29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nitriel napsal(a):
Bolí mě to, jen člověka s šutrem místo srdce by to nebolelo... Já ho mám svým způsobem ráda, ale mnohem víc teď cítím zklamání, bolest, lítost... Co bych chtěla? Chtěla bych s ním být zadobře, znám několik kamarádů, kteří mají rozvedené rodiče, ale kdykoliv chtějí, můžou za tím druhým dojet, spát u něj, popovídat si. To já nemůžu... Nikdy není doma, celý den a noc je s ní, mě odstrkuje a říká že stejně by jsem se u něj nudila. Po tom všem čím jsem si prošla, bych ho doma už mít nemohla, to vím jistě... každý den by mi ty hrůzy připomínal... Ale já po něm nechci nic strašného... Jen aby byl můj kamarád, když nezvládá být otcem, trávit se mnou aspoň pět minut týdně (což ani to on nezvládá), moct mu říct cokoliv.... Stručně řečeno - kdyby byl on, i jeho přítelkyně normální, tak bych neměla takové problémy...
To je dosť neurčité... Skús mu navrhnúť jednu konkrétnu vec, napríklad cukráreň každú sobotu o štvrtej poobede. A skús urobiť to posedenie v cukrárni skôr príjemným ako vyčítavým riešením problémov... Aby ste si poropzrávali o tom, čo priniesol týždeň, čo je nového, neskôr možno aj čo k sebe cítite (teraz by som to neodporúčala): Zavedený rituál je bezpečný spôsob a tak trochu zaväzuje.... Je to istota v časoch, keď sa neviete dohodnúť ani na tom, aký je vlastne deň.
Není tady
majkafa napsal(a):
Nitiriel, řekla bych, že ty sama pořádně nevíš, co vlastně chceš. Že to vůbec nemáš v hlavě srovnané. On není tvůj partner, - viz tvé Nikdy není doma, celý den a noc je s ní, To je snad normální, když je to jeho partnerka. Ty jsi jeho dcera a ne partnerka. To je zase jiný vztah.
Co to přesně je - být s ním zadobře? To je velmi neurčité.
Nebudu mu to brát dokud se bude chovat jako idiot... Nejsem jeho přítelkyně, ale jsem dcera.... a to není jen tak.... Ať si s ní je, ale nedělá problémy. A kdyby mě měl rád a BÁL se o mě a náhodou se mi nedovolal, tak snad může zkusit pevnou, nebo zavolat i mamce.. kolikrát mám autoškolu nebo něco a nemám čas mu to vzít.... ale ne. Zavolá, já to nevezmu, tak mi dá na měsíc pokoj.... To se mi nelíbí....
Říkám, je složité napsat co cítím a co se všechno stalo....prostě mě zklamal nom.. Otec si má plnit své povinnosti a on v tom úplně selhal.
Není tady
Selima : Když jsem slavila narozeniny, tak mě pozval do restaurace... Aby jsem ho nějak nezklamala, nebo se za mě nemusel stydět, tak jsem se oblékla lépe než jindy, vzala jsem si i podpatky atd... Pojedli jsme, řekla jsem mu co si myslím a tak a on řekl že to chápe. Pak jsme šli na drink a odvezl mě domů. Pak zavolal mamce (dala mobil nahlas) a řekl že jsem byla zmalovaná jak , že jsem mohla stopovat na E55 nebo co, že jsem vymaštěná a že jsem psychicky labilní...
Není tady
Nitriel napsal(a):
Nebudu mu to brát dokud se bude chovat jako idiot... Nejsem jeho přítelkyně, ale jsem dcera.... a to není jen tak.... Ať si s ní je, ale nedělá problémy. A kdyby mě měl rád a BÁL se o mě a náhodou se mi nedovolal, tak snad může zkusit pevnou, nebo zavolat i mamce.. kolikrát mám autoškolu nebo něco a nemám čas mu to vzít.... ale ne. Zavolá, já to nevezmu, tak mi dá na měsíc pokoj.... To se mi nelíbí....
Říkám, je složité napsat co cítím a co se všechno stalo....prostě mě zklamal nom.. Otec si má plnit své povinnosti a on v tom úplně selhal.
Hm. Holka, zamysli se nad svým chováním. A co na dceři není jen tak?
Nitriel napsal(a):
majkafa napsal(a):
Nitiriel, řekla bych, že ty sama pořádně nevíš, co vlastně chceš. Že to vůbec nemáš v hlavě srovnané. On není tvůj partner, - viz tvé Nikdy není doma, celý den a noc je s ní, To je snad normální, když je to jeho partnerka. Ty jsi jeho dcera a ne partnerka. To je zase jiný vztah.
Co to přesně je - být s ním zadobře? To je velmi neurčité.Nebudu mu to brát dokud se bude chovat jako idiot... Nejsem jeho přítelkyně, ale jsem dcera.... a to není jen tak.... Ať si s ní je, ale nedělá problémy. A kdyby mě měl rád a BÁL se o mě a náhodou se mi nedovolal, tak snad může zkusit pevnou, nebo zavolat i mamce.. kolikrát mám autoškolu nebo něco a nemám čas mu to vzít.... ale ne. Zavolá, já to nevezmu, tak mi dá na měsíc pokoj.... To se mi nelíbí....
přesně jsi jeho dcera - tak si myslím, že podle toho by ses měla chovat.
hele a co ZAVOLAT ZPÁTKY?
podle toho , co píšeš se spíš chováš jako malý dítě, který si myslí, že všechno musí být podle něj, rodiče ho obskakovat a ono nemusí nic - max. milostivě mluvit s rodičem.
On je ten vztah DVOUSMĚRNÝ .
Není tady
jsem dcera.... a to není jen tak
Co je prosím tak specifického na postavení dcery, že to "není jen tak"?
Taky jsem dcera, taky můj táta nebyl zrovna všech ctností futrál ve vztahu ke mně... ale že bych argumentovala jako ty, to si nedovedu představit.
kdyby mě měl rád a BÁL se o mě a náhodou se mi nedovolal, tak snad může zkusit pevnou, nebo zavolat i mamce
Jo - a když jí zavolá, tak se ti to taky nelíbí - "Pak zavolal mamce... řekl že jsem byla zmalovaná jak... že jsem vymaštěná a že jsem psychicky labilní". Možná lepší, že jí nevolá...
Zavolá, já to nevezmu, tak mi dá na měsíc pokoj.... To se mi nelíbí...
Bývá dobrým zvykem (v čase mobilů), že když nemůžeme telefon zrovna teď vzít, ozveme se zpátky. Napadlo tě, že to nevzetí může otec považovat za nějaký z tvých truců a proto tě radši nechá v klidu? Možná se mu taky nelíbí, že s ním nechceš mluvit - když mu ani nezkusíš vysvětlit, že jsi zrovna měla plný ruce.
Když tady napíšeš "nejsem sice nijak namyšlená, ale jsem mnohem víc než ten pr*vít", řekla bych, že tenhle přístup z tebe otec musí minimálně cítit, pokud ho nedáváš bez zábran najevo (a možná i směrem k jeho přítelkyni)… třeba i proto se do nějakejch kontaktů až tak nehrne.
Na jednu stranu to nemáš jednoduchý - ale měla bys zkusit pochopit, že nejsi jediná, koho něco podobnýho potkalo... a i když se ti to nebude líbit, co teď řeknu - čím dřív se přestaneš programově cejtit (a předvádět) jako ublížená dceruška, tím rychleji se s tím srovnáš. Zdá se mi totiž, že spoustu potíží si přivodíš sama tím, jak si v týhle pozici (a póze) skoro libuješ... jen ať táta vidí, co způsobil... třeba se bude žřát taky.
Není tady
Nitriel napsal(a):
Pak zavolal mamce (dala mobil nahlas) a řekl že jsem byla zmalovaná jak
, že jsem mohla stopovat na E55 nebo co, že jsem vymaštěná a že jsem psychicky labilní...
Hm...tak to ti daleko víc než otec, ublížila mamka.... Proč dovolila, abys slyšlea něco, co bylo určeno jen jí a co otec řekl....a teď se můžeš roky dohadovat z jakého asi důvodu...
- myslí si, že tě matka nezvládá, když se dle něj vyzývavě maluješ a oblékáš?
- má o tebe strach?
- chtěl to mámě vyčíst?
- nechápe tvé názory a proto je matce omlátil o hlavu, protože ona je podle něj ovlivnit může?
- chtěl matku naštvat?
- blá blá blá - tady můžeš vypsat stovky domněnek, proč řekl to, co řekl.
Nicméně, jaký měla matka důvod k tomu, abys to slyšela?
Jak ti to prospělo a pomohlo v tom najít k otci cestu? (o to by milující matce mělo jit snad především, abyste spolu dobře vycházeli a ty o tátu nepřišla, abys se netrápila, ne?)
Hm?
Nenapadlo tě ještě, že ti dva spolu vedou boj a tebe používají jako střelivo i rukojmí....?
Jsi už dost velká na to, bys jim to nedovolila.
Ani jednomu.
Protože kdykoliv se přikloníš k jedné straně, u té druhé jsi automaticky prohrála a jsi taky nepřítel.
Oni jsou oba mimo, oba se nevyrovnali se stávající situací a oba tě svým způsobem válcují.
Pokud chceš mít oba rodiče, nesmíš jim tohle dovolit.
Protože to, co se děje mezi nimi dvěma, se tebe ale vůbece netýká.
Ty nesmíš stát na žádné straně, protože tady musíš být jen sama za sebe.
Jinak nastane obvyklý scénář: matka se na tebe pověsí a otec se od tebe odvrátí.
Oba v podstatě udělají totéž: svým chovánjím ti dají jasně na jevo, že do jejich sporů ti nic není a jakmile do nich strčíš nos, dostaneš přes něj. Otec ti časem zmizí ze života a matka v něm zůstane jak koule na krku, která na tobě bude viset jak nekonečná výčitka.
A teprve PAK se z toho pomineš.
Není tady