Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 6. 4. 2012 0:26

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Re: Co vám dnes udělalo radost - 20

Judyna napsal(a):

Jaku, super!

díky Jud;)

Upravil(a) Jaku (6. 4. 2012 0:27)

Není tady

#77 6. 4. 2012 7:30

majkafa
Host

Brzká ranní procházka po městě, kde pracuji. Rozjímání na krásně osvětleném zámeckém námestí, v zámeckém parku u kašny, bylo to tak hezký, že se mi až chtělo pomodlit a poděkovat za tu krásu. Tak jsem to u kašny s krásným panoramatem dvou kostelů a Kolostujových věžiček udělala. smile

Dneska hodně vnímám Velký pátek a vzpomínám na mou návštěvu Izraele.
A těším se na dnešní odpoledne a Velikonoční pondělí, které strávíme s mým milým.

Upravil(a) majkafa (6. 4. 2012 7:32)

#78 6. 4. 2012 7:47

vera
♥♥♥♥♥♥-

no a já zase opravovala těch mých 5 nepovedených beránků....slepila jsem těsto marmeládou a dobrý....tak, aby to nebylo vidět.....polila jsem je čokoládovou polevou....jsou takoví bubákoví
tak je poleju ještě bílou polevou....uvidíme

Není tady

#79 6. 4. 2012 7:53

majkafa
Host

Bubákoví nebubákoví, chutnat budou a vo tom to je. smile
Já budu péct mazanec podle receptu, co jsem našla tady na babi. Neumím kynuté a tento recept je s práškem do pečiva, tak vyzkouším.
Budu mít o Velikonocích strávníka synáčka, na to se taky moc těším, jak mu budu vyvařovat. stolt

#80 6. 4. 2012 8:40

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

majkafa napsal(a):

Já budu péct mazanec podle receptu, co jsem našla tady na babi. Neumím kynuté a tento recept je s práškem do pečiva, tak vyzkouším.
Budu mít o Velikonocích strávníka synáčka, na to se taky moc těším, jak mu budu vyvařovat. stolt

Majkafo - kynuté těsto je uplně jednoduché. Určitě jsou na netu i videonávody. Nechceš vyzkoušet, fakt se na tom nedá nic zkazit.
Mně ještě dneska neudělalo radost nic. Celý týden mám poposunutý, a včera jsem si myslela,že už je pátek. dumbom

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#81 6. 4. 2012 8:56

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Zadělání kvásku:
Odebrat cca 4 lžíce mouky do misky, lžičku cukru, rozdrobit droždí a zalít trochou teplého mléka (z celkovýho množství kolik je v receptu cca 1/4l - do kvásku na zalití mouky). Zamícháš , já dávám na topení nebo na kamna,když něco vařím. přikryju pokličkou.
Do velké místy nasypu mouku, cukr ,vykynutý kvásek, žloutky na kvásek a žloutky vmíchám do kvásku, nalejvám mlíko po troškách a vařečkou spíš jakoby bouchám pod těsto a otáčím mísou. Když máš těsto zpracovaný, naliju rozpuštěné másto a zase míchání. Většinou u toho bolej ruce, ale dá se to. Vlastně ty máš pekárnu, tak tam jde i kynutý zadělat. vissla
Hotový těsto je dobře zpracovaný, když nahoře dělá puchýře.

Není tady

#82 6. 4. 2012 9:48

majkafa
Host

dusička napsal(a):

Majkafo - kynuté těsto je uplně jednoduché. Určitě jsou na netu i videonávody. Nechceš vyzkoušet, fakt se na tom nedá nic zkazit.

