Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 3. 4. 2012 20:54

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Re: Problémy s otcem

Nitriel napsal(a):

.... Tak jak mu můžu odpustit?!?!? sad

Můžeš. Pokud budeš chtít.
Jestli nechceš, tak neodpouštěj.
Tvoje volba, tvůj život.

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#27 3. 4. 2012 20:55

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

sahleb,
s tebou se nebavím a tvoje mindráky mně nezajímají. Drž se raději tématu.

Nitriel,
porada s právníkem je moudrý počin.
Jsi velmi namyšlená, pokud si dovoluješ soudit někoho, v jehož, jak říkají indiáni, mokasínech jsi neušla ani metr. On nikomu život neničí, takovu moc má jen nad svým vlastním životem a s tím točí teda pěkně. Pokud ovšem  přiznáváš, že má moc i nad tvým, jsi mnohem míň než on.
Uvědom si to.
Pokud jde o jeho "přítelkyni" - v téhle souvislosti mi to slovo ale vůbec nesedí - nejen že ji můžeš odpustit, ale ty ji konec konců ani nemáš CO odpouštět. Ta žena je asi dost zoufalá, když se chová tak, jak píšeš. A pokud se tak chová, aby tebe nebo matku naštvala či zranila, je zoufalá VELMI.

Být na tvém místě, neříkala bych NIKDY. Nevíš, co ti život přinese, jaké zkoušky připraví....
Znáš ten film "Bohové musí být šílení"?
Nejen že jsou, ale také jsou velmi potměšilí...řekneš NIKDY, kdesi se hned ozve CHA CHÁÁÁ....a už v tom jedeš stoltsmile
Dávej na sebe pozor.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#28 3. 4. 2012 20:58

majkafa
Host

Nitriel napsal(a):

První bych si chtěla ověřit u mého kamaráda (výborný právník) jestli je možné něco vysoudit... Nechtěla bych to rozpoutat a pak prohrát...

A to s tím že nejsem lepší jak můj otec... nejsem sice nijak namyšlená, ale jsem mnohem víc než ten pr*vít, protože já nikomu nezničila život a děkuji bohu že nemám jeho geny.... A nikdy bych neopustila rodinu jen kvůli svobodě. Jeho rodina je teď jeho přítelkyně, auto a motorka, o které se stará bilionkrát víc než kdy o mě s mamkou.. A vyrovnat se s tím nedokážu, natož mu odpustit... Nejen že on nás bombarduje těmahle kecama o tom jak on je vše a mi nic, jako kdyby byl náš král a my poddaní, navíc ta jeho přítelkyně hraje na dvě strany... Před ním si hraje na hodnou, říká mu jak k ní mohu kdykoliv dojet, lyžovat a blá, blá.... a na druhou stranu nám posílá výhružné SMSky, jednou i MMS použité vložky a to nejhorší, že ty svoje faldy vystavuje na erotických fotkách, kdy jí vidím až do žaludku, ty nám pošle mailem s názvem "Štěrbinka" .... Tak jak mu můžu odpustit?!?!? sad

Nitriel, neříkej nikdy. Nebo tě Bůh prozkouší. A nepovyšuj se. Život přináší věci, které bys ani nevymyslela.
A chováš se stejně, jako oni. Přečti si po sobě tohle,cos napsala. To je vztek, téměř nenávist. Zavři za nimi dveře. Kvůli sobě.

#29 3. 4. 2012 20:58

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Daniela M napsal(a):

Zlatíčko, začnu zcela jiného soudku. Otec je sebevědomí dcery. Kdyby toto otcové věděli, určitě by se jinak chovali v rámci své rodiny ke svým dcerám. I když jsi adaptovaná, buď šťastná, že jsi tento vztah směla zažít! Zkus si vzít ze všeho jen to pozitivní, to ostatní ti škodí. Neměli bychom vědomě škodit sami sobě.   
Jinak. Je mnoho dívek-dcer, které svého otce vůbec nezažily, ale otec s nimi vždy byl i v jeho nepřítomnosti. Vztah matky a otce je zcela jiná záležitost, respektuj jej.
Měli bychom být šťastní, za to, co jsme prožili a pochopit i ostatní, proč se vše děje jinak, než bychom chtěli právě my. hjartahjartahjarta

godlike

Není tady

#30 3. 4. 2012 21:02

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

novavila napsal(a):

Je strašně smutný , když je někdo tak starej  jako ty Saleb a vůbec není moudrej , to je finito .
Kdybys aspoň mlčela, ale ty to ještě křičíš do světa .big_smile

Tedy Nov, ty jsi "vostrá" tummenupp
Asi se to od tebe budu zase muset zpět naučit - říkat věci na "plná ústa" wink
Máš dar vyhmátnout podstatu věci - řekneš nahlas, co já si jen myslím - a je škoda, že nad tím ostatní tak málo přemýšlejí.

Dík za všechny "šlehy" směrem ke mně. Hodně mi daly. Drž se par

Není tady

#31 3. 4. 2012 21:16

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

Nitriel,
je vidět,že je to pro tebe hodně bolestné...aby nebylo pro 18ti letou holku..
Jediné,co ti můžu k tomu napsat,je to,aby sis nebrala na svá bedra to,co ti nepřináleží...
Mamka jistě situaci zvládne a věř tomu,že možná lépe než si myslíš...
Pokud se chceš soudit kvůli svým právům,ok...pokud z pomsty neee,nedělej to
Nic ti to nepřinese a ještě tě to energeticky vysaje..
Svého otce a jeho novou se snaž neřešit...podle toho,co píšeš,je to úplně marný a vyčerpávající počin...
Představ si je jako indiány na válečné stezce,pomalované ohnivými barvami...tam oni jsou právě teď a oba.....pokud se pomaluješ taky,jsi ztracená..
Zkus zůstat bílá...tak,jak na to máš ve svých 18ti nárok...

Není tady

#32 3. 4. 2012 21:19

majkafa
Host

JJ, novavila je ve skvělém rozpoložení. Hodně se z jejich příspěvků učím. Je v nich spousta moudrého.

#33 3. 4. 2012 21:19

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Revliba napsal(a):

Představ si je jako indiány na válečné stezce,pomalované ohnivými barvami...tam oni jsou právě teď a oba.....pokud se pomaluješ taky,jsi ztracená..
Zkus zůstat bílá...tak,jak na to máš ve svých 18ti nárok...

Rev,
to jsi řekla moc hezky godliketummenupppussa

Není tady

#34 3. 4. 2012 21:33

Nitriel
♥------

Když tak nad tím přemýšlím Majkafo, tak máš pravdu, je to vztek... Zavřela bych za ním dveře, ale je ho tolik, navíc každý den přibývá. Proč myslíš, že se chovám jako oni? Já jsem jim nic neudělala, i mamce jsem radila aby na to nijak nereagovala a nijak jim neubližuju. Snažila jsem se ho pochopit, ale člověku moc nepřidá když vidí všude kolem sebe šťastné rodiny. Je mi jasné že ne v každé rodině to klape, ale proč zrovna moje se musí takhle rozpadnout? Kdyby mi otec řekl, že má přítelkyni, ale že já jsem stále jeho dcera,má mě rád a pomůže nám, tak bych to možná brala jinak, ale svou neochotou, sobeckostí a nenávistí si to jen zhoršuje. Jeho těší když se nám nevede. Neřeknu vám proč, ale cítím to tak..

Jednou jsem mu volala a ptala se, proč nemůžeme být normální. Proč se nemůžeme bavit, tu a tam by dojel atd, a taky jsem mu řekla že jeho přítelkyni nemůžu za těchhle okolností přijmout. No a on se zase začal hádat že ji neznám, tak ať ji nesoudím a tak. Řekla jsem mu, že kdyby jsem ho neměla ráda tak se mu nesnažím pomoct aby otevřel oči... Nechci ho zpět domů, po tom všem bych s ním žít asi nesnesla a mamka taky ne. Když už nemůže být můj otec, ať je aspoň kamarád, ne protivník na život a na smrt. Chtěla bych mu toho tolik říct, ale nemůžu, protože všechno obrací proti mě, nebo mamce...

Já vím že to co píšu možná nezní dobře, ale tak to cítím... Také proto sem píšu. Potřebuji radu a všechno co mi napíšete si vezmu k srdci... neutral

Není tady

#35 3. 4. 2012 21:44

majkafa
Host

Nitriel, proč si osobuješ otevřít tvému otci oči? Ty nejsi Bůh.
A proč se rozpadla tvá rodina?
Nu a proč ne?

Má se taky rozpadla, když mě opustil po 20 letech manželství můj muž. Taky jsem si tenkrát říkala - proč právě já?
Ale proč vlastně ne? Bůh určitě ví, co je pro nás dobré a já mu věřím. Po 6 letech vím, že to bylo správné, protože jsem se nedokázala změnit a najít sebe sama po dobrém. Tak jsem musela dostat ránu.

#36 3. 4. 2012 21:52

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Nitriel napsal(a):

Když tak nad tím přemýšlím Majkafo, tak máš pravdu, je to vztek... Zavřela bych za ním dveře, ale je ho tolik, navíc každý den přibývá. Proč myslíš, že se chovám jako oni? Já jsem jim nic neudělala, i mamce jsem radila aby na to nijak nereagovala a nijak jim neubližuju. Snažila jsem se ho pochopit, ale člověku moc nepřidá když vidí všude kolem sebe šťastné rodiny. Je mi jasné že ne v každé rodině to klape, ale proč zrovna moje se musí takhle rozpadnout? Kdyby mi otec řekl, že má přítelkyni, ale že já jsem stále jeho dcera,má mě rád a pomůže nám, tak bych to možná brala jinak, ale svou neochotou, sobeckostí a nenávistí si to jen zhoršuje. Jeho těší když se nám nevede. Neřeknu vám proč, ale cítím to tak..

Jednou jsem mu volala a ptala se, proč nemůžeme být normální. Proč se nemůžeme bavit, tu a tam by dojel atd, a taky jsem mu řekla že jeho přítelkyni nemůžu za těchhle okolností přijmout. No a on se zase začal hádat že ji neznám, tak ať ji nesoudím a tak. Řekla jsem mu, že kdyby jsem ho neměla ráda tak se mu nesnažím pomoct aby otevřel oči... Nechci ho zpět domů, po tom všem bych s ním žít asi nesnesla a mamka taky ne. Když už nemůže být můj otec, ať je aspoň kamarád, ne protivník na život a na smrt. Chtěla bych mu toho tolik říct, ale nemůžu, protože všechno obrací proti mě, nebo mamce...

Já vím že to co píšu možná nezní dobře, ale tak to cítím... Také proto sem píšu. Potřebuji radu a všechno co mi napíšete si vezmu k srdci... neutral

Nitriel,
zní to dobře stolt
Píšeš o tom, co cítíš a na to máš právo, to je v pořádku.
Nejspíš cítíš velkou bolest a smutek nad ztrátou zázemí, důvěry, bezpečí... to všechno s otcem nejspíš teď odchází, ztrácíš půdu pod nohama a chceš být silná....
Jenže to nejsi.
Ani nemůžeš být.
Nemůžeš zachránit to, co se mezi otcem a matkou pokazilo.

Píšeš, že bys mu toho chtěla tolik říci..... proč bys nemohla? Jen to zkus jinak. Nechtěj mu "otvírat oči". Vůbec nemluv o jeho "přítelkyni". Protože když to uděláš, stavíš ji mezi sebe a otce. Nutíš ho, aby si vybral. A ten tlak on neunese. Chová se pak tak, jak se chová.
A jsi to TY, kdo mu k tomu dává možnost.
Ubližujete jeden druhému a on v tom má asi víc zkušeností než ty.
Ve svém životě se už nejspíš víckrát "pomaloval válečnými barvami", proto je tam, kde je.
Tuhle hru s ním nehrej, zkus stanovit vlastní pravidla - já a ty -  nikoho jiného mezi vás nepouštěj.
Ani jeho "přítelkyni", ale ani svoji matku, protože to je zase mezi nimi.

Není tady

#37 3. 4. 2012 21:55

Nitriel
♥------

Majkafa : A stará se aspoň nějak o tebe? Popř. děti?
Nejsem Bůh, nikdo z nás jím není a nemá rozhodovat o jiných, to vím. Já jsem jen myslela že mu třeba otevřu oči. Byla jsem bláhová.

Ještě jedna otázka... Tu a tam, tak jednou za měsíc, se mi otec ozve, ale já nevím jestli mu to mám brát.. Na jednu stranu řekl že když budu hodná (tzn. lozit mu do zadku dumbom) tak mi koupí auto, na druhou je mi zle jen co ho slyším... Radila jsem se s mamkou, ale ona řekne že jsem dospělá a je na mě co udělám. Ale co když nevím ani já sama co dělat? kapitulation

Není tady

#38 3. 4. 2012 21:59

Nitriel
♥------

Pandorraa: Řekla bych mu toho hodně, ale jak už jsem psala - obrátí to proti mě. Měla jsem jednou problém s mamkou ohledně důvěry, něco jsem pak otci řekla (už si ale nepamatuju co přesně to bylo) a on si tam domyslel pár dost hnusných věcí a zavolal to mamce... Mamka pak nevěděla komu věřit a bylo mezi námi dost dlouho dusno.
Připadám si jak na tenkém ledu...

Není tady

#39 3. 4. 2012 21:59

majkafa
Host

Ne, nestará. Nechci, aby se staral o mě. Proč taky? Mám svůj život a on svůj a novou rodinu.
Nezajímá se o naše děti. Jenže děti jsou dospělé a to už je mezi nimi. To si musí oni sami, najít k sobě zase cestu. Já tady jenom jsem pro naše děti, když mě potřebují.

#40 3. 4. 2012 22:08

Weatherwax
♥♥♥----
Místo: Brno

Zdravím Tě Nitriel.

Především držím palce, abyste to nakonec s maminkou obě zdárně překonaly. A třeba jednou dokázali najít i odpuštění pro otce. To je ale asi daleká cesta.

Vyjádřím se k soudům, tam jsem více kovaná. smile Chceš-li řešit věc soudně, tak ze své pozice můžeš pouze podat návrh na přiznání výživného pro Tvou osobu, a to v případě, že si sama nevyděláváš a ještě studuješ. Ve věci vypořádání společného jmění manželů Tvé maminky a otce nebo výživného pro Tvou matku sama vyvolat spor nemůžeš. Odborně řečeno, nejsi v této věci aktivně legitimována a soud žalobu Tebou podanou neprojedná a návrh zamítne. Totéž platí o návrhu na rozvod.

No budeš-li chtít vymáhat výživné na svou osobu a budeš chtít dokázat, že Tvůj otec má vyšší příjem, než skutečně přiznává, tak doporučuju v návrhu upozornit na viditelný majetek, který Tvůj otec vlastní nebo užívá, popř. který užívá jeho společnost - firma. To znamená, je-li na společnost napsané drahé auto, které užívá k osobním účelům, popř. více aut, jezdí-li na dovolené do zahraničí, má-li nějakou nemovitost atd. atd. Když na to v písemném návrhu upozorníš, soud se bude v té věci dotazovat a následně bude provádět důkazy - lustrace katastru nemovitostí a tak.

Jen pro úplnost, co jsem se setkala s rozvedenými ženami - myslím takovéto těžké rozvody (netvrdím, že se jedná o obecné pravidlo samozřejmě), tak se jim po rozvodu hodně ulevilo. Když zjistili, že je vše skončeno a už nemají s tímto bývalým partnerem nic společného, byly bezprostředně potom smutné, ale časem jim opravdu odlehlo.

Toliko za mě. Moc se drž, ať je brzo co nejlíp. smile

Osud rozdal karty, my hrajeme. (A. Schopenhauer) usch storstark dumbom

Není tady

#41 3. 4. 2012 22:11

majkafa
Host

Nitriel, tvá maminka je podle toho, co píšeš, moudrá žena. Ale ty taky, na svůj věk. stolt Netrap se tím, že máš třeba nedobré myšlenky. Činy jsou důležité. A ve tvé situaci jsou takové myšlenky pochopitelné. I když to zní jako klišé, přebolí to.

#42 3. 4. 2012 22:21

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Nitriel napsal(a):

Pandorraa: Řekla bych mu toho hodně, ale jak už jsem psala - obrátí to proti mě. Měla jsem jednou problém s mamkou ohledně důvěry, něco jsem pak otci řekla (už si ale nepamatuju co přesně to bylo) a on si tam domyslel pár dost hnusných věcí a zavolal to mamce... Mamka pak nevěděla komu věřit a bylo mezi námi dost dlouho dusno.
Připadám si jak na tenkém ledu...

Ale ty JSI na tenkém ledě.
I to je život.

Těžko teď můžeš řešit s otcem to, co drhne mezi tebou a matkou. Pochopitelně, že on to neustojí a neustojí to ani mamka. Oba hledají "munici" v té bitvě, kterou spolu vedou, kde se dá. To je běžné, pokud dva lidé nejsou moudří a pro vlastní ukřivdění zapomenou, že jsou i rodiči.
A ty už nejsi tak malá, abys jim musela tu "munici", která jak říkáš, nakonec skončí na tvé hlavě, dodávat.

Zkus to takhle:
KDYŽ TY............................
CÍTÍM SE............................
PROTOŽE.............................
Psychologie tomu říká technika 5ti slov a vtip je v tom, že druhého z ničeho NEOBVIŇUJEŠ, ale stále jen mluvíš o SVÝCH vlastních POCITECH spojených s jeho jednáním. Nu a těch se nedá diskutovat, protože ty nevycházejí z HLAVY = ROZUMU, ale ze SRDCE. A nikdo nemůže CÍTIT to, co ty. Na druhou stranu moudrý člověk může ale ocenit, že mu dáš svou důvěru a svěříš se. Takže i on může reagovat SRDCEM. A v něm není místo pro egoizmus a nenávist, tam je jen láska.

Podívej, člověk buď reaguje PRIMITIVNĚ - když ty na mně takhle, tak já ti to spočítám -  a nebo MOUDŘE - proč se to děje a proč právě mně, jak já to mohu změnit, jak já mohu zeměnit sama sebe, aby se mi to nedělo, co je to ve mně špatně, že přitahuji tyhle situace, ap.
Ta první reakce je v jeho přirozenosti, tomu druhíému se musí učit, k tomu prostě časem dospěje.
Ty máš velkou šanci se to naučit právě teď.
A co víc, můžeš to maučit i své rodiče.
A že na to máš, o tom není pochyb, protože oni sami si tě vybrali.

Je to těžké a nebude to hned. Ale můžeš to zvládnout, když se tak rozhodneš.
Jenže to v sobě nesmíš nic dusit.
Protože v tom síla není.
To je jen oddalování řešení problémů, strkání hlavy do písku a iluze, že když sama sebe potlačím, těm druhým pomohu. To je ale velý omyl.
Pomáhat druhým může jen svobodný a šťastný člověk, nikoliv otrok svých vlastních potlačovaných emocí.

Není tady

#43 4. 4. 2012 10:34

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Nitriel, též jsem rozvedená a mám dceru o 2 roky starší, než jsi ty. Vlastně jsem ti chtěla napsat něco podobného, jako Revliva, ale ona to napsala tak krásně, že k tomu není co dodat.

Tak snad jen toto: Jsi dcera obou těch lidí a pořídili si tě z lásky ... a já dnes v podstatě vím, jakými peripetiemi si asi museli projít, než si tě mohli odvézt domů. Pokud toto ustáli, nevzdali to a počkali si na tebe a pokud jste měli takové vztahy, jaké jsi tu popsala, tak to pouto tam mezi vámi je a bio-nebio v tom nehraje žádnou roli. To je jedna věc.

Druhá věc je, že otcové obecně dost neradi platí alimenty, když mají dojem, že je jejich děti po odchodu nechtějí vidět a nekomunikují s nimi ... Ono to totiž dost bolí, když tě tvé dítě najednou nechce ... on se přece rozešel s tvou matkou, ale ne s tebou ... a z tvých reakcí je možná trochu zmatený, možná i trochu uražený, protože tobě přece nechtěl ublížit a ve svých očích ani neublížil ... možná toto by byl námět na hovor mezi vámi, který by ale měl směřovat k vyjasnění situace a navázání kontaktu (nikoliv k výčitkám!). Hlavně si uvědom, že znovunavázání kontaktu s otcem není nějaká zrada matky - je to běžné a žádoucí. Máš dva rodiče, ne jednoho.

A poslední věc, kterou bych ti chtěla říct - ve chvíli, kdy moje dcera odmaturovala, dohodli jsme se s ní i s jejím otcem, že od této chvíle bude zasílat alimenty na její účet a ona si s nimi bude nakládat dle svého uvážení. A osvědčilo se to - tatínek teď platí včas a dokonce víc. Z mého pohledu je to blbůstka, ale přitom to moc pomohlo - asi má konečně jistotu, že ty peníze opravdu dostává ten, komu jsou určeny. Tak jsem ti chtěla poradit, aby ses s tvým otcem zkusila nejprve dohodnout ty sama - je jedno, jestli pak ty peníze předáš mamce, nebo si po dohodě část ponecháš jako kapesné, to už mu vykládat nemusíš ... ale pro tvého otce bude možná takové řešení daleko schůdnější, než jakákoliv jiná dohoda s tvojí maminkou.
Teď máš ještě šanci vaše vztahy nějak narovnat, ale soudy někdy zničí i ty poslední nitky a to by, myslím, byla dost škoda.

Upravil(a) Míša Kulička (4. 4. 2012 10:37)

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#44 4. 4. 2012 11:04

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Nitriel napsal(a):

a všimla sis, že když píšeš o něm, tak používáš stejná slova jako pro sebe?
Tys přistoupila na válku a taky se tak chováš. Jen tě překvapuje, že ten druhý dělá totéž.
Píšeš , že jsi s ním chtěla mluvit, ale pak zase, že mu nezvedáš telefony.že už vlastně ho domů nechceš , ale jeho nový život ( přítelkyni) nejsi schopna akceptovat.
Přestan bojovat. tepve pak uvidíš cestu , jak dál.

Není tady

#45 6. 4. 2012 23:37

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Nitriel. ja mám jednodcuhú otázku: Vieš vôbec, ČO CHCE%S? Teraz mylsím v súvislosti s otcom... Jeho peniaze, alebo jeho podporu a kamarátstvo; to, aby sa k vám vrátil, alebo to, aby s auž nikdy nevrátil a nepočula si o ňom, okrem laimentov...
Skús prísť na to, čo chceš (TY, nie mama) - podľa mňa ani v tom nemáš celkom jasno.  A POTOM SA PODĽA TOHO ALE AJ SPRÁVAJ. Skús mu to napsíať, povedať, dať najavo... a uvidíš, čo sa bude diať. Možno otec nebude schopný zareagovať, možno zareaguje blbo (z tvojho pohľadu), ale aspoň si budeš môcť povedať, že TY si urobila, čo bolo v tvojich silách. Zatiaľ ho skôr od seba odháňaš. Nie že by som nechápala, prečo to robíš, ale bolí ťa to podľa mňa ešte viac ako jeho.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#46 8. 4. 2012 15:50

Nitriel
♥------

Bolí mě to, jen člověka s šutrem místo srdce by to nebolelo... Já ho mám svým způsobem ráda, ale mnohem víc teď cítím zklamání, bolest, lítost... Co bych chtěla? Chtěla bych s ním být zadobře, znám několik kamarádů, kteří mají rozvedené rodiče, ale kdykoliv chtějí, můžou za tím druhým dojet, spát u něj, popovídat si. To já nemůžu... Nikdy není doma, celý den a noc je s ní, mě odstrkuje a říká že stejně by jsem se u něj nudila. Po tom všem čím jsem si prošla, bych ho doma už mít nemohla, to vím jistě... každý den by mi ty hrůzy připomínal... Ale já po něm nechci nic strašného... Jen aby byl můj kamarád, když nezvládá být otcem, trávit se mnou aspoň pět minut týdně (což ani to on nezvládá), moct mu říct cokoliv.... Stručně řečeno - kdyby byl on, i jeho přítelkyně normální, tak bych neměla takové problémy...

Není tady

#47 8. 4. 2012 16:12

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Nitriel napsal(a):

Bolí mě to, jen člověka s šutrem místo srdce by to nebolelo... Já ho mám svým způsobem ráda, ale mnohem víc teď cítím zklamání, bolest, lítost... Co bych chtěla? Chtěla bych s ním být zadobře, znám několik kamarádů, kteří mají rozvedené rodiče, ale kdykoliv chtějí, můžou za tím druhým dojet, spát u něj, popovídat si. To já nemůžu... Nikdy není doma, celý den a noc je s ní, mě odstrkuje a říká že stejně by jsem se u něj nudila. Po tom všem čím jsem si prošla, bych ho doma už mít nemohla, to vím jistě... každý den by mi ty hrůzy připomínal... Ale já po něm nechci nic strašného... Jen aby byl můj kamarád, když nezvládá být otcem, trávit se mnou aspoň pět minut týdně (což ani to on nezvládá), moct mu říct cokoliv.... Stručně řečeno - kdyby byl on, i jeho přítelkyně normální, tak bych neměla takové problémy...

popovídat si - při tom mu nebereš telefon -je mi zle jen co ho slyším... 
dáváš si podmínky - taky jsem mu řekla že jeho přítelkyni nemůžu za těchhle okolností přijmout, Já jsem jen myslela že mu třeba otevřu oči

Není tady

#48 8. 4. 2012 16:58

majkafa
Host

Nitiriel, řekla bych, že ty sama pořádně nevíš, co vlastně chceš. Že to vůbec nemáš v hlavě srovnané. On není tvůj partner, - viz tvé  Nikdy není doma, celý den a noc je s ní, To je snad normální, když je to jeho partnerka. Ty jsi jeho dcera a ne partnerka. To je zase jiný vztah.
Co to přesně je - být s ním zadobře? To je velmi neurčité.

#49 8. 4. 2012 18:24

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Nitriel, máš v tom všem zmatek, snad ti pomáhá vypsat se a svoje slova si znova přečíst, podívat s na to, co v nich vidí ostatní.

Ono je to tak, že když se sejdou dva ublížení,mohou se ze strachu k sobě chovat velmi agresivně. Snažíš se ho pochopit, ale věřím tomu že svýma dnešníma očima pod vlivem svých dnešních zkušeností to není možné.

Ujasni si v hlavě to, co opravdu chceš a co bys reálně mohla dosáhnout. Pak přemýšlej, jakým způsobem by to mohlo nastat. A pak se podívej na své emoce, zda-li jsou  s tím vším plánem v souladu. A zda-li tvé emoce vlastně nebrání tomu, aby sis nechala ubližovat. Tvé emoce jsou klíč. Tvé pocity jsou klíč k tvému jednání...

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#50 9. 4. 2012 10:43

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Nitriel napsal(a):

Stručně řečeno - kdyby byl on, i jeho přítelkyně normální, tak bych neměla takové problémy...

Stručně řečeno - měla, jen s někým jiným. pussa
Připomínáš mi manžela, když jsem navrhla, že bychom potřebovali manželskou poradnu: jakou prej poradnu? On si svoje problémy dokáže řešit sám! Poměrně klidně jsem mu odtušila, že to nevypadá, že by si je dokázal vyřešit sám - on na to, že to nejsou JEHO problémy.....že kdybych byla normální, on by žádný problémy neměl cool
Takže asi tak.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí