a nic dalího ho nezajímá.No a to je pripad Marky ktera ma sice nasprtano,ale o normalnim zivote nevi zhola nic.
a jak jsi poznala, jestli o normálním ivotě něco ví, nebo neví. z toho, e tady má takovej postoj vůči případném příteli její matky
Není tady
eremuruss napsal(a):
helena napsal(a):
Nechcem by zlá, ale otehotnie hneď po učňáku - to síce človek rýchlo zistí, o očm je "normálny ivot", ale existujú aj pomalejie a menej drastické spôsoby, ako to zisti. Nikto sa nenarodil dospelý, skúsený, s múdrym prehžadom (ani ty nie, inak by si si mono vybrala niekoho zodpovednejieho za otca svojich detí...).
Niekto holt dozrieva rýchlejie, niekto pomalie - to je na tom krásne, e sme takí rozdielni.
Není tady
Selima napsal(a):
eremuruss napsal(a):
helena napsal(a):
Nechcem by zlá, ale otehotnie hneď po učňáku - to síce človek rýchlo zistí, o očm je "normálny ivot", ale existujú aj pomalejie a menej drastické spôsoby, ako to zisti. Nikto sa nenarodil dospelý, skúsený, s múdrym prehžadom (ani ty nie, inak by si si mono vybrala niekoho zodpovednejieho za otca svojich detí...).
Niekto holt dozrieva rýchlejie, niekto pomalie - to je na tom krásne, e sme takí rozdielni.
Jestli mas na mysli me,ze jsem otehotnela po ukonceni ucnaku,tak to ses vedle.Ja mela dite ve 21 letech.A to,uz spousta mych spoluzacek davno deti mela...
Není tady
PPavlaa napsal(a):
eremuruss napsal(a):
helena napsal(a):
a jak jsi poznala, jestli o normálním ivotě něco ví, nebo neví. z toho, e tady má takovej postoj vůči případném příteli její matky
Ze si mysli,ze jeji maminka k zivotu potrebuje jen ji.Ze jen ona ji dokaze udelat stastnou.
Není tady
Ze si mysli,ze jeji maminka k zivotu potrebuje jen ji.Ze jen ona ji dokaze udelat stastnou.
Ale to se eredně plete... ne maminka ji, ale Marky maminku potřebuje. A myslí si, e astná bude jen tehdy, pokud se jí maminka bude dávat celá... dokud si nedovolí ani kousíček svý lásky udíbnout někomu jinýmu.
Kdy to řeknu hodně oklivě - "Jsem obě otce-alkoholika, ikany, (moná) znásilnění - a tak má máma povinnost dělat to, co chci já! Sice jí nebudu nic vyprávět, k doktorovi nepůjdu (nejsem přece nemocná), ale běda, kdy nebude tancovat podle mojí píalky... to bych mohla i přitvrdit - třeba výhrůkama odchodu!"
Není tady
eremuruss napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
eremuruss napsal(a):
No a to je pripad Marky ktera ma sice nasprtano,ale o normalnim zivote nevi zhola nic.a jak jsi poznala, jestli o normálním ivotě něco ví, nebo neví. z toho, e tady má takovej postoj vůči případném příteli její matky
er, ale to vypovídá tak maximálně o tom, jakej má ublíeneckej a sobeckej postoj, ne o tom, jestli o ivotě něco ví nebo neví.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
eremuruss napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
a jak jsi poznala, jestli o normálním ivotě něco ví, nebo neví. z toho, e tady má takovej postoj vůči případném příteli její matkyZe si mysli,ze jeji maminka k zivotu potrebuje jen ji.Ze jen ona ji dokaze udelat stastnou.
er, ale to vypovídá tak maximálně o tom, jakej má ublíeneckej a sobeckej postoj, ne o tom, jestli o ivotě něco ví nebo neví.
jj je to sobec
Není tady
Mám dojem, e tazatelka je sektářka, fetačka, člověk nemocný, či si tady dělá jen srandičky z nudy. Takový člověk je nebezpečný nejen sobě, ale i okolí. Jednalo by se o osobu nemocnou a nutně potřebuje psychiatrickou péči. To, co popisuje, se hodně vymyká normálu. Psychaitr by po vyetření lépe specifikoval.
Kadý člověk má právo na SVUJ ivot a zrovna tak i maminka má právo na ten svůj, který je podle pisatelky jiný / maminka touí po lásce, příteli, partnerovi/ a nikdo, ani dcera by jí do toho neměl kecat. Nevím, jak by se pisatelce líbilo, kdyby maminka trvala na tom, e si pisatelka musí najít partnera a ít s ním. Tady můe mít dcera akorát tak poradní hlas. Nic víc ! A pokud se jí doma nelíbí a není schopná tolerovat přítele maminky, můe jít do světa a domů se ani nevracet !
Má divný vztah k milující mamince, kdy ona neví o znásilnění. My si v rodině říkáme i nepříjemné věci. Jaký vztah k matce můe mít, kdy s ní nesdílí dobré i zlé? Divné.....celé divné.
Není tady
markyK...
koda, e jsi tehdy svůj oklivý záitek někomu neřekla, protoe pokud se to skutečně stalo tak, jak píe, drí a dusí to v sobě a brání Ti to se lidem otevřít a ít jako ostatní. Takhle se straní lidí, muů, kontaktů, asi nemá ádné koníčky a kamarády a to není dobře. Jsi jako za oknem, kde pozoruje ivot kolem sebe. Nemůe nutit maminku, aby ila tak, jak chce Ty. Je na kadém, jak si ivot zařídí. Tvoje maminka předpokládá, e si brzy někoho najde jako kadá ve Tvém věku a jistě nechce trávit zbytek ivota čekáním na to, zda přijede na návtěvu se svou rodinou. Třeba jsi ji nechtěla zarmoutit, kdy jsi o svém záitku mlčela? Třeba by Ti řekla, e si za to dílem můe sama? Kadopádně Tě prosím, aby sis s mamkou sedla a řekla jí-MAMI, CHCI TI NĚCO ŘÍCT.MÁM ZA SEBOU PATNÝ ZÁITEK S KLUKAMA A BYLA BYCH NEJRADI, ABYCHOM BYDLELY A ILY SPOLU TAK, JAKO KDY JSEM BYLA MALÁ A NECHCI NA TOM NIC MĚNIT. Já Tě markyK chápu v tom, e cítí jediné bezpečí v tom, přijít domů, najít tam mamku na Tebe čekající s dobrou večeří, popovídat si s ní, dát jí prádlo k pračce a vědět, e Ti je dá čisté a vyehlené do skříně, podívat se s ní u kafe na TV....ví ale ivot se vyvíjí a chceme nebo ne....chápu Tě dobře proto, e jsem sama musela svoje starí dítě tzv. odstřihnout a vyzvat k osamostatnění...a to je o 10 let starí ne Ty.....zatímco mladí se odstřihlo úspěně ve Tvém věku v poklidu a pohodě a natrvalo....nejsme kadý stejný...a to, e lpí na matce.....neznamená, e jsi horí ne třeba já, kdo se ráda ve Tvém věku od rodičů stěhovala. Má právo mít jiný názor na ivot, ale po druhých chtít, aby se Ti na svůj úkor přizpůsobovali....
Není tady
kalupinka napsal(a):
markyK...
koda, e jsi tehdy svůj oklivý záitek někomu neřekla, protoe pokud se to skutečně stalo tak, jak píe, drí a dusí to v sobě a brání Ti to se lidem otevřít a ít jako ostatní. Takhle se straní lidí, muů, kontaktů, asi nemá ádné koníčky a kamarády a to není dobře. Jsi jako za oknem, kde pozoruje ivot kolem sebe. Nemůe nutit maminku, aby ila tak, jak chce Ty. Je na kadém, jak si ivot zařídí. Tvoje maminka předpokládá, e si brzy někoho najde jako kadá ve Tvém věku a jistě nechce trávit zbytek ivota čekáním na to, zda přijede na návtěvu se svou rodinou. Třeba jsi ji nechtěla zarmoutit, kdy jsi o svém záitku mlčela? Třeba by Ti řekla, e si za to dílem můe sama? Kadopádně Tě prosím, aby sis s mamkou sedla a řekla jí-MAMI, CHCI TI NĚCO ŘÍCT.MÁM ZA SEBOU PATNÝ ZÁITEK S KLUKAMA A BYLA BYCH NEJRADI, ABYCHOM BYDLELY A ILY SPOLU TAK, JAKO KDY JSEM BYLA MALÁ A NECHCI NA TOM NIC MĚNIT. Já Tě markyK chápu v tom, e cítí jediné bezpečí v tom, přijít domů, najít tam mamku na Tebe čekající s dobrou večeří, popovídat si s ní, dát jí prádlo k pračce a vědět, e Ti je dá čisté a vyehlené do skříně, podívat se s ní u kafe na TV....ví ale ivot se vyvíjí a chceme nebo ne....chápu Tě dobře proto, e jsem sama musela svoje starí dítě tzv. odstřihnout a vyzvat k osamostatnění...a to je o 10 let starí ne Ty.....zatímco mladí se odstřihlo úspěně ve Tvém věku v poklidu a pohodě a natrvalo....nejsme kadý stejný...a to, e lpí na matce.....neznamená, e jsi horí ne třeba já, kdo se ráda ve Tvém věku od rodičů stěhovala. Má právo mít jiný názor na ivot, ale po druhých chtít, aby se Ti na svůj úkor přizpůsobovali....
no tady se tím ohání docela agresivně
Není tady
markyK. napsal(a):
..Na prvním stupni mě znásilnili 2 spoluáci z toho jeden byl syn nejlepí kamarádky (v té době) mojí maminky. Moje maminka o tomto hrůzném záitku neví. Styděla jsem se jí to říct. Dnes mám panický strach z muů, nesnesu ani lékaře mue (představa, e by se mě někdo dotknul mě chytá panika).Proto nechci aby mamka někoho k nám domů přivedla a ani jinde se s ním stýkala. Nesnesu pomylení , e by se jí cizí chlap dotýkal,nebo u nás doma jedl, bydlel, viděl nae osobní věci nebo hladil mého psa...Prosím, proč mi to mamka dělá, proč někoho hledá? Proč po tom vem? Můu něco udělat proto aby se cítila tastná a nechtěla ádného chlapa?
Mně se zdá toto líčení dosti přitaené za vlasy Já jsem v ivotě zaila a slyela o hodně věcech, ale aby dolo k znásilnění, čili dokonanému pohlavnímu styku s dívenkou, starou 8 a 11 roků a pachateli byli stejně staří spoluáci, to jsem opravdu jetě neslyela
. Kdyby to udělal dospělý mu, tak tomu samozřejmě věřím, ale málokterý malý chlapec na I. stupni Z je fyzicky vybaven tak, aby byl schopen ztopoření, zásunu a deflorace, čili dokonat znásilnění se vím vudy
Já věřím pisatelce, e hledá argumenty "které musí kadý pochopit", aby vysvětlila, proč si nepřeje, aby si její matka nala přítele, ale v tomhle případě na mě její řádky působí značně nedůvěryhodně
Upravil(a) Kiara (9. 4. 2012 21:33)
Není tady
A ze,uz se Marky neozvala....
Není tady