Já vím, že je jednoduché. Mám kuchařky, znám recepty. Ale mám vůči němu blok, nevím proč. A to je to nejmenší, co mě v životě trápí, že nedělám kynuté. big_smile Neřeším.
Já dělám zase jiná jídla, co jiní nedělají. Není zákonem, že každá žena musí kynuté. smile
Dělám třeba skvělé rolády s banánem uvnitř, děti se utlučou po Krtkově dortu s banány nebo jahodami a další a další.
S tím, že prostě kynuté nedělám, žádný problém nemám. Nemíním trávit u plotny 3 hodiny. big_smile
Respektuji ty, co kynuté dělají a mám právo, aby ony respektovaly mě, že já prostě nedělám. lol

Upravil(a) majkafa (6. 4. 2012 9:52)

#83 6. 4. 2012 10:05

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Majkafo - já to nemyslela zle, mně je jedno, jestli děláš nebo neděláš kynutý. Máš pravdu, někdo má rád holky,někdo vdolky, jak se říká. Každý umíme něco jinýho. Nemusíš se přeci obhajovat. wink
Já to myslela dobře s tím,že jsem napsala,jak to dělám já.
Není zákonem, že každá žena musí kynuté - to si napsala Ty, já tohle fakt neřeším,co kdo umí.

Upravil(a) dusička (6. 4. 2012 10:06)

Není tady

#84 6. 4. 2012 10:09

majkafa
Host

dusičko, OK. Já jen že jsi hned přišla s receptem. :-) Tohle já všechno teoreticky a i prakticky umím, nějaké to kynuté i knedlíky jsem už za svůj život udělala. Mé neumím neznamenalo, že kdybych nechtěla, tak bych se nenaučila. smile
Ale není to můj šálek čaje. smile

#85 6. 4. 2012 10:11

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

ok, chtěla jsem poradit.
Psala si,že neumíš kynutý, měla si napsat,že kynutý nemusíš. To už je slovíčkaření. offtopic
Mně dělá radost, že už je konečně ten pátek. stolt

Není tady

#86 6. 4. 2012 10:31

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

majkafa napsal(a):

pro mě ten recept má k mazanci stejně daleko jako sojové řízky k "pravým" řízkům vissla .

Není tady

#87 6. 4. 2012 10:32

majkafa
Host

aprill napsal(a):

pro mě ten recept má k mazanci stejně daleko jako sojové řízky k "pravým" řízkům vissla .

A mně je to jedno, jak to máš ty. big_smile
Já ten recept prostě zkusím. smile

Člověk si už ani na radosti nemůže napsat, co mu radost dělá, aniž by ho někteří kritizovali a komandovali. smile

Upravil(a) majkafa (6. 4. 2012 10:36)

#88 6. 4. 2012 10:33

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

a já mám radost, že jsem někomu darovala půl litrů mé krve wink.

Není tady

#89 6. 4. 2012 10:35

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

aprill napsal(a):

nepsala jsem nic o tom, že ho nemáš zkoušet vissla

Není tady

#90 6. 4. 2012 10:37

majkafa
Host

aprill napsal(a):

a já mám radost, že jsem někomu darovala půl litrů mé krve wink.

Já jdu příští čtvrtek.

#91 6. 4. 2012 10:49

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

aprill napsal(a):

Člověk si už ani na radosti nemůže napsat, co mu radost dělá, aniž by ho někteří kritizovali a komandovali. smile

nikdo Tě nekomanduje a nekritizuje, April napsala jen negativa k receptu. Vyzkoušej ho a uvidíš,nikdo Ti to nebere.

Není tady

#92 6. 4. 2012 10:51

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

April, Majkafo - tak to před Vámi smekám.
Já jsem přemýšlela,že bych taky do toho šla. Mám AB. Ale já nevím,když mi berou krev,tak se celý den cítím pod psa. (mám nízký tlak potom) vissla

Není tady

#93 6. 4. 2012 11:20

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Já jsem přemýšlela,že bych taky do toho šla. Mám AB. Ale já nevím,když mi berou krev,tak se celý den cítím pod psa. (mám nízký tlak potom) vissla

vyzkoušej, uvidíš, chodíme s kolegyní pravidělně . to že se cítíš při odběru pod psa je určitě psychikou wink . při darování budeš mít pocit, že jsi něco dobrého udělala. přemýšlíme, že ještě zkusíme darovat plazmu .

Není tady

#94 6. 4. 2012 11:46

majkafa
Host

Dusičko, já mám nízký tlak pořád.
Třeba jsem po darování fyzicky unavená, ale psychicky se cítím náramně. big_smile A vo tom to u mě je.

#95 6. 4. 2012 11:48

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Dusičko, já mám nízký tlak pořád.
Třeba jsem po darování fyzicky unavená, ale psychicky se cítím náramně. big_smile A vo tom to u mě je.

mě bývá po odběru zima a občas se mi chce  spát

Není tady

#96 6. 4. 2012 13:28

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Kynute testo jsem nedelala nikdy v zivote. Ale chutna mi. To jo. Spis se nechavam pohostit. reta

mam tu receptik na jednoduchy zluty dorticek,budu delat zitra.

1 kelimek jogurtu, 1/2 toho kelimku slunecnicoveho oleje, 2 kelimky cukru, 3 kelimky mouky hladke, 3 vajicka, vanilkovy cukr pytlik, (mozno i pravou vanilku) a pulku pytliku prasku do peciva. Spetka soli.

Vajicka, jogurt, cukr, mouka, prasek do peciva a na konec olej, michat michat. Vlit do fromicky dortove.(j ji vylozim papirem)  NA 180 stupnich asi 35minut peci. Trosku pocukrovat na stole.

PS. nizky tlak mam rovnez, krev jsem jeste nikdy nedala.

Upravil(a) sahleb (6. 4. 2012 13:29)

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#97 6. 4. 2012 19:31

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

dusička napsal(a):

vyzkoušej, uvidíš, chodíme s kolegyní pravidělně . to že se cítíš při odběru pod psa je určitě psychikou wink . při darování budeš mít pocit, že jsi něco dobrého udělala. přemýšlíme, že ještě zkusíme darovat plazmu .

krev mi nic nedělá. není mi zle, ale když jsem šla občas na plazmu, nedělalo mi to dobře. ne samotný odběr, to mi nevadilo. spíš pak za určitou dobu jsem cítila, že mi není moc ok. a byla jsem na tom hůř s imunitou, časem jsem se na plazmu vykašlala.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#98 6. 4. 2012 21:09

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Vy jste zas toho tady probraly... big_smile

Radost mám z toho, že mě čekají 3 dny volna - jinak to stojí za hov.. (myslím počasí) ...
chtěl jsem jet na víkend na chatu, ale asi z toho nic nebude... sad

Kynutý těsto moje žena taky neumí, ale když je potřeba ho udělat, naházím suroviny do domácí pekárny, která udělá těsto za mě...

Majko, přeju krásný Velikonoce... ta manželka Tvého milého proti tomu nic nemá, že on bude s Tebou? big_smile big_smile big_smile Tohle udělat já, tak už druhej den ani nemusím chodit domů... big_smile big_smile big_smile

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#99 6. 4. 2012 21:21

majkafa
Host

Děkuji a také přeji hezké Velikonoce.
Nevím, jestli manželka něco má nebo nemá. Neptám se a on o tom  nemluví. Ví, že jeho manželku probírat nechci. To je mezi nimi.

Mám radost, že jsme dnes s mým milým přestěhovali všechny kytky, co jsem dostala k narozeninám, z práce ke mně domů. Mám doma malé květinářství a krásně to tu voní. Jeden kolega snad vykoupil všechny tulipány, co tam měli, kde je kupoval. big_smile Takovou obrovskou kytici jsem ještě nedostala, kromě 40 růží od BM k mým 40-tinám.  Všechny kytky jsem si vyfotila na památku. Letos jsem jich dostala strašně moc, taková generálka na mé padesátiny za rok. big_smile

#100 6. 4. 2012 21:29

koniklec
♥♥♥♥---

Majko, tak všechno nejlepší k narozeninám! storstark

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí